18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 21. runde i Serie A 4. – 7. februar 2023

Michael Rundager giver sin vurdering af 21. runde i Serie A, som byder på Derby della Madonnina i Milano og på en godbid af et opgør mellem Sassuolo og Atalanta. Lecce har tabt til Verona og Salernitana senest, og nu møder de igen et bundhold i form af Cremonese.

Foto: Filippo Monteforte / AFP / Ritzau Scanpix

Rundens kamp: Inter – AC Milan 1 (2-1)

Søndag den 5. februar 2023 kl. 20:45

Italiensk fodbold kan pryde vores weekend med en smuk duel, når Serie A søndag aften inviterer os alle på Giuseppe Meazza for at nyde Derby della Madonnina.

Kampen om en plads i top-4 er intensiv, og her er ikke plads til at træde ved siden af alt for mange gange før du pludselig skal hygge dig med Europa- eller Conference League i stedet for Champions League. 

Inter er muligvis det eneste hold tilbage i toppen, som har en realistisk chance for at hente Napoli, men taber de næste runde og pludselig skal hente 16 point dør drømmen.

Nerazzurri har måtte slide sig til deres andenplads og videre deltagelse i Coppa Italia – det her ikke været en dans på roser i lang tid. Bortset fra Supercoppa Italiana di Calcio, hvor de smækkede Milan en ordentlig flad 3:0 (men det gør alle for tiden). Det er noget som slider på truppen, der konstant jagter Napoli uden at få mange gaver.

Nu venter en kamp, som i høj grad kan styrke deres position i top-4, i et opgør hvor jeg også ser Inter i førerhuset. De vil ikke nødvendigvis være mest på bolden, men har mere power i begge ender af banen og det forventer jeg vil komme til udtryk.

Deres skadesliste er halvtom, og med lidt held får de Marcelo Brozovic tilbage til nogle minutter. Dermed ser bredden fornuftig ud for værterne, som sågar udstråler optimisme omkring Romelu ‘jeg er supertung’ Lukakus evner til at bidrage med noget. 

Skadesproblemerne hos Milan er muligvis blevet mindre, men de er hårdt påvirket af en sæson præget af mange afbud og dermed dårlige trænings- og rotations muligheder.

Det har ramt dem ekstremt hårdt siden nytår, hvor det kun er blevet til fem point i fem kampe plus et exit fra Coppa Italia og sviende nederlag i føromtalte Supercoppa.

Senest tabte de med hele 2:5 til Sassuolo, som ikke just har været flyvende i sæson 22/23 Jeg har svært ved at se dem håndtere farten, Inter vil bringe i siderummet, og de indlæg der efterfølgende skal afvises. Derudover har Lautaro Martinez vist høj individuel kvalitet med seks scoringer i 2023.

Situationen i Milan er tynget i en sådan grad, at hele direktionsgangen følte sig nødsaget til at være med holdet hele onsdagens program igennem for at løfte humøret.

Det kan selvfølgelig skabe noget samhørighed, når Maldini viser sit smukke ansigt på træningsbanen, men der er ikke meget i kampene, som har givet en indikation af andet end endnu en nedsmeltning. Derfor forventer jeg en sejr til Inter.

Rundager tror på: Inter til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Cremonese – Lecce X (1-1)

Lørdag den 4. februar 2023 kl. 15:00

Cremonese rykker måske ned med et brag, men de lever stadig videre i Coppa Italia efter en 1:2-sejr over Roma onsdag aften. Semifinalen venter dem altså der, hvorimod endnu en gråvejrsdag i Serie A står for døren.

Mulighederne for at få bremset deres frie fald mod Serie B kan dog opstå lørdag mod Lecce, da gæsterne er inde i en dårlig periode.

Noget Cremonese til gengæld har været i konstant. Men med en frisk sejr over Roma kan de måske bruge det som momentum. 

Lecce har hårdt brug for opløftning oven på nederlag til Salernitana (1:2) og Verona (2:0). Begge kampe kunne dog være endt uafgjort eller med en smal sejr – problemet er bare, at Verona nærmer sig med raske skridt.

De har hårdt brug for en sejr, men den kommende modstander har været dygtige til trods alt af få et enkelt point ud af bundkampene. Jeg er i tvivl, om et enkelt point kan være nok for Lecce. Ikke desto mindre vil et nederlag også være en katastrofe.

Derfor tror jeg, de to hold udligner hinanden ganske pænt og nøjes med en pointdeling.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,05 – SPIL HER >>*

AS Roma – Empoli 1 (1-0)

Lørdag den 4. februar 2023 kl. 18:00

Det bliver ikke til nogen Coppa-triumf i år, da Roma blev sendt ud med 1:2 af Cremonese i midtugen. Jose Mourinho var hurtigt ude og kritisere bredden i truppen, som ellers på en normal dag stadig skal vinde komfortabelt.

Ud over denne udfordring står et par profiler i form af Nicolo Zaniolo og Chris Smalling også med ønsker om en transfer væk. Det hele er altså langt fra rosenrødt i hovedstadsklubben, som snublede i topstriden efter en solid indsats i 2:1-nederlaget til Napoli i sidste runde.

Nu venter en besværlig modstander, som vil volde Rossoneri problemer, da de ikke er lette at fange i ubalance. Det betyder derfor, at Lorenzo Pellegrini, Paulo Dybala og Tammy Abraham skal ramme dagen, og så burde deres individuelle kvaliteter også være nok til at nedbryde gæsternes defensiv. 

Empoli har endnu et nederlag i 2023 til gode, da det indtil videre er blevet til to sejre og tre uafgjorte. Senest smed de en 2:0-føring over styr mod Torino, som snildt kunne have taget alle tre point fra de blåklædte.

Den kommende modstander er muligvis i et mindre opbrud, men leverer de noget nær samme indsats som mod Napoli, kommer de til at køre gæsterne over.

Empoli har det ekstremt svært mod hold med individuel kvalitet, og derfor tror jeg, deres stime slutter i weekenden. Roma kommer ikke til at tillade meget i egen ende af banen og må forventes at finde det mål, der skal til. Solid sejr til værterne.

Rundager tror på: AS Roma til odds 1,47 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Atalanta BC 2 (1-2)

Lørdag den 4. februar 2023 kl. 20:45

Hvad gør du når du ikke har vundet en kamp i lang tid? Du tager til Milano og prygler din modstander 2:5 og skaber et mindre pusterum væk fra nedrykningsstregen.

Nu venter et lyntog fra Bergamo, der kommer med 800 i timen, og det bliver spændende at se, om Sassuolo kan omstille sig fra oldboys-fodbold til ren power.

På baggrund af de to holds spillestil tror jeg, vi får en medrivende kamp. Godt nok er værterne blevet mere pragmatiske, da holdet ikke er i stand til at kontrollere kampene med possession, men vi må forvente, de vil forsøge at kontrollere med boldbesiddelse.

Kommer de til at stå for dybt for længe, bliver de slagtet. Offensivt kan Domenico Berardi måske give dem en smule aflastning, men deres bagkæde er en mindre katastrofe.

Det kan blive en grim omgang for Sassuolo, når La Dea kommer på besøg. De banker mål ind og skal efter deres Coppa Italia-exit i midtugens 1:0-nederlag til Inter kun fokusere på en top-4 plads i Serie A.

Skadeslisten er halvtom, og adskillige af deres spillere præsterer for tiden. Duvan Zapata fik igen nogle tiltrængte minutter fra start i pokalen og så skarp ud i hans indhop mod Sampdoria i sidste runde.

Dermed har de noget af et es, de kan sende ind, hvis de andre offensive kort ikke leverer. Jeg tror, Atalanta kommer til at stresse Sassuolo på omstillinger og deres power omkring feltet, men de skal have styr på Berardi i den anden ende.

Jeg forventer en spændende kamp, som giver gæsterne tre point. 

Rundager tror på: Atalanta BC til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Foto: Ciro De Luca / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Ciro De Luca / Reuters / Ritzau Scanpix

Spezia – Napoli 2 (0-2)

Søndag den 5. februar 2023 kl. 12:30

Efter en fin start på 2023 står Spezia med to nederlag i streg til Bologna og Roma – begge nederlag på 2:0. De er kommet skræmmende tæt på nedrykningsstregen og ligner mere og mere en sikker kandidat til Serie B.

Sidste runde stod de nogenlunde solidt men lukker alligevel to mål ind mod relativt ufarlige Bologna. Det lover ikke godt for deres chancer, når ligaens førsteplads og mest scorende hold kommer på besøg.

De må med stor sandsynlighed klare sig uden Simone Bastoni på midtbanen og med sikkerhed Emmanuel Gyasi i angrebet, hvilket er to store tab. Derfor vil de mangle en del fremadrettet. 

Napoli tog deres fjerde sejr i streg i sidste runde, da de fortjent slog Roma 2:1. Det var selvfølgelig Victor Osimhen, der bragte dem foran, og da de stod og manglede et mål, kom Giovanni Simeone ind fra bænken og afgjorde kampen.

Toppen og bredden i truppen er imponerende, og det gør dem svære at hamle op med. Napoli vil med stor sandsynlighed få lov til at være på bolden og skal blot holde et højt tempo på Spezias banehalvdel, hvor de formentlig får lettest ved at skabe gennembrud via centralrummet, som skal finde løsningerne på siden.

Lige nu forventes alle hos gæsterne klar til kamp, og jeg ser ikke andre udfald end en sejr til duksene.

Rundager tror på: SSC Napoli -1,5 til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Torino – Udinese X (1-1)

Søndag den 5. februar 2023 kl. 15:00

Torino stod for et flot comeback i sidste rundes 2:2-resultat mod Empoli. Havde Torino været mere heldige endte kampen med en sejr. Nu står de over for en lignende modstander, som dog har knap så meget tur i den.

Torino skal forsøge at bygge videre på den gode afslutning ved fortsat at pumpe folk i feltet og være aggressive på andenbolde. Giver de for meget væk, kan Udinese straffe dem på omstillinger.

Netop derfor tror jeg heller ikke, Ivan Juric tillader den samme offensive indstilling, så længe der står uafgjort, eller de kommer foran. Tålmodig boldomgang og gennembrud i siderummet bliver med stor sandsynlighed kampbilledet for hjemmeholdet. 

Det var et angrebsivrigt Udinese-mandskab, som tog imod Verona mandag aften, men efter 22 afslutninger blev det ikke til mere end 1:1. Et skuffende resultat og absolut en kamp, de kunne have vundet.

De må forvente større modstand i det kommende opgør, hvor specielt deres huller i siderne kan blive udnyttet. Udinese skal stå kompakt og presse bolden ud på siderne, hvor de kan kontrollere Torino, ved at stå fem i bagkæden.

Lykkes gæsterne med at afvise eventuelle indlæg og være skarpe på de få omstillinger, der kommer, har de en chance for et fornuftigt resultat.

Det ligner en taktisk affære, hvor begge hold konstant vil være i balance defensivt, og derfor forventer jeg et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Bologna X (1-1)

Søndag den 5. februar 2023 kl. 18:00

Efter tre runder uden en sejr til Fiorentina var der endelig lidt at juble over i Coppa Italia, hvor de sendte Torino ud med 2:1. Det kan ikke understreges nok gange, at resultaterne langt fra har afspejlet værternes præstationer i 22/23.

Havde de fortsat Dusan Vlahovic eller en anden topangriber, lå de i top-6 lige nu. Mod Bologna vil de igen være det bedst spillende hold på banen, men det er ingen garanti for sejr, så længe de ikke er mere effektive foran mål.

De skal forsøge at skrue tempoet op omkring feltet, da Bologna har svært ved at følge med, når først der kommer mange løb omkring deres mål. 

Det blev til en sikker 2:0-sejr over Spezia i sidste runde for Bologna, og dermed cementerede de deres position i midten af feltet. De har ikke tabt i de seneste tre runder og har været godt med i alle kampe siden deres 6:1-nederlag til Inter.

Bologna har det godt mod hold som Fiorentina, der gerne vil være i boldbesiddelse, for det giver gunstige forhold til kontraangreb.

Jeg forventer en ganske lige kamp, som ender uafgjort lige som fem af de seneste ti indbyrdes opgør.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – SS Lazio 2 (0-2)

Mandag den 6. februar 2023 kl. 18:30

Selv om Verona har hentet en masse point i 2023, har de fortsat travlt, hvis de skal sikre sig overlevelse. De har dog ikke gjort det lettere for sig selv, da de har sendt deres dygtige midtbanespiller Ivan Ilic videre til Torino.

Nu venter en stor mundfuld for Marco Zaffaroni, der aldrig har stået i spidsen for et hold imod Lazio. De skal forsøge at lukke ned for Sergej MIlinkovic-Savic, da gæsterne ofte er afhængige af hans kvaliteter.

Derudover får de travlt med at holde styr på Ciro Immobile, der forventes tilbage igen efter skade. Han har scoret hele ni gange mod Verona og kunne godt forventes at være temmeligt sulten.  

Lazio tabte 1:0 til Juventus torsdag aften og skal derfor ikke koncentrere sig mere om Coppa Italia. I stedet skal de fokusere på at holde fast i en top-4 position, og det kræver selvfølgelig tre point imod bundholdet Verona.

Hjemmeholdet har været heldige og voldsomt effektive i 2023, og Lazio er ubesejret i de seneste fire Serie A-runder, hvor de har scoret ni gange. Skadeslisten er tom, og som nævnt er Immobile klar igen, hvilket giver Maurizio Sarri gode kort på hånden.

Jeg tror på en sejr til gæsterne, som stik modsat de seneste mange sæsoner har været gode på udebane.  

Rundager tror på: SS Lazio til odds 2,00 – SPIL HER >>*

AC Monza – Sampdoria 1 (2-0)

Mandag den 6. februar 2023 kl. 20:45

Monza er måske ikke decideret flyvende for tiden, men de er ubesejret i seks Serie A-runder, og deres seneste 0:2-sejr over Juventus understreger deres nuværende form.

Nu venter en svag modstander, som Monza kan presse i deres kombinationsspil og ikke rigtig skal frygte i omstillingerne. Monza slagtede Sampdoria 0:3 i det omvendte opgør, og jeg tror med deres nuværende formkurve, at de vil lykkes med mange ting.

De må dog klare sig uden Stefano Sensi, der blandt andet scorede i deres seneste møde og har spillet godt for tiden, men truppen består generelt af dygtige spillere på midtbanen og bør fungere. 

Sampdoria har ikke så meget at byde på og får det formentlig også svært i det kommende opgør. Cheftræner Dejan Stankovic har ikke formået at dræbe kampene med stærke defensive præstationer, og jeg forventer heller ikke, det vil lykkes ham mandag aften.

De mangler fart, kvalitet på midtbanen, en målscorer og selvtillid. og det kostede blandt andet et 2:0-nederlag til Atalanta i sidste runde.

Sampdoria får måske vendt det hele på et tidspunkt, men jeg tror næppe, det bliver i den kommende runde, hvor modstanderen ikke vil efterlade mange muligheder.

Derfor forventer jeg en sejr til oprykkerne. 

Rundager tror på: AC Monza til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Salernitana – Juventus 2 (1-2)

Tirsdag den 7. februar 2023 kl. 20:45

Det er muligvis den mindst sexede kamp, 21. runde har at byde på, når Salernitana tager imod Juventus. Det blev til lidt opløftning for værterne i sidste weekend, hvor de slog Lecce 1:2 – en vigtig sejr, som bragte dem i sikkerhed for en stund.

Sejren kom på baggrund af to scoringer i kampens første 20 minutter, og herefter blev de presset i bund. De har generelt været presset i bund, men har været ekstremt heldige med nogle fornuftige resultater hist og her.

Godt nok tror jeg ikke de vil blive presset i bund mod Juve, men der vil dukke nogle top-spillere op fra gæsterne, som kan splitte Salernos drenge til atomer.

Når de så samtidig står med Nobert Gyomber, Federico Fazio og måske Pasquale Mazzochi ude grundet skader, ser deres bagkæde håbløs ud. 

Det skal Juventus selvfølgelig udnytte, når de skal forsøge at vende en håbløs situation til noget positivt. De har blot hentet et point i de seneste tre Serie A-runder og tabte senest 0:2 til Monza. Et forfærdeligt resultat og en skidt præstation.

Heldigvis for dem er de hurtigt videre mentalt, hvilket en 1:0-sejr over Lazio i Coppa Italia afspejler. Kan Juventus skrue tempoet op og lykkes med at ramme deres løb mellem back og stopper, når de har etableret bolden på Salernitanas sidste tredjedel, bør de snildt kunne hente en sejr.

Derudover vil de fortsat have gode muligheder på omstillinger. Jeg forventer en smal sejr til Massimiliano Allegri, der aldrig har tabt til Davide Nicola.

Rundager tror på: Juventus til odds 1,54 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

Skriv et svar