18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 26. runde i Serie A d. 18.-21. februar 2022

Weekendens Serie A-runde starter fredag aften med et ordentlig Torino-brag, Derby della Mole. Udover lokalopgøret er der også andre interessante kampe i særligt subtoppen med Fiorentina – Atalanta og Inter – Sassoulo. Michael Rundager gennemgår samtlige 10 kampe af den 26. spillerunde i den bedste række i pizzaens hjemland.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Juventus – Torino 1 (2-0)

Derby della Mole skal atter engang spilles, og endnu engang er det et stort højdepunkt i Serie A runden. Det er sjældent tæt tabelmæssigt, men oftest tætte kampe, som bliver afgjort ved yderste margin. Selvom Den gamle dame sidder tungt på det interne regnskab, forventer jeg en tæt kamp. 

Den gamle dame har for alvor fået gang i maskineriet med 11 kampe som ubesejret i Serie A. Senest hev de et flot resultat hjem fra Bergamo, da de spillede 1-1 mod Atalanta, som på nuværende tidspunkt er deres nærmeste konkurrent om en plads i Champions League. Ud fra spil og chancer kan de på ingen måde være utilfredse med resultatet, da La Dea var det bedste hold og skabte markant flere chancer. De er inde i et mode, hvor det er noget nær umuligt at score på dem, da organisationen sjældent er ude af balance. Der bliver taget få chancer, og det var også et hjørnespark i tillægstiden, som skulle sikre dem det ene point i sidste runde. Det vil heller ikke overraske mig det mindste, hvis vi har samme scenarie når Torino kommer på besøg. 

Modsat Juventus har Torino ikke vundet den sikre pointgivende formel, og derfor er det kun blevet til et point i de seneste tre runder. De har sågar tabt til Udinese og senest Venezia 1-2 på deres ellers solide hjemmebane. Det kunne godt tyde på en klassisk Ivan Juric, som har formået at gå fuldstændig i stå, når sæsonen nærmer sig en afslutning. Deres nederlag til Venezia må dog tilskrives en anelse uheld, da et uafgjort resultat, som minimum, havde været mere retvisende. De begrænser gæsterne til 131 succesfulde afleveringer og tre afslutninger af nævneværdig karakter. Ikke desto mindre bliver de taget med bukserne nede to gange, hvor den ellers så stærke struktur smuldrede i en kontra og et indkast. Deres store udfordring for tiden er, at de ikke kan producere chancer store nok til at score, og her kommer den helt store forskel mellem dem og storebror. Juve har individualister som kan afgøre kampene kontinuerligt, og der må Juric og co. savne Andrea Belotti, som har været ramt af skader hele 21/22 sæsonen. 

Vi kan forvente to ekstremt velorganiseret mandskaber, som næppe sætter mange bolde på spil. Er det ikke et mønster de er blevet instrueret i at cheftræner Allegri eller Juric, så sker det ikke. Torino vil med stor sandsynlighed holde sig til gennembrud via overtal på siderne, men langt hen af vejen forsøge at leve på defensiv plig og standardsituationer. Modsat må det forventes at Juve vil kontrollere kampen, sætte spillet på Torinos halvdel og forsøge sig med strukturerede dybdeløb omkring boksen. Jeg tror vi får en tæt kamp, hvor begge hold er velforberedt og tror på et resultat hele vejen, da det vil være tæt til det sidste. Men jeg forventer en sejr til værterne, ligesom i otte af de seneste ti indbyrdes opgør.    

Rundager tror på: Juventus vinder til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Empoli 1 (2-1)

Tilsammen har Sampdoria og Empoli vundet en kamp de seneste otte runder, og dermed kan vi vist roligt kalde det rundens mest desperate opgør. 

Sampdoria lignede ellers et forvandlet hold efter det afsluttede transfervindue, da de vandt 4-0 over Sassuolo, men i sidste runde måtte de drage hjem fra Milano med et 1-0 nederlag. Men det smalle nederlag blev grundlagt på en ultra defensiv tilgang, hvor bolden stort set aldrig blev sat på spil og bagkæden stod solidt med fem, når Milan var på bolden. Samme strategi ville på mange måder være pinlig at ty til, men det gav dem sejren over Sassuolo. For at det skal fungere kræver det til gengæld en modstander, som er villig til at satse, hvilket jeg ikke ser Empoli gøre. Sampdoria er nogenlunde forskånet for skader, men med Mikkel Damsgaard langtidsskadet og Manolo Gabbiadini ude, er det uden tvivl to gode bud på en målscore, som mangler. 

Det var ikke nogen imponerende indsats Empoli fremviste verden i sidste runde, men resultatet var ideelt. Med 1-1 imod Cagliari kom de et skridt tættere på overlevelse pointmæssigt, samtidig med at de holdte bunden væk. Resultatet blev grundlagt på direkte fodbold og mange bag bolden, og det virker nærmest som om de blot går på banen for at spille uafgjort – lige indtil de kommer bagud. Til deres forsvar er uafgjort i bare halvdelen af de resterende kampe rigeligt til at sikre overlevelse i Serie A. Da Sampdoria er et af de hold, som befinder sig under dem, vil mit bedste bud på et udtryk i det kommende opgør også være et forsigtigt udebanehold. Ligesom værterne står Empoli også med få skader, og derfor må vi forvente et velforberedt mandskab, som vil gå benhårdt efter en gentagelse fra 25. runde. Sampdoria vandt 0-3 i det omvendte opgør og jeg tror deres 4-0 sejr i forrige uge var en forvarsling på en lille slutspurt. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: Sampdoria vinder til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Roma – Verona 1 (2-1)

Det er blevet til to uafgjorte resultater imod hold fra den nedre del af tabellen, og dermed er Roma fortsat lidt i limbo, hvad angår kampen om en plads i Europa til næste sæson. Cheftræner Jose Mourinho har for meget fokus på den kommende modstander, hvilket ikke udvikler holdets udtryk og deres fremtidig succes. Til det kommende opgør, vil det for eksempel ikke overraske mig, hvis Roma spiller tilbageholdende og lader Verona havde meget af initiativet, da de frygter for gæsternes giftige omstillinger. Bagkæden er en anelse ramt, da de må undvære Gianluca Mancini og Roger Ibanez, men truppen burde stadig være til mere end det, som jeg frygter vi får se fra hovedstadsklubben. De skal tilbage på rette køl, da Fiorentina fortsat presser på nedefra og Lazio for alvor har fået gang i fodbolden igen. 

Verona har været i forrygende form på det seneste, hvor de har vundet tre af de seneste fire kampe med en målscore på 10-3. Deres stime er kun blevet afbrudt af et nederlag til Juventus på 2-0. Det skal dog nævnes at Udinese må være en anelse uforstående overfor, hvordan de kunne tabe 4-0 til Verona i sidste runde. Verona var skræmmende effektive foran mål, hvor det blev til flere gode afslutninger, men defensiven tillod Udinese at komme til mindst tre chancer, som snildt kunne give et mål. Sidst de to hold mødtes vandt Verona 3-2 i en lige så effektiv maner, som i sidste weekend. Kan de bringe det samme med, skal deres faste struktur nok skabe chancer nok til en sejr. Jeg tror vi får en taktisk affære fra begge hold, som i sidste ende giver Mourinho og co. sejren. 

Rundager tror på: Roma vinder med præcis ét mål til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Salernitana – AC Milan 2 (0-2)

Det er en anelse sent for Salernitana, men med fem point i de seneste fem runder kæmper de fortsat for ikke at tage titlen, som det værste hold nogensinde i Serie A. Samtlige point har på ingen måde været fortjente, da de er minimalt, hvad de har skabt af chancer. Omvendt har de været heldige ikke at lukke flere mål ind. Ikke desto mindre har de spillet 1-1 og 2-2 senest imod henholdsvis Genoa og Spezia. Den kommende modstander må siges at være i en helt anden boldgade, og der bliver den voldgrav, de har lagt foran eget mål, med stor sandsynlighed ikke tilstrækkelig dyb. De må klare sig uden deres helt store signing, Simone Verdi men også på midtbanen vil de skulle klare sig uden Andrea Schiavone og Mamadou Coulibaly, som er yderst tvivlsomme. 

AC Milan er i gang med deres stærkeste sæson i de sidste 10 år. Ingen anden sæson har høstet flere point eller mål efter 25. runde og den stil må forventes at blive holdt i den kommende runde. Da de nu er færdige med europæisk fodbold kan de fokusere benhårdt på et mesterskab, og dermed hold skadeslisten kort. På nuværende tidspunkt tyder meget på, at de kun skal undvære Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjær og Matteo Gabbia. Dermed bliver Olivier Giroud vigtig i kampene inde i feltet, men Brahim Diaz og Rafael Leao skal med stor sandsynlighed være de to kampafgørende typer for gæsterne. Det eneste som kan arbejde imod dem, er det cirkus show de bød på i november/december måned, hvor bagkæden sejlede. Men med fuld fokus på ligaen og (selvfølgelig) Coppa Italia, kan vi forvente et friskt Milan mandskab, som umiddelbart vil oversvømme skyttegraven og tæppebombe målet. Derfor forventer jeg en sikker sejr ligesom i det omvendte opgør (2-0).

Rundager tror på: AC Milan vinder med mere end ét mål til odds 2,09 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Atalanta 1 (2-1)

Efter to kampe med nederlag til Lazio på 0-3 og 1-1 på Sardinien, kom der endelig lidt ro på, da Fiorentina i sidste runde vandt 1-2 over Spezia. Det bragte dem tilbage i nærkontakt med Lazio på sjettepladsen, som giver adgang til europæisk fodbold. Kan de tage endnu en sejr over Atalanta, åbner det endnu mere op for pladserne i Europa, da La Dea er i frit fald for tiden. Det er ikke mange dage siden, at de to hold seneste mødte hinanden i et opgør, som sendte La Viola videre i Coppa Italia efter en fuldt fortjent 2-3 sejr i Bergamo. Her scorede Dusan Vlahovic’ erstatning, Krzysztof Piatek blandt andet to gange, og noterede sig også for en scoring i sejren over Spezia, hvilket var hans fjerde i blot fem kampe. Fiorentina har været suveræne på bolden, men mangler en seriøse gennembrudsspiller. Derfor har kollektivet og de strukturerede løbemønstre omkring modstanderens mål været enormt vigtigt for deres succes. Dette kollektive er ikke ramt af skader op til det kommende opgør, og derfor står de formentlig snorlige til det vigtige opgør. 

Atalanta er nede i en af deres klassiske bølgedale, hvilket er en anelse besynderligt, da de ellers plejer at være eksperter i at peake på de rigtige tidspunkter. Det lignede længe et rigtig sløjt resultat i midtugens Europa League opgør mod Olympiacos Piraeus, som endte med en 2-1 sejr til italienerne. Ligesom i de seneste par kampe, har de måtte sætte deres lid til scoringer på standardsituationer, hvilket de også har været skræmmende gode til i denne sæson. Det er dog ikke helt årsagen til så mange har forelsket sig i cheftræner Gian Piero Gasperinis tropper. Det sprudlende spil er mere eller mindre udeblevet i denne sæson, og jeg tror heller ikke vi skal forvente meget andet end Atalanta med fokus på kontra i det kommende opgør. Fiorentina må forventes at være fuldt udhvilet, hvorimod La Dea har en midtugekamp i kroppen. Derfor forventer jeg en sejr til værterne ligesom i det omvendte opgør.  

Rundager tror på: Fiorentina vinder til odds 2,73 – SPIL HER >>*


Venezia – Genoa X (1-1)

Venezia skabte noget af en overraskelse, da de i sidste runde vandt 1-2 over Torino. Det ville være synd at kalde det for en fortjent sejr, men de har været forbavsende effektive i de få sejre, sæsonen har budt på. Til det kommende opgør må de undvære to af deres profiler, Gianluca Busio og David Okereke, der begge er ude med en karantæne. Dermed mangler de power på midtbanen og mål oppe foran i et af sæsonens vigtigste opgør. De kan sende Genoa ud af spillet om overlevelse med en sejr og selv med stor sandsynlighed opnå lidt luft ned til Cagliari under dem. Spørgsmålet er, om de vil leve med et point eller gå benhårdt efter tre point i en kamp, som de har fornuftige chancer for at vinde. Tilgangen må stadig være at stå stærkt defensivt og presse på i momenter. De skal udnytte deres power og udnytte Genoa’s mangel på samme. 

Genoa er ubesejret i de seneste tre runder, men det er blot blevet til uafgjort, og så imod Udinese og Salernitana, hvilket er hold de skal slå for at sikre overlevelse. Senest viste de fornuftige takter, da de spillede 1-1 mod Salernitana, men det er på ingen måde et acceptabelt resultat på hjemmebane. Det positive fra kampen, er at Mattia Destro kom på måltavlen, og dermed kan de da kun håbe på at det er startskuddet på en lavine af mål. Kommer han i gang igen, har de gode muligheder for at vinde i weekenden, men intet er givet med Destro. Jeg tror vi får en uskøn affære, hvor hjemmeholdet i sidste ende vil kunne leve med uafgjort. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat.   

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,32 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Inter – Sassuolo 1 (3-2)

Inter viste klar fremgang i spillet, da de stod overfor et af verdens stærkeste hold, Liverpool. Det kostede dem også dyrt at de ikke var i stand til at udnytte deres gode periode op til pausen og et kvarter inde i anden halvleg. I stedet tabte de 0-2 og bør lægge alt fokus over på at tage endnu en Schudetto. Den kommende modstander har været i gavehumør, men når de to hold mødes sker der typisk noget helt fantastisk, hvor målene hagler ind. Der er blevet scoret 22 mål i de seneste fem indbyrdes opgør, og Sassuolo har budt op til dans i fire af dem. Det er dog blevet til fire sejre til Inter og en uafgjort, men i de to seneste opgør er det blot blevet til en 2-1 sejr. Senest var det enormt tæt, og det kunne sagtens blive tilfældet igen, da gæsterne klart har spillet bedst mod topholdene. Inter skal passe meget på humørspillerne, som ser disse kampe som et udstillingsvindue. Derudover skal de selvfølgelig forsøge at lukke ned for Domenico Berardi (Italiens bredeste skuldre), men vigtigst af alt, skal de finde tilbage til deres flotte offensive spil fra før juleferien. 

Sassuolo har ikke vundet i de seneste fire runder, og har generelt set sløje ude i deres defensive udtryk – yderst ugideligt. Men seneste de var skarpe bød på sejre over Lazio og AC Milan samt uafgjort mod Fiorentina og Napoli. Derudover har de slået Juventus og i sidste runde spillede de 2-2 hjemme, da Roma kom på besøg. Der er altså en tendens til at de peaker noget så gevaldigt, når toppen af italiensk fodbold byder op til dans. Dermed er der lagt i stenovnen til et ganske underholdende opgør, hvor resultatet ikke bare giver sig selv. Inter skal klare sig uden Alessandro Bastoni og Marcelo Brozovic, som begge er i karantæne og Sassuolo kan stort set stille i stærkeste, hvor de dog må undvære Gianmarco Ferrari i bagkæden. Gæsterne har absolut spillerne til at score mål på Inter, men omvendt er de voldsomt begrænset i deres defensive egenskaber. Derfor tror jeg på mål og tempo på bolden. Havde det ikke været for et helt bestemt derby, kunne dette sagtens være rundens kamp. Jeg tror Inter løber med sejren, men det bliver langt fra nogen walkover.   

Rundager tror på: Over 3,5 mål odds 1,97 – SPIL HER >>*


Udinese – Lazio 2 (1-2)

Der er ikke mange sundhedstegn at finde på Udinese’s mandskab, som efter et voldsomt 4-0 nederlag til Verona nu befinder sig blot tre point fra nedrykningsstregen. Da de pludselig skulle bidrage med andet end to busser foran eget mål grundet et tidligt mål imod sig, viste deres manglende evner sig for alvor. De var ekstremt sårbare overfor kontrastød, og det kostede dyrt, samtidig med at de på ingen måde var effektive nok selv. Selvom de skabte næsten dobbelt så mange afslutnigner, som deres gennemsnit i Serie A, var de ikke i stand til at score. Det kunne snildt være blevet til 2-3 kasser. De kan dog forvente et andet udgangspunkt i weekenden, når Lazio kommer på besøg, og gameplanen bliver unægteligt at absorbere presset for så at slå kontra. 

Det går strålende for hovedstadsklubben, som har produceret ti point i de seneste fire kampe. Tre sejre på 3-0 og en uafgjort 0-0 mod Atalanta vidner om et hold, der har fået markant bedre styr på det defensive. Offensivt har de hele tiden haft nogle skræmmende kort på hånden, og det vil også være dem som bliver afgørende i den kommende runde. Deres effektive genpres vil med stor sandsynlighed stoppe Udinese i at skabe chancer på hurtige omstillinger, samtidig med at de selv har dygtige individualister og afsluttere, som kommer til at gøre ondt på Udineses ustabile bagkæde. De har dog en svær kamp i benene fra Europa League, hvor de tabte 2-1 mod Porto, og dette kan koste en smule på intensitet i blandt andet presset. Ikke desto mindre tror jeg gæsterne tager deres fjerde udebanesejr i de seneste fem forsøg.

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Cagliari – Napoli X (1-1)

Der venter Cagliari en svær modstander, når de tager imod Napoli i sæsonens 26. spillerunde. Gæsterne har formået at lukke hullet op til Venezia på tre runder, men efter weekendens 1-1 mod Empoli, er de igen endt under nedrykningsstregen. Skal de over den igen, kræver det en overpræstation eller et Napoli mandskab, som ikke rammer dagen. De har i løbet af kort tid fundet det niveau, man vil kunne forvente af en ellers fornuftig trup, men den seneste kamp viser også at træerne ikke vokser op til himmelen. Skal de sikre overlevelse, bliver de nødt til at være bedre, og tage tre point mod et formsvagt oprykkerhold, selvom det er på udebane. Den kommende modstander er på ingen måde i dårlig form, og derfor må Cagliari forvente at skulle leve med meget lidt boldbesiddelse og chancer skabt på omstillinger. De har en del spillere, som bør vende tilbage fra skader, blandt andet Kevin Strootman og Marko Rog, som begge kan styrke midtbanen – derudover vender Alessandro Deiola tilbage fra en karantæne. Derfor er deres chancer heller ikke helt håbløse. 

Napoli hev et fantastisk resultat med hjem fra Barcelona, da de i midtugen spillede 1-1 i Europa League. Godt nok var de spillet i bund, men defensivt holdt de stand, hvilket har kendetegnet dem på det seneste. Der har dog været små udfald, men det har primært skyldes et voldsomt program og mange skader. Skaderne er nedbragt, men programmet er fortsat hårdt, og derfor kan der godt være risiko for trætte ben, når de fortsætter jagten efter et mesterskab. Kan vi lægge noget i deres to seneste kampe, som begge er endt 1-1 mod Barca og Inter, så er det at de ikke giver meget foran eget mål, og det tror jeg heller ikke bliver tilfældet på Unipol Domus. Napoli kommer til at dominere centralt, og spørgsmålet er så, om de har nok power til at nedbryde et formentligt defensivt indstillet hjemmehold. Med begge hold i en stærkt opadgående formkurve, tror jeg vi kan forvente en god kamp, hvor begge hold vil presse på. Derfor tror jeg værterne vil lave en mindre overraskelse med et uafgjort resultat, da det er svært at spille på Sardinien. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Bologna – Spezia 1 (2-1)

Vi er nået til en periode i Serie A, hvor klubberne så småt sikre sig overlevelse til næste sæson, og dette kan gå hen og blive umanerligt afgørende for begge hold involveret i rundens sidste kamp. 

Bologna kan mere eller mindre sikre sig overlevelse med en sejr, men vil omvendt ligne et hold i dyb krise og uden en sejr seks kampe i streg, hvis det ikke lykkes. I sidste weekend spillede de håbløst ringe på bolden, da de tabte 3-0 til Lazio som også var flyvende. Det var femte kamp i streg med en xG produktion på under 1 (ifølge Wyscout), og specielt i anden halvleg blev de kørt midt over. Deres opbyggende fase er ganske fornuftig, men de har ekstremt svært ved at etablere et spil på modstanderens banehalvdel, og deraf får de ikke skabt nok. De tvinges mere eller mindre til at sætte spillet via wingbacks, og så er de låst fast til en side stort set hver gang. Det burde dog blive lettere at spille sig igennem Spezia, hvor de bør satse på gennembrud på siderne, hvor Spezia er sårbare grundet dårlige 1v1 defensive kvaliteter. 

Den gik ikke længere for Spezia med at snyde holdene højere oppe i tabellen. I weekenden måtte de se sig besejret 1-2 til Fiorentina i en kamp, som de snildt kunne have tabt med mere. De skabte ikke meget på bolden og La Viola havde let ved at sætte spillet højt på deres banehalvdel. Der skal dog gives ros for at de endnu en gang får netmaskerne til at blafre. Det er blevet til 12 af de i alt 27 sæsontræffere i de seneste otte runder, og det er blandt andet deres skræmmende effektivitet, som holder dem inde i kampene. Defensivt kommer de til gengæld til kort mod de fleste modstandere, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis det er dem som sætter gang i værterne. Jeg forventer en kamp, hvor det er tydeligt at der er meget på spil. Derfor bliver der ikke givet ved dørene, og Bologna kommer til at skulle kæmpe hårdt for de tre point, jeg forventer de henter.

Rundager tror på: Bologna vinder til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar