18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 20. runde i Serie A d. 6. januar 2022

Corona hærger i Serie A og det kan være svært at spå om endelige udfald, men hvis man dykker dybt ned i det som Michael Rundager, så kan man give det et skud. Netop det gør Rundager i denne rundeoptakt til de otte Serie A kampe, der bliver spillet torsdag.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Juventus – Napoli 1 (2-1)

Duellen om en plads i top-4 er blusset op igen efter både Napoli og Atalanta, har ramt en svag stime, som Juventus har udnyttet. Kun fire point distancerer hjemmeholdet fra Atalanta på den eftertragtede Champions League-givende fjerdeplads.

Juventus har udnyttet det lette kampprogram i de seneste fem runder med 13 point, fire 2-0 sejre og et besynderligt 1-1 resultat imod Venezia. Der mangler fortsat saft og kraft i spillet på modstanderens sidste tredjedel af banen, men de har i den grad fået gravet skyttegraven tilpas. Seks af de seneste otte Serie A kampe har været uden scoringer på den polske keeper, Wojciech Szczesny og blot to gange har han måtte fiske bolden ud af eget net. 

Deres spillestil dikterer kampens tempo – et tempo som er ganske passende for en klub med navnet “Den gamle dame”. Der bliver scoret få mål i deres kampe, da de sjældent er ude af balance defensivt, hvilket kommer af deres egen mangel på initiativ offensivt. Men så længe de holder nullet har de holdet til at vinde spinkelt på en tålmodig opbygning, afbrudt af fragmenter hvor holdets fulde potentiale kommer til udtryk. Den kommende modstander vil formentlig ikke tillade Juve samme mængde boldbesiddelse tæt på eget mål og derfor bliver effektivitet altafgørende. Løbemønstrene omkring modstanderens feltet ser gode ud, men spørgsmålet er, hvor meget cheftræner Massimiliano Allegri tør satse i så vigtig et opgør. De taber sjældent til Napoli på hjemmebane (8 sejre i de seneste ni opgør), men det skal dog understreges at hjemmeholdet er en skygge af fordums styrke. Deres styrke vil også været yderligere svækket grundet skader og COVID-19, da Giorgio Chiellini blandt andre er ramt med Corona. Derudover forventes Leonardo Bonucci, Moise Kean og Adrien Rabiot at være skadet. 

Der har ikke været meget spræl i Napoli på det seneste. Blot en sejr i de seneste fem runder, som har budt på nederlag til Spezia, Empoli og Atalanta. Så selvom formkurven er omvendt for de to stridshaner, har de det tilfælles at La Dea har styr på dem. Ydermere lider de også under en del skader og COVID-19 infektioner samt Mario Rui i karantæne, hvis erstatning Kevin Malcuit, er testet positiv med corona. Hirving Lozano, Victor Osimhen og Elif Elmas er i samme vogn som Malcuit, samtidig med at Kalidou Coulibaly fortsat er ude med en baglårsskade. Dermed kan vi roligt kalde de to hold ramt på vigtige positioner. Her finder vi også forklaringen på deres nedtur, da de har været spændt op med livrem og seler over en længere periode. Resultaterne har dog været noget misvisende, da det fortsat har været Napoli, der har domineret kampene, med undtagelse af nederlaget til Atalanta og Inter. I deres seneste 0-1 nederlag til Spezia misbruger de 23 skudforsøg og taber på et uheldigt selvmål. Spezia producerede ikke en eneste afslutning indenfor rammen og så stort set ikke bolden. Men fodbold handler i sidste ende om slutresultatet og her har de manglet Coulibaly i eget felt og Osimhen i den anden ende. Lorenzo Insigne og Dries Mertens har ikke leveret kontinuerligt i fire runder. Osimhens evne til at suge opmærksomhed til sig giver resten af holdet mere tid og plads til at spille chancen stor nok. Duellen på central midt bliver essentiel for kampens gang, og her står begge mandskaber stærkt, men med et lille overtag til Napoli, som skal udnytte dette. 

Juventus vil stå svagt i bagkæden uden Bonucci og med erstatningen Chiellini ude skal Daniele Rugani, der ikke har spillet kontinuerligt siden sæson 17/18 tage over. Jeg tror vi får en tættere kamp end forventet, hvor Napoli vil presse Juventus til det yderste, men defensivt rent organisatorisk står værterne stærkeste, hvilket giver dem sejren i sidste ende. (Hvis den ikke bliver udsat)

Rundager tror på: Juventus vinder til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Bologna – Inter 2 (1-2)

Ligesom resten af ligaen står Bologna også med et mindre COVID-19 udbrud i truppen. Blandt andet Aaron Hickey og Nicolas Dominguez er smittet og dermed mangler de to af deres mest velspillende profiler i denne sæson. Begge ekstremt interessante salgsemner. Det er typisk Bolognas offensive spillere, som løber med opmærksomheden, men de har ikke leveret som vanligt i denne sæson. Der kom dog lidt ild under kedlen lige før juleferien, da Bologna besejrede Sassuolo med hele 0-3 i en kamp, hvor Federico Santander scorede for første gang siden sæson 19/20. Med den sejr afbrød de en stime på tre nederlag i streg, hvilket var ekstremt vigtigt for moralen, da de ellers med et nederlag kunne ligne det første hold i Serie A til at ramme fem nederlag i streg. Den kommende modstander hedder nemlig Inter, og dem har de det ikke just godt med. Tidligere på sæsonen blev Bologna fuldkommen løbet over ende i et 6-1 nederlag med cheftræner, Sinisa Mihajlovic i knæ allerede efter 34’ minut, da Nicolo Barella gjorde det til 3-0. Sidst blev de hårdt straffet på omstillinger, hvilket snildt kan blive tilfældet igen, lige såvel som at Inter kan gøre ondt på andre måder. 

Vi har set et tryllebindende Inter mandskab, med evnen til at score mål på samtlige af spillets facetter. Bologna kan ikke forvente et godt resultat ved blot at parkere bussen, men de kan heller ikke køre en all out attack stil. Inter står dog uden Hakan Calhanoglu, som er i karantæne. Specielt han, har vist sig ekstremt vigtig for deres målproduktion i det etablerede spil og på hjørnespark. Derudover er Edin Dzeko syg med COVID-19 og Joaquin Correa forventes ude med en baglårsskade. De tre omtalte herrer har bidraget med 17 mål og 11 assist til sammen, hvilket understreger det store tab offensivt. Det er første gang i noget tid at vi ser Inter blive ramt en anelse på den konto, og det bliver interessant at se hvordan de håndterer det. Det vil dog overraske mig gevaldigt, hvis det skulle være nok til at ryste et velsmurt tog, indeholdende Scudettoen med ekspresfart til Milano. De har trods alt stadig en varm Lautauro Martinez med 11 mål og to assist samt Nicolo Barella, Ivan Perisic og Alexis Sanchez til at lave mål (bare for at nævne nogle). Jeg tror vi ser et opgør som vil bølge mere end i det omvendte opgør, men med gæsterne i kontrol og en sejr i bagagen.  

Rundager tror på: Inter vinder + over 2,5 mål til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Cagliari 1 (2-1)

Året byder på flere spændende opgør fra første runde og det her er absolut ingen undtagelse. Nedrykningsspillet er ved at lukke om sig selv, men kan Cagliari tager en sejr med hjem fra det nordlige Italien, vil Sampdoria stadig ikke kunne se sig fri for det stressende inferno i bunden af tabellen. 

Sampdoria er ubesejret tre runder i streg og spillede en overraskende god kamp mod Roma før pausen. Havde de udnyttet deres chancer i anden halvleg kunne de have snydt hovedstadsklubben i sidste ende. Cheftræner Roberto D’Aversa lader til at have indfundet sig med et 4-4-2 system, med fokus på kompakthed og hurtige omstillinger. Det vil dog ikke overraske mig, hvis han til dette opgør vil forsøge sig med sin trebackkæde og mere possession orienterede spillestil. De må klare sig uden Mikkel Damsgaard, Tommaso Augello og Kristoffer Askildsen, men det bør kun være Damsgaard som de for alvor vil savne. Desuden har de været bundsolid på hjemmebane når modstanderen hedder Cagliari – de har fire sejre og en uafgjort i de seneste fem indbyrdes opgør på Luigi Ferraris, og tidsmaskinen skal indstilles til oktober 2012, for at finde et nederlag. 

Det er heller ikke overraskende at gæsterne er klart undertippet til midtugens redningsvest af en kamp. Med en pistol for panden skal Cagliari ud og hive point ind på kontoen i kampe som denne. De er dog en anelse udfordret på skader, COVID-19, kommende salg og karantæner, da Nahitan Nandez, Dalbert Henrique, Kevin Strootman og Diego Godin forventes ude. De har dog forsøgt at råde bod for blandt andet tabet af Godin ved at låne Matteo Lovato i Atalanta, og det kan snildt vise sig at være godt så snart han rammer kampformen. Cagliari har været håbløse på udebane, med blot tre point og en målscore på 3-21 i ni kampe – de har dog formået at spille 0-0 og 2-2 inden for de seneste fire udekampe. Udtrykket “ude godt hjemme bedst” kan dog ikke understøttes af Cagliari, da de på ingen måde har det godt ude. De lider af for mange afbud, for meget uro omkring truppen og for lidt kvalitet. Derfor forventer jeg en sejr til I Blucerchiati.

Rundager tror på: Sampdoria vinder til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Lazio – Empoli 1 (3-1)

En af sæsonens positive overraskelser, Empoli skal forsøge at tage noget med hjem fra sæsonens store skuffelse Lazio. Overgangen fra Simone Inzaghi til Maurizio Sarri har ikke været gnidningsfri, hvilket har kostet mange pointtab og en længere periode med negativt kropssprog fra spillerne. Det har dog set bedre ud på det seneste med sejre på 3-1 over Venezia og Genoa, men her snakker vi også pligtsejre. De positive vinde fortsætter tilsyneladende lidt endnu, da Lazio ser ud til at være uden COVID-19 i truppen og skadeslisten består “blot” af Francesco Acerbi samt Bobby Adekanye og Toma Basic. Acerbi er uden tvivl et kæmpe tab for holdet og de vil mangle den nederste del af rygraden. Kan de til gengæld holde deres voldsomme målproduktion oppe med 14 scoringer i de seneste fem Serie A kampe bør de være i stand til at hive en sejr i hus. Specielt Mattia Zaccagni har vist sig fra sin gode side på det seneste, men truppen er også blevet rigere på målscore i form af Pedro og Felipe Anderson. Den sidstnævnte har dog været forfærdelig for deres forreste pres og genpres, hvilket tydeligt har frustreret andre holdkammerater. 

Empoli har godt nok ikke slået Lazio siden 2015 og har tabt de seneste seks opgør, men med deres optur og Lazios svingende præstationer, kan de måske lave om på det nu. Det ser dog ikke specielt lovende ud taget historikken i betragtning og deres 1-3 nederlag fra tidligere på sæson. De får også svært ved at hamle op med værternes individuelle kvaliteter, da bagkæden mangler kvalitet. Kun fem hold har lukket flere mål ind end Empoli på niendepladsen. De tillader for mange chancer imod sig, og det udnyttede Milan inden julefreden lagde sig med en 2-4 sejr. Empoli har dog nogle ting de kan gøre for at minimere risikoen for en gentagelse fra tidligere på sæsonen. Først skal de forsøge at spille over Lazio’s høje pres med deres lange bolde og et noget mere direkte spil. Dernæst skal de fokusere på at stå stærkt imod gennembrud centralt og på siderne ved at, hvilket deres 4-3-1-2 formation bør kunne klare med hurtig sideforskydning. Kommer de så foran på en omstilling eller et gennembrud via et par lange bolde, kan de komme afsted med at et godt resultat. Jeg har dog svært ved at se det for mig, og forventer derfor en sejr til hjemmeholdet, som har kunne bruge pausen på at bygge videre på nogle gode resultater.

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Spezia – Verona 2 (0-1)

M’Bala Nzola, Petko Hristov, Rey Minaj og Viktor Kovalenko, er alle testet positiv med COVID-19. Derudover er David Strelec, Daniele Verde, Eddie Salcedo og Jacopo Sala alle tvivlsomme til det kommende opgør. Det er mere eller mindre hele det offensive grundlag Spezia må undvære når Verona kommer på besøg. Derfor hviler der et stort pres på blandt andet Emmanuel Gyasi og Kevin Agudelo, som skal finde nogle mål. De kan dog finde en anelse ro i deres fornuftige stime på seks point og kun et enkelt nederlag i deres seneste fem hjemmekampe. Det er blot et point mindre end hvad Verona har skabt i deres ni udekampe. Ydermere formåede de i sidste runde at vinde over Napoli 0-1 uden at have et skud inden for rammen – de klarede sig med et selvmål og var derefter ekstremt heldige i at holde nullet. Spezia skal forsøge at skabe gennembrud via kanterne for at undgå de værste kontrastød imod sig, men deres spillestil hviler på opbygning via midten, så jeg tror vi kan forvente en åben kamp. 

Verona vil gribe enhver mulighed for at hamre igennem så snart Spezia sætter en farlig bold på spil centralt (og det gør de). Her vil de blæse igennem i hurtige omstillinger og forsøg at hive deres blot anden udebanesejr i hus. De kommer dog til at mangle deres muligvis vigtigste brik offensivt, Antonin Barak, som forventes ude eller under alle omstændigheder vil mangle kampform. Desuden er Pawel Davidowic, Koray Gunter, Nikola Kalinic og Giangiacomo Magnani spillere de i den grad kommer til at savne. Dermed står de ligesom Speiza med nogle seriøse afbud til en kamp, som mere eller mindre kan trække Verona helt ud af nedryknignsdiskussionen (ikke at der har været tvivl). De har været inde i en forfærdelig periode med blot en sejr i de seneste syv kampe (inklusiv Coppa Italia), men fik et fornuftigt resultat senest med 1-1 mod Fiorentina. Verona har en stærkere trup sammenlignet med værterne, hvilket gøre dem bedre i stand til at håndtere de mange afbud bedre. Derfor forventer jeg en lige kamp grundet Veronas dårlige udebaneform og generelle form, men i sidste ende en smal sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Verona vinder med præcis ét mål til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Atalanta – Torino 1 (2-1)

Få hold er kommet ud på den anden side uden COVID-19, men Atalanta og Torino har begge klaret den. Atalanta må dog klare sig uden nøglespillere, da Remo Freuler har karantæne og Duvan Zapata samt Robin Gosens er tvivlsomme. Men med erstatninger som Joakim Mæhle, Luis Muriel og den spændende hollænder Teun Koopmeiners, der har scoret i to af hans seneste tre kampe for La Dea, bør de være komfortable i deres start-11. Atalanta må forvente at skulle tage styringen, men skal være påpasselig, da Torino kan overrumple dem på omstillinger. Skulle Gian Piero Gasperini gribe kampen an udelukkende for at vinde, bør han spille defensivt og selv satse på omstillinger, da Torino ikke har specielt meget offensivt pondus i deres opbyggende fase. Hjemmeholdet skal nok finde frem til chancer med et hav af offensive kort på hånden og friske ben, som kan dyrke deres powerbaserede spillestil. De får også brug for noget opløftning ovenpå deres sløje afslutning i 2021. Exit i Champions League, et voldsomt 1-4 nederlag til Roma og 0-0 mod Genoa. De skulle dog være gået til pause med en komfortabel 0-2 sejr havde de blot været i stand til at udnytte deres chancer.   

Torino står overfor en svær start på 2022, når de skal besøge Gewiss Stadium. Ikke nok med at modstanden er svær, så er det på udebane, hvor Il Toro har lidt en del i denne sæson. De har ikke formået at score et mål i fem af deres seneste seks udekampe, hvor det også er blevet til fem nederlag i samme periode. Det har generelt været en solid sæson, men deres manglende evne til at vinde ude holder dem væk fra top placeringerne. Det er også blevet til knebne 1-0 nederlag til topholdene, hvilket de også gik på pause med, da de gjorde en flot figur i 1-0 nederlaget til Inter. Ikke mange hold har kunne spille op med de forsvarende mestre på Giuseppe Meazza. Torino må fortsat undvære Andrea Belotti og det vil unægteligt begrænse deres muligheder for point yderligere. Derfor forventer jeg endnu en smal sejr til et af topholdene imod Torino.

Rundager tror på: Atalanta vinder til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Genoa 1 (2-1)

Sassuolo sluttede 2021 af med et skuffende 0-3 nederlag til Bologna. Det beskriver meget pænt deres sæson, da det har været hat og briller til tider, og generelt en anelse skuffende 21/22 sæson. De hev blot en enkelt sejr og seks point i hus i deres seneste fem kampe, men ser man så at de spillede uafgjort mod Napoli og Fiorentina samt vandt over Lazio i den periode, er det en anden historie. Det har været op og ned med gode resultater når topholdene har været involveret og knap så prangende præstationer imod resten. Offensivt har det ikke klikket i samme grad som tidligere, og defensivt har de altid sejlet en anelse, derfor må de håbe på en god erstatning for salget af Jeremie Boga til Atalanta. Skal de have en sejr i årets første kamp, skal de sætte deres lid til en toppræstation fra Domenico Berardi, da Genoas formentlig vil stå dybt og stikke afsted på kontra. Det kan muligvis også kalde på en kasse fra Gianluca Scamacca på et indlæg, men Berardi bliver afgørende. 

Genoa har en del afbud, men deres frontduo Felipe Caicedo og Mattia Destro bør være på pletten fra start, og med dem kan de forvente at drille hjemmeholdet. Derudover har de allerede hente deres første forstærkning i form af Hefti Silvan, et navn taget direkte ud af en Mandril sketch – det skal dog ikke tages hans meritter hos Young Boys fra ham, da han har gjort det fornuftigt i Champions League, hvor det blandt andet blev til en scoring imod Atalanta. Genoa får også brug for forstærkninger, da de er hårdt ramt på afbud med Domenico Crisito, Nicolo Rovella, Nikola Maksimovic, Yayah Kallon, Zinho Vanheusden og Stefano Struraro ude. Selv med de to gutter op foran ser jeg ingen andre udfald end en hjemmesejr, da Genoa er får hårdt ramt defensivt.

Rundager tror på: Sassuolo vinder til odds 1,76 – SPIL HER >>*

AC Milan – Roma X (1-1)

Milan kunne med mere ro i sindet gå på juleferie, da de vandt med hele 2-4 over Empoli i årets sidste Serie A runde. Kampene forinden bød på et 0-1 nederlag til Napoli og 1-1 mod Udinese. Men selv med en vaklende afslutning på året holder de sig stadig til i toppen, med en nuværende andenplads og fire point fra Inter og tre point ned til Napoli. Det har dog set alt andet end fornuftigt ud på banen, hvor det hele mere eller mindre skal reddes af en selvisk Zlatan Ibrahimovic eller Franck Kessie, som med stor sandsynlighed er fortid i klubben efter dette transfervindue. En ellers meget lovende start på sæsonen for Brahim Diaz, er nu blevet til en tynd kop espresso. Selvom skadelisten er ved at tynde ud, og kun indeholder Simon Kjær og Pietro Pellegri af nævneværdig kaliber, så må du undvære Franck Kessie, Ismael Bennacer og Fode Ballo-Toure som alle deltager i “Africa Cup of Nations”. Milan skal være påpasselig imod en snu Jose Mourinho, der har været dygtig til at sætte Roma op til topkampene. Derfor kan de sagtens satse på gennembrud i siderummet og håbe på Zlatan mirakler inde i feltet, det er vel det han er på banen for. På den måde begrænse de Romas kontramuligheder gevaldigt og for iscenesat deres venstre side med Theo Hernandez og Rafael Leao. 

Ligesom Milan kan Roma også forvente nogle afbud. Det er dog en anelse mere uvist om Chris Smalling, Tammy Abraham og Lorenzo Pellegrini er med, hvorimod det er helt sikkert at Leonardo Spinazzola fortsat er ude. Desuden har de sendt Amadou Diawara og Ebrima Darboe til Cameroon for at deltage i mesterskaberne. Det var et mindre mesterstykke, der sikrede Roma en 1-4 sejr over Atalanta for to runder siden, men de faldt hurtigt ned på jorden igen. Runden efter kom Sampdoria på besøg og tog hjem igen med 1-1 i bagagen, i en kamp som sagtens kunne være endte med en sejr til udeholdet. Resultaterne har været svingende og spillestilen det samme. Mourinho er for fokuseret på at vinde den enkelte kamp, frem for et fremtidssynet perspektiv – det gør det svært at se, hvor de skal hen og giver dem ikke sikre pligtsejre som i de to foregående sæsoner. Den kommende kamp er langt fra en pligtsejr og bliver ekstremt svær at få noget ud af. Specielt med så mange tvivlsomme profiler og en mindre krise opstået omkring Chris Smalling og hans manglende COVID-19 vaccination. Derfor forventer jeg en taktisk affære, som kan gå begge veje. Jeg forventer derfor et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,76 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Udinese 1 (2-0)

Sæsonens opløftende historie må være Fiorentina tilbage i toppen af italiensk fodbold. Nu træder vi ind i den afgørende periode af sæsonen frem til maj, hvor alt er på plads. Det er tydeligt med købet af Jonathan Ikone, at de vil ende med en europæisk plads. Den dygtige franskmand kan allerede debutere i midtugen, hvis han er kommet sig over sin ankelskade. Fiorentina må dog undvære Riccardo Saponara og den store skuffelse Sofyan Amrabat til dette opgør, men derudover er truppen intakt og har derfor haft perfekte forhold at forberede sig under. De skal gå ud og dominere fra startfløjtet og forsøge at lukke ned for Udineses små kontrastød med hårdt genpres og en struktureret opbygning, som de har været enormt dygtige til. Derfor forventer jeg ikke mange gaver fra værterne. 

Udinese sluttede sæsonen af med en af deres famøse stimer med point på kontoen. Det står ikke på længe, men de formår altid at holde sig ovenvande takket være dem. Dermed har det altså givet en forlængelse af den påbegyndte stime at fyre Luca Gotti og give Gabriele Cioffi tøjlerne. Lige før jul gik det så godt at Udinese hev en 0-4 sejr hjem fra Sardinien, hvilket gav dem et kæmpe spring væk fra nedrykningstregen. Skadeslisten er noget nær tom, og de har styret udenom COVID-19 i Udine, så truppen har kunne træne godt. Dette kan give dem lidt ekstra til en svær kamp, som til gengæld ikke vil ændre på deres defensive fokus og hurtige omstillinger. Udinese har haft det ekstremt svært i det interne regnskab, hvor det blot er blevet til en sejr i de seneste ti opgør. Senest tabte de hjemme 0-1 tilbage i september, og jeg tror ikke meget har ændret sig i styrkeforholdet. Derfor forventer jeg en sikker sejr til Fiorentina. 

Kampen er udsat

Salernitana – Venezia 1 (3-1)

Kampen er udsat

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar