18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 32. runde i Serie A d. 20. – 22. april 2021

Der er fortsat kamp om top-4 i toppen af Serie A og dermed også Champions League pladserne. Det kan blive yderst spændende i denne runde, fordi vi venter opgør som AS Roma – Atalanta og Napoli – Lazio. Vores faste Serie A skribent Michael Rundager, har taget et kig på alle rundens kampe – Det skriv kan du læse nedenfor.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager


Rundens kamp: Roma – Atalanta 2 (1-2)

Der er fortsat spænding om placeringerne i toppen, hvor Champions League pladserne i top-4 langt fra er afgjort. Roma skal bruge en sejr, hvis de fortsat vil være en del af spillet og Atalanta kan med stor sandsynlighed (dog ikke matematisk) endegyldigt sikre sig en plads i top-4 med en sejr. 

Roma tabte vigtigt terræn til resten af topholdene i weekenden, da de tabte 3-1 til Torino. De blev intet mindre end udraderet af hjemmeholdet og har nu været det dårligste hold på banen seks kampe i streg. Det er absolut positivt for italiensk fodbold og Roma at de fortsat repræsentere Serie A i Europa, men det trækker tænder ud i ligaen. Også i Europa har de lidt, men tog en heldig samlet sejr over Ajax Amsterdam, der har ført dem til semifinalerne i Europa League, hvor Manchester United venter. De kan dog trøste sig med at Lorenzo Pellegrini vil være tilbage fra karantæne til midtugens kamp mod Atalanta. Pellegrini var blandt andet enormt vigtig imod Ajax i de to kvartfinalekampe og skal holde det niveau imod skræmmende Atalanta, hvis de skal have en chance. 

Atalanta kører rent bord for tiden, hvor de lægger alle ned. Senest gik det udover Juventus, som de i en meget lige kamp besejrede 1-0. Dermed har de blot vundet med en enkelt scoring i de seneste tre kampe, men det var enormt vigtigt for dem at holde buret rent, da de har lukket fire dumme mål ind i de foregående runder. De begrænsede Juventus til to gode forsøg efter en standardsituation og en rodet situation inde i feltet. Levere de samme defensive fokus og får skabt nok halve chancer, har de for mange gode afsluttere til at Roma overlevere. Derfor forventer jeg en tæt kamp, hvor begge hold frygter hinandens kontrastød, men en sejr til gæsterne i sidste ende.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Verona – Fiorentina X (1-1)

Verona har blot en sejr i de seneste fem runder og ligner meget det samme hold fra sidste sæson, som også gik fuldstændig i stå efter de havde sikret sig overlevelse i Serie A. Det er uden tvivl nemt at forberede sig på Verona, da de gør det samme til hver kamp, og når Verona samtidig mangler en anelse gnist virker de harmløse. Derfor endte det med et 3-1 nederlag til et veloplagt Sampdoria mandskab. De kan meget vel blive overhalet af netop Sampdoria efter denne runde, hvis ikke de finder kampgejsten tilbage. De mangler en type, som kan afgøre kampene på egen hånd og det havde de måske håbet en topmotiveret Kevin Lasagna kunne havde hjulpet til med. 

Fiorentina er i store problemer efter et dyrt 3-1 nederlag til Sassuolo samtidig med at deres nærmeste konkurrenter under dem fik tre point på kontoen. Syv runder tilbage og kun fem point ned til Cagliari kan det pludselig blive spændende helt frem til 38. runde. Holdet klikker ikke offensivt og det gør at de stort set ingen aflastning får defensivt. De har mange farlige boldtab som giver farlige omstillinger imod dem samtidig med at de ikke skaber nok selv – vi skal tilbage til d. 14. februar for at finde en kamp, hvor de havde mere end 10 afslutninger. Fiorentina har brug for en god kamp fra Franck Ribery, Dusan Vlahovic, Giacomo Bonaventura og Gaetano Castrovilli mere kontinuerligt, og så har vi pludselig et fornuftigt hold. Det vil dog overraske mig gevaldigt, hvis det skulle lykkes cheftræner, Giuseppe Iachini at opnå dette. Ikke desto mindre er de alvorligt nedrykningstruet og Verona lader til at være gået på ferie. Derfor forventer jeg en noget tør kamp, som ender uafgjort.

Rundager tror på: X’et til odds 3,30 hos Nordicbet

AC Milan – Sassuolo 1 (2-0)

AC Milan holder fast i andenpladsen og kom sågar to point tættere på Inter i weekenden, da de med nød og næppe vandt 2-1 over Genoa i en dårlig kamp. Milan har svært ved at sætte tempo nok i spillet, når de skal kontrollere kampen og det var lige ved at koste dem point imod Genoa. Men et heldigt mål til Ante Rebic og et tilfældigt selvmål i midten af anden halvleg var nok. Lige så gode som Milan var de første 15-20 kampe af sæsonen, lige så heldige har de været i de seneste 10-15 og derfor holder de stadig Atalanta på afstand. Zlatan Ibrahimovic vender tilbage efter en karantæne og det kan skabe mere ro i deres opbyggende spil og give holdkammeraterne mere plads, da han er opmærksomhedskrævende. Specielt hans fysik kan blive afgørende imod Sassuolo, som ikke præsterer godt imod fysisk stærke mandskaber. 

Sassuolo har vundet deres seneste to kampe imod Fiorentina og Benevento i kampe, hvor de har haft rig lejlighed til at sætte spillet, som de gerne vil havde det. Det samme kan meget vel blive tilfældet imod Milan, som har vist sig bedre til at forsvare og slå kontra end til at være et possession baseret hold. Gæsterne må dog være noget mere forsigtige, da kvaliteten de står overfor, er markant højere hos den kommende modstander. Sassuolo har fortsat ikke vundet over et hold i top-7 i sæson 20/21, da deres defensiv typisk er blevet straffet hårdt af de individuelle kvaliteter i toppen af Serie A. Det samme må siges at være tilfældet i den kommende weekend, når de skal forsøge at begrænse blandt andet Zlatan. Jeg tror vi får en ganske underholdende kamp som bliver vundet af hjemmeholdet på et solidt defensivt grundlag og et par magiske (eller heldige) momenter i løbet af de to gange 45 minutter.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,60 hos Nordicbet

Bologna – Torino X (2-2)

Bologna rystede I weekenden deres to nederlag til Roma og Inter af sig med en 4-1 sejr over Spezia. Deres offensiv har været god og ekstremt effektiv imod midt- og bundhold, hvilket deres tre seneste sejre med ti scoringer i alt også understreger. Roberto Soriano og Musa Barrow har kontinuerligt bidraget til denne målproduktion og havde de blot en farlig angriber ville deres sæson havde set markant anderledes ud, da de også har kunne bide skeer med toppen – de har bare ikke kunne afgøre kampene. Nu venter Torino, som er svære at placere ud fra deres nuværende position og formkurve. 

Torino vandt sikkert over Roma med hele 3-1 i weekenden, hvor de overlegent besejrede gæsterne fra hovedstaden. De har generelt været stærke på det seneste med ti point i fem kampe og to sejre i de seneste to runder. Kampprogrammet bliver tæt i de sidste runder, da Serie A skal være afgjort inden for lidt over en måned. Torino peaker formmæssigt og spillestilen lader til ifølge cheftræner, Davide Nicola, endelig at komme rigtigt til udtryk. Holder de dampen og momentum oppe kan de snildt ende med over 42 point når den sidste kamp er spillet. Deres seneste kamp mod Roma viser meget godt, hvordan de har skabt et system, som gør dem farlige i mange situationer. De scorede både på gennembrud via kanten og centralt udover via en erobring på Romas banehalvdel. Lige netop dette gør dem svære at spille imod. Jeg tror det bliver en underholdende kamp, men to hold som gerne vil fremover stepperne når de er på bolden, så vi kan sagtens få en målfest. Det er svært at pege på en vinder, derfor tror jeg på en uafgjort.

Rundager tror på: X’et til odds 3,40 hos bet365

Crotone – Sampdoria 2 (2-3)

Crotone tager imod Sampdoria efter endnu et nederlag på præcist ét mål. Det virker som om modstanderne bliver lullet en anelse i søvn af modstanden Crotone kommer med og straks vågner op, når det går op for dem at Crotone har et par måltyve. Det holder dem inde i kampene men ikke nok til at vinde, da deres defensiv er på et ekstremt lavt niveau og deres vilje muligvis er forsvundet efter de har måtte erkende at nedrykningen var en kendsgerning. Jeg tror de vil fortsætte med at score mål og bidrage positivt på bolden, men deres evner til at forsvare koster. 

Sampdoria tog en flot 3-1 sejr over Verona i weekenden, da cheftræner Claudio Ranieri rystede posen i pausen med tre udskiftninger og dermed fik vendt et truende nederlag. Sampdoria må næsten slikke sig om munden over den kommende modstander, som vil give et hav af chancer på omstillinger. Begge holds sæson er et overstået kapitel, hvor det blot er et spørgsmål om at slutte fornuftigt/værdigt af. Derfor forventer jeg et offensivt indstillet Crotone mandskab, som vil forsøge at udnytte den plads de vil få i den opbyggende fase til at skabe chancer. Men dette vil omvendt blive udnyttet af Sampdoria, som blot venter på det hurtige kontrastød. Sampdoria kunne godt ligne et hold på vej ind i en af deres gode stimer, og derfor forventer jeg en sejr til udeholdet.

Rundager tror på: Over 2,5 mål til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Genoa – Benevento 1 (1-0)

To af de måske dårligste hold i Serie A står overfor hinanden og meget er på spil. Benevento er for alvor kommet i knibe og de skal finde 5-7 point yderligere for at kunne håbe på en sæson mere i det øverste lag af italiensk fodbold. De har ikke været i stand til at skabe et stabilt produkt på banen, men i sidste runde lykkedes det dem at få gang i målmaskinen. Desværre for dem stod de overfor en tændt Ciro Immobile, som nettet to gange i 5-3 nederlaget til Lazio. Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid formåede de at skabe en anelse spænding i opgøret da, de scorede på et hjørnespark til 4-3 og dermed endnu engang fik understreget deres kvaliteter på standardsituationer. Benevento skal forsøge at lukke ned fra Mattia Destro ved at begrænse antallet af indlæg. Lykkes det har de måske en chance for selv at skabe noget.

Genoa er meget tæt på at lykkes med missionen om at overleve i Serie A. En hjemmesejr i midtugen kan så godt som sikre dem. Det vil kræve nogle af de samme takter som de viste for nylig imod Udinese, Parma og Fiorentina, hvor det blev til fem point i alt. Generelt har de været ganske fornuftige til at vinde eller spille uafgjort imod holdene omkring dem, hvilket holder dem oven vande. De to cheftrænere, Davide Ballardini og Fillippo Inzaghi har stået over for hinanden en gang tidligere i 2018. Her vandt Ballardini, og jeg tror han får sat sit hold op til en gentagelse.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Juventus – Parma 1 (4-1)

Juventus har blot vundet to kampe i de sidste fem runder og står samtidig i en noget rodet affære med ”Super League”. De bliver presset af både Napoli og Lazio, som begge ligger på spring til at tage den sidste Champions League plads i top-4. De må formentlig klare sig uden Cristiano Ronaldo og Federico Chiesa til det kommende opgør mod Parma. De har været Juves absolut stærkeste offensive kort, men spillere som Alvaro Morata, Juan Cuadrado og Paulo Dybala for blot at nævne nogle bør være tilstrækkelig til at udfordre Parmas defensiv. Specielt Morata’s evner inde i feltet bliver vigtige, da Parma formentlig vil stå lavt og forsøge at overleve på kontrastød. Det har til gengæld vist sig at være en sårbar løsning, da de har været håbløse til at forsvare imod indlæg.  

Kun Crotone har lukket flere mål ind i denne sæson. Skulle Parma komme foran ligesom i weekenden imod Cagliari vil de stadig stå i problemer, ligesom de efterhånden mange 2-0-føringer de har smidt væk de sidste to måneder. Parmas skadesliste begynder at tynde ud, men spillerne mangler kampform og formentlig også nok motivation til at kæmpe for tre point til det sidste. Deres chancer for at blive oppe er noget nær ikke eksisterende, hvorimod Juventus trods alt stadig har meget at spille om, med mindre de selvfølgelig ikke længere skal koncentrere sig om Champions League. De forsvarende mestre tager endnu en storsejr mod Parma, som de tidligere på sæsonen slog 0-4, i et forsøg på at sende et stærkt signal til holdene lige under dem.

Rundager tror på: Juventus -1,5 (AH) til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Spezia – Inter 2 (1-2)

Spezia kunne ikke håndtere Bolognas offensive kvaliteter i weekenden, da de tabte 4-1 og dermed fortsætter deres tilværelse i nedrykningsspillet. Deres vilje til at være dominerende på bolden lever fortsat, men deres topscorer M’Bala Nzola er blevet lukket fuldkommen ned i godt to måneder nu. Den hurtige angriber kommer dårligt nok til afslutninger og det er et kæmpe problem for Spezia. De får brug for høj kvalitet og en anelse held, hvis de skal spille sig igennem Inters stærke defensive organisation, og det er med stor sandsynlighed Emmanuel Gyasi som skal havde en ekstraordinær kamp. 

Inter klarede frisag i en knap så underholdende kamp imod Napoli, hvor Christian Eriksen scorer et pragtfuldt mål til 1-1. De begrænsede Napoli til en enkelt afslutning indenfor rammen, hvilket blot understreger Inters defensive kvaliteter. Spezias tilgang til kampene bliver en gave for dette maskineri, som blot vil vente på enten at kunne erobre bolden på deres banehalvdel eller blæse igennem på en hurtig omstilling længere nede på banen. De står fortsat uden alvorlige skader udover Arturo Vidal og kan derfor sagtens håndtere et tæt kampprogram med kvalitet i start-11 og fra bænken. I det omvendte opgør vandt gæsterne 2-1, men en sejr på alt over et mål virker også som en overdrivelse for cheftræner Antonio Conte. Inter vinder på sikker vis.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Udinese – Cagliari 2 (1-2)

Udinese fik efter fire runder i streg uden 3 point en vigtig sejr på 1-2 over Crotone i sidste runde. Det kostede dog en karantæne til deres vigtigste spiller Rodrigo de Paul. De Paul har scoret tre mål og lagt op til fire i de seneste ni kampe og bliver unægteligt svær at erstatte på et hold, som ikke besidder en playmaker af hans kaliber. Spørgsmålet er dog om det ændrer det helt store i cheftræner Luca Gotti’s planer, som med garanti vil omhandle ufarlig boldomgang, lavt pres og en masse forsøg på hurtige kontraangreb. 

Cagliari var meget få minutter fra at stå i en kæmpe krise, da de hjemme imod Parma var bagude 0-2 og måtte dybt ind i forlænget spilletid for at score til 3-3 og 4-3. Med et comeback som den i bagagen er det svært ikke at forestille sig et topmotiveret mandskab tage til Dacia Arena. Jeg har længe talt for at Cagliaris trup var markant bedre end, hvad resultaterne har vist og det bliver enormt interessant og se om de kan få noget forløsning nu. Store Leonardo Pavoletti scorede et sjældent mål imod Parma og kan også gå hen og blive vigtig imod Udinese, som ikke vil tillade meget andet end indlæg, da de kommer til at stå kompakte centralt. Cagliari skal have tre point med fra denne kamp og kommer til at satse alt, hvorimod Udinese ikke er synderligt presset. Det kan blive den afgørende faktor, og derfor tror jeg på en sejr til gæsterne, som vil presse på til det sidste.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Napoli – Lazio 1 (2-1)

Napoli var ikke i stand til at nedbryde Inters organisation, bedre kendt som Fort Knox, mere end en gang i weekendens opgør. Derfor måtte de nøjes med 1-1, som dog var nok til at komme et point tættere på Juventus i kampen om Champions League i sæson 21/22. I midtugen kommer de til at stå overfor et andet hold, som deler de samme ambitioner om det forjættede land, når Lazio kommer på besøg. Det bliver interessant og se om cheftræner Gennaro Gattuso vil overlade en del at initiativet til Lazio og satse på omstillinger, som han har tyet til tidligere med stor succes, eller om de vil forsøge at kontrollere kampen på bolden. Det gav ikke det ønskede output imod Inter, men ikke desto mindre var de det første hold, som ikke tabte til Inter i 11 runder. Til at køre hurtige omstillinger vil de have mulighed for at benytte den hurtige kant Hirving Lozano, som vender tilbage fra en karantæne og dermed styrker truppens bredde, hvilket er vigtigere med så kort hvile. 

Lazio har derimod ikke nogen bred trup, men heller ikke nogen skader. Luis Alberto og Lucas Leiva blev blandt andet sparet imod Benevento, da de blev skiftet ud forholdsvis tidligt. Dermed må vi forvente at Alberto er frisk og i stand til at skabe kaos i Napolis organisation så snart muligheden byder sig. Derudover vil Ciro Immobile være i højt humør ovenpå hans to kasser imod Benevento og Sergej Milinkovic-Savic må forventes at levere en klasseindsats som altid. Ligesom at Napoli får styrket bredden vender Lazios Felipe Caicedo også tilbage fra en karantæne, og den rutinerede angriber har bidraget med otte scoringer fordelt over knap 900 minutter. Han er absolut ikke nogen ligegyldig tilføjelse til holdkortet, da han både har vist sig fin i start-11 og som indskifter. Han har scoret et mål i de to seneste kampe, hvor han er blevet skiftet ind og må siges at kunne blive kampafgørende. Der er ingen tvivl om at dette bliver en spændende kamp, hvor et par billetter til Champions League meget vel kan forsvinde, skulle resultatet ende med et nederlag. Derfor forventer jeg en kontrolleret affære, hvor begge hold ser hinanden an, men ingen af dem vil være i stand til at holde en høj standard hele kampen igennem. Det hold som kan levere en klinisk indsats i 90 minutter tager sejren, og der tror jeg mest på Napoli på hjemmebane.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar