18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 38. runde i Serie A d. 23. – 26. maj 2024

Det hele har stort set sat sig, men vi har stadig neglebidende stemning i bunden, hvor den sidste nedrykker ikke er funder endnu. Læs Michael Rundagers bud på, hvem der rykker ned samt en spændende gennemgang af hele 38. runde.

(Foto: LaPresse / Alamy Live News)

Rundens kamp: Frosinone Calcio – Udinese X (1-1)

Søndag d. 26. maj kl. 20:45

Det er sjældent at to hold fra den kedelige ende af tabellen skaber rammer for rundens kamp, men med så meget på spil, er kampen på Benito Tripe det oplagte valg.

Begge hold er inde i en fornuftig periode, og har udstrålet stor motivation for at blive i Serie A. Specielt hjemmeholdet, som hvis vi ser bort fra et 0:5 nederlag til Inter i sidste runde, har leveret, hvad der skulle til for overlevelse – specielt uafgjort ude mod Empoli og en sikker 3:0 sejr over Salernitana samt sæsonens første udebanesejr hentet i Monza er stærke signaler. 

Det har primært været på eget græs, værterne har hentet deres point, men Udinese har hentet 20 af deres 34 point på udebane, så vi har en seriøs duel i vente. Gæsterne er ubesejret i de fire seneste kampe og kom på deres seneste udebanetur hjem med en 0:2 sejr over Lecce. 

Til det kommende opgør må Frosinone undvære deres førstevalg på mål (Stefano Turati) og deres styrmand på midtbanen (Luca Mazzitelli). Her er Udines bedste også ramt, men får muligvis nogle vigtige spillere retur fra skader. I forhold til at stå i disse svære kampe, er gæsterne noget bedre stillet med rutine og lignende scenarier i mange af de seneste sæsoner. Derfor tror jeg at Frosinone kan forvente at komme i problemer, men har omvendt et brugbart resultat fra start af. 

Det har Udinese bestemt ikke, og skal derfor jagte en sejr for at sikre sig en plads over nedrykningsstregen. Det kan være åbningen for hjemmeholdet, der mod et knap så kreativt hold kan forsvare den hjem. De har en god størrelse i bagkæden, så de burde kunne afvise indlæg, hvilket er gæsternes stærkeste våben. Derfor tror jeg de holder stand og sikre sig et uafgjort resultat akkurat som i det omvendte opgør.

Rundager tror på: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Cagliari – Fiorentina 2 (1-2)

Torsdag d. 23. maj kl. 20:45

Med en solid 0:2 sejr over Sassuolo sikrede Cagliari sig en sæson mere i Serie A og har dermed en gratis kamp tilbage på Sardinien. Alt imens skal La Viola holde Torino og Napoli på afstand, så de som minimum spiller Conference League til næste sæson. Det giver selvfølgelig værterne gunstige forhold, da de ikke rigtig skal jagte noget og derfor kan spille frit og forvente gode chancer på offensive omstillinger. 

Udover et mindre pres i ligaen, har Fiorentina også en stor finale i vente i Conference League d. 29. maj. Spørgsmålet er derfor, om de vil gribe denne kamp an, som en afgørende finale eller spare lidt på vigtige profiler. De har trods alt to kampe tilbage til at hente mindst to point. 

Jeg tror til gengæld de vil være fuldkommen fokuseret på at levere en stærk præstation, da alle gerne vil spille sig i start-11 til finalen. Her kan jeg ikke finde nogen stor motiverende faktor hos værterne, som nok er en smule tømmermændsramte. Derfor tror jeg på en sejr til gæsterne, som godt nok skal passe på omstillinger, men har nok kvalitet til at kontrollere kampen.

Rundager tror på: 2-talet til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Genoa – Bologna 2 (1-2)

Fredag d. 24. maj kl. 20:45

Genoa tabte knebent 1:0 til Roma i sidste runde men gjorde alt det de er bedst til. Stå kompakt og lukke fuldkommen ned for gennembrud centralt, samtidig med at de spillede med lav risiko på kuglen. De samme principper må gøre sig gældende i det kommende opgør, hvor bold masserende Bologna kommer på besøg. 

Gæsterne var yderst tæt på at levere en overraskende 3:0 sejr over Juventus, men smider alligevel det hele til sidst og får kun 3:3. Et totalt kollaps i slutningen af kampen blev dyrt – og Genoa kan gøre noget lignende, da to af målene falder på kontrastød efter dumme boldtab. Det var dog uhørt dårlige beslutninger, som kostede tre point, og de samme fejl ser jeg ikke gentage sig mod en light version af Juve. 

Skal vi tage noget positivt fra det ene point, så må det være, at de var i stand til at sorer tre gange mod Juventus. Det er en bedrift få kan prale af i denne sæson (Sassuolo tilbage i september 2023). Derudover har gæsterne en bronzemedalje at forsvare, og det kræver en sejr, hvilket også er mit bedste bud på et resultat.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,19 – SPIL HER >>*

Juventus – Monza 1 (1-0)

Lørdag d. 25. maj kl. 18:00

Et smukt comback i sidste runde, sørgede for at Juve fortsat kan tage tredjepladsen, men der er ikke meget positivt at hente fra deres 3:3 resultat mod Bologna – altså udover at kommer tilbage fra 3:0, på et frispark og to omstillinger. De var meget lidt imponerende i Paolo Monteros anden dag som cheftræner for Den Gamle Dame. Det var deres sjette kamp i træk med et uafgjort resultat, og det begynder at være tragikomisk. 

Værternes spillestil kommer til at give Monza problemer, da de ikke vil være dygtige nok til at forsvare lavt mod Juve. De skal op og angribe, hvilket giver værterne en gylden mulighed for at hent flere mål på en omstilling. Desuden har Juve en evne til at tvinge initiativet over hos deres modstander, så det vil komme helt af sig selv. Det er et problem for gæsterne, som ikke har haft meget held med deres possession. 

Det er ni kampe siden Monza sidst har vundet, og de ligner et hold som har været på ferie i lang tid. Det kommer Juve til at lukrere på, og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet + under 2,5 mål til odds 3,55 – SPIL HER >>*

AC Milan – Salernitana 1 (3-0)

Lørdag d. 25. maj kl. 20:45

Milan skal have ny træner, så meget står klar, men Stefano Pioli får lige en sidste salut, og så er det jo perfekt at Serie A historiens måske dårligste hold kommer på besøg. Det kan og må ikke gå galt, da kampen ingen sportslig værdi har, men det er en modstander som har spillet uafgjort mod Piolis mandskab i tre af de foregående fem kampe. 

Når det er sagt, må vi stadig antage at holdet er motiveret for at give sæson 23/24 og cheftræneren en ordentlig afslutning. Salernitana bøvler fortsat med en masse tvivlsomme skader og en karantæne til midtbanenmanden, Toma Basic pynter heller ikke på det. Derfor forventer jeg et mindre festfyrværkeri og en flot sejr til værterne.

Rundager tror på: 1-tallet + handiap (0:2) til odds 2,08 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Atalanta BC – Torino 2 (1-2)

Søndag d. 26. maj kl. 18:00

Gian Pierro Gasperini får sjældent stor ros fra disse kanter, men en ting skal han have et kæmpe skulderklap for, og det er at time hvornår holdet skal peake. Fem sejre i streg i Serie A og en Europa League finalesejr over Leverkusen, der var ubesejret 51 kampe i streg, har sendt deres sæson helt til tops. Med lidt mere held havde de også vundet Coppa Italia, men nu skal de jagte en tredjeplads i ligaen. 

Med to kampe igen, kan La Dea indhente både Juventus og Bologna, men det kræver en sejr over Torino, som vil gøre alt for at holde fast i en top-9 placering. Modsat gæsterne, har Torino heller ikke syv kampe i benene, bare i maj måned, og det må være en kæmpe fordel. Værterne må samtidig undvære Marten de Roon og Hans Hateboer som havde været god at rotere med. 

Tilbage i december pryglede Torino Gasperini med hele 3:0, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis deres kompakte organisation og tilsvarende modstanderens power kommer til at presse hjemmeholdet – et hold som nok også er en smule tømmermænds ramte. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,11 – SPIL HER >>*

SSC Napoli – Lecce 1 (2-0)

Søndag d. 26. maj kl. 18:00

Takket være flotte præstationer i Europa fra de andre hold i ligaen, har Napoli fortsat noget at spille for. Kan de liste sig ind i top-9, og Atalanta holder sig i top-5, ligger der Conference League pladser og venter. I det omvendte opgør hamrede de Lecce til månen med en 4:0 sejr, men det er også to trænere siden, og meget er sket sidenhen. 

Napoli har været en omvandrende katastrofe på defensive omstillinger og deres evner til at forsvare feltet mod indlæg, og netop dette må være gæsternes plan. Lecce må dog klare sig uden Lameck Banda, og de har ikke mere at spille for, hvilket de to seneste 0:2 nederlag til Atalanta og Udinese har understreget. 

Jeg tror Napoli får samlet de sidste mentale kræfter sammen og hevet tre point i hus, som muligvis er nok til at overhale enten La Viola eller Torino. Men det bliver hverken kønt eller imponerende.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3,5 mål til odds 2,30 – SPIL HER >>*

FC Empoli – AS Roma 1 (2-1)

Søndag d. 26. maj kl. 20:45

Empoli kæmper for overlevelse, men deres skæbne er udenfor deres hænder. Det kræver en sejr over Roma, som heldigvis ikke har noget at spille for længere, da de ikke kan rokke sig ud af stedet i tabellen. Værterne har været solide på hjemmebane, hvor de har hentet syv point i de tre seneste kampe, hvor det blandt andet er blevet til sejr over Napoli (1:0) og Torino (3:2). 

Kombinerer vi Romas manglende incitament og deres dårlige udebanestatistik med en sejr i de seneste fem forsøg, har Empoli da den chance. Der er også et 7:0 nederlag at revanchere for Davide Nicolas mandskab, som slipper for at kæmpe med Romelu Lukaku og Leandro Paredes, der begge er i karantæne. Nicola har det med at redde hold i Serie A, og det tror jeg også han gør i denne ombæring med en sejr. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – Inter Milan 2 (1-3)

Søndag d. 26. maj kl. 20:45

Det kan ikke understreges nok, hvor stor en bedrift det er, at Marco Baroni sikrer Verona en sæson mere i det bedste italienske selskab. Sidste rundes 1:2 sejr over Salernitana var nok, og nu kan de selvfølgelig med respekt for publikum nyde sidste runde, når mestrene kommer på besøg. 

Godt nok har Inter snublet en smule på det seneste, men jeg har svært ved at se dem gå fra banen uden en sejr. Begge hold kan trække vejret, og når Inter kan spille flydende vinder de 0:5 som i forrige runde mod Frosinone. Værterne må undvære Ondrej Duda, som trods alt bringe lidt kvalitet på et fuldkommen udtømt mandskab. Jeg tror Simone Inzaghi får talt det her op til at være en finale, som de vil vinde komfortabelt, ligesom i maj 2023 (0:6).

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Lazio – Sassuolo 1 (3-1)

Søndag d. 26. maj kl. 20:45

Sæsonen er slut for begge mandskaber, så der vil være en løsrevet stemning på Olimpico di Roma. Både Lazio og Sassuolo har haft et skuffende 23/24, og det kan denne kamp ikke ændre på, men jeg er relativt afklaret med at værterne vil gøre alt for at slutte godt af. Både Ciro Immobile (7) og Felipe Anderson (5) har alle været flittige målscorer mod Neroverdi, og deres evner omkring målet vil gøre ondt på den måske dovneste bagkæde i ligaen. 

Sassuolo har lukket 12 mål ind i de seneste fem runder (74 for sæsonen, og med midtbanen generalen Matheus Henrique i karantæne, ser det skidt ud defensivt. Derudover er Domenico Berardi fortsat ude, så der er ikke meget at skyde tilbage med. Derfor forventer jeg en sikker sejr til Lazio, der vil være i stand til at vinde deres offensive 1v1 dueller på siderne og finde en listig Immobile i feltet. 

Rundager tror på: 1-tallet + handicap (0:1) til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar