18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 20. runde i Serie A d. 13. – 16. januar 2024

Serie A byder på en forlænget omgang fodbold, når 20. runde ruller lørdag til tirsdag. Vi har en masse lækre kampe i vente, og specielt Milano bliver forkælet med et topopgør.

(Foto: IMAGO / Gribaudi / Image Photo)

Rundens kamp: AC Milan – AS Roma 1 (2-1)

Søndag d. 14. januar kl. 20:45

Rundens højdepunkt finder vi i Milano, hvor Milan tager imod Roma, som har svært ved at følge med helt i toppen. 

Det samme gør sig ikke gældende for værterne, hvor man fristes til at kalde det cheftræner Stefano Pioli bedriver for mirakler for tiden. Godt nok er de lige blevet sendt ud af Coppa Italia efter et 1:2 nederlag til Atalanta, men med så mange skader oven i et tætpakket kampprogram, er det en flot præstation at holde trit med Juventus og Inter. 

Til det kommende opgør bliver Milan en anelse presset i bagkæden, da Simon Kjær måtte træde til i midtugens pokalnederlag efter godt 40 minutter. Dette skyldes en mindre skade til Mattia Gabbia, som dog forventes klar igen – hvad en lille indsprøjtning dog ikke kan klare. Så de to nævnte kan ikke forventes at være fuldkommen friske. Desuden er Ismael Bennacer og Samuel Chukwueze fortsat afsted med landsholdet. 

Roma skal udnytte denne situation ved at bringe bolden så meget omkring feltet som muligt, og håbe på mere friskhed foran værternes mål. De står til gengæld selv med Coppa ben, da de også blev sendt ud efter et sviende nederlag til Lazio (1:0). De må forvente at skulle forsvare en del på egen banehalvdel, men kan derfra håbe på en oplagt Romelu Lukaku til at svinge taktstokken i et par giftige kontrastød.

Jeg forventer et tæt opgør, hvor tempoet i store dele af opgøret er skruet en tand ned, afløst af hæsblæsende perioder. I sidste ende forventer jeg at Milan slipper bedst ud af det, blandt andet fordi Roma har været sløje imod de andre tophold (Napoli anses for nuværende ikke som et tophold).

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,17 – SPIL HER >>*

Genoa – Torino X (1-1)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:00

For tredje gang ud af fire mulige, spillede Genoa 1:1, da de på baggrund af et fint frisparksmål snød Bologna for tre point. De giver ikke mange chancer væk, når de først står i deres 5-3-2 formation, der som udgangspunkt kun giver åbninger i halvrum og bag deres wingbacks. Det kan til gengæld give en smule besvær imod Torino, som er relativt gode til at skabe gennembrud med netop dette udgangspunkt. 

Derfor skal Genoa enten gå benhårdt efter endnu større sideforskydning, og blandt andet pakke Duvan Zapata ind foran målet, eller forsøge at kontrollere kampen med boldbesiddelsen, ligesom i 1:2 sejren over Sassuolo.

Torino skal ikke ændre på det store, men måske forsøge at lægge ekstra tryk på rummet bag værternes wingback, da det kan trække en stopper helt ud og skabe plads foran målet. Jeg tror det bliver en chancefattig kamp, da begge hold hellere vil vinde dueller og spille kedeligt. Derfor forventer jeg også en kamp uden en vinder.

Rundager tror på: X til odds 3,01 – SPIL HER >>*

SSC Napoli – Salernitana 1 (2-1)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:00

Efter endnu et håbløst resultat og en tandløs defensiv præstation fra Napoli, har ledelsen været ude og frede cheftræner Walter Mazzarri. Det vil også være et selvmål i selverkendelse af to bommerter i streg at fyre, uden også at afskedige den sportslige ledelse (Mauro Meluso). Der er mildest talt tale om en frygtelig situation for de forsvarende mestre, hvis målsætning om top-4 er til at grine af. Når det så er sagt, tror jeg på en reaktion i det kommende opgør, da holdet besidder så meget offensiv kvalitet, at de næsten ikke kan undgå at score mere end gæsterne. 

Salernitana har det nemlig forfærdeligt svært mod fart og individualister, som der trods alt fortsat tøffer rundt hos Gli Azzurri. Salernitana var dog tæt på at snuppe point mod Juventus i sidste runde, da Giulio Maggiore scorede et pragtfuldt mål. Men ud over scoringen var der ikke meget skønt at sige om deres præstation, og giver de samme antal chancer i weekenden, kommer de i problemer. Deres bedste chance er nok at gå efter mål og trykke hårdt på omstillinger. Torino viste i sidste runde, hvor forfærdeligt Napolis genpres og evne til at komme hurtigt nok i balance er, så der ligger gaver her. Jeg tror til gengæld Napoli løber med en sejr, men formår ikke at holde buret rent – også selvom Victor Osimhen er fraværende.

Rundager tror på: 1-tallet + begge hold scorer til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – FC Empoli 1 (1-0)

Lørdag d. 13. januar kl. 18:00

Nedrykningsspillet er fortsat åbent, da hullet fra Genoa på 12. pladsen og ned til stregen ikke er på mere end syv point. Opgøret mellem Verona og Empoli er i den grad også med til at sætte sit præg på udviklingen i denne del af Serie A. 

Begge led et nederlag, hvor Empoli blev totalt udspillet i et 0:3 nederlag til Milan kunne Verona rejse hjem fra Milano med æren i behold, da de tabte 2:1 til Inter. Verona stod sågar med alletiders chance for et point, men brændte straffespark i 100. minut og sendte en afslutning på returen forbi målet. De har generelt løftet deres niveau siden slutningen af november, men har ikke fået nok point ud af de syv kampe (seks point). 

Det samme siges ikke om Empoli, der stort set kun får point, hvis de andre ikke scorer. Det er også meget afslørende, at de tabte 0:1 i det omvendte opgør, og deres eneste lys i det kommende opgør, må være at Verona ikke har været særligt dygtige i bundkampene. Her har gæsterne, med undtagelse af det førnævnte nederlag og et 2:1 nederlag til Frosinone, hentet point. 

Verona bør være i stand til at holde nullet, eller i det mindste score flere gange end Empoli, og det får mig til at forvente en sejr til Gialloblu.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3.5 mål til odds 2,76- SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Monza – Inter Milan 2 (1-2)

Lørdag d. 13. januar kl. 20:45

Sassuolo tog en vigtig sejr over Fiorentina (1:0), som var med til at skabe lidt afstand til bunden. På baggrund af en stærk første halvleg og ren overlevelse i anden, står de med nyfunden selvtillid og en anelse ro frem til et svært opgør. Inter står stærkt overfor Sassuolo, der i den grad kommer til at lide på standardsituationer og kampen på midtbanen. De skal forsøge at efterlade et lille bagrum gæsterne kan angribe og samtidig være knivskarpe på omstillingerne. Deres 1:2 sejr i det omvendte opgør kom netop af at stå dybt og i 1.pladsens eneste liganederlag.     

Selvom Inter virker urørlige, så har deres seneste fire kampe givet indikationer på, at de er til at tale med. Et skuffende exit i Coppa Italia, 1:1 mod Genoa og en 2:1 sejr, der krævede et brændt Verona straffespark, har været på menuen. Derfor kan det kommende opgør vise sig at blive en af de mere udfordrende. De står godt i forhold til at skadeslisten kun indeholder Juan Cuadrado, og har haft endnu en uge uden en hverdagskamp. Derfor burde de møde ind med power, en sulten Lautaro Martinez og det bedste hold, som kræver en sejr.

Rundager tror på: 1-tallet + begge hold scorer til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Lazio – Lecce 1 (2-1)

Søndag d. 14. januar kl. 12:30

Tingene er på skinner for hovedstadsklubben, som udover 13 point i de seneste seks ligakampe, også netop har sendt Roma ud af Coppa Italia. Derudover har de fået barberet skadeslisten ned til Ciro Immobile, som muligvis kan blive klar til et indhop. Modstanden har selvfølgelig også primært bestået af hold fra den nedre del af tabellen, med undtagelse af Inter, som derimod slog dem overbevisende med 0:2. Det er ikke fordi de skaber et væld af chancer, og effektiviteten er heller ikke i top, men defensivt er det blevet solidt. 

Derfor spår jeg ikke mange chancer til Lecce, som må undvære offensive spillere som Nicola Sansone, Lameck Banda og Rafia Hamza. Det begrænser deres muligheder for at rotere og ændre kampbilledet med fornuftige udskiftninger. Ud over deres 2:1 sejr i det omvendte opgør, har de blot hente tre point imod de andre tophold (uafgjort mod Fiorentina, Milan og Bologna). I juleferien tabt de både til Atalanta (1:0) og Inter (2:0), og mit bedste bud er at de kommer til at lide samme skæbne mod Lazio, der især vil trykke på med et højt pres og søge gennembrud på siderne.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Cagliari Calcio – Bologna 1 (1-)

Søndag d. 14. januar kl. 15:00

Sardiniens bedste fodboldhold, må kunne lugte blod, når top-4 holdet Bologna kommer på besøg. Omvendt har de ikke selv fået meget ud af en periode med modstandere omkring nedrykningskampen. Det kan dog ikke understreges nok, at de på hjemmebane er enormt svære at spille imod. Offensivt er de fortsat noget ramt af afbud, men de har ikke tabt i de seneste fem kampe på Unipol Domus, og historien viser også fire hjemmesejre i streg mod den kommende modstander. 

Gæsterne skal altså ikke forvente nogen let vej tilbage til sejrsrusen – de skal måske i virkeligheden blot se sig glade for point. Deres nuværende resultatmæssige formkurve er nemlig ikke imponerende. I midtugen pressede de dog Fiorentina til det yderste, og måtte først se sig slået efter straffesparkskonkurrence. Dermed kan vi til gengæld også forvente, at der er en anelse mere udmattelse at spore hos det boldflyttende mandskab. De kommer uden tvivl til at være mest på kuglen, men spørgsmålet er så om de kan trænge igennem en tung defensiv, uden at give for meget i den anden ende. Jeg tror værterne vinder med yderste margin.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Udinese 1 (2-1)

Søndag d. 14. januar kl. 18:00

Der skulle hårdt arbejde og 127 minutters fodbold til, før Fiorentina sendte Bologna ud af Coppa Italia (straffesparkskonkurrence). Dermed kan vi altså sagtens forvente noget træthed hos værterne, som samtidig må undvære Christian Kouame, Riccardo Sottil, Nico Gonzalez og Gaetano Castovilli. De kan fortsat stille en slagkraftig start-11, men der er ikke meget at rotere med offensivt. Deres nuværende succes kommer også primært fra en stærk defensiv struktur, hvor de formår at stå kompakte og har samtidig tilstrækkelig med fart til at være farlige på omstillinger.

Jeg forventer dog et kampbillede, hvor La Viola er på bolden, og skal forsøge at undgå omstillinger imod sig samtidig med at de skal spille sig igennem et par busser. Udinese må forventes at stå dybt og springe på enhver mulighed for at gå i kontra. Der venter dog en svær modstander, da Udinese forinden deres lidt uheldige nederlag på 2:1 til Lazio, ikke havde tabt i tre runder. De slog blandt andet Bologna med hele 3:0, og viste at de har gode muligheder over for hold, der er meget på bolden. Jeg tror vi får et fornuftigt opgør, hvor værterne trækker det længste strå.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3.5 mål til odds 2,24 – SPIL HER >>*

Atalanta BC – Frosinone Calcio 1 (2-0)

Mandag d. 15. januar kl. 20:45

Mandag aften skal Atalanta forsøge at bygge videre på en fornuftig periode. De kommer fra en flot 1:2 sejr over Milan i Coppa Italia og har generelt startet en god periode med ti point i fem kampe. La Dea har derimod en revanche til gode, da de tabte det omvendte opgør 2:1 og det er bestemt fristende at tro de kan få det. 

Frosinone har endnu ikke vundet på udebane, og har blot hentet to point i ni kampe. Desuden har de ikke vundet i syv ligakampe, da vi skal tilbage til d. 26. november, hvor de var heldige at slå Genoa 2:1. I midtugen blev deres problemer yderligere fremhævet, da de blev nedsablet af Juventus med hele 4:0 i Coppa Italia. Jeg har svært ved at se andre udfald af det kommende opgør, end en sejr til Atalanta, som vil mose igennem på ren power.

Rundager tror på: 1-tallet + handicap (0:1) til odds 2,11 – SPIL HER >>*

Juventus – Sassuolo 1 (2-1)

Tirsdag d. 16. januar kl. 20:45

Juventus kører ligesom Massimiliano Allegri vil have det for tiden. Sejre på sejre, som alle vindes med en enkelt scoring, og så forkæler de deres fans med lidt ekstra i ny og næ, som for eksempel i midtugens 4:0 pokalsejr over Frosinone. Inter får ikke lov til at komme sovende til en Scudetto, det er helt sikkert, og jeg tror ikke det kommende opgør kan ændre meget på det. Juve skal godt nok klare sig uden Westeon McKennie, Federico Gatti, Nicolo Fagioli og potentielt også Federico Chiesa, men Dusan Vlahovic virker ustandselig for tiden. Han kommer til at gøre ondt på Sassuolos relativt svage bagkæde, og derfor skal Juve angribe via indlæg så meget som muligt. 

Der blev i weekenden skabt en smule afstand ned til de kedelige pladser, da Sassuolo formåede at holde Fiorentina fra fadet. Et kedeligt 1:0 nederlag baseret på mere eller mindre inde boldomgang og et ekstremt flot mål var opskriften. Det er uvist, om de får lov til at være lige så ligegyldige på bolde tirsdag aften, men de bør gå efter en gentagelse af 4:2 sejren i det omvendte opgør, hvor de heller ikke var synderligt interesseret i at være på bolden. Jeg tror vi får en kamp, hvor begge hold trækker lidt i håndbremsen, men skruer tempoet i vejret momentvis. I sidste ende er mit bedste bud på et resultat til gengæld en sejr til hjemmeholdet, hvor en spiller som Domenico Berardi lige kan drille lidt.

Rundager tror på: 1-tallet + begge hold scorer til odds 2,11 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar