18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 37. runde i Serie A d. 17. – 20. maj 2024

Serie A har et par topkampe på programmet samtidig med at bunden stadig flyder med nedrykningskandidater, der skal i direkte duel om overlevelse.

(Foto: LaPresse / Alamy Live News)

Rundens kamp: Fiorentina – SSC Napoli 1 (2-1)

Fredag d. 17. maj kl. 20:45

Der venter en spændende kamp i Firenze, da ottendepladsen giver en plads i Conference League til næste sæson. Godt nok findes stadig en masse scenarier, som kan sikre Napoli adgang uden en sejr, men det ville pynte på situationen. 

Derfor tror jeg, det bliver en kamp med en masse nerve, som jeg tror vil passe værterne bedst. Det spiller i egen hule, har ramt en fornuftig periode med 10 point i de seneste fem runder, på trods af svære kampe i Europa. De må undvære noget offensiv firepower, da Andrea Belotti og Jonathan Ikone er tvivlsomme og Riccardo Sottil helt sikker er ude. 

De stiller dog stadig med en imponerende start-11, hvilket Napoli selvfølgelig også gør på papiret – men de har været lort på græsset, så det er underordnet. Af skader Står Victor Osimhen (igen), Mario Rui og Piotr Zieliński til at misse kampen, men holdet virker slukket, og så er der ikke meget at stille op alligevel.

Vi skal seks runder tilbage, for at finde gæsterne seneste sejr, og jeg tror ikke de vil være i stand til at finde fodfæste på Artemio Franchi. La Viola vil kunne dominere på kuglen, og har god fart foran, hvor M’Bala Nzola kan gøre en forskel i kontrafasen. Napolis bagkæde kommer også til at bøvle med Christian Kouame og Nico Gonzalez, i en sådan grad, at jeg har svært ved at tro på andet end en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,41 – SPIL HER >>*

Lecce – Atalanta 1 el. X (2 el. 1-1)

Lørdag d. 18. maj kl. 18:00

Et relativt formsvagt Lecce mandskab, der ikke har vundet i de seneste tre runder, får nok at se til lørdag aften. De har måske ikke sikret sig en sæson mere matematisk, men må føle sig trygge nok, til at de for ofte rammer off-kanten i kampene. Det betød blandt andet, at de tabte 0:2 til Udinese, som i den grad har noget at kæmpe for. 

Det samme gør sig gældende for Atalanta, som skal forsvare deres Champions League placering. Deres nuværende formkurve er imponerende, og evne til at kontrollere kampe på forskellig vis, har gjort dem svære at spille imod. De har power i feltet, som kommer til at gøre ondt på Lecce, samtidig med at de kan skrue tempoet op, hvilket kan blive nødvendigt. 

Værter kan til gengæld spille frit, og venter en modstander, som allerede har spillet fem kampe i maj måned – fire af dem var sågar mod svær modstand. Så jeg tror egentlig, at Lecce har fornuftige chancer for et hæderligt resultat. Derfor vil jeg gå med en double chance til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 2,00 double chance til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Torino – AC Milan X (1-1)

Lørdag d. 18. maj kl. 20:45

Der har ikke været mange sejre på det seneste for de to mandskaber, men begge møder op på Stadio Olimpico Grande Torino, med en frisk en i bagagen.

Torino sænkede Verona 1:2, og cementerede deres tiendeplads, som nok er det Ivan Juric’ fodboldfilosofi rækker til. Bundsolid sæson, uden de store armbevægelser, og det regner jeg heller ikke med vi får at se lørdag aften. Juric vil med stor sandsynlighed have identificeret fine muligheder for en sejr, ved at stille sig en smule tilbage og holde det kompakt. 

Milan vandt med hele 5:1 over Cagliari, hvilket går ok i spænd med de seneste par kampe, som også har budt på en del mål mod mindre dygtige hold. Deres udfordring har så været, at de ikke har forsvaret koncentreret i 90 minutter, og det har kostet mål i den anden ende. Sover de i timen mod Torino, vil det koste, da jeg forventer den samme målfest, hvor de scorer sig ud af problemerne. 

Jeg tror de to hold vil gribe kampen an i et langsomt og tålmodigt tempo, som giver en langtrukken affære, der ender i en pointdeler.

Rundager tror på: X til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Cagliari Calcio X (1-1)

Søndag d. 19. maj kl. 12:30

Sassuolo er ikke helt ude endnu, og kan med en sejr holde liv i drømmene, men holdet har ikke rigtig vist nogen seriøs reaktion på deres situation. Udover en heldig 1:0 sejr over Inter, som var perfekt timing i forhold til at ramme mestrene, da deres promille stadig lå stabilt over 2.0, har leveret skuffende resultater. 

Her skal Cagliari trods et fælt 5:1 nederlag til Milan have kæmpe ros. De har hentet lige knap halvdelen af sæsonens point i den sidste tredjedel af sæsonen, og sågar deres første udebanesejr. Endnu en af slagsen vil redde dem og samtidig kaste værterne ned i Serie B. En uafgjort kan også være tilstrækkelig, og jeg lige netop det bliver kampens resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Monza – Frosinone 1 (2-1)

Søndag d. 19. maj kl. 15:00

Monza har ikke vundet i deres tre seneste hjemmekampe og står helt uden en sejr i de seneste seks. Jeg har dog noteret mig, at de trods denne statisk, har klaret det solidt mod holdene under dem. De har således hentet point i syv af de seneste otte af den slags kampe – Blandt andet en 2:3 sejr i det omvendte opgør.  

Værternes evner på bolden fejler intet, og det bliver spændende at se, om Raffaele Paladinos tekniske mandskab kan spille sig ud af gæsternes mandsopdækning. Inter lykkedes i den grad med det i sidste runde, da de rundbarberede dem 5:0, og det var tydeligt at pasningsspillet splittede Frosinone ad op til flere gange.

Monza kan med små løft over det forreste pres spillede sig forbi 4-6 mand og blæse afsted derfra. Frosinone har stadig ikke vundet på udebane, og det tror jeg heller ikke de formår i denne ombæring, hvor jeg forventer en sejr til værterne.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Udinese – FC Empoli 1 (2-1)

Søndag d. 19. maj kl. 15:00

Med en yderst veltimet 0:2 sejr over Lecce, hoppede Udinese væk fra nedrykningsstregen og tog nedrykningsskæbnen i deres egne hænder. Nu står de med en fantastisk chance for at tage en sæson mere i Serie A, det kræver blot en sejr over Empoli, der har tabt fem udekampe i streg. 

Til gæsternes held har Udinese blot vundet en enkelt gang på Bluenergy Stadium, og det skyldes blandt andet, at de tvinges mere frem på hjemmebane. Empoli kan derfor forvente at kunne pakke sig og håbe på kontrastød, samtidig med at de vil få tid og plads til at etablere angreb uden at det skal være på baggrund af en bolderobring. 

Davide Nicola kan til gengæld ikke se sig tilfreds med et enkelt point, og bliver derfor tvunget til at stikke hovedet lidt frem. Netop her forventer jeg, at Fabio Cannavaro sætter holdet op til at slå til. Derfor tror jeg på en smal sejr til værterne, som redder sig endnu en sæson.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Inter Milan – Lazio 1 (2-1)

Søndag d. 19. maj kl. 18:00

Selvom mesterskabet for længst kom i hus, buldre Inter fortsat derudaf. Senest gik det ud over Frosinone, der blev nedsablet med hele 5:0. Runden forinden led Inter godt nok sæsonens andet nederlag, men jeg forestiller mig, at de har været noget påvirket af en seriøs omgang fejring af Scudettoen op til. Derfor bør der ikke lægges meget i det resultat. 

De skal også være på tæerne, når formstærke Lazio kommer på besøg, specielt fordi de fortsat har lidt at spille for. Begge hold kan stille i tæt på stærkeste, men gæsterne må dog undvære udsmideren Alessio Romagnoli grundet en karantæne, og derfor forventer jeg en levende kamp. 

Inter må og skal dominere samtidig med at de kan presse Lazios bagkæde, der mangler stærke Romagnoli. Står Yann Sommer samtidig en standard kamp, forventer jeg ikke mange mål til gæsterne, som ikke just har været masseproducenter af afslutninger. Det lugter af en hjemmebanesejr.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3,5 mål til odds 2,41 – SPIL HER >>*

AS Roma – Genoa 1 (2-0)

Søndag d. 19. maj kl. 20:45

Roma kan med lidt held sikre sig en plads i Champions League, men deres chancer led et alvorligt knæk, da de i sidste runde tabte 2:1 til Atalanta. Derudover står de uden en sejr i de seneste fem kampe (Europa League inkl.). Der er altså noget som skal rystes af, samtidig med at de nok gerne vil revanchere deres slemme 4:1 nederlag i det omvendte opgør. 

Modstanden og de mange kampe ovenpå hinanden, har til gengæld fyldt en del på det seneste, og deres lige ved og næsten comeback mod Bayer Leverkusen var imponerende. Derfor tror jeg de med en uges restitution, vil stå snorlige igen, klar til at bringe power og et flydende angreb i 90 minutter.  

Genoa vil uden tvivl blive presset i bund, men det er også ofte her de har det bedst, da de kan køre kontra. Jeg tvivler dog på at de kan gentage det heldige 3:3 resultat mod Milan for to runder siden, og trykket samt antal mål kunne nemt blive det samme. Derfor forventer jeg en sikker sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3,5 mål til odds 2,13 – SPIL HER >>*

Salernitana – Hellas Verona 2 (1-2)

Mandag d. 20. maj kl. 18:00

Salernitana er ikke helt gået på ferie endnu, da de lige skulle drille Juventus (1:1) en sidste gang, inden de siger goddag til Serie B. Det er dog på ingen måde nogen god indikator for, hvilken tilstand mandskabet befinder sig i. Deres skadesliste tegner et billede af et hold, som fysisk og mentalt er slukket – otte tvivlsomme og to skader. 

Derfor er det svært at vurdere den egentlige modstand, Verona kan forvente, men tager de en sejr mandag aften, sikrer de sig en sæson mere i Serie A. På papiret er det til gengæld to halvsløje hold, så det handler om at være dem der laver færreste fejl på banen – sagt med andre ord – det bliver en kamp på dueller, power og en god kontra, som skal afgøre det. 

Verona må være mest ovenpå mentalt, samtidig med at de har kunne træne godt op til, hvilket værterne ikke har været i stand til, grundet de mange skader. Derfor tror jeg på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Bologna – Juventus 1 (2-1)

Mandag d. 20. maj kl. 20:45

Efter et par kedelige uafgjorte resultater mod Torino og Udinese, sendte Bologna de forsvarende mestre fra Napoli til tælling (0:2). Nu venter et andet såret dyr, når Juve kommer på besøg, og her skal de forsvare deres tredjeplads, som er deres bedste placering siden sæson 07/08. 

Jeg forventer en kontrolleret affære, da begge hold har en sikker og tålmodig boldomgang dybt indgroet i deres DNA. Kampen vil let og elegant bølge frem og tilbage, da både Allegri og Motta har skræddersyet holdet til at spille sig på modstanderens banehalvdel. Det som kommer til at afgøre kampen, er de to holds topspillere og her er værterne hårdt ramt, da Lewis Ferguson og Joshua Zirkzee er skadet – Det giver til gengæld plads til Jens Odgaard. 

Omvendt må Juventus være en anelse udmattet fysisk og mentalt, ovenpå en hård Coppa Italia finale, som sikrede dem sæsonens eneste trofæ. Dermed tror jeg ikke de vil møde op med samme tænding som værterne, der vil give deres fans noget at juble over. Derfor tror jeg på en smal sejr til Bologna.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar