18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 12. runde i Serie A d. 5. – 7. november 2021

Michael Rundager klæder dig på til den 12. runde i Serie A, som blandt andet tæller et af Fodboldeuropas største derbyer, nemlig Derby della Madonnina mellem AC Milan og Inter.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: AC Milan – Inter 2 (1-2)

Der kan ikke være to meninger om, at Derby della Madonnina er 12. rundes helt store oplevelse. Her er tale om et af de største derbyer på verdensplan, og så er der sågar alvorlige mesterskabsimplikationer involveret.

AC Milan har ikke været voldsomt prangende i det offensive set over de seneste fem kampe (Champions League inkluderet). Det er kun lykkedes dem at ramme målet over tre gange i en enkelt kamp i denne periode, og de balancerer konstant imellem succes og fiasko. Ikke desto mindre høster de point takket være en fantastisk defensiv, som formår at begrænse deres modstandere til få store chancer i løbet af 90 minutter. Dette skyldes deres evne til at stå kompakt centralt og sideforskyde hurtigt og flydende, men de er heller ikke voldsomt offensivt orienteret, hvilket går dem mindre sårbare på omstillinger. Skadeslisten ser nogenlunde fornuftig ud, men de er stadig hårdt ramt på målmandsposten, og Ante Rebic er tvivlsom. Resultaterne har til trods for endnu et nederlag i Champions League i midtugen set fornuftige ud, men formkurven peger nedad. En for stor del af deres mål og chancer kommer efter standardsituationer, og det kan ikke være holdbart i længden, medmindre defensiven kan holde nullet hver gang.

Modsat Milan tog Inter et stort skridt imod videre deltagelse i kampen om pokalen med de store ører, da de slog Sheriff 1-3. Målene kom efter et flot opspil, en standardsituation og et hurtigt kontrastød, hvilket også understreger det friske pust, cheftræner Simone Inzaghi har tilføjet holdet sammenlignet med sidste sæson. Det eneste Inzaghi bliver nødt til at bevise, er evnen til at kunne slå de andre top-7 hold, hvilket ikke har været tilfældet indtil nu. Uafgjort imod Atalanta og Juventus samt et slemt 3-1 nederlag til Lazio taler sit tydelige sprog om, at de ikke er urørlige. Skal der køres endnu et mesterskab i hus, bliver de nødt til at få styr på de store kampe (og dommerne når de spiller imod Juventus). Skadeslisten er udtømt og moralen efter, hvad der ligner avancement i Champions League, må skabe tro på egne evner. Skal vi tage noget med fra sidste sæsons tre interne kampe, som gav to sejre til Inter og et enkelt til Milan, så må det være, at i Nerazzuri er oven på. Jeg forventer også en sejr og genvundet nærkontakt til toppen for Inter, da Milan langt fra peaker på nuværende tidspunkt.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,36 – SPIL HER >>*

Empoli – Genoa 1 (1-0)

Empoli tog endnu et flot resultat med sig, da de besejrede Sassuolo 1-2 i en kamp, som længe lignede en sikker sejr til hjemmeholdet. Men med tre udskiftninger i det 80. minut overrumplede Empoli sin modstander og scorede to hurtige basser. En af de indskiftede, Szymon Zurkowski, scorede sejrsmålet i tillægstiden, da han hamrede bolden op på overliggerne, som tvang bolden ned på den rigtige side af målstregen. Dermed ligger oprykkerne solidt i midten af tabellen og mangler blot 21-25 point for overlevelse i Serie A. Der har været en tendens til, at de tog sejre over de hold, som har været dem fysisk underlegne. Dette kommer ikke til at være tilfældet i weekenden, så de kan forvente endnu en svær kamp, hvor andre dyder end hårdt arbejde skal afgøre kampen.

Genoa har lige netop skrabet to point sammen i de seneste to runders direkte duel om overlevelse. Senest pillede de 0-0 imod Venezia i en kamp, som de sagtens kunne have vundet, hvis blot der havde været højere kvalitet på afslutningerne. Men i stedet for en sejr kunne de registrere endnu en skade til en vigtig spiller, da Mattia Destro måtte udgå med en baglårsskade. Desuden er Mohamed Fares, Hernani, Nikola Maksimovic og Zinho Vanheusden tvivlsomme. Truppen ser altså smal ud i en kamp, som Genoa bør fokusere benhårdt på som minimum at høste ét point i. Det ser dog svært ud for et tandløst hold, som nu ligner Darcula med paradentose, efter Destros skade. Jeg forventer en betondefensiv fra hjemmeholdet, som håber Felipe Caicedo har en god dag imod Empoli, som har tur i den. Genoa har ikke tabt i de seneste fem opgør, men det tror jeg, der bliver lavet om på fredag aften.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3,5 mål til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Spezia – Torino 2 (1-2)

Hvor Spezia sidste år var skarpe imod top-7 holdene, er de straks blevet markant mere effektive imod de resterende fem bundhold i Serie A. To sejre, to uafgjorte og et nederlag til Sampdoria hedder statistikken indtil nu. En fornuftig opskrift når det kommer til overlevelse, men ikke nok uden en smule hjælp, hvilket deres plads under nedrykningsstregen også understreger. Det er ikke kampe som den kommende, Spezia skal sikre sig en succesfuld mission via, men der er dog muligheder. De får dog svært ved at gøre meget imod Torinos organiserede defensiv og kalkulerede offensiv – det er som at se Inter light fra sidste sæson. Spezia bliver nødt til at investere med mange i angrebet for at skabe gennembrud, og det efterlader dem sårbare i en af ligaens dårligeste bagkæder. Heldigvis for seerne holder de sjældent igen, og det tror jeg ikke heller ikke bliver tilfældet i weekenden. De har fået nogenlunde styr på skadelisten og kan stille med stærkeste, men spørgsmålet er, om det er tilstrækkeligt.

Cheftræner Ivan Juric har skabt et velfungerende system i løbet af kort tid, og det gør dem i stand til at spille om point hver uge uafhængigt af start-11. Deres kampe bliver ofte beskrevet som en tør taktisk affære, men det har givet dem stabilitet og en markant bedre start på sæsonen sammenlignet med sidste års kamp om overlevelse. Kun AC Milan og Napoli har lukket færre mål ind, og deres dygtige angriber Andrea Belotti så varm ud i sidste rundes 3-0 sejr over Sampdoria. Det er desuden blevet til seks af deres 15 sæsonmål indenfor de seneste tre runder, så noget tyder på, at de også er ved at få styr på offensiven. Sidste år tabte Torino med hele 4-1 til Spezia, og jeg kunne godt forestille mig en anelse hævntørst hos gæsterne. Derfor forventer jeg en sejr til udeholdet, som dermed cementerer deres plads i den pænere halvdel af tabellen. 

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,13 – SPIL HER >>*

Juventus – Fiorentina 1 (2-1)

Juventus er i en dyb krise, som blandt andet har fået cheftræner Massimiliano Allegri til at svine holdet offentligt. Det er aldrig et sundhedstegn, når træneren begynder på dette, og Allegri har formentlig ikke verdens længste snor at arbejde med længere. Derfor er alt andet end en sejr i det kommende opgør utilgiveligt oven på tre kampe uden sejre. Senest tabte de fortjent 2-1 til Verona. Der kom dog lidt opløftning ud af det i midtugens Champions League opgør imod Zenit, hvor de vandt 4-2 og på suveræn vis sikrede sig videre deltagelse i turneringen med maksimumpoint indtil videre. Tre ekstremt vigtige offensive brikker kom på måltavlen, da Paulo Dybala, Federico Chiesa og Alvaro Morata alle scorede. Kan de tre holde målnæsen i gang, ser jeg ingen fare for Juventus uden for europæiske pladser, men ellers forventer jeg, at det kræver en sejr i Champions League-finalen, før de vender retur.

Det har været en dejlig positiv overraskelse med Fiorentina langt oppe i tabellen i denne sæson. Truppen virker markant stærkere defensivt, og bagkæden bliver i større grad aflastet, da offensiven faktisk formår at skabe noget fremadrettet. Senest blev det til 25 afslutninger og 12 indenfor rammen, da de besejrede Spezia 3-0 oven på et Dusan Vlahovic hattrick. Han lynede dermed for fjerde gang inden for de tre seneste runder. Juve kommer til at skulle arbejde hårdt for føden, da Fiorentina også tidligere på sæsonen har vist sig i stand til at presse topholdene. Lazio, Napoli, Inter kunne ikke bare valse igennem kampen, og Atalanta tabte 1-2. I sidste sæson overraskede de også voldsomt med 1-1 og 0-3 imod Juventus, og noget tyder på, at de fanger ”Den gamle dame” på det rette tidspunkt. Udmattet efter en midtugekamp og i en spillemæssig krise i Serie A. Jeg tror dog ikke det vil være tilstrækkeligt, og forventer derfor en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Juventus vinder med ét mål til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Cagliari – Atalanta 2 (1-3)

Med tre nederlag i streg og en svær kamp i ventet, risikere Cagliari at blive isoleret i bunden af tabellen. Cheftræner Walter Mazzarri udtaler uvished om, hvorfor de ikke præsterer bedre og konstaterer, at der fortsat skal arbejdes hårdt – men truppen er bedre end den umiddelbare sidsteplads, så spørgsmålet er, om hårdt arbejde er nok. Listen med fraværende er stadig forholdsvis lang, medmindre de mange tvivlsomme vender tilbage – bagkæden er blevet gjort ekstra skrøbelig, hvilket syv mål imod sig i de tre seneste opgør understreger. Skal de håndtere Atalanta, bliver de formentlig nødt til at fokusere på mere boldbesiddelse, så de kan holde Atalanta på afstand af deres eget mål så længe som muligt. Men omvendt giver det mulighed for kontrastød imod sig.

Atalanta kunne nok engang få væltet Manchester United, men måtte i stedet nøjes med 2-2 i midtugens Champions League kamp. Syv mål i de seneste tre kampe vidner om, at La Dea så småt er ved at finde målformen frem igen. Vi er desværre blevet snydt for de mange 3-4 måls sejre i denne sæson, men mindre kan også gøre det for gæsterne på nuværende tidspunkt. De har blot brug for at få gang i en stabil pointhøst ligesom de seneste fire kampe har kastet otte point af sig. De er fortsat håbløse på hjemmebane men ubesejrede på udebane, og den statistik tror jeg kommer til at række udover den kommende runde. De vil fortsat mangle Matteo Pessina, Robin Gosens og Hans Hateboer, men det skal dog siges, at de to førstnævnte kan komme i spil. Lige meget hvad kampbilledet bliver, tyder meget på, at gæsternes mange målfarlige spillere er begyndt at finde fokus, og det gør ondt på modstanderne. Det forventer jeg også, det gør i weekenden, hvor Atalanta bør vinde ganske sikkert.

Rundager tror på: Atalanta -1 (AH) til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink


Venezia – Roma 2 (0-1)

Efter sidste rundes 0-0 imod Genoa kom oprykkerne, Venezia, helt fri fra nedrykningsstregen og kan muligvis komme yderligere væk. De rammer Roma på et godt tidspunkt, hvor spillet ikke fungerer og de netop har spillet en midtugekamp. Kan hjemmeholdet gøre det svært for gæsterne ved at stå kompakt og satse på direkte fodbold, er Romas forsvar til at tale med. Defensivt er det under halvdelen af ligaen, som har lukket færre mål ind end Venezia, som da også har lagt et uskønt spil for dagen. Forventningerne til holdet er lave, og resultaterne er lidt i øst og vest, da de ikke forsøger på meget andet end forsvar og kontra.

Jose Mourinho er bare ikke venner med Bodø/Glimt, som endnu engang formåede at stjæle point fra hovedstadsklubben – 2-2 endte det med, og Roma står nu forbavsende tæt på ikke at vinde gruppen i Conference League. Undskyldninger om dårlige dommere og spillere, som ikke er i stand til at ramme deres topniveau bliver slynget ud på bedste Mo manner, men i sidste ende tyder noget på endnu en nedtur. De er fortsat i top-4, men formår ikke at slå de andre tophold og kan ikke skabe stabilitet resultatmæssigt. Derudover må de fortsat klare sig uden Lorenzo Pellegrini og Chris Smalling, som uden tvivl er nøglebrikker til deres succes. Heldigvis får de lynhurtigt en kæmpe mulighed for opløftning, når turen går til Stadio Pier Luigi Penzo. Jeg forventer en lidt rodet affære, hvor Roma ikke kan få skabt et flow, men i sidste ende har de kvalitet nok til at vinde kampen.  

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,56 – SPIL HER >>*


Sampdoria – Bologna 2 (2-3)

I sidste sæson tabte Sampdoria sjældent med mere end et enkelt mål, og de var stort set med i samtlige kampe. Det ville være synd at bruge samme beskrivelse i år, da målscoren hedder 14-23 og blot ni point i de første 11 kampe. De er i alvorlige problemer, hvilket et nederlag på 3-0 til Torino også understreger. Et andet defensivt præget mandskab bør ikke kunne score så mange gange imod et hold sat op til at være omstillingsorienteret. Men som jeg har sagt nogle gange, tror jeg ærlig talt ikke cheftræner Roberto D’Aversa har værktøjerne til at hjælpe et bundhold. Med ham ved roret er de stille og roligt gået væk fra 4-4-2 blokforsvar med fokus på betondefensiv og kontrastød. I stedet forsøger de at være mere aggressive på og uden bold, men det seneste forsøg på formationsskifte til 3-5-2 har kostet med et 3-0 og 1-3 nederlag (Atalanta), og dermed må det konstateres, at truppen ikke er klar.

Bologna ligger blødt i midten af tabellen efter deres 2-0 sejr over Cagliari. De skulle forsøge at ryste et 3-0 og 2-4 nederlag til henholdsvis Napoli og AC Milan af sig, og det gjorde de ganske overbevisende. De sad på det meste af spillet, men havde dog svært ved at skabe de store chancer, men to store blev det til og dem udnyttede de på sikker vis. Marko Arnautovic kom på tavlen igen efter tre kampe uden mål, og han bliver vigtig for deres pointhøst, da det hele ikke kan hvile på Musa Barrows skuldre. Er Bologna så heldige, at Sampdoria vil forsøge at gå højt og angribe med mange, kan det gå hen og blive guf for kanterne. Men omvendt skal de også få sparket den ind, da deres defensiv ikke just er frygtindgydende – de har lukket hele 22 mål ind i 11 kampe og lader til at gå mere op i at score end at forsvare. Derfor forventer jeg en åben kamp med mange mål. Her stoler jeg mere på cheftræner Sinisa Mihajlovic og hans offensive kort – derfor tror jeg på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Over 3,5 mål til odds 2,81 – SPIL HER >>*

Udinese – Sassuolo 1 (2-1)

Udinese er endnu ikke talt med i min bundstrid, men kan med få smuttere ende der. Den kommende runde kan meget vel være begyndelsen på et sæsonlangt medlemskab i den ubarmhjertige klub. Efter en stime på fire uafgjorte kampe blev de sat på plads af Inter, som overlegent vandt 2-0. Udinese skabte intet udover en afslutning fra Jens Stryger Larsen i det 5. minut – herefter var det tandløst, men omvendt stod de nogenlunde solidt defensivt. De fik begrænset Inter til 3-4 gode chancer, hvilket er flot imod et brandvarmt mesterhold. I det kommende opgør skal Udinese finde meget af det samme frem samtidig med, at de skal lægge ekstra kræfter i de fysiske dueller. Kan de få sendt bolden afsted til nogle hurtige kontrastød, har Sassuolo mange gange tidligere vist sig svage overfor hold med lidt ekstra power.

Sassuolo dummede sig gevaldigt i sidste weekend, da de ikke formåede at holde en ellers sikker 1-0 sejr. De kom for langt tilbage til slut og var ikke i stand til at afvise et hårdt pres fra Empoli – i stedet taber de 1-2 efter en scoring i tillægstiden. Dermed blev en ellers fornuftig stime med syv point i tre kampe afbrudt, og deres håb om at blande sig om de europæiske pladser formentlig slukket. Nu skal de blot fokusere på ikke at skulle rode rundt med bunden, blandt andet ved ikke at tabe til Udinese. Skal det blive til mere end et enkelt point skal de dog til at finde en anden opskrift, da de ikke har vundet i de seneste seks indbyrdes opgør. Netop den store forskel på de to holds fysiske udtryk gør det svært for Sassuolo, og jeg tror ikke, meget har ændret sig. Gæsterne må undvære Maxime Lopez og fortsat Filip Djuricic, hvilket ikke gør deres muligheder bedre. Derfor forventer jeg en smal sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: Udinese vinder med ét mål til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Lazio – Salernitana 1 (3-0)

En svær kamp i Frankrig gav alligevel et point til Lazio efter 2-2 imod Marseille. Mål fra Felipe Anderson, som har vist sig at være en genial tilføjelse til truppen sammen med Pedro, der begge giver god bredde samt produktion. Men Ciro Immobile fik selvfølgelig også scoret og kan derfor kalde sig den mest scorende spiller for hovedstadsklubben. I weekenden spillede de 2-2 ude imod Atalanta, og pludselig ser det ud som om, de har løst deres udebanekompleks, som bød på håbløs fodbold. Hjemme har de være outstanding, og deres faste boldomgang og evne til at lukke ned for en modstander med hårdt genpres fungerer perfekt. Det kommer helt sikkert også til at gøre ondt på Salernitana, der blot må håbe, at værterne har tunge stænger efter hjemrejsen fra det franske.

Salernitana formåede på magisk vis kun at tabe 0-1 til Napoli, som ellers kørte dem midtover, når det kom til alt andet end at sparke bolden ind. De tillod Napoli at komme til 4-5 halvstore-store chancer og var heldige med resultatet, da de ikke selv havde noget at byde på. Jeg ser ikke den store fidus i dem udover at Franck Ribery har tilføjet lidt i form af mere ro på bolden, så de kan etablere et angreb, som består af mere en to afleveringer og en afslutning. Skal de have noget med hjem fra souvenirshoppen, skal det komme fra den gamle franskmand, men én mand bør være mulig at lukke ned for. Derfor forventer jeg en storsejr på niveau med sidst de to hold mødtes i 1999, hvor Lazio vandt 6-1.

Rundager tror på: Lazio -2,5 (AH) til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Napoli – Verona 1 (3-1)

Napoli ligger fortsat i toppen af tabellen og kan meget vel skabe et lille hul ned til AC Milan efter denne runde. De skal dog knække en halv hård nød, når Verona kommer på besøg. Men en hjemmebanestatistik på fem sejre i fem kampe og en målscore på 10-1 taler sig tydelige sprog om et hold med overskud. I midtugen satte de bestemt også Legia Warszawa på plads, med en sikker 1-4 sejr. Endnu engang kunne de med udskiftninger ryste posen – to scoringer fra indskiftere. Blandt andet Adam Ounas vendte tilbage efter en lang skadespause og scorede det sidste mål, men Dries Mertens kunne også komme ind og nette en enkelt gang. Vi snakker altså et hold uden Victor Osimhen og Lorenzo Insigne, som begge er ude med en muskelskade. Verona vil med stor sandsynlighed blive presset helt i bund, og skal forsøge at få lidt ud af deres få kontramuligheder, men jeg har svært ved at se dem afvise så mange målfarlige spillere i to gange 45 minutter.

Sidst Verona stod overfor et top-7 hold blev det til en 2-1 sejr over Juventus, dernæst slog de Lazio 4-1 for så runden inden at spille lige op med AC Milan og dog tabe 3-2. Cheftræner Igor Tudor har fået holdet til at klikke og specielt nummer 99, Giovanni Simeone lader til at blomstre. Otte mål i de seneste seks kampe er det blevet til for den ellers knap så målfarlige angriber. Specielt målet til 2-1 imod Juventus viser, hvor meget overskud den 26-årige argentiner har – ekstremt flot scoring. Med det våben kombineret med en giftig hjemmebane, gør det umulige at spille imod (på hjemmebane). Nu skal de til gengæld forbi Stadio Diego Armando Maradona, og så ser det straks værre ud. Verona har endnu ikke vundet ude, og jeg tror på ingen måde, det kommer til at ske i weekenden, hvor Napoli tager endnu en sikker sejr.

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 2,17 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink


Skriv et svar