18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 17. runde i Serie A d. 10. – 13. december 2021

Vi nærmer os halvdelen af sæsonen i Serie A, hvor 17. runde ud af 38 står for døren. Spændingen er intakt – både i toppen, hvor der er tre hold inden for to points afstand, og i bunden, hvor der ligeledes er to point fra nedrykning til overlevelse. Michael Rundager tager temperaturen på weekendens 10 kampe fra den bedste række i støvlelandet.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Sassuolo – Lazio 1 (3-2)

Den 17. runde i Serie A byder ikke på en oplagt topkamp, og så må der tages stilling til den forventede kvalitet i hver kamp. Her stikker en mulighed for at se Sassuolo tage imod Lazio absolut ud fra mængden. 

I de seneste seks kampe har Sassuolo lukket 12 mål ind og har blot vundet en enkelt. Det er dog blevet til tre uafgjorte resultater, men de har ikke fået det antal point imod de omkringliggende midterhold, som er nødvendige for at blande sig i topstriden. Nu byder muligheden sig så igen for at tage skabe et godt resultat imod et af de typiske tophold. Senest spillede de 2-2 imod Napoli og slog AC Milan 1-3, så holdet er bestemt ikke uden evner. Senest spillede de også en stærk kamp, hvor det blev til 19 afslutninger og en boldbesiddelse på 63 procent, men Spezia udnyttede et til tider forfærdeligt udisciplineret Sassuolo forsvar, og kom foran 2-0 kort tid inde i anden halvleg. Sassuolo skal blive bedre til at forsvare, hvis de skal have nogen forventninger om en bedre placering end den nuværende 12. plads. Deres bagkæde er enormt sårbare i 1v1 dueller, og deres to stoppere har det med at glemme det der med at forsvare i det lille felt på indlæg. Skal de have noget med imod Lazio skal det være på tålmodigt spil og fokus på at lukke ned for Ciro Immobile. Mål skal de nok få scoret, da de for alvor har fået gang i offensive, men en åben krig imod Lazio ender formentlig ikke godt – også selvom de er en lille krise. 

En sløv ottendeplads og umiddelbart svær opgave blot at spille sig til europæiske pladser – det er situationen for Lazio. Ligesom værterne, har de også skuffet i de første 16 runder, alt imens underholdningen ikke fejler noget. Efter tre kampe i streg uden en sejr og 10 indkasserede mål, kom der en smule forløsning med en flot 1-3 mod Sampdoria. Selvfølgelig efter et par mål fra Ciro Immobile og en enkelt (+assist) fra Sergej Milinkovic-Savic. Den sidstnævnte kommer ikke til at spille en rolle i weekenden, da han er i karantæne. I stedet kan de glæde sig over et par oplæg fra Mattia Zaccagni, der dermed fik åbnet sin produktionskonto. Zaccani kan også nemt påtage sig en hovedrolle i det kommende opgør, da hans driblinger på kanten kan blive giftige, ligesom de var det i sejren over Sampdoria. I de seneste to sæsoner har begge hold taget en sejr, og det har generelt været tæt imellem de to mandskaber siden 18/19-sæsonen. Sassuolo kan stille i noget nær stærkeste, mens Lazio potentielt har tunge ben efter deres midtuge kamp imod Galatasaray. Kampen endte 0-0 og dermed går de videre fra gruppespillet i Europa League. Med det i regnestykket, tror jeg Sassuolo formår at udnytte de friske ben og en håndfuld spillere med tur i den til en sejr.        

Rundager tror på: Sassuolo vinder til odds 2,70 – SPIL HER >>*

Genoa – Sampdoria X (1-1)

Derby di Genova, eller det noget smukkere derby della Lanterna opkaldt efter byens fyrtårn, er navnet på rundens store lokalderby. Italiens ældste derby og implikationerne af dette opgør kan være voldsomme for specielt hjemmeholdet.  

Skadeslisten er ved at tynde ud for Genoa, men de må fortsat undvære vigtige spillere i form af Felipe Caicedo, Stefan Sturaro, Mohammed Fares, Nikola Maksimovic og Nicolo Rovella. Alle spillere som kan gå i start-11 og absolut nogle som ville styrke bredden i truppen. Træningen har uden tvivl været påvirket gevaldigt af de mange skader, og det ses på resultaterne. Senest blev det til et 2-0 nederlag til Juventus, som overrumplede dem og kunne have scoret endnu flere mål, hvis bare afslutningerne havde været bedre. Det blev omvendt til intet offensivt for Genoa, da de ikke formåede at skabe en eneste afslutning i 2 x 45 minutter. Det er både pinligt og skræmmende på samme tid. Genoa ligner en sikker nedrykker, hvilket de har gjort i de to foregående sæsoner, men der blev reddet af held og tilfældigheder. I det kommende opgør skal de have vendt skuden, og det ville tre point mod Sampdoria, som også ligger omkring nedrykningsstregen, være kickstarten på.

Sampdoria har ikke levet op til sidste sæsons flotte præstationer, og det har været lidt af en rodebutik. Senest gav det et stensikkert 3-1 nederlag til Lazio, som ellers har forsvaret på et tvivlsomt niveau indtil nu. Deres præstationer er for svingende, og der venter dem en modstander de ikke har slået i de to seneste sæsoner. Det kan der til gengæld blive lavet om på fredag aften, hvis de formår at udnytte Genoas måde at angribe på. Der vil nemlig blive rig mulighed for at satse på hurtige omstillinger, da Genoa når de først har etableret et angreb, satser med mange omkring modstanderens felt. Ikke desto mindre må Genoa være desperate og vil gøre alt for at hive en sejr i land, så vi kan godt forvente en tæt og intens kamp. Jeg tror derfor på et uafgjort resultat.  

Rundager tror på: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Salernitana 1 (2-0)

Fiorentina har i den grad udfordret den indre fridykker i mig. De ligger fortsat godt med i toppen på en flot sjetteplads, og har hevet tre sejre i hus i de seneste fire kampe. Men med tanke om de seneste års skuffelser, sidder jeg stadig med følelsen af at holde vejret, da det hurtigt kan gå den anden vej. Jeg vil dog blive slemt overrasket, hvis det skulle være tilfældet i weekendens opgør imod Salernitana – et hold som overgår Crotones uduelighed fra sidste sæson. Det har tidligere været en kæmpe udfordring for Fiorentina at score mål, men med 11 mål i de seneste fire kampe lader de til at være svære at stoppe. Samtidig har de fortsat godt styr på det defensive, det er sågar blevet bedre end i sidste sæson. Kan de beholde den samme dynamik centralt på banen og servere sukkerbolde for Dusan Vlahovic, må vi forvente en sikker pligtsejr.

Salernitana har scoret en enkelt gang i de seneste fem runder, som blot har givet et enkelt point. Derudover har de lukket 10 mål ind til trods for deres dræbende defensive tilgang til spillet. Jeg har nævnt det før og gør det gerne igen – Drillo kan ikke være andet end stolt. Der kan dog være en smule bedring under opsejling med Franck Ribery tilbage fra skade. Med hans tilstedeværen på banen, har de faktisk formået at sætte mere end to afleveringer sammen. Vi kan også forestille os en ekstra motiveret franskmand, når han skal spille mod sin gamle klub. Sidst de to hold mødtes var i marts 2004. Her vandt Fiorentina hjemme, og det samme resultat forventer jeg også i 2021.   

Rundager tror på: Fiorentina vinder med mere end ét mål til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Venezia – Juventus 2 (0-2)

Venezia kom meget tæt på endnu en overraskelse senest. Men en udvisning i 63. minut kostede dem dyrt, selv med en føring på 3-1. I løbet af den efterfølgende halve time fik Verona både udlignet og scoret til 3-4. Deres stærke midterforsvarer Pierto Ceccaroni blev udvist og det skabte kæmpe huller inde foran målet. Ikke specielt lovende for deres chancer imod Juventus, hvor Mattia Caldara nu skal overleve sammen med den tårnhøje, men knap så rutinerede Michael Svoboda. De har i forvejen lidt tre nederlag i streg, og meget tyder på at deres hverdag i bunden af tabellen er permanent. Den direkte spillestil har kastet et hæderligt antal point af sig, og det samme havde med stor sandsynlighed også været tilfældet imod Verona, havde det ikke været for udvisningen. 

Nu venter Juventus, som har fejet to bundhold (Genoa og Salernitana) af banen i de seneste to runder. Det lover godt for gæsterne, som lader til at have fundet mere stabilitet end tidligere på sæsonen. Fire clean sheets i de seneste fem Serie A runder, og en sikker 1-0 sejr over Malmø i midtugens Champions League-kamp, tyder på tendenser fra tidligere mesterskaber. Når det er sagt, kan det ikke understreges nok at Juventus tydeligvis ikke har niveauet til at dominere eller kontrollere topholdene i ligaen og resten af Europa. Den Gamle Dame er langt fra fordomsstyrke. Skaderne hjælper heller ikke på dette da Weston McKennie, Dejan Kulusevski, Danilo, Aaron Ramsey og sidst, men absolut ikke mindst, Federico Chiesa forventes ude med skader. Bredden offensivt med Moise Kean og Kaio Jorge som erstatning for Alvaro Morata og Paul Dybala er ikke imponerende, hvilket begrænser foryngelsesprocessen gevaldigt. Et andet hold med unge spillere (fra en lavere hylde), er netop Venezias trup, som unægtelig vil få det svært imod Juventus. Derfor forventer jeg en sikker sejr til gæsterne.    

Rundager tror på: Juventus vinder med mere end ét mål til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Udinese – AC Milan 2 (1-2)

Udinese kom foran efter godt 20 minutter imod Empoli i sidste weekend, men kunne ikke modstå det efterfølgende konstante pres, som hjemmeholdet lagde. Derfor endte det også med et slemt 3-1 nederlag, som resulterer i, at det ikke er blevet til en sejr i de seneste fire runder. Truppen er heller ikke til meget mere end en plads i bunden, men de har enkelte lyspunkter, fx deres store angriber Beto, der på godt 1.000 minutter har scoret seks gange. Deres argentinske satsning har ikke båret frugt i år, og derfor har de ikke været det samme omstillingsmonster, som i de to foregående sæsoner. I stedet har blandt andet Beto givet dem en offensiv dimension i luftrummet, som Stefano Okaka til dels også gav. Skal de have tre point i weekenden, tror jeg, at Beto skal afgøre kampen på en standardsituation, og så skal de håbe bagkæden holder uden Samir Santos og Rodrigo Becao.   

Kampen om førstepladsen er for alvor begyndt at stramme til efter både AC Milan og Napoli er begyndt at vise sårbarhed. Milan er lige nu på tronen, men Inter buldrer derud af for fuld fart, og Rossoneri har ikke just været stabiliteten selv på det seneste. Godt nok er det blevet til to sejre i streg, men det har været imod Salernitana og Genoa. Den kommende kamp kan vise sig en anelse mere udfordrende end, hvad tabellen lige måtte afsløre, men Udineses tydeligt svækkede bagkæde vil give muligheder. Ligesom Udinese står Milan også med nogle seriøse mangler da Ante Rebic, Simon Kjær, Olivier Giroud og David Calabria er ude med skader. Modsat Udinese har Milan flere strenge at spille på offensivt, og for tiden lader det til, at de er deres egen værste fjende, da rækken af personlige fejl har været lang på det seneste. Derfor forventer jeg en lige kamp resultatmæssigt, men Milan i kontrol nok til at løbe med sejren.   

Rundager tror på: Milan vinder med præcis ét mål til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Torino – Bologna X (1-1)

Torino er gået en anelse i stå grundet en masse skader, som rammer start-11 hårdt. Andrea Belotti, Karol Linetty, Koffi Djidji og Rolando Mandragora forventes alle ude til weekendens opgør. Specielt tabet af Djidji og Belotti gør ondt, da de er to bærende kræfter bagi og foran. Cheftræner Ivan Juric lignede ellers en mand, som havde fundet den rette opskrift for, hvordan det blev forfærdelig svært at spille imod Il Toro, men tre kampe uden en sejr, og blot en enkelt sejr i de seneste fem kampe. Det til trods for at modstanderen ellers har heddet Spezia, Empoli og Cagliari. Senest var de ikke i stand til at udnytte 3-4 store chancer, og i stedet spillede de 1-1 på Sardinien i en ekstremt rodet fodboldkamp. Kvaliteten skal forbedres, og så skal de være skarpe på de omstillingsmuligheder Bologna altid byder sine modstandere. 

Bologna har ikke spillet specielt godt på det seneste, men de formår alligevel at skabe gode resultater. Deres offensive spillere er stadig dygtige og så har de lagt på defensivt, hvilket tre clean sheets på det seneste understreger. Men spørgsmålet er om det er holdbart i længden eller om de blot er inde i en heldig periode. Ikke desto mindre, er det tydeligt at se et mere modent hold sammenlignet med sidste års indianerbold. Det bliver også nødvendigt i den kommende kamp, da de med et tungt fokus på det defensive burde kunne lukke ned for Torino. Kan deres offensiv så blot afgøre kampen har de endnu en sejr. De skal dog klare sig uden Nicolas Dominguez og Marko Arnautovic – Dominguez er ekstremt vigtig for krigen centralt på banen og Arnautovic kan afgøre kampene inde i feltet. Derfor er det et tydeligt svækket mandskab, som fortsat har Musa Barrow og Roberto Soriano til at afgøre kampen. Jeg forventer en taktisk affære, hvor begge hold fokuserer mere på at holde nullet, og derfor forventer jeg et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Verona – Atalanta X (1-1)

Noget nær årets comeback i Serie A fandt sted i sidste weekend, da Verona vendte 3-0 til 3-4 i løbet af en halvleg – det gjorde ondt på Venezia, alt imens Verona tog deres første udebanesejr på nærmest eventyrlig vis. Godt hjulpet på vej af en udvisning efter ca. 60 minutter blæste Verona til angreb og scorede tre gange efterfølgende. De er i forvejen svære at gøre meget imod på hjemmebane, men kan I Mastini finde samme standard på udebane bliver de svære at danse med. Tabelmæssigt ligger de, hvor de konstant har ligget siden deres oprykning – en flot tiendeplads med tæt kontakt til de europæiske pladser. Det kommer nok ikke på tale, men cheftræner Igor Tudor syntes at have forbedret dem efter Ivan Juric. Han har skabt nogle flotte resultater med sejre over Juventus, Lazio og Roma samt en pointdeler imod Napoli.  

Den kommende kamp bliver derfor enormt interessant, da de skal tage imod brændvarme Atalanta, der endnu ikke har tabt på udebane (7/1/0) og har en målscore på 18-8. Fem sejre i streg, og tre point imod blandt andet Juventus og Napoli, sætter en stor fed streg under deres kandidatur til at spille med om et mesterskab. Specielt nu hvor deres tid i Champions League er overstået ovenpå et dumt 2-3 nederlag til Villarreal. Skal de trøste sig med noget, er det deres lige ved og næsten comeback efter at være nede 0-3. Merih Demiral havde ikke sit livs kamp, og det kostede videredeltagelse i kampen om Dumbo-pokalen. Den kommende kamp bliver interessant at følge, da Gian Piero Gasperini veksler meget mellem kontrafodbold og possessionbaseret spil. Imod Verona vil begge dele være nødvendigt, da de ikke får mulighed for at slå kontra særligt ofte, men heller ikke kan spille hele kampen i boldbesiddelse, da de i så fald vil blive straffet på omstillinger den anden vej. Jeg tror vi får en god kamp, hvor Atalanta ikke har nok power til at få den afgjort. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat.    

Rundager tror på: Uafgjort til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Napoli – Empoli 1 (2-0)

Nærmest urørlige Napoli er kommet ned på jorden igen. Efter en noget nær pletfri start på sæsonen og en flot førsteplads i Serie A, befinder de sig nu på tredjepladsen, overhalet af Inter og AC Milan. Nederlag til Atalanta og uafgjort imod Sassuolo var for mange pointtab, men pga. skader har de haft det svært. Mængden af skader er fortsat voldsom, men Victor Osimhen er dog vendt tilbage, som et stort plaster på såret. Hirving Lozano, Stanislav Lobotka, Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne og Fabian Ruiz er ude med skader. Det er et seriøst slag og deres start-11 er svækket i samtlige kæder. Der er dog muligheder for, at Insigne vender tilbage, men det kan ikke være ved 100 procent. Selv med et hav af profiler ude, formåede Napoli at sende Leicester ud af Europa League, da de vandt 3-2 og dermed selv sikre sig videre deltagelse i en turnering, hvor vi må forvente de vil gå benhårdt efter at vinde. Dermed en smule opløftning frem imod en modstander, der har fået godt gang i sæsonen. 

Empoli har produceret otte point i de seneste fem kampe, og kravler stille og roligt og af tabellen. Det er en flot sæson, de har gang i og har formået at have det ekstra niveau, som Benevento ikke havde – nemlig en lille smule individuel kvalitet i form af Andrea Pinamonti. Den unge angriber er enormt spændende. Han har scoret fem gange og serveret bolden til en scoring en enkelt gang i de seneste otte kampe, han har været involveret i. Senest blev det også til en toppræstation i 3-1 sejren over Udinese. Hans størrelse og tekniske niveau giver dem nogle muligheder i opspillet og foran modstandernes mål, som gør det lettere at komme til chancer. Men selvom Koulibaly er ude vil det stadig overraske mig gevaldigt, hvis Pinamonti og co. får et ben til jorden i weekenden. Napoli vil dominere på boldbesiddelsen og har deres egen målkonge, Dries Mertens som kan blive erstattet af Osimhen skulle det gå helt galt. Derfor forventer jeg en sikker sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: Napoli vinder med mere end ét mål til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Inter – Cagliari 1 (2-0)

Alt går så småt efter planen for de forsvarende mestre, som er videre i Champions League og har ædt sig ind på førstepladsen, som nu blot er et point foran. Fire sejre i streg og to vigtige over Roma (0-3) og Napoli (3-2) samt en vigtig uafgjort imod AC Milan har stået på en Schudetto-givende menu i de seneste fem runder. Den kommende kamp bliver, efter alt at dømme, også blot mere vand på en i forvejen hyperaktiv mølle. Selvom Real Madrid forsøgte at smide en kæp i hjulet, da de slog Inter 2-0, virker milaneserne fortsat som det bedste bud på et mesterskabshold på nuværende tidspunkt. Der var dog lidt drama og problematik grundet Nicolo Barellas halvdumme udvisning. Defensivt står de stærkt i deres 3-back kæde og offensivt har de mange målscorer pga. gennemarbejdede løbemønstre samt aftaler i feltet. Inter står fortsat uden Matteo Darmian, men garderingen Denzel Dumfries er en fornuftig erstatning. Derudover må de klare sig uden Joaquin Correa, som dog i forvejen var tilset en sekundær rolle, men havde været god at bruge, så de to topscorere Edin Dzeko og Lautaro Martinez kunne spares. 

Efter fire kampe i streg med et point på kontoen i hver kamp, er Cagliari ved at få smidt en prop i badekarret. Næste skridt er så at vinde nogle fodboldkampe, da deres situation ikke forbedres på denne måde. Det er dog tvivlsomt om de kan stille noget op imod et storspillende Inter mandskab – specielt når Kevin Strootman og Nahitan Nandez begge er ude med skader. Historisk set er der heller ikke meget, der trækker i en positiv retning, da hverken klub eller træner er vant til at slå værterne. Straks værre er det endda at cheftræner Simone Inzaghi aldrig har tabt til Cagliari (8/2/0). Inter har vundet otte af de seneste 10 indbyrdes opgør, og jeg forventer intet andet end endnu en sejr i den kommende runde.  

Rundager tror på: Inter vinder med mere end ét mål til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Roma – Spezia 1 (3-1)

Med to nederlag i streg i Serie A, og sågar en ordentlig snitter til Inter på 0-3, var der behov for en positiv respons i Europa. Den kom også til dels, da de formåede at slå CSKA Sofia 2-3, og dermed sikre sig videre deltagelse i Conference League. Men selv med denne sejr var der tydelige tegn på svaghed, da de var i færd med at smide en 0-3 føring efter nogle enkelte udskiftninger. Det positive var to scoringer fra Tammy Abraham, som har potentialet til at holde dem i topstriden om pladser i Europa med sine mange mål. Til det kommende opgør bliver han også afgørende, da de igen mangler Lorenzo Pellegrini, men derudover er Nicolo Zaniolo, Gianluca Mancini og Stephan El Shaarawy ude med karantæne eller skader. Truppen bliver altså presset på kvalitet, hvilket måske ikke burde være det store problem imod den kommende modstander. Men vi skal ikke mere end fem runder tilbage for at finde et 3-2 nederlag til Venezia. 

Spezia var lige ved at hive en vigtig sejr i hus, da de kom foran 2-0 imod Sassuolo i sidste runde. Deres bagkæde står til gengæld ikke til at kunne vinde mange fodboldkampe, så det endte alligevel med 2-2, og havde Sassuolo været skarpere vandt de. Lige nu holder de sig over nedrykningsstregen, men med en så usikker bagkæde bliver det ikke ved med at gå. De skal håbe på flere mål kontinuerligt fra blandt andet Emmanuel Gyasi og M’Bala Nzola. Det er også de to, som bliver afgørende i den kommende runde. I sidste sæson snød de Roma i Coppa Italia, og vi havde et par målrige kampe i Serie A, som Roma resultatmæssigt kom bedst ud af med fire point. Noget tyder altså på at de to hold ligger godt til hinanden, hvad angår mål og jeg tror ikke vi får en undtagelse. Roma løber dog med sejren, men det bliver ikke uden kamp. 

Rundager tror på: Over 2,5 mål til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

5 kommentarer

 1. Genoa-Sampdoria Italiens ældste derby og implikationerne af dette opgør kan være voldsomme for specielt hjemmeholdet. Hold op noget vrøvl, hvordan kan det være Italiens ældste derby? Jeg tror seriøst, at du skal få styr på tingene, eller tag dig et kursus i italiensk.

  1. Hej Milano22,

   Af dit brugernavn tolker vi, at du er passioneret omkring italiensk fodbold – det er herligt! Vi vil dog gerne opfordre til, at du holder tonen en anelse mindre konfrontatorisk. 🙂

   Genoa er Italiens ældste fodboldklub, og Derby della Lanterna regnes for det ældste derby (1902) i den italienske fodboldhistorie – Sampdoria dengang kendt som Andrea Doria.

 2. Sampdoria er fra 1946, og Andrea Doria har intet med dette derby, at gøre. Derby di Torino (Derby della Mole): Juventus-Torino, è il primo derby svolto in Italia per antichità nonché la stracittadina di Torino, la più antica tra squadre ancora esistenti. Si svolse ufficialmente per la prima volta nel 1907, con successo granata. Værsgo, dette er Italiens ældste derby, og et derby fra 1907, og imellem to forsat eksisterende klubber.

  1. Sampdoria har noget med Andrea Doria at gøre. De slog sig sammen med Sampierdarenese og skabte dermed Sampdoria.

   Det er det ældeste derby, da Genoa’s lokal rivalisering med Andrea Doria fortsatte da de blev til Sampdoria.

   At det er to forskellige klub navne ændre ikke på at det i praksis er de to samme klubber som har spillet mod hinanden siden da.

   1. At Sampdoria har noget med Andrea Doria og Sampierdarena, ja det har de, og Sampierdarena er et område i Genova. Men det ændre ikke på, at det ikke betegnes som det ældste derby i Italien. Det ældste derby er Juventus-Torino, du kan jo heller ikke sige, FCK-Brøndby er det ældste i Danmark fordi de tidligere spillede under KB altså FCK. Google det italienske som blev smidt ind, så har du svaret.

Skriv et svar