18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 17. runde i Serie A d. 22. – 23. december 2023

Julens gaver rammer tidligt i år, da Serie A sørger for en masse godter til os i dagene op til juleaften. Vi har hårde kampe i bunden og et spændende opgør mellem Napoli og Roma i vente!

(Foto: IMAGO / Insidefoto)

Rundens kamp: AS Roma – SSC Napoli 1 (2-1)

Lørdag d. 23. december kl. 20:45

Der venter et voldsomt interessant opgør i rundens kamp, da begge hold kæmper med alt, hvad de har lært for at holde fast i en top 4-plads. 

Roma tabte ikke overraskende til Bologna i sidste runde (2:0), hvor de dårligt nok kunne stille et hold grundet skader og karantæner.

Nu er Romelu Lukaku tilbage efter karantæne, og han må kigge på Napolis usikre defensiv med glæde. Han har friske ben efter en tvungen pause og må være ekstra motiveret af, at Victor Osimhen spiller på det andet hold – den type er han.

Udover hans evner foran mål er det selvfølgelig Romas kamplyst og struktur, som skal tage sejren – noget Rossoneri ikke har præsteret siden november 2019. 

Efter ren overlevelse i de sidste minutter af Napolis 2:1-sejr over Cagliari kunne de igen få lidt arbejdsro. Den ro døde til gengæld fuldkommen efter midtugens 0:4-nederlag til Frosinone i Coppa Italia. Italiens mest overvurderede keeper, Pierluigi Gollini, og resten af B-kæden spillede sig ikke tættere på start-11 efter den præstation, og det er et kæmpe problem.

Heldigvis for gæsterne har Victor Osimhen leveret nogle flotte præstationer på det seneste – ja sågar årets assist, hvis du spørger mig.

Napoli bør fokusere på det de er bedst til, nemlig at angribe, da jeg ikke forventer, de kan holde buret rent. Et stærkt defensivt udtryk er unægteligt vigtigt, men Walter Mazzarris tilgang til bolden er ved at dræbe et ellers storslået hold fuldkommen, og det kommer der intet ud af. 

Jeg håber, det bliver et underholdende opgør, men gamle Walter skal ændre en del i sin tilgang, før det for alvor lever. Jeg forventer en sejr til Roma, som ikke har bøvlet med en pokalkamp og ved, hvem de er uden at skulle ændre på noget.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,03 – SPIL HER >>*

FC Empoli – SS Lazio 2 (0-1)

Fredag d. 22. december kl. 18:30

Med to cheftrænere, som tilsammen har 8.000 års fodboldtræner-erfaring, venter et vigtigt opgør.

Empoli skal forsøge at udnytte Lazios spillemæssigt dårlige periode fra første del af sæsonen, men de må også være forsigtige, da hovedstadsklubben ikke kommer fra en midtugekamp eller lignende.

Empoli skal forsøge at kontrollere så meget af spillet som muligt, da de vil komme i store problemer, hvis de tillader gæsterne for meget spil på deres banehalvdel. De er svage i bagkæden, som er langsom, og specielt i siderne har de svært ved at forsvare, hvilket typisk er der, Lazio kommer til gennembrud. 

Det bliver spændende at se, om cheftræner Maurizio Sarri får ret i sin udtalelse efter 0:2-nederlaget til Inter, som han mente var en god præstation at bygge videre på.

Rundens kamp kræver under alle omstændigheder en sejr, og de må møde op med friske ben og høje ambitioner. De skal holde fokus på det, de gør bedst, som er et højt pres og en masse 1v1-dueller på siderne.

Rammer deres kanter dagen, snupper de en sikker sejr, hvilket jeg forventer bliver tilfældet.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Genoa 1 (2-1)

Fredag d. 22. december kl. 18:30

Oven på tre runder og blot et enkelt point at glæde sig over befinder Sassuolo sig i nedryknings-suppedasen.

Derfor er kampen mod Genoa ekstremt vigtig, da de kan genskabe kontakt til midten og få et lille åndehul til bunden med en sejr. De leverede en fornuftig indsats mod Udinese (2:2) i sidste runde men måtte se sig reddet af et rødt kort og to straffespark for at opnå resultatet.

Runden forinden tabte de 2:1 til Cagliari, og den kommende modstander minder i høj grad om de to foregående, hvilket må stresse dem en smule. De står med en del skader, primært blandt reserverne, men de kan glæde sig over at være tilbage i de trygge rammer, Mapei Stadium tilbyder.

Genoa skal gøre det, de er bedst til, hvilket er at lukke ned centralt og håbe deres fysiske bæst, Albert Gudmundsson kan være på pletten igen.

Jeg tror godt, jeg tør kalde hans 1:1-scoring mod Juventus for noget af det vildeste/dummeste/heldigste, jeg har set i denne sæson – det er i hvert fald blevet genset mange gange for mit vedkommende.

Jeg forventer et opgør med hjemmeholdet i fuld kontrol, fuld af respekt for de momenter, hvor gæsterne rammer noget godt.

Begge hold er inde i en lidt skæv periode, så det bliver et tæt opgør, som jeg forventer, Sassuolo får tre point ud af.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,27 – SPIL HER >>*

AC Monza – Fiorentina X (1-1)

Fredag d. 22. december kl. 18:30

Monza skal tilbage på sporet efter et voldsomt 3:0-nederlag til Milan, som ellers ikke har brændt grønsværen af på det seneste. Nederlaget var på sin plads, men var det endt markant tættere, havde resultatet været retvisende.

De kan ikke forvente gaver mod topholdene, og nu venter endnu et af slagsen, dog i en noget mildere version.

De kan glæde sig over, at Viola ikke kan stille i nærheden af stærkeste, da Giacomo Bonaventura, Nicolas Gonzalez, Dodo og Lucas Martinez ude. Det giver nogle åbninger, og de står med gode chancer både i det etablerede spil og på omstillinger.

Det er sjældent, Fiorentina holder nullet, men de har formået at gøre det i to af de seneste tre kampe (Salernitana og Verona) krydret med et uafgjort resultat mod Roma (1:1).

Derudover er de gået videre fra Coppa Italia og Conference League i samme periode, så moralen må være høj.

Omvendt står de med mange skader og en del minutter i benene, som kan blive en udfordring mod en besværlig modstander. Derfor tror jeg, vi får et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,38 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Salernitana – AC Milan 1/X (2/1-1)

Fredag d. 22. december kl. 20:45

Hvis vi slår krise op i ordbogen, vil det ikke overraske mig, hvis jeg fandt Salernitana. Efter en katastrofal start og et trænerskifte er de ikke kommet væk fra sidstepladsen, som blot er cementeret efter tre nederlag i streg.

De viser lidt bid i de fleste kampe og drillede Atalanta en smule i deres 4:1-nederlag, men Boulaye Dia kan ikke redde Filippo Inzaghi og den synkende skude. Han kan dog få gunstige arbejdsbetingelser, hvis det er Simon Kjær, der skal forsøge at følge med grundet mange skader hos gæsterne. Omstillinger kan give pote for den energiske angriber, som skal ud i en masse løbedueller. 

Milan overraskede resultatmæssigt i sidste runde, da de slog Monza med hele 3:0. Det var ganske fortjent med de tre point, men sejren skulle have været to mål mindre for at have vist den reelle forskel.

De kan udover de tre point også glæde sig over at have set Ismael Bennacer i aktion for tredje Serie A-kamp i streg. Han kommer i et fornuftigt tempo tilbage i kampform og er en ekstremt vigtig spiller at få tilbage.

Milan skal tage styring, da jeg næppe tror, Salernitana kan eller vil gøre det, og det kan blive problematisk for Rossoneri. Derfor tror jeg, der ligger et større eller mindre pointtab og venter Stefano Pioli.

Rundager tror på: Dobbelt chance 1/X til odds 2,68 – SPIL HER >>*

Frosinone – Juventus 2 (1-2)

Lørdag d. 23. december kl. 12:30

Noget siger mig, at oprykkerne, som har været en positiv overraskelse, er på vej ned til bunden, hvor deres budget hører til.

De minder lidt om Lecce for nogle sæsoner siden, hvor det var underholdende men også en stensikker nedrykning.

Derfor må vi nok kalde det modsætninger, der mødes, når Eusebio Di Francesco tager imod Massimiliano Allegri på Benito Stripe.

De har en del skader og en karantæne til Caleb Okoli, hvilket gør dem relativt sårbare, da truppen ikke har nok dybde kvalitetsmæssigt, og så er deres friske tilgang til spillet en åben invitation til Juve. 

Problemet med en “vi skal vinde 1:0”-mentalitet er, at der en gang imellem sker kæmpe tilfældigheder, som Genoas udligning til 1:1 i sidste runde.

Juventus tabte altså et kæmpe skridt i Scudetto-kampen men får en perfekt mulighed for at genskabe kontakten til Inter, da Frosinone er en modstander, som gæsterne skal vinde over.

Jeg forventer en fokuseret indsats med alt for meget respekt for modstanderne, som vil resultere i en smal sejr, som dog vil kræve mere end blot det ene mål, Allegri lever for.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Bologna – Atalanta BC 1 (2-1)

Lørdag d. 23. december kl. 15:00

Bologna skal forsøge at forsvare deres imponerende fjerdeplads, når Atalanta kommer på besøg.

Et nederlag kan nemlig betyde, at de to hold bytter plads, men hjemmeholdet stod med en 0:2-sejr sidste gang. de to hold duellerede tilbage i april, så mavefornemmelsen må være god.

De indtog top 4-placeringen efter at have slået Roma, og de har generelt leveret solidt med 13 point i de seneste seks ligakampe.

I midtugen var de også dygtige nok til at sende Inter ud af Coppa Italia, hvilket understreger deres nuværende form. De må fortsat undvære Riccardo Orsolini i start-11, men han finder måske banen igen i løbet af kampen, hvilket også kan give et boost til holdet.

La Dea har godt nok ikke lige sendt Inter ud, men de bankede Salernitana med hele 4:1 i mandags, hvilket også må give lidt tro på tingene.

Det er dermed deres anden sejr i streg, og de vil unægteligt rejse sydpå med en tro på at de kan presse det tredjebedste hold, hvad angår hjemmebanestatstikken.

Gianluca Scamacca, som er tvivlsom, har nogle af de færdigheder, de får brug for, så det kan være, han rammer banen igen efter hans lårskade.

De skal nemlig ikke forvente at komme til mange farlige situationer via andet end indlæg, og her kan den lange italiener noget.

Jeg tror, det bliver et intenst opgør, hvor hjemmeholdet forsvarer deres ubesejrede stime på Stadio Renato Dall’Ara.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,73 – SPIL HER >>*

Torino – Udinese 1 (1-0)

Lørdag d. 23. december kl. 15:00

Torino tog deres tredje hjemmebanesejr i streg, da de i sidste runde slog Empoli med beskedne 1:0, som også var den tredje kamp i streg med et clean sheet – det er lige noget for Ivan Juric det her.

Den dygtige angriber, Duvan Zapata, giver dem lidt ekstra oppe foran, da han er god til at klare tingene på egen hånd. Dermed kan de vinde kampe uden at satse alt for meget offensivt, og det samme vil i den grad gøre sig gældende mod Udineses håbløse defensiv. 

Gæsterne har lukket 13 mål ind i fem kampe nu, og Gabriele Cioffi må allerede begynde at frygte sin ansættelse bliver forkortet.

De har brug for et resultat i Torino, og det tror jeg ikke kan komme på andre måder end ved hårdt defensivt arbejde og så må det der med bolden komme i anden række.

De er hårdt ramt af skader og så er den kreative midtbanemand, Martin Payero ude med en karantæne, hvilket begrænser dem i deres omstillinger.

Derfor tror jeg, det bliver en målfattig kamp, som hjemmeholdet vinder.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – Cagliari Calcio X (1-1)

Lørdag d. 23. december kl. 18:00

Den må næsten have stået på ekstra skudtræning efter Veronas 1:0-nederlag til Fiorentina. Det var en kamp som, set ud fra brændte chancer, burde have givet de nedrykningstruede tre point.

Det har bare været lige ved og næsten for Marco Baroni, som inden de store kiks i Firenze havde spillet tre kampe uafgjort. Der er altså positive vinde, hvis man er sådan en, der ser glasset som halvt fyldt og ikke tomt. 

Gæsterne må forlade Sardinien med eé mission, og det er ikke at tabe. Det er en direkte kamp i nedrykningsspillet, og de to hold kan snildt bytte plads, med mindre Cagliari holder stand.

Jeg forventer en form for benlås fra begge mandskaber, indtil en scoring falder, eller vi når de sidste 15-20 minutter, hvorfra vi kan forvente det ene hold maser på.

Mit bedste bud er, at de to udligner hinanden ganske fint, og begge har vist sig kompetente nok til at jagte en scoring til sidst, skulle den mangle.

Derfor forventer jeg et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,33 – SPIL HER >>*

Inter – Lecce 1 (2-0)

Lørdag d. 23. december kl. 18:00

Inter roterede over halvdelen af holdet, da de i midtugen blev sendt ud af Coppa Italia med 1:2-nederlag efter forlængelse mod Bologna.

Det klæder i den grad Simone Inzaghi at holde hele truppen i relativt god kampform, da det i høj grad løfter konkurrencen internt og træningsniveauet.

Derudover holder han vigtige spillere friske, så de kan konkurrere både i Champions League og i støvlelandet. Derfor tror jeg heller ikke, de vil være synderligt ramte til lørdagens vigtige opgør mod Lecce.

En kamp, som vil kræve friske ben og højintense løb for at nedbryde en kompakt defensiv, som er giftige på omstillinger. Jeg forventer stærkeste start-11, og det lover ikke godt for gæsternes chancer. 

Lecce må dog møde op med oprejst pande efter deres vigtige 2:1-sejr over Frosinone, som også har givet lidt arbejdsro før et noget nær umuligt opgør.

De er godt nok ubesejret i de seneste fem kampe, men udover 2:2 hjemme mod Milan har det ikke været wow.

Lecce vil nok forsøge at holde stand i en mindre skyttegrav foran eget mål, men jeg forventer ikke, det rækker mod målfarlige Nerazzurri.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,24 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar