18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 30. runde i Serie A d. 18.-20. marts 2022

30. runde i Serie A byder på en af de mest hidsige lokalopgør i Europa, når håneretten i Rom skal uddeles. Derudover så udspiller der sig stadig en utrolig spændende kamp i toppen, hvor AC Milan, Napoli og Inter kæmper en strid kamp. Michael Rundager kigger ind i krystalkuglen og kommer med sine forudsigelser til weekendens kampe i Italien.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Rundens kamp: Roma – Lazio 2 (1-2)

Derby della Capitale, hvilken voldsom gave der venter os i weekenden! Curva Sud og Nord kommer til at være et rasende hav af henholdsvis Roma og Lazio fans, som i hver deres ende af Stadio Olimpico vil larme til det sidste. Der er mere end blot æren på spil, da Lazio med et enkelt point mere end Roma netop indtager femtepladsen, som giver adgang til Europa League i næste sæson.

Sidst de to hold duellerede trak Lazio det længste strå, da de vandt noget ufortjent 3-2. Nu skal Roma forsøge at lave om på dette, ved at give Lazio lidt af den medicin de vandt på tilbage i september måned. Dengang havde cheftræner Jose Mourinho endnu ikke nået at frarøve holdet viljen til at angribe mere eller mindre uhæmmet, og derfor lukkede de to lette mål ind på omstillinger. Det tror jeg næppe bliver tilfældet på søndag, hvor Mourinhos indflydelse er fuldkommen. Jeg forestiller mig ikke en skyttegravskrig, men kan Roma nøjes med at satse på power fra Tammy Abraham, lækkerier fra Lorenzo Pellegrini og wingbacks der vil flyve op langs kanterne, tror jeg han er tilfreds. Resten skal mere eller mindre fungere boldflyttere, som sørger for struktur og organisation. I sidste runde spillede Roma 1-1 mod Udinese, som langt inde i tillægsminutterne måtte smide føringen, da Pellegrini udlignede på straffespark og dermed forlængede I Giallorossi’s ubesejrede stime til otte kampe. Det har ikke været let at spille mod Udinese, men Roma har absolut heller ikke udviklet sig i retningen af et hold, der kan lirke ultra defensive hold op. Det kan derfor være nødvendigt for dem blot at fokusere på at holde nullet og satse på de førnævnte kræfter. De har en midtugekamp i benene, da de spiller mod Vitesse i Conference League, og dette har også stor betydning for, hvorvidt de vil ud og arbejde med bolden, eller forsvare og køre kontra.  

Ligesom “værterne” har Lazio også været inde i en stærk periode, hvor det er blevet til 17 point i de seneste otte runder. Det var ikke nogen flot 1-0 sejr over Venezia i sidste runde, men de var klart dominerende og frygtede måske bare et kontrastød en anelse for meget. Ikke desto mindre lykkes det Maurizio Sarri og co at holde nullet for sjette gang i denne periode – hvilket er en kæmpe bedrift, når man tænker på det elendige forsvarsspil, de lagde for dagen i begyndelsen af sæsonen. Chanceproduktionen har heller ikke fejlet noget på det seneste, dog med den klare undtagelse af de store kampe mod toppen, men et opgør som dette er usammenlignelig med de andre. Lazio vil med stor sandsynlighed få lov til at være mest i boldbesiddelse, men kan ikke forvente gaver på Romas banehalvdel, hvor der vil blive gået til vaflerne. En dygtig individualist, som Mattia Zaccagni havde uden tvivl været god i en kamp som denne, men står over grundet en karantæne, der i stedet giver Pedro chancen. Hans rutine og målnæse vil uden tvivl også være nyttig, men Zaccagni er markant bedre til at sætte sine holdkammerater op. Derfor hviler der noget mere på Luis Alberto og Sergej Milinkovic-Savic skuldre i forhold til at styre spillet. Lazio har kunne forberede sig uforstyrret af europæisk fodbold, hvilket ikke er tilfældet for Roma, og dette tror jeg kommer til at være toneangivende for opgøret. Derfor kalder jeg en sejr til “gæsterne”.

