18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 13. runde i Serie A 4. – 6. november 2022

Det vælter med storkampe i 13. runde af Serie A. Der er Derby d’Italia, Derby della Capitale, og så brager tabellens nummer 1 og 2 sammen i Bergamo, hvor Atalanta får besøg af SSC Napoli. Wow. Vores italienske ekspert Michael Rundager giver dig op og ned til alle kampene og krydrer med spilforslag til hele molevitten.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Rundens kamp: Juventus – Inter 2 (1:2)

Sæsonens første Derby d’Italia venter os i weekenden, og for første gang i årevis er begge hold langt fra førstepladsen. Begge hold er til gengæld inde i en fornuftig stime med fire sejre i de seneste fem Serie A-runder. Dermed kan vi forvente to mandskaber med tro på sejr, når de for niende gang inden for de seneste to år tørner ud mod hinanden. 

Juventus blev stilfærdigt eskorteret ud af Champions League i midtugen, da de hjemme på Allianz Stadium tabte 2:1 til PSG. Det vil unægteligt komme til at sætte sig mentalt hos mange af Juves etablerede spillere, som har højere forventninger end de tre point i gruppespillets seks kampe, det er blevet til. 

Det kommende opgør skal uden tvivl ikke vindes på sprudlende taktik men i langt højere grad ligegyldig boldomgang, som ikke fører til omstillinger den anden vej, kontrastød og en solid defensiv. Syv mål har de lukket ind i 12 kampe, fire clean sheets i de seneste fem runder, og det må ikke undervurderes. 

De har til gengæld haft et relativt mildt program, så det må heller ikke slås op til noget større, som både indsatsen i Champions League og deres 2:0-nederlag til Milan vidner om. De har fortsat mange skader og forventes at være uden Moise Kean, Kaio Jorge, Weston McKennie, Paul Pogba og Mattia De Sciglio. 

Derudover spekuleres der i, om Dusan Vlahovic, Bremer og Angel Di Maria bliver 100 procent klar. Start-11 kommer ikke til at mangle noget, men cheftræner Massimiliano Allegri kan ikke skyde ved siden af og redde den med et par udskiftninger. 

Inter tabte forventet til Bayern Munchen (2:0), da de sparede en del spillere, som dermed kan stå helt skarpe til dette opgør. Nu skal Simone Inzaghi igen til at bevise sit værd som træner i de store kampe, hvilket indtil videre har totalt mislykkes med nederlag på udebane til SS Lazio (3:1), AC Milan (3:2) Udinese (3:1) og hjemme mod AS Roma (2:1). 

De har ikke været dygtige nok til at kontrollere kampene, men de kan fortsat være dødbringende på offensive omstillinger. Derfor forventer jeg et Inter-mandskab, som vil spille ekstremt tålmodigt på bolden eller meget direkte, men de vil på ingen måde forsøge at styre kampen på deres possession. 

Ligesom Juve står de også med nogle alvorlige skader, da Romelu Lukaku (igen), Marcelo Brozovic og Danilo D’Ambrosio er skadet. Det har været nogle lige kampe, vi har set mellem de to mandskaber i de seneste sæsoner, og jeg tror også, det bliver marginalerne, som afgør dette opgør. 

Inter har spillet med stort offensivt overskud på det seneste, og det kræver ikke voldsomt meget at forsvare mod Juventus, så derfor tror jeg på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2 til odds 2,37 – SPIL HER >>*

Lautaro Martinez og Inter tabte i midtugen ude til Bayern. Kan de gøre det bedre, når de møder Juventus i Torino? (Foto: Andreas Gebert / Reuters / Ritzau Scanpix)
Lautaro Martinez og Inter tabte i midtugen ude til Bayern. Kan de gøre det bedre, når de møder Juventus i Torino? (Foto: Andreas Gebert / Reuters / Ritzau Scanpix)


Udinese – US Lecce 1 (2:1)

Efter en vild start på sæsonen står Udinese nu uden sejr for fjerde runde i streg. I sidste weekend havde de ellers gode muligheder for en sejr, men det blev blot til 0:0 mod US Cremonese, som indtager sidstepladsen i Serie A. 

Chanceproduktionen var acceptabel, da Udinese allerede efter syv minutter kunne have ført med to. Men ud over en kæmpe chance, de skal score på i tillægstiden, var det en sløj affære. De har ikke været lagt ned med skader, det har i højere grad bare været Udinese med en overproduktion af point. Ikke desto mindre stå de i den kommende weekend med gode kort på hånden, når US Lecce ankommer til Dacia Arena fredag aften.

Straks værre ser det ud for gæsterne, som ikke har vundet en Serie A-kamp siden deres 2:1-sejr ude mod US Salernitana for seks runder siden. Skadeslisten er tom, og gameplanen med at ligge dybt på egen banehalvdel og have fokus på hurtige omstillinger passer perfekt. 

Udinese har svært ved at være farlige, hvis de konstant skal være på bolden og diktere tempoet i kampen. Derudover mangler værterne Rodrigo Becao i bagkæden. 

Jeg tvivler dog på, det vil være nok for gæsterne, da Udinese ellers har været stærke på hjemmebane med 3:1- og 4:0-sejre over henholdsvis Inter og AS Roma. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1 til odds 1,65 – SPIL HER >>*


Empoli FC – US Sassuolo 2 (1:2)

Empoli er blevet sat godt og grundigt på plads i de to seneste runder, hvor Atalanta (2:0) og Juventus (4:0) har kørt dem over. At La Dea ikke tager en storsejr som Juves er mere held end forstand for Empoli FC. Deres helt store udfordring er fortsat manglende defensiv kvalitet, og når organisationen ikke er god nok til at lukke ned for individuel kvalitet, ramler det hele sammen.  

Nu venter en modstander af noget lavere kaliber, som til gengæld har været solide mod hold udenfor toppen af tabellen. US Sassuolo har udover uafgjort mod US Cremonese og Spezia, vundet over Salernitana, Hellas Verona, US Lecce og Torino FC, hvilket vidner om en stabil præstation. Derudover har de individuel kvalitet, som for alvor kan presse værterne. 

Hamed Traore er blandt andet begyndt at få minutter igen, og hans kvaliteter kan komme fint i spil over for Petar Stojanovic. Jeg tror, vi får et tæt opgør, men det bliver i sidste ende en smal sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: 2 til odds 2,48 – SPIL HER >>*


Salernitana – US Cremonese X (1:1)

Det er svært at blive ved med at tale Salernitana ind i nedrykningsspillet, når de for anden runde i streg har vundet. Denne gang gik det udover Dr. Jekyll & Mr. Hyde aka SS Lazio, der blev besejret 3:1. Jeg tør nu ikke lægge for meget i den sejr men vil hellere anerkende deres fine præstation og 1:0-sejr over Spezia runden forinden. 

De er et godt sted lige nu, og det kan godt gå hen at blive svært for US Cremonese, som blot har vundet et ud af de seneste ti indbyrdes opgør. Salernos bedste har vundet de to seneste opgør med en enkelt pind, og det har generelt været tæt, hvilket fire uafgjorte i resultater i de seneste fem år vidner om. 

US Cremonese får til gengæld brug for mere end blot en uafgjort, da modstandere, som på papiret er til at tale med, ikke hænger på træerne som oprykker. De har fortsat deres første sejr til gode i denne sæson, men der har været lidt opløftning med tre uafgjorte mod Udinese, Spezia og US Lecce i de seneste fem runder. Det er bare ikke nok. 

Der er dog gode nyheder, da Ionut Radu og Vlad Chiriches muligvis bliver klar, men desværre for gæsterne må de klare sig uden Cyriel Dessers og dermed en mulig målscorer. Jeg tror, vi får en uskøn affære, som i sidste ende giver et point til begge hold, da US Cremonese vil gøre alt for at ødelægge kampen.

Rundager tror på: X til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Atalanta – SSC Napoli 1 (2:1)

Runden byder på mange store kampe, og denne er absolut også en af dem. Atalanta på andenpladsen tager imod Italiens varmeste mandskab, Napoli, og jeg glæder mig! 

La Dea blev sat godt og grundigt på plads, da de tabte 2:0 til SS Lazio i forrige runde, men i sidste weekend kom de solidt tilbage med en ganske sikker 2:0-sejr over Empoli. Til det kommende opgør må det forventes, de vil forsøge at vinde et par bolde højt men ellers spille hurtigt og fremadrettet og samtidig mose igennem på omstillinger. 

Defensivt vil de blive presset af SSC Napolis fart på siderne, og det kan blive giftigt, samtidig med at Victor Osimhen vil presse dem i feltet. De skal være hamrende effektive offensivt, da jeg ikke forventer mange chancer til dem, og så skal de forsøge at vinde på fysikken. 

Osimhen har nettet hele seks gange i de seneste syv kampe, han har været involveret i. Det seneste 4:0-show over US Sassuolo blev blandt andet skabt af den dygtige angribers målnæse, som scorede et hattrick. 

SSC Napoli måtte i midtugen sande deres første nederlag i denne sæson, da de fuldt fortjent tabte 2:0 til Liverpool FC. Nu venter endnu en svær modstander, som ikke skal have meget lang snor. Kan de lukke ned for deres gennembrud på siderne og selv udnytte deres fart, vil det i sidste ende give pote. 

Det bliver spændende at se, hvordan de slutter året af. Sidste sæson var også fantastisk indtil slutningen af november, så det kan være, de rammer ind i problemer. Gæsterne vil have et mindre fysisk og mentalt overskud grundet markant flere kampe i benene end værterne, og det, tror jeg, giver et positivt udfald til Atalanta.

Derfor forventer jeg en sejr til Bergamos bedste, som det har været tilfældet i tre af de seneste fire indbyrdes opgør.

Rundager tror på: 1 til odds 3,43 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


AC Milan – Spezia 1 (1:0)

Efter et 2:1-nederlag til Torino FC i weekenden tog Milan skeen i den anden hånd og bankede RB Salzburg på plads med hele 4:0 i Champions League. Det er tredje kamp inden for de seneste fire forsøg (Champions League inkluderet), hvor Rossoneri scorer fire gange. Vi må også forvente et lignende overskud i den kommende runde, hvor Spezia venter. 

En sejr vil dog kræve evnen til at lirke en beton-defensiv op, og her så det blandt andet ikke overbevisende ud mod Torino FC. Omvendt gjorde de det mod AC Monza og Hellas Verona, som ikke er langt fra gæsternes niveau. 

Spezia roder desperat rundt i bunden efter endnu et nederlag. Denne gang på 2:1 mod Fiorentina, som kom frem til mange halve og hele chancer. De er ekstremt svage defensivt og formår ikke at få nok ud af deres spæde boldbesiddelse, så der er sjældent nogen aflastning til bagkæden. 

I det kommende opgør vil der heller ikke være meget tid til at slappe af, men de kan forsøge sig med at stå kompakt centralt og afvise indlæg i et håb om et enkelt point. Jeg tror ikke på projektet og forventer en smal sejr til AC Milan.

Rundager tror på: AC Milan (0:1) X til odds 4,30 – SPIL HER >>*


Bologna FC – Torino FC X (1:1)

Bologna FC er i en positiv udvikling under Thiago Motta, som har turdet gøre det nødvendige: Smide Roberto Soriano på bænken! Lige siden den beslutning er det blevet til tre sejre, en uafgjort og et snævert nederlag på 3:2 til Napoli (Coppa Italia inkluderet). 

Nu skal de forsøge at ride videre på bølgen mod en modstander, som selv har genfundet vind i sejlene. Bologna FC får svært ved at praktisere en seriøs kontra, men de kan derimod nyde, at profilerne leverer, plus at Sorianos erstatning Lewis Ferguson også virker varm. 

Torino FC har vundet deres seneste kampe med 2:1 over Udinese og AC Milan. Imponerende resultater på baggrund af høj effektivitet og en solid defensiv indsats, Præcis som træner Ivan Juric vil have det. 

De to hold kommer til at stå godt overfor hinanden, og begge har ikke værktøjet til for alvor at åbne det andet hold op og dominere. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat ligesom i seks af de seneste 10 interne opgør. Hele fire gange inden for de sidste par år. 

Rundager tror på: X til odds 3,15 – SPIL HER >>*


AC Monza – Hellas Verona 1 (1:0)

Det er 10 år siden, Hellas Verona og AC Monza senest har spillet mod hinanden, og nu står de her igen i en vital duel om point i overlevelseskampen. 

AC Monza har nu lidt tre nederlag i streg, og de har hårdt brug for point, så de igen kan få lidt mental luft ned til nedrykningsstregen. Den kommende modstander er en gylden mulighed for netop en turnaround. De vil få tid og rum til at spille og få iscenesat deres profiler på midtbanen, som derfra kan presse en fuldkommen udmagret Hellas Verona-defensiv, der har lukket 24 mål ind i denne sæson.

Hellas Verona er fortsat ramt af skader, men de håber at få Ivan Ilic klar. Desværre for dem er Pawel Dawidowicz, Federico Ceccherini og Isak Hien alle i karantæne, og det åbner fuldkommen op for deres bagkæde. 

Det er mildest talt en katastrofe, som ikke efterlader meget håb for deres chancer mod en modstander, de ellers bør kunne tale med. Derfor kan jeg ikke forvente andet end en smal sejr til AC Monza, der må regne med et lavtstående Hellas Verona-mandskab. 

Rundager tror på: 1 til odds 2,19 – SPIL HER >>*


US Sampdoria – ACF Fiorentina 2 (1:2)

Sampdoria fik ikke lov til at juble længe over sæsonens første sejr, før de igen blev sat på plads med hele 3:0 mod Inter. Der var intet at komme efter, men det kan der være på søndag, når Fiorentina gæster Luigi Ferraris. 

Værterne kommer ikke til at være meget på bolden, men det er også her, de er bedst, da holdet fungerer ok, når de står kompakt og klar på en hurtig kontra. Det bliver uden tvivl også opskriften mod Fiorentina, og her skal de blot sørge for at lukke gæsterne ud på siden og afvise indlæg. De skal med deres to tårne på stopperpositionerne kunne klare det meste. 

La Viola vandt endelig en fodboldkamp, da de i sidste runde slog Spezia 2:1. En vital sejr, som må have mindet dem om, at de rent faktisk kan og har et hold, der bør vinde markant flere fodboldkampe. 

Conference League har selvfølgelig også været en form for moralsk støtte, som efter torsdagens sikre 3:0-sejr på udebane mod Riga giver dem videre avancement i turneringen. Jeg tror, dette giver blod på tanden til det kommende opgør og derfor en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2 til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Nicolo Zaniolo og AS Roma slog Ludogorets torsdag. Kan de også banke SS Lazio i Derby della Capitale? (Foto: Bildbyrån)
Nicolo Zaniolo og AS Roma slog Ludogorets torsdag. Kan de også banke SS Lazio i Derby della Capitale? (Foto: Bildbyrån)


AS Roma – SS Lazio 1 (2:1)

Man skulle tro det var løgn, men 13. runde byder på endnu et kæmpe derby. Derby della Capitale venter søndag aften, hvor de to hold skal duellere om en foreløbig plads i top-4. 

AS Roma har på ingen måde vendt hoveder i denne sæson, men i de seneste par kampe har det set opløftende ud. En sikker 3:1-sejr over Ludogorets torsdag aften sender dem videre i Europa League, og i Serie A-runden forinden vandt de overbevisende 3:1 over Hellas Verona. 

Deres timing kunne ikke være bedre, og mange af de bærende kræfter har markeret sig med mål eller assist på det seneste. I det kommende opgør handler det i høj grad om at få lukket ned for Mattia Zaccagni, Pedro og Felipe Anderson, som vil være rivalernes vigtigste offensive kort i Ciro Immobile og Sergej Milinkovic-Savic’ fravær. 

SS Lazio er hårdt ramt af afbud fra de store kanoner grundet skade og karantæne. Derudover mistede de en plads i Europa League, da de tabte 1:0 til Feyenoord, som dermed sendte dem ned på en tredjeplads i gruppespillet. De mangler kæmpe kvalitet, hvilket betyder, at deres mulighed for at rotere eller ændre på kampbilledet undervejs er markant forringet. 

Desuden må det have været et hårdt slag mentalt at blive sendt ud på baggrund af en dårligere målscore i Europa. Jeg har talt om det i noget tid, og nu begynder vi at se det sande billede af SS Lazios styrke/manglende stabilitet: To sejre, to uafgjorte og to nederlag i de seneste seks kampe (alle turneringer inkluderet). 

Specielt 3:1-nederlaget til US Salernitana sender et stærkt signal om en manglende kontinuitet, og det, tror jeg, vil koste. I sidste sæson tabte de dette opgør 3:0, og AS Roma har ikke tabt, når de står som hjemmehold i de seneste fem tilfælde. Jeg tror heller ikke, der bliver lavet om på det, og derfor forventer jeg en sejr til Jose Mourinho og co.  

Rundager tror på: 1 til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar