18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rundager: Tips til 25. runde i Serie A d. 12.-14. februar 2022

Der er et vaskeægte topopgør i Serie A denne weekend mellem Napoli og Inter. Det stopper dog ikke der! Atalanta byder også velkommen til Juventus, mens Sassuolo – Roma også kunne udvikle sig til en lækkerbisken. Michael Rundager har sat ild i tasterne og giver dig her weekendens rundeoptakt til Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Napoli – Inter 1 (2-1)

Der er store forventninger til rundens kamp, når Napoli tager imod førerholdet Inter. Med en sejr kan de overtage førstepladsen og sende et seriøst signal om at de er tilbage i guldkampen. 

Selvom det er på en noget billig baggrund, er det stadig en klar indikation af Napolis nuværende form, at de har vundet fire kampe i streg. Modstanden har ikke været prangende, men de har vundet forholdsvis sikkert og udspillet hver en modstander. Senest gik det udover Venezia, som fik sat gang i Victor Osimhen, der scorede et vanvittig flot hovedstødsmål. Med ham på banen har de igen fået en fysisk tilstedeværelse i feltet, som giver dem en anden dimension i forhold til at producere mål, og det kan blive altafgørende mod Inter. Napoli skal ikke afvige fra deres normale gameplan om at sætte spille via midten, men de kan sætte ekstra tryk på gennembrud via fløjene, for så at servere indlæg til Osimhen. Dette kan være et godt greb, da Inter har organisatoriske udfordringer når bolden bliver sparket ind i feltet. Sidst de to hold mødtes vandt Inter 3-2, men Napoli skabte en masse ballade via kampen om kontrol på midtbanen, og netop dette kan også blive nøglen til succes. Inter har været enormt sløset på det seneste, og det kan medføre dumme boldtab, som værterne kan køre kontra på ligesom i det omvendte opgør. Napoli står fortsat uden Hirving Lozano og så forventet ude Piotr Zielinski ligeså. 

Gæsterne fra Milano kommer også til at skulle undvære en profil, da Alessandro Bastoni udover at være ramt af karantæne, også døjer med en forstuvet ankel. Derudover står de i et svært dilemma, da de har Liverpool i Champions League på onsdag. Vil de fortsat gå efter en overraskelse i Europa, for så at spare nogle profiler til topopgøret, eller prioriterer de nu Serie A 100 procent, da sidste rundes nederlag på 1-2 til Milan afslørede et hold i en nedadgående formkurve. Jeg tror de vil forsøge at prioritere begge dele, således at det bliver stærkeste opstilling i weekenden og midtugen. Spørgsmålet er så om de kan spille på begge heste både fysisk og mentalt. Her synes jeg det var tydeligt ud fra derbyet, at de ikke har til to halvlege på det niveau på nuværende tidspunkt. Samtidig med disse svaghedstegn stod de i midtugen overfor endnu en svær modstander, da Roma kom på besøg til et Coppa Italia opgør. Det gav en 2-0 sejr, men Roma er vand ved siden af den kommende udfordring, og blot flere minutter i benene på en formentlig presset trup. Skal de have en sejr i hus, skal Inter være skarpe, men det vil ikke overraske mig skulle de beslutte sig for at stå længere tilbage og forsøge at spare kræfter på den måde. Der vil være mulighed for at køre kontra fra farlige positioner, hvis de investerer i midtbane duellen. Jeg tror dog ikke på projektet, men Nerrazzuri har et godt tag på Napoli, som ikke har taget en Serie A sejr over de forsvarende mestre siden sæson 18/19. Jeg tror til gengæld der bliver lavet om på det i weekenden, hvor jeg forventer en sejr til værterne.

Rundager tror på: Napoli vinder til odds 2,83 – SPIL HER >>*

Lazio – Bologna 1 (2-0)

Lazio tog sig en fuldt fortjent 0-3 sejr over Fiorentina i sidste runde, hvilket var nok til at genindtage sjettepladsen, og dermed en plads i Conference League. Dermed virker det som om cheftræner Mauricio Sarri har fået styr på truppen igen, da de udover et nederlag til Inter ude ikke har tabt i de seneste syv runder. Defensivt står de godt, men de ekstremt dyre individuelle fejl dukker fortsat op. Det har blandt andet betydet at det typisk så udødelige hold i egen hule blot har vundet en gang i de seneste fire forsøge, selvom modstanden har været Udinese, Genoa, Empoli og formsvage Atalanta. Den kommende modstander må dog virke indbydende, og kan med en sejr kaste dem tilbage i kampen om Europa League pladser. Det kræver dog solide individuelle præstationer i defensiven og et stærkt genpres, som kan begrænse Bologna i deres kontrastød. Francesco Acerbi forventes til gengæld fortsat ude og dermed er bagkæden usikker. 

Det går i den stik modsatte retning for Bologna, som blot har formået at vinde en af deres seneste otte kampe. Udover en sejr på 0-3 over Sassuolo og senest 0-0 mod Empoli, har de som minimum lukket to mål ind i denne periode. Defensivt er de i katastrofe, og offensivt har det bestemt heller ikke været prangende. Jeg er faktisk en anelse forbavset over, hvordan Sinisa Mihajlovic fortsat sidder ved roret – ikke at jeg er fortaler for de mange fyringer i topfodbold, men cheftrænere er blevet opsagt for mindre. Selvom de vandt begge indbyrdes opgør i 2021, tror jeg ikke det ender godt på Bologna, som må undvære Lorenzo De Silvestri og Nicolas Dominguez, der begge er vigtige brikker i det defensive. De kan forsøge at parkere busserne, men det har ikke været specielt effektivt for Mihajlovic. Derfor forventer jeg en let sejr til hovedstadsklubben.

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Torino – Venezia 1 (1-0)

Når man først er sikker på at Torino pludselig ville lege med om pladserne i Europa, husker man på at cheftræner Ivan Juric har det med at gå i stå så snart overlevelse er sikret. Det var en forfærdelig præstation mod Udinese, som med lidt held i sprøjten tog en 2-0 sejr efter scoringer i tillægstiden. Torino sad generelt på spillet og skabte muligvis et par chancer, som kunne have givet en sejr, men derudover manglende de ideer og mod til at tage alle tre point. Det er de nødsaget til at finde frem, da de individuelle kvaliteter med undtagelse af Josip Brekalos langskud, ikke rækker til mere. Hvis kollektivet ikke rammer dagen og investerer, som i de få chancer de skabte på et par omstillinger kan Venezia med 10 mand foran eget mål afvise det meste. Til det kommende opgør må de undvære Sasa Lukic, Rolando Mandragora, Dennis Praet og selvfølgelig Andrea Belotti, men truppen er stadig fornuftig og unægteligt stærkere end gæsternes. 

Venezia kunne ikke stille meget op imod Napoli, som sørgede for at de for ottende kamp i streg stod sejr løse. De ser ikke lovende ud for mission overlevelse, og nu venter ligaens tredje stærkeste hjemmehold (24 point). Venezia må også klare sig uden Tyronne Ebuehi og Pietro Ceccaroni grundet karantæner, og dermed står bagkæden svækket. Udover et par vel parkerede busser omkring eget felt skal de måske satse på lidt magi fra Nani, som kan sætte Thomas Henry eller David Okereke op, men jeg spår dem ikke mange chancer for at skabe andet end et uafgjort resultat. Det kan også være tilstrækkeligt i forhold til nedrykningsspillet, men Torino er tunge favoritter, og jeg forventer også en velfortjent sejr.

Rundager tror på: Torino vinder og under 2,5 mål i kampen til odds 3,55 – SPIL HER >>*

AC Milan – Sampdoria 1 (2-1)

Det var en kæmpe skalp Milan tog i sidste weekend, da de nappede en vigtig 1-2 sejr over Inter. Derudover red de videre på bølgen med en 4-0 sejr over Lazio i midtugen, da de sikrede sig videre deltagelse i Coppa Italia. Noget tyder på at de rammer en god stime på det helt rigtige tidspunkt, og dermed kan presse Napoli og Inter om mesterskabet. Til det kommende opgør må de dog fortsat undvære Zlatan Ibrahimovic og Theo Hernandez sikrede sig en fridag efter rødt kort i weekenden. Dermed er de ikke i stærkeste, men mindre bør kunne gøre det i det kommende opgør. Milan har det typisk godt imod Sampdoria, som ikke har vundet på San Siro mere end en gang i de seneste ti år. Derudover har Milan vundet seks af de seneste ti indbyrdes kampe, hvor gæsterne senest har vundet i 2019. Milan skal dominere centralt på banen og skabe deres gennembrud ved at spille igennem Sampdorias midtbanekæde. På den måde undgår de at blive låst på siderne af et hold som sideforskyder voldsomt. 

Sampdoria tog en vanvittig vigtig sejr på hele 0-4 over Sassuolo, som generelt har været i gavehumør i denne sæson. Forinden den sejr havde de ikke vundet i seks kampe og sågar tabt fire i streg. Derfor forventer jeg ikke at noget er løst, men blot at Sassuolo tabte fokus i endnu en kamp. Skal gæsterne have et resultat med hjem må der være fuld fokus på at stå ekstremt kompakt og tvinge Milan ud på fløjene, for så at lukke ned der fra. Dernæst skal de håbe på samme voldsomme effektivitet som i sidste runde, men det kan være svært at forvente. Jeg tror ikke I Blucerchiati er ude af problemerne endnu, og derfor forventer jeg en sikker sejr til Milan, der dog ikke får lov til at spadsere sig igennem.

Rundager tror på: AC Milan vinder med præcis ét mål til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Empoli – Cagliari X (2-2)

Empoli fik stoppet blødningen i sidste runde, da de klarede et 0-0 resultat mod Bologna. Ikke i sig selv voldsomt imponerende, men har blot fire point i de seneste syv runder, og bunden syntes at komme nærmere og nærmere for hver runde. Derfor er det kommende opgør ekstremt afgørende, da Cagliari er et af de hold i bunden. Værterne har ikke været særligt fornuftige til at skabe chancer, men defensivt har det sejlet for meget, derfor må det have glædet dem med et cleansheet – det krævede dog et kedeligt udtryk med meget forsigtigt spil på bolden, og så ellers en defensiv tilgang. Det samme kan med stor sandsynlighed ikke gå an i det kommende opgør, hvor modstanderen har fået godt styr på det offensive og derfor vil straffe deres noget tvivlsomme bagkæde. Kun Salernitana har lukket flere mål ind, og det som har kørt bedst for Empoli er netop at de formår at score mange mål.

Cagliari har gang i en stærk spurt væk fra nedrykningsstregen, som de netop har passeret efter deres 1-2 sejr over Atalanta. Det kommende opgør må også være et, der indbyder til mere succes, da værterne ikke just har imponeret på hjemmebane på det seneste. Her har de lukket 13 mål ind i de tre seneste kampe på Carlo Castellani, alt imens øboerne har scoret næsten en tredjedel af denne sæsons mål i de seneste fem runder (syv af slagsen). Jeg forventer en intens kamp, hvor det er tydeligt at der er meget på spil, men begge hold kan leve med en uafgjort, som jeg også forventer bliver kampens resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,95 – SPIL HER >>*


Genoa – Salernitana 1 (1-0)

Man skulle mene at meget var på spil når Genoa tager imod Salernitana, men de to hold er så godt som dødsdømt i Serie A. Det vil selvfølgelig ikke holde dem fra at kæmpe for tre point, som i Genoas tilfælde ville kunne give et spinkelt håb om overlevelse. De har spillet 0-0 i de seneste to kampe, hvilket er klare sundhedstegn og må give lidt tro tilbage ovenpå deres voldsomme 6-0 nederlag til Fiorentina. Kan de fortsætte de defensive takter, bliver det en smal sag at forhindre Salernitana i at komme til fadet, men et hold med blot en sejr i 24 kampe er unægteligt svært udfordret mentalt. Er de så privilegeret at Mattia Destro faktisk rammer dagen og sågar påbegynder en ny stime af mål, ser jeg ikke hvorfor de ikke skulle tage en sejr, men målene er udeblevet i fem af de seneste seks Serie A runder. 

Salernitana fik sat en stopper for Spezias flotte stime på tre sejre i streg, da de spillede sig til sæsonens 11. point i et 2-2 opgør. Det er dog svært at se mere lys i resultatet, da gæsterne har lukket 24 mål ind i de seneste otte runder. Det kan dog være en gylden mulighed for at holde buret rent, da netop Genoa har så store problemer med at score mål. De to hold stod overfor hinanden ude og hjemme i 2021, og her gav det en hjemmesejr på 1-0. Det samme resultat vil på ingen måde overraske mig, og derfor tror jeg Genoa tager sæsonens blot anden sejr, som samtidig kan bringe dem forbløffende tæt på Venezia på 18. pladsen. 

Rundager tror på: Genoa vinder til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Verona – Udinese X (1-1)

På trods af en absolut godkendt præstation ude mod Juventus, måtte Verona alligevel tage til takke med et 2-0 nederlag. Resultatet var retfærdigt, men det var på baggrund af nogle halvstore forsvars kiksere, som kunne have været undgået. Forinden den kamp har Verona været dominerende i deres kampe, og det samme skal de tilbage til når Udinese kommer på besøg. Deres boldomgang er sikker, men der tages heller ikke mange chancer, når cheftræner Igor Tudor ligger de taktiske planer. Selvom Verona ikke bør frygte nedrykning, er der selvfølgelig noget mentalt tilfredsstillende ved at gøre sig helt sikre, og det vil jeg vurdere at de de kan med en sejr over Udinese. Derfor tror jeg også vi kan forvente et topmotiveret hjemmehold, som desuden er enormt stærke på Marcantonio Bentegodi. Det bliver dog svært at forvente et festfyrværkeri, med mindre de justere gevaldigt i tilgangen, da Udinese vil stå defensivt og afventende. Investere Verona ikke i folk i feltet og med lidt flere risikable pasninger, bliver det svært at spille sig til mange chancer. 

Det har stået meget tydeligt at Udinese har det ganske fint med ikke at satse på noget som helst andet en omstillinger. Når de er på bolden, bliver det mere boldflytteri bare fordi end et forsøg på at skabe et reelt gennembrud. Men så længe de har standardsituationer og netop kontraangreb tror jeg vikarierende cheftræner, Gabriele Cioffi er ganske tilfreds. Han skal blot levere et hold i Serie A til næste sæson uden at sprudle eller bygge noget op. At han så skaber gode resultater, som 2-0 sejren over Torino i sidste weekenden, er blot en dejlig bonus. Jeg tror vi får en langsom kamp, som eksploderer i momenter, hvor begge hold fanger hinanden på omstillinger. Den lugter langt væk af et uafgjort – specielt da Verona må undvære en af deres mest målfarlige spillere, Gianluca Caprari.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,68 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Roma 2 (1-2)

To af Serie A’s måske mest “skizofrene” mandskaber står overfor hinanden i søndag aften når Sassuolo tager imod Roma. Værterne har været ekstremt dårlige defensivt i denne sæson – det er generelt ikke noget de har modtaget store roser for, men i denne sæson har det været pinligt. Det er til tider som at se et oldboys hold i presset, hvorimod de i nogle kampe viser fordums styrke, og derfor har deres resultater været svingende. Senest tabte de 4-0 til Sampdoria, to runder forinden hed den 2-4 til Verona, men omvendt slagtede de Empoli 1-5 for fire runder siden. En ting er dog sikkert og vist – de må undvære Giancomo Raspadori og Gianluca Scamacca, som begge sidder ude med en karantæne. Dermed er det definitivt, som tidligere nævnt og bekræftet, Domenico Berardi der skal sørge for målene. Kan de tage sig bare lidt sammen defensivt og rent faktisk arbejde samtidig med at Berardi drysser lidt magi ud på banen, er det ikke umuligt at de kan hive en sejr i hus. 

Ligesom Sassuolo har gæsterne fra hovedstaden haft en forfærdeligt svingende sæson, hvilket blev understreget i deres 3-4 nederlag til Juventus. Efter to sejre i streg, måtte de i sidste weekend nøjes med at spille 0-0 mod Genoa. I midtugen blev det endnu værre, da de tabte ganske fortjent 2-0 til Inter i Coppa Italia, og dermed er de udover at være fysisk udmattet også ude af pokalen. Der blev ikke sparet på nogle af de offensive profiler (Tammy Abraham og Henrikh Mkhitrayan), så de kan ikke forventes flyvende i 90 minutter. De kan dog glæde sig over at se Lorenzo Pellegrini tilbage på græsset, og dermed får de en profil tilbage. Nicolo Zaniolo er til gengæld ude med karantæne og Tammy Abraham er der blevet sået tvivl om lige såvel som at Roger Ibanez med garanti er ude. Dermed er de ramt offensivt og defensivt, men får Pellegrini tilbage på, dog uden at være i topform. Roma bør se kampen an, da de ikke med sikkerhed ved, hvilket humør Sassuolo kan være i, og i sidste ende bør de gå benhårdt efter en sejr. Da Sassuolo står uden vigtige profiler i offensiven og samtidig ikke ved hvordan man forsvare, forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Roma vinder og over 2,5 mål til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Atalanta – Juventus 2 (1-2)

Det er sjældent at vi høre om et Atalanta mandskab, som ikke har vundet i de seneste fire kampe, men det er realiteterne. Senest tabte de 2-3 til Fiorentina i Coppa Italia, og i forrige weekend blev det til et 1-2 nederlag til Cagliari. Atalanta må dog føle sig en anelse snydt ud fra kampbilledet i sidste weekend, hvor de var dominerende og kom til fornuftige chancer. Runderne forinden i Serie A spillede de 0-0 med Inter og Lazio. Der er meget lidt normalt ved deres seneste resultater og meget tyder på at de ikke håndterer COVID-19 situationen specielt godt. Derudover er savnet af Duvan Zapata tydeligvis enormt stort, hvilket er problematisk da den dygtige angriber forventes ude frem til marts måned. Derudover må de til det kommende opgør undvære Juan Musso mellem aluminiumsstængerne. Vi må bare ikke glemme at det også er det samme hold, som vandt 6-2 over Udinese for en måned siden, og til trods for deres dårlige periode fortsat indtager femtepladsen. De har brug for en sejr i weekenden, så de kan vende tilbage til en plads i Champions League, men de rammer Juventus i en svær periode. De må forvente at være en del på bolden, lige med undtagelse af det tilfælde at de skulle komme foran. La Dea skal være effektive og fokusere på at få færdiggjort deres angreb, så de kan undgå farlige kontrastød imod sig – det er uden tvivl deres største udfordring, og Juventus’ farligste våben for tiden.     

Hvad der lignede en sikker 2-0 sejr til Juventus kunne snildt være endt med pointdeling. Juventus har for alvor fået styr på det defensive, og høster derfor deres tredje clean sheet i streg i Serie A. Det er dog en anelse trist at se en klub som Juventus tabe så tydeligt på boldbesiddelse i egen hule, når modstanderen hedder Verona. Allegri-bold er velsagtens kun overgået af Conte-bold i tørhed. Der skulle gå 63 minutter før de skabte en chance på et etableret angreb (som til gengæld blev sat i gang af en omstilling). De virkede ekstremt skarpe defensivt, men det blev ikke til meget mere end lange bolde og kontrastød, når der skulle skabes noget fremadrettet. Begge scoringer kom også på baggrund af hjerneblødning fra Veronas bagkæde, så det er ikke fordi de virkede frygtindgydende på den offensive konto – effektive bevares – men ikke imponerende. Men disse dyder er uden tvivl en god tilgang i forhold til den kommende modstander, hvor Dusan Vlahovic og Alvaro Morata kan blive en mundfuld for Atalantas bagkæde. Kan de stå kompakt centralt på banen med deres 4-5-1 defensive udgangspunkt og holder samme effektivitet på omstillinger, har de gode muligheder. Massimiliano Allegri står dog overfor en modstander han ikke har vundet over i de seneste fire forsøg, som cheftræner, og med så meget på spil i weekenden kan vi håbe på en ordentlig basker. Jeg tror dog Allegri-bold i sidste ende kommer til at løbe med sejren.

Rundager tror på: Juventus vinder til odds 2,54 – SPIL HER >>*

Spezia – Fiorentina 2 (1-2)

Selvom Spezia ikke kan være helt tilfredse med 2-2 resultatet mod Salernitana i sidste runde, så kan de være stolte over stimen på fire kampe i streg ubesejret. Det momentum får de brug for når Fiorentina kommer på besøg. Specielt Daniele Verde har med sine to mål og to assist, været flyvende i denne periode og kan han fortsætte denne flotte stime burde de under alle omstændigheder være med. De er blevet ekstremt konsekvente omkring den direkte boldomgang, hvor effektivitet kommer først. Derfor er de svære at håndtere i tætte kampe, hvor de lynhurtigt kan blæse til angreb på en kontra, men også i deres etablerede spil giver få gaver væk. Det kommende opgør kommer til at passe dem perfekt, da de står overfor Fiorentina, som netop sætter pris på at have bolden. Af vigtige spillere de må undvære, er deres trofaste stopper Simone Bastoni fortsat ude med en skade, men ellers er de ikke ramt. 

Fiorentina har derimod Lucas Torreira og Giacomo Bonaventura i karantæne og står derfor noget svækket på midtbanen. Det kan måske være Sofyan Amrabats vej tilbage i start-11, da han tidligere har vist evnerne til det. Udover de må undvære markante spillere står de fortsat i uvisheden omkring, hvordan det skal gå uden Dusan Vlahovic. Indtil videre har erstatningen Piatek Krzysztof gjort et hæderligt forsøg på at fylde pladsen ud. Senest blev det til to scoringer (på straffespark) i deres sejr over Atalanta i Coppa Italia (2-3). Dermed fik de også en smule opløftning ovenpå en gedigen nedtur på 0-3 til Lazio i sidste weekend. Jeg tror ikke Fiorentina får en let kamp mod Speiza, som ikke giver meget ved døren for tiden, men jeg tillader mig at forvente et hold, som lukker to mål ind mod Salernitana at være medgørlig. Fiorentina skal være tålmodige på bolden og sætte deres gennembrud op på fløjene via hurtige kombinationer centralt, hvor Spezia får svært ved at følge med. Sidste gange de mødtes på Alberto Picco i 2020 endte kampe 2-2, men Fiorentina har sidenhen vundet 3-0 af to omgange, og jeg forventer en sejr til gæsterne igen.   

Rundager tror på: Fiorentina vinder til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Elsker du sport og spil? Så prøv at give vores podcast, SpilXpoden, et lyt.

Skriv et svar