18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Sæsonoptakt til Serie A 2023-2024

Michael Rundager giver sit bud på samtlige slutplaceringer i den bedste italienske række for sæsonen 2023-2024. Hvem vinder Scudettoen?

Yann Aurel Ludger Bisseck tørner ud for Inter i den kommende sæson. Foto: IMAGO / AFLOSPORT

Yann Aurel Ludger Bisseck tørner ud for Inter i den kommende sæson. Foto: IMAGO / AFLOSPORT

Nr. 1 – Inter

Inter har haft et interessant transfervindue, hvor de har sendt førstevalg på mål, André Onana til Manchester United og den giftige midtbanespiller Marcelo Brozovic til Al-Nassr. Derudover vender Edin Dzeko, Roberto Gagliardini, Danilo D’Ambrosio og Romelu Lukaku ikke retur. For at fylde hullerne ud, har de hentet Yann Sommer (Bayern Munchen), Yann Aurel Bisseck (AGF), Davide Frattesi (Sassuolo) og Marcus Thuram (Borussia MönchenGladbach). Derudover er Juan Cuadrado kommet til fra Juventus.

Det er nogle spændende erstatninger, hvor jeg specielt har høje forventninger til Frattesi og regner med at rutinerede Sommer, vil passe sin butik.

Cheftræner Simone Inzaghi formåede at holde kursen i 22/23, på trods af 12 nederlag i Serie A. Mange andre ville måske ryste på hånden, men her kastede det en tredjeplads af sig og en flot præstation ved Champions League finalen – plus triumf i Coppa Italia og Supercoppa Italiana.

Jeg tror Inzaghi har truppen og værktøjerne til at tage et mesterskab.

Rundager tror på: Inter vinder Scudettoen til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Nr. 2 – Lazio

For første gang i mange sæsoner, ligner Lazio et mandskab som uden skælven, kan rotere i start-11. Tabet af Sergej Milinkovic-Savic (SMS) er selvfølgelig enormt, men derudover har de ikke mistet noget nævneværdigt. I stedet har de forstærket sig med indkøbet af Daichi Kamada (Frankfurt), Gustav Isaksen (FCM) og Taty Castellanos (NYCFC). SMS virkede træt og ugidelig i mange af foregående sæsons kampe, og stod måske ikke til at bidrage med det store i denne.

Anfører Ciro Immobile er måske ikke 20 længere, men den rutinerede angriber producerede 17 mål og så skarp ud i slutningen af 22/23. Maurizio Sarri er i gang med sin tredje længste periode, som cheftræner for den samme klub, og kan han få minimeret niveauet af drama uden for banen, ligner de en stærk dark horse til et mesterskab.

Derfor tror jeg på en gentagelse af sidste sæsons andenplads.

Rundager tror på: Lazio slutter i Top4 til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Nr. 3 – Napoli

De forsvarende mestre vender tilbage med to af sidste års altafgørende figurer, da de har formået at holde fast i Victor Osimhen og Khvicha Kvaratskhelia. Men med afgang af cheftræner Luciano Spalletti, sportsdirektør Cristiano Giuntoli og årets defensive signing, Kim Min-Jae, er det hele ikke lutter lagkager. Spalletti er blevet erstattet af Rudi Garcia, som ikke just har vundet mange trofæer (1 fransk mesterskab samt pokalturnering).

I bagkæden tror jeg Napoli håber på et løft i niveau fra Leo Østigård og har samtidig garderet sig med brasilianske Natan. Amir Rrahmani vil være førstevalg og så skal de to førnævnte konkurrere med Juan Jesus om pladsen ved siden af ham. For at øge konkurrencen på midtbanen, har Napoli hentet Jens Cajuste, og dermed er det primært i angrebet, at jeg kan blive nervøs.

Holder de Osimhen skadesfri, er der ingen ko på isen, men de vil komme til at miste point, når han er fraværende. Ydermere er deres nye træner ikke en fuldblods vinder, og derfor tror jeg ikke de gentager succesen.

Rundager tror på: Napoli slutter i Top4 til odds 1,25 – SPIL HER >>*

Nr. 4 – AC Milan

Milaneserne har haft et heftigt transfervindue, med ekstra fokus på midtbanen og de offensive positioner. Holdet ser forstærket ud på bredden og potentielt set også når vi snakker topniveauet. Samuel Chukwueze (Villareal), Christian Pulisic (Chelsea), Noah Okafor (RB Salzburg), Luka Romero (Lazio), Yunus Musah (Valencia), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) og Tijjani Reijnders (AZ Alkmaar).

Af væsentlige afgange kan Sandro Tonali, som den eneste nævnes, da Ante Rebic og Junior Messias ikke rigtig er voldsomme tab.

De har købt ind for næsten det dobbelte af sidste sæson, hvilket også er nødvendigt, hvis de vil konkurrere i Champions League og forbedre deres præstationer i Serie A. De fik foræret fjerdepladsen i 22/23 grundet Juventus’ straf og skal de genvinde top-4 kræver det, at de rammer plet med de nye ansigter.

Under alle omstændigheder skal der skabes mere stabilitet, og det tror jeg kan blive en udfordring med så mange nye, som skal klemmes ind i en start-11. Derfor tror jeg på en gentagelse af sidste sæson uden hjælp fra nogen instanser.

Rundager tror på: AC Milan slutter i Top4 til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Nr. 5 – Roma

Hovedstadsklubben har haft et lige så stillestående transfervindue, som cheftræner Jose Mourinhos personlige udvikling. Det er mildest talt overskueligt at følge dem for tiden. Rasmus Kristensen (Leeds), Evan Ndicka (Frankfurt) og Houssem Aoaur (Lyon), er til gengæld ganske gode tilgange

De har sagt farvel til Roger Ibanez, som den eneste nævneværdige afsked, og derfor handler det mest af alt om, hvorvidt Mourinhos har tænkt sig at lægge på spillemæssigt.

De er meget forudsigelige og levede ekstremt højt på deres standardsituationer i sidste sæson, hvilket rakte til en sjetteplads. Deres deltagelse i Europa League kostede mange kræfter, og det samme scenarie forventer jeg udspiller sig i 23/24.

Jeg tror ikke det bliver til mere end et enkelt positivt hop for deres vedkommende, da konkurrencen er for stor.

Rundager tror på: Roma slutter i Top6 til odds 1,25 – SPIL HER >>*

Nr. 6 – Juventus

Juventus leverede en godkendt pointhøst i sæson 22/23, som til gengæld blev barberet ned til en syvendeplads efter en velfortjent straf. På trods af skader og en overhængende retssag, formåede de at vinde fodboldkampe. Nu er det overstået og truppen kan fokusere på at levere. Arkadiusz Milik er hentet ind permanent ligesom Timothy Weak (LIlle), som begge skal bidrage med mål.

De har sagt farvel til Juan Cuadrado, Angel Di Maria og inden længe Leonardo Bonucci. Rutinerede skikkelser, som ikke skal bruges i, hvad der forhåbentlig bliver en fornyelse af “Den Gamle Dame”. Cheftræner Massimiliano Allegri er svær at holde af, men han ved hvordan man vinder fodboldkampe og det er hvad de har brug for lige nu.

Vi skal mange år tilbage for at finde en så svag Juvetrup, og derfor forventer jeg ikke mere end en sjetteplads.

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Nr. 7 – Atalanta

Det er selvfølgelig ingen overraskelse, at Atalanta har haft en markant rolle i sommerens transfermarked. Salget af Rasmus Højlund til Manchester United er bemærkelsesværdigt, og giver en hulens masse penge at kaste efter nye spændende talenter. Udover danskeren er Jeremie Boga, Ruslan Malinovskyi og Joakim Mæhle afgange af markant betydning. Ginluca Scamacca (West Ham), El Bilal Toure (Almeria), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen) og Sead Kolasinac (Marseille), er spændende signings.

Specielt offensivt ser de potente ud, og henter de Charles De Ketelaere i Milan, kan magien opstå. Han kan være det afgørende element, men han kan også være spild af tid, skulle en handel finde sted. Jeg må dog tilstå, at min tiltro til cheftræner Gian Piero Gasperini ikke har været voksende.

De er alt for ustabile og fokuserer for meget på videresalg kontra sølvtøj. Derfor forventer jeg ikke mere end en plads i Europa.

Nr. 8 – Fiorentina

Det har været et relativt aktivt transfervindue for Fiorentina, som blandt andet har sagt farvel til Arthur Cabral, Igor og rutinerede Riccardo Saponara. Ind er kommet Lucas Beltran (River Plate), M’Bala Nzola (Spezia), Fabioano Parisi (Empoli), Arthur Melo og Yerry Mina (Everton). Men det lader ikke til at deres ageren på markedet er overstået – langt fra.

Start-11 fra sidste sæson er dog tæt på intakt, og cheftræner Vincenzo Italiano har skabt et stærkt system, som sætter dem op til tre point i de fleste kampe. De mangler dog en bomber foran æsken, og det tror jeg vil fortsætte. Derfor regner jeg ikke med mere end sidste års ottende plads.

Nr. 9 – Torino

Torino har vinket farvel til Ola Aina og erstattet ham med Raoul Bellanova (Cagliari). Derudover har de hentet Adrien Tameze, men holder kortene tæt ind til kroppen. De har et stærkt hold, som besidder en fornuftig bredde og en smule ekstraordinært, ikke at det er noget Ivan Juric går op i.

Hans vigtigste fokus er at holdet forbliver i konstant balance, og det kræver arbejdsomme og stabile spillere som fx Tameze. Jeg vil blive overrasket og noget skuffet, hvis ikke de gentager sidste sæsons midterplacering, og rent faktisk med et lille nøk opad tabellen.

Nr. 10 – Sassuolo

Vi var ikke vidne til nogen overpræstation fra Sassuolo i sidste sæson, som endte med en 13. plads. Ikke desto mindre tror jeg vi har mere i vente fra Alessio Dionisi og co. som har formået at beholde Domenico Berardi endnu en sæson. Med afgang af Davide Frattesi og Hamed Traore har de været nødsaget til at hente lidt forstærkninger, i form af Daniel Boloca og Nedim Bajrami. Lige nu ligner dette transfervindue til gengæld en kæmpe overskudsforretning, men det bliver spændende at se om der skulle komme lidt ekstra.

Lykkes det Dionisi at få nok af deres talenter til at klikke, skal de nok indfinde sig i midten af tabellen, hvor jeg forventer de lander.

(Skulle Berardi ende hos Juventus el. andre, dumper de ned på en 12. plads)

Nr. 11 – Monza

Sidste års flotte overraskelse, skal forsøge at gentage sidste års præstation. Truppen er noget nær intakt og har fået en mindre forstærkning til bredden i form af Roberto Gagliardini (Inter) og Danilo D’Ambrosio (Inter). Ingen nævneværdige afgange og den relativt uerfarne cheftræner, Raffaele Palladino, kan vende tilbage stærkere og bedre forberedt. Det ser altså lovende ud for deres primære opgave – at undgå nedrykning.

Det lyder måske underligt, men sådan er det, når du ikke befinder dig i det øvre top-7(8 inklusiv Fiorentina) lag. Jeg forventer en solid sæson, men tror ikke på mirakler efter Silvio Berlusconis død, som dermed kan sætte en stopper for pengeforbruget. Derfor forventer jeg igen en sikker midterposition, når de 38 kampe er afviklet.

Nr. 12 – Bologna

Thiago Motta og hans mandskab er allerede kommet godt fra land, med en sikker 2:0 sejr over Cesena i Coppa Italia. Her scorede Joshua Zikzee (22) et vanvittigt flot mål, og netop gutter som ham, kan blive afgørende for Bolognas succes, da de ikke har sprudlende forstærkninger. Til at styrke bagkæden, har de hentet Sam Beukema (AZ Alkmaar), som den eneste deciderede forstærkning.

De har sagt farvel til Luis Binks, Roberto Soriano og Nicola Sansone. Men noget tyder på, at de er langt fra færdige på transfermarkedet, når det kommer til ind og ud. Jeg tror det bliver endnu en sæson solidt placeret i midten af feltet.

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Nr. 13 – Udinese

De er langt fra et prangende fodboldhold, men deres måde at gribe kampene an på sikre dem point. 2023 var et forfærdeligt år for Udinese, og jeg tror ikke meget vil ændre sig der. De har forsøgt at hente forstærkninger og har samtidig beholdt Beto. Den brasilianske angriber, Brenner kan være et giftigt kort, da hans fart og evner foran mål passer perfekt ind i Udineses måde at gribe kampene an på. Derudover har de fået nogle tilfældige spillere fra Watford, som måske kan blomstre, det må tiden vise.

De har sagt farvel til Rodrigo Becao og Roberto Pereyra samt Destiny Udogie, men kun sidstnævnte bliver svær at erstatte. De er kommet godt fra land med en 4:1 sejr i Coppa Italia over Cantanzaro fra Serie B, og lur mig om ikke de lander cirka samme sted som i sidste sæson.

Nr. 14 – Salernitana

Det populære mandskab fra Salerno, tjekker ind med noget nær det samme hold som i 22/23. Vigtigst af alle, har de holdt fast i Boulaye Dia og så må resten egentlig bare følge med.

Jeg ser dem lande over nedrykningsstregen, men det bliver endnu en sæson, hvor de længe skal kæmpe for afstanden derned. 

Nr. 15 – Empoli

Jeg er en anelse skeptisk, når det kommer til Empoli som har solgt en del vigtige spillere. Det eneste som holder dem oppe, er for mit vedkommende mangel på bedre kandidater. Målmand Guglielmo Vicario, Fabiano Parisi og Nedim Bajrami er alle væk, hvorimod tilgangen blot er semilovende. Emmanuel Gyasi (Spezia), Sebastian Luperto (Napoli), Giuseppe Pezzella (Parma) og Daniel Maldini, kan måske gøre en forskel i start-11.

De skal kæmpe for overlevelse, og jeg tror lige netop det vil lykkes.

Nr. 16 – Lecce

Lecce måtte sige farvel til cheftræner Marco Baroni, og ind træder Roberto D’Aversa, som jeg har svært ved at se fidusen i. Han får dog en tæt på intakt trup, som til gengæld må undvære deres anfører Morten Hjulmand, som drager til Sporting. Det er et kæmpe tab, som Yiber Ramadani (Aberdeen) næppe vil udfylde til perfektion. Men det vil under alle omstændigheder være kollektivet, standardsituationer og omstillinger, som skal redde dem.

Jeg tror de lige præcis har, hvad der skal til for at tage en sæson mere, men det bliver afgjort i de sidste runder.

Nr. 17 – Genoa

Et “storsatsende” Genoa mandskab er vendt tilbage til Serie A med et ganske pænt budget og et aktivt transfervindue. De er kommet for at blive! Indkøbet af Mateo Retegui, er blandt andet spændende ligesom at Morten Thorsby (Union Berlin) og Aaron Martin (Mainz) er en fornuftig handel.

Jeg forventer at Alberto Gilardino har nok dygtige spillere, til at klare det svære spring fra Serie B til A, men at det bliver med nød og næppe.

Nr. 18 – Verona

Efter sidste års storudsalg af bærende kræfter uden væsentlige erstatninger, kunne man på vegne af Verona have håbet på mere i dette transfervindue. Det har dog ikke været tilfældet for nuværende, og jeg tror ikke spillere som Riccardo Saponara (Fiorentina) og Ondrej Duda (Køln) kommer til at ændre på sidste års 18.plads.

Mister de sågar Isak Hien i bagkæden, ser det ekstremt svært ud for Marco Baroni – det lugter langt væk af en nedrykning.

Rundager tror på: Verona rykker ned til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Nr. 19 – Cagliari

Øboerne fra Sardinien er tilbage i Serie A – det er der selvfølgelig noget smukt over. Jeg tror de får en forfærdelig svær sæson, som ikke står til at redde med mindre de begynder at tømme kistebunden. Claudio Ranieri skal fremmane mirakler i hver evigt eneste runde for at sikre overlevelse, hvilket en smal 2:1 sejr over Palermo i forlænget spilletid af Coppa Italia vidner om.

Jeg tror på en direkte retur til Serie B.

Rundager tror på: Cagliari rykker ned til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Nr. 20 – Frosinone

Serie B mestrene står overfor en noget nær umulig opgave, når de med ligaens ultimativt mindste budget, skal kæmpe om overlevelse. Vi snakker et budget, som på nuværende tidspunkt ikke er i nærheden af Lecces, som er det næstlaveste. Jeg kan egentlig godt lide deres køb af Abdou Harraoui, som erstatning for Daniel Boloca, men han er et stort tab.

Cheftræner Eursebio Di Francesco står overfor en seriøs mundfuld, og jeg forventer en sikker nedrykker.

Rundager tror på: Frosinone til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Serie A

Skriv første kommentar

Skriv et svar