18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 13. runde i Serie A d. 25. – 27. november 2023

Serie A vender stærkt tilbage med en spændende runde, hvor der er sammenstød mellem flere af topholdene. Læs Michael Rundagers grundige analyse af alle 10 kampe her.

IMAGO / Sports Press Photo

Rundens kamp: Juventus – Inter Milan X (1-1)

Søndag d. 26. november kl. 20:45

Med Serie A retur fra landsholdspausen får vi lov til at nyde et seriøst derby mellem Juventus og Inter – Derby d’Italia. 

På trods af et par karantæner til Paul Pogba og Nicolo Fagioli, kan Juve stille i tæt på stærkeste. Manuel Locatelli vil dog være fraværende lige så vel som Timothy Weah og muligvis også Danilo. Af kampafgørende spillere står det hele og hviler på Federico Chiesa og Dusan Vlahovic, som begge vender hjem efter nogle hårde kampe i EM kvalifikationen – begge spillere står dog lyksaligt med en billet til slutrunden. Specielt Chiesa kan være noget slidt ovenpå en hård kamp mod Ukraine, og står måske ikke snorlige. Skal “Den gamle dame” have et godt resultat, er det til gengæld også en holdindsats, hvor det defensive skal lykkes. 

Inter har også lidt udfordringer med skaderne, hvor Alessandro Bastoni og Benjamin Pavard er ude, men ellers må vi antage, at de stiller i stærkeste. Der vil ikke være meget rum at spille i, så det vil kræve power og tempo i spillet for at skabe chancer. Et uafgjort resultat vil være godt, hvorimod en sejr vil være fantastisk for de målfarlige gæster. Jeg tror cheftræner, Simone Inzaghi vil holde lidt igen med det offensive spil, og i stedet satse på en pointdeler eller en smal sejr på en standard eller omstilling. Begge dele bliver svært, og derfor tror jeg, der venter et uafgjort resultat.

Rundager tror på: X til odds 3,28 – SPIL HER >>*

Salernitana – Lazio 1 (2-1)

Lørdag d. 25. november kl. 15:00

To voldsomt underpræsterende mandskaber skal forsøge at få vendt en dårlig stime, når Salernitana tager imod Lazio. 

Salernitana står fortsat uden en sejr i sæsons første 12 kampe, men der har været tydelige forbedringer i Salerno efter Filippo Inzaghi har taget over. To uafgjort, et uheldigt nederlag til Genoa, et hæderligt nederlag til Napoli og en 4:0 sejr over Sampdoria i Coppa Italia. Spørgsmålet er så bare om de kan kontrollere nogle af de dygtige individualister fra Lazio, og samtidig holde gang i målproduktionen. De vil få det svært på siderne og Ciro Immobile har det med at score på dem, så det bliver først og fremmest det defensive som skal holde. De er allerede en smule bagud på den konto, da deres førstevalg på mål, Guillermo Ochoa, er ude med en skulderskade. 

Vi må forvente at Gustav Isaksen får chancen fra start, og det er en god mulighed for at vise sig frem, da der vil være plads på siderne. Mattia Zaccagni er nemlig skadet, hvilke kan flytte Felipe Anderson over på venstre side og Isaksen på højre. Udover den dygtige kantspiller, er Luis Alberto og Matias Vecino fraværende grundet en karantæne. Det samme gør sig gældende for Nicolo Casale og Adam Marusic, så alle kæder er ramt. Derfor forventer jeg ikke en walk in the park for gæsterne, tværtimod tror jeg på en overraskelse i form af en sejr til Salernitana.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 4,62 – SPIL HER >>*

Atalanta BC – Napoli SSC X (1-1)

Lørdag d. 25. november kl. 18:00

Den står på topstrid, når Atalanta tager imod Napoli, som netop har skiftet Rudi Garcia ud med Walter Mazzarri. La Dea kan derfor ikke vide sig helt sikker på, hvad der venter dem, da Mazzarri har det med at favorisere en 3-back kæde. Udover at Gian Piero Gasperini skal spekulere over dette, skal han også finde ud af, hvem der udfylder nogle huller i start-11. Marten De Roon, Giorgio Scalvini, Matteo Ruggeri og Charles De Ketelaere er nemlig alle ude med skade eller karantæne, og det betyder mange byt i den ideelle opstilling. 

Interessant nok var en af Mazzarris sidste kampe som Serie A træner mod netop Atalanta, og her førte han Cagliari til en 1:2 sejr på Gewiss Stadium. Kan han gøre det igen, eller bliver savnet af Victor Osimhen for stort – han forventes fortsat ude i hvert fald. Derudover er Alex Meret, Mario Rui og Piotr Zielinski også ude.

Begge hold har en europæisk kamp i midtugen, og står samtidig plaget med skader. Krydrer vi det med et trænerskifte, har vi en masse ukendte på spil. Derfor er mit bedste bud på et resultat en uafgjort.

Rundager tror på: X til odds 3,45 – SPIL HER >>*

AC Milan – Fiorentina 2 (1-2)

Lørdag d. 25. november kl. 20:45

Der er for alvor gået hospital i AC Milan, som endnu en gang står med mere end en håndfuld skader og en karantæne til Olivier Giroud. Udover den rutinerede angriber må de også klare sig uden Rafael Leao og Girouds typiske erstatning, Noah Okafor. De har været presset på skader i et stykke tid, og det går ud over præstationerne til kamp, hvilket fire kampe i streg uden en sejr understreger. Deres muligheder for at træne godt er også markant mindre, med otte skader, så deres forberedelse bliver mindre god. De må satse på noget magi fra Christian Pulisic, da jeg ikke kan se hvor målene ellers skal komme fra, og det er heller ikke noget sundhedstegn. 

La Viola fik lige før landsholdspausen stoppet en kedelig periode med tre nederlag i streg, ved at slå Bologna 2:1. Et vigtigt resultat som kom noget atypisk, da Fiorentina droppede boldbesiddelsen, for blot at forsvare deres føring. Griber de den kommende kamp an på samme måde, tror jeg de vil frustrere Milan tilstrækkeligt til at komme hjem med et godt resultat. De slog dem tilbage i marts, men ellers er det ikke et hold, gæsterne har det let imod. Derfor vil det måske ikke være så tosset at vælge små perioder i kampen, hvor de tager kontrollen og ellers fokuserer mest på de defensive og eventuelt omstillinger. Jeg tror vi får os en mindre overraskelse i form af en sejr til Fiorentina.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,58 – SPIL HER >>*

Cagliari Calcio – Monza 1 (1-0)

Søndag d. 26. november kl. 12:30

Varme vinde har blæst hen over Sardinien, som har kunnet glæde sig over syv point i de seneste fire Serie A kampe samt en sejr over Udinese i Coppa Italia. Vigtige sejre over Frosinone og Genoa samt en uafgjort ude mod Salernitana har bragt dem tættere på en plads over nedrykningsstregen. Nu venter en modstander, som næppe skal bekymre sig for meget om den slags, hvilket Claudio Ranieri skal udnytte. Det er en kamp de kan vinde, hvis de formår at skabe en fysisk duel, som har været deres styrke indtil videre. Hurtigt direkte spil og en masse hårde dueller kan kyse gæsterne noget så eftertrykkeligt. 

Mange af Monzas seneste kampe, har været mod hold som gerne vil gå lidt ekstra til vaflerne, og det har resulteret i lidt vaklende udtryk. Uafgjort mod Torino og Udinese samt en totalt ligegyldig præstation mod Roma, kan give indikationer på, hvad vi har i vente. Raffaele Palladino skal tænke sig godt om og forsøge at sætte holdet op, således at de spiller med få berøringer og får afsluttet deres angreb – ellers kan de godt løbe ind i problemer. Jeg tror det bliver en kamp på øboernes præmisser, og det giver dem en sejr.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,87 – SPIL HER >>*

FC Empoli – Sassuolo 2 (1-2)

Søndag d. 26. november kl. 15:00

Der er ikke meget positivt at sige om Empoli, andet end at de vælger deres mål med omhu. Hvordan man kan stå med ti point efter blot fem scoringer, er mig en gåde, men senest lykkedes det dem at slå Napoli 0:1. Der er tydelig bedring at spore efter deres trænerskifte, men måden de spiller på har ingen fremtidsperspektiver, andet end en sæson mere i Serie A (måske). Selvom de er på hjemmebane i det kommende opgør, forventer jeg ikke at de er mødt op for at være på bolden – tværtimod vil de med stor sandsynlighed sparke lange bolde og mose på med indlæg og kontrastød. 

Det skal Sassuolo forsøge at kontrollere ved at begrænse dumme boldtab og presse højt. På den måde bliver de lange bolde mindre farlige, og de kan begrænse deres antal af indlæg. De ved udmærket hvad topscorer Francesco Caputo kan inde i feltet, og det skal stoppes. Efter en inspirerende omgang bold med det italienske landshold, tror jeg det her bliver en kamp for Domenico Berardi, som ikke har scoret for Sassuolo siden d. 6. oktober. Det var mod Lecce, som på mange fronter minder om Empoli, og det lugter lidt af mål. Jeg tror på en sejr til Neroverdi og Berardi.

Rundager tror på: 2-tallet + Domenico Berardi scorer til odds 2,44 + 2,80 – SPIL HER >>*

Frosinone Calcio – Genoa X (1-1)

Søndag d. 26. november kl. 15:00

Selvom det er to oprykkere som skal krydse klinger, kan vi godt forvente et fint niveau fra de to midterhold. Frosinone har tabt en smule momentum efter den flotte start, og blev senest kørt over af Inter. Selvom det er en anden kaliber de møder på søndag, så bliver det stadig en svær opgave, hvilket sidste sæsons 3:2 sejr på Benito Stirpe understreger. De vil med sikkerhed være mest på bolden, men det bliver svært at komme til meget andet end langskud, som vi også så i deres 2:1 sejr over Empoli. 

Genoa står fortsat og mangler deres vigtige angriber Mateo Retegui, men har alligevel formået at hente seks point i de seneste tre runder. Sejre over Verona og Salernitana samt et smalt nederlag til Cagliari indikerer, hvor de ligger i forhold til at overleve i Serie A. Kan de hente et point i den kommende kamp, står de et godt sted, og jeg tror helt bestemt det er målet med opgøret. Derfor forventer jeg et X. 

Rundager tror på: X til odds 3,24 – SPIL HER >>*

AS Roma – Udinese Calcio 1 (1-0)

Søndag d. 26. november kl. 18:00

Langsomt men sikkert har Roma kravlet op af tabellen, efter de har hentet 13 point i de seneste seks kampe. Spillet er fortsat noget uinspirerende at se på, men de formår at vinde kampe på hårdt arbejde, og det kommer også til at være påkrævet mod Udinese, som vil stå dybt og sparke langt. 

Der er ingen tvivl om, at det bliver et fysisk præget opgør, hvor specielt Roma skal være opmærksomme på kontra den anden vej. Her er de godt stillet i forvejen, da Jose Mourinho primært søger gennembrud i side og halvrum, hvorfra det er mindst farligt at få en omstilling imod sig. 

Gæsternes vigtigste opgave bliver at begrænse Romelu Lukaku mest muligt. Den nye/gamle cheftræner Gabriele Cioffi har fået en fantastisk start på sin anden omgang i Udinese, og jeg tror også han vil have en god plan for, hvordan det bliver bøvlet at komme igennem. Roma har en vigtig kamp i midtugen ude mod Servette, og det kunne godt være nok til at kaste lidt grus i maskineriet. Jeg tror dog ikke det vil være helt nok til at gæsterne skabe en kæmpe overraskelse, og derfor tror jeg på en smal sejr til Giallorossi.

Rundager tror på: 1-tallet + under 3.5 mål til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Hellas Verona – Lecce 2 (0-1)

Mandag d. 27. november kl. 18:30

Vi finder ikke et mere presset hold i Serie A end Verona, som har de seneste fem kampe og skal klare sig uden nøglespillere til en vigtig kamp. Marco Faraoni er i karantæne, Darko Lazovic og deres stor midtstopper Pawel Dawidowicz er begge skadet. Alle sammen rutinerede kræfter, som ville være konge til kampen mod Lecce. Deres store udfordring ligger i deres boldomgang, som hverken skaber chancer eller beskytter dem mod omstillinger. Verona er en omvandrende katastrofe, så landsholdspausen har måske været en kærkommen pause. 

Lecce må slikke sig lidt om munden, når de forbereder sig på værterne, da det netop er omstillinger, de har været skarpe. De kan med fordel stille sig dybt og vente på at mulighederne vil opstå, og skulle de komme bagud, vil det ikke blive et problem at skrue op på måljagten med mere boldbesiddelse – det har de vist tidligere i sæsonen. Derfor tror jeg på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,89 – SPIL HER >>*

Bologna – Torino X (1-1)

Mandag d. 27. november kl. 20:45

To af de bundsolide midterhold lukker og slukker 13. runde og jeg forventer en ganske fin kamp. Bologna har set skarpe ud over en længere periode, og kan blandt andet ikke være andet end utilfredse med deres 2:1 nederlag til Fiorentina inden pausen. En kamp de kunne have vundet, og stod sågar for det meste af boldbesiddelsen, hvilket er ganske usædvanligt. Cheftræner Thiago Motta har fået skabt et stærkt system, hvor deres boldomgang går relativt hurtigt og effektivt, hvilket gør dem svære at spille imod. De må godt nok klare sig uden Riccardo Orsolini, men holdet er stærkt som et kollektiv. 

Torino har lidt flere udfordringer med skader, da Nikola Vlasic, Samuele Ricci, Perr Schuurs og Koffi Djidji. Men de må gå ind til kampen med tro på egne evner, efter nogle fornuftige resultater på det seneste. Der vil ikke forekomme ændringer i gameplan, som fortsat er gennembrud i siderne og en kompakt organisation, som sideforskyder voldsomt. Jeg tror det vil være nok til en uafgjort, da ingen af de to hold scorer synderligt mange mål. Derudover står vi ofte uden en vinder, når de to hold mødes. 

Rundager tror på: X til odds 3,22 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar