18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Optakt til 27. runde i Serie A den 17. – 19. marts 2023

Vores italienske ekspert Michael Rundager leverer en forrygende runde. Der er både Derby d’Italia og Derby della Capitale på menuen i weekenden. Mums.

Inter spiller Derby d'Italia i denne runde. (Foto: Massimo Pinca / Reuters / Ritzau Scanpix)
Inter spiller Derby d’Italia i denne runde. (Foto: Massimo Pinca / Reuters / Ritzau Scanpix)

Rundens kamp: Inter – Juventus 1 (2-1)

Søndag d. 19. marts kl. 20:45

Serie A byder på et par seriøse derbyer, og derfor var valget om Rundens kamp noget sværere end normalt. Derby d’Italia er unægteligt kæmpestor i italiensk fodbold og har relativt store implikationer for begge holds sæson. 

Inter kan ryge ud af top-4, hvis de ikke begynder at hente point på et stabilt niveau, og Juve kæmper for at indhente Atalanta og dermed hente en plads i Europa. 

Inter sikrede sig en plads i Champions League-kvartfinalen efter en neglebidende afslutning på 0:0-opgøret mod Porto. Mindre godt er det gået i Serie A, hvor de blot har hentet syv point i de seneste fem runder, og de tabte sågar 2:1 til Spezia i sidste runde. 

Det er indiskutabelt, at resultatet var dybt ufortjent, da Inter skulle have vundet, men de mangler stabilitet og kvalitet i de afgørende øjeblikke. Derudover har værterne fire nederlag til de andre tophold inklusive et på 2:0 til Juventus med i bagagen, som ikke indikerer skarphed. 

Det er dog blevet til tre sejre over Napoli, Atalanta og seneste Milan i 2023, hvilket også er hovedforklaringen på, hvordan de kan indtage andenpladsen. Til det kommende opgør har de også den fordel at være fuldt restitueret som følge af en markant længere pause end gæsterne, som har været i kamp på udebane i Freiburg torsdag aften. 

De må dog undvære Alessandro Bastoni og Robin Gosens, men bagkæden burde se solid ud med Francesco Acerbi som erstatning. Inter skal forsøge at presse tempoet op, så de kan udnytte Juves potentielt tunge stænger. Derudover skal de søge gennembrud via hurtige spilvendinger, som kan skabe ubalance i gæsternes organisation. 

Den står på mere Europa for Juventus, som ganske komfortabelt sendte SC Freiburg ud af Europa League med en samlet 3:0-sejr. Nu venter en svær kamp med blot tre nætters søvn, og det kan snildt trække tænder ud. 

Massimiliano Allegri forsøger efter bedste evne at dosere mængden af minutter til nøglespillere, men listen af skader gør det svært. Leonardo Bonucci, Paul Pogba, Alex Sandro, Arkadiusz Milik og Kaio Jorge forventes ude, lige så vel som at Moise Kean har karantæne. 

Jeg tror, dette aspekt kommer til at fylde meget, samtidig med de blot har fået et enkelt point mod de andre tophold i 2023 (3:3 mod Atalanta). For to runder siden tabte de 1:0 til Roma, og runderne imellem er vundet med ukarakteristiske Allegri-cifre (4:2). 

Sidste år stod de to hold over for hinanden hele fire gange, og i tre af duellerne endte Inter med at vinde. Jeg tror, værterne giver deres fans noget at glæde sig over på Giuseppe Meazza.

Rundager tror på: Inter til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Sassuolo – Spezia 1 (2-1)

Fredag d. 17. marts kl. 18:30

Med en smule held og 45 minutter i overtal besejrede Sassuolo Roma 3:4 og tog dermed deres tredje sejr i streg. Den kommende modstander er måske ikke flyvende på samme vis, men de kæmper en brav kamp for overlevelse, så det bliver langt fra en walkover. 

Det, som taler for den fjerde sejr i streg, er deres individuelle kvaliteter, som for alvor kan stresse gæsterne. Sassuolo har scoret 10 mål i de seneste fem runder, syv af dem er faldet i de seneste to, som vidner om et hold i god form. 

De har blot Ruan på skadeslisten, og kan derfor stille i stærkeste. 

Spezia har været kendt som giganternes bøddel, hvilket de fik underbygget oven på en heldig 2:1-sejr over Inter i sidste runde. Tre kærkomne point, som førte dem to point væk fra nedrykningsstregen. De er langt fra i sikkerhed og kan derfor forventes at møde op topmotiveret. 

De står noteret for blot et enkelt nederlag i de seneste fem kampe (1-3-1). Bortset fra en noget heldig sejr over Inter har de mødt hold, hvor den individuelle kvalitet er under standard (Verona, Udinese og Empoli), og så tabte de 0:2 til Juventus. Derfor tror jeg, værterne tager en sejr. 

Rundager tror på: Sassuolo til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Atalanta – Empoli 1 (2-1)


Fredag d. 17. marts kl. 20:45

Atalanta har været voldsomt upålidelige, og de ligner et hold på vej ud af europæisk fodbold. Deres formkurve er håbløs med blot fire point i de seneste fem runder, men de kan glæde sig over, at den kommende modstanders er endnu værre. 

Havde de til gengæld været mere effektive foran mål, stod de med en sejr over både Udinese og Lecce frem for blot det ene point. Senest tabte de 2:0 til Napoli, hvilket er, hvad der sker, når man ramler ind i en af de varmeste hold i verden. 

Nu skal de tilbage på rette køl, og det kan de med et højt pres samt en masse løb i og omkring feltet. Dette vil kunne presse Empolis til tider lemfældige boldomgang på egen banehalvdel, og samtidig presse deres langsomme bagkæde. 

De skal klare sig uden Teun Koopmeiners, men truppen skal være stærk nok! 

Vi skal tilbage til den 23. januar for at finde Empolis seneste sejr. De har tre nederlag i streg og står uden en sejr i de seneste syv runder. De har lukket 12 mål ind i denne periode og  senest tabt til både Monza og Udinese – altså både et kombinationsstærkt hold og et med rå power. 

Nu venter et hold, som kan begge dele, og det har jeg svært ved at tro kan føre til andet end en sejr til La Dea, som også vandt det omvendte opgør 0:2 tilbage i oktober.   

Rundager tror på: Atalanta til odds 1,41 – SPIL HER >>*

Monza – Cremonese X (2-2)

Lørdag d. 18. marts kl. 15:00

Det har været en blandet landhandel, når snakken falder på oprykkerne Monza, som senest har hentet point ude mod Verona (1:1) og Empoli (2:1). Runden forinden tabte de til gengæld med hele 3:0 til Salernitana. 

2023 har dog været ganske stabil foruden dette nederlag, og noget tyder på, de er ved at finde tilbage. De har hentet point i et par tætte kampe, og nu venter en modstander, de har slået i fire af de seneste fem opgør (siden 2020). 

I denne sæson slog de Cremonese 2:3, og en dygtig taktiker som Raffaele Palladino bør kunne udnytte Davide Ballardinis forsimplede måde at spille fodbold på. 

Ballardini lignede for en stund oprykkernes redningsmand, da han hev en 2:1-sejr i hus mod Roma og runden forinden spillede 2:2 mod Torino. Men i de seneste to kampe er det blevet til nederlag mod Fiorentina (0:2) og Sassuolo (3:2). 

To kampe, hvor de kom bagud og efterfølgende åbnede for meget op. Cremonese har muligheder for point i dette opgør, men det kræver, de går til den i duellerne og kontroller midtbanen. 

Jeg tror, der vil blive most og kæmpet for hver en bold, hvilket ikke passer godt til Monza, men deres individuelle kvalitet kan være nøglen. Jeg forventer en medrivende kamp, som ender med et uafgjort resultat.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Salernitana – Bologna X (1-1)

Lørdag d. 18. marts 18:00

Salernitana kæmper med alt, hvad de har lært for tiden, og det har kastet fem point af sig. I sidste runde blev de tæppebombet mere eller mindre fra start til slut, da de gæstede San Siro og drog hjem med et heroisk point (1:1).

Det var dybt ufortjent, men deres senegalesiske angriber, Boulaye Dia udnyttede en kæmpe brain fart i Milans bagkæde og fik en let udligning. 

I det kommende opgør kan Salernitana ikke forvente meget mere end de 6 afslutninger, de nåede frem til mod Milan, så effektiviteten skal være i højsædet. Desuden skal de forvente en helt anden modstander, end den de spillede 1:1 mod tilbage i september. 

Bologna vil komme til at styre kampbilledet, men de skal håbe, Riccardo Orsolini og Nicolas Dominguez bliver styrende. Orsolini bliver særligt vigtig, da Salernitanas venstre side klart er deres stærkeste. 

Ydermere vil Dominguez være afgørende for deres evne til at kontrollere midtbanen og stoppe omstillingsmuligheder. Gæsterne skal udnytte værternes kompakthed med hurtige sideskift og diagonaler modsat, hvor der vil være kæmpe rum. 

Det bliver svært at komme igennem, men rammer Musa Barrow eller Orsolini dagen, måske Stefan Posch får gang i målmaskinen igen, burde der være gode muligheder for en sejr.

Hjemmeholdet har dog holdt nogle fornuftige resultater på det seneste, og Bologna har kun scoret tre gange i de fem foregående kampe. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1.80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår
Zlatan må efterhånden være temmeligt fodbold-sulten hos AC Milan. (Foto: Marco Bertorello / AFP / Ritzau Scanpix)
Zlatan må efterhånden være temmeligt fodbold-sulten hos AC Milan. (Foto: Marco Bertorello / AFP / Ritzau Scanpix)

Udinese – AC Milan 2 (0-1)

Lørdag d. 18. marts kl. 20:45

Sæsonen 22/23 startede vildt og voldsomt med en 4:2-sejr til Milan mod Udinese. Nu er vi nået til det omvendte opgør, og noget kunne tyde på, værterne så småt har fået grammofonpladen til at spille igen. 

De har blot tabt en enkelt af deres seneste fem kampe og slog senest Empoli 0:1. Runden forinden holdt de Atalanta fra at score i en målløs affære. Det er egentlig ikke, fordi de rent defensivt gør det specielt godt, da de tillader for mange chancer mod sig. Ikke desto mindre har de hentet fornuftige resultater med seks point i denne positive periode. 

Milan må have rystet en ekstra gang på hovedet, da de gennemgik kampen mod Salernitana. Målet til 1:1 er under al kritik rent defensivt, og det er dyrt at smide point, når kampen om top-4 er så tæt. 

Det næste opgør vil også byde på store udfordringer, da Udinese har mange forskellige bud på en målscorer. Rossoneri kan dog glæde sig over, at Udineses bedste mand, Gerard Deulofeu, forventes ude med en knæskade. 

Gæsterne må selv undvære Junior Messias og Olivier Giroud, men en potentielt meget sulten Zlatan Ibrahimovic kan måske være løsningen. Milan vil få lov til at komme igennem på siderne, og det inviterer til indlæg. 

Derudover vil der være muligheder på omstillinger mod et langsomt spillende hjemmehold og her ved den gamle svensker nok, hvor man skal stå. Jeg tror, vi får en langsom – til tider kedelig – kamp fuldkommen modsat det første møde, og så forventer jeg en sejr til gæsterne.   

Rundager tror på: Milan til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Verona 2 (0-1)

Søndag d. 19. marts kl. 12:30

Skal der sættes skub i håbet, er det her sidste chance for Sampdoria, som tager imod Verona.

Vi så glimt af glæde og fodbold fra de nedrykningstruede genovesere, da de formåede at lukke en 2:0-føring mod Juventus i sidste runde.

Kampen endte til gengæld 4:2, og Den Gamle Dame slog xG-rekord med hele 3.99 (ifølge Wyscout) i opgøret. 

De har egentlig over en længere periode præsteret fornuftigt mod alt andet end topholdene, men de formår ikke at score nok mål. Det kommende opgør bliver heller ikke nemt, da de må undvære Tomas Rincon, Sam Lammers og målmand Emil Audero. Alle hører til i start-11, og kvaliteten mangler derfor yderligere. 

Gæsterne må se det her som en kæmpe eksamen, da de ikke kommer meget tættere på en pligtsejr på udebane end denne. Det behøver på ingen måde være kønt, men de kan satse lidt ekstra fremadrettet, da værterne ikke just kender deres besøgelsestid foran mål. 

Jeg forventer dog et tilbageholdende Verona-mandskab, som i takt med de nærmer sig slutfløjt vil jagte tre point, i det tilfælde den står uafgjort. 

Deres to seneste kampe mod Monza og Spezia er begge endt uafgjort, og det giver en meget god indikation af, hvad vi kan forvente. Et tæt opgør, hvor jeg i sidste ende forventer en smal sejr til gæsterne.

Rundager tror på: Hellas Verona til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Lecce 1 (2-1)

Søndag d. 19. marts kl. 15:00

Fiorentina har været imponerende i Conference League, hvor de torsdag aften sendte Sivasspor ud med en samlet sejr på 5:1. De har været flyvende på det seneste med seks sejre i streg (alle turneringer inkluderet). 

Derudover har de ikke tabt i otte, og det seneste hold til at stjæle alle point fra La Viola var Juventus med en klassisk 1:0-sejr. Der venter værterne mere af det samme, når de tager imod Lecce, der forventes at stå lavt og forsøge at dirigere bolden rundt om feltet. 

Fiorentina vil være mest på bolden, og det handler formentlig mest af alt om, hvor effektive de er. Jeg forventer ikke den store udmattelse efter midtuge kampen, da de var en mand i overtal og vandt med hele 1:4 i Tyrkiet. 

Lecce er efter tre nederlag i streg kommet med i det kedelige selskab, hvor de kæmper om overlevelse. Senest tabte de 0:2 til Torino, som blot havde fire afslutninger. To hurtige scoringer inden for de første 23 minutter, og så var den kamp afgjort. 

Jeg har svært ved at se gæsterne gøre meget. De kan forvente at få nogle muligheder på omstillinger, men deres primære opgave bliver at forsvare. 

Tvinger de værterne til primært at komme igennem på siderne, har de fornuftige chancer for at holde nullet, men de vil omvendt ikke få mange chancer den anden vej. Jeg tror, vi får en smal hjemmesejr.

Rundager tror på: Fiorentina til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Torino – Napoli 2 (1-2)

Søndag d. 19. marts kl. 15:00

Det var en hamrende effektiv og knastør holdindsats, der skaffede Torino anden sejr i streg søndag eftermiddag. De slår Lecce 0:2 oven på et par tidlige scoringer, som efterfølgende førte til intethed. 

Jeg forventer ikke, de vil komme lige så nemt ud af det, skulle de bringe sig foran mod Napoli, men gæsterne spiller kun for at pynte på mesterskabet. Torino skal forsøge at holde midtbanen lukket og tvinge Napoli ud i siderummet, hvor de er mindst farlige. 

Dernæst skal Torino forsøge at holde possession så meget som muligt men med en intention om at eksplodere i små perioder. Det er ikke klokkeklart, men der er mulighed i gæsternes venstre side. 

Napoli kommer fra en sikker 3:0-sejr over Eintracht Frankfurt i Champions League onsdag aften og 2:0 over Atalanta fra weekenden. Runden forinden måtte de se sig slået for anden gang i Serie A, da Lazio noget heldigt vandt 0:1. 

Det er altså ikke perfekt, men hold fast hvor spiller de godt. Torino får travlt med at styre gæsterne men mest af alt med Victor Osimhen. 

Derudover har I Partenopei været ganske suveræne på udebane med 34 ud af 39 mulige point på andres græstæppe. De virker urørlige, og siden 2020 er det blevet til fem sejre og en uafgjort mod Torino. 

Det lugter af en sejr ligesom i det omvendte opgør denne sæson (3:1). 

Rundager tror på: Napoli til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Lazio – Roma 1 (2-1)

Søndag d. 19. marts kl. 18:00

Derby della Capitale venter os søndag aften, og der er ekstremt meget på spil. Begge hold kæmper om de eftertragtede pladser i Champions League, og et nederlag kan have store konsekvenser for specielt Roma. 

Lazio har med en solid defensiv og et fint udvalg af målscorere kunnet holde trit med de andre i toppen. Blot et enkelt nederlag i de seneste ti Serie A-runder, hvor de samtidig kun har lukket seks kasser ind, understreger dette. 

De har dog haft en mindre spændende periode med to gange 2:1-nederlag til AZ Alkmaar og 0:0 i Bologna, hvor det kun blev til fem afslutninger. 

Nu kan de udelukkende fokusere på Serie A, men det vil uden tvivl være svært at vaske skuffelsen fra Conference League af sig. 

De må fortsat undvære Ciro Immobile og Matias Vecino er karantæneramt, hvilket er seriøse tab, men offensivt er de stærke, og mon ikke Sergej Milinkovic-Savic har tænkt sig at grave sig op af det dybe hul, han har været i alt for længe. 

Jeg forventer under alle omstændigheder, at hjemmeholdet vil være mest på bolden og forsøge at tvinge sig igennem centralt for så at skabe gennembruddet på siderne, hvor Pedro og Mattia Zaccagni kan presse på. 

Det gik straks bedre for Roma i Europa League, hvor de efter 0:0 mod Real Sociedad i Spanien tog en samlet sejr på 2:0. Nogen vil nok mene, det var mere held end forstand, at Jose Mourinhos mandskab formåede at holde nullet torsdag aften, men ikke desto mindre var det vigtigt ovenpå et voldsomt 3:4-nederlag til Sassuolo. 

De har spillet nogle voldsomt hårde kampe på det seneste, og selv da de stod over for Cremonese måtte de lide et 2:1-nederlag. Mentalt og fysisk er der risiko for, de er noget overbelastede. 

Derudover vandt Lazio det omvendte opgør med 1:0, så det ser ikke super lovende ud for Giallorossi. Begge trænere er ekstremt rutinerede og har stået i dette her mange gange før, hvilket betyder, at Mourinho ikke skal forvente at kunne drage nytte af små tricks. 

Jeg forventer en intens kamp, som i sidste ende kaster en hjemmebanesejr af sig. 

Rundager tror på: Lazio til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Serie A

Skriv første kommentar

Skriv et svar