18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Optakt til 38. runde i Serie A d. 4. juni 2023

Serie A er nået til sidste runde. Vores ekspert, Michael Rundager, analyserer alle kampe og kommer med spilforslag til hele runden.

Romerne har følelserne uden på trøjen i disse dage. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Ritzau Scanpix

Romerne har følelserne uden på trøjen i disse dage. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Ritzau Scanpix

Rundens kamp: Roma – Spezia 1 (2:1)

Søndag den 4. juni kl. 21:00

Sæsonens sidste chance for at begejstre fodboldfolket byder på et noget specielt opgør, som har store implikationer for begge mandskaber. Roma kan med en sejr sikre sig Europa League-fodbold til næste sæson, men tre romerske point sender potentielt set også Spezia ud af Serie A. Gæsterne har nemlig brug for de tre point for at sikre sig overlevelse.

Det må antages, at Jose Mourinho har lagt alle æg i en kurv, og den kurv smuldrede onsdag aften i en straffesparkskonkurrence mod spanske Sevilla. Europa League gik i vasken og Serie A lige så, på trods af gunstige muligheder for en plads i top-4 oven på Juves pointreduktion.

Vi skal tilbage til dronning Margrethes fødselsdag for at finde den seneste ligasejr. I mellemtiden har de spillet otte kampe, og inkluderer vi Europa League, er det blevet til to sejre i 11 forsøg. Kun i tre af de kampe (efter ordinær spilletid) er der blevet scoret over 2.5 mål samlet. Senest tabte de 2:1 til Fiorentina, som også balancerer mange kampe og har mere eller mindre intet at spille for i Serie A. Sagt på en pæn måde, så har det ikke været godt i lang tid, og jeg forstår godt Mourinhos behov for at få bekræftet sin position i klubben af ledelsen. For at stå stærkere i den snak, bliver Roma nødt til at tage en sejr, og det gør de ganske simpelt ved at gøre som de plejer – også selvom deres hold er godt nok til at køre Spezia over på noget mere flydende og kreativ fodbold.

Spezia har tidligere været kendt som giganternes bøddel, da de har hevet mange sejre over top-7 hold i hus. Det har der ikke været meget af i denne sæson, og kigger vi på deres møder med Roma, er det indtil videre kun blevet til et point i fem ligakampe. Deres individuelle kvalitet er ikke høj nok til at nedbryde en velorganiseret og fysisk betonet spillestil som Romas. Mbala Nzola skal bruge mere plads, end det jeg forventer, at værterne vil afgive, for at hans fart kan komme bedre til udtryk. Han har generelt også set uskarp ud på det seneste, hvilket har kostet dem mange point. Senest lignede de heller ikke et hold, som kæmpede for overlevelse, da de blev kørt over 0:4 af Torino. Jeg tror ikke meget på deres chancer, da begge hold, eller rettere Spezia og måske Mourinho, kæmper for overlevelse. Står Spezia og skal jagte mål, åbner de op for kontra den anden vej, og så har Roma deres standardsituationer. Jeg tror på en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Fiorentina 1 (2:1)

Fredag den 2. juni kl. 20:30

Et Sassuolo-mandskab hungrende efter en sejr, kan slutte sæsonen af med en modstander, de kun har tabt til to gange i de seneste ti møder. Det er sågar en af Domenico Berardis ynglingsmodstandere, som han har scoret ni gange og tryllet seks assist frem imod. Det er begrænset, hvad der er at kæmpe for, andet end højere placeringer, som kan indbringe omkring en million euro ekstra. Neroverdi må dog være drevet af at slutte godt af på deres egen hjemmebane.  

Det blev til en flot 2:1 sejr over Roma i sidste weekend, hvor La Viola hentede deres syvende point i tre kampe. Nu venter en fin opvarmningskamp inden deres store Conference League finale mod West Ham fem dage fra nu. Til det kommende opgør venter en modstander, som de bøvler en del med. Udover denne sæsons 2:1 sejr i det omvendte opgør, skal vi seks indbyrdes kampe tilbage for at finde en gentagelse. Begge hold vil gerne være på bolden, men jeg forestiller mig umiddelbart et lille overtal til gæsterne, som til gengæld nok vil spare nogle spillere med tidligere udskiftninger. Derfor tror jeg at værterne, som har hentet 62 procent af pointhøsten på Mapei Stadium, vil tage alle tre point.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Torino – Inter X (1:1)

Lørdag den 3. juni kl. 18:30

Torino tog en noget overraskende 0:4 sejr med hjem fra La Spezia, hvilket var deres blot anden sejr på mere end to mål i denne sæson. Der venter en noget større mundfuld i den kommende runde, og kigger vi på målene fra sidste runde, er der intet som tyder på, at Il Toro er blevet til Manchester City overnight. Deres organisation vil blive sat under voldsomt pres i den kommende runde, hvor Inter kan stille i stærkeste. Torinos bedste mulighed er at tvinge bolden ud på siderne og håbe de vil være i stand til at afvise indlæg.

Inter har været ekstremt dygtige til at skabe gennembrud centralt, men den del af banen kan jeg forestille mig Ivan Juric vil gøre alt for at lukke ned. Derfor bliver sidespillerne altafgørende lige så vel Lautaro Martinez løb i halvrum, hvor han vil kunne få den på ydersiden af Torinos 3-backkæde. På den måde kan de strække Torinos organisation og skabe et mellemrum, hvorfra de kan gå i gennembrud. Der er dog den overhængende risiko for, at Torino står stærkt, da de altid er i stand til at sætte sig op imod topholdene. Derfor forventer jeg et tæt opgør, som i sidste ende kaster et point af sig til begge mandskaber.

Rundager tror på: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Cremonese – Salernitana 2 (1-2)

Lørdag den 3. juni kl. 21:00

Rundens tæt på mest ligegyldige fodboldkamp finder sted på Giovanni Zini, hvor de stensikre nedrykkere, Cremonese tager imod Salernitana. Cremonese skrev deres egen dødsannonce, da de ansatte Davide Ballardini, og nu skal sidste runde bare overstås. Deres farligste mand, Cyriel Dessers er tvivlsom ligesom deres motivation også må være det. Jeg tror ikke, vi skal regne med det store fra oprykkerne, som har lukket ti mål ind i de seneste tre kampe og snart vender tilbage til Serie B.  

Manden med nummer 87 på ryggen, Antonio Candreva, har været flyvende på det seneste. Offensivt har Salernitana generelt taget et løft, hvilket ti mål i de seneste fem kampe blandt andet understreger. Der er dog det problem at en for stor del af deres scoringer ikke er gentagelige – de er altså ikke kommet ud fra en opskrift eller tydelige principper. Ikke desto mindre har de gang i noget helt vanvittigt med blot et nederlag i de sidste fjorten kampe. Den statistik har jeg svært ved at se blive spoleret af den kommende modstander. Godt nok skal de forsøge at klare sig uden Boulaye Dia, men de oser af selvtillid foran mål. Derfor tror jeg på en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Empoli – Lazio 2 (1:3)

Lørdag den 3. juni kl. 21:00

Empoli holder fast i den flotte stime af ubesejrede kampe efter deres 1:1 resultat i Verona. Et noget misvisende resultat baseret på et selvmål i 96’ minut. Ikke desto mindre må jeg tage hatten af for en slutspurt, de fik sat ind. Jeg tror den kommende modstander bliver svær grundet deres individuelle færdigheder og fart, som jeg ikke forventer Empolis bagkæde kan følge med. De vil nok bare gå ud og spille frit, men må forvente et topmotiveret Lazio-mandskab, som kan sikre sig sølv og en seriøs præmiesum. Værterne skal også undvære deres midtbanegeneral Razvan Marin, som er ude med en lægskade.

Lazio har som så mange gange før leveret noget svingende, men greb chancen, da Juventus blev straffet. Nu skal de blot køre den sidste sejr i hus, for så at sikre sig et kæmpe resultat i tabellen. Cheftræner Maurizio Sarri har i otte forsøg aldrig tabt til Empoli, men det er godt nok blevet til pointdeling i de to seneste opgør. Jeg har dog store forventninger til deres offensive spillere, som bør være i stand til at score mere end værterne. Samtidig med at der er en kæmpe motiverende faktor på spil. Derfor er mit bedste bud på en Lazio sejr.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2.10 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Napoli – Sampdoria 1 (4:1)

Søndag den 4. juni kl. 18:30

Der har selvfølgelig været rigeligt med fest på Napolis gader, men det er stadig smukt, at de får lov til at slutte sæsonen af på Stadio Diego Armando Maradona. Førstepladsen tager imod sidstepladsen i hvad jeg forventer bliver en løsrevet affære med potentielt set rigtig mange mål. Værterne har nogle seriøse afbud grundet en karantæne til Min-Jae Kim og skader til Hirving Lozano og Mario Rui samt en tvivlsom Matteo Politano. Det forhindrer dem til gengæld ikke i at sætte et målfarligt mandskab på græsplænen, et som bare skal ud at slutte stærkt af. Det er samtidig Luciano Spalettis sidste kamp som cheftræner for Napoli, og han vil næppe slutte af med andet end en sejr.

Sampdoria smed tøjlerne i sidste rundes 2:2 opgør mod Sassuolo, men defensivt har de været en katastrofe med 25 mål indkasseret i de seneste ti Serie A runder. De vil meget vel kunne skabe chancer i weekenden, men jeg tror, vi kan forvente en nedsmeltning. Det vil ikke overraske mig, hvis Napoli tager en storsejr og derfor forventer jeg tre sikre point til mestrene, som også gerne vil takke ordentlig af for Luciano Spalettis flotte indsats.

Rundager tror på: Napoli -2 (EH) til odds 2,25 – SPIL HER >>*

AC Milan – Verona X (1:1)

Søndag den 4. juni kl. 21:00

Med en 0:1 sejr over Juventus i sidste runde, sørgede Milan selv for at lukke og slukke top-4 for Juve, Atalanta og Roma. En stærk præstation efter mange elendige af slagsen. Deres 5:1 sejr over Sampdoria kan heller ikke andet end have placeret noget selvtillid i hovedet på milaneserne. Skulle Inter gå hen at tabe i Torino, kan Milan overhale dem, og det tror jeg faktisk bliver en overraskende motiverende faktor, men næppe i samme størrelsesorden, som Verona der kæmper for overlevelse. Milan skal forvente at være meget på kuglen, hvilket aldrig er helt godt, og mod et totalt kompakt og desperat I Mastini mandskab skal der noget ekstra til. De skal passe ekstra på omstillinger den anden vej, og så må de håbe, Olivier Giroud er klar til at vinde duellerne i feltet. 

Det må have været hjerteknusende at lukke et selvmål ind i 96’ minut, når de ellers står med et noget nær sikkert overlevelseskort på hånden. Empoli har generelt været en anelse provokerende på det seneste, og det kostede også Verona sejren i weekenden. Nu skal de som minimum have point og samtidig håbe på et nederlag til Spezia. En sejr kan også gøre det, hvis Spezia får uafgjort mod Roma. Det kommer til at kræve meget af et hold, som ikke just består af vindere, hvilket deres seneste eskapader understreger. Det lugter lidt af et uafgjort resultat, da jeg ikke tror Verona har nok i sig til at tage en sejr. 

Rundager tror på: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Atalanta – Monza 1 (2:0)

Søndag den 4. juni kl. 21:00

Selv med gaver fra fodboldforbundet, nægter Atalanta at være en del af top-4 striden. Tre nederlag i de seneste fire runder, hvor den seneste på 3:2 til Inter gjorde ekstra ondt. Nu skal de forsvare deres Europa League plads med en sejr over Monza. Selv uafgjort er ikke nok til at garantere dem en top-6 placering, da Juventus er bedre indbyrdes. Den kommende modstander ligger meget fint til dem, da Monza ikke bryder sig synderligt meget om hold med power. Derfor skal Atalanta gå efter et højt pres og selv spille på deres fart omkring feltet. Det kunne sagtens være en fin kamp for Rasmus Højlund, da han kan stresse deres bagkæde med en masse blindside-løb.

Monzas imponerende stime på otte kampe uden nederlag måtte jo slutte på et tidspunkt, og det gjorde den mod Lecce (0:1), som kæmpede for en sæson mere i Serie A. Oprykkerne var ringe, og det var de egentlig også mod Sassuolo runden forinden, hvor de blev reddet af en udvisning. Jeg synes ikke, det ligger i kortene, at de har noget at komme med i et opgør, hvor La Dea fortsat har en masse at kæmpe for. Derfor forventer jeg en sejr til Bergamos drenge.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Lecce – Bologna X (1:1)

Søndag den 4. juni kl. 21:00

Det holdt hårdt, men i sidste ende vandt Lecce en gylden billet til en sæson mere i Serie A, efter de slog Monza 0:1. De var ekstremt heldige og scorede på straffespark 101’ minut i et opgør, hvor de nærmest ikke rørte bolden. Sølle 199 pasninger fordelt over 100+ minutter hører til i historiebøgerne, som noget af det ringeste jeg har set. Ikke desto mindre var det nok. Nu venter et meget lidt spændende opgør, hvor intet er på spil udover lidt ekstra præmiepenge. 

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at Bologna kan hente yderligere 20+ millioner kroner, hvis de indtager ottendepladsen, og det må trods alt motivere nogen i klubben. Ikke desto mindre tror jeg vi kan forvente en løssluppen kamp, hvor begge hold ikke rigtig skal noget. Bologna har nogle store mangler til start-11, da Nicolas Dominguez, Adama Soumaoro, Georgios Kyriakopoulos og Roberto Soriano forventes ude. Dermed kommer holdene lidt tættere på hinanden i styrkeforhold, hvor gæsterne selvfølgelig fortsat har lidt mere x-factor. Jeg tror, vi får et lidt kedeligt uafgjort resultat.

Rundager tror på: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Udinese – Juventus 2 (0:1)

Søndag den 4. juni kl. 21:00

Tre tunge nederlag i streg kun afbrudt af en pligtsejr på 2:0 over Sampdoria – det er hvad Udineses nuværende formkurve har at byde på. Andrea Sottil har ikke rigtig knækket koden til, hvordan Udinese bliver til andet end et hold, som sikrer sig overlevelse på baggrund af gode stimer. Det skal ikke holde dem fra at forsøge at gøre det onde mod Juventus, som med et nederlag vil blive fastholdt til en tur i Conference League til næste sæson. Udinese skal være stædige og tilbageholdende, så de kan køre kontra. Derudover kan de tillade sig at være tålmodige på bolden, og må for alt i verden ikke satse for meget, da det kan koste en hurtig omstilling den anden vej. 

I et søvndyssende opgør tabte Juve 0:1 til Milan, som dermed slukkede alle drømme om Champions League til næste sæson. Nu handler det om at kæmpe sig i top-6, så den ikke står på ture til Luxembourg og Moldova i næste års Conference League. Det kræver en sejr og dårlige resultater i Bergamo og Rom – altså ser det svært ud. De har ikke håndteret afslutningen på sæsonen specielt godt, men har nu gode muligheder for at slutte af med en sejr. Jeg drømmer om at se et Massimiliano Allegri hold gå på banen for at spille med hjertet, men vi får nok lidt mere kalkuleret bullshit spækket med undskyldninger. Jeg tror på en smal sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Juventus vinder med præcist ét mål til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Tips fra Serie A

Skriv et svar