18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 19. runde i Serie A d. 21. – 22. december 2021

Vi kigger mod sidste Serie A runde i året 2021, når vi træder ind i 19. runde af den italienske liga. Inter er sikre på at sidde på tronen halvvejs inde i sæsonen, men Napoli og AC Milan har begge muligheden for at klinge sig tæt fat. Michael Rundager kigger her nærmere på de sidste kampe i år.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Inter – Torino 1 (2-1)

Når årets sidste omgang Serie A løber af stablen, er opgøret mellem Inter og Torino absolut et af de mest interessante. To formstærke hold skal kæmpe om at slutte af på stærkeste vis. Der er dog ingen tvivl om at Inter har mest på spil, da der fortsat er spænding om mesterskabet.  

Inter er oppe på imponerende seks sejre i streg og buldre mod endnu et mesterskab med fuld kraft. Vi skal seks runder tilbage i Serie A for at finde det sidste indkasserede mål, som fandt sted i deres 3-2 sejr over Napoli. I de efterfølgende fem kampe har de til gengæld scoret 16 mål – godt nok har modstanderne befundet sig nederst i tabellen med undtagelse af Roma, som blev kørt over 0-3. I weekenden gik det også voldsomt hårdt ud over Salernitana, da de slagtede dem 5-0. Her blev der ikke spildt for mange chancer, snarer tværtimod var de forsvarende mestre hamrende effektive foran målet. Deres modstandere har brug for selvsamme effektivitet, hvis de skal gøre sig nogle forventninger om at stjæle point fra Inter, der i otte af de seneste ti kampe, ikke har tilladt over ti afslutninger mod eget mål. Inters boldsikkerhed og kombinationsspillet gør det svært for modstanderholdet at erobre bolden lige så vel, som at det ikke er specielt simpelt at forsvare sig imod. De etablerer sig langsomt men sikkert på modstanderens banehalvdel, hvorefter de offensive, på skift, pumper med løb mod målet, for at skabe rum og muligheder. Desuden har de mange forskellige strenge at spille på, når det kommer til at score mål, da vi ser dem score på standardsituationer, kontra, gennembrud centralt og på siden – det er en fantastisk forvandling de har gennemgået under cheftræner Simone Inzaghi. Inter bliver måske ikke lige så sikre på bolden centralt, da Nicolo Barella er ude med en karantæne, men truppen er bred på midtbanen og Hakan Calhanoglu har bidraget med rigeligt på det seneste. 

Torino er ubesejret i de seneste fire Serie A runder, men led dog et 2-1 nederlag til Sampdoria i Coppa Italia i sidste uge. De får brug for alt den momentum de kan fremtvinge, da midtugens modstander har vundet de seneste fire indbyrdes opgør. Torino har dog taget en positiv drejning siden de seneste to sæsoner, og planter sig selv solidt på en tiendeplads med seks point op til en femteplads. De er ikke synderligt offensive, men simple i deres tilgang til spillet med gennembrud i små lokale overtalssituationer, hårdt arbejde og en defensiv struktur skåret ud i granit. Inter får ikke nogen let kamp, men omvendt har Torino været håbløse på udebane, hvilket også var cheftræner Ivan Juric’ udfordring med Verona i de to senest afsluttede sæsoner. Gæsterne har blot vundet én gang og spillet to uafgjort i otte udekampe, men har som det eneste hold undtagen de tre øverste, lukket under ti mål ind i denne periode. Det er imponerende og vidner om sværhedsgraden når nogen krydser klinger med Il Toro.

Selvom Torinos trup er bred, er mit bedste bud at vi vil se hold som ikke kan stå distancen over 90 minutter når de skal spille deres tredje kamp siden d. 16. december. Det har Inter truppen til at håndtere og deres spillere og stab er vant til det. Derfor forventer jeg en smal men sikker sejr til duksene.

Rundager tror på: Inter vinder med præcist ét til odds 3,85 – SPIL HER >>*

Udinese – Salernitana 1 (2-0)

Af alle hold i den bedste Italienske række, må Udinese være det mest mystiske. De kan være håbløse i en længere periode og pludselig knække koden for en stund, hvor utallige nederlag og uafgjorte kampe erstattes med sejre og ubesejrede stimer. I weekenden gik det hårdt ud over Cagliari, som ellers på hjemmebane skulle forsøge at få vendt sæsonen med en sejr. Det blev ikke tilfældet, da Udinese vandt med hele 0-4 for anden kamp streg. I Coppa Italia gik det ud over Crotone 4-0. Men med scoringer som den sidste fra Gerard Deulofeu på Sardinien, er det svært at stille meget op. Det er nærliggende at tænke i de baner at Udinese uden problemer vil fortsætte deres korte stime af sejre, da det er Salernitana som venter, men de er meget svingende i deres effektivitet og er verdensmestre i at spille uafgjort. Det har dog været en stærk start på tilværelsen, som midlertidig cheftræner for Gabrele Cioffi der overtog posten fra Luca Gotti efter deres 3-1 nederlag til Empoli d. 6. december.   

Et hold som ikke er verdensmestre i noget som helst er derimod Salernitana, der efter et voldsomt 0-5 nederlag til Inter fortsat varmer bunden af Serie A. Den kommende kamp vil dog ligge lidt bedre i forhold til at skabe et godt resultat, da Udinese vil være mest på bolden uden at have et hold skabt til den rolle. Det kan gøre opgaven markant mere simpel for gæsterne, som samtidig vil kunne dyrke deres direkte spil med fokus på omstillinger i højere grad. Men med blot 11 scoringer i 18 kampe, er det svært at være optimistisk på deres vegne. Vi skal også tilbage til 1950 for at finde den seneste sejr til Salernitana i det interne regnskab. Det er dog første gang de mødes siden 1999, men jeg tror ikke meget har ændret sig i styrkeforholdet og derfor forventer jeg en klar sejr til hjemmeholdet

Kampen er blevet udsat grundet Covid-19

Genoa – Atalanta 2 (1-2)

Det blev aldrig spændende, da Genoa tabte 3-1 til Lazio og derfor befinder de sig fortsat under nedrykningsstregen. De kom sjældent op på hovedstadsklubbens banehalvdel, og det ene mål de fik kan i høj grad betegnes et trøstemål i 86’ minut. Opspillet så ganske pænt ud, men var i sagens natur ligegyldig, hvilket Lazios returløb også udstrålede. Forinden scoringer var det kun blevet til en enkelt afslutning uden for feltet. Offensivt har de været en skandale, som blot har været skjult af kosmetiske kræfter, der har givet dem tilfældige scoringer og straffespark i de foregående sæsoner. Den går ikke længere og de ligner nu stærke kandidater til at rykke ned, med mindre de kan ramme plet i det kommende transfervindue. 

Atalanta skal næppe ud og være voldsomt aktive på transfermarkedet, men skal krydse fingre for at de kan beholde blandt andet Duvan Zapata. Man kan dog fristes til at tænke i de baner at der alligevel vil ske lidt efter deres 1-4 nedsmeltning imod Roma. La Dea sad på det meste af spillet med over 70 procents boldbesiddelse og flest afslutninger, men lige meget hjalp det, da deres defensive organisation sejlede. Roma straffede dem på tre omstillinger og et frispark, men cheftræner Gian Piero Gasperini var dog ikke tilfreds med et annulleret mål efter en VAR assisteret vurdering, da der stod 1-3. Det kunne muligvis have ændret på kampbilledet, men det ændre ikke på det faktum at Atalanta er udfordret i bagkæden. Heldigvis for dem, plejer det ikke være noget problem at score flere mål end deres modstander, og det tror jeg heller ikke bliver en udfordring i den kommende runde. De har mange måder at få netmaskerne til at blafre på, og med udgangspunkt i Genoas meget lavtstående tilgang, vil skud fra distancen og ren power inde omkring feltet være påkrævet og her er de eksperter. Atalanta har kun tabt en af de seneste ti opgør imod Genoa. Desuden har gæsterne set solide ud i et par måneder efterhånden, hvilket bør give dem ro nok mentalt til at ryste sådan en kamp af sig. Derfor forventer jeg en sejr til Atalanta.

Rundager tror på: Atalanta vinder til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Juventus – Cagliari 1 (2-0)

Med selvtilliden tanket op oven på 10 point i fire kampe mod bundhold og Bologna, venter der Juventus endnu en pligtsejr når Cagliari kommer på besøg. Herefter starter en periode efter nytår med markant svære modstand. Weekendens 0-2 sejr over Bologna kom på baggrund af en defensiv organisation i en 4-4-2 blok med fokus på hurtige omstillinger, hvilket fungerede helt perfekt. Det var knastørt at følge, men imponerende at se deres afklarethed over for et chanceløst Bologna mandskab. Det var vigtigt for Juve efter et skidt 1-1 resultat i Venedig, hvor de fik lidt af egen medicin. Vi må forvente at hjemmeholdet skal styre taktstokken i den kommende runde, hvilket de gjorde med stor succes imod Genoa, Malmø og Salernitana. Truppen mangler intet fra foretrukne start-11, da det kun er Aaron Ramsey og Luca Pellegrini de mangler. Derfor bør den kommende kamp også bringe dem tættere på top-4. 

Cagliari må snart være lilla i hele ansigtet efter at skulle holde vejret i så mange runder uden forløsning. Ledelsen og cheftræner Walter Mazzarri venter blot på det kommende transfervindue åbner, hvor de så håber på at lave mirakler. Deres nuværende trup kommer kun til at mangle Kevin Strootman og Razvan Marin fra stærkeste formation, men mange lader til at være blevet vejet for lette, og det skaber et håbløst præstationsmiljø. I sidste sæson var de trods alt i stand til at vinde lidt fodboldkampe, men nu har de spillet 10 Serie A kampe uden held. I de seneste ti kampe imod Juventus, er det også kun blevet til en enkelt sejr, resten har været nederlag på minimum to mål på nær en. Jeg kan ikke se andre udfald end den Gamle dame i kontrol fra start til slut og en sikker sejr.

Rundager tror på: Juventus -1,5 (AH) til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Bologna 1 (3-2)

Kampen om midten af tabellen må næsten være overskriften på dette opgør, da jeg ikke kan se Bologna blande sig i de europæiske pladser og Sassuolo mangler fordums styrke.

I Neroverdi er til gengæld begyndt at vise stabilitet i resultaterne, da de nu er ubesejret i seks runder, dog kun med 10 point for perioden. Men perioden har budt på sejre over Milan og Lazio, samt uafgjort mod Napoli og Fiorentina. Deres topniveau har været flot i 21/22, men deres bundniveau er i høj grad styret af, hvorvidt bagkæden rent faktisk har tænkt sig at møde op. Det kan dog forventes at det kommende opgør under alle omstændigheder bliver underholdende, da Sassuolos offensiv har været skarp og deres offensive spillestil kommer til at give Bologna billige kontra muligheder. Ligesom værternes bagkæde har sejlet kan man kun sige det samme om gæsternes, så vi kan forvente os en masse mål. 

Bologna led deres tredje nederlag i streg, da Juventus forsvarede en tidlig føring hjem og udbyggede den til 0-2 undervejs. Bologna havde intet at komme med, men kan glæde sig over at den kommende modstander vil have en fuldkommen anderledes tilgang til kampen. De kan også glæde sig over en mere eller mindre arbejdsløs sundhedsstab, da det kun er Jerdy Schouten de kommer til at savne. Musa Barrow og Marko Arnautovic bliver enormt vigtige for kampens udfald, da de med hver deres individuelle kvaliteter kan gøre ondt på Sassuolos til tider svingende bagkæde. Barrow skal være udfordrende og skarp på omstillinger alt imens Arnautovic skal bruge sin power og størrelse til at dominere en lille bagkæde. Jeg tror vi får en underholdende kamp, hvor Sassuolo grundet deres nuværende momentum trækker det længste strå.

Rundager tror på: Over 2,5 mål til odds 1,64 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Venezia – Lazio 2 (1-2)

Det har nu lykkes Venezia at kæmpe sig til to uafgjorte resultater i streg, da de klarede 1-1 mod Sampdoria. Selvom Sampdoria så bedst ud, var det klart Venezia der skulle være løbet med de tre point målt på chancer. Men med endnu et point, har Venezia fået fat i en redningsring, og skal nu blot trække sig op med, hvad der kan betegnes som et halvråddent reb – sagt med andre ord, så er rejsen mod endnu en sæson i Serie A fortsat lang.

Den kommende runde kan potentielt set give flere point, da Lazio er svage på udebane og svinger generelt en del for tiden. Venezia har fundet en opskrift der virker og holdet spiller med høj selvtillid. De tror på hver en omstilling de kører kan give mål og spiller med høj selvtillid til trods for deres lille bidrag til det flotte fodbold. Det kan blive giftigt, da Lazio har lukket mindst to mål i fem af deres seneste seks udekampe. Men ligesom gæsterne er det ikke blevet til mange sejre i den seneste periode. Vi skal seks runder tilbage for at finde den forbavsende 0-1 sejr over Bologna 

Lazio var tydeligvis i bedring, da de vandt 3-1 over Genoa i weekenden. Presset var sammenhængende og det gav sågar mål af sig, og målet til 1-0 signalerede god holdånd. Den kommende modstander vil ikke give de samme muligheder i presset, da deres direkte spil ikke giver mange muligheder for bolderobringer på Venezias banehalvdel. Lazio må i stedet satse på at de kan skabe chancer via åbent spil, eller måske endnu en formidabel Francesco Acerbi scoring på en standardsituation. Listen med skader er tom, men Ciro Immobile må anses for at være tvivlsom, da konen er blevet testet positiv for COVID-19. Desuden er han selv syg og formentlig ikke til meget nytte. Derfor er målet til 1-0 i sidste runde betryggende på deres vegne, da det er Felipe Anderson, som servere bolden på et sølvfad til Pedro. Derudover er Mattia Zaccagni flyvende med sine to mål og to assists i de seneste tre Serie A kampe, så jeg tror nok de skal kunne score. Det har dog ikke været den store udfordringer for gæsterne – det har nærmere været at forhindre de andre i at gøre det, men med en modstander, som blot har scoret 17 gange i 18 kampe, skal det kunne lade sig gøre at score mere end dem. Derfor tror jeg på en udebanesejr.

Opdatering: Ciro Immobile er meldt ude

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Roma – Sampdoria 1 (2-1)

I de seneste seks kampe (inklusiv Conference League), har Roma snittet under ti afslutninger/kamp, men har alligevel formået at vinde fire af dem. Det skriger til himlen at cheftræneren hedder Jose Mourinho. Han lavede et sandt mesterværk i weekendens 1-4 sejr over Atalanta, hvor beslutningen om at mose igennem på omstillinger via stærke Tammy Abraham passede til perfektion. Otte skud og fire mål i en ganske fortjent sejr, hvor La Dea ikke skabte det store til trods for en lynhurtig indskiftning af Luis Muriel til fordel for en forsvarsspiller. Kan Roma holde fast i samme defensive præstation i topkampene, kan de fortsat blande sig i top-4 duellen. Det kræver til gengæld at de får styr på kampene imod midter- og bundholdene, hvilket var det eneste de havde styr på i sidste sæson. Problemet er manglende frihed i disse kampe, og derfor ender det ofte med et behov for mål på standardsituationer, som fx i 2-0 sejren over Spezia. Det samme billede kan vi godt forvente når Sampdoria kommer på besøg, men jeg tror en 1-4 sejr over Atalanta også kan sæt fut i fusserne på nogle af de dygtige offensive spillere I Giallorossi huser. 

Sampdoria lignede et hold, som ville tage det endegyldige skridt væk fra nedrykningsstregen, da de længe var foran 1-0 imod Venezia. De skal dog være fint tilfredse med resultatet, da det ikke var prangende, hvad de kunne mønstre på bolden og mistede kontrollen i anden halvleg. Det har på ingen måder været en god sæson for Sampdoria, men materialet har måske ikke været til meget mere – specielt ikke når Mikkel Damsgaard er ude. Ikke desto mindre virker projektet med cheftræner Roberto D’Aversa ustabilt og uden perspektiv. Lige nu holdes de i live af Maonolo Gabbiadini, og han bliver sammen med Antonio Candreava afgørende for deres evner til at skabe noget på kontra mod Roma. Værterne har siddet tungt på det indbyrdes regnskab og jeg tror ikke det bliver anderledes i årets sidste runde. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: AS Roma vinder til odds 1,59 – SPIL HER >>*

Verona – Fiorentina 2 (1-2)

Med tre nederlag i streg (inklusiv Coppa Italia) og en mirakuløs 3-4 sejr over Venezia kun reddet af en udvisning, er det vidst sikkert at kalde cheftræner Igor Tudors hvedebrødsdage i klubben for afsluttet. Kampene forinden har budt på 0-0 hjemme mod Cagliari og et 3-1 nederlag til Sampdoria. Den kommende runde ser heller ikke for lys ud, da de må klare sig uden Antonin Barak, Pawel Dawidowicz, Koray Gunter og Nikola Kalinic pga skader samt Federico Ceccherini og Giangiacomo Magnani til karantæner. Truppen er tyndet godt ud i kvalitet og erstatninger, hvilket under Ivan Juric ikke var et problem, men noget tyder på at Tudor er i problemer – også selvom det er på hjemmebane. De har ikke vundet deres senest to kampe hjemme og dumper langsomt ned i tabellen. Senest tabte de 1-0  i en begivenhedsfattig kamp i Torino, hvor meget lidt fungerede på bolden. De måtte dog klare sig med blot ti mand i over 60 minutter og det må være forventeligt at deres fysiske tilstand til den kommende kamp er max presset. 

Modsat værterne mangler Fiorentina ikke det store udover Cristiano Biraghi og den unge målmand Bartlomiej Dragowski. Samtidig med det, så er de ubesejret i fem kampe (inklusiv Coppa Italia) og klarede senest 2-2 mod Sassuolo på trods af at de kom bagud 0-2 og spillede med ti mand i knap 30 minutter. Det kører på skinner så længe Dusan Vlahovic scorer mål, hvilket noget tyder på at han ikke har tænkt sig at stoppe med lige foreløbig. Den spændende angriber mangler kun et mål fra at overhale Cristiano Ronaldo i flest scorede mål på et kalender år i Serie A. Selvom det er svært at spille i Verona, så bør gæsterne med deres nuværende form kunne hive en sjælden sejr ud af Marcantonio Bentegodi, hvilket også er mit bud på et resultat.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Empoli – AC Milan X (1-1)

Det er svært ikke at drage paralleller til Empoli’s nuværende start på 21/22 sæonen og Verona’s flotte oprykkersæson i 19/20. I de seneste otte Serie A kampe, er det blot blevet til et enkelt nederlag for en måned siden på Verona’s hjemmebane – de tog dog revanche i pokalen med en 3-4 sejr i sidste uge. Vi skal sågar yderligere en måned tilbage for at finde den sidste kamp de ikke formåede at score i og det var mod usårlige Inter. I weekenden måtte de nøjes med 1-1, da Spezia på magisk vis undgik at indkassere flere mål. Empoli havde chancer til 5-6 mål og hele 21 afslutninger, men manglede de fornødne marginaler med klar undtagelse af deres scoring, som blev sparket ind fra en spids vinkel. Empoli har fundet en god balance mellem et tålmodigt opspil og det lange spil, hvilket giver dem to effektive værktøj til at lirke en modstander op. De er derfor svære at forberede sig imod, da spillerne er lynhurtige til at justere deres spil. Defensiv har de dog store mangler, hvilket Spezia specielt i første halvleg beviste. 

Milan virker som et hold, der trænger til at komme på ferie inden det hele ramler sammen. Der har været mange tegn på træthed i løbet af de seneste par måneder, da antallet af fejl som koster mål har været højt samtidig med at deres energi til at score mål i den anden ende lavt. Der skal mange højintense løb til før man kan forvente at score, og så længe Zlatan Ibrahimovic er på banen må resten løbe det ekstra. Det er slidsomt og så længe Zlatan ikke afgører kampene på samlebånd vil de ikke vinde. I det kommende opgør står de fortsat uden Simon Kjær, Rafael Leao, Ante Rebic og Davide Calabria, hvilket specielt trækker tænder ud på de offensive, som med stor sandsynlighed har behov for at restituere. Senest kostede det dem dyrt, da de i et meget tæt opgør tabte 0-1 til Napoli, der bragte sig foran på hjørnespark efter fire minutter. Målet kom efter det jeg vil betegne som værende dårligt forsvarsspil (igen). Træningen uden Simon Kjær på banen må også være påvirket i en negativ retning, selvom truppen selvfølgelig indeholder andre kulturbærer må han anses for at være vigtig. Derfor forventer jeg en lige kamp, som kan gå begge veje, men i sidst ende bliver til en pointdeler.

Opdatering: Zlatan Ibrahimovic er meldt ude

Rundager tror på: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Napoli – Spezia 1 (3-1)

Napoli fik oven på tre kampe i streg uden nederlag hevet en umanerligt vigtig sejr i hus i Milano. Dermed kunne de kravle op på andenpladsen igen og holde afstanden på de fire point til Inter intakt. Om det kan være startskuddet på endnu en fantastisk stime magen til den i starten af sæsonen, er stadig svært at vurdere, da deres spil ikke var flydende på nogen måde – Milan pressede på, men var ikke i stand til at skabe noget. Men det bør under alle omstændigheder være starten på en stime af sejre, da den kommende modstander indbyder til en pligtsejr.

Lidt usædvanligt for italienske standarder bliver dette deres fjerde indbyrdes opgør i 2021, hvor to af gangene har kastet sejre på 4-2 og 1-4 af sig samt et 1-2 nederlag. Specielt de to seneste giver en kraftig indikation af styrkeforholdet også selvom Napoli lider under skader på nuværende tidspunkt. De skal ikke ændre på noget til det kommende opgør, men blot gå efter at score flere mål end Spezia uden bekymringer om kontrastød, da det vil knuse gæsterne. 

Spezia skal forsøge at finde de samme takter fra weekendens 1-1 resultat frem. Specielt deres første halvleg var fornuftigt, da de var offensive og fik stillet sig frem til nogle gode indlæg. Holdet bliver nødt til at tænke fremadrettet, da de ikke kan parkere bussen og forvente det store med deres svage bagkæde – der har Napoli for mange dygtige afsluttere. Spezia skal forsøge at komme afsted på kanterne, da de vil blive overrumplet centralt på banen, og så skal M’Bala Nzola tage ansvar i kontrafasen.

Jeg tror vi kan få en medrivende kamp, hvis begge hold går på banen med en offensiv indstilling og ønsker om at gå på juleferie med en sejr, men i sidste ende kan jeg ikke se andre udfald end en sikker sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar