18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til 20. runde i Serie A den 27. – 30. januar 2023

Der er pivfrisk rundeoptakt til Serie A fra Michael Rundager. Weekendens slagtilbud er Derby del Sole, som spilles i Napoli, hvor værterne tager imod AS Roma. Runden byder også på vigtigt bundopgør for Morten Hjulmand og Lecce, mens Rasmus Højlund og Atalanta bør banke svage Sampdoria.

Foto: Filippo Monteforte / AFP / Ritzau Scanpix

Rundens kamp: Napoli – Roma 1 (2-0)

Søndag den 29. januar 2023 kl. 20:45

I de kolde og halvmørke vinterdage leverer Serie A ugentligt god underholdning, men på søndag får vi noget ekstra at lune os på, nemlig Derby del Sole. Her byder topholdet Napoli hovedstadsklubben Roma velkommen i sydens varme himmelstrøg på Stadio Diego Armando Maradona. 

Napoli tog en relativt komfortabel 0:2 med hjem fra Salerno i sidste runde og ligner et hold, som langsomt har rystet en lidt usikker start på 2023 af sig. De pløjer mildest talt bare derud af ufortrødent, hvilket placerer dem 12 point foran Milan på andenpladsen. 

Til det kommende topopgør må Napoli med stor sandsynlighed undvære Khvicha Kvaratskhelia og Juan Jesus. Specielt Khvicha vil være savnet, da det kommende opgør kræver en seriøs dåseåbner. Napoli må forvente, så længe de ikke er foran med et par mål, at skulle kæmpe sig igennem skyttegravene, Jose Mourinho allerede er set grave her til formiddag. 

Her får de brug for fart, teknisk snilde, mod og en masse power. De har godt nok det hele, men uden georgieren bliver Victor Osimhen altafgørende, da han skal tage en masse dueller omkring målet. Den unge angriber scorede netop det vindende mål i det omvendte opgør og kunne sagtens være spilleren, der skal sætte gang i det hele igen. 

Jeg har enormt svært ved at se andre scenarier end et Roma-mandskab, som vil stille sig lavt i størstedelen af opgøret. Vi vil forhåbentlig se dem forsøge at presse højt i perioder, hvilket kan give dem gevinst, men jeg har svært ved at se mål komme fra andet end standardsituationer og omstillinger. 

Det har fungeret ganske pænt for gæsterne i 2023, da de endnu har et nederlag til gode. Tre sejre og en uafgjort mod Milan (2:2), men de har ikke præsteret på et niveau, der berettiger deres nuværende femteplads. 

De kan dog holde Champions League-drømmen levende, så længe enkeltmands-præstationer fra Paulo Dybala (hvis han ikke går i stykker) og Tammy Abraham holder dem i gang. 

Derfor tror jeg, der lurer en mindre røvfuld under overfladen, og det kunne meget vel blive på søndag. Sidste gang, Roma mødte et tophold, var Milan, et såret dyr, og her spillede de 2:2. Det var et solidt comeback fra 2:0, som selvfølgelig var baseret på et frispark og hjørnespark. 

Napoli har vundet fem og tabt en gang i de seneste otte opgør mod Roma, hvilket sammen med tabellen giver en skarp indikation af, hvordan de to hold ligger til hinanden. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.   

Rundager tror på: Napoli til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Bologna – Spezia 2 (1-2)

Fredag den 27. januar 2023 kl. 18:30

Bologna imponerede ingen, da de spillede 1:1 mod Cremonese i sidste runde. Godt nok blev det til 20 afslutninger, men de blev aldrig rigtigt farlige, med undtagelse af det selvmål de fik fremtvunget efter et velplaceret indlæg. 

Et kampbillede med stor boldbesiddelse uden at blive en trussel kan meget vel fortsætte i det kommende opgør, da Marko Arnautovic og Nicola Sansone er ude. Det samme er Gary Medel på midtbanen, så de mangler nogle vigtige herrer på holdkortet. 

Bolognas sæson ligner en evig ørkenvandring, hvor de ikke rigtig bliver presset af bunden og på ingen måde kan opnå andet end lidt ekstra tv-penge ved at ende højt i midterfeltet. Det kan blive et problem mod et hold som Spezia, der kæmper for overlevelse. 

Spezia tabte 2:0 til Roma og kunne ikke fortsætte en flot stime på fem ubesejrede kampe. Det har dog ikke skabt ro i forhold til nedrykningsstregen, hvor Verona er begyndt at rykke på sig. 

Derfor er dette opgør enormt vigtigt i jagten på point. Bologna står svagt offensivt, hvilket giver Spezia gode muligheder for at satse på en betondefensiv, der skal afgøre kampen på en omstilling. 

De står med en helt frisk trup, hvor det blot er deres reservekeeper, der forventes ude. Derfor tror jeg på et seriøst bud på en smal sejr, hvor M’Bala Nzola kan holde gang i en vild periode med fire mål og to assist inden for de seneste fem Serie A-runder.   

Rundager tror på: Spezia til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Lecce – Salernitana 1 (2-1)

Fredag den 27. januar 2023 kl. 20:45

Med et nederlag på 2:0 til Verona åbnede Lecce nedrykningskampen op igen, og de er ikke helt ude af fedtefadet endnu. Nu får de alletiders mulighed for at tage et kæmpe skridt tættere på overlevelse. 

Det bliver ekstremt vigtigt for hjemmeholdet at de ikke kommer bagud, da deres styrker ligger i en solid defensiv, som i momenter viser storspil på kuglen men mest af alt holder skansen. 

Sidste rundes nederlag viste meget godt, at de har det ekstremt svært, når de styrer taktstokken 100 procent. Defensivt vil de være en smule udfordret af, at Samuel Umtiti, Marin Pongracic og Kastriot Dermaku forventes ude, for dermed mangler der kvalitet bagkæden. 

De skal være forsigtige i boldomgangen og søge gennembrud på siderne, hvor Salernitana mangler kvalitet defensivt. 

Krisen i Salerno fortsatte i weekenden, hvor de blev udspillet af Napoli og tabte 0:2. Det har ikke set godt ud, og redder de en sæson mere i Serie A, er det en mindre sportslig katastrofe for italiensk fodbold. 

27 afslutninger og en samlet xG på under 3 (ifølge Wyscout) fordelt over årets første fire ligakampe, det er, hvad de har formået at producere. Jeg forventer ikke, det kommende opgør vil pynte meget på den statistik, men de har da gode muligheder for at hente point, da Lecce er sårbar i bagkæden. 

Det ser dog ikke alt for lyst ud for Davide Nicola og co. Det interne regnskab hedder fire sejre og to uafgjorte i Lecces favør i de seneste seks kampe, og jeg tror, de udbygger stimen med en smal sejr.   

Rundager tror på: Lecce til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Empoli – Torino X (1-1)

Lørdag den 28. januar 2023 kl. 15:00

Empoli spillede en flot kamp mod Inter, hvilket kastede en fortjent 0:1-sejr af sig. De er afklarede på bolden, svære at stresse i deres opbyggende fase, og så har de fået noget kant foran målet med gode gamle Francesco Caputo. 

De har hentet 11 point og holdt nullet i tre af de de seneste fem runder, hvilket har slynget dem op på en niendeplads. Defensivt er det hele til gengæld ikke så rosenrødt, da deres bagkæde er langsom og xG indbyder måske mere til 6-7 point i denne periode. 

Den kommende modstander er dog ikke noget, der med stor sandsynlighed kan presse dem på tempo. 

Torino må klare sig uden Sasa Lukic og Valentino Lazaro, som begge er vigtige spillere for gæsterne. Skal de tage mere end et enkelt point ud af det kommende opgør, skal de være tålmodige i presset og skrue op for mængden af dybdeløb, når de er retvendt på Empolis banehalvdel. 

Jeg tror dog, cheftræner Ivan Juric har det helt fint med at fokusere på at holde nullet og så håbe på noget ekstraordinært fra Nikola Vlasic eller Aleksey Miranchuk. 

Det bliver en taktisk affære, hvor begge hold i sidste ende vil være fint tilfredse med et enkelt point, som jeg også tror bliver udfaldet.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Cremonese – Inter 2 (0-2)

Lørdag den 28. januar 2023 kl. 18:00

Det blev godt nok ikke til en sejr, men Cremonese stoppede stimen af nederlag ved at hente et 1:1-resultat med hjem fra Bologna. De stod solidt defensivt men tillod fortsat 20 afslutninger. Sker det samme i weekenden, går det galt. 

Hjemmeholdet skal klare sig uden to fra start-11, da Cyriel Dessers er skadet, og Charles Pickel har karantæne. De kan dog glæde sig over et sjældent David Okereke-mål på straffespark i sidste rundes uafgjort. 

Lige meget hvad Cremonese kaster sig ud i, vil de være maks presset på manglende kvalitet, så de skal håbe på lidt held. 

Inter står over for en pligtsejr, når de gæster Giovanni Zini. De dummede sig mod Empoli i sidste runde, hvor de tabte fortjent med 0:1, og der har været noget usikkerhed forbundet med det at være Inter-fan for tiden. For tre runder siden spillede de 2:2 mod Monza, og de vandt knebent 1:0 over Verona i forrige. 

Når det så er sagt, kan jeg ikke forestille mig andet end en gentagelse af det omvendte opgør, som kastede en 3:1-sejr i hus.

Inter skal dog klare sig uden Milan Skriniar, Nicolo Barella og Marcelo Brozovic, og derfor forventer jeg ikke en walk over, men en sejr til gæsterne, der har scoret 11 mål i deres seneste fem udekampe, er forventeligt.

Rundager tror på: Inter til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Atalanta – Sampdoria 1 (2-0)

Lørdag den 28. januar 2023 kl. 20:45

Atalanta har endelig knækket koden til, hvordan de får hjerter til at smelte og målene til at flyve ind. Seneste runde bød på et vildt 3:3-opgør mod Juventus i en kamp, som sent vil blive glemt. Højt tempo og et skræmmende højt offensivt niveau. 

Det bliver spændende at se, hvorvidt de kan fortsætte og i så fald, hvor mange mål de kan banke ind mod Sampdoria, der allerede har lukket 32 mål ind i denne sæson. Formår La Dea at holde det høje tempo, får gæsterne ikke et ben til jorden. 

Atalanta vil komme med power og en tro på, de kan score mål, som er svær at begrænse, om så du stiller dig med 11 mand i eget felt. Truppen er tæt på skadesfri, men det forventes, at Duvan Zapata fortsat er ude. Jeg tror til gengæld, Højlund, Lookman, Muriel og Boga har styr på det med deres nuværende form. 

Sampdoria er en trist fortælling, hvis eneste bidrag i den kommende runde formentlig vil være sporadiske angreb og for langsom boldomgang. Modsat værterne er alt selvtillid suget ud af truppen, som tydeligt lider efter 14 nederlag og en målscore på 8:32 efter 19 kampe.

Lige meget hvordan de griber kampen an, hvad end det er at parkere bussen, forsvare med possession eller gå i et højt pres, vil de være ekstremt sårbare. 

Lørdag aften kan meget vel bliver en stor festlig begivenhed i Bergamo, og jeg forventer en sikker sejr til hjemmeholdet, som har vundet de seneste fire indbyrdes med minimum to mål. 

Rundager tror på: Atalanta -1,5 til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Milan – Sassuolo 1 (1-0)

Søndag den 29. januar 2023 kl. 12:30

To meget pressede mandskaber skal forsøge at få lidt opløftning søndag eftermiddag. Det drejer sig om Milan, der vendte snuden hjem fra Rom med et 4:0-nederlag og tredje runde i streg uden en sejr, og Sassuolo, der ikke har vundet i de seneste otte runder. 

Milan ligner en halvdød fisk, der ikke har meget spræl tilbage i sig. De kan umiddelbart stadig være med på tempo, men der mangler procenter på fysikken og det mentale overskud, som koster point for tiden. De laver mange fejl og har samtidig svært ved at skabe nok chancer. 

Vi skal finde en del af forklaringen på en konstant proppet skadesliste, som i det kommende opgør indeholder Theo Hernandez, Fikayo Tomori, Mike Maignan, Fode Ballo, Alessandro Florenzi og Zlatan Ibrahimovic. 

Derudover er Ismael Bennacer ude med karantæne, hvilket efterlader et kæmpe pres på Sandro Tonalis skuldre. De kan dog glæde sig over at have Rafael Leao til at vinde fodboldkampe. Den unge portugiser har produceret et mål i alle Serie A-kampe 2023 har budt på med undtagelse af sidste kamp. 

Sassuolo har hårdt brug for point, da Verona er begyndt at nærme sig. De kan tage en fornuftig defensiv præstation med sig fra sidste rundes 1:1 mod Monza, men offensivt kom de ikke med andet end et mål via hjørnespark. 

Jeg spår dem ikke store chancer, for de må også klare sig uden nogle vigtige spillere, da Andrea Pinamonti og målmand Andrea Consigli fortsat forventes ude.

Derfor tror jeg, Milan tager en smal hjemmesejr på San Siro. 

Rundager tror på: AC Milan til odds 1,47 – SPIL HER >>*

Juventus – Monza 1 (2-0)

Søndag den 29. januar 2023 kl. 15:00

Juventus skal have stor ros for deres præstation mod Atalanta, som var foran af to omgange, i en medrivende kamp (3:3). Det er imponerende oven på deres straf i ligaen og 5:1-nederlaget til Napoli. 

De har en del rutinerede kræfter, som holdt hovedet koldt og nu har travlt med som minimum at hente en syvendeplads i tabellen (fem point op til Udinese). 

Det kræver en sejr over Monza, der slog dem 1:0 i det omvendte opgør, hvor cheftræner Raffaele Palladino debuterede som cheftræner. Juve har en del skader, men det er primært Leonardo Bonucci og Dusan Vlahovic som er savnet. 

De to hold mødtes i Coppa Italia torsdag i sidste uge, hvor Juventus sendte Monza ud med en 2:1-sejr, og det er ikke helt skævt at forvente noget lignende søndag eftermiddag. 

Det kører ganske pænt for oprykkerne, som holder sig ubesejret i de seneste fem runder. Senest skuffede de dog en anelse mod Sassuolo (1:1), hvor de ikke ramte et særligt højt niveau offensivt. 

Selv om gæsterne vil være mest på bolden, tror jeg, de får svært ved at skabe det store. Omvendt har værterne forinden de to seneste kampe været hamrende effektive i begge ender, hvilket blandt andet vil presse Monza, da det lugter af kontraangreb. 

Den Gamle Dame har vist sig mentalt stærk og ligner et hold, der kan fortsætte, hvor de slap med ni Serie A-sejre i streg.

Rundager tror på: Juventus til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Lazio – Fiorentina 1 (2-0)

Søndag den 29. januar kl. 20:45

Det var noget af en skalp, Lazio tog i sidste runde, da de rundbarberede Milan 4:0 og pludselig sprang ind i kampen om en top-4 placering. 

De har scoret otte gange i de seneste tre runder, og det er uden Ciro Immobile, der fortsat er ude med en lårskade. En trio med Pedro, Felipe Anderson og Mattia Zaccagni har vist sig at være helt magisk. 

Overraskende nok ser selv det forreste pres fornuftigt ud, og dermed formår de også at skabe chancer via bolderobringer højt på banen ligesom sejrsmålet mod Bologna. 

Det kan blive yderst relevant mod Fiorentina, som gerne spiller sig ud af alle problemer, men ellers skal Lazio holde fast i det høje tempo, de sætter for dagen, når de er på bolden. 

Den evige historie om et hold, der spiller godt men fortsætter med at tabe, kører på højtryk hos Fiorentina. Senest tabte de 0:1 til Torino, selvom xG hed 2,28 vs. 0,38 i deres favør (ifølge Wyscout). 

Scorede de på deres chancer, kunne de let have fejret 3-4 basser i den kamp. Runden forinden tabte de 2:0 til Roma men spillede med 10 mand i de sidste 60 minutter.

Det lover ikke godt for deres chancer mod et effektivt Lazio-mandskab, der inden denne sæson har for vane at hive pointene i land på Olimpico di Roma.

Lazio har vundet fem af de seneste seks indbyrdes opgør, og jeg forventer, de bygger videre på den flotte statistik søndag aften.

Rundager tror på: Lazio til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Udinese – Verona X (1-1) 

Mandag den 30. januar 2023 kl. 20:45

Tabellen viser måske en pointforskel på 16, men styrkeforholdet er langt fra afspejlet i de to holds pointhøst. Vi kan uden tvivl forvente et lige opgør mellem Udinese og Verona. 

Udinese kunne endelig fejre en sejr, efter de fuldt fortjent slog Sampdoria 0:1. Det var en defensiv sejr, som kom i de døende minutter efter en genial førsteberøring og nogle tilfældigheder i feltet. 

Den samme beskrivelse af det kommende opgør er nok ikke helt usandsynlig, men modstanden vil være større.

Udinese har en kæmpe udfordring på Dacia Arena, og det er forventningen om, at de skal være mere ambitiøse på bolden og derfor tage mere kontrol.

Det er ikke kønt for kampbilledet, da tempoet, de lægger for dagen, er sløvt og ufarligt. Derfor har de færre chancer for at køre en god kontra, samtidig med de ikke længere overrasker nogen med deres fart på siderne i den opbyggende fase.

Verona fortsætter den positive udvikling i 2023 og har nu hentet syv point i de første fire kampe. De står med fornuftige muligheder for at tage sæsonens første sejr på udebane, hvilket mere eller mindre også er et krav for at overleve i Serie A. 

De har fundet den helt simple løsning i store stærke Milan Djuric, som giver dem en solid opspilsstation og et bæst i feltet.

Det giver lidt ekstra plads til rutinerede Darko Lazovic, der har udnyttet det med tre scoringer og en assist. Deres omstillingsfase er blevet markant skarpere, da de virker mere afklarede i de relationelle løb. 

Det bør vi give cheftræner Marco Zaffaroni kredit for, da det kan være deres vej over nedrykningsstregen. Jeg tror, vi får en lige kamp, som jeg forventer ender uafgjort.

Rundager tror på: Uafgjort til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Serie A sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Serie A

Skriv et svar