18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 33. runde i Serie A d. 24. – 26. april 2021

Der er 6 runder tilbage af Serie A, og stadig 6 hold, der spiller om Champions League pladser. Bundes er ligeledes ustyrlig tæt, hvor kun 5 point skiller nummer 18 fra nummer 13. Michael Rundager har taget et kig på den spændende runde, der venter forude med blandt andet et opgør mellem Lazio – AC Milan.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Lazio – AC Milan 1 (2-1)

Det er ved at være sidste udkald for Lazio, hvis de stadig skal være i spil om en plads i top-4 og dermed gøre sig fortjent til en Champions League plads. Et af de hold som kan overhales når 38. runde er spillet færdig er den kommende modstander, AC Milan som kæmper med et formdyk. Gæsterne kan muligvis tåle et nederlag i højere grad end Lazio, men vil godt nok gøre det hele ekstremt spændende. 

Lazio må stå en anelse rystet efter deres 5-2 nederlag til Napoli, da de ellers gjorde mange ting rigtig. De skabte gode chancer og begrænsede i virkeligheden Napoli til få store, men bolden blev alligevel banket ind. Det er stort set en gentagelse af deres kamp imod Atalanta tidligere i sæsonen, hvor de ufortjent taber 1-4. De har simpelthen bare haft det svært imod de andre tophold, hvor det er blevet til to sejre, to uafgjort og fem nederlag. Sidst de spillede imod AC Milan, tabte de også 3-2 i et tæt opgør, hvor den nemt kunne gå begge veje. Lazio har få strenge at spille på, og det er tydeligt at det skal komme fra deres vigtigste spillere. Formår modstanderen at lukke ned for Ciro Immobile har Lazio svært ved at vinde kampe medmindre de kan skabe noget på omstillinger. Det er blandt andet Luis Alberto’s ekspertise at køre hurtige omstillinger, men han er ikke i topform og har måtte sidde over til en del træning på det seneste. Det må dog understreges at Lazio blot skal fortsætte med de gode takter, da de har spillet godt og med rette stadig er i spil til Champions League billetterne.

AC Milan har haft et forholdsvis mildt kampprogram siden deres nederlag til Napoli d. 14. marts, men det har langt fra været overbevisende. Dårligt usammenhængende spil og langt fra den samme defensive sammenhæng, som tidligere på sæsonen har været et kæmpe problem. De har lukket syv mål ind i de seneste fem runder og kan slet ikke få spillet til at flyde. Enten er frygten for, hvad Zlatan Ibrahimovic gør ved sine holdkammerater ved nederlag aftagende eller også lider de under en gevaldig omgang mental og fysisk udmattelse ovenpå en lang sæson. Det mentale pres de med stor sandsynlighed lagde over sig selv efter at havde indtaget førstepladsen i en halv sæson, har muligvis slidt mere end det har gavnet. Derudover har de mange skader uden tvivl sat sine spor. AC Milan har netop forlænget sin aftale med Zlatan frem til sommeren 2022, men han får godt nok ikke lov til at fejre det på banen lige foreløbig, da han endnu en gang er ude med en mindre skade. Men hans fravær er unægtelig også en god forklaring på deres spillemæssige nedtur. AC Milan skal med stor sandsynlighed sætte deres lid til kontra og håbe at defensiven kan holde stand, men det bliver svært at gentage det omvendte opgørs resultat. Jeg tror Lazio holder spænding høj i toppen med en sejr .

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Genoa – Spezia 1 (2-1)

Genoa spillede i midtugen 2-2 imod Benevento og kan derfor ikke kalde sig helt nedrykningssikre endnu. Men ligesom kampen imod Benevento var en smashbold der dog ramte ved siden af, får de endnu et oplæg i weekenden når Spezia kommer på besøg. Endnu en direkte konkurrent om overlevelse og denne gang et lidt bedre match i forhold til deres egen spillestil og hvad der har virket for dem under cheftræner, Davide Ballardini. Deres defensive udtryk med ekstrem kompakthed centralt vil gøre det svært for Spezia at spille igennem midtbanen. Jeg er til gengæld ikke et sekund i tvivl om, at Spezia vil forsøge sig alligevel og det kan give værterne gode muligheder på hurtige omstillinger via bolderobringer centralt. Skulle det modsatte ske, hvor Genoa må tage styringen viste de også evnen til at score mål imod Benevento, men blev i samme ombæring straffet med lidt af deres egen medicin imod et defensivt præget mandskab.

Spezia spillede i midtugen 1-1 imod førerholdet Inter. De skabte blot én chance i 90 minutter, og det viste sig at være nok til at score på en chance vurderet til 0.04 xG (ifølge Wyscout). Det samme held havde de også i den anden ende af banen, da Inter skulle havde scoret 2-3 mål yderligere. Resultatmæssigt var det en genial runde for Spezia, men spilmæssigt tror jeg ikke det er et niveau de håber på at tage med til næste kamp. I så fald kommer de ikke hjem med point. Spezia tabte 1-2 i det omvendte opgør, hvor de var spildominerende, men var ikke dygtige nok til at skabe chancer. Det samme kampbillede forventer jeg i den kommende runde og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Parma – Crotone 1 (3-2)

Dette års ultimative bundprop et og to står overfor hinanden i en gang, som kunne havde været enormt interessant for Parma, havde de blot været i stand til at holde en 2-0 føring. I stedet er løbet kørt ovenpå endnu et nederlag, denne gang 3-1 til Juventus. Parma har investeret på de offensive positioner, men for sent, og har i samme ombæring glemt bagkæden. Nu handler det om at redde lidt ære og bygge noget nyt op – problemet er bare at opbygningsfasen formentlig ikke bliver med den nuværende cheftræner, Roberto D’Aversa medmindre han kan slutte respektabelt af. Det kræver en sejr over Crotone i weekenden. Parma skal smide fløjlshandsker i dette opgør og sende et signal til omverdenen med en storsejr. Derfor tror jeg vi får et topmotiveret Parma-mandskab krydret med en masse vrede at se. 

Crotone har længe kendt deres plads og nu appellere cheftræner, Serse Cosmi til at det er altafgørende at de slutter sæsonen af med værdighed. I deres seneste kamp, som blev til et 0-1 nederlag til Sampdoria leverede de en jammerlig indsats, hvor det var tydeligt at de ikke havde færdighederne til at nedbryde modstanderens defensive struktur. Cosmi havde mere eller mindre smidt håndklædet i ringen fra start af med hans defensive tilgang til kampen i et håb om at de på den måde ikke ville give Sampdoria mange omstillingsmuligheder. Det var ikke nok og jeg håber så sandelig at Crotone vil forsøge at spille åbent og offensivt i de sidste kampe, hvilket er oplagt imod Parmas bagkæde. Det kunne godt blive lidt af et målshow i weekenden, da begge hold ikke forstår at forsvare, men har på seneste været flittige til at score mål. Parma tager en tiltrængt sejr men må kæmpe til det sidste.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Sampdoria 1 (2-1)

To modsætninger mødes når det velspillende og offensivt indstillede Sassuolo mandskab tager imod 4-4-2 blokken fra Sampdoria. Værterne virker til at havde genfundet storformen fra begyndelsen af sæsonen og har pludselig vundet tre kampe i streg og genskabt nærkontakt til Roma lige over dem på syvendepladsen. Senest vandt de i et lige opgør 1-2 over AC Milan, da den unge angriber Giacomo Raspadori nettede to gange i anden halvleg. Sassuolo har Atalanta, Juventus og Lazio i de sidste seks runder og får rig mulighed for at teste sig af med de bedste inden et nyt transfervindue åbner. Derfor må vi forvente et pludseligt topmotiveret mandskab med mange dygtige profiler og talenter, som vil vise sig frem og score en bedre kontrakt, samtidig med at cheftræner, Roberto De Zerbi også flirter med tanken om et trænerjob i udlandet. Derfor kan vi måske krydse fingre for et storspillende I Neroverdi. 

Sampdoria har resultatmæssigt fået ekstremt meget ud af en simpel spillestil. De taber sjældent med mere end et mål, og får point i deres kampe imod hold omkring dem og i bunden. Til det kommende vil de samme principper om at stå dybt i 4-4-2 blokken gøre sig gældende i et forsøg på at franarre Sassuolo alle tre point. Ligesom værterne er Sampdoria også inde i en god periode med mange point og vil uden tvivl møde op med stor tro på egne evner. Sassuolos spillestil passer dem perfekt, da det giver gode muligheder for omstillinger – spørgsmålet er kun om de kan vinde deres 1v1 dueller og modstå det tryk, der vil komme ude på kanterne. Sassuolo virker som et hold med nyfundne kræfter og vilje, og det tror jeg vil gå udover Sampdoria. Hjemmeholdet har slået Sampdoria i fem af de seneste ti kampe og blot tabt to gange – tidligere på sæsonen vandt de 2-3 og jeg bliver ikke overrasket, hvis vi får et lignende resultat.

Rundager tror på: Over 2,5 mål til odds 1,59 – SPIL HER >>*

Benevento – Udinese X (1-1)

Udinese mistænktes for at mangle motivation nu, hvor sæsonen mere eller mindre er sikret. Derfor måtte cheftræner, Luca Gotti også ud efter weekendens 0-1 nederlag til Cagliari og forsvare sine spillere. De kunne nemt havde tabt med yderligere et par mål i en kamp, hvor de ikke skabte en nævneværdig chance. Holdets stjerne Rodrigo De Paul manglede tydeligvis, men han vender tilbage efter en kamps karantæne og han bør være drevet af at slutte godt af i forhold til det kommende transfervindue. Leverer de samme miserable præstation imod Benevento kan de være det første hold til at give gæsterne i sejr i fem runder.

Benevento står i alvorlige problemer, netop fordi de ikke selv evner at skrabe point sammen og fordi den kommende modstander var åndsfraværende imod Cagliari. Netop Sardiniens bedste hold ånder dem for alvor i nakken, og derfor har Benevento brug for en sejr. Beneventos spillestil vil dog have svært ved at bære frugt imod et forsigtigt spillende Udinese mandskab. Derfor skal de håbe på magi på standardsituationerne eller forsøge sig med et possession baseret udtryk, hvilket har slagtet dem tidligere på sæsonen. De kan også håbe på et Udinese hold, som ikke er interesseret i at spille fodbold og dermed snuppe en let sejr. Jeg tror vi får en knas tør kamp, hvor begge hold ikke er i stand til at tage kontrollen effektivt, og derfor ender den uafgjort.   

Rundager tror på: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Juventus 2 (0-1)

Fiorentina fik tre hårdt tiltrængte point i midtugen, da de besejrede Verona 1-2. Sejren kom efter spillets simpleste midler, forsvar med alle mand bag bolden og håb på tilfældigheder. Det gav dem to scoringer på straffespark og en standardsituation, men de kunne havde været bagude med to mål efter 25 minutter. Heldet tilsmilede La Viola og det lader til at være et krav for at de kan hive point ind på kontoen, da holdet spiller mildest talt dårligt. Små glimt med flotte individuelle præstationer og standardsituationer har holdt dem i live i kampene, men en klub af deres størrelse skal vise mere. Sidste de spillede imod Juventus, tog de en overraskende 0-3 sejr, et mesterstykke, som bliver umulig at gengive. 

Juventus tog en pligtsejr hjemme imod Parma, men leverede igen ikke nogen imponerende indsats og måtte finde to mål via hjørnespark. Det er to hold som ikke har ramt et forventet niveau i denne sæson, forskellen er dog at Juventus har en håndfuld spillere, som kan afgøre fodboldkampe på egen hånd, og det har holdt dem i live når det kommer til Champions League pladser. En af de spillere er Federico Chiesa, som dog må forventes ude med en baglårsskade. Truppen er stærk men konceptet dårligt implementeret kombineret med en cheftræner, som ikke er i stand til at sætte holdet godt nok eller lave gode taktiske ændringer i løbet af kampene. Begge hold har fortsat meget at spille for, men Juventus har et forfærdeligt nederlag at vaske af sig. Derfor forventer jeg et Juve hold, som vil blæse igennem fra start af for at sætte værterne på plads. Det bliver en smal sejr, men Juventus tager den stadig på sikker vis. 

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Inter – Verona 1 (2-1)

Verona tabte 1-2 til Fiorentina, da de ikke kendte deres besøgstid foran mål. Efter en god start på kampen tabte de stille og roligt momentum i løbet af kampen og lignede aldrig et hold, som kunne komme tilbage efter de kom bagud 0-2. Dermed taber de endnu en gang point fordi de mangler en dygtig afslutter, som kan vinde kampene for dem. Kollektivet er stærkt og spillestilen kan holde dem i Serie A i mange år, men de mangler kvalitet. I den kommende kamp får de formentlig lov til at gøre det de er bedst til – lavt pres, kompakthed centralt og hurtige på de offensive omstillinger. Det kan sagtens være nok til at drille de kommende mestre fra Milano, men det kræver at en spiller som Kevin Lasagna kan sparke den ind, da han bliver vigtig på kontra. 

Inter har efter 11 sejre i streg nu spillet uafgjort i de to seneste kampe. Inter har det absolut bedst med ikke at være specielt meget på bolden og blot få mulighed for at slå kontra. Sådan har det ikke været imod Spezia og Napoli, hvor begge kampe endte 1-1. Romelu Lukaku blomstre når han får lov til at drible med bolden fra midterlinjen og en spiller som Achraf Hakimi, der har været god for Inter, skal havde et stort bagrum han kan løbe dybt i. De spiller alt for forsigtigt og langsomt i deres etablerede angrebsspil – det er heller ikke noget de har øvet specielt meget i denne sæson. Når det så er sagt, besidder de så meget individuel kvalitet og bredde i truppen at de både er friske og har mulighed for at skifte dygtige spillere ind. Dette bliver afgørende imod et Verona mandskab som ikke kan rotere i samme grad. Inter vinder men det vil ikke komme let til dem.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,35 – SPIL HER >>*

Cagliari – Roma 1 (3-2)

Det er i den grad en gyser vi er vidne til i bunden af Serie A, hvor Cagliari lige nu befinder sig på det forkerte side af nedrykningsstregen, men langsomt nærmer sig dem på den anden side. Efter to sejre over Parma og Udinese har de skabt kontakt til fem hold over dem med 18 point tilbage at spille om. Begge sejre var fuldt fortjent og havde de vist samme effektivitet når det galt tidligere på sæsonen, lå de over nedrykningsstregen med 35-40 point, men deres angribere har fejlet fælt i denne sæson. Cagliari har tre finaler i vente når de skal spille imod Benevento, Fiorentina og Genoa, men de må forvente at skulle hente point i samtlige kampe for at sikre sig overlevelse. 

At møde Roma på nuværende tidspunkt er bestemt også fornuftigt, da de er langt ned i kulkælderen. Det er blot blevet til en sejr i de seneste seks Serie A kampe og de har absolut ikke spillet godt. Skader og karantæner har presset dem, samtidig med at de fortsat kæmper videre i Europa League. I midtugen var de mildest talt heldige med at spille 1-1, da Atalanta fik en udvisning efter 69 minutter, som Roma udnytter med en scoring kort tid efter. De måtte selv slutte kampen af med 10 mand på banen, da Roger Ibanez blev udvist i den forlænget spilletid og er derfor ikke med i weekenden. Derudover mangler de fortsat Chris Smalling, Leonardo Spinazzola, Stephan El Shaarawy, Pedro Rodriguez og Marash Kumbulla. Det er samtlige kæder, som er påvirket og deres træningsmiljø må unægtelig have taget skade af de mange kampe og det konstante fravær af spillere. Cagliari må lugte blod samtidig med at Roma formentlig vil forsøge at give den et skud i Europa League. Derfor forventer jeg en overraskende sejr til Cagliari.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Atalanta – Bologna 1 (3-1)

Der skulle en udvisning til for at bremse Atalanta, som ellers har tromlet igennem alt modstand på det seneste. Men i midtugen stoppede de, da de ellers var foran som sædvanligt 0-1 over Roma, men måtte spille med 10 mand efter 69. minut. Cheftræner Gian Piero Gasperini har tidligere givet sine spillere på puklen for ikke at score på deres chancer, og det må også siges at være tilfældet her. Hvad der lignede en sikker sejr blev pludselig smidt væk grundet en udvisning og manglende effektivitet forinden. La Dea må dog forventes at vende stærkt tilbage i weekenden, da de er på en mission om at ende udsætte European Super League holdet, Inter’s mesterskabsfejring så længe som muligt – og det kræver sejre hver gang. Vi får uden tvivl en livlig kamp, da begge hold spiller offensiv fodbold, med mange omkring modstanderens felt og et hav af løbevillige spillere. Atalanta har mange strenge at spille på og meget de kan hive op af værktøjskassen, som kan lirke et forsvar op, og det bliver svært for Bologna at forberede sig imod. 

Bologna spillede ikke nogen god kamp imod Torino i midtugen, men klarede alligevel frisag med et 1-1 resultat. De var ekstremt heldige med deres egen scoring og Torino var overraskende ineffektive. Det var uhørt få chancer de fik skabt imod et stærkt Torino mandskab og holdet fandt aldrig en god rytme. De skal håbe på en stærk præstation defensivt, og det samme offensivt fra en formentlig tyndslidt Roberto Soriano. Derudover skal de gå all in på omstillingerne, hvor Riccardo Orsolini og Musa Barrow bliver altafgørende. Jeg har svært ved at se andet end en Atalanta sejr ligesom otte af de seneste ti indbyrdes kampe også har budt på. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Torino – Napoli X (2-2)

Det ellers så nedrykningstruet mandskab fra Torino har ikke tabt i de seneste fire runder og har nu passeret Benevento i tabellen. De ligner mere et hold lige under toppen af Serie A, end det bundhold de har været hele sæsonen. Cheftræner Davide Nicolas visioner begynder at komme til udtryk, blot en anelse for sent, men det gør det svære at spille imod. Det gik udover Roma i weekenden og i midtugen blev de snydt for tre point, da Bologna fik foræret et mål takket være et kæmpe målmandsdrop. Torino begrænsede det ellers så angrebsflittige mandskab til otte afslutninger og kun en enkelt ”tilbagelægning” udenfor feltet (som så gik ind alligevel). Det er en generel tendens for Il Toro, som udover at havde styr på det defensive også er begyndt at skabe mange chancer. Her har Antonio Sanabria været en vigtig tilføjelse, da han er enormt giftig inde i feltet. 

Napoli fik en storsejr over Lazio på 5-2 i midtugen, men resultatet er en anelse misvisende, da de ikke skabte chancer til fem scoringer. Det er til gengæld et godt billede af, hvilken form de er i. Napoli peaker for tiden og deres offensive spillere er sprudlende i alle faser af spillet på bolden. Den eneste grund til at de ikke har kunne udnytte denne periode til maksimal pointhøst skyldes et par tætte kampe imod Inter og Juventus. De resterende kampe siden deres Europa League exit, er stort set blevet vundet og i overbevisende stil. Ligesom Torino scorer de i alle facetter af spillet, da de har en bred palet af typer, som kan afgøre fodboldkampe og et godt struktureret spil. Jeg tror vi får en af rundens bedste kampe når Torino tager imod Napoli – det har været meget lige i de seneste møder, da de to hold har spillet uafgjort i fire af de seneste seks indbyrdes opgør, men vi skal tilbage til marts 2015 for at finde det sidste Napoli nederlag. Jeg tror heller ikke det bliver på mandag at Torino tager en sejr, da Napoli har for mange kampafgørende individualister, men en uafgjort ligesom tidligere i sæsonen vil ikke overraske mig. 

Rundager tror på: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar