18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 22. runde i Serie A d. 26. – 29. januar 2024

Efter et overstået Supercoppa Italiana er Serie A tilbage med den fulde pakke. Michael Rundager er klar med sin analyse af 10 vigtige kampe, som har stor betydning i begge ender af tabellen.

(Foto: IMAGO / Insidefoto)

Rundens kamp: Fiorentina – Inter Milan 1 (0-1)

Søndag d. 28. januar kl. 20:45

Firenze kan byde på topkamp i Serie A, når Fiorentina tager imod Inter. Begge hold ligger i top-4, men deres udgangspunkt er vidt forskellige. Inter skal nu jagte Juventus alt imens La Viola kæmper for sin Champions League plads.

Det er selvfølgelig svært at snakke om krise, når værterne indtager en fjerdeplads, fortsat spiller i Europa og sendte Bologna ud af Coppa Italia i begyndelsen af 2024. Men faktum er, at den Coppa sejr var efter straffespark (0:0), og har blot scoret to gange i de seneste fire kampe (2:2 mod Udinese hjemme). De har generelt ikke hamret den ind i denne sæson, og det kan blive en kæmpe udfordring, når Serie A’s mest scorende hold kommer på besøg. I det omvendte opgør tabte de 4:0, og ser vi på de seneste scoring fra Supercoppa og Serie A, hvor standarder og returløb ikke har været gode, kan det vække bekymringer hos Vincenzo Italiano. Selvom de ikke lukker mange mål, har de set tunge ud, hvilket ikke er tilladeligt, når Lautaro Martinez kommer på besøg. 

Inter kan med ro i sindet træne en hulens masse standarder, placere sig relativt dybt, og investere alt i offensive omstillinger, og så har de opskriften på tre point. Det er måske også meget belejligt, når både Nicolo Barella og Hakan Calhanoglu er ude med karantæne. Deres midtbane kommer nemlig ikke til at virke specielt intimiderende, så de skal ikke regne med at kunne spille sig igennem. De vil træde ind på Artemio Franchi med selvtilliden i orden efter den samle Supercoppa Italiana sejr, grundlagt ovenpå sejre over Lazio (3:0) og Napoli (0:1). Jeg tror på en Inter sejr ligesom i tre af de seneste fire interne dueller.

Rundager tror på: 2-tallet + under 3.5 mål til odds 2,59 – SPIL HER >>*

Cagliari – Torino X (1-1)

Fredag d. 26. januar kl. 20:45

Cagliari dummede sig gevaldigt i sidste runde, da de tabte 3:1 til Frosinone, som dermed tog et kæmpe skridt mod overlevelse. Nu er de til gengæld hjemme i egen hule, hvor de sjældent taber. De er ekstremt gode til at trykke deres modstander, når de Unipol Domus har fansene i ryggen. 

Den kommende modstander vil dog være i stand til at modstå det værste, da de selv er et hold med stor fysisk kapacitet. De fire seneste kampe har også vist, hvordan de udligner hinanden på power (en sejr hver og to uafgjort).

Jeg tror vi får en kamp, hvor begge spiller med lav risiko på bolden, hvor man minimerer omstillinger mod sig. Der vil primært komme gennembrud på siderne, hvorfra de kan udnytte deres styrke inde i feltet, når bolden bliver smækket derind. Der vil under alle omstændigheder være lukket tæt centralt, så de store gutter oppe foran skal være klar på indlæg. Det er en kamp som lugter langt væk af uafgjort.

Rundager tror på: X til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Atalanta BC – Udinese 1 (2-0)

Lørdag d. 27. januar kl. 15:00

Der venter Udinese en kæmpe opgave, når de skal til Bergamo, hvor hjemmebanepublikum er blevet forkælet med fire sejre i streg. Seneste kunne de sågar juble fem gange i 5:0 sejren over Frosinone. Det skal dog understreges at ofte bøvler med Udinese, men bringer de det samme tempo, som deres seneste kampe har vist, bliver det en smal sag at give deres fans endnu en gave. De vil primært få plads på siderne, men det er specielt her, de har udstrålet en masse power og overskud, så det handler egentlig bare om at få fyldt feltet op. De vil savne Teun Koopmeiners og Ademola Lookman, men for tiden har andre bare taget over. 

Gæsterne svæver lige over nedrykningsstregen, men det er ikke takket være deres præstationer på udebane, hvor det blot er blevet til en sejr over ni point. På det seneste har de også lukket et hav af mål ind, hvilket ikke lover godt for deres chancer overfor en modstander der specielt hjemme har banket dem ind. De har indkasseret syv mål i de seneste tre kampe mod Milan, Fiorentina og Lazio, som alle falder i den samme kategori som La Dea – nemlig et tophold. Jeg forventer at de vil stille sig så dybt som overhovedet muligt, og håbe på et kryds, men værterne vil have friske ben og nok intensitet i kroppen til at sikre en sejr.

Rundager tror på: 1-tallet + handicap (0:1) til odds 2,33 – SPIL HER >>*

Juventus – FC Empoli 1 (1-0)

Lørdag d. 27. januar kl. 18:00

Ikke nok med at Juventus har vundet fem kampe i streg, de har også taget to med hele 3:0 sejre. Det er gået ud over Lecce og Sassuolo, som er blevet kørt over af Dusan Vlahovic. Den 23-årige serber har nettet fem gange i de seneste fire optrædener, hvilket gør ham ekstremt spændende mod Empolis lavtstående bagkæde. 

Juve skal ikke gøre sig mange tanker om et let angreb, da den nye cheftræner hos Empoli, Davide Nicola, allerede har sat sit præg på gæsternes defensive udtryk. Alle mand bag bolden, et insisterende pres på boldholder, som vil frustrere de fleste hold, og så kan de med lidt held også sparke den ind i modsatte ende af banen. 

Derfor bliver Vlahovic vigtig, da værterne skal forvente at kunne skabe mest via indlæg. Der vil ikke være mange muligheder for omstillinger eller en Federico Chiesa, som lige sætter et par spillere – hvis han overhovedet bliver klar.

Kampens udfald er jeg ikke i tvivl om, men det er mere om Nicola er i gang med et mindre mirakel, som kan sætte en stopper for den gamle dames succes. Jeg tror nu Allegri formår at sætte sit hold op til en smal sejr.

Rundager tror på: 1-tallet + under 2.5 mål til odds 2,90 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

AC Milan – Bologna 1 (2-1)

Lørdag d. 27. januar kl. 20:45

Det føles lidt som et loop, når AC Milans situation skal beskrives, for endnu en runde må de undvære vigtige spillere, da Fikayo Tomori, Ismael Bennacer, Samuel Chukwueze og Malik Thiaw er ude. Men på trods af deres evindelige afbudsramte spillertrup, formår de fortsat at vinde kampe. Det er sågar blevet til fire sejre i streg og ti mål banket i nettaget i denne periode, hvor en imponerende bred vifte af spillere bidrager til målproduktionen. 

De får også brug for skarprettere til det kommende opgør, hvis da Bologna kan finde melodien igen. Modsat værterne, har de nemlig kun vundet en af de seneste fire kampe, som ellers har budt på nederlag og pointtab til hold forbundet med nedrykningsspillet. Men jeg tvivl på at Stefano Pioli og Rossoneri vil sove i timen, da vi ikke skal langt tilbage for at finde Bologna  med tre point mod Atalanta og Roma.

Det vil blive en kamp om, hvem der kan flytte bolden mest rundt uden at blive farlige, da jeg forventer at begge hold vil spille med stor respekt. Der hvor forskellen rammer, er hjemmebanefordelen og gæsternes nuværende svingende form. De må også undvære den giftige back, Stefan Posch, som betyder meget for deres lave defensive udgangspunkt. Derfor forventer jeg en sejr til Milan

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Genoa – Lecce X (1-1)

Søndag d. 28. januar kl. 12:30

Genoa får en svær opgave, når de skal forsøge at holde deres ubesejrede stime kørende. De skal nemlig undvære både Morten Frendrup, Emil Bohinen (tvivlsom) og Milan Badelj samt Junior Messias og Stefano Sabelli. Deres midtbane er mildest talt udslettet, samtidig med at salget af Radu Dragusin har fjernet noget kvalitet i bagkæden. 

Derfor kan de ikke forvente at deres evner til at lukke ned centralt vil være fejlfri, men omvendt vil Lecce ikke forsøge at tvinge sig igennem i det rum. Kampen vil med stor sandsynlighed vindes i side- og halvrum, hvor begge hold kan minimere risici forbundet med omstillinger den anden vej. 

Lecce døjer ikke med skader og karantæne i samme grad, og forventes derfor at kunne stille i stærkeste, med mindre Lameck Banda ikke vurderes klar efter African Cup of Nations. Under alle omstændigheder, bør der vente point til gæsterne efter dette opgør. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,09 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – Frosinone 1 (2-1)

Søndag d. 28. januar kl. 15:00

Der er meget på spil for søndagens gyser mellem Verona og Frosinone. Det er en must win kamp for værterne, som til gengæld lige har set deres modstander banke Cagliari 3:1. 

Verona er ikke venner med bolden, men det behøver de heller ikke være for at vinde på søndag. Frosinone har godt nok sadlet en smule om i deres spillestil, men de kommer stadig til at give kontramuligheder, og så kan Verona ellers sørge for at pumpe bolde efter deres store angriber Milan Djuric, som også bliver en seriøs håndfuld inde i feltet. 

Frosinone er hårdt ramt af skader i bagkæden, og det er en skidt cocktail når den bredde i truppen er elendig. Derfor tror jeg ikke de kan afvise Verona, hvis først de begynder at bombardere bolde i feltet, i det tilfælde at der mangler et mål eller to. Det lugter af en hjemmesejr, som samtidig skaber et endnu mere kompakt nedrykningsspil.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,47 – SPIL HER >>*

Monza – Sassuolo 1 (2-1)

Søndag d. 28. januar kl. 15:00

Monza har formentlig ikke været lutter smil og latter i de seneste par uger ovenpå nogle pinlige nederlag til Empoli 3:0 og Inter 5:1. Det har været pinligt ringe defensivt, hvor de ikke arbejder retur og deres tre-back kæde har på ingen måde kunne hænge sammen. Et par modsatrettede bevægelser og så er de straks ude af balance. 

Lige netop det må og skal Sassuolo udnytte på det groveste, da de trods alt besidder en smule dynamik og flair oppe foran. Det er godt nok ikke noget vi har haft fornøjelsen af at nyde i et stykke tid, men Monza har været en gavebutik tre kampe i streg.  

Er Sassuolo kloge, stiller de sig helt ned og venter på deres chance for at køre omstillinger. Monza bliver nødt til at spille mere større risiko, hvor bolden bliver sat på spil hurtigere, og så skal de forsøge at presse Sassuolos elendige bagkæde, som mangler fart. Det kan de ikke, hvis gæsterne får lov til konstant at stå i balance, fordi tempoet er for langsomt. Jeg tror cheftræner Raffaele Palladino, har fået styr på tropperne igen og det vil give en vigtig sejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Lazio – SSC Napoli 1 (1-0)

Søndag d. 28. januar kl. 18:00

Det bliver en brandvarm Lazio-maskine, som tager imod Napoli, som samtidig forventes en smule trætte efter Supercoppa Italia. Værterne har vundet fire ligakampe i streg, godt nok uden at imponere, og det har primært været modstandere, de skulle slå. Derudover sendte til rivalerne ud af Coppa Italia med 1:0, men i sidste uge tabte de hele 0:3 til Inter i Supercoppa, og her blev de kørt rundt. Maurizio Sarri har det med at ramme perioder, hvor alting klikker, pointene ruller ind alt imens statistikken viser et andet billede. De skal undvære Ciro Immobile og Mattia Zaccagni, som begge er i karantæne, så Gustav Isaksen kan meget vel blive helten i skysovs igen.

Det er ikke helt let at gøre sig klog på Napoli, som sender Fiorentina ud af Supercoppa Italia 3:0 og presser Inter i finalen. Her tabte de 0:1, men spillede også en mand i undertal fra 60’ minut. De kommer også lige fra en fornuftig præstation i Serie A, hvor de slog Salernitana 2:1 og viste lidt af de gamle offensive takter fra sidste sæson. Jeg må dog tilstå, at når jeg ser på deres afbudsliste bestående af Victor Osimhen, Andre Anguissa, Khvicha Kvartshkelia, Giovanni Simeone, Alex Meret, Natan Souza, Jens Cajuste og en tvivlsom Mathias Olivera, så har jeg svært ved at forvente andet end en sejr til værterne. De må have et større mentalt og fysisk overskud, samtidig med at de spiller foran deres vilde fans.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,28 – SPIL HER >>

US Salernitana – AS Roma 2 (1-2)

Mandag d. 29. januar kl. 20:45

Salernitana står næppe til at redde, men det er selvfølgelig alt for tidligt at give op. Specielt foran deres eget publikum, som ikke har nydt en sejr fire kampe i streg. Værterne må dog forvente at de vil blive trykket at et fysisk dominerende mandskab, og skal derfor håbe på lidt magi fra Antonio Candreva, der måske kan skabe lidt ravage. Boulaya Dia, Lorenzo Pirola og Jovane Cabral er alle ude, og Salernos bedste hold har ikke rigtigt rykket på sig i transfervinduet. 

Det ser straks bedre ud for Roma, der godt nok må undvære Leandro Paredes, Evan NDicka og Leonardo Spinazzola, som alle er store tab. De står dog meget tæt på at kunne bringe Chris Smalling tilbage på banen, hvilket må være et kæmpe boost for truppens moral. Daniele De Rossi fik en godkendt start på sit første store trænerjob, og jeg tror han vil fortsætte lidt endnu. Jeg så specielt en tendens til at ville lidt mere med bolden, hvor de forsøgte at kontrollere spillet via bolden centralt på banen – det klæder deres spil og kan potentielt blive godt for underholdningsværdien. De Rossi har aldrig tabt til Filippo Inzaghi, og det tror jeg heller ikke bliver tilfældet mandag aften.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Skriv første kommentar

Skriv et svar