18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 19. runde i Serie A den 21. – 24. januar 2023

Michael Rundager når hele bordet rundt med denne grundige optakt til weekendens Serie A-runde. Der er dækket op med et par interessante kampe i Serie As 19. runde. Her mødes Juventus – Atalanta, mens Lazio – AC Milan lukker runden tirsdag.

Foto: Paolo Magni / EPA / Ritzau Scanpix
Foto: Paolo Magni / EPA / Ritzau Scanpix

Rundens kamp: Juventus – Atalanta X (1-1)

Søndag den 22. januar 2023 kl. 20:45

Rundens mest interessante opgør byder på Juventus og Atalanta. Juventus kan være på vej i knæ efter et voldsomt nederlag til Napoli, alt imens Atalanta ligner et hold, som endelig har fundet sig selv igen. 

Juventus fik ikke mange dage til at komme sig oven på et vanvittigt 5:1-nederlag til Napoli, før de igen skulle kæmpe om en vigtig sejr.

Denne gang var det Coppa Italia og Monza, der ventede,  og her kunne de på baggrund af en ekstremt lav boldbesiddelse i egen hule snige sig til 2:1-sejr.

Der er ikke mange grunde til at hive de store superlativer frem om Juve for tiden, men effektivitet har Massimiliano Allegri fået banket ind i truppen.

En trup som er ved at tage form med Federico Chiesa tilbage i fuld fart og et sejrsmål mod Monza i midtugen. Paul Pogba træner også med, så det er kun Kaio Jorge og Dusan Vlahovic (som selvfølgelig er et stort tab), der ikke sparker bold for tiden.

Det er vigtigt for deres muligheder mod et for tiden storspillende La Dea-mandskab, at de har friske ben og muligheder for at holde sig friske kampen igennem med gode indskiftere. 

Allegri vil nok gøre alt for, at de ikke skal være for meget på bolden, men det omvendte vil Gian Piero Gasperini formentlig også forsøge, så hvem tager egentlig styringen. Begge hold er stærkest på kontra, eller når de lige kan fange modstanderen i ubalance. 

Atalanta vil uden tvivl have perioder i kampen, hvor de presser højt og intenst, da det er en af deres styrker. Men jeg tror sagtens, de kunne finde på lynhurtigt at lægge en preslinje på egen banehalvdel og satse på kontrastød.

De har masser af fart og løbevillige offensive kort, som alle scorer eller lægger op til mål for tiden. Det har kastet 12 mål i Serie A plus fem i Coppa Italia af sig i 2023.

Jeg tror nu stadig, vi vil se en taktisk affære, hvor de to hold skal se hinanden an. Atalanta vil have en stærk slutspurt grundet et fysisk overskud og en masse power, alt imens Juventus trods alt har kvalitet, der kan afgøre fodboldkampe.

Jeg forventer en spændende kamp, som ender med at give et point til begge mandskaber.  

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Verona – Lecce 1 (2-1)

Lørdag den 21. januar 2023 kl. 15:00

Verona var ikke i stand til at bygge videre på den gode start, 2023 har budt på. Efter et besøg i Milano måtte de sande et nederlag på 1:0 til Inter. Et fortjent nederlag, men I Mastini kan være tilfredse med deres indsats.

Defensivt stod de stærkt og fik presset Inter ud i siderummet, hvor det forblev ufarligt. Kan de holde fast i samme disciplin mod en markant svagere modstander, er der unægteligt point i vente.

Kan Milan Djuric fortsat bygge på, skal han bare placere sig i så mange 1v1-dueller i feltet med Samuel Umtiti som muligt. Den fysiske forskel på de to (198 cm vs. 182 cm) kan blive en kampafgørende faktor. Gæsternes største mand Marin Pongracic er også væk fra bagkæden grundet en skade, så det ser lovende ud.

Ubesejret i de seneste seks Serie A-kampe og hele 11 point ned til nedrykningsstregen. Det er realiteterne for Lecce. Havde Lecce og Verona byttet plads, stod det hele mere klart, men oprykkerne har formået at holde fast i et solidt defensivt udtryk, der senest kastede et pænt 2:2-resultat mod Milan af sig.

De smed dog en 2:0-føring, og begge mål imod sig var katastrofale. Kaster Verona en masse folk i feltet, kan der hurtigt komme et voldsomt pres, men omvendt kan det også kaste nogle omstillingsmuligheder af sig, som Lecce kan udnytte. 

Verona ved, de skal vinde lørdag eftermiddag, så jeg forventer, de vil tage kontrollen og forsøge at presse gæsterne i boksen. Det vil give mulighed for kontra den anden vej, som snildt kan koste.

Jeg ser dog Verona løbe med sejren, som da de i forrige uge slog de andre oprykkere, Cremonse, 2:0 på Marcantonio Bentegodi. 

Rundager tror på: Hellas Verona til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Salernitana – Napoli 2 (0-1)

Lørdag den 21. januar 2023 kl. 18:00

Salernitana skal have ny cheftræner, eller det skal de så ikke alligevel. Ingen ville være Davide Nicolas’ stedfortræder, så efter at have modtaget en fyreseddel, får han alligevel lov til at blive.

Ingen tvivl om, at Nicola vil arbejde ekstra hårdt, men det er på ingen måde godt for deres chancer om overlevelse. De vil med stor sandsynlighed opleve, at bunden kommer endnu tættere på dem efter denne runde, da jeg ikke kan se, hvordan en så håbløs bagkæde kan håndtere Napoli.

De har lukket 16 mål ind i de seneste fem kampe. Otte i de seneste fire, hvis vi ser bort fra sidste rundes 8:2-nederlag til Atalanta. 

Napoli vil være deres egen værste fjende i det kommende opgør. Formår de at skrue tempoet op, tage de nødvendige højintense løb, der skal til omkring feltet, og som samtidig ryster et hav af frispark af sig, vinder de på Arechi i Salerno.

Det er ikke kun spillet på banen, som har imponeret mig i denne sæson, Napolis evne til at holde skadeslisten tom har også haft kæmpe betydning. De kan nemlig endnu engang vælge frit fra alle hylder, hvilket er vigtigt ovenpå en hård Coppa Italia-exit til Cremonese (2:2) i straffesparkskonkurrence.

Set ud fra et mesterskabs-perspektiv var det godt med et exit, men der har været mere slinger i valsen efter nytår, og derfor forventer jeg ikke en stor sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: SSC Napoli til odds 1,29 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Torino 1 (2-1)

Lørdag den 21. januar 2023 kl. 20:45

Efter en håbløs udvisning til Dodo i 29. minut måtte Fiorentina lide et fortjent 2:0-nederlag til Roma. Ikke fordi Roma bare pløjede dem ned, men fordi Tammy Abraham og Paulo Dybala fandt hinanden.

Nu skal de forsøge at finde tilbage, når Torino kommer på besøg. Det må anses for at være toppen af midten, der mødes (Udinese hører til i bunden). Som i mere eller mindre alle La Violas kampe, vil de også være boldbesiddende i dette opgør, hvor en sejr vil kræve, de satser med folk i feltet.

De skal skrue tempoet op centralt, når de er på bolden, da gennembrud på siderne begrænser deres muligheder for meget mod Torinos bagkæde. Derudover skal de udnytte gæsternes relativt høje usikkerhed på bolden centralt ved at presse bolden derind og derved få gode kontramuligheder. 

Hverken resultatet eller præstationen kan tilfredsstille cheftræner Ivan Juric efter Torinos 0:1-nederlag til Spezia. En harmløs affære, hvor kampen ikke havde meget at byde på udover et skud smasket på overliggeren og en masse ligegyldig boldbesiddelse til I Granata.

Nu kan de måske blive mere komfortable med mindre boldbesiddelse, og dermed større chance for en omstilling. Sidste gang de to hold mødtes formåede Torino at vinde 4:0, men i det omvendte opgør vandt Fiorentina 2:1, hvilket er et resultat, jeg har lettere ved at forvente.

Jeg tror, det bliver en tæt kamp med værterne i førersædet og klar til en sejr på Artemio Franchi, hvor de har hentet 15 af de i alt 23 point, 22/23 har budt på.  

Rundager tror på: Fiorentina til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Udinese X (1-1)

Søndag den 22. januar 2023 kl. 12:30

Det ene hold er ekstremt nedrykningstruet, og det andet kan hurtigt blive det, hvis de ikke får vendt skuden. Det kan Benevento skrive under på. En sejr til gæsterne vil til gengæld gøre underværker for deres fremtid. 

Sampdoria startede 2023 lykkeligt, men de har sidenhen lidt nederlag til Napoli (0:2) og Empoli (1:0). Tre point i de seneste syv Serie A-kampe og meget lidt lys for enden af tunnelen.

De får nu chancen for at høste lidt moral mod et hold, der selv befinder sig i en seriøse krise. Jeg forestiller mig en kamp spillet på i et tempo, FC Græsrødderne ville kunne være med på, hvor kvaliteten er tvivlsom, og begge hold kæmper med stabilitet.

Sampdoria skal fokusere på at holde nullet og så håbe på held i den anden ende. Otte mål i 18 kampe er noget af det sørgeligste, jeg har oplevet i meget lang tid. Troen på succes må være helt forsvundet, og derfor er det vigtigste defensiven til at starte med, og her skal de egentlig bare stå omkring midterlinjen og vente. 

Udinese har intet at byde på i det etablerede spil, men de besidder fart på siderne og en målfarlige portugiser oppe foran (Beto). Omstillinger og standarder er det meget nemt for modstanderen at begrænse grundet en sløj midtbane uden hverken store ideer eller individuelle kvaliteter.

Det lugter langt væk af et opgør konstant på vippen til at lulle alle i søvn, og derfor forventer jeg et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Monza – Sassuolo 1 (2-1)

Søndag den 22. januar 2023 kl. 15:00

Efter et flot 2:2-resultat mod Inter skulle Monza forsøge at sende Juventus ud af Coppa Italia. Den gik dog ikke, da de på trods af et stort spilovertag måtte lide et 2:1-nederlag.

Nu står den på hurtig restitution, før Sassuolo gæster U-Power Stadium – Brianteo. Skadeslisten bør være tom, men Dany Mota og Gianluca Caprari er tvivlsomme. Til gengæld gjorde Stefano Sensi comeback i pokalkampen, og han vil være en stærk mand at smide ind på midtbanen.

Det bliver spændende at se, hvem der vinder kampen om possession. Umiddelbart er Monza det mest formstærke hold og ligner også en lille favorit til det kommende opgør. 

Sassuolo er på vej ned i et farligt hul oven på fire nederlag i streg. De har lukket 10 mål ind i de seneste fem kampe og har samtidig kun scoret tre gange. At Neroverdi lukker mange mål ind er ikke noget nyt, men deres manglende evner i den anden ende er en katastrofe.

De to seneste scoringer er ovenikøbet kommet efter straffespark. På papiret bør gæsterne være det stærkeste hold, men oprykkerne ser unægteligt stærkere ud for tiden. Sassuolo må fortsat undvære førstevalg på mål, Andrea Consigli, og deres store angriber Andrea Pinamonti.

Jeg forventer en sejr til værterne, som har været overbevisende i en længere periode.   

Rundager tror på: AC Monza til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Spezia – Roma 1 (0-1)

Søndag den 22. januar 2023 kl. 18:00

En god start med fem point i årets første tre Serie A-kampe for Spezia blev afløst af et voldsomt 5:2-nederlag til Atalanta i Coppa Italia. Endnu en gang viste deres defensiv katastrofale fejl, som det nærmest er pinligt, Torino ikke var i stand til at udnytte i sidste runde, hvor Spezia vandt 0:1.

De må undvære Dimitros Nikolaou i bagkæden, da han er ude med karantæne. Dette er et relativt stort tab, da han har været en vigtig forklaring på, hvordan de trods alt har formået at holde nullet i de to seneste ligakampe.

Jeg har svært ved at se dem holde fast i de gode resultater og forventer, de får svært ved at håndtere blandt andet Paulo Dybala og Lorenzo Pellegrini.

Roma har gode kort på hånden til det kommende opgør, hvis de formår at holde tempoet højt omkring værternes felt. Samarbejdet mellem Paulo Dybala og Tammy Abraham så spændende ud i deres 2:0-sejr over Fiorentina, og Lorenzo Pellegrini har haft en fornuftig start på 2023 med et mål og en assist.

De tre skal orkestrere og støttes med en masse modsatrettede løb fra holdkammeraterne, og så står Spezia forvirret tilbage. Men (og der er et men) det kræver, at Jose Mourinho stopper med at være Mourinho.

Ikke desto mindre må vi forvente, at der i momenter kommer noget storhed frem i de nævnte gutter, og det bør være nok til at tage en smal sejr hjem til hovedstaden.

Spezia vil være ramte fysisk og mentalt ovenpå pokalen, samtidig med de mangler en vigtig spiller. Roma har ingen skader og har haft perfekte forhold til at forberede opgøret.

Rundager tror på: AS Roma til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Bologna – Cremonese X (1-1)

Mandag den 23. januar 2023 kl. 18:30

Bologna tog en vigtig sejr over Udinese (1:2) og cementerede dermed deres status som et solidt midterhold. Derfor må de også anses for at være storfavoritter til det kommende opgør, hvor vi måske kan forvente noget lignende deres 3:0-sejr over Sassuolo lige før VM-pausen.

Thiago Motta og hans mandskab får dog lov til at være de første til at smage på den nyansatte cheftræner, Davide Ballardinis, mikstur af held med held på. Dette giver kampen et twist af uforudsigelighed.

Det samme gør det faktum, at Marko Arnautovic er ude med en skade. Erstatningen Nicola Sansone scorede for første gang i denne sæson i sidste runde, men Musa Barrow kan også blive valgt. Under alle omstændigheder vil deres midtbane være i stand til at kontrollere kampen og give gode muligheder for en sejr. 

Miraklernes tid er ikke forbi endnu. I hvert fald ikke i Coppa Italia, hvor det i begyndelsen af ugen lykkedes Cremonese at sende Napoli ud efter straffesparkskonkurrence. Napoli opnåede 852 succesfulde pasninger og skabte chancer nok til 5-6 mål, hvor Ballardinis held blot krævede to skud indenfor rammen – Så er vi i gang!

Der er ingen tvivl om at resultatet og den nye træner vil give et boost, og derfor tror jeg på, alt kan ske. Jeg har svært ved at se gæsterne tage deres første sejr, men et uafgjort resultat vil ikke overraske. Derfor tror jeg, de to hold deler point.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Inter – Empoli 1 (2-0)

Mandag den 23. januar kl. 20:45

Efter en tur forbi Saudi Arabien, hvor Inter slog Milan med hele 3:0 i Supercoppa Italiana Di Calcio, venter en noget mindre glorværdig kamp i Serie A.

Empoli kommer på besøg, og de har ikke just den bedste track record mod Inter. I de seneste 10 indbyrdes kampe har Inter vundet, og det er faktisk kun lykkedes gæsterne at vinde tre gange i 39 forsøg siden 1983.

Milano-mandskabet har ikke haft en flyvende start på 2023, hvis man ser på det med kritiske briller. Offensivt har de været hamrende effektive, men de skaber ikke meget, og det kan betyde, de får svært ved at holde kadencen.

Derfor forventer jeg ikke noget festfyrværkeri, men et klinisk hjemmehold, som ikke undervurderer modstanderne. 

Det er væltet ind med point på det seneste for Empoli, der vandt over Sampdoria (1:0) i sidste runde. Otte point i de sidste fire kampe, hvor de blandt andet spillede 2:2 ude mod Lazio.

De spiller sikkert og effektivt i den opbyggende fase, hvilket begrænser mulighederne for kontra imod, men de lider, så snart de møder kvalitet, da bagkæden er svag.

Deres midtbaneoprydder Razvan Marin er ude med en karantæne, som også svækker dem centralt. Det bliver en kæmpe udfordring, da Inter vil kunne presse dem centralt, på siderne og inde i feltet, hvor Edin Dzeko har været varm på det seneste.

Derfor forventer jeg en sikker sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Inter -1,5 til odds 1,77 – SPIL HER >>*

Lazio – AC Milan 1 (2-1)

Tirsdag den 24. januar 2023 kl. 20:45

Runden slutter passende af med topkampen Lazio – Milan. Lazio kæmper for at holde sig relevante i top 4-striden, og Milan håber fortsat på en Scudetto mere til pokalskabet. 

Lazio hev en vigtig 0:2-sejr hjem mod Sassuolo i weekenden og sendte Bologna ud af Coppa Italia torsdag aften, og nu står de med chancen for at komme ind i varmen igen.

De har dog ikke imponeret synderligt i år, men de kan måske få gang i momentum. Det er blandt andet Sergej Milinkovic-Savic, der har ramt sit forventede niveau igen, og han bliver ekstremt vigtig i det kommende opgør.

Hvis nogen kan presse en for tiden yderst usikker defensiv, må det være SMS krydret med en trio, der hedder Pedro, Mattia Zaccagni og Felipe Anderson. Måske ikke noget presmonster, vi får at se, men de kan skabe en hulens masse ravage i en bagkæde, som mangler overskud fysisk og mentalt. 

Det blev ikke til nogen festlig begivenhed onsdag aften, da Milan tabte 3:0 til Inter i Supercoppa Italiana Di Calcio. Et opgør, som blev afviklet i Saudi Arabien, hvor Simon Kjær gjorde sit comeback i start-11 uden den store succes.

Ikke desto mindre kan hans ledelsesmæssige egenskaber tilbage på banen måske være lige netop det, de har brug for. Milan vil være en del på bolden, men deres boldomgang er langsom og usikker, når tempoet skrues bare en smule op.

Det efterlader dem sårbare over for omstillinger og gør det samtidig svært for dem at skabe chancer. Det er deres femte kamp i 2023, der venter, og de ser allerede tunge ud. Skadeslisten er fortsat med lidt over en håndfuld, som begrænser mulighederne for at rotere voldsomt.

Derfor tror jeg, værterne bygger videre på et par gode resultater med endnu en sejr.

Rundager tror på: SS Lazio til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

7. feb.
20:45
Units 1/10
Tippet til 2.02
10. feb.
20:45
Units 3/10
Tippet til 2.05

Skriv et svar