18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 35. runde i Serie A d. 8. – 9. maj 2021

Atalanta, Juventus og AC Milan ligger alle side om side i kampen om sølvet, men blot to point bag dem er Napoli på Champions League-jagt. Spændingen tiltager i den italienske Serie A, som Michael Rundager gennemgår i denne artikel.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Juventus – AC Milan 1 (2-0)

Meget er fortsat på spil i 35. runde af sæson 20/21 i Serie A, hvor mesterskabet godt nok er gået til Inter. Dramaet udspiller sig til gengæld lige under dem, hvor fem hold forsat kæmper om de tre pladser i Champions League. Heriblandt finder vi to hold involveret i rundens kamp, når Juventus tager imod AC Milan. Vinderen af dette opgør bør med stor sikkerhed kunne glæde sig til endnu en sæson i Champions League, hvor den anden skal håbe på, at resultaterne i de andre kampe flasker sig. 

Juventus fandt det gode spil frem i weekenden, da de besejrede Udinese 1-2 på ganske overbevisende vis. De begrænsede værterne til én halv god chance, samtidig med at de viste høj moral ved at komme tilbage fra 1-0. Juve producerede selv 3-4 rigtigt gode muligheder og fortjente samtlige tre point. Truppen er intakt uden skadesproblemer, og med undtagelse af reserven i bagkæden, Merih Demiral, så de har kunne træne godt hele ugen og får dermed optimale forhold under de altafgørende sidste fire runder. Med en stærk afslutning kan cheftræner, Andrea Pirlo måske redde skindet på næsen og genvinde en smule snor hos ledelsen. Det vil dog kræve en inspireret indsats med fuld fokus på at begrænse Milans muligheder på kontra og indlæg. Juventus skal satse på gennembrud langs kanterne og en masse bevægelse fra de forreste, da Milans bagkæde har været til at lokke ud af deres organisation, så snart der har været krydsløb. Sidst de to hold mødtes, tog Juve en sikker 1-3 sejr, og det har generelt været det interne billede for de to mandskaber at Juventus løber med sejren.

AC Milan kan ikke leve med et nederlag, men kan sagtens bruge en uafgjort. Det vil også være en klar forbedring fra deres seneste mange topopgør, som de har tabt (senest blev de slagtet af Lazio med 3-0). Det har ikke set godt ud for milaneserne imod de bedste i Serie A, og de resterende kampe har ikke været lette at vinde. Det ellers så velorganiserede hold, har i de seneste 15 kampe ikke formået at forsvare som en enhed. Tidligere havde de kun svagheder på fløjene, som kunne klares med god opdækning på indlæg, men nu er det heller ikke tilfældet. De viste dog lidt fordums styrke imod Benevento i deres sikre 2-0 sejr i 34. runde. Her skabte de et hav af chancer og begrænsede Benevento til meget lidt; det må dog skulle understreges, at det formentlig var et af ligaens dårligeste hold de stod over for (yes, dårligere end Crotone). Ligesom Juventus har Milan blot en enkelt breddespiller på skadeslisten i form af Samu Castillejo, så derfor forventer jeg to friske og velforberedte mandskaber, som vil kæmpe for et resultat. Juventus skal hive en sejr hjem, så de mere eller mindre kan sikre sig en plads i top-4, hvorimod Milan kan nøjes med uafgjort og tage kampen et andet sted. Jeg tror mest af alt på en sejr til Juventus, da de netop har dygtige kantspillere, som har leveret i løbet af sæsonen. Derfor forventer jeg en sejr til ”Den gamle dame”.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Spezia – Napoli 2 (1-3)

Spezia har hold et pointsnit på 1/kamp indtil nu i denne sæson, og det viser sig i de fleste sæsoner at være nok til at blive oppe. I sidste runde lykkedes det dem at spille 1-1 imod Verona, som umiddelbart skulle have vundet kampen. Ikke desto mindre var det nok til at skabe et lille hul ned til nedrykningsstregen på tre point, hvilket kan blive nødvendigt, da den kommende modstander er skræmmende. Cheftræner Vincenzo Italiano får brug for alt det held, han kan gnide ud af en firkløver, da den kommende modstander er på en Champions League-mission. Spezias topscorer, M’Bala Nzola, er heller ikke til rådighed, da han er ude med karantæne, og dermed mister de noget fart og god bevægelse ind i feltet.

Sidt de to hold mødtes, fik vi en underholdende 4-2 sejr til Napoli, som formentlig vil gøre alt for at gentage samme resultat. Holdet er i skræmmende god form, men løb ind i lidt uheld, da de spillede 1-1 imod et offensivt indstillet Cagliari, der scorede i det 94. minut. Begge hold producerede chancer, men Napoli sidder godt på kampen, de formår blot ikke at lukke den med en sidste scoring. Gæsterne må ligesom Spezia også undvære vigtige spillere, da bagkæden må stå uden Nikola Maksimovic, Kalidou Koulibaly og angrebet uden Victor Osimhen. De løser uden problemer hulet oppe foran, men kommer helt sikkert til at savne deres anfører, Koulibaly. Jeg tvivl dog på, at det tab bliver stort nok til at holde Dries Mertens, Hirving Lozano, Lorenzo Insigne Piotr Zielinski eller Matteo Politano fra at scorer flere mål end værterne, og derfor regner jeg med en sejr til Napoli.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Udinese – Bologna X (2-2)

Udinese tabte ganske fortjent 1-2 til et motiveret Juventus-mandskab i sidste weekend, og det kunne sagtens være blevet større. De kommer formentlig ikke til at brænde igennem i resten af sæsonen, efter deres 2-4 sejr over Benevento i 33. runde sikrede dem overlevelse. De vil dog stadig havde en ekstremt motiveret Rodrigo de Paul, som fortsat kan overraske i enhver kamp. Den x-faktor må ikke undervurderes og kan fortsat skabe problemer for de fleste hold, alt imens resten af holdet ikke har meget at byde på. Derfor er det heller ikke specielt relevant, at Udinese har en håndfuld skader.

Bologna spillede en vild kamp imod Fiorentina, som endte 3-3. Af tre omgang kommer de bagud, men formår alligevel at komme tilbage, da 39-årige Rodrigo Palacio scorer hattrick og dermed skriver sig i historiebøgerne, som den ældste i Serie A til netop den bedrift. Kampen var mest på Bolognas præmisser, men Fiorentina havde gode momenter, hvor de var effektive. Det er ikke tilfældigt, at Bologna har scoret flere mål end over halvdelen af Serie A, men i samme ombæring også har samlet bolden op fra eget mål syvendeflest gange i denne sæson. De elsker at angribe, og det tror jeg også vi kommer til at se i weekenden. De to seneste kampe er endte med pointdeling imellem de to klubber, men derudover har Udinese vundet seks og tabt to gange i de seneste 10 opgør. Jeg tror, vi får mange mål i en ”gratis” kamp, hvor begge hold blot skal ud at nyde fodbolden. Den lugter dog lidt af en uafgjort, hvilket jeg derfor forventer.   

Rundager tror på: X’et + begge hold scorer til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Inter – Sampdoria 1 (3-1)

Inter har væltet Juventus af tronen og vinder velfortjent Scudettoen. Det bliver ekstremt spændende at se, hvordan holdet nu vil reagere ovenpå den matematiske sikkerhed og ikke blot den mentale. Sidste år faldt Juventus mere eller mindre fra hinanden og det vil ikke overraske mig, hvis vi ser noget lignende hos Inter, som ikke just har spillet god fodbold i et stykke tid. De spillede en ganske fornuftig kamp imod Crotone i sidste uges 2-0 sejr, men spillet har ikke været flydende. Defensivt har det dog været outstanding for et hold, som blot har tilladt 1.22 i xg (ifølge Wyscout) imod sig, og det har givet dem et hav af muligheder på hurtige omstillinger, hvilket har ført til mesterskabet. Om cheftræner, Antonio Conte kan klemme den samme disciplin ud af sine spillere nu, eller de lige taber et par procenter, bliver interessant.

Sampdoria befinder sig på en niendeplads og har præsteret langt over evne, hvilket deres 2-1 sejr over Inter i det omvendte opgør er et meget godt billede på. Hvor ingen andre kunne konkurrere med Inter, snuppede de lige en sejr over dem. Cheftræner Claudio Ranieri har fået vin ud af vand på en knap så køn men enormt effektiv måde, og to af de måske tørreste hold står nu overfor hinanden med intet at spille for. Det kan hurtige blive til en omgang indianerbold med kontra på kontra, hvis de to trænere ikke kan kontrollere deres mandskab optimalt. Jeg tror uden tvivl det hold, som kan holde sig tættest på gamepla,n tager sejren, og der har jeg egentlig ikke lyst til at satse imod Conte. Inter tager endnu en sejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,48 – SPIL HER >>*Fiorentina – Lazio 2 (1-3)

Fiorentina må være en anelse frustreret over fortsat ikke at være i sikkerhed oven på 3-3 imod Bologna. De formåede at smide tre føringer og lukkede samtidig tre mål ind for fjerde gang i syv runder. De må føle sig enormt svage og dybt frustrerede oven på sådan en omgang, men samtidig være enormt målrettede efter en enkelt sejr, som kan sikre dem overlevelse. Deres topscorer Dusan Vlahovic har med sine 19 scoringer disket op med hele 42 procent af holdets mål i denne sæson – kun Simy fra Crotone og Ronaldo i Juventus har været lige så afgørende for deres hold, og det understreger deres udfordringer. HOLDET har ikke præsteret, og det kommer det heller ikke til, før de finder en god løsning på trænerposten. Når det så er sagt, har de høstet fem point i de seneste tre runder, og noget er så småt begyndt at klikke for dem.

Lazio med den måske smalleste trup i toppen, står nok en gang tæt på en Champions League plads. Deres kampprogram viser stort potentiale for at overhale et måske to hold, men de skal lige forbi Fiorentina, som kæmper for overlevelse og respekt. Truppen er intakt med blot Felipe Caicedo og Gonzalo Escalanta skadet samt Mohammed Fares i karantæne – alle reserver. Firkløveren er klar og de har sågar fået flot besøg af Joaquin Correa, som er begyndt at høvle dem ind. Fem mål og en assist i de seneste fem kampe han har været involveret i understreger hans formkurve for tiden. Dermed er det altså halvdelen af markspillerne, som for alvor har noget at byde på fra hovedstaden, og det er en spændende opskrift på en vild afslutning. Jeg tror ikke, værterne kan afvise det Lazio vil bringe, og derfor ser jeg en sikker sejr på højt pres og effektive afslutninger fra gæsterne.  

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Genoa – Sassuolo 2 (2-3)

Genoa har lukket 11 mål ind i de seneste fem kampe og har ikke set skarpe ud med undtagelse af deres 2-0 sejr over Spezia. Sidst de leverede en nogenlunde lignende præstation, var imod Crotone d. 31. januar, hvor de fuldt fortjent vandt 0-3. Men det er godt nok lang tid siden, og skulle jeg pege på et hold jeg mistænker for at dyrke voodoo, må det være Genoa. Sidste sæsons overlevelse var noget af det heldigste jeg har set længe, men med en gentagelse i år, tror jeg noget andet er på spil. Til det kommende opgør må de undvære rutinerede Domenico Crisito i bagkæden, hvilket kan blive en slag i en kamp, hvor de får brug for alt den kvalitet, de kan støve op.

Sassuolo peaker lige nu og må unægteligt stresse Roma på syvendepladsen. I sidste runde spillede de 1-1 imod Serie As stærkeste hold, Atalanta. De fik dog en smule hjælp, da Atalanta måtte spille med ti mand efter blot 23 minutter. Det holdt dog ikke La Dea fra at komme foran, men Sassuolo formåede at udligne og overleve en udvisning og straffespark med 15 minutter igen. Sassuolo er blevet et hav af skader kvit og kan træne og stille med stærkeste i de fleste kampe, hvilket gør dem ulidelige at spille imod. I de perioder, hvor Francesco Caputo og Domenico Berardi har været skadet, har andre spillere blot fået chancen, hvilket har styrket deres bredde og evne til at skifte varme spillere ind. Det har været tydeligt med 13 point i de fem seneste runder. Jeg tror ikke, det bliver en ”walkover” for gæsterne, da vi ikke må glemme universets ønske om, at Genoa skal have lidt ekstra hjælp, men med en sejr kan de overhale eller holde trit med Roma og det må motivere et brandvarmt hold. Derfor forventer jeg en sejr til I Neroverdi.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,18 – SPIL HER >>*

Benevento – Cagliari 2 (1-3)

Benevento er seriøst presset men kan få lidt forløsning i den kommende runde, hvis de kan hive en sejr i land. Det vil langt fra være nok til at sikre dem overlevelse, men nok til for en stund at snige sig forbi Cagliari og sende dem under nedrykningsstregen igen. Der har været bedring at spore på det seneste, dog uden at det har kastet nogen vild pointhøst af sig. I weekenden vendte de så tilbage til håbløshed, da de blev fuldkommen udspillet af AC Milan og tabte 0-3. Truppen er i kulkælderen, og det bliver svært at kravle op derfra. Der venter dem en vild gyser imod noget mere formstærke Cagliari, og de må sågar klare sig uden Marco Sau og Alessandro Tuia. Tuia har været fast mand i bagkæden, og Sau har vist sig at være en giftig offensiv indskiftning med fire mål og to assist.

Cagliari har ikke tabt i de seneste fire runder, hvor de har slået Roma, Udinese og Parma. Senest spillede de så 1-1 imod Napoli i en sprudlende kamp, hvor Napoli dog skulle have vundet. Øboerne har fået vind i sejlende og glider imod en sæson mere i Serie A, hvis de kan hive en sejr hjem. Holdet har en masse krudt i kanonen, som for alvor er begyndt at ramme plet. Specielt Joao Pedro kunne ligne en angriber med en stærk afslutning, da han har det med at ramle ind i stimer – to mål og en assist i de seneste to kampe kan blot være starten. Cagliari vil komme med alt hvad de har for at vinde, men kan i samme ombæring se sig tilfredse med en uafgjort og afgøre det hele hjemme imod Genoa i den sidste runde. Jeg tror, at begge hold vil mase på for ikke at tabe, og derfor får vi enten en sikker sejr til det ene hold eller en pointdeling. Jeg tror på den sikre til Isolani.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Parma – Atalanta 2 (0-3)

Parma mener ikke de selv har fortjent den nedrykning, som venter dem efter 38. runde, men med en så håbløs evne til at forsvare har det været uundgåeligt. Klubben har kastet mange penge efter offensive forstærkninger og ønsket at spille mere seværdig fodbold, end det de bød folket i sidste sæson. De har blot glemt, at deres defensive præstationer i sidste sæson, blev grundlagt på 9 mand forsvarende i eget felt og en stor mand på fjerneste linje klar til omstillinger. Det koster nu dyrt, og jeg tror ikke den kommende kamp bliver en afviger fra de seneste fem nederlag. Parma besidder en masse fart og styrke fremad, men det forreste pres fungerer ikke samtidig med at bagkæden har været vant til at skulle dække mindre rum. Derudover har de været slagtet af skader, som forsætter endnu. Derudover står de uden deres vigtige midtbanemand Hernani grundet en karantæne.

Atalanta kan ikke være tilfredse med pointtabet i sidste runde, hvor de trods et tidligt rødt kort skulle have vundet. Et brændt straffespark med 15 minutter igen gav Inter mesterskabet, og nu deler Atalanta igen point med de nærmeste i toppen. Jeg er ikke nervøs for, om de nu kan holde sig i top-4 og dermed kaste sig ud i endnu et Champions League eventyr, men den kamp irriterede dem uden tvivl, da det også var imod, hvad mange kalder lillebror, Sassuolo. De er ikke tilnærmelsesvis lige så presset, som Parma på fraværslisten, men må undvære deres målmand Pierluigi Gollini og stærke Rafael Toloi i bagkæden. Det bør ikke være noget som ryster cheftræner, Gian Piero Gasperini, som med sin eminente trænerstab har sørget for, at truppen fysiologisk peaker på nuværende tidspunkt. Atalanta kommer til at overrumple værterne med en sejr, ligesom de har gjort i seks af de seneste syv opgør.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Verona – Torino 2 (1-2)

Det bliver spændende at se, om Verona og cheftræner Ivan Juric tager sommerhatten af og stempler ind til dette opgør. Møder de ikke ind til de vigtige momenter, får de lide deres ottende nederlag i ti runder. Det ser rigtig skidt ud på de sidste procenter, da holdet i grunden gør mange ting som de plejer, men gnisten mangler. Havde de vidst, at Roma ville falde helt igennem og åbne op for en syvendeplads, gemte de formentlig solcremen og H2O-sandalerne væk, men i stedet har de smidt det hele væk. Spillestilen er fasttømret, og hospitalssengene er langt fra fyldte; de må dog klare sig uden Adrien Tamaze på midtbanen, men det er ikke et stort tab, og strukturen er under alle omstændigheder holdets lim.

Torino vandt knebent med ganske sikkert 1-0 over Parma i et opgør, hvor de kunne havde scoret 5-7 gange med lidt god vilje. Det var et godt comeback efter deres 0-2 nederlag til Napoli og 1-1 imod Bologna. De har høstet 10 point i de seneste fem kampe og leverer på det niveau vi kunne have forventet fra dem i hele sæsonen. Der er ingen tvivl om, at de ikke kommer til at slippe for speederen, selvom de kan sikre sig overlevelse med en sejr på søndag, da de har fået 3-5-2 systemet til at fungere. Desuden vil en trup med deres budget og spillere unægteligt gerne ende i top-10, som endnu ikke er umuligt. Det kræver blandt andet en sejr imod Verona, og med deres nuværende form ser jeg ikke et andet udfald. Derfor forventer jeg en Torino-sejr over noget sløsede Verona.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Roma – Crotone 1 (3-1)

Roma har som det sidste italienske hold i europæisk fodbold styrtdykket i Serie A. Holdet har ikke kunne holde momentum i begge turneringer, og det kan potentielt set koste en plads i top-7, da Sassuolo puster dem i nakken. To point skiller de to hold fra hinanden, og det ville være en katastrofe for hovedstadsklubben, skulle de blive overhalet. Der var dog bedring at spore, da de spillede en vanvittigt opløftende kamp imod Manchester United i returopgøret i Europa League semifinalen. Med en 3-2 sejr kunne de forlade turneringen med brystkassen fremme, og momentum til de sidste fire vigtige runder i Serie A, hvor Lazio og Inter blandt andet venter. Deres bagkæde har været i et vildt stormvejr grundet manglende kontinuerlighed – der har været for mange skader og karantæner, og imod Crotone må de da også undvære Gianluca Mancini. Holdet er fysisk presset og har samtidig ikke stærke relationer, fordi de ikke kan træne optimalt; derfor bliver kampene ikke rutineprægede men endnu mere hårdt arbejde. Det har ført til fire kampe i streg uden en sejr, men kampen mod den kommende modstander må og skal anses for at være en must win kamp.

Crotone kunne hygge sig lidt over en sejr i prygelknabekampen, da de i forrige uge vandt 3-4 over Parma. Men runden efter blev det hverdag igen, da de tabte 0-2 til Inter, der tromlede dem ud af banen. Crotone har på nogle fronter været et spændende kendskab i Serie A, men de vil ikke blive savnet grundet et enormt lavt niveau på for mange positioner. Skal de have en chance imod Roma, skal de håbe på et tyndslidt hold fra hovedstaden og en vild kamp fra Adam Ounas og Simy. De to kan muligvis skabe en overraskelse, men jeg ser ikke andet end en gentagelse af sæsonens tidligere 1-3 nederlag til værterne. Roma kæmper videre i toppen og forsvarer sin position med en sejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar