18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Optakt til 37. runde i Serie A d. 28. maj 2023

Michael Rundager guider os gennem 37. og næstsidste spillerunde i sæsonens Serie A. Juventus har gravet deres egen grav og er igen i pointnød, mens top 4-døren til CL-pladserne pludselig blev bredere.

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Rundens kamp: Inter – Atalanta 1 (2:1)

Lørdag den 27. maj 20:45

Med et enkelt knips blev pladserne i top 4 åbnet på vid gab, da Juventus for anden gang i denne sæson modtog en pointstraf. Derfor er der meget på spil for begge holds muligheder i top 4-duellen. 

Inter skal balancere mellem den hårde duel om top 4 og en kommende Champions League-finale. 

Ydermere har de netop vundet Coppa Italia med 1:2 over Fiorentina onsdag aften, så kampe i benene mangler de ikke. 

Mentalt har det været et kæmpe boost at vinde endnu en finale, og fysisk ser de skarpe ud, men de skal planlægge ud fra en finale mod Manchester City. 

Atalanta bliver en svær modstander. Inter skal forsøge at neutralisere ved et hurtigt genpres og returløb. 

Ydermere skal de selv turde at sætte bolden på spil i rummet foran La Deas bagkæde, da de på den måde kan få dem ud af balance. 

Romelu Lukaku kan være en stærk spilstation i netop denne løsning, og det vil ikke overraske mig, hvis han kommer mere i oplæggerens rolle.

Gæsterne kan pludselig spille sig i top 4 med en stærk slutspurt, men de kan også stadig risikere at dumpe ned på en kedelig syvendeplads, hvis de ikke rammer dagen. 

I weekenden skal de forsøge at udnytte deres fart i Rasmus Højlund og Ademola Lookman til at strække Inters organisation. 

Det kan skabe rum til Teun Koopmeiners og eventuelt centralt og få Inter til at stå endnu smallere. 

Kan Atalanta komme frem til farligere indlæg, er dette en god mulighed for at skabe store chancer. 

Jeg tror helt bestemt, vi får en underholdende kamp, hvor begge hold vil have deres perioder, men i sidste ende forventer jeg, Inter løber med de tre point. 

Rundager tror på: Inter til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Sassuolo X (2:2)

Fredag den 26. maj 19:45

Sampdoria tabte med hele 5:1 til Milan i sidste runde, og de ligner ikke et hold, som har i sinde at bidrage med noget konstruktivt i deres afsked med Serie A. 

Den kommende modstander kan også gå hen at skille dem ad, da de defensivt gik på ferie for længe siden. 

Jeg vil dog sige, at deres muligheder for at få lidt at glæde sig over, ikke er udelukket. 

Netop Sassuolo har værterne besejret i de to seneste møder (1:2 og 4:0), og de kan muligvis præsentere Emil Audero tilbage på mål.

Sassuolo har ikke vundet deres seneste fire kampe og har blot vundet to gange i de seneste ni ligakampe. 

I weekenden må de også undvære Ruan i bagkæden og Armand Lauriente på kanten. 

Begge har til gengæld ikke leveret specielt godt over en længere periode, så det kan måske være til deres fordel at give nogle andre chancen. 

Gæsterne falder ofte i niveau mod dårligere modstandere, men de har til gengæld en masse offensive kvaliteter, som jeg forventer træder ind i en gavebod. 

Derfor tror jeg på mange mål og et uafgjort resultat, hvilket set over sæsonen vil være et godt resultat for Sassuolo på udebane (4-4-10 og 36 mål imod sig på 18 kampe).

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Salernitana – Udinese X (1:1)

Lørdag den 27. maj 15:00

Hvis Salernos drenge har praktiseret samme kådhed som Empoli efter at have sikret sig overlevelse i Serie A, forventer jeg en flok halvsprittede helte træde ind på Stadio Arechi lørdag eftermiddag. 

Ligegyldighedsbarometeret ligger ekstremt højt for det kommende opgør, så jeg tror hjemmeholdets fraværsliste vil præge deres præstation voldsomt. 

Boulaye Dia og Federico Fazzio (tvivlsom) er skadet, og både Flavius Daniliuc og Nobert Gyömber har karantæne. 

Bagkæden og oppe foran kommer dermed til at se mindre prangende ud, samtidig med at motivation er anderledes skruet sammen.   

Udinese spillede for tredje gang i de seneste fem kampe 90 minutter uden at score. 

Sidste gang de to hold mødtes, endte kampen minsandten også 0:0, men i den foregående sæson stod de to overfor hinanden i 38. runde, og her vandt gæsterne 0:4 – et måske lidt urealistisk resultat, og så alligevel ikke grundet den førnævnte afbudsliste. 

Udinese må undvære Destiny Udogie og Issac Success, men de har måske Gerard Deulofeu tilbage, og Betos størrelse bør være en gave mod en mindre bagkæde. 

Gæsterne skal dog komme sig oven på fire udebanenederlag i streg, og det tror jeg, de gør med et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Spezia – Torino 1 (2:1)

Lørdag den 27. maj 15:00

Sæsonen er langt fra overstået for nedrykningstruede Spezia, som dog efter en 2:0-sejr over Milan og et point mod Lecce (0:0) sneg sig forbi Verona. 

Der venter en svær udebane mod Roma i 38. runde, så de må gå all-in på en sejr i weekenden. 

Det kræver træfsikkerhed i de få chancer, som Torino vil tillade, og her hviler et stort pres på M’Bala Nzola. 

De vil få svært ved at skabe gennembrud men kommer omvendt med en helt anden tilgang til kampen, end vi kan forvente af gæsterne. 

Torino kæmper stadig for en plads i top 10, hvilket selvfølgelig er en fornem bedrift, men det er ikke med livet i Serie A som indsats. 

Dette tror jeg vil fylde meget i kampbilledet, da de afgørende situationer i begge felter, kræver intensitet og vilje. 

Noget hjemmeholdet forventes at bringe i højere grad. Spezias direkte spillestil og evne til at pumpe folk i feltet på det rette tidspunkt kommer til at udfordre Ivan Juric’ noget langsomme spillestil. 

Desuden har Spezia haft godt styr på Torino, siden de rykkede op, og har formået at hente 10 point i de seneste fem indbyrdes opgør. 

Derfor tror jeg på en sejr til værterne. 

Rundager tror på: Spezia til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Roma 2 (0:1)

Lørdag den 27. maj 18:00

Den første af to finaler endte for La Viola med et 1:2-nederlag til Inter. Ligaen må vægte meget lavt i deres prioritering, da de nu skal fokusere fuldt ud på Conference League finalen. 

Derfor tror jeg ikke, de kommer til at stille hverken i stærkeste eller hive en stor præstation op af hatten. 

Jeg forventer også, at deres possession-baserede spillestil kombineret med mange rotationer og udmattelse både mentalt og fysisk vil betyde meget. 

Roma vil stå kompakt, bringe en masse fysisk i duellerne og mose på i omstillinger, med mindre Vincenzo Italiano er snu. 

Påtager de sig en afventende rolle, har de tidligere vist sig dygtige nok til at afvise de bedste. 

Jose Mourinho står pludselig i en fantastisk situation, hvor han både kan vinde Europa League og sikre sig en plads i top 4. 

Spillet har dog været til det sløje side, hvilket én sejr i de seneste otte kampe (Europa League inkl.) understreger. 

Nu får de mulighed for at hive et flot resultat med hjem fra Firenze og derefter sikre sig en topplacering i Rom på den sidste spillerunde. 

Det kræver dog, at de bringer en masse fysik og tempo i deres boldomgang, som kan presse værterne. 

Rossoneri må klare sig uden dygtige spillere som Paulo Dybala og Leonardo Spinazzola (tvivlsom) samt Georgino Wijnaldum (tvivlsom) og Marash Kumbulla. 

Ikke desto mindre forventer jeg en sejr til gæsterne, som efter Juves straf må have fået et moralsk boost.

Rundager tror på: Roma til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Verona – Empoli 1 (2:1)

Søndag den 28. maj 12:30

Der er ingen håb tilbage, hvis ikke Verona er i stand til at tage en sejr i weekenden. 

Empoli træner formentlig ikke forfærdeligt meget eller intenst længere, efter de sikrede sig overlevelse. 

Ydermere har cheftræner Paolo Zanetti berettet om festlige fejringer, som der sikkert ikke er blevet lagt en dæmper på efter deres 4:1-sejr over Den Gamle Dame

Modsat må netop den sejr også sende et signal til hjemmeholdet om, at de ikke får nogen gaver. 

Tager de situationen alvorligt og presser en langsom bagkæde, bør der til gengæld være tale om en pligtsejr. 

De har dog smidt en masse point på det seneste grundet tåbelige personlige fejl og bangers på kanten af feltet. Kan de eliminere dette i en stressende periode? 

Empoli spiller i total kontrast til værterne med frihed og lyst. Det kan være en positiv faktor mod et nervøst mandskab, men det kan også resultere i sløseri i begge ender. 

De skal dog klare sig uden Tommaso Baldanzi, Fabiano Parisi, Filippo Bandinelli og Razvan Marin, som alle er store tab. 

Verona vil stå kompakt men har ikke været gode nok til at forsvare rummet foran deres bagkæde, og det kan være gæsternes vej til succes. Jeg forventer ikke en storslået kamp, men jeg tror på en sejr til de nedrykningstruede.

Rundager tror på: Verona til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Bologna – Napoli 2 (1:2)

Søndag den 28. maj 15:00

Uden at imponere hev Bologna en kæmpe 1:5-sejr over Cremonese hjem. 

Et par gaver på hjørnespark, nogle kontrastød og et flot mål af Marko Arnautovic får dem hurtigt til at glemme en periode med fem mål i seks kampe. 

Den kommende modstander kommer nok ikke til at give den samme gaveregn, men kontra-mulighederne vil være der for Bologna. 

De skal dog undvære Riccardo Orsolini grundet en karantæne, og hans offensive bidrag vil blive savnet gevaldigt, lige såvel som en skadet Adama Soumaoro havde pyntet i luftduellerne med Viktor Osimhen.

Napoli måtte kæmpe sig til en 3:1-sejr over Inter, som på trods af en udvisning i 41. minut holdt stand frem til de sidste minutter af ordinær spilletid. 

De tre scoringer var knivskarpe, men deres afslutningsfase har ikke siddet lige i skabet på det seneste. 

De er fortsat det bedste hold på banen, og det vil også komme til syne søndag eftermiddag. Spørgsmålet er så bare, om de kan få netmaskerne til at blafre. 

De har under alle omstændigheder været skræmmende gode til at score på Rossoblù, da det er blevet til 11 basser i de seneste fire møder. 

Desuden har de vundet de seneste fem opgør og ikke tabt siden 2019. Jeg forventer også en sejr til udeholdet.

Rundager tror på: Napoli til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Monza – Lecce X (1:1)

Søndag den 28. maj 15:00

Det er helt vildt, hvad Monza har gang i. Jeg er dybt imponeret over at se en oprykker, som ovenikøbet kører med klubbens U19-træner i førersædet tage en foreløbig ottendeplads. 

Vi skal ni runder tilbage for at finde deres seneste nederlag, og ellers finder vi fem sejre og tre uafgjorte kampe efterfølgende. 

Senest var de heldige med at spille en mand i overtal, da Sassuolo lignede en vinder inden udvisningen. 

I stedet tog Monza en overbevisende 1:2-sejr. Runden forinden vandt de 0:2 over Napoli, hvor de igen var noget heldige, men også enormt dygtige i den afgørende fase. 

Jeg ser dem ikke gå i stå grundet momentum, og det kan godt gå hen at gøre ondt på Lecce. 

Lecce skal hente et enkelt point i de to sidste kampe, og så tror jeg, de sikrer en sæson mere i Serie A. 

Tre point i weekenden vil endegyldigt redde dem, men værternes nuværende målnæse dæmper mulighederne. 

Selv hvis det skulle lykkes gæsterne at minimere Monzas chanceproduktion, vidner netop sejren over Napoli om, at de sparker den ind. 

Jeg tror, det bliver en lige kamp med meget bold imellem felterne og primært på Lecces banehalvdel. 

Senest gik gæsterne på banen for ikke at tabe, hvilket resulterede i 0:0 mod Spezia, og i de to oprykkeres seneste møde endte kampen også med pointdeling. 

Derfor tror jeg på en gentagelse. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Lazio – Cremonese 1 (2:0)

Søndag den 28. maj klokken 18:00

Med lidt arbejde på skrivebordet og en vigtig 0:1-sejr over Udinese sikrede Lazio sig en plads i Champions League til næste sæson. 

Nu er det bare et spørgsmål om at forsvare andenpladsen i de to sidste runder. 

Modstanderen i vente har smidt håndklædet i ringen, og alt Davide Ballardinis held er opbrugt. 

Le Aquile kan stille i stærkeste, hvis eneste mand på skadeslisten, Danilo Cataldi, bliver sin lægskade kvit. 

Derudover besidder de så meget individuel kvalitet centralt og på siderne, at de kan splitte oprykkerne ad ligesom i de to seneste møder (4:0). 

Cremonese tabte med hele 1:5 i sidste runde, da Bologna besøgte Stadio Giovanni Zini. 

Det var omtrent lige så elendig en præstation som i runden forinden, hvor Juve nedsablede dem 2:0. 

Ballardini har ikke den taktiske snilde til at løse de kommende udfordringer, når spillernes moral er i bund. 

Derfor tror jeg på en sikker sejr til hovedstadsklubben, som i tilfælde af en meget mandsorienteret tilgang vil blive overløbet. 

Ydermere vil det ikke gå godt, hvis de pakker sig ned, hvilket runden forinden understreger.

Rundager tror på: Lazio -1,5 til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Juventus – AC Milan X (1:1)

Søndag den 28. maj klokken 20:45

Top 4 blev pludselig åbnet på vid gab, da bomben om en pointreduktion på 10 til Juventus ramte medierne. 

Historien ramte i øvrigt også kort tid før, Massimiliano Allegris udvalgte skulle på banen. 

Dette har tydeligvis påvirket truppen, som tabte med hele 4:1 til Empoli. 

Nu har de fået tid til at sunde sig, og må erkende, at der nok ikke er en top 4 i vente. Femte- og sjettepladsen må være målet og altafgørende, da det giver adgang til Europa League. 

Derfor må vi forvente en helt anden reaktion fra hjemmeholdet, end den vi så i sidste runde. 

Jeg forventer ikke, det vil pynte på kampens udtryk, men om ikke andet vil Juve stå stærkere. 

De vil fortsat være påpasselige, holde fokus på en organisation i balance og skrue tempoet op med rettidig omhu.

Det var ikke kun Bologna, som kunne bryste sig af en 1:5-sejr i sidste weekend. Også Milan bombarderede deres modstander, Sampdoria, med tæt på tenniscifre. 

En vigtig sejr efter tre nederlag i streg og nul scoringer (Champions League inkl.). 

Der venter en svær modstander, som vil overlade meget af initiativet til gæsterne, selvom det burde være dem, som jagtede. 

Derfor skal Milan passe på med at satse for meget og i stedet gå efter det ene point. De mangler fortsat deres dygtige midtbane mand, Ismael Bennacer, men ellers forventer jeg at de stiller i stærkeste. 

Jeg tror, de to hold udligner hinanden for meget på det defensive, og de er i virkeligheden mest komfortable i en afventende position. 

Derfor tror jeg på et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Serie A

28. apr.
19:00
Units 3/10
Tippet til 1.91

Skriv første kommentar

Skriv et svar