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Spezia 1 (2-1)

Sassuolo er ubesejret i de seneste fem runder, som ellers har budt på modstand fra Roma, Fiorentina og Inter. Det ændrer dog ikke så meget på deres lunkne muligheder for at blande sig om pladserne i Europa. På nuværende tidspunkt indtager de tiendepladsen, og kan ikke forvente meget mere end det – deres præstationer har simpelthen været for svingende. Senest spillede de 2-2 mod Salernitana i et lige opgør, som fuldstændig udstiller Sassuolos manglende evner/lyst til at forsvare grundigt. Bagkæde efterlades ofte for sig selv, så hvis modstanderne er villige til at smide folk i feltet giver det næsten målgaranti. Den kommende kamp er dog en gylden mulighed for at forbedre deres position og forlænge det flotte stime. De må dog undvære Giacomo Raspadori, som med sine ni mål og fire assist, har været en kæmpe bidrager i denne sæson. Spiller de deres spil og får begrænset antallet af omstillinger imod sig, bør de score mere end Spezia – I de seneste fem kampe er det også blevet til 12 mål, hvilket blandt andet skyldes Hamed Traore, der ser ud til endelig at have fundet formen. 

Efter en periode med fire nederlag i streg, fik Spezia endelig vendt stimen til en sejr på 2-0 over Cagliari. Deres spillestil kan meget vel give dem endnu flere point på kontoen fredag aften, da deres fart og power kan presse værternes høje udgangspunkt på banen. Desuden kan der også være mål at hente på standardsituationer, hvor de også vil have overhånden. Når det så er sagt har de lukket 50 mål ind i 29 kampe, hvorimod Sassuolo har banket den ind 51 gange. Senest spillede de to hold 2-2 og jeg har lidt på fornemmelsen at vi kunne få en mål mængde lignende dette. Sassuolo spiller formentlig frit og Spezia kæmper for deres overlevelse. Derfor forventer jeg en medrivende kamp, hvor enhver med bare lidt forkærlighed til forsvarsspillet må forberede sig på at krumme tæer. Jeg forventer en sejr til hjemmeholdet, men det bliver ikke let.

Rundager tror på: Sassuolo vinder til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Genoa – Torino 2 (1-2)

EN SEJR i 29 kampe.. Det er ikke en beskrivelse af den sæson, hvor Lyngby spillede med et Danmarksseriehold i Superligaen – det er Genoas sæson. Der har været forsøg på at hylde deres seneste stime på syv uafgjorte i streg, hvoraf fem af dem var uden mål. Men når du kæmper om overlevelse er det en fuldkommen ligegyldig bedrift. Deres defensive kompakthed og afklarethed i forhold til at pumpe fremad gør dem svære at spille imod, men det er også begrænset, hvad de selv får produceret af chancer. Den kommende modstander vil med stor sandsynlighed ikke tillade en ændring på den konto, da deres defensive organisation er noget lig værternes. Derfor må Genoa enten komme op fra skyttegraven eller forsvare det ene point og håbe på at lykken tilsmiler dem, som den har gjort det i tidligere sæsoner.

Torino har ligesom Genoa ikke vundet i de seneste syv runder, og for at udpensle Genoas “bedrift”, er afstanden mellem de to hold blot blevet ændret med tre point i denne periode. Torino har ligesom værterne ekstremt svært ved at få scoret, og det lider de under for tiden. De må ligesom Genoa ryste posen en anelse i spillet på bolden, eller fortsætte deres ørkenvandring i en sæson, som for længst garanterede et år mere i Serie A. Meget tyder på at det skal komme via standardsituationer eller en Andrea Belotti, som er vendt tilbage stærk efter en længere skadesperiode. Belotti når frem til chancerne, og to mål i de seneste fem kampe, er fornuftigt på et hold, der ikke giver ham meget offensivt. Det er oplagt at forvente et 0-0 resultat, men sidste gang de to hold mødtes, vandt Torino 3-2, hvilket også var den ottende sejr i de seneste ti indbyrdes opgør (siden december 2017). Derfor tror jeg gæsterne får afsluttet deres horrible stime og tager en smal sejr, som de to mandskabers holdkort/budgetter også dikterer.

Rundager tror på: Torino vinder til odds 2,43 – SPIL HER >>*

Napoli – Udinese 1 (2-1)

Det spidser til i topstriden, hvor Juventus langsomt, men sikkert har gjort sig relevant i snakken om scudettoen. Napoli ligner dog mere en oplagt kandidat til at tage den, ovenpå en flot 1-2 sejr over Verona. Resultatet er ikke til at sætte en finger på, da Victor Osimhen sikrede dem de tre point med to fuldtræffere. Hans tilstedeværelse på banen gør dem til et helt andet hold sammenlignet med når Dries Mertens skal spille på toppen. De kan med ham spille på indlæg i luften, spille bolde i bagrum og samtidig kombinere sig igennem til scoringer. Specielt indlæg og kombinationerne bliver afgørende når Udinese kommer på besøg. De vil ikke tillade meget bagrum at spille i, så Napoli skal spille hurtigt omkring feltet eller satse på en flyvende Osimhen på indlæg. I det omvendte opgør vandt Napoli 0-4 og har generelt spist gæsterne, som var de en lækker tiramisu. Vi skal 13 kampe tilbage for at finde den seneste sejr til gæsterne. De efterfølgende kampe har Napoli vundet 11 af og så blev det til en pointdeler på Dacia Arena tilbage i 2019. 

Udinese er ikke helt i sikkerhed endnu, hvad angår at undgå nedrykning, men de seneste fire runder har kastet seks point af sig, hvilket har givet en del luft. Desuden har de to point på hånden, så det drejer sig om at hente 5-7 point på 11 kampe. Umiddelbart tror jeg det er de færreste, som forventer at nogle af de point skal køres ind i weekenden, men de har bidt godt fra sig på det seneste. 1-1 hjemme mod Roma og en 2-1 sejr over Sampdoria efterfulgt af yderligere to 1-1 resultater mod Milan og Lazio. Alle kampene bærer præg af det samme – nemlig at de ikke er meget på bolden, hvilket også kommer til at være tilfældet lørdag eftermiddag. De har begrænset de førnævnte hold til maksimalt otte afslutninger i løbet af 90 minutter, hvilket vidner om et stærkt defensivt fundament. Specielt når man tænker på at deres boldbesiddelse har ligget på omkring 40 procent. Det bliver altså ikke nogen let opgave Napoli står overfor, men med deres nuværende form og historikken mellem de to hold, taler alligevel for en hjemmebanesejr. Derfor forventer jeg en smal sejr til Gli Azzurri.

Rundager tror på: Napoli vinder med præcis ét mål til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Inter – Fiorentina X (1-1)

En af rundens store kampe venter lørdag aften, når Inter skal holde nærkontakt med Milan og Napoli. Det har været en noget broget periode siden januar for de forsvarende mestre, som heller ikke var i stand til at bygge videre på deres flotte 5-0 sejr over Salernitana. I stedet spillede de 1-1 i Torino, da de tidligt i opgøret kom bagud og herfra igen viste tydelige udfordringer med at skabe chancer. Men efter at lægge et hårdt tryk i de sidste 15 minutter formåede Alexis Sanchez at udligne i 93. minut. Dermed smed de muligheden for at indtage førstepladsen via kampen de har på hånden, da Milan nu fører med fire point. Den kommende kamp bliver heller ikke en “Walk in the park”, da Fiorentina med sin nuværende ottendeplads har vist deres kvaliteter i denne sæson. Inter må undvære Marcelo Brozovic, hvilket er et stort tab på midtbanen. Det er specielt på denne del af banen kampen skal vindes, da Fiorentina også står stærkt og fokusere på boldbesiddelse centralt. Derudover står de fortsat uden Stefan de Vrij, der har været solid i bagkæden. Når det så er sagt, har Inter generelt været dominerende i deres kampe. De skaber stadig chancer på forskellige facetter af spillet, og mangler blot at sparke den ind som tidligere på sæsonen. 

Med sidste rundes sejr på 1-0 over Bologna begynder Fiorentina igen at blande sig i kampen om europæiske pladser. Med en kamp i hånden er de blot tre point fra Lazio på femtepladsen. De har været i stand til at spille op med top-7 holdene med blandt andet to sejre over Atalanta og en vild 4-3 sejr over AC Milan. Desuden sendte de også Atalanta og Napoli ud af Coppa Italia. Derfor er det på ingen måde givet på forhånd, at Inter kommer til at styre slagets gang og hive en sejr i hus. Senest vandt Fiorentina 1-0 over Bologna, runden inden spillede de Verona ned, men måtte nøjes med 1-1 – noget nær samme historie gør sig gældende i deres 2-1 nederlag til Sassuolo. Fiorentina er enormt dygtige på bolden og forsvarer godt i en kompakt struktur, som vil gøre det svært for Inter, der må satse på gennembrud på siderne. Inter har generelt løbet med sejren, når de to hold duellerer, men det kommer til at kræve hårdt arbejde og effektive afsluttere, som ikke just har været aktuelle på det seneste. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 4,85 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår


Cagliari – AC Milan 1 (0-2)

Som skudt ud af kanonen fløj Cagliari over nedrykningsstregen efter fem kampe med ni point, men nu har de tabt 2-0 og 0-3 til henholdsvis Spezia og Lazio. Det begynder at ligne hverdag igen for øboerne, der måske skal krydse fingre for, at Venezia ikke rigtig kommer igang igen. De er godt nok fornuftige på hjemmebanen, men AC Milan har høstet flere point/kamp på udebane end på San Siro, så det ser ikke lovende ud. Cagliari skal forsøge at være så lidt konstruktive som overhovedet muligt i det kommende opgør. Kan de give alt initiativet til Milan og så blot satse på standardsituationer og omstillinger, vil det uden tvivl være deres bedste mulighed. På den måde fjerner de Milans farligste angreb, nemlig deres kontrastød og samtidig kan de fokusere på, bare at hive et point ind på kontoen. Det er en kedelig nyhed de fik angående Nahitan Nandez’ skade, som er mere alvorlig end forventet. Dette er et hårdt slag for deres offensive kvaliteter og begrænser deres muligheder fremadrettet. 

Milan har stort set alle mand på dæk når de sejler mod Sardinien, og det er et sjældent syn. Simon Kjær er selvfølgelig fortsat ude, men derudover er det kun Tiemeoue Bakayoko de må undvære. Milan må altså forvente at skulle tage styringen i dette opgør, og det kan de muligvis også godt leve med. Har de både Zlatan Ibrahimovic og Olivier Giroud til rådighed, er det måske ikke så skidt at pumpe en masse bolde i feltet via fløjene, som formentlig vil være der Cagliari må tillade rum. De skal med stor sandsynlighed blot finde et enkelt mål, da deres nuværende defensive form er forblændende. De har blot lukket fire mål ind i de seneste syv runder, og har holdt buret rent i de seneste to, som gav en sikker 1-0 sejr over Napoli og Empoli. Sidste gang Milan var på Unipol Domus (januar 2021) lå de også nummer 1 og vandt 0-2 – det vil ikke overraske mig, hvis vi får et lignende resultat igen.

Rundager tror på: Milan vinder med mere end ét mål til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Venezia – Sampdoria X (1-1)

Vi må ikke glemme at bundstriden også lever, selvom vi er ved at få skåret det ned til 4-5 aktuelle hold (“Genoa”, Venezia, Cagliari, Sampdoria og Spezia). Venezia får i de kommende runder muligheder for enten at smide det hele på gulvet eller rykke sig, da der udover Sampdoria, også venter dem Spezia og Udinese. Men disse kampe kan være mindre vigtige, hvis ikke de får skabt et resultat i weekenden. Senest gjorde de en fin figur på de defensive dyder, da de tabte 1-0 til Lazio, men det var ikke noget glansbillede af en fodboldkamp, vi var vidne til. Det er de kampe, hvor de er bedst og her pointene skal komme. Så snart de stikker snuden lidt frem bliver de straffet, som i deres 1-4 nederlag til Sassuolo. Derfor må fokus være på at sparke langt og ellers forsvare, men omvendt skal de gå efter mere end blot et point, hvis de vil overleve i Serie A. 

Ligesom værterne, har Sampdoria også et par vigtige kampe efter denne kamp, men taber de denne, ser de giftigt ud. Efter blot to sejre og otte nederlag siden starten af 2022, er de langt fra sikre på noget endnu. Senest tabte de 1-3 til Juventus i en kamp, hvor de egentlig spillede pænt, men blev straffet af den uskrevne lov der hedder, at Allegri altid vinder. Et selvmål, et straffespark og håbløst målmandsspil var årsag til deres nederlag, og dermed har de lukket ni mål ind i de seneste tre runder. Sidst de mødte Venezia spillede de 1-1 i en kamp, de snildt kunne have tabt, og med deres nuværende form kan det meget vel blive udfaldet. Jeg tror dog, at de vil være i stand til at holde Venezia i nogenlunde kontrol samtidig med at de selv også kan finde et mål, men jeg forventer ikke en vinder i dette opgør.  

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Empoli – Verona 2 (0-1)

Det blev til endnu et nederlag, da oprykkerne tabte 1-0 til Milan i sidste runde. Stimen uden en sejr siden den 12. december 2021 lever videre, og det er kun på baggrund af andres dårligdom at de ligger så højt i tabellen (13). Tre af de seneste fire kampe, har Empoli forladt banen uden at score – det er på alle mulige måder voldsomt imponerende at se en italiensk klub fortsætte med en træner, der leverer på et så lavt niveau, som det har været tilfældet for cheftræner Aurelio Andreazzoli. Skal han have noget ud af det kommende opgør skal det ske via en defensiv indsats, hvor de tør lukke Verona ind i banen. Lader de første gæsterne skabe deres situationer i siderummet, kommer de til indlæg og cutback muligheder, som Empoli ikke er i stand til at forsvare. Dernæst skal de forsøge at sætte Andrea Pinamonti som target man, da deres fornuftige playmaker Nadim Bajrami er ude med en skade. Kan de få en masse løb omkring Pinamonti, samtidig med at de holde buret rent, er der måske noget at komme efter. 

Verona havde det svært mod Napoli i sidste runde, hvor de også fuldt fortjent tabte 1-2. Endnu værre end kampens udfald var de to udvisninger til Federico Ceccherini og Marco Faraoni, som faldt sent i opgøret. Udover dem mangler de fortsat Darko Lazovic, og dermed er deres førstevalg på wingbacken ude. Men det er uden tvivl de to herrer på midtbanen, Gianluca Caprari og Antonin Barak, der er vigtigst i det offensive. Udover et nederlag til Juventus, har Verona ikke tabt på hjemmebanen i de seneste af slagsen – de har været bundsolide og har i 2022 høstet de point (undtagen Salernitana kampen) der kan forventes af dem. Empoli har været håbløse på hjemmebane, og derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Verona vinder til odds 2,70 – SPIL HER >>*

Juventus – Salernitana 1 (2-0)

Juventus gjorde i weekenden det de er bedst til under cheftræner Massimiliano Allegri – at vinde på en måde, hvorpå du ikke kommer til at synes bedre om dem. Et selvmål skabt på kontra, et straffespark og en umulig scoring fra Alvaro Morata grundlagde 1-3 sejren over Sampdoria. De kom til gengæld noget ned på jorden igen, da den universelle lov om at Allegri altid vinder, kun gør sig gældende i Italien. I midtugens Champions League kamp tabte de 0-3 til Villarreal, som begrænsede Juve til en stor chance på et hjørnespark. Nu kan de altså fuldt fokusere på et imponerende comeback, som på ny har gjort dem relevante i mesterskabs snakken. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Juventus vil tage sejren i weekenden – det eneste jeg spekulere over, er hvordan Allegri vil forklare spillerne at de skal begrænse deres potentiale mod måske Serie A’s dårligste hold i nyere tid. 

Salernitana tog et enkelt point, da de spillede 2-2 mod Sassuolo i weekenden. Det er dog ikke et tegn på fornyet skarphed, men blot et symptom på Sassuolos manglende evne til at forsvare. Det samme vil ikke være tilfældet, når mægtige Juventus byder dem velkommen. Deres bedste chance for at få noget med, er vitterligt at sparke bolden væk så snart den kommer, og være så lidt på bolden på værternes banehalvdel som muligt. De vil blive spist levende på den første mulighed for en kontra, og har derfor større chancer for et point, hvis de slet ikke er på bolden. Dette er dog ikke sandsynligt, og derfor forventer jeg intet andet end en sejr til Juventus på et par kontrastød og måske et hjørnespark.

Rundager tror på: Juventus vinder med mere end ét mål til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Bologna – Atalanta 2 (0-1)

Dette kan blive Sinisa Mihajlovic’ sidste kamp som cheftræner for Bologna. Det samme kunne man fristes til at sige om Gian Piero Gasperini, men han har trods alt fortsat et europæisk eventyr kørende. Bologna tabte seneste 1-0 til Fiorentina i en kamp, hvor de ikke formåede at få et eneste skud inden for rammen – de forsøgte sig sågar kun tre gange i løbet af 90 minutter. Runden forinden var det fem afslutninger, og mod selveste Salernitana pressede de den op på syv af slagsen. En ganske pæn start på sæsonen blev fuldkommen dræbt under African Cup of Nations, og så er de ikke kommet i gang igen. Det kommende opgør byder dog på nogle muligheder, da Atalanta ikke har det specielt godt mod store angribere og hurtige kanter. Vi kan måske få lov til at se Musa Barrow flyve og Marko Arnautovic vise bare lidt kvalitet, men det skal komme fra dem. 

Atalantas Serie A-sæson hænger i en tynd tråd, da de blot har vundet en af deres seneste otte ligakampe. De lever stadig ganske fint i Europa League, hvor de torsdag aften sendte tyske Bayer Leverkusen ud. Senest spillede de som alle andre i universet (fristes man til at tro) uafgjort mod Genoa – kampen endte 0-0 og La Dea skabte blot en enkelt god mulighed for at score, da deres mest målfarlige mand, Mario Pasalic sender bolden lige over mål. Angrebet blev sat op af Luis Muriel og hans rolle kommer også til at være stor i weekenden, hvis han altså får lov af Gasperini. Fokus må være at spille tålmodigt, således at Bologna ikke får for mange omstillingsmuligheder. Dernæst skal de blot få sat en af deres dygtige afslutter i scene, da der er mange som kan score – de har bare ikke været kontinuerlige i denne sæson. Jeg tror vi får en smal sejr til gæsterne på baggrund af en banger eller standardsituation. 

Rundager tror på: Atalanta vinder med præcis ét mål til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Få flere spiltips til weekenden i SpilXpoden

Skriv et svar