18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 36. runde i Serie A d. 11. – 13. maj 2021

Der var æresport for Inter i seneste runde, men ikke alt er godt humør og overskud i Serie A. Juventus er i gang med at levere en kæmpe overraskelse, i form af en placering uden for top-4. Om legendariske Andrea Pirlo og den Gamle Dame fortsat er forsonede næste sæson, kan du læse mere om i Michael Rundagers skriv her om den 36. runde i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Sassuolo – Juventus 2 (1-2)

Det ene hold står på spring til at gøre det umulige, da de blot er to point fra en plads i europæisk fodbold med et forsvindende lille budget. Det andet hold er også i gang med at præstere det umulige, da de efter ni mesterskaber i streg står til ikke at skulle spille om pokalen med de store øre i sæson 21/22. Sassuolo kan ikke skuffe, hvorimod Juventus har kniven for stubben. 

Sassuolo anført af cheftræner, Roberto De Zerbi har i en længere periode haft styr på skaderne, og det har tydeligt kunne ses i spillet. Seks kampe i streg ubesejret og et smalt nederlag til Inter forinden, understreger deres nuværende form. I det seneste opgør gik det udover Genoa, som de overbevisende slog 1-2. Konsekvensen af dette peak, er at de på nuværende tidspunkt kan indtage en syvendeplads, som giver adgang til den nye ”Conference League” – en turnering som fornyeligt er blevet opjusteret økonomisk. Derfor er jeg sikker på at vi får et topmotiveret Sassuolo mandskab at se imod Juve. Deres bedrifter i denne sæson har imponeret i en sådan grad at De Zerbi har sikret sig et nyt job hos Shakhtar Donetsk. Mon ikke flere af deres dygtige spillere også kæmper for enten en markant bedre kontrakt eller ny adresse. 

Juventus har svinget lige så voldsomt i denne sæson, som jeg forestiller mig svingdøren for cheftræner, Andrea Pirlo vil. Efter deres totale nedsmeltning i weekendens 0-3 nederlag til AC Milan er snakken for alvor faldet på et trænerskifte. Juventus formåede blot at skabe en halvgod chance i løbet af den ordinære spilletid og et par i oveni hinanden i tillægstiden. Derudover så deres pres ikke imponerende ud, hvilket blandt andet førte til Milans 0-2 scoring. I en så stor kamp, hvor Champions League pladserne er på spil formår Pirlo på ingen måde at tænde op for sine ellers ekstremt dygtige spillere, og derfor skal han nok på jagt efter et nyt trænerjob (hvis han da gider). Bliver det ikke til tre point i midtugen står Juve med en ny træner og skal håbe på et mirakel, hvis de gerne vil spille med de største – eller selvfølgelig lave deres egen turnering… Historien er med ”Den gamle dame”, som kun har tabt til værterne en enkelt gang i 2015 selvom de to hold har duelleret 15 gange. I nyere tid er Sassuolo til gengæld kommet tættere på med to uafgjorte resultater i sidste sæson. Derfor tror jeg vi får en tæt kamp, hvor Juventus dog skal sætte deres lid til individuelle præstationer, da Pirlo ikke har skabt noget for holdet. Her er de så privilegeret at havde flere bud på en matchvinder, og derfor forventer jeg også at Juventus hiver en smal sejr hjem.

Rundager tror på: Juventus vinder med præcist ét mål til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Napoli – Udinese 1 (3-0)

Udinese gjorde, hvad Udinese har været bedst til i denne sæson. Høstede point efter en ikke specielt imponerende præstation imod Bologna. Et flot omstillingsmål fra Rodigo de Paul sikrede dem et 1-1 resultat, i en kamp de nemt kunne havde tabt 1-4, hvis blot Bologna udnyttede deres chancer. Dermed fik de deres første point på hjemmebane i de seneste fem kampe. På udebane har de derimod været noget skarpere, da det er blevet til to sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag. Skal de havde noget med hjem fra Napoli skal det også komme fra de Paul, som lader til at være den eneste som rigtig har lyst til at vise noget i den kompakte struktur, defensive cheftræner, Luca Gotti sætter op til. Gotti må klare sig uden Rodrigo Becao i bagkæden og flere af de offensive reserver er også ude, blandt andet Ilija Nestorovski. Truppen er i forvejen ikke skræmmende, så det er absolut noget som vil påvirke deres præstation. 

Modsat Udineses seneste hjemmebane statistik, skal de møde Napoli, som ikke har tabt hjemme siden d. 6. januar. Siden nederlaget på 1-2 til Spezia har værterne vundet 10 og spillet tre uafgjort på Stadio Diego Armando Maradonna. Meget kører for cheftræner Gennaro Gattuso og hans tropper, som netop har overhalet Juventus og indtaget fjerdepladsen efter deres sikre 1-4 sejr over Spezia i weekenden. Napoli har enormt meget at spille for, og Victor Osimhen virker som om han først lige er kommet i gang. Det kan godt gå hen og blive et blodbad, hvis Napoli undgår skader undervejs i kampen. Alle deres offensive spillere byder ind takket være Osimhen, som gør alle bedre med sine voldsomme løb, der skaber plads og muligheder for alle. Godt nok må de endnu en gang klare sig uden Dries Mertens, som havde været fin at kaste ind for at dosere nogle af de andre spillere, men det er unægtelig fortsat Kalidou Koulibaly de vil savne mest. Napoli har vundet ni af de seneste ti indbyrdes opgør og det vil overraske mig gevaldigt, hvis de ikke tager endnu en sejr. 

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Cagliari – Fiorentina 1 (3-2)

Cagliari er på trods af fire sejre og en uafgjort i de seneste fem kampe fortsat i farezonen når vi snakker nedrykning. Et enkelt point i den kommende midtuge kamp vil jeg til gengæld vurdere til at være nok. Derfor vil det ikke overraske mig, hvis de gentager samme taktiske opskrift fra deres seneste 1-3 sejr over Benevento, hvor de stod ekstremt dybt. Fiorentina har uden tvivl dygtige spillere og bliver derfor en anelse farligere på bolden, men Cagliari har fået godt gang i effektiviteten foran mål og behøver derfor ikke, 20 afslutninger som tidligere på sæsonen. Det vidner 12 mål i de seneste fem kampe om. Løbene i boksen er gode samtidig med at de sender 3-4 spillere derind, og det giver selvfølgelig chancer og så længe de får afsluttet eller lagt et hårdt genpres efterfølgende giver det ikke omstillinger imod dem. 

Fiorentina overraskede gevaldigt med en 2-0 sejr over Lazio, som ellers havde meget at spille for. Men med den sejr sikrede Fiorentina endegyldigt en sæson mere i Serie A, og det kan muligvis allerede ses tydeligt i den kommende kamp. Hvis motivation er det mindste off imod Cagliari tror jeg ikke de skal forvente at hive noget som helst hjem – også selvom cheftræner Giuseppe Iachini har ført dem til fire kampe i træk ubesejret. De har fået bedre fat i det defensivt og været heldige på blandt andet standardsituationer og hurtige omstillinger, men sidste gang de mødte et hold lignende Cagliari, stod den på Bologna i et vildt 3-3 opgør. Med to varme hold og et formentlig ekstremt motiveret hjemmehold, tror jeg vi får en god håndfuld scoringer og en sejr til øboerne.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,63 – SPIL HER >>*

Atalanta – Benevento 1 (3-0)

Atalanta virker ustandselige i deres nuværende form, hvor blandt andre Ruslan Malinovsky’s styrke, som offensiv midtbane i den grad kommer til udtryk. De virker til at have sikker kurs imod sølvet, og heldigvis for alle fodboldglade folk, endnu en tur i Champions League. Senest nedlagde de Parma 2-5 og producerede hele 4.77 i xG (ifølge Wyscout), hvilket er uhørt højt – selv for Atalanta. I den kommende midtuge kamp får de en lov til at øve en masse gennembrud imod et kompakt forsvar og spørgsmål er blot, hvor løbevillige de er. Hvor mange højintense løb er der tilbage i tanken. Har de timet træningsdoseringen korrekt skal der helst være til de resterende kampe, men Atalanta har vist sig sløve når de spiller mange kampe på få dage. 

Benevento led muligvis dødsstødet i weekenden, da de tabte med 1-3 til Cagliari i en yderst potent nedrykningsduel. Udover det virkelig flotte chip fra Gianluca Lapadula, som bragte balance tilbage på måltavlen, havde de intet at byde på. Det ser svært ud for Benevento, som til det kommende opgør må undvære deres fighter på midtbanen, Pasquale Schiattarella, som ikke overraskende er ude med en karantæne. Det kommer uden tvivl til at kunne mærkes på den centrale del af banen. Benevento har i de tre tidligere møder med Atalanta tabt med samlet målscorer 1-8, og jeg tror snildt det kunne gå hen og bliver en ordentlig snitte de går i møde. La Dea forsvarer sin andenplads i tabellen med en stensikker sejr. 

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Bologna – Genoa 2 (1-2)

Bologna misbrugte 2-3 gode chancer imod Udinese i weekenden, og måtte derfor nøjes med et uafgjort resultat i en kamp de skulle havde vundet. Det var den første kamp siden deres 4-1 sejr over Spezia at de faktisk spillede en fornuftig kamp, skarpheden manglede bare modsat forrige rundes 3-3 imod Fiorentina. Endnu engang har de mulighed for at stille i stærkeste 11, men da sæsonen mere eller mindre er slut for dem vil de nok rotere en smule. Derfor kan det være svært at vurdere deres fulde styrke grundet manglende motivation og formentlig kvalitet. Ikke desto mindre har de spillet friskt til og forsøgt at være offensive i stort set alle kampe, så vi må forvente at det også blive tilfældet på hjemmebane imod Genoa. De er trods alt det ottende bedste hold i ligaen på i egen hule med 26 point og +5 på målscoren. 

Genoa har modsat Bologna stadig meget at spille for, da deres tilværelse i Serie A ikke er sikret endnu. De mangler dog ikke meget mere end et point for at den burde være i hus. Ikke desto mindre vil de med stor sandsynlighed komme med en anden forståelse af kampen. Spillet har ikke været prangende, men de formår at være med i alle kampe når vi snakker resultatet, da de på magisk vis finder en scoring eller to og bringer sig ind i kampene alligevel. Spørgsmålet er blot, hvor meget magi de skal hive ud af ærmet og hvor mange firkløvere der skal klemmes ned i benskinnen for at de kan finde point. Holdet er ikke til meget, så det afhænger i stor grad af Bologna. Jeg tror vi ser værterne meget angrebsivrige, hvilket efterlader gode muligheder for kontrastød den anden vej. Derfor tror jeg på en sejr til Genoa.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Inter – Roma 1 (2-1)

Inter viste ingen tegn på at de har i sinde at sætte tempoet ned efter de sikrede sig mesterskabet i forrige weekend. Tværtimod spillede de en ganske god kamp imod Sampdoria, som blev slagtet 5-1 på ganske effektiv vis. Det var dog tydeligt at se, hvordan den defensive struktur var noget mere løs – de spillede en anelse mere afslappet og frie, hvilket medførte at de tillod 2.29 xG (Ifølge Wyscout) imod sig. Det er en fordobling af deres snit for sæsonen og vi skal tilbage til deres nederlag imod AC Milan for at finde en kamp, hvor de afgav en større mængde chancer. Det bliver enormt interessant og se om det samme vil komme til udtryk imod Roma, som lader til at være vågnet op igen.

Roma har efter en lang periode med dårlige resultater og ustabile præstationer, fundet tilbage til noget der minder om tidligere styrke. De har nu to kampe i streg (Europa League inkluderet) maltrakteret deres modstand, som et modsvar til de seks kampe i streg uden en sejr. I weekenden gik det hårdt udover Crotone, som blev sendt retur med et 5-0 nederlag i bagagen. Ikke nok med de mange mål lykkedes det Roma at holde nullet, hvilket har været svært for dem. En af grundene til deres nedtur har været det hårde kampprogram, som har slidt på truppen. Det har kastet mange skader af sig og en umulig opgave når det er kommet til at planlægge ordentlig træning. Til den kommende kamp har de intet mindre end ni spiller på skadeslisten, hvor blandt andet Leonardo Spinazzola, Jordan Veretout og målmand Pau Lopez Sabata er noteret. Men der er ingen tid til ynk, da Sassuolo ånder dem i nakken. Kampen om europæisk fodbold er fortsat hård for hovedstadsklubben og derfor er point selv i denne kamp med stor sandsynlighed et must. Jeg tror Inter er blevet så vant til at vinde at de lige meget, hvor lidt de så måtte være motiveret løser det. De har trods alt friske ben, hvorimod Roma må forventes udmattet. Derfor tror jeg på en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Lazio – Parma 1 (2-0)

Lazio stod inden weekenden med gode muligheder for at tage en fjerdeplads og dermed også en tur i Champions League. De muligheder blev dog minimeret gevaldigt af et 2-0 nederlag til Fiorentina, hvilket betyder at de skal hente seks point (med en kamp i hånden). En af forklaringerne kan måske findes i den manglende rotation af start-11, da nogle af de vigtige spillere ikke får meget hvile og derfor kan ramme en off dag. Men det er Lazio’s udfordring grundet manglende kvalitet i bredden. Til det kommende opgør bliver de yderligere presset, da Lucas Leiva og Sergej Milinkovic-Savic er ude. Det samme er Gonzalo Escalante og Andreas Pereira som havde været gode bud på erstatninger. Det er dog ingen undskyldning skulle det ikke lykkes at hive en sejr hjem imod Parma. 

Parmas sæson var ovre inden de overhovedet kom i gang. De fandt aldrig en balance i det defensive og offensive. Det kostede ligesom de tyve gange tidligere et nederlag i weekenden – denne gang til Atalanta, som slagtede dem 2-5. De har nu lukket 76 mål ind i 35 kampe og selvom de har scoret ni mål i de seneste fem kampe, har de ikke vundet en eneste af dem. Der bliver formentlig ryddet godt ud i klubben efter denne sæson. Lazio har slået Parma ti kampe i streg og tabte senest til dem i 2012. Jeg tror ikke vi ser nogen ændring i magtfordelingen imellem de to, og derfor forventer jeg en sejr til værterne på samme vis, som i det omvendte opgør. 

Rundager tror på: Lazio -1,5 (AH) til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Spezia 1 (2-1)

Sampdoria led et voldsomt 5-1 nederlag til de nykårede mestre i en ellers lige kamp hvad angår chancer. Sampdoria kunne sagtens havde scoret 2-3 mål. Deres flotte gestus overfor Inter mandskabet ved optakten til kampen, fortjente under alle omstændigheder et bedre resultat. Ikke desto mindre viste det stort overskud, hvilket generelt har været tilfældet for cheftræner Claudio Ranieris hold i denne sæson. De spiller kynisk fodbold og det har givet godt, og deres spillestil passer godt til at skabe et resultat imod Spezia, da de kan forsvare dybt og blæse afsted på kontramuligheder. 

Sidst de to hold mødtes vandt Spezia 2-1 ved at være skarpe på boldbesiddelsen. De få chancer de skabte var nok og de begrænsede Sampdoria til seks afslutninger i alt. Jeg tror de får svært ved at gøre mesterstykket efter igen, men planen bør være den samme med tålmodigt spil og troen på at chancerne nok skal komme. De skal dog havde styr på restforsvaret og være dygtige i genpresset for igen at begrænse Sampdorias muligheder på omstillinger. Spezia tabte senest til Napoli 1-4 og de har ikke set stærke ud på det seneste – de har ellers haft for vane at drille topholdene, men her blev de kørt over. Jeg tror næppe det samme sker her, men den ligger til hjemmeholdet. Derfor forventer jeg en sejr til Sampdoria.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Torino – AC Milan X (2-2)

Torino spillede noget ufortjent 1-1 i weekendens opgør imod Verona. Der var ellers ballade op til flere gange foran Torinos mål, men de formåede alligevel at holde stand og dermed indkasseres deres 14. pointdeler i sæsonen. Selvom de fortsat er i fare for nedrykning, har de en kamp på hånden og virker noget mere stabile i deres præstationer, men om det er nok til at modstå, hvad AC Milan forventes at bringe er tvivlsomt. De står uden nævneværdige afbud og har derfor god mulighed for at rotere i truppen skulle det være nødvendigt. Deres historik overfor gæsterne er også fornuftigt, da de ikke har tabt på Stadio Grande Torino siden 2012. Sidenhen er det blevet til to sejre (begge i 2019) og fem uafgjorte. Milan kan altså ikke forvente en walk over i midtugen. 

Milan overraskede umiddelbart de fleste med deres 0-3 sejr over Juventus i en direkte duel om top-4 placeringerne. De tre point er ekstremt vitale for deres sæson og kan i samme ombæring spolere den totalt for en af deres tætte rivaler. Det vil dog kræve tæt på fuldt hus i resten af kampene, og de står allerede over for en svær opgave, da Torino har fundet et fornuftigt niveau og til tider strålende spil. Opgaven skal klares uden deres talisman, Zlatan Ibrahimovic som fik stor ros for hans peptalk før sejren over Juventus. Derudover må de undvære Alexis Saelemaekers i på fløjen grundet en karantæne. Sidstnævnte skal nok erstattes, men alene Zlatans tilstedeværelse har været vigtig – med ham fra start er det kun blevet til to nederlag i Serie A. Jeg tror vi får et tæt opgør, hvor begge kæmper indædt for en sejr, men ingen af dem er i stand til at trække endeligt fra. Derfor regner jeg med et X.

Rundager tror på: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Crotone – Verona 2 (1-2)

Rundens måske mindst interessante opgør bliver selvfølgelig også spillet i bagenden af midtuge runden. Crotone er for længst ude af Serie A og mentale har de været helt væk. Senest betød det at de måtte forlade hovedstaden med et 5-0 nederlag til Roma. Det er en svær kamp at ryste af sig i deres situation, men vi kan ikke helt afskrive dem i dette opgør, da deres modstandere heller ikke just har virket helt flyvende efter de ramte 40 point. Crotone har derfor et håb om at drille Parma lige over dem med to point, hvis de kan tage en sejr. Desuden er jeg sikker på at deres topscorer Simy gerne vil bygge videre på en flot sæson. 

Verona har ikke været effektive i begge ender af banen på det seneste, og det har kostet mange point og en ellers hæderlig placering. I sidste runde formåede de at misbruge en god portion chancer imod Torino samtidig med at de tillod et mål imod sig på baggrund af stort set intet før det 85. minut. Det var mere eller mindre samme fortælling i runden forinden, da de ligesom imod Torino spillede 1-1 imod Spezia. Historisk set har det været meget lige imellem de to mandskaber, dog med Verona i et lille overtag. I det omvendte opgør vandt gæsterne knebent 2-1 og det bør også forventes at de gør det samme igen i et forsøg på at sluttet respektabelt af. Verona står overfor en must win kamp, og jeg tror de endelig finder løsningen på deres udfordringer imod et svagt Crotone mandskab.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar