18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 22. runde i Serie A d. 15.-17. januar 2022

22. runde byder på et ægte topbrag i Italien, når Atalanta og Inter brager sammen søndag aften. En kamp der kan vise sig at få stor betydning for mesterskabskampen. Danske Joakim Mæhle er i målhumør i øjeblikket med scoringer i de seneste to kampe. Kan han også prikke bolden ind mod førerholdet? Michael Rundager tager sig i hånden og gennemgår topkampen samt de øvrige ni opgør fra 22. spillerunde i Serie A. Buon appetito!

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Atalanta – Inter 2 (1-2)

Rundens absolutte lækkerbisken spilles søndag aften, når Atalanta tager imod Inter. La Dea kan med en sejr tvinge sig selv tilbage i snakken om et mesterskab og sikre afstanden ned til Juventus på femtepladsen. Omvendt kan Inter med en sejr afskrive Atalanta og understrege deres favoritposition til endnu et mesterskab. 

Atalanta tog fusen på alle, da de vandt med hele 2-6 over Udinese, der forinden den runde blandede sig med topholdene i snakken om at lukke færreste mål ind. Vi får glimt at se fra sidste og forrige sæsons storhed med +3 måls-sejre jævnligt i 21/22, men det er ikke overbevisende. Forinden nedslagtningen af Udines bedste hold, spillede de 0-0 mod Genoa og tabe 1-4 til Roma. De kan ikke afskrives fra et mesterskab endnu, men deres svingende præstationer koster. Der kan ikke være nogen slinger i valsen, når de står overfor førerholdet fra Milano. Derfor var det vigtigt med en sikker 2-0 sejr over Venezia i Coppa Italias midtuge runde. Sikker sejr uden for stor fysisk belastning og med scoring fra Luis Muriel, der må overtage topscorerrollen i Duvan Zapatas fravær. Sidst de to hold mødtes var Atalanta forbavsende meget på bolden, hvilket jeg ikke tror vil gøre sig gældende i weekenden. De skal udnytte deres power i kontrafasen, men fortsat forsøge at tage styringen i små momenter, da en af deres styrker er et højt pres og deraf erobringer tæt på modstanderens mål. På selvsamme måde scorede de i det omvendte opgør. Truppen er tæt på intakt, men mangler som nævnt Zapata og Robin Gosens, som begge er tvivlsomme. 

Otte Serie A sejre i streg er stimen oppe på for Inter. I midtugen tog de sæsonens første trofæ, da de besejrede Juventus 2-1 i Super Cuppen. Kampen skulle ud i forlænget spilletid, hvilket unægteligt har sat sig fysisk, men truppen er ekstremt bred og skadeslisten smal, som altid. Desuden får de Hakan Calhanoglu tilbage fra karantæne, hvilket er et kæmpe løft. Inter vil med stor selvtillid forsøge at tage styringen på samme vis, som senest mod Juve. Det vil dog ikke overraske mig, hvis de vælger at overdrage initiativet til Atalanta i længere periode, for selv at satse på omstillinger. De har spillet tre svære kampe på det senest med smalle sejre til følge, men de spiller modent og viser deres suverænitet i Italien. Skal nogen vælte dem ned fra tronen, er det meget vel La Dea, da de har spillet ekstremt tætte kampe i de seneste par sæsoner. Siden 2018 er det blevet til fem uafgjorte og to sejre til Inter i otte intense kampe. Jeg forventer en tæt kamp, hvor begge hold vil have solide perioder, men Atalantas bagkæde kommer til at koste dem dyrt, og derfor forventer jeg en sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: Inter vinder med præcis ét mål til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Torino X (1-1)

Sampdoria er grundet fire runder i streg uden en sejr tilbage i nedrykningsspillet. Dette blandt andet pga. deres nederlag på 1-2 til Cagliari for et par runder siden. Senest tabte de ganske fortjent 1-0 til Napoli og meget tyder på, at der bliver famlet for meget i blinde hos cheftræner Robert D’Aversa, der dog kan glæde sig over at få Antonio Candreva retur fra sin karantæne. Han må dog fortsat undvære Mikkel Damsgaard, Omar Colley, Maya Yoshida og Tommaso Augello, som alle er vigtige for start-11. Specielt bagkæden er hårdt ramt og det kan komme til at koste dyrt. De kan dog glæde sig over, at det ikke er mere end en måned siden de sidste slog Torino med 2-1 i Coppa Italia og nu skal forsøge at gentage succesen. 

Det har generelt været svært for Torino at få noget med, da det blot er blevet til en enkelt sejr og uafgjort i de seneste seks indbyrdes opgør. Skal de lave om på det, er det oplagt at gøre ovenpå en 4-0 sejr over Fiorentina. Det bliver ikke let, da Sampdoria vil forsvare dybt og efterlade få muligheder for kontra. Men Il Toro viste høj kvalitet og effektivitet i deres opbyggende spil, som producerede tre af scoringerne i sidste weekend. Den samme opskrift bliver nødvendig at hive frem imod Sampdoria samtidig med at de fokusere på at holde en stram organisation, for at minimere opstillingsmuligheder mod sig. Torino har lavet ti point i de seneste fem runder, men er det dårligste hold i Serie A på udebane, og det tror jeg kommer til udtryk i lørdagens åbner. Jeg forventer et uafgjort resultat, selvom Torino burde få mere ud af det. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Salernitana – Lazio 1 (0-2)

En sjælden sejr tilfaldt Salernitana, som besejrede Verona 1-2 i weekenden. Det gør ikke meget for deres håb om at blive i Serie A, men det pynter da en smule på tabellen. De lykkedes med en destruktiv og defensiv tilgang til spillet, og det samme må også være opskriften i det kommende opgør. De forventes fortsat at mangle et par spillere fra den foretrukne start-11, Lassana Coulibaly og Nadir Zortea. Kan de fange Lazio højt på banen med et par lange pasninger, har de måske en mulighed for at skabe lidt, men det vil kræve at gæsterne undervurderer dem gevaldigt. 

Som forventet tabte Lazio til Inter. 2-1 i et opgør, hvor de havde svært ved at finde fodfæste. De blev mere eller mindre overrumplet fra start til slut. Deres ene scoring kom også på baggrund af et uopmærksomt øjeblik fra Inters bagkæde i forbindelse med et dommerkast. Det kan diskuteres om den slags er fair. Første berøring efter dommerkastet førte mere eller mindre til en assist på, hvem andre end Ciro Immobiles scoring. Ham kan vi godt forvente os mere af i den kommende runde, da han vil kunne stå med mange målchancer mod en svag Salernitana bagkæde. Lazio skal presse højt og true med mange 1v1 dueller omkring hjemmeholdets felt, da de her kommer til kort. Jeg forventer en sikker sejr til Lazio, ligesom i det omvendte opgør der endte 3-0.  

Rundager tror på: Lazio -1,5 (AH) til odds 2,29 – SPIL HER >>*

Juventus – Udinese 1 (1-0)

Sidste rundes 3-4 sejr over Roma, kan være den kamp vi peger på som afgørende for Juves placering i tabellen, når sæsonen er ovre. Syv minutters vanvid reddede dem fra et truende nederlag og et formentlig endegyldigt farvel til top-4. I stedet har de skabt afstand til holdene under sig, og ånder nu Atalanta og Napoli i nakken. Det var på ingen måde et fortjent resultat, men vi kan ikke benægte deres store individuelle kvaliteter, som kom til syne. I midtugens Super Cup finale, var det til gengæld ikke nok, da de måtte se sig slået 2-1 efter forlænget spilletid. Inter skabte klart flest chancer, men Juventus holdt dem fra store chancer (udover et straffespark) med få undtagelser. Efter syv runder uden nederlag tyder meget på, at vindermentaliteten er begyndt at skinne igennem hos den italienske storklub. I det kommende opgør kan de på struktureret vis gøre det, som cheftræner Massimiliano Allegri sætter størst pris på. Nemlig at vinde 1-0. De skal sørge for at forblive i balance på bolden så meget som muligt, således at Udinese ikke får muligheder for at slå kontra. De skal nok få tilspillet sig de nødvendige chancer, men vil uomtvisteligt komme til at savne Federico Chiesa, som udgik med en korsbåndsskade imod Roma. 

Udinese blev sat til vægs allerede i løbet af første halvleg, da de tabte med hele 2-6 (0-3) til Atalanta. De stod ellers med en imponerende 0-4 sejr fra runden op til juleferien, hvor de besejrede Cagliari. Kampformen har tydeligvis manglet, grundet de tre ugers pause ovenpå Corona aflyste kampe. Med sådan en afklapser er det nærliggende at forvente, at den vikarierende træner Gabriele Cioffi vil tilegne sig en ultra defensiv tilgang i den kommende runde. Så længe Beto er varm, kan alting ske. De skal blot håbe på et par hurtige kontrastød eller en god standardsituation, og så kæmper de pludselig for mere end et uafgjort resultat. Men som udgangspunkt vil de formentlig gå på banen for at tage det ene point. Historisk set er der blevet scoret mange mål, når de to hold har mødt hinanden. Det er en smule usædvanligt taget deres spillestil i betragtning. Jeg forventer ej heller et bredt udvalg af italienske delikatesser lørdag aften. Jeg forventer dog en sejr til den gamle dame. 

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Verona X (2-2)

Med blot et nederlag i seneste ni Serie A kampe har Sassuolo langsommeligt, men sikkert bidt sig ind på opløbsstrækningen til en plads i europæisk fodbold til næste sæson. Godt nok er det på et så skrøbeligt fundament, som at Domenico Berardi skal bære dem hele vejen. Men med hans nuværende form (5 mål og 4 assist) i samme periode kan alting ske. De to håbefulde angribere Gianluca Scamacca (6 mål i perioden) og Giacomo Raspadori (5 mål og 2 assist), tilføjer også et målfarligt argument, hvorfor de skulle vinde den kommende kamp. Deres 1-5 sejr over Empoli var dog ikke kun en dans på roser, da de tillod alt for mange gode chancer imod sig. Meget tyder på at de som minimum skal score to mål, gerne tre før de kan køre en sejr i hus, og det er til gengæld svært i hver evig eneste runde.  

Verona var tydeligvis i deres gavmilde hjørne, da de tabte 1-2 til Salernitana. Det blev til 23 afslutninger og 4-5 fornuftige chancer, men manglende skarphed og et fantastisk frisparksmål mod sig kostede dyrt. Det eneste de kan glæde sig over var at få Antonin Barak tilbage på banen for anden runde i streg. Med ham i kampform, er de et bedre hold, hvilket fire kampe i streg (inklusiv Coppa Italia) uden sejre understreger. Verona støder ind i Sassuolo i en periode, hvor de scorer mange mål, og det går hen og det lægger en dæmper på forventningerne. Men fysisk power har det med at overrumple værterne, og det har Verona. Derfor forventer jeg en tæt kamp med pointdeling til følge. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Venezia – Empoli 1 (2-1)

Det blev ikke til noget lykkeligt eventyr i Coppa Italia, da Atalanta sendte oprykkerne fra Venedig ud af turneringen med en 2-0 sejr i midtugen. De fik ellers en kæmpe gave ved 1-0, men Thomas Henry, der med et opportunistisk løb for at presse målmand Juan Musso, var ikke i stand til at udnytte chancen. Dermed kan de rette alt fokus mod mission overlevelse, som lige nu ser utroligt svær ud med Cagliaris nyfundne kampform. I ligaen tabte de senest med hele 0-3 til et svækket Milan mandskab, og dermed har det ellers solide defensive grundlag lukket otte mål ind i de seneste tre kampe (dog imod Lazio, Milan og Atalanta). Godt nok afslører tabellen lige nu de to holds styrkeforhold meget pænt, men Serie A opgør mellem to oprykkere har altid deres eget liv. I det omvendte opgør vandt Venezia blandt andet 1-2, så vi kan ikke afskrive hjemmeholdet, der får Mattia Caldara og Tanner Tessmann tilbage fra karantæne. De må dog klare sig uden Michael Svoboda, som blev udvist i sidste weekend. 

Empoli er ikke et godt sted for tiden. Fire kampe uden sejre og senest blev de maltrakteret 1-5 af Sassuolo. De har lukket tolv mål ind i de tre seneste kampe (Sassuolo, Lazio og AC Milan), og skal for alt i verden ikke lave en Benevento fra sidste sæson. Deres evne til at skabe chancer er stadig intakt, men defensivt blive de udspillet, hvilket en xG (Wyscout) imod sig på 2,05 pr. kamp vidner om. Gæsterne må undvære en vigtig spiller i hver kæde, da Federico Di Francesco, Nicolas Haas og Parisi Fabiano forventes ude. Det lugter langt væk af et nederlag på en håndfuld omstillinger. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet, der hungrer efter point.

Rundager tror på: Venezia vinder til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Roma – Cagliari 1 (3-1)

Med tre kampe i streg uden sejr har Roma inviteret specielt Lazio, men også Torino og Sassuolo ind i kampen om europæiske pladser. Det så ellers fantastisk ud, da de var foran 3-1 i weekendens topopgør mod Juventus, men på sølle syv minutter vendte Juventus det til en 3-4 sejr. En komplet udstilling af mental svaghed på åben skærm. Cheftræner Jose Mourinho fremhæver deres udfordringer som manglende kvalitet i truppen, og har derfor hentet forstærkninger i form af Ainsley Maitland-Niles og Sergio Oliveira på låneaftaler. Kan de ryste de tåbelige syv minutter af sig og huske på alt forinden, har de dog ikke meget at frygte i den kommende runde. Roma mangler ingen essentielle spillere og det giver dem god fleksibilitet i kampen, når det kommer til udskiftninger og gode træningsforhold. De skal udnytte Cagliaris svaghed på siderne og manglende kvalitet generelt i bagkæden – specielt når Luca Ceppitelli forventes ude.  

Ligesom at Roma har åbnet kampen i subtoppen, så har den kommende modstander også rystet posen en smule i bunden. Cagliari står pludselig kun et point fra overlevelse ovenpå to sejre i streg. Senest vandt de overbevisende 2-1 over Bologna, og runden forinden hed den 1-2 over Sampdoria. De vinder lige pludselig de vigtige kampe, hvor de blandt andet har trukket Sampdoria ned i nedrykningsspillet igen. Kan de ride videre på denne bølge, kan de skabe seriøs afstand til Genoa og Salernitana, og samtidig overhale Venezia og komme over nedrykningsstregen. I de to foregående runder stod de overfor hold med mindre formdyk og udnyttede det. Selvom Roma er en anelse nede, har jeg svært ved at se andre udfald end en sejr til Roma ligesom i det omvendte opgør på Sardinien (1-2). Roma har vundet syv af de seneste 10 indbyrdes opgør, og jeg tror de smider en til i bagagen.

Rundager tror på: Roma vinder til odds 1,40 – SPIL HER >>*

AC Milan – Spezia 1 (2-0)

AC Milan fik, hvad de kom efter i midtugens Coppa Italia opgør mod Genoa. De skulle dog ud i ekstra 30 minutters fodbold for at hive en 3-1 (1-1) sejr i hus. Endnu engang kom målene fra deres offensive spillere, som for tiden virker brandvarme. Det vidner deres nuværende stime på tre sejre i streg baseret på 10 mål i alt. Meget tyder på at en seriøs udfordre til Inter i kampen om en Scudetto skal komme fra samme by. Milan har dog, ligesom i midtugens kamp, vist sig at have et vanvittigt lavt bundniveau, og det dur ikke på den lange bane. Vi ved aldrig helt præcis, hvad vi får fra dem, men alligevel har de været solid i kampe som den kommende. Udover et nederlag til Sassuolo og uafgjort mod Udinese har de slået samtligt bund- og midterhold i denne sæson. Senest de to hold stod overfor hinanden vandt Milan også 1-2. Ikke meget har ændret sig når det kommer til Rossoneri spillere ude med skader, COVID-19 eller andet ondt, da de fortsat må undvære til start-11 og bredden. Derudover kommer de fortsat til at savne Ismael Bennacer, Fode Ballo og Franck Kessie, som deltager i African Cup of Nations. Meget tyder på at de også må undvære Fikayo Tomori, som udgik allerede efter 24 minutter i pokalkampen. Dette kombineret med 120 minutter i benene torsdag aften, kan godt blive en svær pille at sluge. Ikke desto mindre har cheftræner Stefano Pioli en evne til at få det bedste ud af sit hold uanset hvad. 

Spezia skal forvente at absorbere et stort pres og en håndfuld offensive spillere med høj selvtillid ovenpå mange scoringer. Det lover slet ikke godt for et hold, som ellers har haft en masse opløftning på det seneste. Senest vandt de fuldt fortjent 0-1 over Genoa i en altafgørende duel om overlevelse i Serie A. Omvendt blev de kørt over at et afbudspræget Verona mandskab i egen hule runden forinden. Træerne vokser altså ikke helt op til himlen trods alt. Jeg tror heller ikke de kan forvente meget opløftende i det kommende opgør selvom de bør drage nytte af Milans mange afbud og forventet fysiske udmattelse. Sidst de kom forbi San Siro tabte de 3-0, og noget lignende bør forventes muligt igen på mandag.  

Rundager tror på: Milan vinder med mere end ét mål til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Bologna – Napoli X (1-1)

Bologna led deres fjerde nederlag indenfor de sidste fem runder, da de i sidste runde tabte 2-1 til Cagliari. Deres evne til at skabe chancer har styrtdykket på det seneste. Vi skal tilbage til den 28. november 2021 for at finde den seneste kamp, hvor de rent faktisk forbedrede deres xG/kamp (1.23 ifølge Wyscout) snit. Her slog de Spezia 0-1. Der er dog en god forklaring på deres håbløse formdyk og det seneste resultat, da de har lidt under mange skader og nu et hav af afbud grundet COVID-19 og Africa Cup of Nations. Selvom de skulle få en masse spillere retur fra isolation, må de stadig undvære Nicolas Dominguez, Riccardo Orsolini, Musa Barrow og Ibrahim Mbaye. De tre første er profiler i klubben og det lover ikke godt for den kommende kamp.  

Napoli led et smerteligt nederlag på hele 2-5 til Fiorentina i midtugens Coppa Italia brag. De fik i samme ombæring to udvisninger, som dog ikke overføres til Serie A, men unægteligt har kostet point på den fysiske konto. De spillede 2-2 i ordinær spilletid, og løb derfor rundt 9 mand i de ekstra 30 minutter, hvor de blev kørt over med tre mål. Ligesom Bologna har Napoli lidt under mange skader, COVID-19 og nu også afbud i forbindelse med African Cup of Nations. Adam Ounas, Andre Anguissa og forsvarsklippen Kalidou Coulibaly repræsenterer lige nu deres land (når de da ikke er i corona-isolation). Derudover står de uden Piotr Zielinski og Lorenzo Insigne. Insigne kan vi dog forvente får en mindre rolle fremadrettet, da han skifter til Toronto FC til sommer. Napoli må forvente et passivt Bologna mandskab, som vil forsøge at overleve på defensive dyder grundet de mange offensive afbud. Derudover er der point at hente imod uskarpe Napoli, som ikke har scoret mere end tre mål i de seneste fem Serie A runder. Det store variation i målscorere er blevet reduceret, og jeg ser et tydeligt sammenfald i fraværet af Victor Osimhen. Napoli spiller fortsat god fodbold, men deres kynisme og chancernes størrelse er nedadgående. Det er en kamp som ikke kan forventes at være med mange mål eller en oplagt sejrherre, da Napoli er såret og udmattet efter en svær midtugekamp. Derfor tror jeg på en chancefattig kamp og et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,68 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Genoa 1 (2-0)

Efter en seriøs afklapser på 4-0 til Torino ovenpå to uafgjorte resultater imod Verona og Sassuolo, har Fiorentina tabt en del terræn til Juventus på femtepladsen. I stedet er specielt Torino og Sassuolo begge med 28 point kommet med i kampen om en plads i Europa. La Viola var decideret uheldige imod Verona og Sassuolo, som de skulle have vundet over ud fra kampens billede og chancer. Det samme kan ikke siges om sidste rundes nederlag, hvor Torino havde styr på Fiorentinas ellers velfungerende boldomgang centralt på banen. Dusan Vlahovic som har snittet 3,15 afslutninger pr. kamp og 0,58 xG pr. kamp i denne sæson blev begrænset til henholdsvis 1 og 0,1 på disse parametre. Det skyldes blandt andet at det ikke lykkedes dem at trænge igennem centralt og deres indlæg blev spillet ind til et kæmpe undertal i feltet. Disse problemer bør ikke opstå i den kommende kamp, hvor Fiorentina blot skal holde samme tendens, som i de foregående runder, hvor skarpheden dog manglede.

Det ligner mere og mere en sikker nedrykning til hårdt prøvede Genoa, der i egen hule ikke var i stand til at besejrede Spezia. Det blev i stedet til et fuldt fortjent 0-1 nederlag  som sagtens kunne være endt større. Genoa har hentet forstærkninger til alle tre kæder, men for nuværende har det ikke haft en positiv effekt – dermed ikke sagt at det kan komme inden længe. Det ligner dog mest af alt spillere for fremtiden, de har hentet ind, hvilket ikke hjælper dem i deres akutte behov for point på kontoen. De har 17 kampe tilbage, til at lave mellem 24-28 point, hvilket bør være nok til at sikre overlevelse. Skal de have noget med fra weekendens svære kamp, skal det som altid komme fra Mattia Destro, held og en mandfolke præstation foran eget mål. Specielt det sidste bliver vigtigt, da de ikke kan forvente at se meget til bolden eller Fiorentinas mål. Den kommende modstander har kun tilladt en modstander præcis 10 afslutninger imod sig, hvor resten lå under. Sidst de to hold mødtes, vandt værterne 1-2, hvilket er en god rettesnor for styrkeforhold. Fiorentina vinder en sikker sejr.    

Rundager tror på: Fiorentina vinder til odds 1,47 – SPIL HER >>*
Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar