18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 34. runde i Serie A d. 1. – 3. maj 2021

Der er ingen klassiske topopgør i denne runde af Serie A, men til gengæld er der AC Milan, Juventus og Napoli, der alle ligger på 66 point og Atalanta med 68. Det er en vanvittig tæt topstrid om Champions League pladserne, og lige netop af den grund kan vi glæde os til italiensk fodbold i weekenden indledt af Michael Rundager.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: AC Milan – Benevento 1 (4-1)

AC Milan står til at smide det hele væk i topstriden, hvis de ikke finder tilbage til de samme dyder, der bragte dem helt til tops i starten af sæsonen. Det samme gør sig gældende for Benevento i bunden, som ellers var det oprykkerhold, der hurtigst fandt sig til rette i Serie A. Kendetegnende for begge mandskaber er deres langsomme men tydelige formdyk over en længere periode. Begge hold skal havde point, og specielt for Milan, er kravet og tre point størst. 

AC Milan kunne næsten ikke få armene ned helt frem til deres sejr ude imod Cagliari d. 18. januar. Men sidenhen er det kun blevet til syv sejre, seks nederlag og to uafgjorte kampe i Serie A. Det er et midterhold værdigt, og derfor begynder vi så småt at se mudderkast i medierne og cheftræner, Stefano Pioli står til at mistet sit job. I virkeligheden har det hele stået og faldet med, hvorvidt Zlatan Ibrahimovic kunne præstere over en hel sæson eller ej, og i mindre grad om, hvorvidt Pioli kunne få det hele til at spille. Nu står de med en gave og en gylden mulighed for at ryste de to seneste kampes nederlag fra sig og vinde over ligaens måske ringeste hold, Benevento. Det er bare det problem, at Benevento vil parkere bussen og vente på omstillinger, og det huer ikke Milan, som klart har høstet flest point på netop samme principper. Omvendt vender Zlatan med stor sandsandsynlighed tilbage i start-11 og kan sprede frygt og kaos inde i feltet. Han bliver selvfølgelig altafgørende, men Franck Kessie og Hakan Calhanoglu er dem som skal få det hele til at fungere. For første gang i meget lang tid kan Milan også prale af at havde en fuldkommen pletfri fraværsliste, hvilket gør deres muligheder for at forberede sig perfekt. De har friske ben fra start og på bænken, hvilket bliver afgørende i en formentlig lang og svær affære. 

Benevento har længe lugtet som et nedrykkerhold, og nu indfinder de sig netop også under nedrykningsstregen. I de seneste ti kampe er det blevet til seks point, hvoraf tre af dem blev indhentet imod Juventus efter et hovedløst boldtab fra Arthur foran eget mål. Det er begyndt at se en smule lysere ud når det kommer til deres præstation på banen. De skaber mere og tør en smule mere på bolden, men de lider fortsat grundet manglende individuel kvalitet både defensivt og offensivt. Senest misbruger de chancer svarende til 3.44 xG (ifølge Wyscout) imod Udinese og taber 2-4. Udinese har blot fem afslutninger indenfor rammen og størstedelen af chancerne de skaber sættes i gang af Rodrigo de Paul, som Benevento på ingen måde havde styr på. Det er blot en mand, så hvis de står overfor 2-3 spillere af nogenlunde samme kaliber på midtbanen, kan det potentielt blive ubehageligt. Der er dog det store men, at Benevento kommer til at stå mere kompakt og dybere for at komprimere rummene. Det vil gøre kollektivet stærkere så de ikke kommer til at se så håbløse ud i defensive 1v1 dueller, da de kan dyrke mere dobbelt pres og ligge i støtte. De må fortsat undvære Kamil Glik’s sidemakker i bagkæden, da Alessandro Tuia fortsat er skadet og dermed stå svækket defensivt. Det her kan godt udvikle sig til at blodbad, hvis Milan finder en hurtig scoring eller Zlatan bare er sulten. Jeg tror på en sikker sejr og et statement fra det tidligere førerhold i Serie A.

Rundager tror på: AC Milan -1,5 (AH) til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Verona – Spezia 1 (2-1)

Verona har lidt fire nederlag i streg og har blot formået at score to mål i samme periode. Derfor er de også blevet overhalet af Sassuolo og Sampdoria i tabellen, men har været sikker på overlevelse siden de begyndte at tabe. Holdet er til mere end overlevelse, men det virker som om deres målsætning ikke har været højere og derfor er faldet i søvn. De lider ikke af skader udover rutinerede Miguel Veloso, men kan ikke få sparket bolden i kassen og deres ellers så solide defensiv får ikke nok aflastning, da de konstant jagter en sejr i stedet for at forsvare den. I weekenden tabte de 1-0 til Inter men ligesom i de to foregående kampe leverede de en godkendt præstation uden rigtig at vise tænder. De producerer tre gode chancer men misbruger dem alle og i stedet scorer Inter på et kontraangreb. De får en god mulighed for at få sat gang i pointhøsten igen, når Spezia kommer på besøg, da deres spillestil passer hjemmeholdet godt i forhold til at skabe hurtige omstillinger. 

Spezia står med det ene ben i sikkerhed og har det andet lænket fast til nedrykningsstregen. Kan de finde 3-4 point yderligere i de sidste fem kampe kan de nyde endnu en sæson i det fineste italienske selskab. Det har ikke set godt ud i de seneste tre kampe, hvor de var svineheldige at få et point imod Inter, men ellers er blevet kørt over af Bologna og Genoa. Ser vi bort fra deres 3-2 sejr over Crotone har de blot scoret syv mål i de seneste otte Serie A kampe. Deres gode periode i januar og februar måned holder dem i live for nu, men de har et svært program i vente, hvor der ikke venter mange gaver. Skal de havde point er dette formentlig en af deres bedste chancer, og derfor tror jeg vi kommer til at se et offensivt indstillet Spezia mandskab, som vil gøre alt for at vinde. Sidst de to hold mødtes vandt Verona 0-1, og det har generelt været Verona der har siddet på det når de krydser klinger. Derfor forventer jeg en hjemmeholdssejr på en god kontra eller gennembrud i venstre side.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Crotone – Inter 2 (1-3)

Crotone vandt ganske uventet 3-4 over Parma i weekenden, og hamrede dermed de sidste søm i deres kiste. Sejren var ikke specielt fortjent, men deres evne til at blæse igennem på kontra redder dem i dette opgør. Det må unægteligt være tilfredsstillende at kigge på topscorerlisten og finde sin spidsangriber Simy på en delt tredjeplads med 19 fuldtræffer. Det kan de bestemt være stolte af, men holdet har ikke niveau til Serie A. De har til gengæld nogle våben, som kan blive interessante imod Inter, da de besidder en del fart og en varm angriber i front. Inter kommer til at skulle være spilstyrende, og det kan give Crotone håb om åbninger på offensive omstillinger, hvor fx lynhurtige Adam Ounas måske kan udfordre lidt på højre side. 

Inter kan med en sejr potentielt set sikre sig mesterskabet med fire runder igen. Det kræver dog en fokuseret indsats, hvor de ikke undervurdere modstanderne. De har ikke imponeret i de seneste fire runder, hvor det står tydeligt at holdet ikke er til meget mere end defensiv disciplin og hurtige slangehuk fra Romelu Lukaku. Når Inter skal styre kampens gang mangler de kreativitet, men også en kollektiv forståelse af, hvad der skal ske på bolden. Alt for meget hviler på individuelle præstationer. Ikke desto mindre vil netop de individuelle præstationer være nok til at vinde den kommende kamp, da de besidder enormt dygtige fodboldspillere. Jeg regner ikke med en 6-2 sejr som i det omvendte opgør, men nærmere sikker skal den nok blive.

Rundager tror på: Inter -1,5 (AH) til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Lazio – Genoa 1 (2-0)

Lazio leverede en skræmmende effektiv indsats imod AC Milan, som de besejrede med hele 3-0. En tidlig scoring gjorde det svært for Milan at satse på omstillinger, hvilket tvang dem frem i banen og dermed gav Lazio mulighed for at udnytte de store huller der opstod i bagkæden os gæsterne. Deres giftige topscorer Ciro Immobile var krymmel på toppen af isvaflen med hans flotte scoring, men det var Joaquin Correa blomstrede i det store bagrum Milan efterlod sig. Argentineren skal ikke forvente det samme bagrum imod Genoa, som vil stå dybt og absorbere presset, men hans fart inde i feltet kan blive vigtig på flade indlæg. Lazio må forvente at være mest på bolden, og skal så være bedre til at udnytte deres chancer end, hvad de var i det omvendte opgør, som endte 1-1. Her skulle de sågar bruge et straffespark for at score. 

Genoa kunne ånde lettet op i sidste weekend, da de slog Spezia 2-0. Mission overlevelse var fuldført efter en solid defensiv præstation og to hurtige kontrastød. De kan ikke forvente samme blide modstand når de drager til hovedstaden, men opskriften bliver med sikkerhed den samme. De skal forsøge at holde nullet så længe som muligt, da de ikke vil kunne modstå Lazio, hvis det pludselig er dem der forsvarer og kører kontra på Genoa. Spørgsmålet er bare om de stadig er motiveret og sultne eller de mentalt sparer kræfterne til Bologna og Cagliari kampene. Under alle omstændigheder tror jeg ikke de kan modstå et hold som Lazio i topform, der vil tage deres syvende sejr i de seneste otte Serie A kampe.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Bologna – Fiorentina X (1-1)

Bologna løb ind i en seriøs lussing, da de tog til Bergamo for at kæmpe mod ligaens på nuværende tidspunkt bedste hold. Atalanta slagtede dem med hele 5-0 og afsluttede hele 25 gange på stakkels Lukasz Skorupski på mål. De formåede dermed ikke at bygge videre på deres sejr og uafgjort i de foregående runder, men blev i stedet sendt tilbage til vuggestuen, hvor de nu må lære at gå igen. Heldigvis for dem er den kommende modstand til at tale med men omvendt et hold de ikke har været i stand til at slå siden 2013. Det har været lige ved og næste i fire af de seneste fem opgør, hvor de to mandskaber har spillet uafgjort, men Fiorentina er ovenpå statistisk set. Kigger vi på tabellen ligger Bologna foran med fire point og sikre på overlevelse, hvorimod Fiorentina stadig mangler lidt. Bologna skal klare sig uden Jerdy Schouten, Michtell Dijks, Nicholas Dominguez og muligvis Takehiro Tomiyasu, hvilket svækker dem i start-11 og på bredden. Er de motiveret nok og kan de undvære blandt andet Jerdy, som er vigtig på den centrale midt – de har i hvert tilfælde en afklapser de skal havde rystet af sig. 

Fiorentina leverede en hæderlig defensiv præstation imod et tandløst Inter mandskab i en kamp, som Fiorentina med lidt held kunne havde vundet. I stedet endte den 1-1 og bliver nok ikke husket for meget andet en Alvaro Morata’s flotte scoring. Kan Fiorentina lukke Inter ned, bør de også være i stand til at finde de samme dyder frem imod Bologna. Lykkes det for dem får Bologna det svært, da deres angribere har brug for meget bagrum at angribe i. Gæsternes midtbane er stærke når de rammer dagen og de burde kunne kontrollere kampen både med og uden bolden, men det har langt fra klikket kontinuerligt. Det bliver også svært at få det til at spille 100 procent, da Giacomo Bonaventura er ude med en karantæne samtidig med at Borja Valero er skadet. Begge hold mangler vigtige spillere og Fiorentina kan se sig ganske tilfredse med ét point, da de har Cagliari og Crotone senere i programmet. Derfor forventer jeg et resultat, som de to klubber har spillet mange gange imod hinanden efterhånden – nemlig uafgjort. 

Rundager tror på: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Napoli – Cagliari 1 (3-2)

Napoli har været stærke på det seneste og det blev understreget i weekendens 0-2 sejr over ellers formstærke Torino. Runden forinden må vi heller ikke glemme deres 5-2 sejr over Lazio, hvor alt nærmest flaskede sig efter deres ønsker. Napoli diskede op med 24 afslutninger imod Torino og endnu vigtigere var det at deres dyre satsning, Victor Osimhen scorede. Selvom målet var en anelse tilfældigt og kluntet afsluttet, vil de være skræmmende gode de sidste kampe, hvis han finder topformen. Hans loft og muligheder for at præge Napoli er på niveau med Romelu Lukakus effekt på Inter. Imens deres offensiv lader til at havde fundet svaret må de undvære Konstantinos Manolas i bagkæden, hvor Nikola Maksimovic må fylde ud i hans fravær. 

Cagliari er sneget sig over nedrykningsstregen efter tre sejre i streg. Den seneste kom i hus efter at de besejrede Roma med 3-2 i en defensiv mandfolkepræstation. Cagliari scorede via et etableret angreb, en bolderobring på Romas banehalvdel og en standardsituation, hvilket understreger deres kvalitet og Romas forfatning for tiden. Cagliari har underpræsteret hele sæsonen, men nu hvor det er blevet alvor har de fundet de fornødne kræfter frem. De står dog overfor en modbydelig modstander, hvis vigtigste mål er at ende i top-4, hvor konkurrencen er neglebidende hård. Det kan sagtens blive en lige så underholdende kamp, som sidst de to hold mødtes. Her vandt Napoli 1-4, hvilket var deres niende sejr i de ti seneste indbyrdes opgør. Jeg forventer absolut en sejr til hjemmeholdet, men gæsterne kommer uden tvivl til at besværliggøre det.

Rundager tror på: Begge hold scorer til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Atalanta 2 (1-3)

Sassuolo aka Atalanta light står overfor dem vi alle håber de vil forme sig i retningen af. Havde det ikke været for alvoren hos Benevento og AC Milan var dette opgør uden tvivl rundens kamp, da det er to af de mest velspillende, underholdende og formstærke mandskaber som træder ud på græstæppet. Sassuolo vil med sikkerhed ikke kunne stille med deres rutinerede spidsangriber Francesco Caputo, men imod Atalanta kan de med fordel også stille med en hurtigere 9’er. Unge og yderst interessante Giacomo Raspadori kunne sagtens volde Atalantas bagkæde en masse bøvl, da hans evner inde i feltet har vist sig skarpe for tiden. Men vigtigst af alt bliver deres evne til at forhindre Atalanta i at lykkes med omstillingerne. Sassuolo vil være mest på bolden, men det giver unægteligt La Dea mulighed for at sende giftige slangehuk afsted.

Senest gik Atalantas skræmmende offensive kundskaber udover Bologna, som blev sat på plads med hele 5-0. Dermed har de holdt nullet i tre af de seneste seks kampe samtidig med at de har kunne fejre 15 scoringer. Noget tyder på at de har fået bedre styr på det defensive uden at gå på kompromis med deres evne til at score mål. Specielt Ruslan Malinovskiy har været formidabel og ligner mere og mere og kæmpe profil i Serie A. Fire mål og seks assists i de seneste seks kampe er ganske overbevisende og noget selv Alejandro ’Papu’ Gomez må anerkende. Atalanta kommer til at lure, men ikke være ked af at være på bolden, da de lige så godt skabe chancerne i et etableret angreb, som på et kontrastød. Desuden vil den målgivende aktion også kunne komme på en standardsituation, så Sassuolo virker prisgivet på forhånd. Gæsterne har vundet otte kampe i streg og har kun tabt til I Neroverdi to gange. Jeg tror heller ikke det bliver i denne omgang, men derimod Atalanta som forsvarer deres andenplads med en sejr.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Udinese – Juventus 2 (1-3)

Udinese tog en vigtig skalp i sidste runde, da de vandt 2-4 over Benevento. En sejr som bragte dem i sikkerhed fra nedrykning og en kamp som viste, hvor vigtig Rodrigo de Paul er. Skal de havde succes imod Juventus bliver han også altafgørende, da han har evnerne til at aflaste et forventet højt pres og give dem ro på bolden momentært i opgøret. Udinese må klare sig uden deres trofaste keeper Juan Musso, som sidder ude med en karantæne. Dette kan give udfordringer i bagkæden, som skal stå stærkt og blandt andet klare sig på gode relationer. 

Juventus snublede nok en gang i jagten på en topplacering efter deres seneste resultat var 1-1 imod Fiorentina. Juventus er for at sige det mildt svingende i niveau, og de skrabede bunden ligesom de har gjort så mange gange tidligere i sæsonen. Bundniveauet er under alt kritik, og cheftræner Andrea Pirlo er ikke i stand til at ændre på kampbilledet når det står tydeligt at der skal justeres gevaldigt. De har dog ikke spillet to elendige kampe i streg i denne sæson, og jeg tror heller ikke Udinese kommer til at fremtvinge det værste i de forsvarende mestre. Sidst de to hold mødtes på Dacia Arena lykkedes det Udinese at hive en 2-1 sejr i hus, men derudover har Juventus siddet tungt på det i nyere tid med sejre på stribe. Tidligere på sæsonen vandt Juve 4-1, og det vil overraske mig, hvis et topmotiveret hold af deres kvalitet ikke stiler efter samme resultat. Derfor forventer jeg en sejr til Juventus.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Roma X (2-2)

Sampdoria måtte se sig slået af en flyvende Domenico Berardi, som med et halvt saksespark sænkede dem i et 1-0 nederlag. Runderne forinden blev det til sejre over Crotone og Verona. De manglede formstærke Fabio Quagilarella og det kommer de også til når Roma besøger Luigi Ferraris, da han fortsat er ude med en baglårsskade. Sampdoria står til gengæld ikke helt chanceløse overfor Roma, som virker udmattet og derfor har begået ufattelig mange fejl på bolden. Dette kan give Sampdoria et hav af chancer for at angribe på hurtige kontrastød. 

Roma har torsdag aften spillet den første af to Europa League semifinaler imod Manchester United og må forventes at være udkørte. Det har været tydeligt at hovedstadsklubben mangler de sidste procenter mentalt og fysisk når det virkelig gælder. De kom fornemt fra start imod Manchester med en 1-2 føring, men i løbet af de sidste 45 minutter lukker de fire mål ind. Det samme skete i weekenden, hvor Roma sad på første halvleg imod Cagliari, men som kampen skred frem var det tydeligt at værterne fik mere af spillet. Dette kostede i sidste ende et point, da Roma ikke var i stand til at komme igen efter at 3-1 scoringen. Roma har vundet fire af de seneste fem kampe, men tre af dem har været snævre et måls sejre og derudover spillede de 0-0 i sidste sæson netop på Luigi Ferraris. Samme pointdeling tror jeg vi får søndag aften.

Rundager tror på: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Torino – Parma 1 (2-0)

Torino tabte for første gang i fem runder, da de efter to Napoli-lynscoringer i det første kvarter, ikke var i stand til at svare igen. Men de står også overfor vigtigere opgør i deres sidste seks kampe, hvor den kommende blandt andet er af den karakter. Parma kan holde dem i sikkerhed på den rigtige side af stregen, hvorefter kampene imod Spezia og Benevento i henholdsvis 36. og 38. runde venter. Kan de slå Parma i weekenden, vil det give den ro på, men med deres nuværende form bør de umiddelbart bestræbe sig på at hive point ind i de resterende kampe og kravle så langt op af tabellen som muligt. Deres direkte spil og evne til at bryde igennem på siderne gør dem farlige så længe Andrea Belotti og Antonio Sanabria rumsterer omkring feltet. De to angribere bør være i stand til at udnytte det dårligt organiserede Parmaforsvar.   

Parmas sæson er afgjort og nu handler det blot om at slutte acceptabelt af, og for nogle af spillerne at repræsentere sig selv på bedste vis. Deres afslutning på sæsonen har langt fra været optimal grundet bunkevis af skader, og i den kommende kamp ser det også slemt ud. Yann Karamoh, Dennis Man, Riccardo Gagliolo og Juraj Kucka er blot fire ud af ni spillere, som forventes ude. Både bredden og start-11 er alvorligt presset. Tilbage i januar måned stod de to i det omvendte opgør, og her blev det til en klokkeklar 0-3 sejr til Il Toro. Det vil overraske mig, hvis vi ser flere scoringer, men en sikker sejr til værterne ligger i kortene.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar