18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 11. runde i Serie A d. 30. oktober – 1. november 2021

Efter en midtuge-runde i Serie A, ruller bolden straks videre. Et par interessante opgør i toppen af den bedste italienske række venter. Michael Rundager er klar med sine forudsigelser forud for 11. spillerunde i Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Roma – AC MIlan 2 (1-2)

En runde som ellers byder på et andet kæmpe brag imellem to top-7 syv hold, bliver uomtvisteligt overskygget af denne lækkerbisken. Rom vs. Milano, kampen om mesterskabet og/eller en Champions League plads er måske ikke helt på spil, men det kan måske give nogle indikationer.

Roma tog en hamrende vigtig sejr med hjem fra Cagliari, som dermed fastholder dem i top-4, og samtidig bragte dem tættere på Inter og længere væk fra Juventus. En vigtig kamp, men også ekstremt heldigt resultat, da modstanderens høje angriber Leonardo Pavelotti skulle have bragt sit hold foran 2-0 med 30 minutter tilbage af opgøret. Efter den kæmpe afbrænder med frit mål 4 meter væk, vågnede Romas offensive spillere op en smule op. To skud indenfor rammen var nok til at vinde 1-2, men begge mål kom på standardsituationer – blandt andet et flot frisparksmål fra Lorenzo Pellegrini. Chancer var der nok af, men skarpheden fejlede og I Giallorossi er ikke længere et målivrigt, indianerbolds spillende tonser hold, lige som i de seneste to sæsoner. Et andet element fra kampen var Jose Mourinhos fravær, da han var ude med en karantæne, og pludselig kunne de vinde en svær kamp. Det er ikke lovende, men interessant at følge! Skadeslisten er fortsat smal, med Chris Smalling tvivlsom og Leonardo Spinazzola ude, hvorimod den kommende modstander kæmper mere med det. Roma har dog spillet nogle hårde kampe ovenpå deres nedslagtning i det norske. 

AC Milan kæmper stadig med at holde deres spillere sunde og raske, og få tyndet ud på sundhedsstabens behandlerbænke. Det virker dog som om de er upåvirket af det, da sejren ruller ind for sjette Serie A runde i streg. Smalle sejre, men oftest fortjent selvom det vakler en anelse, hvilket kampene i Champions League også afslører. Senest tog de en 1-0 sejr over Torino, som velsagtens kunne være endt i en uafgjort uden nogen af blinket. Milan skaber stort set intet og scorer på et hjørnespark, hvor Olivier Giroud moser den ind. Vi kan altså forvente en kamp med to modstandere, som ikke helt har fundet sig til rette, men alligevel høster point nok til at ligge øverst i tabellen. De har potentialet til at spille enormt underholdende eller æstetisk flot fodbold – der er ikke noget som at se Romas gennembrudsspil igennem midten, eller Milans flydende defensive sideforskydning når det hele spiller. Derudover er der altid mulighed for at se noget spektakulært når Zlatan Ibrahimovic er involveret. Derfor kan det være svært at forudse kampens udfald, men Milan vil formegentlig fokusere på at forsvare med afbræk i kampen, hvor de overtager momentum og presser på. Roma skal derfor udnytte de chancer de får og afværge kontrastød og de perioder i kampen, hvor de bliver presset i bund. Jeg forestiller mig at det hold, som kommer foran, går sejrrigt ud af opgøret, og her tror jeg ud fra Romas manglende evner imod topholdene, at Milan trækker det længste strå. 

Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Atalanta – Lazio 1 (2-1)

Et langt fra sprudlende Atalanta mandskab tog en vigtig 1-3 sejr ude over Sampdoria i midtugen og kravler fortsat op imod top-4. En kontrolleret indsats efter de tidligt kom bagud, gav dem hurtigt en føring, efterfulgt af en ujævn affære. To gode perioder af 10 minutter var nok til tre scoringer, og kan de holde samme effektivitet i begge ender bliver de uden tvivl at finde i toppen. Det er dog ikke det samme vilde Atalanta, som jeg personligt har lært at elske i de seneste 3-4 år. Skal de vinde mesterskaber og Champions League, er dette til gengæld en naturlig udvikling – desværre. Atalanta skal godt nok finde en anden opskrift op til det kommende opgør, da de ikke vil kunne forvente længere perioder, men nærmere momenter, hvor de kan skabe noget spændende imod Lazio. Her er det heldigt for dem at både Josip Ilicic og Duvan Zapata ligner to topspillere, som er ved at finde deres høje niveau igen. 

Lazio skulle bevise en masse efter deres voldsomme 4-1 nederlag til Verona, og det gjorde de til dels imod Fiorentina. En uskøn 1-0 sejr, hvor cheftræner Maurizio Sarri tydeligvis kun ville se fight og en stærk defensiv præstation dikterede spillet. Kampen bød på 12 afslutninger og tre indenfor rammen i alt, så det bliver under alle omstændigheder svært at argumentere for en stærk offensiv præstation. Det bliver interessant at se, hvilken tilgang de vil have i weekenden, da udebanekampe ikke har været Lazios kop te. Vil de gå efter point giver de måske Atalanta mere plads på bolden fremfor deres normalt høje pres og forsvar ved at være i possession. Holdet bør kunne modstå La Dea i deres nuværende forfatning samtidig med at Ciro Immobile ikke behøver meget plads for at afgøre fodboldkampe og Luis Alberto er fremragende til at køre offensive omstillinger. Atalanta har endnu ikke tabt hjemme og deres nuværende form virker solid, hvorimod Lazio er håbløse på udebane. Desuden har der været en masse virak efter nederlaget til Verona, som muligvis har sat dem lidt i ubalance. Derfor forventer jeg en hjemmesejr.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Verona – Juventus 2 (1-2)

Kun et tæt 3-2 nederlag til AC Milan har stoppet Verona i at høste point i syv runder i streg. Cheftræner Igor Tudor har skabt stabilitet, men nu skal de vinde flere kampe. I midtugen blev det til 1-1 ude imod Udinese i en kamp, hvor de umiddelbart skal være glade for det ene point. Udinese lukkede ned for Verona og skabte 4-5 chancer, som kunne have givet en basse. De er absolut bedst, når de ikke skal stå for det meste af boldomgangen, men kan slå kontra og i små perioder af kampene skabe momentum. Det må vi forvente der er muligheder for imod Juventus, da modstanderne har travlt. Alt andet end tre point er ubrugeligt for Juventus, og det kan Verona udnytte. 

Juventus smed alt på gulvet i midtugen, da de jagtede tre point og i stedet blev straffet på det groveste af en Domenico Berardi genialitet. 1-2 blev slutresultatet imod Sassuolo i en vild afslutning, hvor Juventus pressede voldsomt på, men manglede en type som Cristiano Ronaldo til at afgøre det hele. To kampe i streg uden sejre har slukket det sidste håb om at være med i diskussionen om et mesterskab, og i stedet skal de nu finde nok kvalitet til en plads i top-4. I sidste sæson endte begge interne opgør med 1-1, og det vil ikke overraske mig, hvis vi stod med noget lignende igen. Jeg tror dog Juventus med en Paulo Dybala i højt spilhumør er tilstrækkelig til at kneben sejr til gæsterne.    

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Torino – Sampdoria 1 (2-1)

Godt nok er pointhøsten og deraf placeringen i tabellen ikke imponerende, men Torino er et helt andet hold sammenlignet med sidste sæson, hvor de længe kæmpede for ikke at rykke ned. Cheftræner Ivan Juric har gjort det forfærdeligt svært at spille mod il Toro, men målene vælter heller ikke ind i den anden ende af banen. Andrea Belotti, som enten til januar eller sommer er færdig i klubben, scorer ikke og så er det svært at forvente det store festfyrværkeri. Men det er imponerende, hvor hurtigt Juric har organiseret holdet, som nu kan tage et stort skridt væk fra bundstriden med en sejr i weekenden. De tre nederlag til Juventus, Milan og Napoli er ikke noget jeg tror bekymrer truppen synderligt, men giver i stedet tror på egne evner og systemet, og det kan godt komme til at gå udover Sampdoria. 

Pointhøsten har været den samme i de seneste fem kampe imellem de to modstandere, men forskellen er dog at Sampdoria har spillet imod markant lettere modstand. Senest blev det til et 1-3 nederlag til Atalanta, som ellers ikke har været voldsomt flittige til at score meget mere end det nødvendige. Sampdorias 4-4-2 system med fokus på at sideforskyde voldsomt kan til blive til deres fordel imod Torino, hvis de ikke formår at få vendt spillet hurtigt. Det er dog ikke noget Juric dyrker, da han gerne vil skabe overtal på siderne i et kalkuleret tempo. Dette bør cheftræner Roberto D’Aversa kunne udnytte, men han har aldrig vundet over Juric. Sampdoria har til gengæld ikke tabt til Torino i de seneste fire opgør, hvor det er blevet til tre sejre og en uafgjort. Jeg tror dog den statistik kommer til at blive ændret i weekenden, da jeg forventer en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Inter – Udinese 1 (2-0)

Det blev til en ganske overbevisende sejr på 0-2 over Empoli, som betyder at Inter stadig holder sig i nærheden af mesterskabsdrømmen. Endnu en positiv oplevelse og specielt mål nummer to sat ind af Federico Dimarco understreger den udvikling holdet på bolden gennemgår. De er offensive og markant mere afklaret på modstanderens banehalvdel, eller der er mulighed for mere sammenlignet med under Antonio Conte. Skal de holde trit med Napoli og AC Milan kræver det at de holder fast i den gode præstation, som gav et clean sheet to mål og yderligere et par chancer for mål. I kampe som den kommende er det enormt vigtigt, at de har fået flere værktøjer til at nedbryde en modstander med, da det må forventes at Udinese vil stå dybt og køre kontra. 

Udinese brillierer lige nu med fire udafgjort i streg, og kan med et sådan pointsnit snildt forvente en sæson mere i Serie A. I forhold til at vinde hjerter, er jeg straks mere i tvivl, men cheftræner Luca Gotti må arbejde med det han har – og det er meget lidt. De formår til gengæld at tjene penge på spillersalg og fortsat forblive i den bedste italienske liga, så det fungerer vel egentlig som det skal. Kendetegnene for de fire seneste kampe er deres manglende lyst til at være i boldbesiddelse specielt længe ad gangen. Kan de spille den fremad bliver det gjort og ellers skal der blot forsvares, indtil de kan sende et nyt kontrastød ud i verden. Inter burde ikke få de store problemer selvom Udinese har drillet en del på det seneste – jeg forventer en sikker sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: Inter -1,5 (AH) til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink


Fiorentina – Spezia 1 (2-0)

Det må have føltes som at løbe ind i en mur i midtugen, da Fiorentina skulle forsøge at hente point ude imod Lazio. Det kunne ikke lade sig gøre i en chancefattig kamp, som de tabte 1-0. Men på trods af nederlaget ligger de forsat med nærkontakt til pladserne i Europa, og har generelt spillet en hæderlig omgang fodbold i denne sæson. Det er dog fortsat den gamle traver om at de ikke er i stand til at skabe det store, hvilket et snit på 11 afslutninger pr. kamp og 1.3 xG (ifølge Wyscout) også understreger. Kun kampen imod Cagliari i sidste weekend bød på en xG mængde over 2, og imod Lazio i midtugen fik de kun afsluttet otte gange. Det burde de kunne ændre en anelse på i næste runde når Spezia kommer på besøg. 

Skadeslisten virker stadig lang og det samme gør udsigterne til at komme væk fra nedrykningsstregen, når de ikke er i stand til at slå Genoa i egen hule. De måtte nøjes med 1-1 og skulle sågar have hjælp fra Salvatore Sirigus ryg før de kunne juble over en scoring. Det hjalp dog ikke meget, da heldet og et straffespark tilsmilede gæsterne. Spezia formåede ellers at holde Genoa fra fadet og fortjente nok i sidste ende mere, men Emmanuel Gyasi sender bolden 900 meter over mål i en afstand af 2 meter, og så vinder man ikke fodboldkampe. I sidste sæson dominerede værterne totalt med en 3-0 sejr, og jeg forventer noget lignende vil gentage sig.

Rundager tror på: Fiorentina -1,5 (AH) til odds 2,49 – SPIL HER >>*


Genoa – Venezia X (1-1)

Det er blevet til tre point i de seneste fem kampe, som ellers har budt på hold omkring bunden og midten af tabellen. Genoa har ikke været i stand til at få meget andet en Mattia Destro til at klikke, og nu står de med en lille chance for at få lidt luft inden de går ind i en noget svære periode. Når Venezia kommer på besøg, må det være et krav at cheftræner Davide Ballardini kan få sit hold til at fremvise andet end den jammerlige omgang fodbold de har præsteret indtil nu. Det er først når de kommer bagud (og det gør det typisk) at vi har set et gram af intensitet, vilje og folk i feltet. Til det kommende opgør får de med stor sandsynlighed tøjlerne og skal styre tempoet, hvilket jeg er spændt på at se – jeg er ikke sikker på der er meget at komme efter. Men der er måske lys for enden af tunnelen, da de må håbe på vigtige spillere, som Zinho Vanheusen, Nikola Maksimovic og Hernani snart vender tilbage. De er under alle omstændigheder på ”dag til dag” listen nu. 

Venezia smed en gylden mulighed for at stikke af fra bunden, da de i midtugen tabte 1-2 til Salernitana. Efter planen kom de foran, men i løbet af anden halvleg blev de fuldkommen overmandet af blandt andet en velspillende Franck Ribery. Han var altafgørende i opspillet til 1-2 målet, hvor Venezia lignede statister 35 meter fra eget mål. Det virker ikke som om de har fundet en ideel start-11, formation eller spillestil, men afprøver forskellige måder at gribe kampene an på. Det har den klare fordel at de er ekstremt svære at forberede sig på, men omvendt bliver de heller ikke specielt gode til det de gør. Dermed afhænger deres præstationer i meget høj grad af dagsformen hos begge hold på banen. Kan de fange Genoa på en dårlig dag er det på ingen måde umuligt at hive et resultat med hjem, men det så ikke lovende ud imod Salernitana, som nærmest lignede et possessionbaseret hold. Jeg tror Venezia vil være ekstremt tilfredse med uafgjort, samtidig med at jeg er i tvivl om Genoa har noget at byde på. Derfor forventer jeg en pointdeler.    

Rundager tror på: X’et til odds 3,68 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Empoli 1 (2-0)

På bedste Sassuolo vis tog de er seriøs skalp, da de besejrede Juventus 1-2 ovenpå en vild afslutning. De havde svært ved for alvor at afvise Juventus, men det lykkedes dem at overleve de mange indlæg og dueller omkring feltet. Pludselig opstod muligheden for et flot omstillingsmål i den anden ende og nu er Sassuolo oppe omkring de europæiske pladser igen efter 10 point i fem kampe. I weekenden må det forventes at de kan være mere i kontrol end hvad tilfældet var imod Juve, og med Empolis tvivlsomme defensiv burde det også give nogle gode muligheder for mål. Ser man på deres seneste fem opgør, er det også blevet til tre Sassuolo scoringer i fire af dem, hvorimod de tabte 3-0 i den seneste i 2019. Det må opildne til revanche tid. De skal dog klare sig uden Jeremie Boga og Filip Djuricic, som begge er vigtige offensive brikker. 

Empoli fik ikke et ben til jorden hjemme, da de tabte 0-2 til Inter. Oprykkerne har været enten eller i denne sæsons første ti kampe, som har afgivet fire sejre og seks nederlag. Jeg tror til gengæld de får det enormt svært imod Sassuolo, som kan gå højt på dem og straffe deres noget langsomme boldomgang med erobringer tæt på Empolis mål. Empoli skal forsøge sig med simple gennembrud på siderne eller i mellemrummet forbi det forreste pres, da Sassuolos bagkæde trods alt er sårbar overfor det meste så snart de er blevet overspillet. Men jeg tror ikke de har kvalitet nok til at afvise værterne eller score mål nok for den sags skylde. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Salernitana – Napoli 2 (0-2)

Salernitana har to sejre i de seneste fire kampe og har på mirakuløs vis slidt sig op på en 19. plads. Blandt andet Franck Ribery’s ro på bolden har tilføjet et element af mere end kick and rush fodbold hos oprykkerne, hvilket klæder dem og ligaen! Men nu stopper festen når det ultimative tophold, Napoli gæster det åbne stadion Arechi. Salernitana skal vende tilbage til vaders og sparke lange bolde i håb og noget tilfældet falder ned. Det bliver dog med stor sandsynlighed ikke nok, da de defensivt ikke just har været prangende. 22 mål imod sig på trods af deres ekstremt simple spillestil er ikke godkendt. Det er specielt deres manglende evne til at vinde 1v1 dueller, som koster gevaldigt på siderne, hvor de tillader for mange giftige gennembrud – en cocktail som ikke er lovende imod Napoli. 

En overbevisende 3-0 sejr over Bologna og en generobring af førstepladsen var midtugens udfald for Napoli. De kan håbe på lidt hjælp fra Roma og dermed udbygge føringen, men skal først modstå fristelsen af at undervurdere den kommende modstander. Holdet skal vinde, men det kan blive deres værste fjende, hvis ikke de tager opgaven alvorligt. Heldigvis for cheftræner Luciano Spalletti, er holdet mere eller mindre skadesfri, hvilket giver stærk konkurrence og gode muligheder for at restituere vigtige spillere. Lorenzo Insigne fik banket den ind to gange imod Bologna, men Victor Osimhen forlod for anden kamp i streg banen uden et mål, og det tror jeg han kommer til at ændre på i weekenden. Om så han bliver sparet og kun skal udfylde en rolle som indhopper, vil hans kvaliteter være nok til at mose Salernitanas skrøbelige defensiv. Jeg forventer en sikker sejr til gæsterne, som dog må arbejde for sagen grundet en ”David vs Goliat” opvisning. 

Rundager tror på: 2-tallet + Victor Osimhen scorer til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Bologna – Cagliari 1 (2-1)

Ligesom så mange andre hold stod Bologna chanceløse overfor Napoli, der slagtede dem 3-0 i midtugen. Det er nu fire runder siden de slog Lazio 3-0 og tog deres seneste sejr, og for at gøre det hele værre, så har de lukket syv mål ind i de seneste to kampe. Det minder meget om det Bologna mandskab, der sidste år ikke var i fare for nedrykning, men heller ikke rigtig havde noget at spille for. De kan dog med en sejr muligvis få skabt lidt nærkontakt til det øvre lag, men det kræver markant bedre defensiv disciplin end, hvad vi har set på det seneste. Heldigvis for værterne får de Roberto Soriano og Adama Soumaoro tilbage fra karantæne, og specielt Soriano er livsvigtig for deres succesrate. De skal op imod Cagliari, som har lukket 22 mål ind, hvilket er det samme som Bologna og dermed en tyk indikator for mål. Det er blandt andet Musa Barrow og Marko Arnautovic som skal levere, men Cagliaris manglende evner til at forsvare på standardsituationer kunne godt gå hen og blive afgørende.

Cagliari er i kæmpe krise, hvilket blev understreget efter Salernitana overhalede dem i sidste runde. Deres 3-1 sejr over Sampdoria for tre runder siden er hurtigt glemt og erstattet af nederlag til Roma og Fiorentina. Senest skulle de forsvare en 1-0 føring imod hovedstadsklubben, men måtte endnu engang se sig slået ud af standardsituationer uden at være i stand til at svare igen. Cheftræner Walter Mazzarri har ikke lykkes med at få de ellers dygtige spillere Cagliari, trods alt, huser til at præstere på et acceptabelt niveau – den gamle bagkæde anført at Diego Godin og Martin Caceres er som en velsmagende hullet ost, de fleste hold får lov til at tage en stor bid af. Skal Cagliari have noget med hjem bliver det nødt til at komme på baggrund af en stor Joao Pedro præstation, hvilket jeg ikke ser komme. Jeg forventer absolut en sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar