18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 17. runde i Serie A d. 7. – 9. januar 2023

Med et Napoli-hold, der satte point til i sidste runde, mens AC Milan, Juventus og Inter alle vandt, så er Scuddettoen fortsat åben. Denne runde brager AC Milan og Roma sammen, en kamp der kan blive definerende for både Napoli og AC Milan.

Foto: Bildbyrån

Rundens kamp: AC Milan – Roma X (1:1)

Både Milan og Roma fik en god start på 2023, da de vandt deres første opgør. Kampen om en Scudetto lever absolut videre for Milan, og Roma er fortsat med i kapløbet om en tur i Champions League til næste sæson – Men der er ikke plads til at dumme sig for nogen af holdene. 

Hvad der skulle have været en overbevisende sejr på 3-4 mål, endte i stedet med en kneben 1:2 sejr over Salernitana. Milan havde fuldkommen styr på begivenhederne, men tvivlsom opdækning på et ekseptionelt velplaceret indlæg, gjorde det hele spændende med 7 minutter tilbage af den ordinære spilletid. Milan have svært ved at udnytte deres chancer over for en veloplagt Guillermo Ochoa på mål. 

Nu venter en endnu mere bøvlet opgave, når de skal forsøge at nedbryde et kynisk Roma-mandskab. Det er lige før den vigtigste opgave for Stefano Pioli, er at understrege vigtigheden i ikke at komme bagud til Jose Mourinhos tropper.

De har fortsat en bekymrende lang skadesliste på de offensive poster, og formåede ikke at spare andre end Brahim Diaz i onsdags, hvilket kan betyde en del i deres offensive power. Noget de i høj grad får brug for, hvis de skal trænge igennem Romas defensive organisation. 

Roma vandt på baggrund af en fin første halvleg med 1:0 over Bologna. Defensiven fungerede som den skulle, men de var mere eller mindre ikke på bolden i de sidste 45 minutter, og så er det også svært at blive fanget i ubalance. Omvendt skabte de intet i anden halvleg, og vælger de et så defensivt udgangspunkt igen, risikerer de at komme i problemer mod Olivier Giroud og Rafael Leao.

De har ikke holdet til at kunne dominere kampen på bolden, så det vil fortsat skulle være en kamp de kører hjem på power og god organisation. De kan dog forvente at bidrage bare en smule mere på bolden, da Paulo Dybala bør være klar til at starte inde. Ydermere formåede de at sparet lidt spillere undervejs, som giver lidt ekstra plus på kontoen. 

Det bliver uden tvivl et spændende opgør, hvor de taktiske facetter med tålmodighed afbrudt af rå power i perioder vil styre kampbilledet. Roma er håbløse mod de andre tophold, men jeg har på fornemmelsen at der er nok plusser i regnestykket til at de kan sikre sig et enkelt point.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Sassuolo 1 (2:1)

Det blev ikke til en særlig god start for hverken Fiorentina (1:1 mod Monza) og Sassuolo (1:2 nederlag til Sampdoria). Defensivt så det ikke voldsomt imponerende ud for La Viola som tillod mere end en håndfuld gode chancer mod sig. Omvendt producerede de selv 24 afslutningner, hvoraf minimum tre af dem, skulle have været konverteret til et mål.

Dermed er vi tilbage til deres udfordring fra begyndelsen af sæsonen, hvor de ikke var i stand til at vinde på trods af at være det bedste hold på banen. De bør fortsat være i en stærk kampform ovenpå en tætpakket optakt til foråret, hvilket jeg forventer bliver en fordel mod Sassuolo. De vil også stå stærkere, da Sofyan Amrabat forventes klar fra start. Han vil kunne kontrollere kampen og skabe stabilitet. 

En chokstart kostede Sassuolo point i årets første runde – blot efter 28 minutter stod der 0:2 til Sampdoria, som ikke gav meget efterfølgende. En tætpakket banehalvdel ned mod gæsternes mål gjorde det mildest talt umuligt for Sassuolo – det var også på straffespark at de fik reduceret til 1:2.

Fiorentina kommer ikke til at stå dybt, men jeg tror heller ikke de kommer til at give Neroverdi meget at arbejde med. De er i vanskeligheder og har ikke vundet en kamp i fem runder nu, og selvom de ikke har tabt til Fiorentina i de seneste fem indbyrdes opgør, har jeg svært ved at se dem løbe med tre point. Jeg forventer en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: Fiorentina vinder til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Juventus – Udinese X (1:1)

Det kan snart ikke overraske, at Juventus løb afsted med en 0:1 sejr i onsdags, da de besejrede Cremonese. Kampen var tættere, end man kunne forvente, da Cremonese skabte en pæn portion chancer, og Juve skulle bruge et frispark fra 30-35 meters afstand tæt på slutfløjtet, før de kunne sikre sig den syvende Serie A-sejr i streg (og sejr nummer 9999 med slutcifrene 1:0 til Massimiliano Allegri). 

Giganterne fra Torino er i en imponerende stime, hvor succes virker til at avle succes, og derfor klarer de sig resultatmæssigt formidabelt uden halvdelen af deres profiler. Det betyder også, at der ikke er meget at rotere med, når de med tre dages hvile skal ud og slås med de store drenge fra Udine. 

Hvedebrødsdagene er i den grad overstået for Andrea Sottil, der ikke har vundet en Serie A kampe siden d. 3. oktober – otte kampe i streg uden en sejr. Selvom han med ca. fire sejre mere fordelt over de sidste 22 kampe, kan sikre sig overlevelse ser det ikke godt ud.

Til det kommende opgør bliver de nødt til at dyrke det, de tidligere har været gode til. Nemlig en betondefensiv, konstant duelspil og en gedigen power på omstillinger samt standardsituationer. Det er helt skævt at se dem så meget på bolden, som fx i sidste rundes 1:1 resultat hjemme på Dacia Arena mod Empoli.

Går de ind og smadrer kampen på fysik og rammer et par kontramuligheder, er det ikke umuligt med et point. Derfor tror jeg på et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Monza – Inter 2 (1:2)

Monza fik en fornuftig start på foråret, da de spillede 1:1 mod Fiorentina. Offensivt er de ikke til at tage fejl, hvorimod det defensivt ikke ser alt for overbevisende ud, og det kan blive yderst problematisk mod Inter offensiven.

Derfor bør hjemmeholdet forsøge at kontrollere kampen med boldbesiddelse i perioder af kampen. De har holdet til at spille, men deres tre-backkæde er sårbar. Skadeslisten er fortsat med Stefano Sensi og muligvis også Nicolo Rovella, hvilket gør missionen om at holde på bolden og beskytte sig mindre gangbar.

Det var noget af en skalp Inter tog i onsdags, da de formåede at besejre Napoli 1:0. Det beviste deres retmæssig plads i diskussionen om en Scudetto, og viste på det kraftigste, hvorhenne de er niveaumæssigt for tiden. Syv sejre i de seneste otte kampe i den bedste italienske række har bragt dem tilbage i top-4.

Forinden sejren over førstepladsen besejrede de Atalanta 2:3 og har scoret 13 mål i de seneste fem runder, og med Lautaro Martinez tilbage på træningsbanen, ser det lovende ud. De skal udnytte det kæmpe rum Monza efterlader på siden af deres bagkæde, hvilket netop Martinez kan være mand for. Jeg tror Inter vil bygge videre på den sejrstime de startede tilbage i 1978, da de slog Monza 0:2.  

Rundager tror på: Inter vinder til odds 1,54 – SPIL HER >>*

Salernitana – Torino 2 (0:1)

Det stod klart efter slutfløjtet i onsdags, at Salernitana for fjerde runde i streg ikke var i stand til at vinde. Ganske fortjent tabte de 1:2 til Milan, som snildt kunne have slået dem med mere, men grundet en flyvende Guillermo Ochoa på mål blev det ikke til en ydmygelse.

Der er bedre muligheder for point og sågar den første sejr, siden de slog Lazio 1:3 (julegaverne kom meget tidligt). De skal klare sig uden Lassana Coulibaly, der sidder ude med en karantæne, og han vil blive savnet voldsomt på den centrale midtbane. Derudover ser det heller ikke lovende ud for deres muligheder generelt, da deres største force er power og vilje. Dette vil blive udlignet af Torinos lignende styrker. 

Torino spillede en ekstremt skuffende kamp mod Verona, og måtte derfor nøjes med 1:1 mod bundproppen. De skabte ingen store chancer, men heldigvis for dem fandt Aleksey Miranchuk et drømmehug uden for feltet op af værktøjskassen.

I det kommende opgør forventer jeg et velforberedt Torino mandskab, som vil kontrollere midtbanen og skabe deres chancer i siderummet, som cheftræner Ivan Juric er kendt for. Salernitana er sårbare i bagkæden, men Torino bomber trods alt ikke målene ind. Derfor forventer jeg en smal sejr til gæsterne, som også vandt begge kampe i sidste sæson. 

Rundager tror på: Torino vinder med præcist ét mål til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Lazio – Empoli 1 (2:0)

Maurizio Sarri undervurderede totalt Lecce i onsdags, og roterede derfor mere end Lazio kunne klare. Det kostede en 2:1 fadæse (fuldt fortjent), hvor de ikke var i stand til at skabe nok fremadrettet. Heldigvis betyder det at de kan stille med friske ben og formentlig i noget tættere på stærkeste opstilling.

Men det er og bliver svært at placere dette håbløst ustabile tophold, som har tabt tre af de seneste fem Serie A runder. Tilbage i januar måned spillede de 3:3 med Empoli, men har derudover haft godt styr på gæsterne, som bøvler en del med individuel kvalitet. Dette er til værternes fordel, da de specielt kan udfordre Petar Stojanovic på højre back. 

Empoli var tæt på at løbe afsted med en sejr i årets første runde, men kunne i sidste ende ikke holde stand imod Udinese – men et point i det opgør var ganske godkendt.  Nu venter en noget sværere modstander, hvor de ikke blot kan stille sig ned og håbe på det bedste. Der er muligheder for omstillinger og generelt store udsving hos Lazio, og derfor kan jeg ikke udelukke endnu en overraskelse, men den ligger ikke lige til højrebenet.

Lazio er stærke på hjemmebane, men når det så er sagt må vi også notere os at de tabte 1:3 til Salernitana og spillede 0:0 mod Udinese i to af de seneste tre hjemmekampe. Derfor er det ikke med en lille smule skælven at jeg kalder en pligtsejr til Lazio.

Rundager tror på: Lazio vinder til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Spezia – Lecce X (1:1)

Ligesom vi har afgørende kampe i toppen, må dette også anses for at have en afgørende karakter for Spezia og Lecces overlevelsesmuligheder. Spezia har været godt kørende med fem point i de seneste tre runder, og stod desuden ekstremt tæt på en sejr over Atalanta i onsdags.

Desværre for dem sejler deres bagkæde organisatorisk, de er håbløst boldfikseret og den enkelte kan ikke rumme mere end et løb omkring sig. Jeg forventer ikke at de vil blive overbelastet med løb i feltet, når Lecce kommer på besøg, men der skal ikke meget til at stresse dem. Desuden er førstevalg på mål Bartlomiej Dragowski fortsat ude med en skade og Petar Zovko så ikke just imponerende ud i sidste runde. 

Lecce står altså med gode kort på hånden til det kommende opgør, de må dog klare sig uden deres anfører, Morten Hjulmand, da han sidder ude med en karantæne. Det er to hold, som står meget lige overfor hinanden, både hvad angår trup og spillestil.

Derudover er de begge inde i en stærk periode, da Lecce har høstet 10 point i de seneste fire runder. Begge hold vil være ganske fint stillet med et enkelt point, og når man har disse faktorer med i vurderingen, lugter det langt væk af et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Napoli 2 (0:1)

Det var lidt af en overraskelse, der rullede for skærmen, da Sampdoria lynhurtigt bragte sig på 0:2 mod Sassuolo og samtidig var i stand til at holde føringen til slutfløjt (1:2). Denne sejr afløste fire nederlag i streg og bragte lidt håb om overlevelse tilbage i truppen. Dejan Stankovic kommer fra en vinderkultur, og det vil måske lykkes ham at holde fast i opturen lidt endnu. Jeg har dog svært ved at se det ske i weekendens opgør mod Napoli, selvom de snublede i onsdags. 

Sampdoria skal forsøge at lukke ned for alt fodbold på midtbanen, så Napolis fødekæde til angreb bliver lukket ned. Og dernæst skal de ramme en god dag defensivt, når de står dybt og forsvarer. Der går dog rygter om at Khvicha Kvaratskhelia ikke er helt på toppen, og derfor ikke vil være i stand til at spille – dette vil øge deres chancer. 

Napoli slog bundrekord i produceret xG (0.76 ifølge Wyscout) i onsdagens nederlag på 1:0. Inter som løb med sejren skabte til gengæld ikke meget mere og formåede blot at komme frem til fem afslutninger. Dermed leverede Napoli på mange parametre en godkendt indsats, som var langt fra tilstrækkelig på den sidste 1/3 af Inters banehalvdel.

Den kommende modstander er af en noget anden kaliber, og Napoli står uden skader, hvilket giver rig mulighed for at rotere og stille med friske ben. Der er en overhængende risiko for, at Napoli langsomt men sikkert snubler sin føring væk, og i sidste ende ikke tager mesterskabet, men jeg synes ikke at nederlaget til Inter giver nogle indikationer. Derfor forventer jeg også en sejr til gæsterne, som ikke vil komme let til den. 

Rundager tror på: Napoli vinder med præcist ét mål til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Verona – Cremonese X (1:1)

Det lykkedes endelig for Verona at stoppe blødningen, da de spillede 1:1 med Torino i midtugen. Nu skal de bygge videre på et fornuftigt resultat ved at tage en pligtsejr hjemme mod oprykkerne, Cremonese. Tager de ikke tre point her, er deres tid i Serie A forbi.

Der skal dog andre boller på suppen, da Verona ikke har vundet siden d. 4. september, hvor de slog Sampdoria 2:1 – ti nederlag stod efterfølgende på menuen.

Rutinerede Milan Djuric kan være manden, som skal få dem tilbage på rette køl. De skal forsøge at finde kontramagien tilbage og tillade gæsterne at være på bolden, da de ikke selv er i stand til at kontrollere kampe eller skabe det store via en solid opbygningsfase. Lige netop mod Cremonese burde det kunne lade sig gøre. 

Cremonese gjorde egentlig en fin figur mod Juventus, men led alligevel et 0:1 nederlag (ligesom alle andre), på baggrund af et frispark som går ind via stolpen. Deres effektivitet kan findes på et meget lille sted, og derfor har de spillet mange fine kampe og tabt dem, da de ikke formår at producere noget som helst.

Jeg forventer en ekstremt sløj fodboldkamp, hvor ingen af holdene kan leve med en uafgjort eller et nederlag. Derfor tror jeg vi får en kontrolleret affære, hvor der ikke bliver taget mange chancer – if it looks like a duck, quacks like a duck and swims like a duck, then it probably is a draw.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Bologna – Atalanta 2 (1:2)

Bologna kunne ikke sende en sejr afsted til deres afdøde cheftræner, Sinisa Mihajlovic. I stedet måtte de leve med et 1:0 nederlag i Rom. På trods af en voldsom stor mængde boldbesiddelse, var de ikke i stand til at skabe nok chancer efter de kom bagud. En lignende situation kan også komme på spil i weekendens opgør, da Atalanta ikke vil have noget imod at forsvare mere og vente på omstillingerne byder sig.

Bologna skal derfor håbe på en god dag på kontoret fra Marko Arnautovic i feltet og Riccardo Orsolini, som skal forsøge at presse La Deas venstre side. Kan Bologna fange gæsterne i et par omstillinger, har de også gode muligheder her. Desuden skal de udnytte det store bagrum i de perioder, hvor Atalanta forsøger at presse højt, da de kan angribes på fart. 

Selvom resultatet ikke imponerende, var Atalantas comeback mod Spezia alligevel imponerende. Nede 2:0 får de vendt det hele på hovedet, blandt andet via en flot scoring fra Rasmus Højlund (med lidt hjælp fra målmand Zovko). Gentager gæsterne Romas formular fra midtugen, er der muligheder men det er ikke risikofrit, når Arnautovic rumsterer i feltet.

Et hold med deres styrke bør også forsøge, at diktere kampen med deres høje pres og effektive boldomgang. Jeg tror vi får en lige kamp, hvor begge hold vil presse tempoet godt op i perioder, men også perioder hvor begge vil stille sig ned og vente på en god omstilling.

Syv sejre, to uafgjorte og et enkelte nederlag til Atalantas fordel, sådan lyder det indbyrdes regnskab, som også vidner om niveauforskellen. Derfor tror jeg gæsterne finder tilbage til en vinder formular.

Rundager tror på: Atalanta vinder til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen her er sponsoreret af ComeOn

Tips fra Serie A

10. feb.
20:45
Units 3/10
Tippet til 2.05
11. feb.
15:00
Avatar
Mads Larsen
Units 3/10
Tippet til 2.10

Skriv et svar