18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 15. runde i Serie A d. 8. – 11. december 2023

Den står på hele tre topkampe i 15. runde af Serie A, og I kan læse her, om Michael Rundager tror, Napoli kan komme tilbage på rette spor i “Rundens Kamp”.

(Foto: IMAGO / LaPresse)

Rundens kamp: Juventus – SSC Napoli 1 (1-0)

Fredag d. 8. december kl. 20:45

Dette opgør er muligvis ikke navngivet, men der er ingen tvivl om den stærke rivalisering mellem de to mandskaber. Godt nok er Napoli mere eller mindre ude af Scudetto kapløbet, men kampen har stadig stor indvirkning på de to holds forståelse og muligheder for topplaceringer. 

Juventus nyder godt af de lange uger til at forberede sig på deres Serie A kampe. De slider ikke i Europa og har først en Coppa Italia kamp til januar, og det har de udnyttet til fulde, da de blot har smidt seks point i 14 kampe. Det skal dog understreges, at de gør det uden at imponere, da det ret ofte er på de yderste marginaler, at sejrene bliver hentet. Senest gik det ud over Monza, som ikke var i stand til at skabe meget mod Allegris kalkulerende fodboldhold. Jeg tror også den kommende modstander ligger godt til deres spillestil, da de kan forvente en del muligheder på omstillinger. Samtidig tror jeg sågar, at de ikke skal være alt for bekymret over de mange dygtige målscorer, da det er som om Napoli er blevet mere og mere ufarlige for hver kamp under Walter Mazzarri. 

Napoli ligner et hold som bare skal håbe på en hulens masse penge på de kommende transfervinduer, da deres tid som mesterskabsklub trænger til en reboot. Defensivt er det fortsat på et for lavt niveau og stopper de med at score mål, bliver det endnu mere problematisk. Gæsterne har ikke været gode mod de andre tophold, men kan dog glæde sig over at Piotr Zielinski forventes tilbage i start-11 – han var savnet i deres 0:3 nederlag til Inter i sidste runde. Jeg forventer unægteligt en Juve scoring og meget lidt fra Gli Azzurri, som også har en vigtig Champions League kamp i den kommende uge.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – Lazio 1 (2-1)

Lørdag d. 9. december kl. 15:00

Endelig fik Verona lidt for pengene, da Thomas Henry i 97. minut sikrede dem et ekstremt vigtigt point i Udine. Det har ikke været nogen imponerende høst i de tre seneste runder, hvor modstanderne har været andre nedrykningsfavoritter (Genoa, Lecce og Udinese). Jeg tror til gengæld de er ved at forstå deres rolle, og hvordan de skal hente point via indlæg. Ser vi på de mål Lazio har lukket ind, er det heller ikke nogen dum ide at satse på gennembrud via side- eller halvrum, hvorfra de kan spille et indlæg eller cutback. Deres bagkæde er gode til at afvise indlægget tæt på mål, alt imens midtbanen er en kæmpe joke på cutback og de afviste indlæg.

Derfor bliver det altafgørende for Lazio at forhindre for mange indlæg, da Milan Djuric og hans kumpaner vil presse på inde omkring det lille felt. Specielt Cyril Ngonge ser flyvende ud for tiden (to mål og assist i de seneste fire kampe), og skal ikke have meget plads før han sparker den ind. Lazio kommer fra en pinlig 1:0 sejr over Cagliari i weekenden og en lige så marginal sejr over Genoa i Coppa Italia tirsdag aften. De må derfor forventes at møde op en anelse rystet og med stor sandsynlighed udmattet fysisk og mentalt. Kombinerer vi det med en udebane statistik der hedder seks point i syv kampe og en målscorer på 7:11, lover det ikke godt for gæsterne. Derfor tror jeg på en sejr til værterne.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 4,04 – SPIL HER >>*

Atalanta BC – AC Milan X (1-1)

Lørdag d. 9. december kl. 18:00

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen – Atalanta har fortjent en ny cheftræner. Et håbløst 3:0 nederlag til Torino, 1:1 hjemme mod Sporting CP og et fuldt fortjent nederlag på 1:2 Napoli maler et billede af en træner, som ikke tager dem til det næste skridt. Den kommende modstander lider under et hav af skader, men Gian Piero Gasperini døjer også med en del afbud. Specielt Gianlucca Scamacca, Berat Djimsiti og potentielt set den tvivlsomme, Rafael Toloi vil blive savnet. Der venter en modstander, som de har tabt til i fire at de seneste fem opgør, og sidste duel på Gewiss Stadium endte 1:1, men hvor Milan pressede på. La Dea skal forsøge at presse højt, da der kan være gaver at hente ved bolderobringer i farlige positioner, men ellers er det måske en Teun Koopmeiners, der skal komme på tavle fra distancen. 

Milan har haft mulighed for at dosere optimalt til det kommende opgør, da de for en gang skyld ikke har en midtugekamp i benene. De får også brug for et fysisk overskud, da Atalanta på en god dag skruer tempoet op og presser intensiteten i vejret. De har mere eller mindre udspillet deres rolle i dette års europæiske turneringer, og vil med alt sandsynlighed prioritere dette opgør langt over turen til Newcastle. Det får mig til at tro, at de sagtens kan tage til Bergamo og retur med point i bagagen. De skal bare holde tempoet nede, stå kompakt og så tror jeg de hiver et uafgjort resultat i hus.

Rundager tror på: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Inter Milan – Udinese 1 (2-0)

Lørdag d. 9. december kl. 20:45

Suveræne Inter skal se om de kan gøre Romas 3:1 sejr over Udinese efter. Både hovedstadsklubben men i særdeleshed også Verona har vist vejen, og det er de samme spidskompetencer som hjemmeholdet besidder. Enten scoring via indlæg eller kombinationsspil centralt, hvor Udinese har svært ved at følge med. Værterne er sikker på videre deltagelse i Champions League, så de kan prioritere lørdagens kamp uden for meget skælven. Stiller de i stærkeste over for et hold, som har lukket seks mål ind i de seneste to runder, ser det giftigt ud. 

Udinese vil med stor sandsynlighed stille sig dybt, og fokusere på at forsvare ovenpå de mange scoringer imod sig. Det kan give Inter lidt bøvl, og derfor tror jeg heller ikke det bliver en total nedsabling, men gæsterne må fortsat undvære deres vigtigste mand, Jaka Bijol, og det er problematisk for deres chancer. Jeg tror vi får en sikker sejr til Inter, som dog får lov til at slide for de tre point.

Rundager tror på: 1-tallet + Udinese scorer ikke til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Frosinone Calcio – Torino X (1-1)

Søndag d. 10. december kl. 12:30

Jeg er dybt imponeret over den arbejdsindsats oprykkerne, har mødt Serie A med. De har taget røven på mange modstandere med deres energiske pres og bevægelige spil på bolden. De er svære ikke at holde af! En af dem som arbejder hårdest må dog se kampen fra et af sæderne på Benito Stripe, da Enzo Barrenechea er i karantæne. Den hårde hund på midtbanen vil blive savnet gevaldigt, og vil uden tvivl blive savnet, da kampen i det centrale rum bliver vigtig.  

Torino har hentet ti point i de seneste fem runder, og deres seneste 3:0 sejr over Atalanta lunede godt i forhold til at skabe afstand til bunden. De har indtil nu præsteret på et niveau, som også indikerer at nedrykningsstregen ikke kommer på tale.  Jeg tror til gengæld de får svært ved at gentage successen, da den kommende modstander har været ganske suveræne på hjemmebane (16 point i syv kampe). Torino kan dog forvente at holde deres eget snit på udebane (1 point/kamp), da jeg forventer et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,26 – SPIL HER >>*

Monza – Genoa 1 (2-1)

Søndag d. 10. december kl. 15:00

Monza havde det svært i sidste rundes 1:2 nederlag til Juventus, men de formåede alligevel at drille topholdet, som skulle ud i tillægsminutterne for at hente sejren. Værterne er bare et hold, som er relativt gode til ikke at tabe fodboldkampe, da de er stærke på bolden og står solidt centralt på banen. De skal dog ikke forvente at få mange gaver andre steder på banen en i siderummet, hvorfra de så kan angribe Genoa foran eller bag deres midtbanekæde. Gianluca Caprari havde været en stærk gennembrudsspiller, men jeg tror en spiller som Andrea Colpani kan blive afgørende, da han er god til at finde plads i side- og halvrum. Det kunne også være et skud fra distancen, som skal åbne Genoa op, og her har Colpani vist sine færdigheder frem i 23/24. 

Gæsterne kan være fint tilfredse med deres pointhøst (syv af slagsen) i de seneste fem runder, hvor de har mødt andre bundhold, men de kan ikke være tilfredse med 1:1 hjemme mod Empoli. Heldigvis for dem, skal de ikke bruge mere krudt på Coppa Italia, da de i tirsdags blev sendt ud af Lazio med et spinkelt 1:0 nederlag. Det betyder nok at de ikke har haft den perfekte forberedelse op til dette opgør, og står desuden med fire afbud fra betydningsfulde spillere. Ruslan Malinovskyi er i karantæne, Kevin Stootman, Mattia Bani og deres topscore Albert Gudmundsson er skadet. Derfor tror jeg de vil komme noget svækket og blot kæmpe for det ene point. Et resultat jeg ikke helt tror på, da jeg forventer en sejr til Monza.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Salernitana – Bologna X (1-1)

Søndag d. 10. december kl. 18:00

Alt begyndte at lysne for sidstepladsen i Serie A, da Filippo Inzaghi tiltrådte som cheftræner, men så mødte de Fiorentina og blev kørt midt over (3:0). De var ekstremt sløset i deres boldomgang og det kostede. Den samme fejl kan de ikke begå mod Bologna, som i den grad også vil straffe hjemmeholdet på omstillinger. Derfor tror jeg de vil vende tilbage til en noget mere primitiv tilgang, da det handler om at hente point for overlevelse. Kan de forsvare sig til en uafgjort eller en heldig sejr, som vi ved Antonio Candreva er garant for at levere, så burde de går den vej. 

Bologna bliver ved med at holde kontakten til de andre tophold, men det krævede en fokuseret indsats mod Lecce (1:1). Det samme kommer i den grad til at gøre sig gældende i det kommende opgør, da Salernitana på trods af sidste rundes fadæse langt fra er et pushover hold. Jeg tror skaden til Riccardo Orsolini fortsat vil sætte dem tilbage offensivt, og møder de så et voldsomt defensivt og primitivt spillende hjemmehold, ligner det et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,34 – SPIL HER >>*

AS Roma – Fiorentina 1 (1-0)

Søndag d. 10. december kl. 20:45

Vi bliver virkelig forkælet med topkampe i denne runde, som byder på et spændende opgør mellem Roma og Fiorentina søndag aften. 

Roma har hentet 13 point i de seneste seks runder, og har efter en usikker start på sæsonen, for alvor fundet deres fodfæste igen – Eller rettere, Romelu Lukaku redder showet. Han passer perfekt ind i Jose Mourinhos spillestil, hvor Paulo Dybala kan linke op med den stærke angriber, som samtidig er et bæst i feltet. Det kan godt gå hen og blive en for stor mundfuld for La Viola, hvis bagkæde kommer til at få nok at se til. 

Efter en flot præstation mod Salernitana (3:0), kan man måske fristes til at tro, de står ekstremt stærkt til det kommende opgør. Men i tre af de foregående kampe er det blevet til 1:0 nederlag til andre tophold, og de møder ind med en Coppa Italia kamp (2:2 og straffespark over Parma efter 132 minutter) i benene plus en vigtig gruppespilskamp i Conference League på torsdag. Det lover ikke godt for deres muligheder, hvilket også gør, at jeg forventer en sejr til hjemmeholdet.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

FC Empoli – Lecce X (1-1)

Mandag d. 11. december kl. 18:30

Bundstriden har langt fra sat sig endnu, og selvom både Empoli og Lecce befinder sig over nedrykningsstregen, er de langt fra i sikkerhed. Dette opgør kan betyde ekstremt meget når de 38 kampe er spillet, og derfor forventer jeg god tænding, men også to hold, som vil holde en smule igen. 

Det er klart hjemmeholdet, som skal ud og jagte tre point, da de i den grad har brug for dem, og ikke vil stå som favoritter i synderligt mange kampe denne sæson. Derfor tror jeg også de vil spille mindre direkte og faktisk forsøge at sætte nogle pasninger sammen på Lecces banehalvdel. 

Lecce kan i det tilfælde sagtens forsøge at gå op og stresse værterne til dumme boldtab, og efterfølgende stille sig ned i deres kompakte organisation, hvis de bliver overspillet. Herfra må de vente på deres omstillingsmuligheder og ellers satse på gennembrud i siderum, hvor Empoli står svagt. Begge hold kan leve med et uafgjort resultat, og det er også hvad jeg forventer udfaldet bliver efter 90 minutter.

Rundager tror på: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Cagliari Calcio – Sassuolo X (1-1)

Mandag d. 11. december kl. 20:45

Sardiniens drenge får lov til at lukke 15. runde, når Sassuolo kommer på besøg. De to hold har stået over for hinanden 16 gange i Serie A, og ti af dem er endt uafgjort. Det er ikke fordi styrkeforholdene er meget lig hinanden, men Cagliaris fokus på fysik og omstillinger passer ikke godt til Sassuolo, som derfor må holde lidt igen. 

Gæsterne må klare sig uden betydelige spillere som Domenico Berardi og Daniel Boloca, og det svækker deres højre side gevaldigt. Derfor tror jeg det vil sætte en dæmper for Alessio Dionisis angrebsiver, da de med fordel kan spille mere afventende og så satse på det direkte spil og omstillinger. 

Cagliari har ikke meget at byde på, når det er dem som skal svinge taktstokken, hvilket var tydeligt i deres 2:1 nederlag til Juventus for godt en måned siden. Sjældent har jeg set Juve skabe så mange chancer alt imens øboerne godt nok overraskede en smule i de første 15 minutter, men ellers var ganske ufarlige. jeg tror det bliver en sløj fodboldkamp, hvor vi ikke finder en vinder på Unipol Domus. 3.56 mandag kl. 20.45.

Rundager tror på: X til odds 3,56 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar