18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 21. runde i Serie A d. 9. januar 2022

Efter en næsten fuld runde, aflysninger grundet corona, i torsdags, venter endnu en dag spækket med fodbold fra den italienske Serie A. Coronaen hærger stadig i støvlelandet, hvorfor aflysningerne også hører med. I skrivende stund er der tre aflysninger og syv kampe på programmet. Michael Rundager guider dig gennem søndagens opgør i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Inter – Lazio 1 (3-2)

Rundens kamp kan ikke andet end give en masse flot offensiv fodbold og deraf mål i spandevis. Inter (49) er det mest scorende hold i Serie A og Lazio (43) det tredjemest scorende. Desuden er der kun fem hold, som har lukket flere mål ind end gæsterne fra Rom. Kan man kun se en kamp i weekenden er det denne! 

Inter fik forlænget deres juleferie grundet COVID-19 situationen i Italien, som medførte aflysning af hele fire kampe, heriblandt Bologna-Inter. Derfor må vi forvente et markant bedre restitueret hjemmehold, hvis eneste udfordring må være en anelse mangel på kampform sammenlignet med Lazio. De står til gengæld med et noget nær intakt mandskab, hvor Hakan Calhanoglu er eneste mand ude med karantæne. Han har absolut været deres bedste mand, og der vil forsvinde lidt ekstra på hjørnespark og dynamik i den afgørende fase, men Inters midtbane er ekstremt godt polstret med kvalitet. Rutinerede Arturo Vidal vil med stor sandsynlighed blot glide ind i start-11 og bidrage sammen med Nicolo Barella i det offensive. Inter skal dog være varsomme, da den kommende modstander indtil videre, er det eneste hold som har besejret førerholdet. Lazio vandt det første opgør med hele 3-1. Meget har dog ændret sig siden da og Inter har vundet syv Serie A kampe i streg og holdt nullet i seks af dem. Deres store diversitet i måden at angribe på, bliver en kæmpe udfordring for Lazio, men specielt omstillinger og hurtigt spil forbi det forreste pres for så at gå efter vinderbolden bliver vigtigt.

Gæsterne kan også glæde sig over en fornuftig afbudsliste, men må ligesom Inter undvære en vigtig spiller i form af Francesco Acerbi. Modsat værterne har Lazio dog ikke en stærk erstatning, hvilket var tydeligt i deres 3-3 kamp imod Empoli i midtugen. Specielt målet til 2-3 var en katastrofe. Sjældent ser man så håbløst forsvarsspil fra start til slut, og deri finder vi en stor del af forklaringen på, hvorfor Biancocelesti lukker så mange mål ind. Den anden del af problemet ligger i deres vilje til at presse højt, men for tiden usammenhængende. Deres genpres er til gengæld begyndt at ligne noget igen, og det gjorde det også noget nær umuligt for Empoli at blive farlige på kontra. Men der er stadig huller i osten, og dem får de travlt med at fylde ud, når modstanderen hedder Inter. De kan ikke trække for meget i håndbremsen når det kommer til presspillet, da Inter blot vil presse dem gevaldigt i bund, hvilket kan blive giftigt uden forsvarsgeneral Acerbi i feltet. Omvendt kan de ikke gå for højt, da Inter vil kunne udnytte mulighederne for hurtige spilvendinger og gennembrud via deres wingbacks. I det omvendte opgør havde de god succes med både åbent spil, standardsituationer og kontrastød, og det inviterer til en afbalanceret tilgang til kampen. Højt pres i perioder erstattet af lavt kan være den afveksling der skal til for at få stoppet Inter. Jeg tror vi får en voldsomt underholdende kampe, med meget få sekunder uden gang i den. Derfor forventer jeg mål og en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Inter vinder og over 3,5 mål til odds 2,87 – SPIL HER >>*

Venezia – Milan X (2-2)

Venezia blev ligesom syv andre hold snydt for en midtugekamp, hvilket i stedet har givet dem en fordel i form af friske ben imod et tyndslidt Milan mandskab. De må dog undvære Mattia Caldara i bagkæden og Tanner Tessmann som inden sin udvisning lignede en ung mand på vej til at vinde en plads i start-11 hos oprykkerne. Derudover er backen Tyronne Ebuehi afsted til Africa Cup of Nations og midtbanen Dor Peretz skadet. Inden juleferien tabte de fuldt fortjent 1-3 til Lazio, men havde målmand Sergio Romero haft en bedre dag på kontoret kunne de være sluppet afsted med en uafgjort. Venezia stod endnu en gang solidt defensivt og begrænsede Lazio til tre gode chancer. Den samme opskrift skal findes frem til kødgryderne, samtidig med at Romero skal redde nogle bolde før de kan forvente point. 

Milaneserne kunne, på trods af et fuldkommen decimeret hold, hive en vigtig 3-1 sejr over Roma i hus. Det er dybt imponerende, hvad cheftræner Stefano Pioli får ud af materialet han har for hånden. Midtugens sejr var ganske fortjent og tre af de offensive fik scoret en kasse. Specielt en scoring fra Rafael Leao, som netop er vendt tilbage fra en skade må varme i Milan-lejren. Udover Leao kom Zlatan Ibrahimovic også tilbage efter sin overbelastningsskade og gjorde sig uheldigt bemærket med et brændt straffespark. Det er sådan noget der kan gøre den store svensker hidsig og opsat på at modbevise verden i de kommende runder. Derfor kan vi godt forvente en helt igennem Zlatan som enten får et rødt kort eller høvler et par basser ind. Milan må undvære Simon Kjær, Alessio Romagnoli, Fikayo Tomori, Pierto Pellegri, Ismael Bennacer, Fode Ballo-Toure og Franck Kessie, hvilket betyder en presset midtbane og bagkæde, men en målfarlig front. Derfor forventer jeg en mere lige kamp end de to holdkort måske diktere. Jeg tror vi kan få os en lille overraskelse ligesom, da Udinese spillede 1-1 mod Milan.   

Rundager tror på: Uafgjort til odds 4,40 – SPIL HER >>*

Empoli – Sassuolo X (2-2)

Jeg har været dybt imponeret over Empoli i denne sæson. Senest var de få minutter fra at vinde 2-3 over Lazio, men måtte i stedet leve med 3-3 i en medrivende kamp. Deres boldomgang er solid og værktøjskassen med løsninger er fornuftig. Det er dog en usikker bagkæde, og her smider de en del point. Det kan også blive en udfordring i det kommende opgør, da de har svært ved at håndtere dygtige individualister som fx Domenico Berardi. Deres gameplan må dog ikke afvige, da der er gode muligheder for at spille sig igennem Sassuolos mellemhøje forreste pres og komme til store åbne chancer. Derudover skal de forsøge at satse på omstillinger. Truppen står uden Nicolas Haas og Fabio Parisi samt Filippo Bandinelli og Sebastian Luperto, som er ude med karantæne. Dermed mangler de to fra deres foretrukne start-11 og ser specielt sårbare ud på den centrale midt. 

Sassuolo kan muligvis se frem til et comeback til Filip Djuricic, hvilket kan være den manglende brik i deres forreste pres og målproduktion. Det hele kommer mere eller mindre fra Berardi, og det er ikke nogen hemmelighed at han også skal bære holdet i søndagens opgør. Senest scorede han til 1-1 mod Genoa, der på magisk vis overlevede Sassuolos 28 afslutninger og boldbesiddelse på 70+. Sommetider er fodbold umenneskelig og uretfærdig – det fik Neroverdi at føle. De kan ikke forvente den samme mængde chancer falde for deres fødder mod Empoli og har i forvejen et 1-2 nederlag fra det omvendte opgør i bagagen. Det bliver uden tvivl en svær opgave, men Empoli kommer til at være sårbare centralt, hvilket Sassuolo skal forsøge at udnytte i hjemmeholdets opspil. Jeg tror vi for en spændende kamp, som ender med en uafgjort.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Napoli – Sampdoria 1 (2-0)

Julemiraklerne var ikke helt overstået endnu, da Napoli formåede at spille 1-1 i Torino mod Juventus. Det er mig stadig en gåde, hvorfor kampen blev afviklet, da de måtte undvære syv spillere med COVID-19. Det samme er tilfældet i weekendens opgør og iblandt dem er Fabian Ruiz Pena, Mario Rui, Kevin Malcuit, Victor Osimhen og Hirving Lozano. Hovedpine bliver straks endnu værre, da Andre Anguissa, Adam Ounas og Kalidou Koulibaly fortsat er fraværende pga. Africa Cup of Nations. Napoli stresser i disse timer med at få arbejdstilladelsen af netop indhentet Axel Tuanzebe, som vil kunne hjælpe til i bagkæden. Napoli var på trods af de mange afbud fortsat godt med og dominerede sågar i perioder af kampen, men ingen havde været chokeret, hvis Juve tog sejren. Napoli kan fortsat stille med en solid start-11, og har sågar et par udskiftninger på højt niveau. Grundet de førnævnte afbud er de til gengæld hårdt presset og kan dårligt nok træne taktisk, med mindre de hiver et halvt U19 hold op.

Sampdoria kommer nok ikke meget tættere på gode muligheder for at vinde ude mod Napoli end tilfældet er i den kommende runde. Deres egen start-11 er dog presset, og derfor må de kæmpe med deres egen lappeløsning. Mikkel Damsgaard, Maya Yoshida, Omar Colley, Tommaso Augello, Valerio Verre og Antonio Candreva er ikke tilgængelig. Dermed er deres bagkæde hårdt ramt, men tabet af Candreva vil også betyde meget for deres offensive kvalitet. Sampdoria skal overleve ved at parkere alle de busser de kan finde og blæse igennem på de få kontramuligheder, kampen vil invitere til. Tilbage i september blev de til gengæld slagtet 0-4, og jeg tror det er en god indikator på de to mandskabers forskel. Derfor forventer jeg en hjemmesejr.  

Rundager tror på: Napoli vinder til odds 1,44 – SPIL HER >>*

Roma – Juventus 2 (0-1)

Mandetacklinger og blod på knæene – det kan meget vel blive det taktiske oplæg fra cheftræner Jose Mourinho, der ovenpå deres 3-1 nederlag til AC Milan bare vil se en positiv respons. Grundet den hårde facon må de undvære Rick Karsdorp og Gianluca Mancini, som begge blev udvist i Milano. Det kalder på alternativer i det defensive, men ændrer nok ikke meget i de taktiske dessiner om at gå til stålet og blæse igennem på kontrastød. Sidst de to hold mødtes endte opgøret 1-0 til Juventus i en rodet affære, som langt fra lugtede af topniveau. Det samme skal være målet for Roma i det kommende opgør, som tidligere har vist at omstillinger og standardsituationer er mere end rigeligt til at vinde. Kan de sætte Tammy Abraham op i et af de to nævnte facetter af spillet har han på det seneste været effektiv. Den stærke angriber har nu scoret ni mål i de seneste ti kampe (inklusiv Conference League), og han skal være kampafgørende igen. 

Juventus kunne ikke kæmpe sig tættere på Napoli på trods af deres sygdoms- og skadesplaget mandskab. Derfor kan denne kamp ikke sælges med en uafgjort. De er nødsaget til at gå efter alle tre point, hvilket kan blive farligt, da Roma vil kunne straffe dem på omstillinger. Kender vi cheftræner Massimiliano Allegri ret, vil han til gengæld mene at en afbalanceret og langsom tilgang er vejen til sejr. Sagt med andre ord, vi får os formentlig en skyttegravskrig selv Steven Spielberg ikke kunne instruere. Juventus har ligesom Roma et par afbud, som kan påvirke bagkæden, da Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini og Danilo forventes ude. Ikke desto mindre er deres trup markant bredere og vil kunne håndtere dette bedre end værterne. Samlet set forventer jeg en tæt og en anelse kedelig kamp, som i sidste ende giver en sejr til gæsterne.  

Rundager tror på: Under 2,5 mål til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Genoa – Spezia 1 (2-0)

Genoa har stadig lidt af heldet fra de foregående sæsoner i blodet, og det gav dem et point med hjem fra Sassuolo. Mattia Destro scorede et flot mål i begyndelsen af opgøret, hvorefter de pakkede sig ned og overlevede ca. 90 minutters tæppebombning. 1-1 ude mod Sassuolo var præcis det resultat de havde brug for i kampen om overlevelse. Nu venter til gengæld en pligtsejr, når Spezia kommer på besøg. Kampen ligger også til en sejr, da de vil få gode muligheder for omstillinger. Desuden vil Destro og Felipe Caicedo være i stand til at presse Spezias sløve bagkæde gevaldigt. Genoa må dog klare sig uden Domenico Crisito og Nicolo Rovella, som begge er vigtige brikker – her kan det dog glæde dem af Stefano Sturaro kan vende tilbage efter karantæne. 

Spezia må fortsat klare sig uden vigtige offensive spillere, da Ebrima Colley, M’Bala Nzola, Rey Manaj, Viktor Kovalenko og Kevin Agudelo er ude. Derfor må det hele komme fra Emmanuel Gyasi og Daniele Verde, hvilket unægteligt sætter store begrænsninger for deres muligheder. Det kostede dem også et 1-2 nederlag til Verona i midtugen, på trods af at modstanderne dårligt nok kunne stille et hold. I det omvendte opgør spillede de to hold 1-1, men kan Genoa få genoplivet deres held fra tidligere ligner det her en sikker sejr til værterne. Derfor forventer jeg en sejr til Genoa, som har mere kvalitet fremadrettet. 

Rundager tror på: Genoa vinder til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Verona – Salernitana 1 (2-0)

På trods af intet mindre en ni spillere inficeret med COVID-19, formåede Verona alligevel at vinde fuldt fortjent 1-2 over Spezia. Det lugter lidt af et hold tilbage til bedre tider, når Verona formår at vinde på udebane. De må dog klare sig uden deres førstevalg mellem stængerne, da Lorenzo Montipo er i blandt de smittede. Derudover må de klare sig uden Marco Faraoni og Giangiacomo Magnani fra foretrukne start-11 samt en hulens masse fra bredden. Det ændre dog ikke ved at det fortsat er kollektivet og Giovanni Simone, som skal sikre dem sejre og sådan har det været i flere sæsoner nu. Ikke at forklejne Antonin Barak og Gianluca Caprari, som begge har været store bidrag i denne sæson. Verona skal presse på og få pumpet en masse bolde i feltet, da Salernitanas bagkæde en ekstremt usikker, og på den måde kan de få skabt de chancer der skal til. 

Salernitana har samlet tabt med 0-13 i de seneste fire kampe og deres bidrag til denne sæsons Serie A kan findes på et meget lille sted. De skal nok skrive sig ind i historiebøgerne, som det dårligste hold i nyere tid. Til det kommende opgør vil de ligesom værterne mangle et par vigtige spillere, da Wajdi Kechirda, Lassana Coulibaly og Stefan Sandberg alle forventes ude. Skal de have noget med hjem bliver det nødt til at komme spontant fra Franck Ribery eller Mamadou Coulibaly, men jeg ser det ikke komme. Derfor forventer jeg en sikker sejr til gæsterne på trods af de mange afbud.   

Rundager tror på: Verona vinder med mere end et mål til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Caglairi – Bologna, Torino – Fiorentina og Udinese – Atalanta er alle udsat. Lige pt. ligger Verona – Salernitana også i skudzonen for at blive udsat.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar