18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 14. runde i Serie A 8. – 10. november 2022

Der er mere magi i vente fra Napoli, siger vores ekspert Michael Rundager, der har gjort napolitanerne til en del af rundens kamp, når de tager mod Empoli. Ellers venter formentlig en stribe klassiske knebne sejre til storklubberne. Måske på nær Milan. Det er alt det og meget mere i 14. runde af Serie A i selskab med Rundager. God fornøjelse.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink


Rundens kamp: Napoli – Empoli 1 (2:0)

Usårlige Napoli er for tiden et must-watch, og derfor er en ellers mindre interessant kamp, hvis vi kigger tabel og indbyrdes styrke, “Rundens kamp”. 

Napoli tog endnu en kæmpe skalp, da de i weekenden besejrede Atalanta 1:2. Victor Osimhen leverede for fjerde Serie A-kamp i streg en scoring og står i denne periode noteret for fem mål og en assist. Spørgsmålet er så, om han bliver sparet til fordel for Giovanni Simeone eller Matteo Politano til det kommende opgør, da målmaskinen har ramlet ind i mange skader. 

De har også uden ham været flittige til at vinde, og målproducenter savner de ikke, da truppen har fem andre spillere, som har bidraget med 4+ mål/assist i denne sæson. Den farligste af dem alle forventes dog ude, da Khvicha Kvaratskhelia har pådraget sig en skade i ryggen. Den tårnhøje individuelle kvalitet, holdet besidder kombineret med et frit flydende angrebsspil med specialister til det hele, kommer også til at gøre ondt på Empoli. 

Empoli spår jeg ringe chancer for et godt resultat, da deres bagkæde har det svært mod teknisk dygtige spillere og fart. Noget, Napoli har rigeligt af. Dernæst er de sårbare i luften, og her vil Napoli blandt andet på standarder kunne straffe dem med store Kim Min-Jae. 

Empoli kan også snildt leve med et forventet nederlag, da de tog tre vigtige point i sidste rundes 1:0-sejr over Sassuolo. Det var en lige kamp, hvor Empoli scorede på deres eneste afslutning inden for rammen. Hvis deres seneste nederlag til topholdene: Milan (3:1), Juventus (4:0) og Atalanta (2:0) ikke indikerer deres håbløshed mod kvalitet, så ved jeg ikke, hvad gør. Jeg forventer en sikker sejr til Napoli, som kun kan smide den, hvis de groft undervurderer modstanderen. 

Rundager tror på: Napoli -1,5 til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Måske bliver der plads til Giovanni Simeone i Napolis offensiv i denne runde? (Foto: Ciro De Luca / Reuters / Ritzau Scanpix)
Måske bliver der plads til Giovanni Simeone i Napolis offensiv i denne runde? (Foto: Ciro De Luca / Reuters / Ritzau Scanpix)


Spezia – Udinese 2 (1:2)

Det ser svært ud for Spezia, som ikke har vundet siden deres ekstremt vigtige 2:1-sejr over Sampdoria tilbage i september måned. Senest tabte de fuldt fortjent 1:2 til Milan, som producerede 21 afslutninger, hvoraf 10 var pletskud og 4-5 af dem store chancer. Runden forinden så vi et lignende kampbillede, da Fiorentina gæstede Alberto Picco. Spezia savner tydeligvis Simone Bastoni, som fortsat forventes ude med en muskelskade.   

Udinese stod for anden runde i streg for tempoet i kampen, da boldbesiddelsen var overladt til dem. Det har fungeret fint indtil nu, men der er ikke længere et hold, som går på banen uden at være forberedt på Andrea Sottils gameplan med overtal i halv- og centralrum. 

Derudover var det uholdbart mange point, der blev hentet udelukkende på standardsituationer. Nu er det blevet hverdag, og Udinese falder stille og roligt i tabellen efter 1:1 mod Lecce. De vil igen kunne forvente et kampbillede, hvor de er mest på bolden og derfor potentielt i offensive problemer. 

Jeg tror, vi får en langsom kamp, hvor begge hold går all in på omstillinger i perioder. Her vil Udinese trække det længste strå, da deres trup er markant bedre.

Rundager tror på: 2 til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Cremonese – AC Milan X (1:1)

Cremonese har ikke vundet en kamp endnu, og den seneste periode med Salernitana, Sampdoria, Spezia og Lecce har kun kastet tre point af sig. Det er kampe som disse, oprykkerne skal vinde, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at overleve. 

Nu venter en stor modstander, som måske ikke forventes at køre dem over på Napoli-vis (1:4), men det bliver unægteligt en besværlig mundfuld. De må fortsat klare sig uden Cyriel Dessers, men Ionut Radu og Vlad Chiriches bliver muligvis klar, hvilket vil være kæmpe forstærkninger. 

Milan har en historisk set svær kamp i vente, da det rent faktisk ikke er lykkedes dem at vinde mere end en gang på Giovanni Zini i de seneste fem forsøg. Vi skal dog tilbage til halvfemserne og slutningen af firserne for at finde disse kampe. 

Jeg ville være rolig, hvis jeg var Milan-fan. Der er en pligtsejr i vente, men de skal klare sig uden en hovedløs Olivier Giroud, der blev udvist efter sit andet gule kort (smed trøjen i jubelscener). Derudover står de også uden Theo Hernandez, som også er ramt af karantæne. 

Oprykkerne har det svært mod typer som Rafael Leao, og så er de skidt kørende på defensive standardsituationer, så det er umiddelbart gode bud på scoringer, men Milan er ramt af skader/karantæner og et tæt kampprogram, og Cremonese har spillet tre af de seneste fire kampe uafgjort. Derfor har jeg på fornemmelsen, de gør det igen.  

Rundager tror på: X til odds 4,35 – SPIL HER >>*


Lecce – Atalanta 2 (0:1)

Lecce kom i hus med et godt resultat i weekenden, da de spillede 1:1 i Udine. De gjorde det svært for Udinese, som kun skabte to chancer, der var værd at skrive hjem om. En scoring efter 30 minutter betød, de stod dybt og var meget lidt interesseret i boldbesiddelse, men inden målet var det et jævnbyrdigt opgør, og det blev det igen efter Udineses udligning.

Der er altså krummer i oprykkerne, som har spillet uafgjort i seks af de første 13 runder. De har ingen ude med skade eller karantæne, så truppen står optimalt og formentlig forberedt. 

Atalanta må fortsat undvære en hovedperson, da Luis Muriel er skadet, og Duvan Zapata kan ikke forventes at være på 100 procent endnu. Zapata bliver til gengæld ekstremt vigtig, da La Dea skal mose sig til chancer mod et Lecce-mandskab, som må forventes at stå dybt og kompakt foran eget felt. Atalanta skal være tålmodige og sørge for, at der er styr på deres restforsvar. 

På trods af et nederlag til førstepladsen Napoli (1:2), leverede gæsterne en god præstation, som burde have givet mere, så det er ikke nogen indikation på nedgang. Derfor tror jeg på en smal men sikker udebanesejr.  

Rundager tror på: 2 til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Kaptajn Hjulmand og Lecce hentede 1:1 i Udine i seneste runde. (Foto: Alessio Marini / EPA / Ritzau Scanpix)
Kaptajn Hjulmand og Lecce hentede 1:1 i Udine i seneste runde. (Foto: Alessio Marini / EPA / Ritzau Scanpix)


Sassuolo – Roma 2 (1:2)

Sassuolo har ikke været til at blive kloge på i denne sæson: Topniveauet er imponerende, hvorimod deres bundniveau er en katastrofe. Det er selvfølgelig en naturlig konsekvens af truppens sammensætning af nye ansigter og unge spillere. Det kan hurtigt blive en udfordring mod et mere modent og kraftfuldt Roma-mandskab, så Sassuolo må forberede sig på at blive presset på blandt andet tempo og fysik. 

Deres magiske guldfugl, Domenico Berardi, er fortsat tvivlsom og vil under alle omstændigheder være langt væk fra kampform (Læs: Det er ikke kampen at smide ham ind i). De skal ramme dagen som et kollektiv og håbe på lidt magi fra deres spændende spillere Davide Frattesi, Armand Lauriente og Hamed Traore. 

Roma led et smalt men smerteligt nederlag til rivalerne Lazio i weekenden. Et dårligt opgør, hvis man sætter pris på god teknisk og taktisk fodbold på bolden, men det var et defensivt mesterværk fra Lazio, som lukkede Roma ned. 

Det var den anden af de seneste tre Serie A-runder, hvor det ikke lykkedes Jose Mourinhos mandskab at score et mål. Generelt bliver det ikke til mange mål i den hjemlige liga, men defensiven, intensiteten og standardsituationerne ser solide ud. Derfor tror jeg, de vil være i stand til at presse værterne nok til at tage en sejr, da Sassuolo har det svært mod fysiske hold.

Rundager tror på: 2 til odds 2,17 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Fiorentina – Salernitana 1 (2:1)

Selvforståelsen har fået et nøk op for Fiorentina, der for anden weekend i streg kommer ud med tre point. Senest gik det udover Sampdoria (0:2), og runden forinden hed den 2:1 over Spezia. 

Runden før de to sejre pressede de Napoli i et smalt 3:4-nederlag, og pilen peger i samme retning som Table of Justice. Nu står de med endnu en mulighed for at kravle op i tabellen, da de helt uhørt kan overhale Salernitana med en sejr. De har spillerne og stilen til at skille gæsterne ad med hurtig boldomgang. Desuden tyder sidste rundes to mål efter blot fem afslutninger og 12 scoringer i de seneste fem kampe (Conference League inkluderet) på en stærk periode. 

På baggrund af en besynderlig 1:3-sejr over Lazio har Salernitana placeret sig på en niendeplads. I de seneste fem runder har de formået at hente 10 point og for alvor lægge 5:0-nederlaget til Sassuolo bag sig. Nu venter en svær opgave mod et lige så formstærkt mandskab som dem selv.

Jeg tror, vi kan forvente et opgør, hvor La Viola vil være i kontrol, men gæsterne vil konstant ligge på lur efter en kontramulighed og giver få gaver væk. Jeg forventer en sejr til hjemmeholdet, som vil bygge videre på deres positive formkurve. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,55 – SPIL HER >>*


Inter – Bologna 1 (2:1)

Inters sæson har været meget opdelt indtil videre. Mere eller mindre sikre sejre mod alle hold uden for top-7. Og lutter nederlag til de andre tophold. Nu venter en blød mellemvare, som til gengæld kommer med tre sejre i streg. 

Inter havde selv fire på stribe før weekendens Derby d’Italia, som endte med et 2:0-nederlag. En hård skæbne, når man tænker på, de kunne været gået til pause med en føring, og i stedet falder de sammen i anden halvleg og smider det hele. 

Nu skal de samle sig selv op og drømme om noget i retning af den 6:1-sejr, de tog mod Bologna i sidste sæson. Truppen er intakt med undtagelse af en manglende Romelu Lukaku, så der er basis for at komme relativt friske og med mulighed for at ryste posen lidt. 

Det er for alvor lykkes cheftræner Thiago Motta at få vendt skuden hos Bologna og få flyttet et fornuftigt hold op i tabellen. Tre sejre over Torino, Monza og Lecce er selvfølgelig ikke noget at råbe højt hurra for i evig tid, men det har ført dem sikkert væk fra nedrykningsstregen. 

Sejrene er kommet nogenlunde fortjent, men det er på baggrund af skræmmende få afslutninger. De har bare været hamrende effektive. Kan de køre en solid kontra og ellers finde Marko Arnautovic via indlæg, har de en chance, men det er deres defensive organisation, som skal sikre dem point. Her skal de forsøge at lukke ned for midtbanen. En svær opgave, jeg heller ikke forventer at se dem løse. Derfor tror jeg på sejr til Inter.

Rundager tror på: 1 til odds 1,32 – SPIL HER >>*


Torino – Sampdoria 1 (1:0)

Oven på to sejre over Milan og Udinese måtte Torino lide et 2:1-nederlag til Bologna. De har svært ved at holde et stabilt niveau over længere perioder, og det gør dem utilregnelige. Holdet er fornuftigt på papiret, men de tager få chancer under Ivan Juric, og det tager dem ikke til vilde højder eller dybe dale. 

Den kommende modstander bør invitere til offensiv fodbold, men Torino vil med stor sandsynlighed spille relativt langsomt og søge gennembrud på siderne. De må undvære to offensive spillere, da Pietro Pellegri og Antonio Sanabria er skadet, hvilket er et tab for start-11 og bænken. 

Sampdoria står ikke med de samme udfordringer, når det kommer til skader, men de mangler bare kvalitet helt generelt. En målscore på 6:23 ser ikke for pænt ud, og holdet er i dyb krise. Sæsonens eneste sejr kom for tre runder siden (0:1 over Cremonese), og selv den var dybt ufortjent. 

Den nye cheftræner Dejan Stankovic skal skabe mirakler, men jeg ser dem ikke for mig i det kommende opgør. En kamp, som må forventes at blive tørrere end sandkagen nede fra Netto. Torino tager en smal sejr.  

Rundager tror på: 1 til odds 1,65 – SPIL HER >>*


Verona – Juventus 2 (0:1)

Der har ikke været grund til mange smil på læberne hos Verona, der står med fem point efter 13 runder. Den uundgåelige trænerfyring har allerede fundet sted, og intet hjalp det. De har haft et katastrofalt transfervindue, og det bider dem et vist sted lige nu. 

Selvom Juve har mange skader, står Verona selv med en håndfuld, som både rammer start-11 og bredden (som i forvejen er håbløst smal). Jeg kan reelt ikke se, hvorhenne de skal skabe noget mod gæsternes solide defensive organisation, så skulle det lykkes dem at hive et resultat i hus, må det være ved at stå lavt og håbe på 0:0. 

Juventus tog tre vigtige point i Derby d’Italia, hvor de slog Inter 2:0. En ørkenvandring eller et studie i, hvordan man vinder fodboldkampe på den mest kedelige manér foran et hungrende hjemmepublikum beskriver bedst sejren. De er hamrende effektive for tiden, og kun Napoli har en bedre formkurve. 

Fire sejre i streg, som jeg ikke ser Verona stoppe. Derfor forventer jeg en smal sejr til gæsterne, da de alligevel må undvære en del (Dusan Vlahovic, Weston McKennie, Moise Kean og Leandro Paredes).

Rundager tror på: 2 til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Unge Fagioli scorede for Juventus, da de vandt Derby d'Italia mod Inter. (Foto: Miguel Medina / AFP / Ritzau Scanpix)
Unge Fagioli scorede for Juventus, da de vandt Derby d’Italia mod Inter. (Foto: Miguel Medina / AFP / Ritzau Scanpix)


Lazio – Monza 1 (2:1)

Lazio tog endnu en vigtig sejr i weekendens Derby Della Capitale. En kneben sejr oven på et uskønt opgør, som for Le Aquile blot handlede om at forsvare føringen 29 minutter inde i kampen. Defensivt ser de enormt komfortable ud, og så har de nogle meget dygtige individualister, der kan afgøre kampe på egen hånd. 

Vi skal så blot huske på, at de for lidt over en uge siden tabte med hele 1:3 til Salernitana. Det hele er ikke perfekt, men lige nu befinder de sig i top-4, og meget skal gå galt for, at de ikke også gøre det efter den kommende runde. De skal dog fortsat klare sig uden Ciro Immobile, men de har mange, som for tiden leverer i hans fravær.

Efter en smule slingrekurs med tre nederlag i streg kom Monza stærkt tilbage med en sikker 2:0-sejr over Verona. De spillede dem mere eller mindre ud af banen og kunne have vundet med mere. Det lover godt for kampens kvalitet, men Monzas profil Stefano Sensi er desværre ude med en skade, hvilket betyder, han ikke kan styre midtbanen. 

Man kan aldrig vide sig sikker med Lazio, selv om Maurizio Sarri har skabt et solidt fundament. Ikke desto mindre er det en pligtsejr, der venter Lazio, og jeg forventer også, at de tager den. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Serie A
K
1SSC Napoli20172148153330153
2Inter20131640261442140
3Lazio20115436162047138
4Atalanta20115439231651138
5AC Milan2011543729854238
6Roma2011452618843237
7Udinese207852822645129
8Torino207672122-148227
9Bologna207582630-455226
10Empoli206861924-551526
11Monza207492528-344125
12Fiorentina206682226-451224
13Juventus20115430171337523
14Lecce215882124-348223
15Salernitana205692538-1348321
16Sassuolo2055102331-849220
17Spezia2046101732-1552218
18Verona2034131832-1459313
19Sampdoria202315834-266639
20Cremonese2108131537-224818

Læs også:

Skriv et svar