18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 15. runde i Serie A d. 30. november – 2. december 2021

Tiderne har ændret sig i Serie A og tidligere titelkandidater som Lazio og Juventus hænger nu bare fast i kløerne om en top-4 placering denne sæson. Hvordan den 15. runde af Serie A kommer til at forløbe kigger vores faste skribent, Michael Rundager, i denne optakt nærmere på.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Sassuolo – Napoli 2 (2-3)

For første gang i flere uger rammer vi en runde, hvor der ikke er en oplagt topkamp på menukortet. Ikke desto mindre lugter Sassuolo mod Napoli langt væk af en voldsom lækkerbisken. 

Sassuolo er ikke på niveau med de seneste par sæsoner, men med sejre over Milan og Juventus indenfor de seneste fem runder, tyder noget på at de har fundet topniveauet. Men nederlag til Empoli hjemme og Udinese ude i samme periode vidner om et hold, som stadig mangler stabilitet og en prop de kan sætte i imod de mindre gode hold. Forskellen har været deres tilgang til kampen i de tilfælde, hvor de er kommet foran imod top og ikke tophold. Så snart de har haft et resultat imod fx Juventus, har deres voldsomt offensive tilgang aftaget, og de har i stedet været giftige på omstillinger. Omvendt har de ikke holdt igen imod Udinese eller lignende, hvilket har kostet dyre pointtab – ikke at de er i nedrykningsfare, men skal de i Europæisk fodbold, går den slags ikke. De står nu overfor en modstander, som ligegyldigt om de stiller sig ned og forsvarer eller ej, kan nedbryde deres defensiv med mange forskellige spillere. Derfor håber og tror jeg, at Sassuolo vil fortsætte deres offensive tilgang kampen igennem, så vi kan få et underholdende opgør, som også giver hjemmeholdet bedre muligheder for en sejr. Kan deres seneste 1-3 sejr over kluntede AC Milan give dem troen på denne gameplan – muligvis. 

Iklædt speciallavet Maradona trøjer, leverede Napoli en speciel aften, hvor blandt andet Dries Mertens stod for et par fænomenale scoringer. Med deres skelsættende 4-0 sejr over Lazio kunne de igen isolere sig på toppen af Serie A regnskabet. Deres evne til at score mål er på øverste niveau, hvilket ni spillere med fire eller flere mål produceret (inkl. Europa League) i denne sæson understreger. Et Lazio mandskab som ellers er kendte for et stærkt højt pres og en masse boldbesiddelse, blev begrænset til statister i store dele af opgøret på en regnvåde Stadio Diego Armando Maradona. Napolis boldomgang er til tider dybt inspirerende og det er tydeligt at se et voldsomt motiveret mandskab, som skulle ryste deres 3-2 nederlag imod Inter af sig. Noget andet de også skal have rystet af sig, er sidste sæsons 0-2 nederlag og 3-3 resultat imod Sassuolo. Napoli stødte på Sassuolo i de to perioder af sæsonen, hvor I Neroverdi peakede i niveau – det kan ikke siges om dem i denne sæson. Derfor forventer jeg et positivt udfald for Napoli, som løber afsted med en vigtig sejr i en svær kamp.   

Rundager tror på: Napoli vinder + over 2,5 mål til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Atalanta – Venezia 1 (2-0)

Med en 0-1 sejr over Juventus i 14. runde kan det godt se ud, som om top-4 bliver svært at blive en del af, hvis du ikke allerede er det. Et kikset Juve opspil og en ”jeg tackler den i mål” afslutning fra Duvan Zapata blev kampens afgørende øjeblik. Atalanta var ikke meget på bolden og når de var – kom der stort set intet ud af det, men med scoringen i 28’ minut kunne de forsvare den hjem og holde nullet for første gang siden 29. september. Om det er tegn på bedring i forsvaret, eller det siger mere om Juventus vil jeg lade stå hen, men ikke desto mindre er otte kamp i streg uden et nederlag for La Dea (inkl. Champions League). Efter en hård kamp ude i weekenden, og generelt mange kampe i benene kan deres manglende offensive tilstedeværelse tyde på træthed. Imod Venezia kan de forvente mere ro på bolden, men de får stadig brug for power og høj intense løb for at få netmaskerne til at blafre – med mindre de kan håbe på en flot Luis Muriel scoring på frispark. Skadeslisten er ikke voldsom og de kan forvente Hans Hateboer tilbage i kamp i den kommende tid, hvilket øger deres målfarlighed og power omkring feltet. 

Venezia blev totalt udspillet af Inter i sidste runde, men formåede alligevel at begrænse nederlaget til 0-2. De havde ikke meget at byde på fremadrettet, da det kun blev til seks afslutninger og 0.13 xG! (ifølge Wyscout). Holdet kæmper med chanceproduktionen, men kan i sidste ende blot fokusere på en ting, og det er at forsvare og håbe på noget med deres lange bolde frem i banen. Det er blevet til imponerende 15 point indtil nu, men det er ikke kampe, som i den kommende at de kan forvente nogen gaver, også selvom Atalanta muligvis er lidt slidte og deres egen skadelisten er tæt på tom. Derfor forventer jeg en sejr til Atalanta.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Sampdoria 1 (2-1)

Med chancer nok til fire, fem måske seks mål, kunne Fiorentina alligevel ikke gøre noget ved et 2-1 nederlag til Empoli i weekenden. Viola har gang i en fremragende sæson, som lige nu placerer dem på en sjetteplads og dermed retten til Europæisk fodbold i næste sæson. Den plads vil de uden tvivl forsøge at for at forsvare imod Sampdoria, og holder de deres nuværende niveau bør det også kunne lade sig gøre. Resultaterne har ikke helt flasket sig, men spillet har været godt i stort set alle kampe – de mangler blot at levere i begge halvlege. Det gjorde de sådan set også imod Empoli, og hvis rygterne om at Domenico Berardi fra Sassuolo allerede har skrevet kontrakt om et skiftet til januar, vil de unægtelig være at finde i toppen resten af sæsonen. Fiorentina skal håbe på mål fra Dusan Vlahovic, da resten af truppen ikke har forløst den del af spillet endnu.

Sampdoria er pludselig vågnet op til dåd og vundet deres seneste to kampe på ganske overbevisende maner. Først Salernitana ude 0-2 og dernæste Verona 3-1 hjemme. Har cheftræner Roberto D’Aversa knækket koden i hans elskede 3-5-2 formation, eller var det blot ringe modstand. Han har stædigt forsøgt at implementere systemet i de seneste par runder, og endelig lykkedes det imod Verona – eller hvad? Først da de vender tilbage til klubbens elskede 4-4-2 formation med blokforsvar og højt pres i bølger formåede de at få vendt skuden. Går D’Aversa tilbage til 3-5-2 får de nok ørene i maskinen, da de intet skaber og formentlig ikke kan håndtere de mange indlæg der vil komme. Under alle omstændigheder tror jeg vi får en tæt kamp på begge holds forskellige præmisser og udtryk, men i sidste ende en sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Salernitana – Juventus 2 (1-2)

Det lykkedes Salernitana at høste et enkelt, men meget vigtigt point i deres 1-1 resultat på Sardinien. Skal de overleve er det point imod de nærmeste konkurrenter som skal redde dem. Juventus er derimod (trods alt) ikke en af disse konkurrenter, så forventningerne må være små. Deres trup er også fortsat ramt af skader offensivt og på midtbanen, hvor Franck Ribery fortsat er ude. Deres chancer er små, men kan de suge så meget ud af tempoet, så både Juventus og Salernitana tilsammen faktisk får tiden til at gå i stå, har de måske noget. Jeg forventer et kompakt tilbagestående hjemmehold, som sparker langt så snart de møder det første pres. Derudover vil de have fokus på at få afsluttet hurtigst muligt for at begrænse omstillinger imod sig. 

Juventus tabte til Atalanta 0-1 og var dermed det første hold i to måneder, som ikke var i stand til at score på La Dea. Efter kampen var cheftræner Massimiliano Allegri ude og beskrive sit hold, som blot værende i stand til at kæmpe om en plads i top-4, og at det var noget vrøvl at kalde dem gode nok til et mesterskab. Det lugter ikke ligefrem af et hold i balance, med offentlige udtalelser som denne. Holdets respons kan i den kommende runde gå to veje: vi ser et topmotiveret Juve-mandskab eller en flok spillere som undervurderer modstanderen og ikke gider arbejde for holdet. Skal de have noget med fra opgøret bliver de nødt til at øge tempoet i deres spil og tage flere chancer. Jeg tror det eneste, der kan redde Juventus, er at de er vant til at spille midtuge kampe, og har den rette rytme til at håndtere dette. Derfor forventer jeg en smal sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Juventus vinder med præcist ét mål til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Verona – Cagliari 1 (2-0)

Verona blev opslugt af Sampdorias defensive fokus i weekenden, og tabte 3-1 efter ellers at komme godt fra land med en føring 30 minutter inde i kampen. De har det bare svært på udebane, hvorimod de hjemme i egen hule er et tophold. Verona har set stærke ud under cheftræner Igor Tudor, som dog har arvet Ivan Djuric’ manglende evne til at vinde på udebane – det tog Juric en sæson med Verona i Serie A at lære. Cagliari mangler fortsat Diego Godin i bagkæden og det kommer til Veronas fordel, når de skaber gennembrud på siderne med intentioner om et indlæg. Det er blevet til fem sejre, tre nederlag og to uafgjorte i de seneste ti indbyrdes opgør, og i sidste sæson vandt Verona fire point, så de lader til at være ovenpå.  

Cagliari har blot hentet to point på udebane i denne sæson, og ligner et hold som desperat har brug for nye kræfter. Ledelsen har clearet cheftræner Walter Mazzarri, som får et transfervindue til at ændre på situationen. Det kan godt gå hen og blive dyrt, da den kommende kamp ikke just lugter af flere point på kontoen. Der var klare forbedringer i deres uheldige 1-1 resultat imod Salernitana – havde de blot været i stand til at score på deres chancer, var kampen endt 4-1. Det har generelt været deres udfordring, at de ikke vinder nok pligtsejre pga manglende effektivitet. De viste dog lidt af dette i forrige rundes 2-2 opgør imod Sampdoria, men ellers har det været for lidt. Skal de have point må de også forvente at skulle score over evne, da Verona vil lukke ned defensivt. Jeg forventer en sikker sejr til værterne.  

Rundager tror på: Verona -1,5 (AH) til odds 2,69 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Bologna – Roma X (1-1)

Bologna tog deres tredje sejr i november måned, da de på sikker vis vandt 0-1 over Spezia i 14. runde. Der skulle godt nok en straffesparksscoring fra Marko Arnautovic til at lukke kampen, men Bologna skabte chancer hele kampen igennem. Det har været en blandet sæson for Bologna imod topholdene, da de har vundet 3-0 og Lazio, men også tabt hele 6-1 til Inter. Derudover er det blevet til nederlag til Napoli, AC Milan og uafgjort mod et formsvagt Atalanta mandskab. Deres offensive indstilling har det med at koste imod de gode hold, men er de en smule heldige, har Jose Mourinho ikke i sinde at spille som et tophold med overskud. Dermed kan de presse på uden at frygte for mange kontrastød imod sig. 

Romas midtbane er hårdt ramt, da Bryan Cristante og Lorenzo Pellegrini (igen) forventes ude. Men dygtige spillere som dem er muligvis heller ikke nødvendigt for cheftræner Jose Mourinhos planer. Kigger vi på deres seneste optræden hjemme mod Torino, tror jeg blot Mourinho vil have en sejr, og det indebære ikke altid meget andet end et godt forsvar og nogle hurtige spillere – og en hurtig scoring. Opskriften til sejr behøver ikke være meget anderledes i midtuge kampen, da det typisk er omstillinger, som slagter Bologna. Derfor vil det ikke overraske mig at se et tilbageholdende Roma mandskab, som blot absorberer pres for at frigive det til nogle giftige omstillinger. Jeg tror vi får os en på mange måder underholdende kamp, hvis man er til indianerbold, men uden en vinder.

Rundager tror på: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*


Inter – Spezia 1 (2-0)

Det blev til en sikker pligtsejr i weekenden, da Inter besejrede Venezia 0-2. Dermed sniger de sig endnu tættere på mesterskabet og står til at skulle tage endnu et vigtigt skridt i den rigtige retning. Selvom den kommende modstander gav Inter en smule udfordringer sidste sæson, lader det til at cheftræner Simone Inzaghi har skabt et offensivt monster. Med Inzaghi i kontrol har de fået skabt alternativer til kontraangreb og tempofattige gennembrud. De angriber med tempo, og har langt flere offensive løb på den sidste tredjedel af banen, som kommer til at volde enhver bagkæde udfordringer – specielt Spezias. Inter må fortsat undvære Matteo Damian, Alexis Sanchez og muligvis Stefan de Vrij, men truppen er modbydeligt stærk og det afgørende element må være motivation og friskhed.

Spezia fik intet med fra weekendens 0-1 nederlag til Bologna, en kamp som nemt kunne have endt 0-0, hvis ikke det var for et straffespark med 10 minutter igen. Det ellers så spændende hold i sæsonen 20/21, er blevet reduceret til statister på banen. Skal de have noget med fra det kommende opgør skal de håbe på medvind i omstillingsfasen, da der vil opstå muligheder for at køre kontra. Men at dømme ud fra de ekstremt få boldtab Inter har haft i de seneste to kampe, skal de være effektive. Spezias egen tilgang til spillet, men gennembrud centralt, kan de omvendt blive straffet hårdt på. Jeg forestiller mig en kamp Inter vil dominere med en sikker sejr.

Rundager tror på: Inter -1,5 (AH) til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Genoa – AC Milan 2 (1-2)

I de seneste ti runder er det ikke blevet til en Genoa-sejr, men de har til gengæld heller ikke tabt mange kampe i denne periode. Syv uafgjorte og tre nederlag kan de bryste sig af. Ikke overraskende spillede de også uafgjort i weekenden mod Udinese i et jævnbyrdigt opgør, hvor Genoa ikke var i stand til at skabe det store og omvendt måtte afværge en del farlige situationer imod sig. De får ikke meget ud af boldbesiddelsen, og med både Mattia Destro og Felipe Caicedo forventes ude, ser det sort ud for deres offensive muligheder. Derudover forventes deres general Domenico Criscito fortsat at være ude, hvilket er et stort tab i bagkæden. 

AC Milan var for anden runde i streg hoppet i klovnesættet og gjort sig klar til et show. Det blev til et slemt 1-3 nederlag til Sassuolo efter to sløsede boldtab på egen banehalvdel og et freakselvmål af Simon Kjær. Dermed har et ellers solidt defensivt fundament lukket syv mål ind i de seneste to runder på håbløse fejl og uheld. Milan har ikke vundet i tre Serie A runder, men kan trods alt glæde sig over deres 1-0 sejr over Atletico Madrid i sidste uge. Spørgsmålet er om de har det mentale overskud til at præstere både i ligaen og i Europa på nuværende tidspunkt. Den kommende modstander er dog ikke forfærdelig skræmmende, og bliver dermed ikke straffet af store fejl på samme niveau. De skal lægge et tungt pres på Genoa med boldbesiddelse og højt pres, hvilket i sidste ende bør føre til tre point, da Genoa ikke rigtig kan rykke på omstillinger. Jeg forventer derfor en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Torino – Empoli 1 (2-0)

Et hårdt kæmpende Torino mandskab kunne i weekenden ikke stille noget op imod et ekstremt destruktivt Jose Mourinho hold. Derfor tabte de knebent 1-0 i en kamp, hvor de kunne have scoret et par mål, men manglede det sidste. Desuden sørgede Roma for at begå frispark, så snart det bare lugtede lidt af en farlig situation. I lange perioder dominerede Torino på Stadio Olimpico, men for fjerde gang i streg taber de på udebane – det er en Ivan Juric ting at tabe ude og vinde hjemme. På hjemmebane er Torino det syvende stærkeste hold i denne sæson med fire sejre, to nederlag og en enkelt uafgjort samt en målscore på 14-7. De har vundet deres tre seneste hjemmekampe og har kun smidt point til top-7 hold (Juventus, Lazio og Atalanta) på Stadio Grande Torino. Deres power på standardsituationer og gennembrudsstyrke på siderne, kommer til at volde Empoli store problemer, men Torino må dog klare sig uden Andrea Belotti, der forventes ude med en baglårsskade. 

Empoli udviser store svagheder over for hold med fart på kanterne og styrke i luftrummet. De har svært ved at forsvare på standardsituationer, og må derfor forsøge at begrænse antallet af frispark tæt på mål og hjørnespark, da Torino er stærke på disse. De kan dog glæde sig over endnu en runde at være fri for skader og karantæner, hvilket giver et boost til træning og konkurrencen om pladserne. Her finder vi muligvis også forklaringen på deres fornemme 2-1 sejr over formstærke Fiorentina. Det må dog understreges at de var noget heldige med at komme ud af kampen med point overhovedet. Empoli er med 24 kampe tilbage blot 16-20 point fra at sikre sig en sæson mere i Serie A, hvilket vidner om deres flotte start, men jeg tror ikke det bliver i midtugen at de kommer tættere på at sikre overlevelse. Jeg forventer en sikker sejr til Torino.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Lazio – Udinese 1 (2-1)

Alle hold som ramler ind i Napoli, i forbindelse med Diego Armando Maradonas død må åbenbart forvente en nedslagtning. Derfor gik det hårdt udover Lazio, der måtte tage hjem til Rom med et 4-0 nederlag i bagagen. Dermed har de noteret sig for sæsonens første hjemmebanenederlag og en kæmpe nedsabling i løbet af en uges tid. De hårde sanktioner imod truppen for godt en måned siden efter deres voldsomme 4-1 nederlag til Verona har altså ikke hjulpet. Pludselig er Lazio ude af racet om en plads i top-4 og må nu fokusere på bare at komme i top-6. Det kræver en sejr over Udinese – specielt da alt andet formentlig kan koste cheftræner Maurizio Sarri jobbet. Sarri kan til gengæld glæde sig over en flot statistik imod Udinese med otte sejre og fire nederlag. Desuden har Lazio blot tabt en enkelt gang i de seneste ti indbyrdes opgør, som derudover er blevet vundet otte gange. Udineses bedste hold har ikke vundet i hovedstaden siden d. 20. april 2014, så styrkeforholdene er tydelige. 

Udinese spillede en halvkedelig kamp imod Genoa, hvor deres gameplan tydeligvis var at stå kompakt, sørge for ikke at tabe og måske vinde kampen på en omstilling eller standardsituation. 0-0 imod et hold under nedrykningsstregen – i egen hule – ser måske skidt ud, men for cheftræner Luca Gotti handler det om at blive i Serie A. Den kommende kamp handler om overlevelse, det er en gratis kamp, hvor de skal håbe på et lige så håbløst forreste pres og genpres fra Lazio, som i weekendens nederlag til Napoli. Kan de derefter få kørt nogle gode kontraangreb er der muligheder imod en tydeligt rystet hovedstadsklub, hvor problemerne nu også kan ses på banen i form af dårlig attitude. Jeg tror dog ikke en dygtig træner som Sarri vil smide endnu en kamp, han forstår at vinde kampe, og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: 1-tallet + BHS til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


1 kommentar

  1. Det eneste som er sikkert i livet er døden, du var også skråsikker på, at Verona besejrede Sampdoria, og ja Sampdoria var det klart bedste mandskab i det opgør og hentede fortjent tre point. Cagliari har råd til at forstærke sig til januar, og om det bliver dyrt eller ej så har de pengene til det, mon ikke Giulini prioritere Serie A højere end en tur ned i Serie B.

Skriv et svar