18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 18. runde i Serie A d. 13. – 16. januar 2023

Der er topkamp på Diego Armando Maradona Stadium i Napoli, hvor værterne får besøg af Juventus. Runden byder også på Hjulmands Lecce mod Milan, mens Roma tager mod Fiorentina. Michael Rundager giver dig alt, hvad du har brug for at vide til runden i Støvlelandet.

Foto: Andreas Solaro / AFP / Ritzau Scanpix

Rundens kamp: Napoli – Juventus X (1:1)

Kan 80’ernes smukke rivalisering mellem Napoli og Juventus få en ny opblomstring? Nord mod syd kæmper atter om en Scudetto, og dette opgør kan meget vel være en stærk indikator for, hvem der skal løbe med trofæet i år. 

Napoli har høvlet mål ind i denne sæson. Med 39 fuldtræffere er det kun Inter som kan følge med (33). Det var da også Inter, som skulle tage den første sejr over førerholdet. Napoli kom ganske komfortabelt tilbage efter en sikker 0:2 sejr over Sampdoria, der skal være glade for den ikke endte meget værre.

Værterne kan stille i stærkeste og har kunnet træne med hele truppen, da skadeslisten er tom. Spørgsmålet er så om Kvaratskhelia Khvicha er ved at være tilbage på 100 procent, da hans færdighed bliver altafgørende.

De skal op imod Europa tørreste fodboldhold, som kun har lukket syv mål ind i 17 kampe, og det kræver en seriøst god dag for ham og Victor Osimhen, hvis de skal knække Allegris system. De har også slået Juventus i egen hule tre kampe i streg og håber på at tangere rekorden på fire.

Det bliver svært, da vi må forvente en masse boldbesiddelse til Gli Azzurri men meget lidt plads på Juves banehalvdel og en skræmmende omstilling i vente.

Otte sejre i streg. Otte clean sheets i streg. Fem af dem med en 1:0 sejr. Det bliver ikke mere Massimiliano Allegri end det. En dinosaur med massiv succes mod et noget mere moderne anlagt fodboldhold.

Det bliver som at se Napoli tage en tidsrejse tilbage til en glemt tid. Men hatten af for at håndtere presset, Allegri kan jo vinde et mesterskab på lige netop samme vis, som den klubben forsøgte at flygte fra tre år tilbage.

Juventus vil med stor sandsynlighed gribe kampen an periodevis, hvor de i korte sekvenser vil forsøge at stresse højt og dominere på bolden men primært stå dybt og afvise. Kan de kontrollere Osimhen omkring feltet og lukke ned for den georgiske Messi samt hjemmeholdets midtbane, står de med gode kort på hånden.

Arek Milik har set god ud, og med Federico Chiesa tilbage i varmen kan de samtidig bide fra sig, og det kommer til at give kampen liv på trods af de dystre forudsigelser om gæsternes spillestil. Jeg forventer en værdig topkamp med et point til begge bold. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Cremonese – Monza X (1:1)

Cremonese led et sviende 2:0-nederlag til Verona i weekendens ultimative bundkamp, og der skal formentlig ikke slås flere søm i kisten nu. Syv point efter 17 kampe, og blot et enkelt point fik de ud af Verona, Empoli og Salernitana, som alle faldt inden for de seneste fem runder.

Nu står de igen med en gylden mulighed for at tage sæsonens første sejr, når Monza kommer på besøg. Selvom om gæsterne har gjort det markant bedre, lever disse oprykkerkampe altid deres eget liv.

Tilbage i februar slog Cremonese Monza 3:2 hjemme i en afgørende periode, og det må give dem tro på sagerne. Vi skal dog otte indbyrdes opgør tilbage, før vi finder den næste sejr, og i mellemtiden har Monza vundet seks. Det bliver desuden værre endnu, da Cremoneses bedste mand på midtbanen, Leonardo Serinocola, er i karantæne. 

Sagt med andre ord ligner det i virkeligheden en gylden mulighed for Monza, som har fået point hjem fra Firenze (1:1) og hjemme spillet lige op med Inter (2:2). De har individuel kvalitet, som kan presse en langsom midtbane og bagkæde og ganske pænt momentum.

Med en sejr kan de kravle godt op i tabellen og skabe vital afstand til nedrykningsspillet, hvor Sampdoria og Verona er begyndt at røre på sig.

Jeg forventer gæsterne i kontrol, medmindre de kommer foran, men jeg tror samtidig, deres mere usikre bagkæde vil uddele gaver undervejs. Derfor tror jeg vi får et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort vinder til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Lecce – AC Milan X (1:1)

Formstærke Lecce skal forsøge at holde gang i deres stime på fem kampe ubesejret, når Milan kommer på besøg. Det bliver ikke nogen let opgave for cheftræner Marco Baroni, men han lader til at have fundet en stærk balance i det lave defensive udgangspunkt.

I de seneste fem Serie A-kampe er det kun lykkedes Udinese at producere over 1 xG mod dem (Ifølge Wyscout), og jeg har svært ved at se Milan komme meget over. Lecce er ikke bange for at stå med 5-6 i bagkæden, samtidig med at dem foran arbejder benhårdt.

Derudover har de for alvor fået gang i omstillingerne plus Gabriel Strefezza, som placerer boldene efter behag på standardsituationer samt scorer et mål eller to. Derfor tror jeg, de i høj grad har noget at komme efter på lørdag.

Milan måtte ud i forlænget spilletid i Coppa Italia, hvor de på San Siro med en mand i overtal 50 minutter alligevel formåede at blive sendt ud 0:1 til Torino. Trætheden ligger og lurer, samtidig med gæsterne må undvære Sandro Tonali med karantæne og Mike Maignan, som er ude med en længerevarende skade.

Derudover er de fortsat ramt på bredden med Rade Krunic tvivlsom, Fode Ballo, Ante Rebic, Alessandro Florenzi og Zlatan Ibrahimovic på skadeslisten. Milan skal bruge power og kvalitet i deres spil for at nedbryde Lecce, der i deres to seneste hjemmekampe har slået Lazio og Atalanta 2:1.

Det kan godt blive en mangelvare grundet skadeslisten og en opslidende pokalkamp, som heller ikke gav noget godt af sig. Derfor tror jeg på en pointdeling og er næsten fristet til at kalde Lecce med tre point.  

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Inter – Verona 1 (2:0)

Det har været et par tunge kampe, Inter har været igennem den seneste uges tid. Først smider de en sikker 1:2-sejr over Monza efter et selvmål (selvfølgelig i forbindelse med et indlæg), og så blev de tvunget ud i forlænget spilletid i Coppa Italia, hvor det lige lykkedes at hive en 2:1-sejr i hus mod Parma.

De kan altså ikke helt gå på vand, selvom de klarede en uskøn 1:0-sejr over Napoli til at starte året ud med. Nu venter en modstander, som kan virke helt ubeskrevet, da Verona pludselig er begyndt at hente point igen.

Inter skal være forberedt på at lukke omstillinger ned via et hårdt genpres, da gæsterne ikke spiller specielt hurtigt. Derudover får de travlt med at lukke ned for Milan Djuric, der med sine 198 cm per automatik vil tage en hulens masse opmærksomhed. 

Verona gør det hele mere simpelt med et solidt defensivt udgangspunkt, som stadig mangler en del i deres kontrafase. Har de behov for at sparke langt, er de ikke blege for det, men udover at de står bedre defensivt efter juleferien, har de ikke lagt meget på offensivt.

De har været skarpe og så har de brugt store Djuric, som giver dem en spidskompetence inde i feltet, de færreste hold i Serie A kan matche. Ydermere kan de glæde sig over Inters skadesliste, som indeholder en tvivlsom Nicolo Barella samt Hakan Chalhanoglu og Mario Brozovic og selvfølgelig Romelu Lukaku, som jeg dog ikke ser som et tab på nuværende tidspunkt.

Ikke desto mindre har Inter fortsat langt mere kvalitet og en hjemmebane, hvor de har vundet syv ud af otte mulige med en målscore på 20:4. Derfor forventer jeg en sikker sejr til hjemmeholdet, ligesom otte af de seneste 10 indbyrdes opgør også har givet.   

Rundager tror på: Inter -1,5 til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Lazio 2 (1:3)

Hvis ikke Sassuolo begynder at få styr på stumperne, vil de lynhurtigt befinde sig i en neglebidende situation, hvor bunden vil ånde dem i nakken. Det kommende opgør kunne sagtens være lige, hvad de har brug for, da de i de seneste par år har været i stand til at drille Lazio. Tre sejre og to nederlag siden 2020.

Det er dog et fuldkommen andet hold i dag, hvor kvaliteten kun har været dalende. Det understreger deres nuværende form i den grad, hvor de ikke har vundet seks kampe i streg. Ud over to straffesparksmål er det blot blevet til en scoring i denne periode.

De vil ikke få lov til at være spilstyrende mod Lazio, og deres evner til at forsvare er på et meget lavt niveau, så det bliver en svær kamp. 

Når det så er sagt, er Lazio ikke just pligtopfyldende for tiden. Håbløst forsvarsspil af to omgange i weekenden betød, de smed en 2:0-føring til Empoli, som udnyttede tvivlsomt forsvarsspil med blot 10 minutter igen.

Runden forinden tabte gæsterne 2:1 til mægtige Lecce og inden de gik på juleferie, røg der et 3:0-nederlag til Juventus, som ifølge regelbøgerne kun kan vinde med et mål. De trænger til ny vind i sejlene og det kunne meget vel komme søndag ved middagstid.

Jeg kan ikke tro på andet, end at Maurizio Sarri får kickstartet holdet og tager en sejr, måske sågar en storsejr mod et såret Sassuolo-mandskab. 

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Torino – Spezia 1 (1:0)

Hænderne hos Torino hænger formentlig fortsat i vejret efter en hårdt tilkæmpet sejr i Coppa Italia på 0:1 over Milan. Det giver unægteligt et kæmpe moralboost, som kan være tiltrængt efter tre uafgjorte i streg. Specielt når de to seneste modstandere har været Salernitana (1:1) og Verona (1:1).

Skal de bygge videre på midtugens triumf, kræver det noget løbevillighed fra de tre forreste, som med relativt simple modsatrettede bevægelser kan splitte Spezias bagkæde fra hinanden. Det vil dog kræve fysisk overskud, hvilket muligvis bliver en mangelvare efter en kamp i forlænget spilletid mod Milan. Deres skadesliste er til gengæld halvtom, hvilket betyder, de har mulighed for at rotere. 

Spezia er ubesejret fire runder i streg men har været forfærdeligt heldige i de tre seneste. Det er typisk Luca Gotti, der lige rammer en tilfældig periode, hvor der bliver hentet tilstrækkeligt med point til at overleve en sæson mere, hvis de får nok af disse streaks.

Defensivt er de fortsat en rodebutik, men de har en trussel i form af deres fart, og derfor skal de respekteres, da deres offensive omstillinger er giftige.

Jeg har dog svært ved at se dem fortsætte ubesejret efter næste runde, hvor jeg forventer en smal sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: Torino vinder til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Udinese – Bologna 1 (1:0)

Hvis nogen havde forsøgt at bilde mig ind, at Udinese i sæsonen 22/23 ville have mest boldbesiddelse på Allianz Stadium, havde jeg spærret øjnene op. Ikke desto mindre var det tilfældet. Der var så til gengæld forsvindende lidt at komme efter omkring Juves målfelt.

Udinese skal nu forsøge at komme i gang igen mod en modstander, som heller ikke er kommet i gang efter pausen. De har fornuftige muligheder for at holde nullet, men det ser tyndt ud offensivt. Her tror jeg, vi skal finde et mål via en standardsituation eller lignende. Skadeslisten er tom, og de må være sultne efter noget opløftning.

Historien lover til gengæld ikke noget særligt, da de to hold har spillet uafgjort i alle de fem seneste opgør. Det kunne dog godt se ud, som om Bologna får svært bare ved den bedrift, da de må undvære Nicolas Dominguez og Gary Medel, som begge er ude med karantæne.

Dermed er midtbanen hårdt ramt og den potentielle redningsmand, Roberto Soriano ser færdig ud – måske kan Lewis Morgan finder noget magi frem. Ud over de to på midtbanen mangler Musa Barrow fortsat til at sørge for hjørnespark og fart i omstillingerne.

Derfor tror jeg, Andrea Sottil endelig får vendt skuden og ført Udinese til en længe ventet sejr. 

Rundager tror på: Udinese vinder til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Atalanta – Salernitana 2 (2:0)

Efter tre nederlag i streg på Gewiss Statium skal Bergamos helte nu igen forsøge at give byens folk lidt at juble over. Sidste rundes 1:2-sejr over Bologna og deres fine comeback weekenden forinden indikerer, at de er tilbage på et niveau, hvor de kan lege med om europæiske pladser.

Gian Piero Gaspirini har haft juleferien til at “rydde” op i truppen og fundet de spillere, som gerne vil La Dea. Det betyder blandt andet, at Rasmus Højlund har fået gang i målmaskinen, da holdkammeraterne forstår hans kvaliteter bedre.

I det kommende opgør vil hans evner til at løbe i det rigtige rum også blive afgørende, da Salernitanas bagkæde er nemme at trække fra hinanden. Deres skadesliste er umiddelbart tom, men Luis Muriel er dog tvivlsom. 

Salernitana kom hæderligt ud af endnu et opgør, hvor de ellers blev fuldkommen udraderet i alle aspekter med undtagelse af målscoren. Senest spillede de 1:1 mod Torino, som kunne have vundet 5:1, uden nogen havde tænkt: “Ah, det var lige et mål for meget”.

Nu venter Atalanta i fremmarch, og det har jeg svært ved at se noget godt komme ud af. Defensivt skal de undvære Flavius Daniliuc og Pasquale Mazzocchi samt førstevalg på mål Luigi Sepe, som er tvivlsom.

Det ser altså ikke lovende ud for gæsterne, som jeg forventer får en svær kamp. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: Atalanta -1,5 til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Foto: Elisabetta Baracchi / EPA / Ritzau Scanpix
Foto: Elisabetta Baracchi / EPA / Ritzau Scanpix

Roma – Fiorentina X (1:1)

Det blev en god aften i Rom, da Roma i midtugens Coppa kamp sendte Genoa ud 1:0 efter en scoring af Paulo Dybala. Dermed har de ikke tabt deres seneste fem kampe på italiensk grund, hvor de senest i Serie A hev et point hjem fra Milano (2:2).

To mål på (I gætter det aldrig!) standardsituationer stak en kæp i hjulet på Milan og fik samtidig sat gang i Tammy Abraham, der skylder nogle mål efterhånden.

Nu venter en svær opgave, når Fiorentina kommer på besøg. Det er et opgør, som vil kræve tålmodigt pres, da de ikke bare kan mose på med et højt pres. Derudover skal de være skarpe på de få omstillinger, de vil få, men i sidste ende er det formentlig også en standardsituation, som skal være deres redning.

I bagkæden må de klare sig uden deres bedste mand, Rodrigo Ibanez, grundet en karantæne, og det betyder, at deres tre-back-kæde bliver splittet op for mere eller mindre første gang i denne sæson. Marash Kumbulla skal formentlig erstatte Ibanez, og det kan blive farligt. 

Fiorentina kan dog ikke glæde sig alt for meget, da det bliver en svær opgave at trænge igennem et Roma-hold, som formentlig vil stå dybt meget af kampen og vente på omstillinger. Det kræver kvalitet i deres boldomgang, og samme kynisme som i deres 2:1-sejr over Sassuolo i weekenden.

De skabte ikke mange chancer men scorede, da det gjaldt. Kan de stå stærkt i restforsvaret, lukke hårdt ned for det meste via genpresset og ellers udnytte de omkring to gode chancer, Roma vil tillade, kan de hente noget hjem. Det lugter langt væk af et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Empoli – Sampdoria 1 (1:0)

For de to mandskaber, som lukker 18. runde, er der mere end blot tre point på spil. Empoli kan skabe et seriøst hul ned til den frygtindgydende nedrykningsstreg, og Sampdoria kan viske alle profetier om nedrykning væk (for en stund). 

Empoli har været voldsomt heldige i det nye år, hvor de har spillet uafgjort mod Udinese og Lazio. Begge kampe på udebane. 11 afslutninger, 3 rammer mål, og det giver tre scoringer. Er det holdbart i længden? Næppe, men de henter point og tanker op på selvtillid, og det er guld værd i opgør som det, der venter.

I kampe mod andre bundhold eller fra den laveste ende af midterfeltet har de hentet point (Cremonese, Sassuolo, Bologna og Monza gav tre point, mens Salernitana, Lecce og Verona gav et point). De har dog tabt en af disse og det var i første rundes nederlag til Spezia (1:0), hvor de ellers var dominerende.

Empoli er gode til at holde en solid defensiv organisation, som sjældent kommer under voldsomt pres fra andre end de modstandere med høj individuel kvalitet. 

Den kommende modstander, Sampdoria, har en god portion rutine, som vil klæde dem godt på til en lang og sej sæson, hvor eneste fokus er overlevelse.

Individualister har de dog ikke voldsomt mange af, og deres cheftræner Dejan Stankovic har med stor sandsynlighed mere travlt med at få styr på spillet uden bold.

Derfor tror jeg, de i høj grad vil gå efter det ene point som udgangspunkt og håbe på et par gyldne muligheder undervejs. De har stadig Manolo Gabbiadini, men måltyve huser de ikke, og når de lukker tæt på to mål ind i hver kamp, bliver det svært.

Jeg tror, Empoli står for stærkt lige nu, og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Empoli vinder til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen her er sponsoreret af ComeOn

Tips fra Serie A

10. feb.
20:45
Units 3/10
Tippet til 2.05
11. feb.
15:00
Avatar
Mads Larsen
Units 3/10
Tippet til 2.10

Skriv et svar