18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 29. runde i Serie A d. 3. april 2021

Serie A vender tilbage fra landskamppause, og det er blandt andet med Torino-derby på menuen. Kan Juventus forbedre deres medaljekarat-aktualitet, eller spænder Den Gamle Dame ben for sig selv med stokken? Vi har spurgt Michael Rundager, som afsiger dommen over samtlige kampe fra 29. runde af Serie A i denne artikel.

Rundens kamp: Torino – Juventus X (1-1)

Vi starter Serie A op efter en landsholdspause med Italiens ældste derby, når Torino tager imod Juventus. De to hold har måske ikke kæmpet intenst imod hinanden om mesterskaber i mange år, men Derby della mole har stor betydning i den kommende weekend. Torino har hårdt brug for alle tre point for at holde Cagliari under dem og forblive over nedrygningsstregen, hvorimod Juventus ikke må smide flere point, hvis de skal gøre sig forhåbninger om et mesterskab.

Juventus havde så småt haltet sig ind i en sikker kampform med point på stribe, men forinden afbrækket fra sæsonen tabte de forbavsende nok 0-1 til Benevento. Juve kom til mange afslutninger men skabte kun 2-3 store chancer imod en modstander i dyb spilmæssig krise. Det har været noget af en karruseltur for cheftræner Andrea Pirlo, som nu rygtes godt plantet i det varme sæde. Vinder han ikke de næste to kampe kan det resultere i en fyreseddel, hvilket kan virke noget kontroversielt men ikke overraskende. De store udsving i præstationsniveauet skyldes i høj grad manglende relationer i truppen og et fast ståsted. Pirlo har været meget flagrende i valg af start-11, og udtrykket med et højt dynamisk pres og genpres mangler kontinuitet deraf. Skal Juventus tage en sejr på lørdag, bliver det formentlig grundet høj individuel kvalitet og en bred bænk.

Torino spillede en pragtfuld kamp imod Sassuolo to runder inden landsholdssamlingen, hvor de skabte et hav af chancer og vandt 3-2. Runden op til pausen formåede de til gengæld ikke at placere et eneste skud inden for rammen i en ørkenvandring af en fodboldkamp imod Sampdoria. De var klart spildominerende, men manglende kvalitet nok til at afgøre kampen. Sampdoria holdt Andrea Belotti i en kort snor og begrænsede ham til yderst pressede afslutninger. Viser Juventus Torino den samme respekt, gør de det samme, og så får Torino det svært. Vi må dog forvente, at Torino er mindst på bolden og skal satse på at få skabt størstedelen af deres chancer på hurtige omstillinger. Spiller de sig først igennem gæsternes forreste pres, er der muligheder for gode kontrastød på kanterne. Torino har vundet én gang siden d. 3. december 1995, og det var tilbage i april 2015. Pirlo er med kniven for struben, hvilket den uerfarne cheftræner også var imod Porto, og da gik det ikke helt efter planen. Jeg tror ikke på en fuldblodsoverraskelse, men Torino tager point og sender Juve fuldkommen ud af mesterskabssnakken.

Rundager tror på: X’et til odds 4,50 – SPIL HER >>*

AC Milan – Sampdoria 1 (2-0)

AC Milan har fortsat en lang skadesliste med Brahim Diaz, Allessio Romagnoli, Davide Calabria, Rafael Leao og Mario Mandzukic ude. Når det så er sagt, er deres start-11 stadig ganske imponerende og forklaringen på, hvorfor de stadig ligger på andenpladsen. Mesterskabet er muligvis tabt, men det skyldes primært Inters overlegne sæson. Milan måtte vinke farvel til hæder i Europa League, da de blev sendt ud af Manchester United, men weekenden efter tog de en vigtig 2-3 sejr over Fiorentina og kunne dermed gå på break med lidt ro i sindet. Nu venter den sidste slutspurt, som må handle om at sikre sig en plads i top-4 og Champions League til næste sæson – en turnering de har været ekskluderet fra siden sæson 13/14. Milan får en overkommelig start på sæsonens sidste Serie A kampe, når Sampdoria kommer på besøg. Holdet skal blot være forberedt på omstillinger og et par parkerede busser, når gæsterne stiller sig ned i en 4-4-2. Kan Milan spille hurtigt nok og udnytte mulighederne på sideskift, bør de slidt kunne finde Zlatan Ibrahimovic på indlæg eller sætte brandvarme Hakan Calhanoglu op via kombinationer foran feltet. Calhanoglu vender hjem fra landsholdssamlingen med to mål og tre assist imod Holland, Norge og Letland.

Sampdoria tog senest en vigtig sejr over Torino og cementerede med stor sandsynlighed deres overlevelse i Serie A. Dermed må resten af sæsonen handle om at få sat spændende salgsemner som Mikkel Damsgaard i scene og forberede sig på en ny sæson. Man fristes til at håbe på et mere interessant udtryk end, hvad sæsonen har budt på indtil videre, men cheftræner Claudio Ranieri må siges at have udført et godt trænerarbejde. Overfor Milans cheftræner, Stefano Pioli, er han til gengæld ikke kommet afsted med det længste strå endnu, da det er blevet til tre nederlag og tre uafgjorte. Senest tabte Sampdoria og Ranieri 2-1, og i sidste sæsonen blev det sågar til 4-1. Derfor må Ranieri være motiveret for at få rettet op på denne statistik. Det ser dog håbløst ud, og jeg forventer en sikker sejr til AC Milan.

Rundager tror på: AC Milan-1,5 (AH) til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Lazio – Spezia 1 (2-0)

Spezia gik på landsholdpause med et kæmpe resultat i bagagen, da de vandt 2-1 over Cagliari. Resultat var dog noget misvisende i forhold kampbilledet, da begge scoringer opstår ud af tilfældigheder, dårlig teknik og rent ud held – det er altså ikke noget Spezia kan gengive eller tage tilbage på træningsbanen. Cagliari skabte i samme ombæring chancer nok til 2-3 mål i løbet af de sidste 20 minutter. Ikke desto mindre er det et resultat, som kan betyde overlevelse i sidste ende, og samtidig en sjælden sejr over et hold udenfor toppen af tabellen. Cheftræner Vincenzo Italiano har fået ekstremt meget ud af det spinkle materiale han står med, og det er ikke på baggrund af en ekstremt defensiv tilgang eller lange bolde. De vil dog blive udfordret af Lazios høje pres og voldsomme genpres, når de forsøger at spille kombinationer op ad banen.

Lazio gik til pausen med to sejre i streg, og må være sultne efter flere point, så de kan holde liv i kampen om en plads i europæisk fodbold til næste sæson. Truppen er tæt på intakt, men Luis Alberto er kommet i tvivl efter en mindre ankelskade under træning i landsholdspausen. I hans fravær har midtbanemakker Sergej Milinkovic-Savic til gengæld spillet store kampe og taget ansvar. Den dygtige serber spillede da også en integralrolle i Serbiens tre point imod Aserbajdsjan, da han med 10 minutter igen lagde op til det vindende mål. Sidst de to hold mødtes, vandt Lazio knebent 1-2 og scorede på halvdelen af deres afslutninger. Her scorede Milinkovic-Savic og (selvfølgelig) Ciro Immobile, og det vil ikke overraske mig, hvis vi får en gentagelse af målscorerne. Det må forventes, at Lazio presser på og kommer til at dominere fra start til slut og ruller en sikker sejr i hus.

Rundager tror på: Lazio -1,5 (AH) til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Atalanta – Udinese 1 (3-0)

Atalanta har sammen med Napoli og Inter ramt topformen, og spørgsmålet er så, om de har taget det med over til den anden side af landsholdspausen. Forinden det korte afbræk i en hektisk sæson vandt de ganske overbevisende med 2-0 over Verona, som blot formåede at spille sig til tre afslutninger i løbet af 90 minutter plus det løse. Godt nok har Atalanta sendt mange spillere afsted for at repræsentere deres respektive nationer, men deres fysiske formåen og fokus lader til at være højest nu, hvilket nu kommer endnu skarpere til udtryk, da de ikke deltager i Champions League længere. Derfor må det forventes, at de har friske ben, og inden længe vender Robin Gosens og Hans Hateboer tilbage fra skader, og tilføjer yderligere topkvalitet til truppen. Atalanta er svære at spille imod, da de er dygtige til at etablere sig på modstanderens banehalvdel og skabe chancer, men er endnu farligere på omstillinger. Derfor vil Udinese ikke kunne leve med at absorbere deres pres i 90 minutter, men må stikke snuden frem i ny og næ. Uanset vil det til gengæld være noget, Atalanta kan arbejde med.

Udinese har spillet en brav sæson og er en millimeter fra at sikre sig overlevelse i Serie A med mange kampe tilbage at spille. Deres flotte stime på fem kampe ubesejret blev afbrudt af et spinkelt 0-1 nederlag til Lazio lige før pausen. Her gjorde de en god figur og kunne med lidt held havde forlænget deres stime, hvis blot Stefano Okaka evnede at dirigere et kraftfuldt hovedstød indenfor rammen i døende minutter. Udinese skal modstå en masse power og så snart de får chancen presse Atalantas halvlangsomme bagkæde med hurtige kontrastød. Derudover skal de håbe Rodrigo de Paul skaber en smule magi. Værterne har ikke tabt i de seks seneste indbyrdes opgør, hvor det sågar er blevet til seks sejre. I sidste sæson slagtede La Dea Udinese 7-1 i Bergamo, og jeg ville ikke tabe kæben, hvis vi så noget lignende på lørdag.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Cagliari – Verona 1 (2-1)

Cagliari kæmper en hård kamp om overlevelse i Serie A, hvilket blandt andet har kostet en trænerfyring undervejs. Sæsonen har været præget af mange skader og en skræmmende ringe effektivitet foran mål. Det kom senest til syne imod Spezia, hvor de med en sejr kunne tage et seriøst skridt imod en sæson mere i den støvlelandets bedste række. I stedet misbruger de et hav af chancer og skal sågar ramme bolden i bedste Miklos Molnar stil for at skubbe den ind til slutresultatet 2-1. Får de styr på afslutningerne eller lever videre på scoringer med knæ, skinneben, næbet eller en af de ædlere dele er underordnet, så længe de blot scorer på deres chancer er jeg sikker på, at de nok skal klare den, men indtil videre har det set sløjt ud. Cagliari skal ikke forvente en hel buffet af valgmuligheder foran mål imod et stærkt Verona-mandskab, så de skal finde fuld fokus og håbe Verona er gået på sommerferie.

Verona har endnu en sæson overrasket med fornuftig fodbold. De er blevet bedre på bolden, men har haft en del smuttere på det seneste, når det kommer til at passe biksen i eget felt. Derfor har de lukket syv mål ind i de tre seneste kampe og gik sågar på pause med et 0-2 nederlag til Atalanta. Det var dog deres nederlag til Sassuolo på 3-2 runden forinden, som virkede problematisk. Verona virker som et hold, der er gået en anelse ned i gear efter den nuværende pointhøst har sikret dem en solid placering i midten af tabellen. Cagliari har mere at spille for og det må forventes at stråle igennem i weekenden. Derfor forudser jeg en hjemmeholdssejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Napoli – Crotone 1 (2-0)

Rygterne omkring Gennaro Gattuso går på, at han, uanset slutresultatet for denne sæson, er færdig i Napoli. Det har generelt ikke været en prangende sæson, men de har i løbet af den sidste halvdel af sæsonen fået sat gang i maskineriet igen. Det har blandt andet ført til 13 point i de seneste fem kampe og et spring ind i snakken om Champions League pladserne igen. Det krævede blandt andet sejre over AC Milan og Roma på udebane og et vildt 3-3 resultat i Sassuolo. Et af kendetegne ved denne omstilling har været deres mere direkte spil, som har voldet modstanderen problemer at dæmme op for. Det er dog ikke noget Napoli skal forvente at kunne dyrke imod den kommende modstander, hvilket betyder, at de må vende tilbage til et mere tålmodigt spil og håbe, at den kreative Piotre Zielinski har mere succes på klubholdet end for Polen. Napoli må blandt andre undvære Kalidou Koulibaly, Diego Demme, David Ospina og Dries Mertens, men truppen er bred og burde kunne klare udfordringerne.

Crotone har indkasseret to mål eller flere i de ti seneste kampe i Serie A og skal blot få tiden til at gå, inden de vender retur til Serie B. Det har heldigvis ikke forhindret dem i at bidrage til en smule underholdning og et hav af mål i begge ender. De har spillet 5-1, 4-2 og 2x 3-2 i de seneste fire runder og jeg forventer bestemt ikke en afvigelse på lørdag. Crotones absolut bedste spillere løber rundt oppe foran alt imens deres bagkæde har svært ved at følge med, når det går en anelse hurtigt. Napoli er kollektivt stærke og har enormt meget individuel kvalitet, og det bliver umuligt for gæsterne at holde tilbage. Jeg forventer en nem sejr til Napoli, som dermed lægger et voldsomt pres på Juventus og Atalanta i kampen om Champions League.

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Genoa – Fiorentina X (1-1)

Genoa har efter et længere visit nede i den famøse bølgedal fundet tilbage til mere stabilitet i det defensive. Drysser vi derudover en kæmpestor håndfuld sukkerfyldt held ned over holdet og cheftræner Davide Ballardini, har vi opskriften på endnu en sæson i Serie A. Genoa lever på rå fight og et forsøg på at presse modstanderen ud i små rum og begrænse deres muligheder for andet end indlæg. Hvad der sker, når de er på bolden, er meget sikkert med få chancer taget – bliver de presset, sendes den hellere langt en gang for meget end en for lidt, og kan de sparke et tidligt indlæg afsted, er det foretrukket. Resultaterne er sjældent mulige at gentage, da målene er lettere tilfældige, men deres defensive struktur er som skrevet i granit.

Galehuset Fiorentina er vendt tilbage til katastrofetræneren Giuseppe Iachini efter Cesara Prandellis opsigelse. Så er den bedste løsning i ledelsen at vende tilbage til Iachini, som blev fyret tidligere i sæsonen. Passer de ikke på, ender de med at overleve kun på baggrund af dårligere hold. Fiorentina har brugt hele sæsonen på at få skabt en stabil defensiv og et fundament i opbygningsfasen, men mangler kreativitet og kvalitet i de afgørende faser af spillet på bolden. Derfor er tilbagekaldelsen af en til tider forvirrende Iachini, som sætter mere pris på at holde nullet og angriber på omstillinger, helt håbløs. Vi går en tør kamp i møde, hvor jeg forventer, at begge hold ser sig tilfredse med et enkelt point. Jeg forventer en uafgjort.

Rundager tror på: X’et til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Benevento – Parma X (2-2)

Benevento tog et overraskende resultat med sig hjem fra Torino, da de i sidste runde besejrede Juventus 0-1. Det var deres eneste afslutning inden for rammen og var en kæmpe foræring fra Arthur. Benevento har i den grad lidt på det seneste, men fik et åndehul med den sejr; et åndehul som kan fratages med lynets hast, hvis ikke de får styr på boldomgangen. Så snart de ikke er spilstyrende, kan de nogenlunde klare sig på en kompakt defensiv og hurtige omstillinger, men skal de først op og tage ansvar, som imod Fiorentina eller Verona, mister de bolden hovedløst og tager 1-4 og 0-3. De må forvente et Parma-mandskab, som ikke er interesseret i at være meget på bolden, men som spiller ekstremt direkte og smadrer igennem på kanterne.

De to hold stod overfor hinanden tidligere på sæsonen, hvor vi så det omvendte billede med Benevento i en afventende position og Parma, som forsøgte at diktere kampens gang. Den endte 0-0 og med en samlet xG på sølle 1.38 (ifølge Wyscout). Parma har fået bedre gang i holdet og har på egen hånd skabt større akkumulerede målchancer i fem af deres seneste syv kampe (ifølge Wyscout). Det har ikke helt givet den mængde point, de havde håbet eller rent ud sagt gjort sig fortjent til. I sidste runde gjorde Genoa det, de er bedst til, da de stjal sejren ganske ufortjent imod et veloplagt og fornuftigt Parma-mandskab. Kan de få styr på bagkæden og sparke deres chancer ind, får Benevento det svært, men der er omvendt en grund til Parmas miserable placering. Jeg tror, vi skal regne med det endelige dødsstød til Parma, som må nøjes med en pointdeling.

Rundager tror på: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Roma 2 (0-2)

Når Roma tager til Sassuolo, bliver det med store tab i start-11, da Roger Ibanez, Gonzalo Villar, Marash Kumbulla, Henrikh Mkhitaryan og Jordan Veretout er ude. Roma er inde i en svær periode med to nederlag i streg og befinder sig fem point fra en Champions League plads. Godt nok er Champions League muligvis ude af syne, men de er fortsat med i Europa League efter en samlet 5-1 sejr over Shakhtar Donetsk. Deltagelse i europæisk fodbold har unægteligt trukket tænder ud, så spørgsmålet er, om den netop overståede landsholdssamling har givet fornyet energi. Er det tilfældet, har Roma rigeligt med kvalitet til at sende et slagkraftigt mandskab afsted. Roma har, når de er bedst, spillet i et højt tempo og most igennem deres modstand centralt, og kommer de med den samme friskhed som set tidligere, bliver de svære for Sassuolo at styre på omstillingerne.

Sassuolo står i limbo uden det store at spille for, da det er noget nær umuligt at komme længere op i tabellen. Sæsonen må i høj grad handle om at gøre deres salgsemner så dyre som muligt, og for cheftræner Roberto De Zerbi om at gøre sig interessant for større destinationer. Det vil med stor sandsynlighed give store udsving i deres præstationer, udstille dem imod hold der stadig har meget at spille for. De må klare sig uden Francesco Caputo og Domenico Berardi, og derfor bliver det svært at forestille sig et specielt slagkraftigt mandskab. Udover de to, er Manuel Locatelli afgørende for deres evner, og han har spillet næsten 200 minutter for Italien under landsholdssamlingen. Derfor er det svært at forestille sig en frisk dirigent på midtbanen. Roma har markant mere at spille for og en bredere trup, hvilket gør det svært for mig ikke at forudse en sejr til udeholdet.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Bologna – Inter 2 (1-2)

Bologna har tre sejre i de seneste fem runder og kunne dermed tage de forventede skridt væk fra nedtrykningsstregen. I denne periode blev det blandt andet til en overbevisende 2-0 sejr over Lazio, som viser, at de godt kan bide skeer med topholdene. De var også lige ved at drille Napoli for tre runder siden, men blev straffet på et par omstillinger samtidig med, at de ikke formåede at udnytte deres muligheder. De spiller underholdende offensiv fodbold og presser de fleste modstanderes defensiver, men det koster i den anden ende. Deres offensiv er ikke blevet mindre skræmmende, efter den pragtpræstation Andreas Skov Olsen har leveret for det danske landshold. Lykkes Bologna med deres gennembrud på kanterne samtidig med at Roberto Soriano kan styre midtbanen, er det ikke en umulig opgave, da Inter har haft en stor del af deres start-11 i kamp for forskellige landshold.

Inter har gang i en voldsomt solid sæson i Serie A, grundlagt af en stærk defensiv organisation. De har seks sejre i streg og otte kampe ubesejret – Inter virker uovervindelige. Men de står dog med et par skader form af Stedan de Vrij, Danilo D’Ambrosio og Arthuro Vidal samt en del af deres vigtigste spillere med behov for hvile efter landsholdkampene. Derfor kan vi ikke forvente en suveræn præstation fra deres vedkommende, men mindre har også kunnet gøre det i denne sæson, og det er derfor de befinder sig sikkert på førstepladsen efter 27 kampe. Jeg tror, vi får en tæt og underholdende kamp, men Bolognas defensiv kommer til at koste dem, ligesom i det omvendte opgør tidligere på sæsonen, hvor Inter vandt 3-1. Inter vinder og cruiser videre mod et mesterskab.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,48 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar