18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 15. runde i Serie A 11. – 13. november 2022

Her får du vores italienske ekspert Michael Rundagers sidste optakt til Serie A i 2022. Før VM-pausen napper de 15. runde, som er fyldt med fede kampe som Atalanta – Inter, Juventus – Lazio og Milan – Fiorentina. De tre opgør byder ifølge vores ekspert på en hjemmesejr, en udesejr og en uafgjort. Læs selv hvordan han tror, det fordeler sig.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink


Rundens kamp: Atalanta – Inter 2 (1:2)

Serie A slutter 2022 af med et brag. Vi bliver kræset om med den ene lækkerbisken efter den anden, hvilket gjorde det umuligt for mig at vælge Rundens kamp

Jeg kunne argumentere for fire forskellige opgør men ender på La Dea vs. Nerazzurri. Fjerdepladsen mod femtepladsen. Inter, som er på vej op, skal forsøge at holde momentum kørende mod Atalanta, som har en af deres famøse kriser.

Hjemmeholdet er langt fra topform for tiden, hvilket syv point i de seneste seks runder afspejler ganske pænt. De kan dog glæde sig over en scoring fra Duvan Zapata i sidste rundes 2:1-nederlag til Lecce. 

Dermed slukkede den tørstige angriber tørken, der har stået på siden 23. april, men derudover bliver det svært at finde noget positivt fra midtugens kamp. De får brug for hans kvaliteter igen, og de får også bedre forhold, når det kommer til at køre kontra. Det er deres favorit-udgangspunkt. De skal så blot samtidig forsøge at lukke ned for en modstander, der er ved at få musikken til at spille igen. 

Inter slagtede for andet år i træk Bologna med hele 6:1. Et fuldstændig uhørt comeback, efter at være kommet bagud på en tilfældig scoring. De så sultne ud oven på to 2:0-nederlag til Juventus og Bayern Munchen, og det satte skub i maskineriet. 

Offensivt har de set acceptable ud i et stykke tid, hvor det defensivt har sejlet i for mange kampe. Nu får de en chance for med relativt simple greb at lukke ned for et af de andre tophold. 

Det er ikke lykkedes dem endnu i denne sæson, men ved at have styr på restforsvaret og ellers stå kompakt og tvinge værterne ud på siderne bør de kunne holde nullet. Gæsterne bygger videre på en god periode og tager deres første sejr over et andet top 7-hold.

Rundager tror på: 2 til odds 2,34 – SPIL HER >>*

Lautaro Martinez og Inter jagter 3 point i Bergamo i Rundens Kamp. (Foto: Bildbyrån)
Lautaro Martinez og Inter jagter 3 point i Bergamo i Rundens Kamp. (Foto: Bildbyrån)


Empoli – Cremonese X (1:1)

Empoli forsøgte med grove tacklinger og en fysisk tilstedeværelse at presse Napoli i sidste runde. Det gav næsten pote, men efter 70 minutter gik den ikke længere. Nu skal de til at tage gummistøvlerne med metalbelægning på snuden af, og finde fodboldstøvlerne frem igen, da den kommende modstander skal håndteres anderledes. 

De skal forvente at være mere på bolden, men spørgsmålet er, om de har kvalitet nok til at nedbryde et forventet defensivt Cremonese. Derudover har de Sebastian Luperto ude med karantæne, og Mattia Destro er fortsat skadet, hvilket betyder, deres bagkæde er hårdt ramt, og de mangler Destro i feltet. 

Cremonese formåede som forventet at hive et point ud af seneste rundes opgør mod Milan. Ligesom Empoli stod den på rå fight og en anelse boldangst, og det tror jeg i grove træk også, de vil benytte sig af fredag aften, da et enkelt point er fornuftigt. 

Skadeslisten består fortsat af Cyriel Dessers, men David Okereke vil møde ind frisk, da han blev sparet mod Milan. Jeg tror, begge hold vil være tilfredse med et uafgjort resultat, og det er også mit bedste bud på et udfald. 

Rundager tror på: X til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Napoli – Udinese 1 (2:1)

Man tror, det er løgn, men Napoli fortsætter derudaf. Selv i en overraskende svær kamp mod Empoli, hvor de blev sparket ned og gennembanket i duellerne, formår de at køre dem over på udebane. 

Det er et godt tegn før det kommende opgør, hvor de kan forvente samme behandling men samtidig frygte en noget mere skræmmende offensiv oven i hatten. Napoli fik sparet en del profiler, som nu vil stå forholdsvis friske til det kommende opgør. 

Samtidig med, at profilerne blev sparet, kan de glæde sig over, at det netop var Hirving Lozano og Piotr Zielinski, der sørgede for 2:0 sejren over Empoli. På skadeslisten har de fortsat Den Georgiske Messi, Khvicha Kvaratskhelia, men andre tager over, og truppen virker imponerende bred. 

Udinese har derimod større problemer med skader, da Rodrigo Becão, Destiny Udogie og Adam Masina er skadede. Det er dermed en voldsomt svækket bagkæde, som skal forsøge at håndtere Europas varmeste offensiv. 

Den bliver svær, når man tænker på, hvor håbløse de var mod Spezia, som havde 19 afslutninger og skulle have scoret på fire af dem. De fik bedre styr på det i anden halvleg, men står de lige så håbløst i 45 minutter på Stadio Diego Armando Maradona lørdag eftermiddag, bliver de spist levende. 

Jeg forventer en svær kamp for Napoli på grund af Udineses fysik, men jeg forventer en klar sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,50 – SPIL HER >>*


Sampdoria – Lecce X (1:1)

Meget er på spil for hjemmeholdet, som jeg er parat til at dømme ude af Serie A, hvis ikke de tager en sejr lørdag aften på Luigi Ferraris. 

Deres seneste nederlag på 2:0 til Torino må have gjort ondt, da det også var det tredje i streg og det fjerde i de seneste fem runder. Nu bliver de nødt til at leve på rutine og sikre sig tre point, så de kan genskabe kontakt til holdene over nedrykningsstregen. 

Sampdoria skal dog forvente et hold med kæmpe tro på tingene, efter Lecce slog Atalanta 2:1, og det var endda nogenlunde fortjent. Det var tydeligt, at deres systemskifte i presset snød topholdet som i første halvleg blev presset. 

Nu kan Lecce bedre stå dybt og afvise et ufarligt hjemmehold, der blot har scoret seks gange i Serie A. Det vil Lecce snildt være i stand til, tror jeg, hvilket en fornuftig målscore på 12:17 også indikerer. 

De minder egentlig lidt om Sampdoria, da de var gode for tre sæsoner siden, for de er altid med i kampene, fordi de ikke lukker mange mål ind. 

Derfor forventer jeg et uafgjort resultat, som vil være genialt for gæsterne. 

Rundager tror på: X til odds 3,10 – SPIL HER >>*


Bologna – Sassuolo 1 (2:1)

Puha, hvor skal man begynde … Bologna var lige kommet ind i en flot stime på tre sejre og bragte sig sågar foran tidligt mod Inter. Men nu sidder vi her igen og kan notere et 6:1-nederlag for anden sæson i streg. Det er dårligt og uacceptabelt for cheftræner Thiago Motta. 

Nu venter en modstander, som ikke har været prangende på det seneste, og kan Bologna lynhurtigt ryste midtugens tenniskamp af sig, ser det lovende ud. Skadeslisten er kort, og der kan umuligt være en fysisk belastet spiller, da de behandlede den seneste runde som en ligegyldig træningskamp.

Sassuolo klarede sig igennem et tungt pres fra Roma og sikrede sig et point (1:1). Det var et fornuftigt resultat, som også var en anelse heldigt, da de scorede på deres eneste chance, og Roma brændte 2-3 gode muligheder. 

Skaderne er få, og Domenico Berardi fik sine første minutter i sidste runde. Han skulle blot bruge otte minutter på banen for at notere sig for sin første afslutning. Han kan blive afgørende men næppe på nuværende tidspunkt, og uden ham tror vil det fortsætte med at svinge for meget. Derfor tror jeg på en sejr til Bologna.  

Rundager tror på: 1 til odds 2,38 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Roma – Torino X (1:1)

Roma har et kæmpe problem; De kan ikke score mål. Og Jose Mourinho går mere op i hårdt arbejde, disciplin og tempo end gode beslutninger og frihed. Ser vi bort fra deres 3:1-sejr ude mod Verona, har de ikke scoret over et mål i samme kamp siden 2:1-sejren i Lecce. 

Jeg har ikke indtryk af, de bliver bedre lige nu, for de lever blot på standardsituationer og power. Derfor er de også røget helt ud af top 6 efter kun syv point i de seneste fem kampe. Nu venter endnu en svær modstander, som med den rette tilgang kan lukke ned for Roma.

Torino har hentet tre sejre i de seneste fire runder, og det er primært på baggrund af en solid defensiv organisation. Ligesom værterne lukker de ikke mange mål ind, og det kommende opgør kan godt lugte lidt af en langsommelig affære. 

Positionelt kommer Torino ikke højere op end deres nuværende niendeplads, men de har drillet andre hold længere oppe i tabellen. I de seneste par uger er det blevet til en 2:1-sejr over både Milan og Udinese, hvilket vidner om deres styrke. 

Derfor tror jeg, vi får et tæt opgør, som ender uden en sejrherre. Specielt fordi Roma ikke har Lorenzo Pellegrini til at skabe gennembrud.    

Rundager tror på: X til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Mourinho og Roma døjer med at score mål. (Foto: Tiziana Fabi / AFP / Ritzau Scanpix)
Mourinho og Roma døjer med at score mål. (Foto: Tiziana Fabi / AFP / Ritzau Scanpix)


Monza – Salernitana X (1:1)

Jeg er stadig ikke købt ind på Salernitana som et midterhold, og derfor ser jeg dette opgør som vigtigt for nedrykningsspillet. Monza er seks point foran de kedelige pladser, men tingene kan gå hurtigt. 

Senest tabte de 1:0 til Lazio i et opgør, hvor de viste sig fornuftigt frem men ikke formåede at skabe en afslutning inden for rammen. Det bliver formentlig noget lettere i weekendens opgør, men de må også forvente en hård kamp. Kan de spille hurtigt og udnytte Salernitanas simple spillestil, er der tre point at hente, men spillerne skal ramme dagen individuelt. 

Salernitana blev totalt udspillet i midtugen, men de formåede at holde skindet på næsen i et meget misvisende 2:1-nederlag til Fiorentina. De var elendige på bolden og kunne have scoret på 4-5 ok chancer. 

Nu venter en noget lettere opgave, og de har været skarpe i de opgør, hvor niveauet på de to mandskaber var meget lige. De har til gengæld haft det enormt svært mod Monza, der af to omgange udspillede Salernos bedste med 3:0 og 3:1 i sæsonen 20/21. 

Som Salernitana har værterne også gjort det godt i “bundkampene”, og derfor tror jeg, vi har en meget lige kamp, som ender med pointdeling.

Rundager tror på: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*


Verona – Spezia 2 (1:2)

Skal Verona endelig snuppe sæsonens anden sejr og få bare en lille smule ilt til systemet, får de ikke en bedre chance lige før VM-pausen. De møder en modstander, som er omtrent lige så håbløs, og hvor det blot er fem point, som skiller dem ad, på trods af at Verona kun har hentet netop fem. 

De er fortsat ramt af skader, men de kan stille et væsentligt bedre hold end det, der tabte til Juventus torsdag aften. I første omgang bør de fokusere på at holde buret rent og så satse på et mål for første gang i tre runder. Det bør være muligt at score mod Spezia, som har lukket 25 mål ind i 14 kampe, men at forhindre dem er straks værre. 

Spezia har måske ikke bombet dem ind i denne sæson, men deres præstation mod Udinese (1:1) lover godt. Resultatet var ganske ufortjent, da Spezia snildt kunne have vundet stort.

De ramte dagen og skal forsøge at bygge videre på indsatsen mod en svag modstander, der ikke kan forsvare. Det lover godt for deres muligheder, specielt fordi M’bala Nzola er begyndt at finde målformen frem igen. Derfor tror jeg også på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2 til odds 3,60 – SPIL HER >>*


AC Milan – Fiorentina 1 (2:1)

Milan er tilbage ved tæt på fuld styrke efter Theo Hernandez og Olivier Giroud har overstået deres karantæne. Ufrivilligt fik de to profiler altså en smule hvile, som gør dem fysisk topklar og motiveret. 

De smed dumme point efter 0:0 mod Cremonese i midtugen, og de skal nu forsøge at holde trit med Napoli samt bevare den smalle afstand til Roma, Atalanta, Inter og Juventus, som ånder dem i nakken efter dumme pointtab i to af de seneste tre runder. 

Umiddelbart ligger den kommende modstander fint til deres DNA, da de ikke vil blive presset voldsomt på tempoet i spillet og samtidig kan prioritere omstillingsspillet. 

Tredje pligtsejr i streg til Fiorentina, som langsomt men sikkert klatrer op i tabellen. Det var som ventet, at de ville komme igen efter en skidt start på sæsonen. Med blot 19 point efter 14 kampe er deres drøm om europæisk fodbold ikke død men mere eller mindre umulig, da der er syv point op til Roma. 

Det kommer nemlig til at kræve sejre over de andre tophold, hvis de skal kunne indhente sådan et forspring. Til det kommende opgør ser jeg det ikke for mig, da de fortsat har svært ved at score mål, og den seneste 2:1-sejr over Salernitana er et fint billede på deres udfordringer. Fem gode chancer, og alligevel formår de ikke at lukke kampen. 

Det bliver derfor svært mod en solid defensiv, og jeg forventer en smal sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1 til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Giroud og Milan er på en tricky opgave mod Fiorentina. (Foto: Daniele Mascolo / Reuters / Ritzau Scanpix)
Giroud og Milan er på en tricky opgave mod Fiorentina. (Foto: Daniele Mascolo / Reuters / Ritzau Scanpix)


Juventus – Lazio X (2:2)

Dette kunne lige så godt være rundens kamp, hvis vi tager udgangspunkt i placeringerne. Juventus har med deres femte sejr i streg indtaget fjerdepladsen og Lazio andenpladsen. Dermed har vi en interessant kamp i vente. Den er næppe af stor underholdningsværdi, men resultatet er enormt vigtigt. 

Juventus har ikke lukket et mål ind i fem runder, og her finder vi opskriften til succes. Det er ikke i deres offensive dyder men nærmere den defensive organisation og meget kalkulerende boldomgang. 

De tager få chancer, men de er blevet så stærke i de få løbemønstre, der skal til for at skabe et par gode chancer, at de formår at vinde. Derudover har de deres standardsituationer og kontrastød. Jeg er spændt på at se, om de bliver tvunget til at træde ud af karakter i tilfælde af en Lazio-føring, eller om det overhovedet er muligt under Massimiliano Allegri. 

Jeg kan mærke, at jeg allerede bliver lidt søvnig bare af at skrive om ham. Oh well, vi ved, hvad de kommer med taktisk, så det er nærmere et spørgsmål om, hvad Lazio vil bringe. 

En tom skadesliste og en sikker 1:0-sejr over Monza giver gæsterne gunstige forhold. Tør Lazio træde ind på Allianz Stadium og dominere, eller vil de stå kompakt i en preslinje omkring buen af feltet. 

Jeg håber, de vil frem og stresse Juventus, som grundet mange skader må være en anelse presset på fysikken. De har den kollektive organisation og individuelle kvalitet, der skal til for at nedbryde Juventus’ kalkule-bold, men det kræver mod. 

Juve har siddet tungt på det indbyrdes regnskab, og de har været skræmmende stabile på det seneste. Lazio har været for svingende i denne sæson, men de har til gengæld ikke tabt på udebane. 

Faktisk har de blot lukket et mål ind i seks udekampe, som blandt andet har budt på Torino, Fiorentina, Atalanta og Roma. Derfor tror jeg på et lige opgør og en pointdeling, hvor Lazio vil være mere afventende, da det har fungeret for dem.  

Rundager tror på: X til odds 3,76 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Serie A
K
1SSC Napoli20172148153330153
2Inter20131640261442140
3Lazio20115436162047138
4Atalanta20115439231651138
5AC Milan2011543729854238
6Roma2011452618843237
7Udinese207852822645129
8Torino207672122-148227
9Bologna207582630-455226
10Empoli206861924-551526
11Monza207492528-344125
12Fiorentina206682226-451224
13Juventus20115430171337523
14Lecce215882124-348223
15Salernitana205692538-1348321
16Sassuolo2055102331-849220
17Spezia2046101732-1552218
18Verona2034131832-1459313
19Sampdoria202315834-266639
20Cremonese2108131537-224818

Læs også:

Skriv et svar