18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 29. runde i Serie A d. 12.-14. marts 2022

Vi går ind til den 29. spillerunde i Serie A uden en oplagt topkamp. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan forvente nogle underholdende kampe alligevel. Michael Rundager har specielt et godt øje til Torino-Inter og Fiorentina-Bologna, men når Napoli skal spille mod et af de stærkeste hjemmehold i Italien, så kan vi godt forvente en god omgang bold. Vores Serie A-ekspert guider dig sikkert gennem rundens kampe i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Verona – Napoli X (2-2)

Tre hjemmesejre i streg på Marcantonio Bentegodi, det er hvad der venter Napoli. Verona slog Napoli sidst de gæstede deres fæstning fra 1963 med hele 3-1 (januar 2021). Det var blot det ene af tre møder sidste år, de to andre opgør endte med 1-1, og dermed kan vi roligt sige at I Gialloblu har haft styr på Gli Azzurri det sidste års tid. Til det kommende opgør må de dog klare sig uden to vigtige spillere, som leverer meget i det offensive – nemlig Antonin Barak og Darko Lazovic. Men de får muligvis rutinerede Miguel Veloso tilbage, som meldes frisk igen. Med ham får de en specialist på standarder og sikkerhed i opbygningspillet, de må dog undvære en masse fart og mål i de to fraværende. Deres formkurve ser pæn ud med tre sejre, to uafgjorte og et nederlag i de seneste seks runder. Senest spillede de 1-1 ude mod Fiorentina, og igen måtte de indkassere et mål på mystisk vis. De har fået nogenlunde styr på det defensive, men målene på dem opstår fortsat ud af individuelle brølere og tilfældigheder som den i sidste runde. Deres evne til at stå kompakt centralt bliver afgørende mod Napoli, men de står med den udfordring at gæsterne er dygtige til at skabe chancer via side- og halvrum. Derfor skal Verona være forsigtige med at komme for langt tilbage og ende med at blive for passive. Deres egen strategi med gennembrud på siderne, skal de blot holde fast i og så satse på effektivitet fra Giovanni Simeone eller Gianluca Caprari. Kevin Lasagna har ikke leveret, hvad de havde håbet på. 

Den evige toer må snart være Napolis titel. De stod med en gylden mulighed for at tage føringen i Serie A, men i stedet tabte de fuldt fortjent 0-1 til Milan. Et opgør hvor gode beslutninger og præcision udeblev for mange af deres bærende kræfter. Victor Osimhen var den eneste som holdte niveau, og det viste sig ikke at være nok. Derfor er de nu bagefter og kan samtidig øjne Juventus under dem, nærme sig. De formåede af flere omgange at spille sig igennem et højt forreste pres, men det gik herefter for langsomt og de gode belsutninger var for få. Det var som om de lagde alt presset over på Victor Osimhen, som af flere omgange forsøgte på egen hånd. De bliver nødt til at vende tilbage til de gode kombinationer krydret med individuelle pragtpræstationer, som adskillige af spillerne har færdighederne til. Med Hirving Lozano tilbage fra en alvorlig skulderskade gør det bestemt heller ikke mulighederne mindre, og nu kan de udelukkende fokusere på et mesterskab, da Europa League og Coppa Italia er et afsluttet kapitel i sæsonen. Kan de få lagt et hårdt tryk på Veronas bagkæde, er der almisser at hente i form af kluntede clearinger og uheldige tacklinger, som fører til en åben chancer. Derudover skal de få lukket ned for siderne, med en stor sideforskydning, så Verona ikke kommer let i overtalssituationer i siderummet. Formår de dette, kan de mere eller mindre styre kampen, og fokusere på dybdeløb omkring feltet og offensive positioner ved indlæg. Jeg tror vi får en kamp, hvor begge hold konstant forsøger at være i balance ved ikke at løbe for mange chancer. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Salernitana – Sassuolo 2 (1-2)

Salernitana har gennem størstedelen af denne sæson vist, at de ikke har en chance mod individuel kvalitet. De kan godt på nogenlunde vis stå kompakt og afvise andre rugbrødshold i Serie A, hvilket deres seneste stime på fire uafgjorte resultater i streg viser. Men så snart de møder klassespillere ser det svært ud, og det kan meget vel blive tilfældet igen i den kommende runde. Senest tabte de 5-0 til Inter, og skal være glade for at det ikke blev til mere. Det eneste de kan glæde sig over er, at chanceproduktionen kunne have retfærdiggjort en enkelt, måske to scoringer, ja de skulle vel næsten have bragt sig foran efter fire minutters spil. Deres chancer i denne sæson er primært kommet fra omstillinger og standardsituationer – og så selvfølgelig en endeløs farce af afslutninger fra alle positioner på modstanderens banehalvdel. Specielt omstillingerne kan blive et vigtigt våben mod et offensivt orienteret hold som Sassuolo. Deres genpres er ikke synderligt imponerende, så her kan værterne måske få produceret nok til en overraskelse. 

Sassuolo har fået gang i maskineriet igen, og indtager lige nu 10. pladsen i Serie A. Ikke imponerende når man tænker på sidste sæson, men kan de holde fast i deres nuværende stime på tre sejre i streg og en uafgjort forinden, kommer de til at presse Verona og Fiorentina på positionerne over. Senest slog de Venezia 1-4, men resultaterne forinden på 2-1 mod Fiorentina, 0-2 mod Inter og 2-2 mod Roma, har imponeret. Det har dog ikke været helt igennem retfærdige resultater bortset fra den seneste, hvor de suverænt udspiller Venezia. Det skal dog understreges, at de også tillod et hav af chancer mod eget mål. Her lykkedes det for Venezia at få mange gennembrud på siderne, men omstillinger blev også et farligt våben. Derfor skal Sassuolo være forsigtige og ikke bare antage at de rider videre på den positive bølge. Kan de være lige så effektive foran målet, som tilfældet har været i de seneste fire runder, får værterne det ekstremt svært. Jeg tror på en smal sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: Sassuolo vinder med præcis ét mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Spezia – Cagliari X (1-1)

Spezia er, trods fire nederlag i streg, fortsat på en 16. plads med fire point ned til Venezia under nedrykningsstregen. Men meget kan nå at ske, hvis fx Venezia hiver et par sejre i hus, eller Genoa gør det umulige. Derfor skal de for alvor få gang i målproduktionen igen. Defensivt er de fortsat en katastrofe, men truppen består af en god portion offensive spillere, som kan score mål. De besidder en god del fart, og kan derfor straffe de fleste på direkte spil og individuelle udfordringer, men det har ikke været synligt siden deres 2-2 resultat mod Salernitana og 1-2 mod Milan. Ellers er det kun blevet til to mål i de seneste fire runder, hvoraf den seneste endte 0-1 til Juventus. En halvsløj kamp tabt på et skidt udspil fra keeperen, Ivan Provedel. Til det kommende opgør bliver de straffet lige så hårdt, hvis de giver dumme omstillingsmuligheder væk, så der skal være fokus på at minimere disse situationer ved at opsøge gennembrud på siderne. Her besidder de også en god mængde fart og uden tvivl truppens dygtigste spillere. 

Cagliari kom ned på jorden igen med deres 0-3 nederlag til Lazio i weekenden. Inden da havde de spillet fem kampe i streg uden nederlag – de havde sågar slået Atalanta og Torino 1-2 og spillet 1-1 mod Napoli. Dermed må vi anerkende deres fighterånd, som lige nu ser ud til at sikre dem en sæson mere i Serie A. De blev straffet konsekvent af Lazios evner til at opsnappe bolden højt på banen og dermed køre en farlig kontra. Her indkasserede de to mål, og passer de ikke på kan de også blive tilfældet i weekendens opgør. De bør tage en afventende rolle, hvor de kan mindske den slags og selv udnytte Spezias potentielle fejl i opbygningsspillet. Værterne har ikke tabt til Cagliari i de seneste fem indbyrdes opgør, og jeg tror heller ikke det bliver tilfældet på lørdag. Jeg forventer et uafgjort resultat, hvilket de begge også kan være godt tilfredse med i forhold til tabellen. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Juventus 2 (1-2)

De må snart begynde at ryste en anelse på hånden hos Sampdoria, som i sidste runde tabte fuldt fortjent 2-1 til Udinese. De kom hurtigt bagud med to, hvorefter de mere eller mindre stod chanceløse resten af opgøret. De formåede ikke at skabe chancer mod en solid defensiv organisation, og det kommende opgør bliver ikke lettere på den konto. Udover at de skal stå overfor et defensivt monster, venter dem en modstander, som de har tabt otte ud af ti gange mod siden november 2017. Seks nederlag i streg mod Juve og vi skal ikke mere end to uger tilbage for at finde et svigende 4-0 nederlag til et andet tophold (Atalanta). De kan dog glæde sig over at få Morten Thorsby tilbage fra karantæne, men må fortsat undvære Mikkel Damsgaard og Manolo Gabbiadini. 

Det ser dog fortsat noget værre ud hos Juventus, som lider under et kæmpe mandefald i truppen. De er hårdt ramt i alle kæder, hvilket er et kæmpe problem, da de fortsat skal fokusere på Champions League i næste uge, hvor Villarreal kommer på besøg. Dermed bliver de nødt til at rotere og spare for at kunne være kampdygtige i begge opgør. Deres start-11 ser på papiret stærk ud, men de kan ikke gå to halvlege og så forvente en toppræstation fire dage senere. Men de behøver ikke arbejde stenhårdt, så længe de holder den defensive struktur, som Massimiliamo Allegri har hugget ud i marmor. Forsvarer de godt, kommer de til at score endnu flere mål på omstillinger, hvilket har været deres offensive fundament i et par måneder efterhånden. Det er voldsomt at se et af verdens tophold blive reduceret til at være en omstillingsmaskine, men de er til gengæld ekstremt dygtige til det – helt som at se Inter i sidste sæson. “Kill your darlings, win games!”, darlings er her alle fodbold romantikere. Jeg tror, vi får en knastør kamp, som kaster endnu en et-måls sejr af sig til Den Gamle Dame.    

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 3,55 – SPIL HER >>*

AC Milan – Empoli 1 (1-0)

Milan placeret i toppen i den 29. runde af Serie A – det var der ikke mange, som havde forudset tilbage ved årsskiftet. Ikke desto mindre formår de at æde sig ind på enhver modstander, takket være stærke defensive dyder og en vilje til at vinde. De spiller med enormt stor power i begge felter, og gør det svært for selv hold som Napoli at spille deres spil. Nu skal de derimod finde deres eget spil frem i langt højere grad, når de tager imod Empoli, som må forvente at blive presset i bund lige indtil Milan har fået deres resultat. Med sejren på 0-1 over Napoli i weekenden tog de også deres sjette kamp i streg ubesejret. Men uafgjort mod Salernitana og Udinese i henholdsvis 26. og 27. spillerunde, kaster lidt skygge over deres evner til at producere mål mod hold, der sætter sig tilbage. Derudover må de undvære Theo Hernadez med karantæne og både Olivier Giroud og Zlatan Ibrahimovic er tvivlsomme (eller slidte), hvor Tiemeoue Bakayoko er helt ude. Derfor bliver det ikke nogen let kamp de går indtil, da deres spidskompetencer er i det defensive og samtidig må undvære tre spillere som bidrager med meget til det offensive. 

Empoli har nu formået at spille 11 kampe uden at vinde – det er en katastrofal afslutning på sæson for det ellers så friske pust fra Serie B. De kan dog bryste sig af at det er blevet til tre uafgjort i de seneste fire udekampe, som godt nok kun har budt på hold under dem. Ikke desto mindre har de hentet 21 af deres 32 point på udebane, hvilket understreger deres evne til at overraske. Overraskelserne har dog været få på det seneste, og skulle sæsonen kun indeholde de seneste otte runder, ville Empoli indtage sidstepladsen med fire point og Milan tredjepladsen med 15 point. Skal der laves om på prygelknabe rollen, tror jeg ikke det bliver i den kommende runde, og derfor forventer jeg en spinkel sejr til de nuværende dukse, som kan tage sæsonens niende et-måls sejr, hvis mine forudsigelser holder stik.

Rundager tror på: AC Milan vinder med præcis ét mål til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Bologna 1 (2-0)

Serie A’s 8. plads mod 12. pladsen lyder måske ikke super sexet. Ikke desto mindre, tror jeg at vi kan få os en ganske seværdig oplevelse ud af denne duel. Fiorentina kan stille i noget nær stærkeste, de dog fortsat undvære Giacomo Bonaventura grundet en karantæne. Senest spillede de et tæt opgør mod Verona, men burde have vundet ud fra kampbilledet og chancerne. De begrænsede Verona til meget få chancer, da deres boldomgang er enormt sikker og de sjældent kommer ud af balance. Netop denne kvalitet kommer til at beskytte dem godt imod Bolognas luren efter den næste omstillingsmulighed – hvis La Viola gør det godt, kommer der stort set ingen. Desuden har de en dygtig målscorer i Krysztof Piatek, der nu er oppe på seks scoringer i ni kampe (Coppa Italia inkluderet). Det lugter lidt af en sejr til hjemmeholdet, som ikke har tabt til Bologna siden februar 2013. De har spillet 15 kampe sidenhen, hvoraf ni af dem har kastet tre point af sig. 

En af sæsonens mest søvninducerende opgør, blev afviklet i sidste runde, da Bologna spillede 0-0 mod Torino. Antallet af pasninger de to hold imellem kom op på, ville ikke nå Barcelona i de glade dag på en regnvåd aften i Stoke. Fem afslutninger og en inden for rammen lyder måske af lidt, men det er ikke langt fra deres på 11/kamp i denne sæson. Det vil overraske mig, hvis de kom op på mere i weekenden, da de ikke kommer til at få mange kontra chancer, og skadeslisten fortsat påvirker start-11. Her mangler de Nicolas Dominguez, Lorenzo De Silvestri og Arthur Theate. Skal de have noget med hjem, må det komme fra lunken Musa Barrow eller Marko Arnautovic, som vender retur fra en mindre skade. Jeg kan ikke se andre udfald end point til Fiorentina, som fortsat kæmper med om pladserne i Europa. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Fiorentina vinder til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Atalanta – Genoa 1 (1-0)

Det har været et katastrofalt 2022 for Atalanta, som har sendt dem helt ned på sjettepladsen. Der har været for mange skader og generelt problemer bag kulissen. Cheftræner Gian Piero Gasperini er kendt for at være en hårdføre herre, som vil have det på hans måde – ellers bliver man sat på porten (Papu Gomez). Senest går der rygter om problemer med Luis Muriel, og med en konstant fraværende Duvan Zapata (skadet), skulle han løfte holdet offensivt. Nu står de desuden med en mindre krise, da både Ruslan Malinovskiy og Aleksey Miranchuk forståeligt nok er svært påvirket af krigen mellem Ukraine og Rusland. I de seneste otte runder står de blot med ni point, og senest tabte de til Roma, deres direkte konkurrenter om en plads i Europa. Det virker som om det eneste som kan redde dem er en stærk præstation i Europa League, hvor Bayer Leverkusen venter i næste uge. Men dette er også med til at presse dem fysisk og mentalt, hvilket begrænser deres præstationsniveau. Derfor er en karantæne til Marten De Roon ikke optimal, når der er behov for fuld bredde og hans kvaliteter for den sags skyld. 

Genoa er nu ubesejret i de seneste seks runder, som er endt med en pointdeling samtlige gange. Blot fire mål er der i alt blevet scoret i denne periode, hvor Roma og Inter blandt andet har været modstanderen. Hatten af for cheftræner Alexander Blessins evner til at dræbe en fodboldkamp, han skal dog op og vinde fodboldkampe, hvis de skal blive i landets bedste række. Senest gjorde de sig også fortjent til alle tre point, da de spillede 0-0 mod Empoli, men mål kom der ikke selvom de forsøgte sig med 20 afslutninger. Til det kommende opgør bliver tilgangen med stor sandsynlighed den samme, som da modstanderne hed Roma og Inter – giv bolden til de andre og pump nogle bolde afsted på kontra en gang imellem. Jeg tror dog forskellen her bliver Atalantas spidskompetencer, når de rammer dagen. Nemlig deres afslutninger ude fra og evnen til at kværne igennem centralt og på indlæg. Derudover må Genoa undvære både Nicolo Rovella og Stefano Sturaro pga karantæner. Derfor forventer jeg en smal sejr til La Dea.

Rundager tror på: Atalanta vinder med præcis ét mål til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Udinese – Roma X (1-1)

Med en 2-1 sejr over Sampdoria i sidste runde kunne Udinese notere sig for deres ottende point i de seneste fem runder. De har dermed skabt en god afstand ned til bunden og kan med blot 5-7 point mere på kontoen sikre sig overlevelse – det har de 12 kampe til at få produceret. Formen er god og deres evne til at forsvare et resultat, gør dem svære at spille imod. Deres bedste spillere står solidt plantet i bagkæden, hvor de spiser den ene angriber efter den anden, og så er de fuldkommen afklaret med deres identitet. Der skal blæses til angreb så snart omstillingen byder sig, og ellers flytter de bare bolden rundt indtil modstanderen må få den igen. Deres kvaliteter ligger godt til at kunne duellere med Roma, som begår mange fejl i deres boldomgang og ligesom Udinese lever højt på power og råstyrke. 

Det har været en helt igennem suveræn slutspurt, som cheftræner Jose Mourinho har sat i gang efter deres nådesløse 3-4 nederlag til Juventus. Sidenhen er det blevet til fire sejre og tre uafgjorte, hvor de seneste besejrede Atalanta 1-0 på præcis samme opskrift som sidst. Stå på egen banehalvdel, spil direkte og håb på en effektiv kontra. Denne opskrift kommer de ikke langt med i weekenden, da vi så vil have to hold der blot vil kigge på hinanden. Spørgsmålet er så om Mourinho har det fint med det, eller om han vil påtage sig bare et gram af ansvar for fodboldkampens æstetiske udtryk og underholdningsværdi. Han må undvære Henrikh Mkhitrayan grundet en karantæne, men derudover kan han stille i stærkeste (hvis vi ser bort fra langtidsskadet Leonardo Spinazzola). Dette må fordre til bare lidt ambition på vegne af kampens udtryk, og derfor forventer jeg at gæsterne tager styringen og vil forsøge at finde Tammy Abraham inde i feltet, hvor han skal tage mange dueller. Jeg tror Udinese formår at lukke ned og være en tilstrækkelig trussel til at kampen ender uafgjort. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Torino – Inter 2 (0-1)

Torino har haft enormt svært ved at få tingene til at klikke offensivt, og derfor er det også kun blevet til fire scoringer i de seneste seks runder. Cheftræner Ivan Juric sluttede sløvt af med Verona to sæsoner i streg, og noget tyder på at det ikke var tilfældigt. Vi skal syv runder tilbage for at finde deres seneste sejr – de er blevet for nemme at lure rent offensivt. Det er meget kalkuleret og derfor er det marginalt, hvad de bringer af spontanitet. Scorer de ikke på en standardsituation, er det ikke blevet til meget på det seneste. Defensivt er det heller ikke samme skarphed, men de formåede dog at lukke fuldkommen ned for Bologna i sidste rundes 0-0 resultat. Her gjorde de det utrolig svært for Bologna, som ikke var i stand til at få mange kontraangreb. Det vil ikke være tilstrækkeligt i det kommende opgør, da Inter vil være i stand til at nedbryde Torino i deres opbyggende fase.  

Inter slagtede seneste Salernitana 5-0 og formåede alligevel at skabe spænding i Champions League, hvor de slog Liverpool 0-1 i midtugen. Dermed tyder noget på at de kan være på vej tilbage til deres sikre præstationsniveau fra tidligere på sæsonen. Lautaro Martinez har for alvor fået gang i målstøvlen igen, med en vanvittig scoring mod Liverpool og tre fuldtræffere i weekendens Serie A-sejr. Det er netop hans træfsikkerhed de har manglet, da chanceproduktionen har været ganske fornuftig. Sidst de to hold stod overfor hinanden blev det til den femte Inter sejr over Torino i streg. De har altså domineret i det indbyrdes regnskab, og med Torinos nuværende svage form og Inter mulige slutspurt mod toppen af Italiens bedste række, forventer jeg en sejr til gæsterne.  

Rundager tror på: Inter vinder til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Lazio – Venezia 1 (3-1)

Rundens måske på papiret sikreste sejr lukker og slukker også 29. runde. Lazio tager imod Venezia, som i allerhøjeste grad er nedrykningstruet. De er blot et point fra femtepladsen, som sikre dem deltagelse i Europa League. Deres vej dertil har ikke været perfekt, men Maurizio Sarri lader til endelig at have fået styr på truppen. Så længe de ikke møder de andre klassiske top-7 hold, er der garanti for point og gerne tre. Senest gav det en sikker 0-3 sejr over Cagliari, hvor specielt deres forreste pres fungerede helt perfekt. Netop denne del af spillet bliver ikke specielt relevant i weekenden, da Venezia ikke vil være specielt meget på bolden. I stedet skal de være skarpe på 1v1 duellerne, hvor de for alvor kan udfordre gæsternes bagkæde. Dernæst skal de bare have fokus på at skrue tempoet op i kampen fra start til slut, hvilket de absolut også har spillerne til. 

Venezia er et af de hårdeste ramte hold i ligaen, hvad angår skader. Syv forventede skader og en karantæne til Mattia Aramu. Af skaderne finder vi Gianluca Busio, Ethan Ampadu, Domen Crnioj, som alle har været vigtige spillere. Det er derfor langt fra stærkeste opstilling, hvilket er en kæmpe svækkelse for et hold, som allerede er i bunden niveau mæssigt. De skal stå kompakt og være ekstremt hurtige til at kunne gå i dobbelt pres på siderne, for at lukke ned for Lazios dygtige individualister. Derudover skal de håbe på et par varme angribere – David Okereke og Thomas Henry skal være knivskarpe, da det ikke vil være mange gange de kommer i nærheden af værternes felt. Sidst vandt Lazio 1-3 og jeg kan ikke se andre udfald i mandagens forestilling. 

Rundager tror på: Lazio vinder med mere end ét mål til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Hvis du er fodboldnørd og godt kan lide at spille på de kampe du ser, så er SpilXpertens podcast måske noget for dig.

Skriv et svar