18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 10. runde i Serie A d. 15. – 17. oktober 2022

Lazio – Udinese er en overrumplende Rundens Kamp, men det er altså rundens mest interessante opgør. Endda selv om der er Derby della Mole i Torino. Vores italienske ekspert Michael Rundager fortæller dig hvorfor og giver dig spilforslag til alle rundens kampe.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager
Odds på Serie A

*Reklamelink

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Rundens kamp: Lazio – Udinese X (2:2)

Jeg havde på ingen måde forudset, før sæsonen begyndte, at Udinese skulle være involveret i Rundens kamp på noget tidspunkt, men her sidder jeg så i 10. runde og kan kalde Lazio – Udinese for et vaskeægte topopgør. Lazio på tredjepladsen byder Udinese på fjerdepladsen op til dans.

Lazio fik et skidt resultat i hus, da de spillede 2-2 mod Sturm Graz torsdag aften. I grove træk skyldtes det en udvisning lige før pausen til Manuele Lazzarri og et par fuldtræffere fra William Bøving. Planen om at spare en masse spillere røg i vasken, og Lazio fik ikke engang den forventede sejr ud af det. Heldigvis for dem ser det pænere ud i Serie A, hvor de har vundet de seneste fire kampe med en samlet målscore på 14:0.

Senest vandt de noget overdrevet 4:0 over Fiorentina på baggrund af imponerende effektivitet på de fire chancer, der var værd at skrive hjem om. Omvendt begrænsede de La Viola til én god chance og 4-5 halvfarlige, og de lever videre på en total overpræstation i forhold til spillet på banen.

Det er svært ikke at forvente en bobbel, som må briste på et tidspunkt, og oven på en hård kamp i europæisk sammenhæng kan det måske blive tilfældet mod Udinese. Skadeslisten er umiddelbart tom, men mentalt og fysisk vil en del af start-11 være påvirket.

Gæsterne fra det nordøstlige Italien står i den samme situation med en noget nær skadesfri trup. Leonardo Buta er tvivlsom, og Adam Masina forventes ude, men ellers drager de til Rom med friske ben og selvtillid. Andrea Sottil og co lever lige nu i høj grad på mål fra standardsituationer, men de formår også at score imponerende mål i åbent spil. De har været i stand til at overrumple mere eller mindre samtlige hold på frispark eller hjørne, og dét eller en god kontra vil også være deres vej til sejr i weekenden.

Det bliver svært at holde Lazio fra mål, men i de seneste otte kampe har de holdt nullet tre gange og blot lukket seks mål ind, mens de selv har scoret 17 gange. Målene kan gentages, da de primært er baseret på standarder, og det defensive er tydeligvis deres anden styrke. Derfor forventer jeg en lige kamp, hvor Lazio muligvis vil være mest på bolden men mangle overskud, og det vil Udinese udnytte til at hente et point med hjem fra Olimpico di Roma.

Jeg tror, kampen ender uafgjort for tredje indbyrdes Serie A opgør i træk. Selv i Coppa Italia sidste år spillede de 0:0, før Lazio scorede i forlænget spilletid.

Rundager tror på: X til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Lazio måtte nøjes med 2:2 mod Sturm Graz i torsdags. Og måske må de igen gå sejrsløse fra banen, når de møder Udinese? (Foto: Bildbyrån)


Empoli – Monza 2 (1:2)

Empoli var ekstremt heldige med det ene point mod Torino, som fuldstændig udspillede dem. Dette er et faresignal, da Torino ikke har været gode på det seneste, og det er velsagtens den eneste grund til, Torino ikke formår at udnytte de 5-6 gode chancer, de skaber.

Empoli scorede på et vanvittigt flot mål af Mattia Destro, men det er ikke noget, de kan gentage. De kan dog være glade for de seneste fem kampe, da de her har lavet seks af sæsonens otte scoringer, men mål har været en mangelvare og vil med stor sandsynlighed fortsætte med at være det.

Monza flyver afsted, og specielt målet til 1:0 (Carlos Augusto) i sidste rundes 2:0-sejr over Spezia understreger, hvor velspillende de til tider har været under Raffaele Palladino. Nu står han klar til endnu en eksamen, når de skal forsøge at vinde fjerde kamp i streg. Til det kommende opgør vil de igen have gode muligheder for at tage point, da de besidder gode individuelle kvaliteter og også er i stand til at spille i et hurtigt tempo, som Empoli ikke bryder sig om. Derfor tror jeg, de snupper tre point.

Rundager tror på: 2 til odds 2,96 – SPIL HER >>*


Torino – Juventus X (1:1)

Derby della Mole er uagtet de to holds kedelige midterplacering stadig en stor begivenhed. Den besidder dog ikke den samme pondus som i så mange andre tilfælde, da Juve ikke blander sig i toppen og sågar kan overhales af deres lokalrivaler i tilfælde af et nederlag.

Torino har ikke set skarpe ud på det seneste, da de sjusker meget på bolden grundet tekniske fejl. Seneste missede de alle tre point mod Empoli, da de ikke var i stand til at udnyttes deres chancer. Vi skal også fem runder tilbage for at finde deres eneste sejr, som var mod Lecce på sølle 1:0, men det var i det mindste præcis, som Ivan Juric vil have det.

Hellere vinde 1:0 end at blotte sig kunne snildt være en samtale, Juric og Massimiliano Allegri ville hygge sig med. Opskriften må også stå på en solid defensiv, forudsigelig boldomgang og måske et mål på en standardsituation eller et indlæg.

Juve møder ind med samme indstilling, bortset fra de også kan bide fra sig på omstillinger, hvor de er ganske farlige. Dem tror jeg dog ikke, de vil få mange af mod Torino, og derfor forventer jeg et halvsløjt opgør i et langsomt tempo, hvor boldbesiddelse ikke handler om at score mål men om kontrol.

Torino lider ikke af skader, men gæsterne må fortsat klare sig uden Paul Pogba, som sidder over sammen med Angel Di Maria, Mattia De Sciglio og Marley Ake. Allegri er en maksimalt presset træner, som tydeligvis ikke får vendt skuden lige foreløbig. Det understreger midtugens 2:0-nederlag til Maccabi Haifa i Champions League ganske klart.

Hvad der historisk set har været en sikker sejr til storebror, ligner i høj grad en sikker pointdeler denne gang, hvilket, jeg da også forventer, bliver udfaldet.

Rundager tror på: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*


Atalanta – Sassuolo 1 (2:0)

For et par sæsoner siden ville dette være kampen om at være det mest offensivt sprudlende mandskab i Serie A med Atalanta som storebror og Sassuolo som La Dea Light. Nu er det power mod et generationsskifte.

Værterne har for alvor fundet sig til rette i deres pragmatiske spillestil, hvor defensiv organisation vægter højere end boldbesiddelse. De er modbydelige på omstillinger og kan mose de fleste hold på power og fysik, men denne forvandling kommer på bagkanten af en bagkæde, som netop lider under de samme kvaliteter hos modstanderne.

Der er altså mulighed for at presse dem på fart og styrke oppe foran, men det er ikke noget, Sassuolo for alvor besidder, så Atalanta kan hvile i deres koncept. De må dog klare sig uden Hans Hateboer, som (selvfølgelig fristes man til at skrive) er i karantæne. Derudover er Davide Zappacosta og Rafael Toloi ude med skader, som svækker deres bagkæde.

Sassuolo lider også under afbud fra Domenico Berardi, Gregoire Defrel, Hamed Traore og Mert Muldur. Offensivt mangler de altså noget pondus, og defensivt står de overfor en svær opgave, når La Dea kommer buldrende i omstillinger eller med mange i feltet.

Derfor tror jeg, tidligere indbyrdes resultater er en glimrende rettesnor for kampens resultat. Sidste sæson lykkedes det Sassuolo at vinde hjemme, men det var også deres første sejr mod Atalanta siden 2014. Hjemmeholdet tager en sikker sejr.

Rundager tror på: Atalanta -1,5 til odds 2,65 – SPIL HER >>*


Inter – Salernitana 1 (2:0)

Inter kom hjem fra Barcelona med et opløftende og ekstremt vigtigt point (3:3). Dermed kan de med løftet hoved bygge videre på den vigtige 2:1-sejr over Sassuolo fra sidste runde, når en på papiret overkommelig modstander venter. De må fortsat undvære Marcelo Brozovic og Joaquin Correa, men de seneste kampes målproduktion vidner om et hold i bedring.

Holder de en stor bevægelighed centralt, kan de splitte Salernitana ad, da de har en tendens til at spille med mandsopdækning fremfor at bruge hovedet. Derfor tror jeg, Inter kan spille sig igennem centralt og skabe store chancer både via siden og i bagrum.

Salernitana skabte ikke meget i deres 2:1-sejr over Verona, men det var tre vigtige point efter en 5:0-nedsabling mod Sassuolo. De skal være enormt skarpe taktisk, hvis ikke det skal blive en gentagelse, da de individuelt ikke har en chance.

Deres omstillinger skal sidde lige i skabet, samtidig med deres centrale midtbane skal vinde duellerne, for ellers kan det blive en grim én igen. Kommer de først bagud, står kampen ikke til at redde. Jeg forventer en sikker sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Inter -1,5 til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Spezia – Cremonese X (1:1)

Der skal til at ske noget for Spezia, hvis de skal gøre sig forhåbninger om ikke at blive suget ned i nedrykningshullet. Deres 2:1-sejr mod Sampdoria var livgivende, og det samme kan denne rundes opgør være. De skal være skarpe på deres boldomgang, da de lynhurtigt kan blive straffet på omstillinger.

De må dog klare sig uden vigtige spillere som Simone Bastoni, Jacopo Sala og Arkadiusz Reca, som alle forventes ude. Petko Hristov er tvivlsom, men han ville være en god mand at få tilbage.

Cremonese Ligger solidt i bunden med tre point, nul sejre og titlen som det dårligste forsvar med 19 mål imod sig. De ligner ikke et hold, som endnu har fundet deres vej til point, og det er et problem, for Spezia vil være markant mere afklaret. De kan dog glæde sig over endelig at have fået Cyriel Dessers på måltavlen i deres 4:1-nederlag til Napoli fra sidste weekend.

Dessers er en klassisk angriber, som scorer sine mål i stimer, så han vil være et godt bud på helten i skysovs, som lige ved og næsten sikrer gæsterne en sejr. Jeg tror, det ender uafgjort, hvilket holder Spezia i nærkontakt med bunden.

Rundager tror på: X til odds 3,10 – SPIL HER >>*


Napoli – Bologna 1 (3:0)

Det har været en forbilledlig sæson for Napoli indtil videre. De var også fantastiske helt frem til slutningen af november sidste år, med den ene forskel at de ikke havde succes i Europa. Det ville være helt skævt ikke at kalde deres færden i Champions League for en kæmpe succes.

De er for vilde, da spillerne nyder den store frihed, Luciano Spalletti giver dem i det offensive spil. 22 mål i Serie A efter ni kampe og vanvittige 17 mål i fire kampe i Europa. Jeg er målløs og dybt imponeret. Det er lige før, Viktor Osimhen tilbage er en større udfordring, men ikke desto mindre må vi forvente, han blot gør dem farligere.

Bologna kunne godt bruge noget af den skarphed, nu hvor Marko Arnautovic er meldt skadet, og de generelt bare har været ekstremt sløje. Senest formåede de blot at spille 1:1 mod Sampdoria og dermed smide en kæmpe chance for at komme væk fra nedrykningsstregen.

Nu står de overfor Europas måske varmeste mandskab, og det forventer jeg kommer til at gøre ondt. Napoli har vundet de seneste fire indbyrdes opgør og har scoret tre gange i fem af de seneste 10. Det vil på ingen måde overraske mig, hvis de gør noget lignende på søndag.

Rundager tror på: Napoli -1,5 til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Victor Osimhen var tilbage efter skadespause, da Napoli slog Ajax i CL i onsdags. Osimhen scorede til 4:2 og fejrede det selvfølgelig ved at smide trøjen. (Foto: Bildbyrån)


Verona – AC Milan X (1:1)

Efter et knebent 2:1-nederlag til Salernitana er det for alvor blevet hverdag for Verona at befinde sig i bunden af tabellen. Fire nederlag i streg (Salernitana, Lazio, Fiorentina og Udinese) og en 18. plads.

Det blev for meget for ledelsen, som har fyret Gabriele Cioffi og erstattet ham med den blot 35-årige Salvatore Bocchetti fra deres U19-mandskab. Han var selv en halvgod fodboldspiller, som sluttede sin aktive karriere i Verona, så det kan måske blive et godt match.

Muligheden for en overraskelse er også fornuftig, da Milan er hårdt ramt af skader med Mike Maignan, Simon Kjær, Davide Calabria, Alessandro Florenzi, Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers og Zlatan Ibrahimovic på skadeslisten. Krydrer man den liste med en tung midtugekamp mod Chelsea, som ovenikøbet blev tabt ganske fortjent 2:0, ser det pludselig indbydende ud for Verona.

Verona har bygget deres fundament i Serie A på en stærk hjemmebane. Det ved Bocchetti, og her tror jeg, han vil have sit indledende fokus. Derfor tror jeg, Milan får svært ved at skabe det store, og uafgjort virker som et indlysende resultat.

Rundager tror på: X til odds 4,10 – SPIL HER >>*


Sampdoria – Roma 2 (1:2)

Der kan vente gaver til Sampdoria, som i den grad har brug for alt den hjælp, de kan få. Det kræver dog en mandfolkepræstation mod Jose Mourinhos Roma. De er oppe mod en modstander, de med få midler kan lukke ned for i det åbne spil, men det, de skal frygte, som var det “D-dag”, er Romas standardsituationer.

Denne del af spillet bliver svær at begrænse, da Sampdoria er nødt til at stå lavt, men åbner de for meget op, vil spillere som Tammy Abraham, Lorenzo Pellegrini og Andrea Belotti straffe dem.

Roma er uden deres topscorer Paulo Dybala, hvilket er et kæmpe tab, da spillet på bolden på ingen måde flyder for Mourinhos Roma. Taktikken må være at komme til en masse indlæg, presse Sampdoria højt på banen i håb om et omstillingsmål og ellers sætte sig tilbage, nyde en Proseco Negroni og vente på et hjørnespark.

Kampen ender med en kedelig 1-måls sejr til hovedstadsklubben.

Rundager tror på: Roma (0:1) X til odds 3,65 – SPIL HER >>*


Lecce – Fiorentina 2 (0:1)

Lecce formåede på trods af en udvisning til Morten Hjulmand efter 23 minutter at holde kampen mod Roma meget tæt. De led dog et uundgåeligt 2:1-nederlag og de ligger derfor fortsat til på nedrykningsstregen med syv point. Defensivt har de gjort det godt, men spørgsmålet er, om de kommer til at savne sidste års bedste 6’er i Serie B, når Hjulmand er i karantæne. Den er svær mod en modstander, der er enormt stærk på central midt.

Fiorentina har udslettet Hearts samlet 8:1 i Europa League-gruppespillet inden for den seneste uge, men i Serie A ser det straks værre ud. Senest tabte de hjemme i Firenze 4:0 til Lazio og runden forinden 1:0 til Atalanta. Nu venter en mere spiselig modstander, som må undvære deres anfører og måske vigtigste spiller. Det må og skal være La Violas mulighed for at komme tilbage på ret kurs.

En plads i Europa er nok usandsynlig, men en respektabel placering kræver sejr over oprykkerne fra det sydlige Italien. Jeg tror, de vil skabe et hav af chancer og lige præcis score på en enkelt af dem til en smal sejr.

Rundager tror på: 2 til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på Serie A

*Reklamelink

Serie A
K
1SSC Napoli19162146143229150
2Inter20131640261442140
3AC Milan19115335241147238
4Atalanta20115439231651138
5Lazio19114435152045137
6Roma1911442516941237
7Udinese197752721644128
8Torino207672122-148227
9Bologna207582630-455226
10Empoli206861924-551526
11Juventus19115330151537523
12Fiorentina196582125-448223
13Monza196492328-542122
14Salernitana205692538-1348321
15Lecce204881924-546220
16Spezia2046101732-1552218
17Sassuolo1945101829-1145217
18Verona1933131731-1456312
19Sampdoria202315834-266639
20Cremonese2008121535-204718

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Læs også:

Skriv et svar