18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 30. runde i Serie A d. 10. – 12. april 2021

Hvilke italienske hold skal spille Champions League i næste sæson? Det er tæt i subtoppen, og Michael Rundager tager her temperaturen på en Serie A-runde, der kan ryste ved hierarkiet. 10 kampe på menuen, fra lørdag til mandag, velbekomme.

Rundens kamp: Roma – Bologna 2 (2-3)

Kampen oser ikke af topbrag, da begge hold befinder sig i hver deres ende af midten med Roma på syvendepladsen og Bologna på 11. pladsen. Roma hænger dog stadig på i striden om en plads i Europa til trods for tre kampe uden sejr. Bologna er sikre på en sæson mere, så de kan spille frit, hvilket lægger op til en underholdende kamp med en masse god offensiv fodbold.

Roma har i størstedelen af sæsonen været stærke kandidater til en Champions League-plads, men en længere periode med skader har ødelagt deres chancer. Efter tre runder med kun et point er de pludselig seks point fra Atalanta på fjerdepladsen, og må nu koncentrere sig om top-5 og deres nuværende deltagelse i Europa League. Det kræver bredde at være med i toppen af Serie A og have succes i Europa, og den bredde har været gevaldigt udfordret. Til den kommende kamp kan det forventes, at vigtige spillere som Stephan El Shaarawy, Chris Smalling, Marash Kumbulla og Henrikh Mkhiratyan er ude med skader samtidig med, at Bryan Cristante sidder ude med en karantæne. Kombinerer vi det med en svær udekamp i Amsterdam torsdag aften imod Ajax, skal cheftræner Paulo Fonseca for alvor tænke kreativt i forhold til restitution og resultater. Roma har i løbet af sæsonen bevist, at de offensivt har en fremragende bredde med flere målscorere og assistmagere, så jeg er ikke bekymret for deres færdigheder på modstanderens banehalvdel, men bagkæden må forventes at blive en anelse udfordret grundet det stramme program. Roma misbrugte et hav af chancer imod Sassuolo i sidste runde efter gode omstillinger, dybe stikninger og indlæg. De kan forvente samme gavmildhed fra den kommende modstander og skal blot kvittere med mål, når chancen byder sig. Omvendt skal spil fra bagkæden strammes gevaldigt op, hvis ikke de skal give et hav af omstillinger imod sig via boldtab på egen banehalvdel.

Bologna har over en længere periode spillet god offensiv fodbold og trækker aldrig på håndbremsen. Kan de lægge et højt pres centralt på Roma, bør de kunne fremtvinge erobringer i gode positioner. Desuden vil de kunne skabe muligheder via deres eget etablerede spil med fart på kanterne og et hav af spillere, som vil frem at angribe. De skal skrue tempoet op og forsøge at presse et formentligt fysisk og mentalt udmattet Roma-mandskab. I sidste sæson skabte de en lille overraskelse med en 2-3 sejr i 23. runde, og de har samtidig noget af en øretæve i denne sæson at rode bod for, efter deres 1-5 nederlag i det omvendte opgør. Det er generelt Roma, der sidder tungt på det indbyrdes regnskab, men taget deres formdyk med i betragtningen og deres midtugekamp, har gæsterne gode muligheder for at gentage sidste sæsons resultat. Jeg tror, vi får en underholdende kamp, som vil leve helt ind til slutfløjtet. Jeg tror på en mindre overraskelse igen, når Bologna tager en udesejr.

Vi starter Serie A op efter en landsholdspause med Italiens ældste derby, når Torino tager imod Juventus. De to hold har måske ikke kæmpet intenst imod hinanden om mesterskaber i mange år, men Derby della mole har stor betydning i den kommende weekend. Torino har hårdt brug for alle tre point for at holde Cagliari under dem og forblive over nedrygningsstregen, hvorimod Juventus ikke må smide flere point, hvis de skal gøre sig forhåbninger om et mesterskab.

Juventus havde så småt haltet sig ind i en sikker kampform med point på stribe, men forinden afbrækket fra sæsonen tabte de forbavsende nok 0-1 til Benevento. Juve kom til mange afslutninger men skabte kun 2-3 store chancer imod en modstander i dyb spilmæssig krise. Det har været noget af en karruseltur for cheftræner Andrea Pirlo, som nu rygtes godt plantet i det varme sæde. Vinder han ikke de næste to kampe kan det resultere i en fyreseddel, hvilket kan virke noget kontroversielt men ikke overraskende. De store udsving i præstationsniveauet skyldes i høj grad manglende relationer i truppen og et fast ståsted. Pirlo har været meget flagrende i valg af start-11, og udtrykket med et højt dynamisk pres og genpres mangler kontinuitet deraf. Skal Juventus tage en sejr på lørdag, bliver det formentlig grundet høj individuel kvalitet og en bred bænk.

Torino spillede en pragtfuld kamp imod Sassuolo to runder inden landsholdssamlingen, hvor de skabte et hav af chancer og vandt 3-2. Runden op til pausen formåede de til gengæld ikke at placere et eneste skud inden for rammen i en ørkenvandring af en fodboldkamp imod Sampdoria. De var klart spildominerende, men manglende kvalitet nok til at afgøre kampen. Sampdoria holdt Andrea Belotti i en kort snor og begrænsede ham til yderst pressede afslutninger. Viser Juventus Torino den samme respekt, gør de det samme, og så får Torino det svært. Vi må dog forvente, at Torino er mindst på bolden og skal satse på at få skabt størstedelen af deres chancer på hurtige omstillinger. Spiller de sig først igennem gæsternes forreste pres, er der muligheder for gode kontrastød på kanterne. Torino har vundet én gang siden d. 3. december 1995, og det var tilbage i april 2015. Pirlo er med kniven for struben, hvilket den uerfarne cheftræner også var imod Porto, og da gik det ikke helt efter planen. Jeg tror ikke på en fuldblodsoverraskelse, men Torino tager point og sender Juve fuldkommen ud af mesterskabssnakken.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Spezia – Crotone 1 (3-2)

Spezia ligger på nuværende tidspunkt på den rigtige side af nedrykningsstregen og har en fin buffer på syv point ned til Cagliari. De har uden tvivl været en positiv tilgang til ligaen og fortjener respekt, men det har ikke set for kønt ud defensivt i noget tid efterhånden. I fire af de seneste fem kampe har de måtte overleve chancer imod sig svarende til 2.24-3.3 i xg (ifølge Wyscout). Derfor er det ikke overraskende, at de har indkasseret 10 mål i samme periode og ligner et hold, som skal håbe på hjælp for at overleve, medmindre de kan klare denne skalp. Spezia har ikke været dominerende i mange opgør i denne sæson, men har været det stærkeste hold på banen, så snart de har spillet imod de to andre oprykkere. Det gav dog langt fra potte sidste de stod over for Crotone, som vandt 4-1 efter fire scoringer baseret på fart. Spezias bagkæde må være en af de mest langsomme i Serie A, og det kan blive en kæmpe udfordring imod Crotone, som besidder en masse fart. De skal være effektive i deres boldomgang og falde med bagkæden, så snart det lugter det mindste af et boldtab.

Crotone har intet at spille for længere, men har alligevel scoret 11 mål i de seneste fire runder. Skræmmende nok har det kun kastet tre point af sig i en sejr over et COVID-19 hærget Torino-mandskab. Ligesom Spezia tillader de alt for mange chancer imod sig grundet en usikker bagkæde. Det er kvalitetsmæssigt modsætninger, der mødes, når vi sammenligner deres bagerste spillere med de forreste. Det bliver ikke bedre, når de må undvære deres foretrukne højre wingback, Pedro Perreira, som er ude med karantæne. Crotone skal satse på at stå dybt og forsvare for så at blæse derudaf på hurtige omstillinger, så snart chancen byder sig. Det gav dem en storsejr i det omvendte opgør og er formentlig deres bedste mulighed igen. Jeg tror, vi får en målrig kamp, som vil svinge gevaldigt i niveau, men Spezia har i sidste ende mest at spille for og trækker derfor det længste strå.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Parma – AC Milan 2 (1-2)

AC Milans sæson har muligvis været hårdt ramt af skader, men intet slår Parmas nuværende skadesliste, som består af intet mindre end 11 spillere. Godt nok vurderes en lille håndfuld af dem klar i starten af april og står derfor muligvis til rådighed. Ikke desto mindre er det noget, der kan destruere enhver mulighed for at få en seriøs træning og dermed kampforberedelse. Parma fik en seriøs omgang medvind efter deres 2-0 sejr over Roma for tre runder siden, men har efterfølgende smidt det hele på gulvet med nederlag til Genoa og uafgjort imod Benevento. Parma får en svær opgave, da deres fokus på at komme til indlæg og forsøge at mose bolden ind via fysik passer godt til Milan. Det Parma skal leve på, er deres fart på kanterne, som muligvis kan volde gæsterne problemer, men det bliver svært at komme til afslutninger.

AC Milan skal holde tungen lige i munden, hvis de skal holde sig i top-4, da både Atalanta og Napoli peaker formmæssigt og Juventus besidder et højt individuelt niveau. Det kræver en klokkeklar sejr over blandt andet Parma, som vil komme med en masse power. Om et tyndslidt Milan-mandskab på udebane kan modstå presset og blot stå dybt og absorbere presset bliver interessant. Der er ingen tvivl om, at ambitionerne bør være til mere, men nu handler det kun om point. De vil formentlig fokusere på at stå godt organiseret og angribe i bølger. Derudover kommer Zlatan Ibrahimovic med noget mere friske ben end imod Sampdoria og selvtillid efter en god landsholdssamling – og han bliver altafgørende. Tidligere på sæsonen spillede de to hold uafgjort (2-2) i en kamp, hvor Milan tromlede Parma ned, men tabte netop to dueller på kanten. Begår de samme fejl, bliver det svært at hive noget med hjem. Jeg tror til gengæld, at Milan har tilstrækkelig med kvalitet i bagkæden og oppe foran til at vinde.

Spezia gik på landsholdpause med et kæmpe resultat i bagagen, da de vandt 2-1 over Cagliari. Resultat var dog noget misvisende i forhold kampbilledet, da begge scoringer opstår ud af tilfældigheder, dårlig teknik og rent ud held – det er altså ikke noget Spezia kan gengive eller tage tilbage på træningsbanen. Cagliari skabte i samme ombæring chancer nok til 2-3 mål i løbet af de sidste 20 minutter. Ikke desto mindre er det et resultat, som kan betyde overlevelse i sidste ende, og samtidig en sjælden sejr over et hold udenfor toppen af tabellen. Cheftræner Vincenzo Italiano har fået ekstremt meget ud af det spinkle materiale han står med, og det er ikke på baggrund af en ekstremt defensiv tilgang eller lange bolde. De vil dog blive udfordret af Lazios høje pres og voldsomme genpres, når de forsøger at spille kombinationer op ad banen.

Lazio gik til pausen med to sejre i streg, og må være sultne efter flere point, så de kan holde liv i kampen om en plads i europæisk fodbold til næste sæson. Truppen er tæt på intakt, men Luis Alberto er kommet i tvivl efter en mindre ankelskade under træning i landsholdspausen. I hans fravær har midtbanemakker Sergej Milinkovic-Savic til gengæld spillet store kampe og taget ansvar. Den dygtige serber spillede da også en integralrolle i Serbiens tre point imod Aserbajdsjan, da han med 10 minutter igen lagde op til det vindende mål. Sidst de to hold mødtes, vandt Lazio knebent 1-2 og scorede på halvdelen af deres afslutninger. Her scorede Milinkovic-Savic og (selvfølgelig) Ciro Immobile, og det vil ikke overraske mig, hvis vi får en gentagelse af målscorerne. Det må forventes, at Lazio presser på og kommer til at dominere fra start til slut og ruller en sikker sejr i hus.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Udinese – Torino X (1-1)

Torino har fire point i de seneste fem kampe og snegler sig afsted imod endnu en sæson i Serie A. Det er dog ikke takket være egne evner men snare andres manglende (Parma og Cagliari). Med en sejr kan de til gengæld lægge et voldsomt pres på holdene omkring dem. De var ikke mange minutter fra at hive en sejr hjem over Juventus og viste gode takter offensivt. De virker til at præstere stabilt og mangler blot at få rystet den sidste tvivl på egne evner fra sig. Der har hvilet et stort pres på Andrea Belotti, men efter to scoringer fra Antonio Sanabria imod Juve og fire i alt på blot fem kampe, lader det til, at de har fået en ekstra streng at spille på. Truppen har hele tiden besiddet en god mængde kvalitet, men cheftræner Davide Nicola har ikke formået at få det til at fungere – primært pga. et forsøg på at implementere en ny spillestil i begyndelsen af sæsonen. Det er aldrig let at give op på sådan et projekt for at vende tilbage til det gamle. Der var jo en grund til, at de skulle ændre sig. Torino slipper ikke helt for skader til det kommende opgør, da de må undvære Lyanco Vojnovic og Stephane Singo i bagkæden samt Salvatore Sirigu på mål.

Udinese er kommet hæderligt ud af en periode med modstandere som Sassuolo, AC Milan, Atalanta og Lazio. Fem point og to etmålsnederlag til Lazio og Atalanta i de to seneste runder. Det må dog understreges, at deres seneste 3-2 nederlag til Atalanta var en anelse misvisende. De formåede defensivt langt henad vejen at begrænse La Dea til mindre chancer, men skabte ikke det store selv. Det var på baggrund af grufuld opdækning i eget felt, der åbner op for to scoringer til Udinese, som igennem sæsonen har været gode til at tage hele armen, så snart de fik en lillefinger. Deri findes forklaringen på deres midterplacering til fordel for en kamp om overlevelse. Udinese skal forsøge at kontrollere Belotti og Sanabria og udnytte de kontrachancer, der givetvis vil opstå. Sidste gang de to hold krydsede klinger, fik vi fem mål på syv afslutninger indenfor rammen og en 3-2 sejr til Udinese, som skabte lige knap 0.4 xg (ifølge Wyscout). Det var en chancefattig kamp, som manglede tempo men ikke held og forsvarskiks. Det tror jeg umiddelbart bliver begrænset i den kommende kamp, men begge har fortsat meget at kæmpe for, så jeg forventer en tæt kamp, hvor begge vil kæmpe for sejren. Udinese kan dog leve med en uafgjort, og det er også derfor, jeg forventer en pointdeling.

Rundager tror på: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Cagliari – Verona 1 (2-1)

Cagliari kæmper en hård kamp om overlevelse i Serie A, hvilket blandt andet har kostet en trænerfyring undervejs. Sæsonen har været præget af mange skader og en skræmmende ringe effektivitet foran mål. Det kom senest til syne imod Spezia, hvor de med en sejr kunne tage et seriøst skridt imod en sæson mere i den støvlelandets bedste række. I stedet misbruger de et hav af chancer og skal sågar ramme bolden i bedste Miklos Molnar stil for at skubbe den ind til slutresultatet 2-1. Får de styr på afslutningerne eller lever videre på scoringer med knæ, skinneben, næbet eller en af de ædlere dele er underordnet, så længe de blot scorer på deres chancer er jeg sikker på, at de nok skal klare den, men indtil videre har det set sløjt ud. Cagliari skal ikke forvente en hel buffet af valgmuligheder foran mål imod et stærkt Verona-mandskab, så de skal finde fuld fokus og håbe Verona er gået på sommerferie.

Verona har endnu en sæson overrasket med fornuftig fodbold. De er blevet bedre på bolden, men har haft en del smuttere på det seneste, når det kommer til at passe biksen i eget felt. Derfor har de lukket syv mål ind i de tre seneste kampe og gik sågar på pause med et 0-2 nederlag til Atalanta. Det var dog deres nederlag til Sassuolo på 3-2 runden forinden, som virkede problematisk. Verona virker som et hold, der er gået en anelse ned i gear efter den nuværende pointhøst har sikret dem en solid placering i midten af tabellen. Cagliari har mere at spille for og det må forventes at stråle igennem i weekenden. Derfor forudser jeg en hjemmeholdssejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Inter – Cagliari 1 (2-1)

Inter ramte imponerende 10 sejre i streg i midtugen, da de på bedste Inter-vis vandt 2-1 over Sassuolo. Ingen boldbesiddelse og lige præcis nok voldsomme fremstød på omstillinger til at vinde. Men ser man på Hamed Traorés scoring til 2-1, forstår man, hvorfor cheftræner Antonio Conte ikke er vildt interesseret i meget andet end fantastisk defensiv struktur og vilde kontraangreb. Romelu Lukaku er en vild maskine – helt igennem ustoppelig og perfekt til Contes spillestil. Når man ser, hvordan de køligt vinder kampe på stribe, er det svært at forstå, hvordan de ikke fortsat er med i Champions League. Min eneste håb er, at Conte har større ambitioner og snart begynder at lægge på i deres spil, så de har andet end 11 mand 40 meter fra eget mål men også forsøger at kontrollere kampe på bolden og med et højt pres. Jeg tror ikke, det kommer i weekenden, da der selvfølgelig er en matematisk sandsynlighed for, at et af holdene under dem kan snuppe førstepladsen.

Cagliari har ikke spillet mange kampe med deres foretrukne start-11 i denne sæson, og det bliver heller ikke tilfældet i den kommende runde, da Nahitan Nandez endnu en gang er skadet. Ydermere er målmand Alessio Cragno fortsat ude med COVID-19. Hvis vi skal gå ud fra præmissen om, at det ikke er Torino, som Cagliari skal overhale for at overleve i Serie A, har de umanerligt travlt. De kan ikke gå ind til en eneste kamp med tanken om, at det er ok at smide point. Derfor må det forventes, at cheftræner Leonardo Semplici vil sætte holdet op til at presse værterne i samme grad som Bologna og Torino med et hav af indlæg. Inter har vist udfordringer i bagkæden, når først bolden er blevet pumpet ind i feltet, og med Leonardo Pavoletti på 1.88 meter, kan han måske tage tilstrækkelig med opmærksomhed. Det vil dog overraske mig gevaldigt, hvis Cagliari pludselig finder ud af at udnytte deres chancer, og derfor forventer jeg endnu en sikker Inter-sejr.

Rygterne omkring Gennaro Gattuso går på, at han, uanset slutresultatet for denne sæson, er færdig i Napoli. Det har generelt ikke været en prangende sæson, men de har i løbet af den sidste halvdel af sæsonen fået sat gang i maskineriet igen. Det har blandt andet ført til 13 point i de seneste fem kampe og et spring ind i snakken om Champions League pladserne igen. Det krævede blandt andet sejre over AC Milan og Roma på udebane og et vildt 3-3 resultat i Sassuolo. Et af kendetegne ved denne omstilling har været deres mere direkte spil, som har voldet modstanderen problemer at dæmme op for. Det er dog ikke noget Napoli skal forvente at kunne dyrke imod den kommende modstander, hvilket betyder, at de må vende tilbage til et mere tålmodigt spil og håbe, at den kreative Piotre Zielinski har mere succes på klubholdet end for Polen. Napoli må blandt andre undvære Kalidou Koulibaly, Diego Demme, David Ospina og Dries Mertens, men truppen er bred og burde kunne klare udfordringerne.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,30 – SPIL HER >>*

Juventus – Genoa 1 (3-1)

Juventus vandt en sæsonafgørende kamp i midtugen, da de vandt 2-1 over Napoli. Var det endt med et nederlag, fik cheftræner Andrea Pirlo med stor sandsynlighed sparket. Kravet er en top-4 position, og det havde set svært ud uden den sejr. Spørgsmålet er, om ledelsen kan se sig tilfredse med, at sejrene kommer efter individuelle præstationer som Federico Chiesas vanvittige assist på det første mål. Juventus skal finde nogle af de samme magiske øjeblikke frem imod et defensivt præget Genoa-mandskab. Kan de dominere på Genoas banehalvdel, bør de begå det samme mesterstykke, som i Inters seneste ”storsejr” over netop Genoa. Det vil også pynte gevaldigt på truppen, hvis Paul Dybala kan fortsætte de positive takter, da Juventus simpelthen er bedre, når han spiller.

Genoa er stille og roligt fundet tilbage til en stabil pointhøst, og står derfor med meget få point fra overlevelse. Deres grundlag er til gængæld spinkelt, da spillet ikke er prangende og for anden sæson i streg overlever på tilfældige scoringer. Mattia Destro har været sæsonens store lyspunkt med sine 10 scoringer i Serie A. Målene er kommet i en stor stime tidligere på sæsonen, og de må håbe at scoringen til 1-0 imod Fiorentina blot er starten på en ny af slagsen. Med hans målnæse inde i feltet, og Genoas held, vil de være i stand til at drille Juventus, men sol og måne skal stå helt rigtigt. Jeg forventer en klar pligtsejr til stjernerne fra Torino.

Genoa har efter et længere visit nede i den famøse bølgedal fundet tilbage til mere stabilitet i det defensive. Drysser vi derudover en kæmpestor håndfuld sukkerfyldt held ned over holdet og cheftræner Davide Ballardini, har vi opskriften på endnu en sæson i Serie A. Genoa lever på rå fight og et forsøg på at presse modstanderen ud i små rum og begrænse deres muligheder for andet end indlæg. Hvad der sker, når de er på bolden, er meget sikkert med få chancer taget – bliver de presset, sendes den hellere langt en gang for meget end en for lidt, og kan de sparke et tidligt indlæg afsted, er det foretrukket. Resultaterne er sjældent mulige at gentage, da målene er lettere tilfældige, men deres defensive struktur er som skrevet i granit.

Rundager tror på: Juventus -1,5 (AH) til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Verona – Lazio X (1-1)

Verona hungrede efter en sejr oven på tre nederlag i streg, og den fik de i sidste weekend, da de vandt 0-2 over Cagliari. Ikke overraskende grundlagde de sejren på et gennembrud i venstre side og en tilfældig omstilling i det sidste minut. Det er ganske enkelt ekstremt, hvor mange spillere, cheftræner Ivan Juric kan finde på at sende over i venstre side for at skabe en overtalssituation, som den der gav 1-0 scoringen. Det er effektivt og årsagen til at et ellers middelmådigt hold for andet år i streg befinder sig i top-10. Verona vandt for første gang over Lazio siden 2013 i det omvendte opgør, og har generelt været lillebror i nyere tid. I sidste sæson tabte de 1-5 på hjemmebane i en kamp, hvor Verona intet havde at spille for modsat Lazio. Det samme er historien i den kommende weekend, hvor Lazio fortsat kæmper om de eftertragtede pladser i Europa.

Lazio står på tærsklen til at tabe chancen for en plads i Champions League, men de kan sende et stærkt signal til de nærliggende hold med en sejr på en svær udebane. De må klare sig uden Manuel Lazzari og Joaquin Correa, hvilket uden tvivl er tab, men det hele handler fortsat om Ciro Immobile, Luis Alberto, Sergej Milinkovic-Savic og Francesco Acerbi, som bærer holdet. Alberto forventes tilbage fra start og holdet er klar til at gå efter deres fjerde sejr i streg. Deres 0-1 sejr over Udinese er tilnærmelsesvis en god indikator for, at de for nylig har slået et hold, som minder meget om Verona. Det bliver en svær kamp, men Lazios motivation bør spille en så stor rolle, at de kan komme hjem med point. Jeg tror ikke, Lazio vil være i stand til at gentage sidste sæsons vilde resultat, men i stedet klare en uafgjort.

Rundager tror på: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Napoli 2 (1-3)

Sampdoria klarede, trods en udvisning 30 minutter før tid, en uafgjort imod AC Milan. Forinden udvisningen havde de begrænset Milan til meget få chancer og havde måske hevet alle tre point med hjem, hvis de sluttede 11 mand på banen. Deres spillestil holder dem under alle omstændigheder i spil i samtlige kampe, da de gang på gang har vist sig giftige på omstillinger. Det var dog noget af en foræring, som gjorde det muligt for Fabio Quagliarella at chippe bolden over Gianluigi Donnarumma på mål. Napoli skal altså ikke forvente en let kamp over for Sampdorias 4-4-2 blok, men bolden 60-65 procent af tiden kan de godt regne med. Hjemmeholdet har lidt udfordringer på central midt, da Albin Ekdal er ude med en skade og hans erstatning, Adrien Silva, har karantæne.

Napoli er stort set skadesfri op til denne vigtige kamp. De har ikke råd til at smide point, da de så risikerer at tabe terræn til AC Milan, Juventus og Atalanta samtidig med at Lazio og Roma kan komme snigende bagfra. Holdet virker dog parate til at spille en imponerende afslutning på sæsonen og ligner et hold, som kan feje det meste af banen. Senest tabte de noget uheldigt til Juventus i den Coronaudsatte kamp, men inden da er det blevet til fire sejre i streg, og jeg forestiller mig ikke, at deres offensive kræfter er opbrugt på nogen måde. Spillere som Victor Osimhen er nærmest først lige kommet i gang efter en lang skulderskade. Napoli har vundet ni af de seneste ti kampe imod Sampdoria, og det vil overraske mig, hvis ikke de gør det samme i weekenden.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Atalanta 2 (0-2)

Det blev ikke en drømmestart for tilbagevendende cheftræner, Giuseppe Iachini, men 1-1 imod Genoa på udebane er bestemt godkendt. De har brug for point og intet andet, da overlevelse er førsteprioritet. Dernæst må det være at finde en træner, som kan føre holdet frem imod lysere tider. I sidste runde var deres lille guldfugl Dusan Vlahovic igen på pletten efter en velplaceret afslutning. Frank Ribery blev udvist tidligt i anden halvleg imod Genoa og misser derfor opgøret imod Atalanta. Det havde ellers været en kamp, hvor jeg er sikker på, han havde været i spilhumør, men de må håbe Vlahovic og Gaetano Castrovilli kan bære læsset offensivt og ellers overleve defensivt.

Atalanta virker skræmmende stærke og vil absolut presse AC Milan og Juventus i kampen om andenpladsen i Serie A. Luis Muriel og Duvan Zapata er endelig begyndt at score mål i de samme perioder, hvilket gør dem modbydelige at spille imod. Udover deres målfarlighed har de imponerende kreativitet og kvalitet i Josip Ilicic, Robin Gosens og Ruslan Malinovskiy på midtbanen. Modstanderne kan ikke kun fokusere på en ting eller spiller, da Atalanta skaber chancer og mål på vidt forskellig vis, samtidig med at de har flere spillere, som bidrager med scoringer. Det kræver meget fysisk af deres spillestil, men så længe de kun skal fokusere på Serie A, har de et godt nok hold til at udfordre alle. Atalanta tager endnu en sejr i den kommende runde.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Benevento – Sassuolo 1 (2-1)

Benevento har fortsat langt til overlevelse og virker som et hold, der kun er blevet dårligere i takt med sæsonens fremdrift. Cheftræner Filippo Inzaghi har opgivet alt håb om at spille possessionbaseret fodbold og tyer i stedet til en ultradefensiv tilgang. Det klæder dem på ingen måde, og de har ikke spillerne til at forsvare i 90 minutter. Omvendt lykkes det dem ikke at få point, så snart de får lov til at være boldbesiddende. Det viste kampene imod Fiorentina, Crotone og Verona i den grad, da alle kampe blev tabt med tre mål. Senest klarede de frisag med et 2-2 resultat imod Parma i en kamp, hvor de mere eller mindre ikke var på Parmas banehalvdel, og blot fik afsluttet seks gange. Vi må dog ikke tage målet til 1-2 fra dem, da det kom efter en standardsituation, hvilket trods alt er deres specialitet. Tager vi det fra dem, skabte de ikke meget spænding i kampene, men med det våben er de i stand til at skabe resultater.

Sassuolo har ikke vundet i de seneste tre runder og luften i ballonen er for længst sivet ud. Den kommende modstander er til gengæld en overskuelig en af slagsen, og en god mulighed for at fortsætte det udsalgsvindue, de unægteligt har åbent. Et af de enormt spændende salgsemner er unge Hamed Traoré, som kom på måltavlen i deres seneste nederlag i Serie A til Inter (2-1). Han har i sandhed fundet storformen frem med tre scoringer i de seneste fire kampe. Spørgsmålet er, om de er motiverede i samme grad som Benevento. Der er ingen tvivl om, at de besidder markant mere kvalitet og talent end den kommende modstander, men de har ikke leveret to gode halvlege i et godt stykke tid. Spiller de op til deres bedste niveau, står Benevento til at spille deres fjerde kamp imod Sassuolo uden at vinde, men det svinger noget så gevaldigt for det ellers så charmerende hold. Jeg tror, at Benevento finder det frem, der skal til, og udnytter et par hurtige omstillinger eller standardsituationer til at hive en sejr i land.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar