18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Serbien – Portugal: Odds og optakt d. 27. marts 2021

Både Serbien og Portugal sparkede deres VM-kvalifikation i gang med sejr i onsdags. Serbiens sejr var vel mod lidt stærkere modstand end portugisernes, men har det givet serberne et stort nok boost til, at de ligefrem kan true gruppe-favoritterne fra Portugal i dette opgør i Beograd? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Serbien – Portugal. Der er kampstart lørdag d. 27. marts 2021 kl. 20:45. Du kan se med på 6’eren eller på Discovery+.

Odds på Serbien – Portugal

Oddsene på kampen afslører, at Portugal er favoritter i bookmakernes øjne.

Serbien – Portugal: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Danny Makkelie, Holland
Stadion: Stadion Rajko Mitic, Beograd
Vejret: 11° og svag vind

Optakt til Serbien – Portugal: Skader, karantæner og startopstillinger

Gruppe A i VM-kvalifikationen består af Aserbajdsjan, Luxembourg, Irland, Serbien og Portugal. Sidstnævnte er favorit til at snuppe 1. pladsen og den direkte billet til VM i Qatar næste år, mens Irland og Serbien forventes at slås om 2. pladsen og adgang til playoff. Set i det lys var det jo næsten helte-status Aleksandar Mitrovic indskrev sig til med 2 scoringer i onsdagens opgør mellem Serbien og Irland. For de betød, Serbien gik fra 1-1 til 3-1, og så var det næsten ren kosmetik, at Irland fik reduceret i kampens slutning. For de 3 point blev i Beograd hos træner Dragan Stojkovic og resten af det stjernebesatte mandskab. Og de kan nu gå på med fuld musik til dette opgør mod Portugal, og kan serberne stjæle mindst ét og helst alle 3 point her, er de allerede godt på vej mod VM-slutrunden for 4. af de seneste 5 mulige gange.

Men Portugal vil gøre alt for at sikre, at det er dem, der står med den attraktive 1. plads og direkte kvalifikation, for playoffspillet bliver en hård nyser. Som forsvarende europamester og deltager ved alle VM-slutrunder i dette årtusinde, er det da også oplagt, at Portugal skal kvalificere sig. De åbnede kvalifikationen i onsdags med 1-0 mod upåagtede Aserbajdsjan, og der skulle endda et selvmål til, før Portugal kunne høste de 3 point. Men selv de mest knebne sejre giver 3 point, og når det endelig regnskab skal gøres op, husker ingen, at det var en lidt træg omgang. Der er langt mere potentiale for at blive husket, hvis man henter en meriterende sejr i Beograd mod et profilstærkt serbisk mandskab, og dén mulighed har Portugal her. Man må regne med, de topper holdet op til maksimal styrke, så der for eksempel bliver plads til Manchester Uniteds Bruno Fernandes, Atletico Madrids Joao Felix og Liverpools Diogo Jota. Det er et skræmmende arsenal af offensive kræfter, de kan byde ind med, og i efterårets Nations League gik de fra banen uden at score i begge opgør mod Frankrig, men de endte alligevel på 12 scoringer i alt for de 6 kampe.

Tirsdag rejser Serbien til Aserbajdsjan, mens Portugal skal til Luxembourg. Trods alt relativt overkommelige opgaver for begge hold, så der bør være fuldt fokus og plads til en massiv kraftudladning i dette opgør.

Serbien:

Portugal:

Rui Patricio (Mål, Fast) – Skadet
Pepe (Forsvar, Fast) – Skadet
Raphäel Guerreiro (Back, Fast) – Skadet
Nelson Semedo (Back, Reserve) – Skadet
William Carvalho (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
Trincao (Kant, Reserve) – Skadet

England forventet startopstilling: Dmitrovic; Milenkovic, S. Mitrovic, Pavlovic; Lazovic, Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic; Tadic, A. Mitrovic, Vlahovic.

San Marino forventet startopstilling: Lopez; Cancelo, Duarte, Dias, Mendes; B. Silva, Neves, Fernandes; Jota, Félix, Ronaldo.

Odds-forslag: Serbien holder fast ved mindst ét point

Portugal taber ikke mange VM-kvalifikationskampe. Men når de gør det, er det som regel i begyndelsen af kvalifikationen. Frem mod VM 2018 tabte de deres allerførste kvalifikationskamp mod Schweiz og vandt så resten. På vej mod VM i Brasilien tabte de 3. kamp på udebane mod Rusland. Og i kvalifikationen til VM i Sydafrika løb Portugal ind i et nederlag i kamp 2, hvor de hjemme blev slået 3-2 af Danmark.

Med al respekt for Luxembourg taber Portugal næppe dén kamp på tirsdag, og skal de så for 4. gang i træk i VM-kvalifikationen have et nederlag i de første 3 kampe, ja, så må det jo være lørdag aften i Beograd. Helt så simpelt er argumentet nu ikke. Serberne hentede en flot sejr mod Irland i onsdags. 2 scoringer af indskiftede Aleksandar Mitrovic kan have fået ham i omdrejninger igen, mens både Sergej Milinkovic-Savic og Filip Kostic sad helt over og må have friske ben til dette opgør.

Omvendt brugte Portugal nok flere kræfter, end de havde planlagt, da de måtte slide for at slå Aserbajdsjan 1-0. Det kan tale for, at de vil komme bragende for at vise, at den knebne sejr ikke hviler på holdets manglende evner men blot på tilfædigheder. Hvis træner Fernando Santos som ventet begynder opgøret med både Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Joao Felix og Bernardo Silva på banen, vil de være skræmmende offensivt. Men det er også mange spillere med fokus på og overvægt af interesse for den offensive del af spillet. Det kan risikere at give Serbien fine arbejdsbetingelser for omstillinger, og får serberne færten af medvind og muligheden for at hente noget i dette opgør, kan de blive vanskelige at tumle. Anbefalingen er at spille på, Serbien ikke taber denne kamp.

SpilXperten.com anbefaler: (1-0) 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>

Serbien – Portugal: Statistik, topscorer og H2H

  • Serbien tog hul på VM-kvalifikationen i onsdags med 3-2-sejr over Irland.

  • Portugal åbnede på hjemmebane mod Aserbajdsjan med 1-0-sejr.

  • I efterårets Nations League delte 3 spillere æren som Serbiens topscorer, da de hver lavede 2 mål i de 6 kampe. Det var Luka Jovic, Aleksandar Mitrovic og Nemanja Radonjic.

  • Med 38 mål i sine foreløbig 62 landskampe er Aleksandar Mitrovic den flittigst scorende på landsholdet i den nuværende trup.

  • Da Portugal spillede Nations League i efteråret 2020, var Diogo Jotas 3 scoringer nok til at blive holdets topscorer.

  • I den nuværende trup er den mest scorende på landsholdet Cristiano Ronaldo, som har spillet 171 kampe for Portugal og scoret 102 mål.

  • Serbien og Portugal var i gruppe sammen i kvalifikationen til sommerens EM-slutrunde, og seneste møde var opgøret i Serbien, som endte med udesejr til Portugal på 4-2. Da de mødtes i Portugal, delte de 1-1.

  • I alt har de 2 nationer mødt hinanden 6 gange, og det er endt med 3 uafgjorte og 3 sejre til Portugal.

Expected Goals: Serbien vs. Portugal – de seneste tre kampe

SerbienResultatxGPortugalResultatxG
Serbien – Irland(3-2)3,38 – 0,11Portugal – Aserbajdsjan(1-0)2,05 – 0,21
Panama – Serbien(0-0)0,80 – 1,93Kroatien – Portugal(2-3)1,48 – 4,13
Serbien – Rusland(5-0)3,99 – 0,29Portugal – Frankrig(0-1)2,15 – 3,07
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com

Skriv et svar