18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 16. runde i Serie A d. 4. januar 2023

Buon anno a tutti. Serie A er endelig tilbage efter VM- og julepause. Michael Rundager tager alle kampene under kærlig behandling og kigger blandt andet på rundens brag mellem Inter og Napoli.

Foto: Bildbyrån

Rundens kamp: Inter – Napoli X (2:2)

Endelig vender Serie A tilbage, og hvorfor ikke starte år 2023 med en kæmpe basker? Inter tager imod Napoli i et make or break-opgør for hjemmeholdet. Står de med nul point efter dette opgør, er løbet kørt, samtidig med Napoli må føle, de står med en finger på Scudettoen oven på sådan en sejr.

Inter fik nogenlunde styr på stumperne fra oktober måned, hvor det blev til syv sejre og et enkelt nederlag i Serie A. De høvlede 22 mål ind i den periode, men med den horrible præstation deres offensive profiler, Lautaro Martinez og Romelu Lukaku, leverede under VM, forventer jeg ikke, de fortsætter den stime.

Deres seneste træningskampe med en høj xG og mange afslutninger men få scoringer (1:0-sejr over Sassuolo og 2:0-sejr over Reggina) lover heller ikke godt. Det, der taler for et forbedret Inter-mandskab oven på den lange pause, er Simone Inzaghi og hans ekstra tid til at arbejde med udtrykket.

Derfor tror jeg de vil holde fast i den gode periode, men kvaliteten mangler til en storkamp som denne, hvis Martinez og Lukaku ikke rammer dagen. 

Napoli har været skræmmende i denne sæson. De kan næsten kun vende tilbage fra VM-pausen dårligere, da det stort set er umuligt at holde den kørende. Derfor er det en hård kamp at lægge ud med, hvis de lige skal lande igen.

Luciano Spalletti skal til gengæld have stor ros for at få hele truppen til at præstere, hvilket unægteligt hænger sammen med et stærkt træningsmiljø. Det miljø har nu haft god tid og ro til at forberede sig på en vanvittig slutspurt frem til begyndelsen af juni.

Deres to sidste træningskampe bød godt nok på nederlag til Lille og Villarreal på henholdsvis 1:4 og 2:3, hvilket kan være en teaser til, hvad de har i vente. Omvendt slog de Crystal Palace (3:1) og Antalyaspor (2:3) i de to foregående testkampe. 

Ingen af de to hold har rapporteret skelsættende skader, og vi kan derfor forvente to velforberedte mandskaber, hvor specielt hjemmeholdet har meget på spil. Derfor forventer jeg et tæt opgør, som ender uafgjort.

Rundager tror på: X til odds 3,52 – SPIL HER >>*

Salernitana – AC Milan 2 (0:1)

Salernitana gik til pause med blot et point i de tre sidste runder. Specielt 3:0-nederlaget til Monza i 15. runde indikerer, hvor langt over deres niveau pointhøsten har været. I løbet af december har de ikke spillet mere end to træningskampe, hvor de også fik klø 3:1 og 3:0 mod henholdsvis Alanyaspor og Fenerbahce.

I de to kampe formåede de at skabe otte afslutninger og en samlet xG på 0,73. Disse kampe er svære at spå ud fra, men jeg tror ikke, vi skal forvente et hold i kampform. Skadeslisten er smal, men deres højre side i bagkæden er svækket gevaldigt, da Pasquale Mazzaocchi og Nobert Gyomber forventes ude. 

Specielt Milans venstre side har det med at være afgørende offensivt, da både Rafael Leao og Theo Hernandez huserer i denne side. Derfor ser det ikke lovende ud for Salernitanas chancer defensivt.

Omvendt har Milan uden tvivl nogle fysisk og mentalt udmattede VM-deltagere i truppen, som måske ikke er helt klar. Sammensætter vi en sådan cocktail med de mange skader og tvivlsomme spillere, kan det alligevel efterlade en åbning.

Jeg tror dog ikke, Salernos bedste kan modstå Milans solide defensiv samt gode muligheder i højre side. Det bliver specielt komisk, hvis Antonio Candreva får nogen form for defensiv rolle i den side. Jeg forventer en sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: 2 til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Sampdoria X (1:1)

To af sæsonens største skuffelser skal duellere om en værdig start på 2023. Sassuolo må føle sig trygge i forhold til overlevelse men heller ikke mere. Der venter dem nu en oplagt mulighed for at komme godt i gang, men opgaven bliver problematisk for Alessio Dionisi.

Deres udfordring ligger i manglende kvalitet på bolden og defensivt. Mod Sampdoria bør de kunne forsvare sig ved at være på bolden, men manglende kvalitet vil give gæsterne mange kontramuligheder, som Sassuolos defensiv ikke har været gode til at håndtere.

Midtbanen er heller ikke blevet stærkere af at Maxime Lopez er skadet. De er dog tvunget til at tage styringen og undgå for mange fejl, samtidig med at Domenico Berardi og Davide Frattesi rammer en konge-dag. 

Sampdoria har nogle uheldige skader, og Filip Djuricic i karantæne, hvilket svækker et i forvejen svagt mandskab. Ignacio Pussetto, Harry Winks og Fabio Quagliarella forventes ude til dette opgør, hvilket svækker midtbanen og deres offensive muligheder.

Det bliver dog spændende at se, hvad Dejan Stankovic har gjort med holdet i løbet af pausen. Jeg forventer en markant stærkere defensiv, som med stor sandsynlighed vil kunne modstå det meste fra Sassuolo, der blot har scoret 15 mål i denne sæson.

Et enkelt point gør ikke meget for gæsterne, men kommer det på baggrund af en solid defensiv præstation, kan det flytte bjerge. Jeg forventer et point til begge hold.

Rundager tror på: X til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Spezia – Atalanta 2 (2:3)

Spezia sluttede 2022 fornuftigt af med smalle sejre og fire point i de to sidste runder. Sejren på 1:2 over Verona i 15. runde var ekstremt vigtig. Nu skal de forsøge at få de tætte kampe, som lige præcis fører til et nederlag, elimineret.

Den kommende modstander må nemlig forventes at skulle mose Spezia, men de to holds formkurve op til pausen indikerer muligheder for en overraskelse.

Det bliver dog en svær opgave, og de seneste tre opgør med nederlag på 1:3, 5:2 og 3:1 til Atalanta vidner om en stor mundfuld. Deres bagkæde får det svært, men kan de lukke Ademola Lookman ved at give ham minimal plads til at udnytte sin fart, har de da en mindre at koncentrere sig om. 

La Dea har haft en fin pause med gode træningskampe, hvor alle offensive, ja selv Jeremie Boga har scoret. Rasmus Højlund scorede blandt andet mod både Nice (0:3) og Eintracht Frankfurt (2:2), hvor det også blev til en assist mod tyskerne.

Mål må vi derfor forvente at se, men defensivt står de fortsat på usikker grund, da Rafael Toloi og Davide Zappacosta er tvivlsomme. Desuden er Hans Hateboer stensikkert ude.

Derfor ser det en smule interessant ud for opgøret, når de skal forsøge at lukke ned for M’Bala Nzola. Jeg tror på en målrig affære, som til sidste giver pote til Atalanta. 

Rundager tror på: 2 til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Torino – Verona 1 (1:0)

Torino står stærkt i forhold til at komme godt fra start, da den kommende modstander er en, cheftræner Ivan Juric kender specielt godt. Juric har med Torino besejret sin gamle arbejdsgiver 1:0 af to omgange, og har de holdt fast i deres kampform op til pausen, bør de cementere deres plads i midten af tabellen.

Truppen er på plads og det er blot Ola Aina og Karol Linetty, som forventes fraværende. Defensivt lover deres fire testkampe også ganske pænt, da de blot lukkede to mål ind. De nedlagde Monza 1:4 d. 28/12 og spillede 0:0 mod Cremonese fem dage forinden. 

Verona står fortsat i kæmpe problemer, da truppen mangler kvalitet, og de står samtidig med en knap så imponerende ny cheftræner i Marco Zaffaroni. De har bestemt heller ikke haft travlt med at holde kampformen ved lige, da det blot er blevet til to træningskampe mod Bologna (0:1 nederlag) og Istra 1961 (0:0).

Det er et klart signal om, at de har brugt tid på træningsbanen, hvor et nyt system har skullet indarbejdes med ringe succes i testkampene. Det lover altså ikke godt for deres begyndelse på 2023, hvor jeg forventer et nederlag til gæsterne.

Rundager tror på: 1 til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Roma – Bologna 2 (1:2)

VM-slutrunden var perfekt timing for Roma, der havde en forfærdelig afslutning på 2022. Fem point i de sidste fem runder, hvor de blandt andet tabte Derby della Capitale.

Nu har de haft mulighed for at sunde sig og forhåbentlig opfundet en bedre fase 3 og 4, da mål mere eller mindre kom fra standardsituationer. Det offensive står dog fortsat svækket, da Andrea Belotti er skadet, og Paulo Dybala har forlænget sin ferie efter VM-triumfen.

Den kommende modstander bliver også en udfordring, da de kan forsvare dybt og køre kontra mod Roma og en formentlig presset Jose Mourinho. Roma skal fokusere på at holde nullet og håbe på fornyede kræfter til blandt andre Tammy Abraham, der både scorede og lagde op til et mål i deres sidste træningskamp mod RKC Waalwijk (3:0-sejr). 

Bologna har været flyvende under Thiago Motta, der får alt det bedste frem i en fornuftig trup. De høstede 12 point i årets fem sidste kampe. Godt nok mod hold de også skal slå på en god dag men ikke desto mindre en tydelig forbedring.

Derudover kan jeg ikke forestille mig andet end en flok spillere med et kæmpe ønske om at levere noget stort som hyldest til afdøde Sinisa Mihajlovic.

I sidste sæson reddede de sæsonen i den periode, han var indlagt, og jeg forventer en forlængelse af deres nuværende optur inspireret af netop de triste omstændigheder. Jeg tror på en mindre overraskelse og derfor sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2 til odds 5,75 – SPIL HER >>*

Lecce – Lazio 2 (1:2)

Lecce har indtil nu håndteret springet fra Serie B til A ganske fornuftigt med et pointsnit på 1/kamp. Det er typisk rigeligt til at overleve. De har været solide defensive og fokuseret på at stå dybt, angrebet i en heftig kontrafase og slidt sig til hvert et point.

Det bliver farligt at stå alt for passivt mod et stærkt Lazio-mandskab, så de bliver nødt til at tage styringen i perioder, indtil de har en føring at forsvare. Op til pausen sikrede de syv point i de sidste tre runder, hvor det blandt andet blev til en fortjent 2:1-sejr over Atalanta. Skadeslisten er ubetydelig, så de kommer til at stille i stærkeste. 

Det bliver derfor ikke lige til for Lazio, som sluttede året af med et 3:0-nederlag til Juventus. Når det så er sagt, vil Lecces bagkæde og midtbane komme på overarbejde, når Lazios mange bud på en målscorer vil sende den ene bølge efter den anden ind mod hjemmeholdets røde og gulstribede fæstning.

De må dog ikke undervurdere faren for et modangreb, hvor brandvarme Lorenzo Colombo eller dygtige Gabriel Strefezza kan straffe dem. I disse kampe er Lazio deres egen værste fjende, da de har det med at lave kæmpe defensive fejl. Det er dog ikke nok til, at jeg kan tro på andet end en smal sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: 2 til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Cremonese – Juventus 2 (0:1)

Cremonese ligner et hold, som har gabt over en alt for stor mundfuld med denne oprykning. De står fortsat uden en sejr og blot syv point efter sæsonens første 15 kampe.

Det vidner selvfølgelig om, at de trods alt kun taber hver anden kamp, men samtidig også at de har travlt med at overleve.

Træningskampe mod Udinese (1:3-nederlag) og Torino (0:0) ændrer ikke på det billede, og den kommende modstanders iskolde udtryk kommer ikke til at efterlade mange gaver. Cremonese skal spille en beskidt kamp og score på de 2-3 chancer, der vil opstå. 

Vi er fortsat langt væk fra noget, som imponerer en æstetiker som mig, men ikke desto mindre har Juventus med seks sejre i streg knækket kurven. De sluttede året af med en overbevisende 3:0-sejr over Lazio og slog Inter 2:0 et par runder forinden, hvilket har sendt dem op på en tredjeplads.

Ingen forventer et mesterskab til Torino, men Champions League-pladsen er et krav. Derfor er en sejr i årets første kamp ikke til diskussion. De to Massimiliano’er (Alvini og Allegri) har aldrig stået overfor hinanden, men en kedelig Allegri har helt sikkert planen klar, og det vil give gæsterne deres syvende sejr i streg.

Rundager tror på: 2 til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Monza 1 (2:0)

Et af rundens mest interessante opgør finder vi i Firenze, hvor Fiorentina tager imod Monza. Det er to hold, som er i stand til at spille pæn fodbold og gerne vil. La Viola har fået musikken til at spille efter en svær start (resultatmæssigt), og det kastede tre sejre af sig i de sidste fire runder.

Deres forberedelser under VM-slutrunden har også været ekstreme med seks træningskampe (fem sejre og en uafgjort). Deres sidste testkamp blev vundet med hele 6:1 over Lugano, og det ser lovende ud på den korte bane (frygter for en slidt trup på den lange bane).

Hjemmeholdet vil dominere i possession, hvilket også er til deres fordel, da Monza er bedst på bolden. Kan værterne holde samme effektivitet som mod Lugano, bliver det også til 3 point i midtugen. 

Monza ser relativt komfortable ud i Serie A, men skal vi tillægge træningskampe værdi, ser deres 1:0-nederlag til Lugano d. 10/12 ikke god ud.

En af deres nøglespillere, Stefano Sensi forventes ude, og det er en udfordring, da kampen på midtbanen er altafgørende i dette opgør. Hans erobringsspil og evne til at sætte holdkammerater op vil blive savnet.

Derudover er Monza en light version af værterne, som jeg forventer vil få en svær opgave. Alligevel tror jeg på sejr til Fiorentina på Artemio Franchi.  

Rundager tror på: 1 til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Udinese – Empoli 1 (1:0)

Udinese er i seriøse vanskeligheder, og de er kun reddet af en fantastisk start på sæsonen. Får de ikke startet maskineriet igen, ender de som Benevento for et par sæsoner siden. Derfor er det kommende opgør en oplagt mulighed, da det på papiret ikke bliver meget lettere at høste tre point.

De får dog ikke mange muligheder for at praktisere deres effektive omstillinger, men kan de skrue tempoet højere op i possession og udnytte deres standardsituationer, vil det lykkes.

Deres boldomgang har været pinligt langsom, men deres to seneste træningskampe mod Cremonese (3:1-sejr) og Lecce (2:0-sejr) er opløftende for deres muligheder. 

Empoli sluttede 2022 af med et par vigtige sejre over Cremonese (2:0) og Sassuolo (1:0). I løbet af pausen har de holdt kampformen ved lige med fire træningskampe, som ikke har løftet forventningerne til deres offensive præstationer, men sejre over Sassuolo (2:1) og Strum Graz (1:2) samt uafgjort mod Wolverhampton (1:1) og nederlag til Monaco (0:1) ser fornuftigt ud.

Jeg tror, det bliver et halvkedeligt opgør, hvor ingen af holdene for alvor kan blive farlige i andet end momenter. Jeg tror, en standardsituation til Udinese afgør kampens udfald, og derfor forventer jeg sejr på Dacia Arena til hjemmepublikummet. 

Rundager tror på: 1 til odds 1,64 – SPIL HER >>*

Serie A
K
1SSC Napoli19162146143229150
2Inter20131640261442140
3AC Milan19115335241147238
4Atalanta20115439231651138
5Lazio19114435152045137
6Roma1911442516941237
7Udinese197752721644128
8Torino207672122-148227
9Bologna207582630-455226
10Empoli206861924-551526
11Juventus19115330151537523
12Fiorentina196582125-448223
13Monza196492328-542122
14Salernitana205692538-1348321
15Lecce204881924-546220
16Spezia2046101732-1552218
17Sassuolo1945101829-1145217
18Verona1933131731-1456312
19Sampdoria202315834-266639
20Cremonese2008121535-204718

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Serie A

Skriv et svar