18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rundager: Tips til 13. runde i Serie A d. 20. – 22. november 2021

Michael Rundager tager et kig på den 13. runde runde af Serie A, der blandt andet byder på Lazio – Juventus, Fiorentina – AC Milan og Inter – Napoli – Specielt sidstnævnte ligner en sand gyser i toppen af ligaen.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Inter – Napoli X (1-1)

Uden at træde AC Milan alt for meget over tæerne, da de også er med i racet om en Scudetto, så bliver jeg dog nødt til at kalde Inter – Napoli topkandidat duellen. Napoli stadig på toppen men med et nederlag i weekenden kan de pludselig åbne helt op for tabellen i toppen igen.   

Inter har endnu ikke slået et hold fra det øverste lag, hvor det er blevet til tre uafgjorte imod Atalanta, Juventus og AC Milan samt et grufuldt 3-1 nederlag til Lazio. Det er netop derfor de ikke kan følge med de to tophold og tvivlen om, hvorvidt cheftræner Simone Inzaghi er dygtig nok. Kigger vi på den 45-årig træners statistik imod den kommende modstander, er der heller ikke megen trøst at hente, da han har tabt otte, vundet to og spillet en uafgjort i hans trænervirke. I det seneste topopgør imod AC Milan leverede hans tropper til gengæld mere end rigeligt til at tage sejren, men formåede ikke at udnytte begge straffespark og to, tre gode chancer. I stedet kunne bistå med et selvmål i den anden ende, da Stefan de Vrij noget uheldigt drejer et frispark ind i eget net. Det skal de ikke være nervøse for skulle ske igen, da han sammen med Alexis Sanchez er på skadetslisten. Endvidere er Edin Dzeko er Alessandro Bastoni blevet klarmeldt, men er formegentlig en anelse ude af kampform. De står derfor med nogle tab defensivt såvel som offensivt, hvilket ikke er opmuntrende for milaneserne. De kommer til at skulle forsvare en del foran eget mål og kan samtidig få brug for en stærk targetmand og begge dele er svækket gevaldigt.  

Skadelisten hos Napoli er kort, da det blot er Diego Demme og Adam Ounas, som forventes ude. Af vigtige spillere er disse to til gengæld blot ”fyld” sammenlignet med det som skal tage Napoli til et mesterskab. En af de afgørende spillere hos mesterskabsfavoritterne, er unægteligt Victor Osimhen, og derfor er det heller ikke uvæsentligt at de allerede snakker om at forny hans kontrakt. Der er ingen tvivl om at han er afgørende for deres holdbarhed i toppen, men også for deres topniveau. Kampe som denne skal vindes af typer som ham og Lorenzo Insigne, og Inters store svaghed i forbindelse med indlæg kan gå hen og blive guf for Osimhen. De skal forsøge at lægge tryk på Inter fra start af og komme til indlæg, for at udnytte Inters svaghed – specielt hvis Bastoni ikke er helt i top. Deres bedste forsvar virker til at være i boldbesiddelse og hårdt genpres, men deres fokus på gennembrud langs siderne, gør det også svært for modstanderne at køre kontra. I den seneste runde viste Gli Azzurri tegn på træthed, da de spillede 1-1 imod Verona, men med landsholdspausen har de formegentlig fået lidt luft igen. Uafgjort vil uden tvivl være et godt resultat for Napoli, som blot skal tage tre point i det omvendte opgør, og jeg tror ikke Inter vil være i stand til at udfordre førerholdet i deres nuværende form og tilstand. Derfor forventer jeg en pointdeling.

Rundager tror på: X’et til odds 3,56 – SPIL HER >>*

Atalanta – Spezia 1 (2-0)

Atalanta er ubesejret i de seneste fem runder, og har stille og roligt arbejdet sig op til en Champions League givende placering. I sidste rundes 1-2 sejr over Cagliari så vi et sprudlende mandskab, som til gengæld ikke var i stand til at udnytte alle deres chancer. Havde de været mere effektive var kampen endt 1-7, men lige nu vinder Atalanta ikke den ene storsejr efter den anden. For få bidrager med mål på, noget som ellers har været en af deres styrke i de seneste par sæsoner, hvor det nærmest har været hverdag at de har haft tre spillere højt på topscorerlisten. Cheftræner Gian Piero Gasperini har skulle tage mange interne opgør med truppen, og det virker til at have sat sit præg på spillet i mange kampe. Derudover rygtes deres topscorer Duvan Zapata i tide og utide til andre klubber, hvilket har skabt uro. En uro som tyder på at være drevet over nu, hvor de så småt er begyndt at levere noget mere stabilt og sågar hev sæsonens første storsejr i hus for godt en måned siden. Det lover ikke godt for gæsterne, som måske skal håbe at de mange landsholdsspillere rejser hjem til Bergamo med trætte og ømme stænger. 

Modsat den kommende modstander, som har sendt et hav af vigtige spillere afsted til landsholdskampe, har Spezia udnyttet landsholdspausen til at få gjort spillere klar. De har været hårdt ramt af skader, som med stor sandsynlighed har kostet på træningsbanen og derfor også i kampene. Men meget tyder på at skadelisten er halveret, men de må dog undvære Dimitrios Nikolaou pga en karantæne, og dermed er bagkæden svækket gevaldigt. En bagkæde, som i sidste rundes 1-0 sejr begrænsede Torino til syv afslutninger og blot en af dem var indenfor rammen. Dermed formåede de at holde den fjerde modstander i de seneste seks runder under ti afslutninger, hvilket er yderst usædvanligt for et ellers håbløst defensivt mandskab. Det vil dog overraske mig gevaldigt, skulle det lykkes dem at gøre meget imod La Dea, selvom de måske er en anelse mere slidte grundet landsholdsfodbold. Vi skal ikke mere end to runder tilbage for at finde et Spezia mandskab, der blev slagtet 3-0 af Fiorentina, som snildt kunne havde vundet med et par mål mere. Derfor forventer jeg heller ikke andet end en sikker sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Lazio – Juventus 1 (2-1)

Ciro Immobile er stærkt tvivlsom til et af rundens helt store brag, og forventes under alle omstændigheder at være ude af start-11. Må de undvære ham, skal de håbe på solide bidrag fra Pedro, Luis Alberto, Felipe Anderson og selvfølgelig Sergej Milinkovic-Savic. Specielt den sidstnævnte skal genfinde målformen, hvilket noget også tyder på kan blive tilfældet, da han vender hjem fra den serbiske landsholdslejr med en enkelt scoring i deres 4-0 sejr over Qatar. Lazio bør ændre en anelse i deres tilgang til kampen, da det høje pres og fokus på boldbesiddelse kan spolere de gode muligheder Juventus tilbyder. Med et højt pres får de ikke udnytte Juves udfordringer, så snart der er meget bagrum at spille i. Ydermere har Juventus vist sig giftige på omstillinger, som de kan få lov at satse på. Derfor bør Lazio udvælge perioder af kampen, hvor de dominere på bolden med højt pres og deres solide boldomgang. Men også stå tilbage og lade Luis Alberto slagte ”Den gamle dames” bagkæde på omstillinger. 

Juventus kan meget vel for første gang siden sæson 10/11 stå udenfor en plads i top-4, og dermed glippe Champions League til næste sæson. Det ville være en mindre katastrofe, men ikke nogen overraskelse taget den urimeligt dårlige håndtering af deres ønskede generations skifte og spillestils revolution i betragtning. Efter tre Serie A kampe i streg uden sejr, er de til gengæld på vej tilbage på sporet med en flot 4-2 sejr over Zenit i Champions League og 1-0 imod Fiorentina i den hjemlige liga. Begge fuldt fortjent og i noget nær fuld kontrol, modsat det kaos vi har set dem ty til tidligere på sæsonen. Til det kommende opgør er Paulo Dybala tvivlsom grundet muskeltræthed, og kan derfor ikke forventes at skulle være en bærende kræft – umiddelbart ikke fra start. Derudover kan de stille i stærkeste startopstilling og vil uden tvivl blive en svær modstander for Lazio. Havde det nu været en helt almindelig sæson, hvor Juventus kørte derudaf, ville Massimiliano Allegri statistik imod Lazio på 17 sejre, fire uafgjort og seks nederlag imod Lazio, tale for en oplagt sejr. Dette er bare ikke en sådan sæson, og Lazio har været modbydeligt stærke på Olimpico di Roma. Derfor tror jeg også på en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,18 – SPIL HER >>*

Fiorentina – AC Milan 2 (0-2)

Fiorentina har endnu ikke sluppet taget på topholdene, og skal nu for tredje gang i de seneste fire runder teste sig af imod et tophold. Senest blev det til et 1-0 nederlag til Juventus, hvilket også var resultatet d. 27/10 imod Lazio. Der er ingen tvivl om at de stadig spiller knastør fodbold det meste af tiden, men der er kommet markant flere perioder med sprudlende fodbold sammenlignet med de seneste sæsoner. De har også udfordret toppen, men ikke i hele kampe, og dampen ryger af hos de bærende kræfter. Deres topnavn Dusan Vlahovic har bidraget med assist og mål imod Atalanta og Napoli, men er langt fra en type som bærer holdet og mon ikke AC Milans ekstremt stærke bagkæde blot kommer til at pakke ham ind, som en ungdomsspiller på prøve iblandt seniorer. Truppen er hårdt ramt i bagkæden, da Lucas Martinez og Nikola Milenkovic begge er ude med karantæne. De to har unægteligt være altafgørende for Fiorentinas store succes i 21/22, da de har sørget for defensiv stabilitet.  

Det er fuldt fortjent at rygterne om en kontrakt fornyelse med cheftræner, Stefano Pioli har ramt nyhederne. Han formår i den grad at få det meste ud af en smal trup, som mangler kvalitet sammenlignet med konkurrenterne. I den kommende runde kan Pioli potentielt set stikke af fra Napoli eller blot udbygge føringen ned til Inter, men det kræver en sejr imod en svær modstander. Milan har været uhyre stærke på udebane med 16 point i seks kampe, og det må også være deres ambitioner at tage maksimalt udbytte med hjem. De skal blot lukke ned centralt og afvise alt, hvad der kommer fra siderne, hvilket må siges at være deres specialitet. Fiorentina er primært stærkest centralt og på standardsituationer, og det bør Milan kunne håndtere. Derudover skal de selvfølgelig selv op og finde nogle mål, men med hjemmeholdets udfordringer i bagkæden tror jeg nok det vil komme. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Cagliari 1 (2-1)

Sassuolo var ellers så småt kommet i gang med pointhøsten, men med to nederlag i streg, står de noget skuffende placeret på en 13. plads. Efter salget af Francesco Caputo har de manglet mål, og deres spændende unge navne, som fx Gianluca Scamacca har ikke leveret. Vi skal med stor sandsynlighed ikke forvente det store af blandt andet Scamacca, som har familiære problemer. Det kan meget vel efterlade dem, som så mange gange før med et stort behov for at Domenico Berardi leverer varen på egen hånd. I sidste runde var det blandt andet Berardi som holdt dem inde i kampen, og de kom sågar foran 1-2 imod Udinese, men når det kommer til at kæmpe mod rå power, har Sassuolo det ekstremt svært. Derfor tabte de også som forventet 3-2 i en kamp, hvor et andet stjernefrø, Davide Frattesi også kom på måltavlen med en flot afslutning. I den kommende runde, kan værterne ånde lettet op, da de ikke vil være fuldkommen overmatchet på fysikken. De skal derimod fortsætte som de plejer og så bør udfaldet gå til deres side. 

Øboerne ligner ikke et hold som vil være i stand til at redde endnu en sæson i Serie A. Holdet ser fornuftigt ud, men der er for mange spillere, som ikke lever og ånder for projektet – blandt andet Nahitan Nandez. Offensivt er de en rodebutik, som ikke længere skaber chancer, hvilket de trods alt gjorde i sidste sæson. Defensivt er de omtrent lige så håbløse som i 20/21 og det giver altså en sidsteplads og noget som lugter langt væk af nedrykning. Skal de have point med hjem fra fiskekutteren til Sardinien, bliver det på baggrund af held – rammer Joao Pedro dagen eller gør han ikke. Om cheftræner Walter Mazzarri selv kaster håndklædet i ringen, eller klubben gør det for ham vides ikke, men jeg tror ikke på andet end endnu et søm i kisten. Tre point til Sassuolo.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink

Bologna – Venezia 1 (2-1)

To sejre og et pludseligt opsving til en niende plads, er uden tvivl godkendt for evigt underholdende Bologna. De elsker at score mål, men de tillader også en masse af dem i den anden ende. Den kommende modstander bør være til at forhandle med når det kommer til at gå efter clean sheet, spørgsmålet er dog om det overhovedet interessere dem, eller om de bare gerne vil vinde. De vil få rig mulighed for at skabe gennembrud på siderne, da Venezia mest af alt fokusere på at lukke centralt. Dette er guld værd for deres dygtige offensive spillere, som kan komme i mange 1v1 situationer og dermed indlæg eller afslutninger. Skulle det blive til indlæg, er store stærke Marko Arnautovic et godt bud på en afslutter. De er dog en anelse svækket på midtbanen, da Nicolas Dominguez lider af en lægskade, og derfor ikke kan stoppe de mange mulige kontrastød. 

Venezia har overrasket ekstremt positivt med 12 point i 12 kampe og senest en 3-2 sejr over Roma. Det var dog ekstremt ufortjent at de tog alle point, men ikke desto mindre var der en del heltemod og effektiv involveret. Holdet spiller langt fra lige så smukt, som deres udebanetrøje ser ud, men de ved hvad de står for og har nogle interessante talenter. Skal de have noget med fra kampen skal disse talenter levere samtidig med at Sergio Romero står en brandkamp igen. Kan de holde stand vil der uden tvivl komme mange muligheder for omstillinger og kan de bringe sig foran har de måske en chance. Det ser dog ikke lyst ud, og jeg forventer også en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,64 – SPIL HER >>*


Salernitana – Sampdoria X (1-1)

Det en ægte bundstrid vi har i vente når Salernitana tager imod Sampdoria. Med nyheden om at Franck Ribery tilbød sig selv til Sampdoria før skiftet til Salernitana kom på plads, må det siges at lugte endnu mere af drama. Begge hold har hårdt brug for tre point for at hænge på resten af bundsøllet, men omvendt har de ikke råd til at tabe. 

Salernitana har mere eller mindre fået styr på massagebriksen og hospitalssengene, da der ikke er en håndfuld start-11 spillere sendt til tælling. De to seneste nederlag til Napoli og Lazio holdt dem dog eftertrykkeligt under nedrykningsstregen. To kampe hvor de ikke fik et ben til jorden, men det er også langt fra modstandere de skal måle sig med. Kan de finde samme grundpakke som imod Venezia og Empoli (i anden halvleg), er der måske noget at komme efter. Det er dog risikabelt, da det påkrævede en masse folk på modstanderens sidste tredjedel og dermed kæmpe åbninger bagud. 

Sampdoria er notoriske på omstillinger og kan udnytte dette fuldt ud, da de er på udebane imod et hold, som skal hente tre point for at have en chance. Derfor forventer jeg et tilbageholdende og knastørt i Blucerchiati, som i tilfælde af at de mangler et mål, vil komme mere frem i takt med urets tikken. Ikke desto mindre må gameplan være at spille sikkert og vente på den gode omstilling. Men hvem ved, cheftræner Roberto D’Aversa har tidligere overrasket mig med forfærdelige beslutninger. Netop pga D’Aversa forventer jeg ikke en sejr til gæsterne, men blot et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,48 – SPIL HER >>*

Genoa – Roma 2 (1-2)

Med en ny træner, i form af intet mindre end Serie A legenden, Andriy Shevchenko ved roret, kan man håbe at den ukrainske maskine også kan få gang i maskineriet hos Genoa. Udover at være et friskt pust lover, Shevchenko også at der skal handles ind, hvilket kan sparke gang i en hel del, da de skal kæmpe for deres plads i start-11, eller sågar i truppen. Der vil formentlig ikke komme de store ændringer i spillestilen til at starte med, men jeg ville blive ekstremt overrasket hvis vi ikke så et ændret udtryk. I sidste sæson gjorde de det samme ved at hente netop fyrede Davide Ballardini, som på de første 10 runder hentede de nødvendige point. Ballardini overtog til gengæld ikke et halvt hold som nu, hvor hele otte spillere er noteret ukampdygtige. Flere i den ideelle start-11 sågar. 

Roma er også inde i en slem krise, som blot blev cementeret med deres 3-2 nederlag til Venezia inden landsholdspausen. Havde de været effektive og en smule heldige var kampen endt 2-7, men cheftræner Jose Mourinho kunne i stedet lide det tredje nederlag i de seneste fem runder. Kun en kneben 1-2 sejr over Cagliari for tre runder siden holder dem i nærheden af top-4 placeringerne. En sejr imod et skadesplaget Genoa mandskab er påkrævet, men Mourinho har ikke formået at gøre Roma til et bedre hold (tværtimod) og det gør dem ustabile. Der skulle dog efter sigende være gode nyheder om at Lorenzo Pellegrini vender tilbage, hvilket ville være et kæmpe løft af kvalitet på banen. Med Pellegrini og en historik om at Genoa ikke har slået Roma siden maj 2014, tror jeg umiddelbart dette kan blive et mindre vendepunkt for gæsterne. Jeg forventer en sejr til hovedstadsklubben.

Rundager tror på: Roma vinder med ét mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Verona – Empoli 1 (2-0)

Et af de varmeste hold i Serie A lige nu er Verona, som er ubesejret i de seneste fire runder. Derudover har de vundet deres seneste fire hjemmekampe over blandet andet Juventus, Lazio og Roma. Det er som at se Verona i sæson 19/20, hvor deres hjemmebane var uindtagelig. Få hold har kunne lukke ned for Napoli, men Verona gjorde det uden problemer i sidste rundes 1-1 resultat. Runden forinden var det Juventus, som blev pakket ind og det samme gjorde de imod Lazio. Cheftræner Igor Tudor har taget Ivan Juric’s opskrift og spørgsmålet er om han kan holde gløden kørende efter de har sikret sig overlevelse. Den kommende modstander bliver umiddelbart ikke den store udfordring, da de spiller for langsomt til at kunne nedbryde Veronas defensiv.

Empoli skal håbe på at lulle Verona i søvn, gameplan må under alle omstændigheder være at lade værterne tage alt initiativet. Her har det tidligere været svært for Verona for alvor at skabe noget. Gæsterne er dog også inde i en resultatmæssigt god periode og derfor vil de måske have svært ved at holde igen hele kampen igennem. Vi må heller ikke underkende Veronas offensive power, specielt ikke nu over Giovanni Simeone pludselig er gået mål amok med intet mindre en ni scoringer og en assist i de seneste syv kampe. Skal Empoli have noget med fra opgøret bliver de derfor også nødt til at tage noget initiativ i små perioder, men kan ikke forvente andet end at skulle håbe på omstillinger eller standarder, da jeg ikke tror de har kvalitet nok til at spille sig igennem. Kampen ender med den femte hjemmesejr i streg til Verona. 

Rundager tror på: Verona vinder til nul til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Torino – Udinese X (1-1)

Torino bør føle sig sikre på overlevelse i Serie A, men ambitionerne må uden tvivl være til mere. Det seneste nederlag til Spezia må også skabe dyb frustration i klubben. De formåede ikke at skabe overskrifter og det tror jeg også de får svært ved i det kommende opgør. Ivan Juric har uden tvivl fået skabt stabilitet, men holdet er stadig ikke hans 100 procent, og så længe der er uro vil deres præstationer også blive påvirket. Til det kommende opgør må de klare sig uden Ricardo Rodriguez, Dennis Praet, Daniel Ansaldi og Rolando Mandragora, hvilket er en klar svækkelse af startopstillingen. Derudover nærmer de sig Andrea Belottis exit, da hans kontrakt udløber til sommer – alt sammen ting som påvirker truppens evne til at præstere. 

Udinese er inde i en fornuftig periode, hvor de er svære at spille imod. Det gik senest ud over Sassuolo, som de besejrede 3-2. Deres bagkæde er dog svækket en del af Samir Santos forventes ude med en ankelskade. Men Udinese har fortsat en fornuftig bagkæde og deres spillestil med mange bag bolden gør det lettere at træde ind som erstatning. De vil stadig forsøge at straffe Torino på omstillinger, problemet er dog at Torino vil angribe fra kanterne, og det giver minimale åbninger den anden vej. Heldigvis for Udinese er de eksperter i at afvise indlæg og gennembrud på siden. Derfor forventer jeg en jævnbyrdig kamp, ligesom tabellen også understreger. Jeg forventer et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar