18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 16. runde i Serie A d. 4. – 6. december 2021

Falder weekendens bedste kamp i det italienske? Det gør den hvis man spørger Michael Rundager. Vi skal nemlig se nærmere på Napoli – Atalanta, der byder ind til fodbold på et verdensklasse plan. Læs mere om hele weekendens Serie A runde her.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Napoli – Atalanta 2 (1-2)

Rundens absolut højpunkt findes i Napoli, hvor førstepladsen tager imod Italiens varmeste hold, Atalanta. Udover at ligge godt til i toppen, spiller de to hold også underholdende fodbold, og jeg forventer intet andet end weekendens bedst spillede fodboldkamp på verdensplan! 

Napoli står for femte runde i streg, overfor en svær modstander når La Dea kommer på besøg. Og endnu en gang må de stå uden Luciano Spalletti, hvis kritik af Victor Osimhens udvisning i begyndelsen af sæsonen snart må ligene noget fra et Anders And blad. Spalletti blev for fjerde gang i denne sæson udvist (alle turneringer inkl.). En ellers fortjent sejr røg i vasken, da Fabian Ruiz og Kalidou Koulibaly måtte udgå ved henholdsvis 0-2 og 1-2. Specielt da Ruiz udgik forsvandt alt momentum for Napoli, og det udnyttede Sassuolo. Napoli er med de to skader hårdt ramt, da de i forvejen må undvære Victor Osimhen, Konstantinos Manolas og Andre Zambo Anguissa. Dries Mertens er muligvis varm for tiden, men med hans skadeshistorik vil man ikke kunne forvente 90 minutter af ham, i alt for mange kampe i streg. Derudover er Lorenzo Insigne også udfordret i sin lægmuskulatur, hvilket gør ham tvivlsom. De kan dog håbe at Manolas bliver klar igen, lige såvel som Anguissa, men det er tvivlsomt. Napoli skal derfor justere deres udtryk, da de med stor sandsynlighed ikke kan presse højt, men har behov for at stå lavere og dermed mere kompakt for at skabe stabilitet. Derudover er det afgørende at Piotr Zielinski sammen med Eljif Elmas rammer dagen. 

Atalanta har ovenpå en vanvittig flot 4-0 sejr over Venezia taget deres fjerde sejr i streg og udbygget forspringet til den nærmeste forfølger, Roma. Pludselig er de med i snakken om en Schudetto, og kan de nappe en sejr imod et skadeplaget Napoli, ser det pludselig skræmmende tæt ud i top-4. Jeg kan næsten ikke forestille mig andet end at Gian Piero Gasperini vil gå benhårdt efter en sejr, skulle den stå uafgjort efter 70 minutter. Deres spil foran modstanderens felt har været under kraftig forbedring i de seneste par måneder, derfor ser vi flere kampe med 3+ mål fra La Dea. Det klæder dem og ligaen. Til det kommende opgør bør de forsøge at tage mere kontrol end de f.eks gjorde imod Juventus, da de stadig skal stå overfor et slagkraftigt mandskab, som ikke skal have for meget tid og rum tæt på mål. Desuden har holdet på det seneste vist, at de kan markant mere end hurtige omstillinger, hvilket kan blive en udfordring for Napoli uden Koulibaly. I sidste sæson vandt begge hold på deres respektive hjemmebane, men Atalanta sendte Napoli ud af pokalen, hvilket kan indikere, hvordan de to hold passer til hinanden. Under alle omstændigheder tror jeg på en sejr til gæsterne, som også kan glæde sig over at have Hans Hateboer tilbage i start-11. Desværre koster det nok en hel del minutter for Joakim Mæhle.

Rundager tror på: Atalanta vinder til odds 2,96 – SPIL HER >>*

AC Milan – Salernitana 1 (2-0)

Der skulle et ultimativt bundhold til for at Milan kunne finde tilbage til sejrskurs. En flot 0-3 sejr med vigtige mål fra nyindkøbte Junior Messias (x2) og fyrtårnet Zlatan Ibrahimovic. Rossoneri var i fuld kontrol kampen igennem og undgik de store fejl fra foregående kampe. Alvoren om at blive i topstriden bankede muligvis på, men glæden var kort, da Simon Kjær måtte udgå med en alvorlig knæskade, som også koster ham en tur under kniven. Til det kommende opgør skal de nok klare sig uden danskeren, men truppen er smal når det kommer til høj kvalitet, og derfor vil dette være et hårdt slag for sæsonens muligheder. 

Salernitana tabte mindre overraskende 0-2 til Juventus i midtugen og pynter dermed fortsat på tyvende pladsen. 11 mål i 15 kampe og blot otte point at prale af afslører et magtesløst hold. Deres eneste håb om point kan komme fra eventuelle Milan bommerter, ligesom i de to forrige runders nederlag, men der skal formentlig mange af den slags til. Deres defensiv er nemlig omtrent lige så horribel, som deres evner på bolden, hvilket 31 mål imod sig understreger. AC Milan tabte tilbage i 1948, 4-3 til den kommende modstander – en ligegyldig kamp i 38. runde. Jeg tror sagtens vi kan forvente at skulle vente frem til 2048 for at finde et lignende resultat. Milan bør vinde sikkert.

Rundager tror på: AC Milan vinder til odds 1,22 – SPIL HER >>*

Roma – Inter 2 (1-2)

To sejre i de seneste fem Serie A runder, som derudover har budt på nederlag til blandt andet Bologna og Venezia. Roma er ikke blevet skarpere under cheftræner Jose Mourinho – de er til gengæld blevet kedeligere at se på. Det bliver ikke bedre når Lorenzo Pellegrini fortsat er ude og Stephan El Shaarawy ligeså. Resultatmæssigt er de en rodebutik, som jeg for ledelsens skyld, håber har tabet et skridt frem og to tilbage, for så at tage et kvantespring i den rigtige retning. Det får de under alle omstændigheder brug for til det kommende opgør, da det ikke vil være nok blot at spille en grim kamp. Mourinho kan ikke forvente et positivt resultat ved at sætte sig tilbage – det har han heller ikke holdet til. De skal frem i banen og turde spille med risiko fremfor at håbe på en 1-0 sejr, hver weekend. 

Inter er ubesejret i deres seneste ti kampe (inkl. Champions League), og æder sig langsomt ind på Napoli i front samtidig med at de nyder succes i Europa. Den kommende modstander virker mere som endnu en kamp for det formstærke hold fra Milano, og derfor vil vi med stor sandsynlighed ikke se store taktiske ændringer i cheftræner Simone Inzaghi’s mandskab. De vil fortsat forsøge at dominere med et mellemhøjt pres og hurtig boldomgang. Defensivt kan de dog være en anelse udfordret, da Alessandro Bastoni, Andrea Ranocchia og Matteo Damian er skadet – rygtet går til gengæld på at Stefan de Vrij kan være klar igen. Men denne kamp skal formentlig vindes på midtbanen, hvor Inter står stærkest. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Inter vinder til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Bologna – Fiorentina X (2-2)

Med fire sejre i de seneste fem runder, blander Bologna sig fortsat i toppen, men blot et point op til femtepladsen. Deres seneste 1-0 sejr over Roma blev grundlagt på defensiv snilde, hvor et 3-5-2 udgangspunkt blev omlagt til 5-3-2 det meste af opgøret. Bologna må til det kommende opgør endnu engang undvære deres mand oppe i front, Marko Arnautovic. Det gør dem tydeligvis mindre farlige og flytter Musa Barrow ind mere centralt, i stedet for på siden – hvor hans spidskompetencer kommer tydeligst til syne. Det lover heller ikke godt, da den kommende modstander ikke er besejret siden februar 2013. De har spillet uafgjort hele fem gange i de seneste seks indbyrdes opgør, og vi snakker dermed en smule historisk, hvis værterne kan tage en sejr. 

På nuværende tidspunkt ligger Fiorentina på en imponerende sjetteplads efter deres ganske overbevisende 3-1 sejr over Sampdoria. I Viola kom ellers hurtig bagud, men fik rettet op på det med to flotte mål og en lidt ekstra julepynt til juletræet med en scoring på hjørnespark. Det kommende opgør har stor betydning for deres sæson, da det kan give en indikation af holdets potential tabelmæssigt. Det er ikke to typiske tophold, men begge er i top-8 og kæmper om pladserne i Europa for nuværende. En sejr til Fiorentina, kan understrege deres kandidatur til en plads i top-6. Det vil kræve effektivitet på standardsituationer krydret med kvalitet i de offensive omstillingerne, da Bologna meget ukarakteristisk vil forsøge sig med en defensiv tilgang for anden runde i streg. Jeg forventer en meget lige kamp, og derfor tror jeg på et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,88 – SPIL HER >>*

Spezia – Sassuolo 2 (1-2)

Spezia blev totalt udspillet af Inter i midtugens 0-2 nederlag, og dermed står de besejret for tredje runde i streg. Intet hold har lukket flere mål ind i Serie A og får de ikke gang i sæsonen tror jeg hverken de kan holde Genoa eller Cagliari under sig. Den kommende modstander kan måske tilbyde dem en smule forløsning, da power og fart har det med at være en god cocktail imod Sassuolo. Kan M’bala Nzola (hvis han spiller) og Emmanuel Gyasi udnytte deres speed kan det give gode muligheder på omstillinger, men det er indtil videre kun lykkedes Spezia at scorer 15 gange i 15 kampe. 

Sassuolo stod længe til at blive sat på plads af Napoli, men da efter to tvungne udskiftninger skiftede kampbilledet fuldkommen. Efter at være nede med 0-2 kom de tilbage til 2-2, og sikrede sig det femte point i de seneste tre runder. Det lyder ikke af meget, men de to seneste runder har budt på Napoli og AC Milan og dermed toppen af tabellen. Skal de fortsat spille for mere end en tilfældig plads i midten af feltet, er det vigtigt med point i kampe som denne. De vil formentlig kontrollere meget af spillet med boldbesiddelse og genpres, og med en tilsyneladende brandvarm Gianluca Scamacca, har de måske fundet deres nye bomber. Det skal dog nævnes at han for en stund også stak snuden frem i sidste sæson, for så at forsvinde igen. I sidste sæson fik de begge en udebanesejr imod hinanden, og jeg har en forventning om at Sassuolo, som har været fornuftige imod bundholdene gentager succesen fra sidste år.

Rundager tror på: Sassuolo vinder til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Venezia – Verona X (1-1)

Træerne vokser alligevel ikke helt op til himmelen, det må begge hold i dette opgør nok erkende. Venezia har efter tre kampe og syv point nu lidt et 0-2 og 4-0 nederlag til henholdsvis Inter og Atalanta. Den kommende modstander er til gængæld lagt fra samme kaliber, og samtidig ineffektive på udebane. Venezias spillestil bliver også en udfordring for Verona, da de spiller ekstremt defensivt og direkte. Kan de lokke Verona frem på banen og samtidig få lukket ned for gennembrud på kanten af feltet, bør de være i stand til at få et godt resultat.

Ligesom Venezia, er Veronas ellers noget så solide periode, blevet erstattet med et klart nederlag til Sampdoria på 3-1 og 0-0 hjemme imod Cagliari. Den kommende runde må dog være en veloplagt mulighed for at tage sæsonens første udebanesejr. Det kræver til gengæld bedre afslutninger end den Giovanni Simone diskede op med i begyndelsen af anden halvleg i midtugen. Verona vil skulle tage initiativ, men skal de have noget ud af deres boldbesiddelse kræver det hurtige pasninger, som netop dem der førte til Simones store chancer. Der vil ikke være mange omstillingsmuligheder imod Venezia, da de spiller for defensivt og direkte med lange bolde. Jeg tror ikke vi skal forvente meget af det kommende opgør rent æstetisk, med mindre risikofri fodbold er tiltalende. Derfor forventer jeg også et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,62 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Lazio 2 (2-3)

Sampdoria var ikke i stand til at byde op til dans imod Fiorentina, men får nu chancen for at gøre det imod endnu et sub-tophold, når hårdt rystede Lazio kommer på besøg. Det blev til et rimelig overbevisende 3-1 nederlag i midtugen, og Sampdoria stod formegentlig i den klassiske situation, hvor the underdog kom foran for tidligt i opgøret. Allerede efter et kvarter kom de foran, og det har formentlig bare sat fut i Fiorentina. Sampdoria må fortsat undvære Mikkel Damsgaard, som er ude resten af året, men derudover mangler de ikke noget fra deres stærkeste start-11. Det får de også brug for, da den kommende modstander har historie for at nedlægge I Blucechiati – otte nederlag i de seneste ti indbyrdes opgør. I sidste sæson tog de den første sejr siden 2016. Dengang var det en hjemmesejr, og det var det også i sidste sæson. Chancerne for at gentage succesen er også store, da Lazio er dybt rystet for tiden. 

Hvad der skulle være endnu en hjemmesejr til hovedstadsklubben, endte i stedet i en dramatisk 4-4 kamp, hvor Lazio kommer tilbage fra 1-3. Da de udligner til 3-3 sker det utænkelige at Patric bliver udvist, men det lykkedes alligevel at komme foran 4-3. Her bør kampen være lukket, men i 99’ minut udligner Udinese på et mål, som først skulle igennem VAR-rouletten før den endeligt blev godkendt. Pludselig blev en ellers formidabel aften for hjemmepublikummet på Stadio Olimpico aflyst. Lazio har været under alt kritik defensivt, og læser man bare lidt ind i kropssprog tyder noget på at for mange ikke kender til deres arbejdsopgaver i blandt andet presset, eller også gider de bare ikke yde. Er Lazio ikke klare i spyttet under genpresset, får de store problemer imod Sampdoria. Ikke desto mindre viste midtugekampen et hold med forskellige bud på asssistskaber rollen. I de seneste fem Serie A kampe Lazio har været involveret i, er der blevet scoret 21 mål, derfor forventer jeg også vi kan se lidt mål i weekenden. Lazio har vundet otte af de seneste ti indbyrdes dueller, og jeg forventer også en smal sejr til dem på søndag.

Rundager tror på: Over 2,5 mål til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Juventus – Genoa 1 (3-1)

Med en sikker 0-2 pligtsejr over Salernitana, kunne Juventus hænge på i håbet om en top-4 placering. For en gang skyld var de alt dominerende og velspillende, hvilket begge scoringer var et fint billede på. Den kommende modstander er ikke meget anderledes, men må forvente at være i stand til defensivt at stå bedre. Men i sidste ende afhænger det i høj grad af, hvad Juve bringer på dagen. I sidste sæson kunne de have vanvittigt flotte kampe for så at falde helt igennem ugen efter, noget tyder på at vi ser det samme i denne sæson – bortset fra at vi ikke har set mange brandkampe under cheftræner, Massimiliano Allegri. Truppen er ramt af nogle væsentlige skader da, Weston McKennie, Federico Chiesa og Danilo er skadet, desuden mangler de fortsat Aaron Ramsey og Mattia De Sciglio. 

Det er dog en skades liste som ikke rør Genoa til sokkeholderne (relativt). Cheftræner Andriey Schevchenko må klare sig uden sin topscorer Mattia Destro, erstatningen i form af Felipe Caicedo, lederen på holdet Domenico Crisito, defensive samlingspunkt Nicolo Rovena og defensive forstærkning fra Napoli, Nikola Maksimovic. De er hårdt ramt og har været det i noget tid. Specielt offensivt har de intet at skyde med, når Goran Pandev ikke er i stand til at spille mere end 20-30 minutter. De skal håbe på endnu en nedsmeltning hos værterne eller noget af det held, som har tilsmilet dem i de andre sæsoner. Kampen skal under alle omstændigheder kaste noget af sig, på baggrund af en defensiv indsats og en standardsituationer. Juventus vinder kampen som de har gjort i 8 af de seneste ti indbyrdes opgør. 

Rundager tror på: Juventus vinder til odds 1,26 – SPIL HER >>*

Empoli – Udinese X (1-1)

Empoli lignede en klar taber i midtugens 2-2 resultat imod Torino, men en udvisning efter 32 minutter reddet dem. De var ellers kommet bagud 2-0 på dette tidspunkt, hvor Torino var i fuld kontrol. Empoli skal have stor ros for igen at skabe et resultat, om så det er fortjent eller ej. De får scoret de mål der skal til og specielt tilføjelsen af Andrea Pinamoti begynder at bære frugt – fire scoringer og en assist i de seneste syv kampe. Han bliver også vigtig imod Udinese grundet sin størrelse og gode bevægelse inde i feltet. Det bliver med stor sandsynlighed en kamp, hvor begge hold vil have momentum i længere perioder og derfor er det afgørende at deres ensomme målscorer er klar når chancen byder sig. 

En målscorer er i den grad også landet i Udinese, da Beto fortsætter sin flotte stime af mål. Hele seks scoringer på godt og vel to måneder, for et hold som ikke just spiller sprudlende offensiv fodbold. Udinese får også brug for hans kvaliteter, da de må undvære Wallace og Nahuel Molina grundet karantæner og fortsat har Roberto Pereyra på skadeslisten. Tre vigtige spillere i start-11 og tredje kamp på 13 dage – det kan godt skabe udfordringer. Men så længe Bram Nuytick, Samir og Rodrigo Becao gør som de plejer i bagkæden, skal de blot bruge nogle enkelte øjeblikke fra Beto til at tage point med hjem. Jeg forventer et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Cagliari – Torino 1 (2-1)

Et point per kamp plejer at være nok til at blive i Serie A, men Cagliari har smidt for mange point i tidligere kampe til at kunne leve med den tredje uafgjort i streg. 0-0 ude imod Verona er ganske fornuftigt, men de skal op og producere et højere pointsnit end deres nuværende. Deres forfærdeligt defensive tilgang imod Verona er til gengæld forsvarlig, da de med stor sandsynlighed skal fokusere på at hente sejrene hjemme på det åbne Unipol Domus. Historikken er også på deres side, da de seneste tre sæsoner har budt på to sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag, hvilket dog var på netop deres hjemmebane i sidste sæson. Skal vi drage nogen konklusion på sæsonen 21/22 indtil videre, så er det at Cagliari laver størstedelen af deres point på Sardinien. 

Torino var godt på vej til at tage deres tredje sejr i de seneste fem runder, men en udvisning efter 32 minutter satte en stopper for dette. Inden da var de ellers kommer foran 2-0, og havde skabt til en enkelt scoring yderligere, men herefter så det svært ud. Empoli havde haft en afslutning mod mål forinden udvisningen, og efter udvisningen havde de fortsat svært ved at skabe det store imod Torino. Den første scoring kom minsandten også på et hjørnespark, hvor den anden blev headet ind efter et tidligt indlæg. Torino havde ellers begrænset dem voldsomt i deres chanceproduktion, men indlæg fra midten af deres banehalvdel ude i siderummet var de ikke i stand til at dæmme op for. Et skidt tab af hvad der lignede en sikker sejr forinden udvisningen af Wilfried Singo og nu venter en besværlig kamp. De må klare sig uden Andrea Belotti, Koffi Djidji, Ricardo Rodriguez, Rolando Mandragora og Cristian Ansaldi, som kunne have været Djidjis erstatning – Det bliver nok Mergim Vojvoda. Cagliari har brug for det sidste skub efter tre fornuftige resultater, og taget Torinos manglende og formentlig slidte ben i betragtningen tror jeg vi får Cagliaris blot anden sejr i sæsonen. 

Rundager tror på: Cagliari vinder til odds 2,67 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Har du prøvet at se SpilXpoden?

Skriv et svar