18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 10. runde i Serie A d. 26. – 28. oktober 2021

Michael Rundager kigger nærmere på den 10. spillerunde i den bedste italienske række. Hvem kan håndtere den korte hviletid fra weekendens strabadser bedst? Der er Serie A-action på menuen både tirsdag, onsdag og torsdag.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Napoli – Bologna 1 (3-1)

Vi venter os en runde uden en klar og tydelig ”Rundens kamp”, men en masse gode fornuftige bud og en hulens masse spændende kampe. Valget gik på Napoli vs. Bologna, da jeg ikke er et sekund i tvivl om, at det er her vi vil finde mest underholdningsværdi.

Spillemæssigt har Napoli på ingen måde skuffet i denne sæson, og weekendens 0-0 affære imod Roma trak heller ikke ned. De sad fuldstændig på hjemmeholdet, som ikke var i stand til at skabe mere end et par nævneværdige afslutninger. Modsat må Victor Osimhen og Mario Rui være noget så ærgerlig over ikke at være i stand til at score. Allerede efter et kvarters spil brugte den unge nigerianer sin power i feltet, men fik ikke ramt bolden ordentlig med venstrebenet. Kampen bød også på udvisninger til begge trænere, hvilket betyder Luciano Spalletti for anden gang i denne sæson ser rødt og må undvære trænersædet for en stund. Det begynder at klinge ekstremt hult, den kritik Spalletti sendte Osimhens retning efter han fik rødt. Ikke desto mindre overlevede Roma, og Napoli forsætter ubesejret med en målscore på 19-3 og syv clean sheets (alle turneringer inkluderet). Udover Spalletti må hjemmeholdet klare sig uden Giovanni de Lorenzo, Konstantinos Manolas og Adam Ounas. To til bredden og en vigtig brik i start-11, men absolut ikke nok til at flytte holdet væk fra en voldsom favoritposition.

Bologna har i de seneste seks kampe været involveret i intet mindre end 28 mål og fire røde kort. Det er fuldstændig uhørt, og lige som vi kender Bologna. Jeg ville lyve, hvis jeg skrev, at mine forventninger til denne kamp ikke var et hav af mål. Specielt fordi Bologna skal klare sig uden Kevin Bonafazi og Adama Soumaoro i midtforsvaret, men også Roberto Soriano på midtbanen. De to sidstnævnte blev udvist i deres 2-4 nederlag til AC Milan, en kamp som bød på det helt usædvanlige – nemlig et Zlatan Ibrahimovic selvmål! Musa Barrow stod både for indlægget, Zlatan headede ind ved uheld, og scorede efter et perfekt oplæg fra Soriano, og den unge kant er brandvarm. Der er ingen tvivl om, at Napoli vil savne de Lorenzo til at holde styr på Barrow, men også den unge skotte, Aaron Hickey kommer til at blive vigtig for Bologna. Udover at han skal forsvare som aldrig før, skal han være klar til at iscenesætte de kontrastød, gæsterne kan orkestrere. Napoli vil unægteligt side på spillet og styre tempoet, så Bologna skal blot absorbere presset og vente på deres chancer. Det kan godt gå hen at blive en smule indianerbold tidligt i kampen, men det giver ofte spektakulære scoringer, og her har begge hold spillerne til at levere. Jeg forventer en sikker sejr til Napoli og mål over gennemsnittet.    

Rundager tror på: 1-tallet + over 3,5 mål til odds 2,75 – SPIL HER >>*Spezia – Genoa 1 (2-1)

Spezia har fortsat ikke fået styr på skadeslisten, men den er dog blevet markant mindre, så de må have været i stand til at træne ordentligt på det seneste. Af nævneværdige spillere ude finder vi Kevin Agudelo, Martin Erlic, Mehdi Bourabia og Arkadiusz Reca. Ikke de store navne, men spillere som vil blive savnet i samtlige kæder. Den har stået på små finaler i de seneste to runder, hvor det har givet en 2-1 sejr over Salernitana og et 2-1 nederlag til Sampdoria. Skal de overleve en sæson mere i Serie A, er det kampe som disse, der skal give overskud på kontoen, så Genoa på besøg er en must win. De spillede også som et hold, der skulle vinde i sidste runde, men kun en af de 17 afslutninger mod Sampdorias mål gav en scoring samtidig med at værterne blot skulle ramme målet to gange for at sikre sig tre point. Det er umiddelbart ingen underdrivelse at kalde det for et ufortjent resultat – men sådan er det at spille imod 4-4-2 hold; de er typisk det dårligste hold på banen, men er altid tæt på en sejr. Spezia skal fortsætte de gode takter og selvfølgelig score på deres chancer, men de skal også skabe mere.

Genoa, holdet født under en lykkestjerne, men ødelagt af dårlige trænervalg forsøgte at kæmpe sig tilbage fra et truende nederlag til Torino. Men lige meget hjalp det og Torino tog en velfortjent 3-2 sejr, som godt kunne have været større. Det har endnu ikke lykkes gæsterne at holde nullet i denne sæson, og målene skal primært komme fra en Mattia Destro. Godt nok har Destro scoret i fem af de seneste seks kampe, men han har aldrig været kendt for andet end at score i små stimer, så det fortsætter formentlig ikke. Genoa mangler en konkret plan, som ikke bare omhandler ren overlevelse, så det er svært at finde den røde tråd udover, at de forsvarer ekstremt kompakt og ikke skaber andet en gennembrud på kanterne. Selv det bliver besværliggjort af de mange skader, hvor de må undvære Mohammed Fares, Mattia Bani, Nikola Maksimovic, Zinho Vanheusen og Hernani – alle spillere, som kan styrke det defensive. Med hvad der er på spil, forventer jeg en hårdt spillet kamp, hvor værterne vil side på kampbilledet og Genoa vil håbe på et omstillingsmål. Spezia har til gengæld vist styrke i disse overlevelsesdramaer, og derfor forventer jeg en sejr til dem.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,31 – SPIL HER >>*

Venezia – Salernitana X (1-1)

Det er gået forbavsende godt for oprykkerne, Venezia, der befinder sig over nedrykningsstregen med 8 point, har en defensiv, som gør det markant bedre end de fire andre i bundstriden (tæller for nuværende ikke Udinese og Sampdoria med). De har lukket 15 mål ind i ni kampe, men har så heller ikke formået at sparke den ind mere end syv gange, og her halter det voldsomt. De bygger op med for mange bag det forreste pres og stresser for meget på bolden, når de har spillet forbi det forreste pres – dette fører typisk til intet konstruktivt, men de giver til gengæld få muligheder væk på dumme boldtab. Man må håbe og forvente, at de vil sætte sig mere på bolden i det kommende opgør og forsøge at satse mere, da de i snit otte afslutninger/kamp, det er blevet til i denne sæson, ikke er prangende.

Salernitana fik sig en ordentlig røvfuld i første halvleg imod Empoli, da de gik til pause duknakket og bagud 0-4. Et par formentlig store ord og udskiftninger i pausen gav dog lidt luft og pludselig stod den 2-4. Lige meget hjalp det dog, da dette også var slutresultatet. Hjemmeholdet fik alt initiativet efter Empolis scoring til 0-3, men her var kampen afgjort og dermed tabte Salernitana for anden runde i streg en altafgørende kamp, når det gælder overlevelse. Der er snart ikke flere skud i bøssen, hvis de ikke begynder at vinde disse kampe imod andre potentielt set, bundhold som fx det kommende opgør. Det bliver en lidt underlig kamp, da ingen af holdene er specielt gode til at angribe, og derfor tror jeg også, vi får et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,58 – SPIL HER >>*

AC Milan – Torino 1 (1-0)

For anden sæson i streg blander AC Milan sig for alvor i toppen, men en anden gentagelse fra sidste sæson er også skadeslisten. Her finder vi syv spillere, hvoraf den ene, Brahim Diaz godt nok lige er blevet testet negativ for COVID-19, men derudover hedder listen Samu Castellejo, Ante Rebic, førstekeeper Mike Maignan, Alessandro Florenzi, reservekeeper Allesandro Plizzari og nyindkøbte Junior Messias. Derudover har de en håndfuld spillere, som med stor sandsynlighed er langt fra topform pga. netop afsluttede skadesforløb. Ikke desto mindre er 40-årige Zlatan Ibrahimovic med igen, og han spillede samtlige 90 minutter i sidste rundes 2-4 drama i Bologna. Her diskede han op med intet mindre end et selvmål, et mål og en assist – lidt skuffende blev det ikke til et gult kort for et eller andet vanvittigt. Det er med livrem og seler for tiden, hvilket seks mål imod sig i de seneste tre Serie A kampe også vidner om. De giver for mange store chancer væk, hvilket kan skyldes de manglende famøse 100 procent fysisk og mentalt. Heldigvis for dem har overskuddet til at score mere end modstanderen hjulpet gevaldigt, og derfor har de otte sejre og en uafgjort i ligaen.

Torino kommer til at blive en stor mundfuld for milaneserne, da de under Ivan Juric har fået voldsomt godt styr på det defensiv og med få midler scorer de mål, der skal til. Senest gav det dem en fortjent 3-2 sejr over Genoa, hvor Genoa blev nødt til at kaste alt op i feltet for at få skabt noget farligt i det sidste kvarter. Torino har begrænset sine modstandere til 9 afslutninger/kamp og har kun 1.16 xG imod sig (ifølge WyScout). Det er kun AC Milan, Napoli og Roma med boring Jose Mourinho ved roret, som har lukket færre mål ind, end de 10 det indtil nu er blevet til. AC Milan skal derfor være effektive i deres angreb og samtidig håbe på en god dag defensivt i side- og halvrum – lige netop deres soft spots. Torino har ikke formået at konkurrere med topholdene på deres banehalvdel, og det tror jeg heller ikke, de kan i midtugekampen. Derfor forventer jeg en snæver sejr til værterne.

Rundager tror på: AC Milan vinder med ét mål til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Juventus – Sassuolo 1 (2-1)

En af rundens potentielt set bedste kampe venter, når Juventus og Sassuolo tørner sammen. Juventus må efter 1-1 imod Inter i weekenden erkende, at mesterskabet er tabt, men de har stadig fornuftige muligheder for at tage en top-4 plads, og det kræver tre point i kampe som denne. Fortsætter de med at få hjælp af dommerstaben, som imod Inter, er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at det kommer til at ske – puha. I sidste sæson vandt de overlegent 3-1 i begge kampe over Sassuolo, da de har en solid defensiv og nogle skræmmende dygtige omstillingspillere. Denne cocktail bliver også afgørende, hvis da Massimiliano Allegri er interesseret i det. Juve må undvære Federico Bernadeschi og Moise Kean, som uden tvivl er svækkelser offensivt, men her er der uden tvivl nok kvalitet i truppen til at erstatte dem uden problemer. Spørgsmålet er, om Allegri kan få det til at klikke, så de ikke skal vinde krigersejre, som i længden er en smule uværdigt for ”Den Gamle Dame”.

Sassuolo skal stå overfor et af deres fineste produkter, når Manuel Locatelli skal forsøge at gøre det onde imod sine gamle holdkammerater. Han har uden tvivl været en af deres bedste spillere, og gæsternes topscorer Domenico Berardi savner ham. Det lader til, at Sassuolo er på vej til at få bedre styr på det nye hold uden Francesco Caputo og Locatelli med syv point og et knebent 1-2 nederlag til Inter. Det bliver dog en gevaldig mundfuld at skulle nedbryde Juventus i deres nuværende defensive forfatning uden at åbne for meget op i den anden ende. Denne balance er jeg dog sikker på, at cheftræner Alessio Dionisi er ligeglad med, og det er derfor, jeg elsker at se I Neroverdi, da de spiller kompromisløst og offensivt. Jeg tror til gengæld det vil koste for meget, og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.    

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Odds på Serie A

*Reklamelink


Sampdoria – Atalanta X (1-1)

Sammenholdt med sidste sæson må denne kamp indeholde de to største skuffelser i denne sæson. Sampdoria roder rundt i bunden af tabellen, hvor selv weekendens 2-1 sejr over Spezia ikke var nok til at komme på ordentlig afstand af bunden. Spillet ruller ikke, og cheftræner Roberto D’Aversa er med stor sandsynlighed færdig med italiensk topfodbold inden længe. Han har i hvert fald aldrig vundet over hverken Gian Peiro Gasperini eller Atalanta, og en sejr er efterhånden påkrævet. Specielt når man tænker på den kommende modstanders formkurve. 34-årige Antonio Candreva scorede imod Spezia og udtalte efter kampen, at de først lige er kommet i gang, men jeg har mine bange anelser. Af vigtige spiller må de klare sig uden Mikkel Damsgaard og Bartosz Bereszynski.

Atalanta var dybt skuffende at se på imod Udinese, da de producerede langt under halvdelen af den mængde xG de normalt står for (ifølge WysSout). Bolden trillede, men der kom ikke nok højintense løb i og omkring feltet til at afgøre. Derfor skulle der også et flot langskudsmål fra Ruslan Malinovskiy til for at give det, der virkede som tre point. Men i 94’ minut scorede Udinese på et hjørnespark og stjal et enkelt point med hjem. La Dea har ikke haft nok glæde hans Robin Gosens, Luis Muriel og Duvan Zapata i form samtidig med, at Hans Hateboer slet ikke er med. Derudover er både Gosens og Hateboer samt Matteo Pessina, Berat Djimsti og Merih Demiral ude med skader. De er altså voldsomt svækket defensivt og må med stor sandsynlighed ændre formation til fire i bagkæden. Langt fra optimalt, men måske det friske pust, der skal til. Jeg tror vi får en rodet kamp med mange fejl fra begge hold og en pointdeler.

Rundager tror på: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*


Udinese – Verona X (1-1)

”Tyveri ved højlys dag” – det må have været overskriften i Bergamos lokale avis, hvorimod Udines formentlig har heddet ”Heltene kæmpede til det sidste”. Udinese klarede 1-1 i en kedelig kamp imod Atalanta, da de sikrede sig pointet efter en scoring fra Beto på hjørnespark i tillægstiden. Udinese har dermed spillet tre kampe i streg uafgjort og forinden tabt to kampe med 1-0. De formår at holde sig inde i alle kampe for tiden, om så det er fortjent eller ej. Defensiven og de hurtige omstillinger gør dem forfærdelige at spille imod, når resultatet til sidst skal opgøres. Det samme kan til gengæld siges om deres modstander, så spørgsmålet er, hvem der vil tage styringen i kampen. Udinese på hjemmebane vil med stor sandsynlighed forsøge at styre kampen, men meget kontrolleret uden at løbe for store risici på bolden. Der skal argentinsk tango til at nedbryde Verona, når Roberto Pereyra, Nauhuel Molina og Ignacio Pusetto indtager Dacia Arena.

Verona står med otte point i de seneste fem kampe og blandt andet en 4-1 sejr over Lazio i weekenden. Meget kan danne grundlag for det resultat – blandt andet at Verona er stærke hjemme og Lazio modsat er håbløse ude. Verona har til gengæld stadig deres første hjemmesejr til gode i denne sæson, da det blot er blevet til to uafgjorte og to nederlag indtil nu. Seneste udekamp var dog et tæt 3-2 opgør imod Milan, hvor Verona smed deres 0-2 føring efter pausen. Udinese er lidt som vinden blæser, om det er ude eller hjemme er ikke afgørende for dem, da de lever i stimer fremfor kontinuitet. Og lige nu lugter det meget af, at begge hold har momentum, hvilket kan give os en ganske tæt og intens kamp, hvor udfaldet ikke overraskende lugter af et uafgjort resultat. Dette er også mit bud på et resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,44 – SPIL HER >>*

Cagliari – Roma 2 (1-2)

Efter to kampe og fire point kom Cagliari stille og roligt ned på jorden igen i weekendens 3-0 nederlag til Fiorentina. De kan dog håbe på lidt flere point i den kommende runde, da det er på hjemmebane, hvor de har scoret otte af deres 11 mål og høstet fem af de seks point det er blevet til i ni kampe. Derudover taler statistikken også for gode muligheder for et positivt resultat, da Cagliari senest slog Roma hjemme med 3-2 og derudover har spillet to uafgjort og tabt knebent med en enkelt i to af de foregående fire hjemmekampe på Unipol Domus. Når det så er sagt er det vigtigt at kaste et blik ned over deres muligheder for at rotere, da skadeslisten bærer præg af start-11 materiale ude. Kevin Strootman, Martin Caceres, Dalbert Henrique, Sebastian Walukiewicz og Marko Rog er alle tvivlsomme eller helt ude.

Modsat værterne har Roma gode muligheder for at rotere, hvilket også kan være absolut nødvendigt taget deres stramme kampprogram i betragtningen. Leonardo Spinazzola forventes først tilbage i november, og derudover er Chris Smalling tvivlsom. De får også brug for overskud på en eller anden konto, da de seneste tre kampe ikke har gjort andet end ondt. Først taber de knebent til Juventus 1-0, så tager de til iskolde Norge for at blive slagtet 6-1 for til sidst at blive udspillet hjemme imod Napoli, men til gengæld være i stand til at forsvare 0-0 hjem. Roma skal tilbage på sporet, men det må blive uden Jose Mourinho, som blev udvist imod Napoli. Om det er en fordel eller ulempe vil tiden vise, men det har ikke set lovende ud på det seneste. Jeg tror Cagliari lider under for mange skader og derfor hiver Roma tre vigtige point med hjem fra Sardinien.    

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Empoli – Inter 2 (1-2)

Det er ikke hver dag, vi ser fire mål fra det samme hold i én halvleg, men det lykkedes alligevel Empoli i weekendens 2-4 sejr over Salernitana. Det nåede at blive en anelse spændende, men ikke mere end at Empoli kunne holde stand til trods for to hurtigere scoringer imod sig i anden halvleg. Oprykkerne har imponeret med 12 point i ni kampe og vigtige sejre over blandet andet de førnævnte og Cagliari. Det er disse kampe der er afgørende for deres overlevelse i Serie A – at de så også har vundet over Juventus, er blot en ekstra lille detalje. De har igen mulighed for at tage en stor skalp når Inter kommer på besøg, men ud fra deres dårlige anden halvleg imod Salernitana og generelt, hvordan de har fået prygl imod topholdene (Roma, Atalanta og Lazio), ser det svært ud. De vil egentlig helst være i kontrol på bolden, men dette er de ikke gode nok til, og så skal de pludselig lære at forsvare dybt over to halvlege, hvilket har kostet.

Inter har kun høstet fem point i de seneste fire runder og er pludselig syv point efter Napoli og AC Milan i toppen. Deres seneste 1-1 resultat imod Juventus lignede ellers længe en stadfæstelse af deres plads i topstriden, men et tvivlsomt straffespark frarøvede dem alle tre point. De kan dog føle sig en anelse selvforskyldt, da de blev for passive og paniske til sidst i stedet for at forsøge at styre kampen eller helt lukke den. Den samme fejl har jeg dog svært ved at se blive begået i den kommende runde, da de ingen skader eller karantæner har. Dette giver dem gode muligheder for at rotere og generelt stor konkurrence internt om, hvem der skal spille. Siden 2015 er det blevet til syv sejre og en enkelt uafgjort imellem de to hold, og det vil absolut være en kæmpe overraskelse, hvis ikke Inter fortsætter den gode stime med endnu en sejr.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Lazio – Fiorentina 1 (2-1)

Lazio befinder sig på en beskeden ottendeplads efter en på mange måder fantastisk sæson med sejre over Inter og Roma. Problemet er bare, at de bliver ved med at tabe på udebane, hvilket for nyligt har kostet to svigende nederlag på 4-1 og 3-0 til henholdsvis Verona og Bologna. Begge midterhold, som hovedstadsklubben som minimum skal vende retur med et point imod. Dette har resulteret i, at holdet er sat i ”lockdown”, forstået på den måde at de ikke må tage hjem til familien imellem de to daglige træningspas. Desuden har klubpræsidenten, Claudio Lotitio efter sigende mødt op til en frokost og endt i en voldsom diskussion med spillerne og krævet bedre præstationer af dem. Det ved vi jo alle sammen skaber et godt arbejdsmiljø – pisken har altid virket. Så med en masse at fejre og lige så meget at være frustreret over, skal de holde fast i deres gode hjemmebane på tre sejre og en uafgjort samt en målscore på 14-6. Modstanden bliver ikke let, men historikken er dog på hjemmeholdets side. Lazio har ikke tabt hjemme til Fiorentina i seks kampe og har kun tabt to gange men vundet seks i de seneste 10 opgør. Skadeslisten er kort med Mattia Zaccagni og Bobby Adekanye, men de må fortsat undvære Fort Knox i bagkæden, da Francesco Acerbi stadig har karantæne.

Uden slinger i valsen tog Fiorentina en sikker 3-0 sejr over Cagliari og overhalede dermed lige præcis Lazio i tabellen. Der er ingen tvivl om, at I Viola har truppen til at blande sig i subtoppen på samme måde som Sassuolo har gjort det i nogle år, men man sidder stadig med en fornemmelse af, at det er spinkelt. Fem sejre og fire nederlag, blandt andet et nederlag til Venezia i forrige runde, og de har ikke kunne konkurrere med topholdene, da de både har tabt til Napoli, Inter og Roma – men vandt dog over et formsvagt Atalanta mandskab. Jeg tror deres defensive organisation og fornuftige offensive brikker gør dem svære at spille imod for de andre midterhold og bundhold, men så snart de store kanoner møder op, har de det svært. Det regner jeg også med bliver tilfældet i midtugen, selvom hjemmeholdet lige nu bliver straffet fra højre og venstre. Lazio tager en kneben sejr fordi de har Ciro Immobile, Sergej Milinkovic-Savic, Luis Alberto og Felipe Anderson.

Rundager tror på: Lazio vinder med ét mål til odds 3,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Skriv et svar