18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Serbien – odds på serbernes EM

Ustabile, men farlige, Serbien anses som Danmarks skarpeste konkurrent i dysten om andenpladsen i Gruppe C – en pulje England ventes at vinde og Slovenien at runde af forneden.

Vi analyserer Serbiens chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Serbiens forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Serbien

Går videre? Udbyder Odds
Serbien går videre fra Gruppe C Betinia
2.75
Serbien vinder Gruppe C Expekt
/
Aleksandar Mitrovic bliver serbisk topscorer Nordicbet
3.50
Serbien vinder EM Betinia
170.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 24. jun. 15:25.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Serbiens gruppe

Serbiens kampprogram

Serbiens trup

Serbiens forventede startopstilling mod Danmark

(3-4-1-2) Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic, Ilic, Lukic, Mladenovic – Samardzic – Vlahovic, Mitrovic

Serbiens seneste startopstilling (mod Slovenien)

(3-4-2-1) Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic, Ilic, Lukic, Mladenovic – Vlahovic, Tadic – Mitrovic

Nøglespillere: Filip Kostic, Nemanja Gudelj, Dusan Tadic, Alexandar Mitrovic

Stjerneskud: Lazar Samardzic, Dorde Petrovic, Petar Ratkov

Straffeskytte: Alexandar Mitrovic, Dusan Tadic, Dusan Vlahovic

Seneste nyt om Serbien

Venstre wingback Filip Kostic blev knæskadet mod England og er ude af EM.

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Serbiens EM chancer: Ustabilt hold med stort potentiale er farligt for enhver

Jeg ved ikke hvad de putter i vandet i Serbien (ud over nationalistisk hjernevask), men hvis formålet er at skabe gode fodboldspillere, virker det altså. Fænomenal talentmasse. Balkan-nationen har en befolkning der er på størrelse med Danmarks, men har endnu flere spillere i store ligaer.

Alligevel kniber det for de serbiske Orlovi (Ørne) med at markere sig på den store scene. Efter en ottendedelsfinale i 1998 har Serbiens landshold i dette årtusinde måttet nøjes med gruppespils-deltagelser ved VM, og sommerens slutunde er serbernes første EM-deltagelse siden år 2000 (kvartfinale).

Siden 2021 trænes Ørnene af den gamle storspiller Dragan ”Piksi” Stojkovic der var anfører i 2000. Ind i mellem – som mod Brasilien ved VM – glemmes stoltheden og modet, og serberne pakker sig som pindsvin, men generelt står Stojkovic for selvsikker dominansbold med teknisk stærk 3-4-1-2-/3-4-2-1-formation med fløje som wingbacks. Højpres og hurtige omstillinger, men også tålmodigt opbyggende spil der kan blive for omstændeligt.

Piksi kvalificerede Serbien til VM-2022 (flotte kvalsejre over Portugal), men det blev kun til eet point og et tidligt farvel efter føring og så kollaps mod Cameroun og Schweiz. EM-kvalifikationen gik heller ikke som smurt med en andenplads efter Ungarn.

Men potentialet i den serbiske trup er enormt, og det er absolut et hold der kan gøre ondt på bl.a. Danmark. Som vandt 3-0 i seneste møde, men det var en træningskamp som serberne sjældent tager 100% alvorligt. Nu er det alvor, og jeg kunne godt se serberne gøre det onde ved danskerne – men jeg kan såmænd også se dem snuble mod Balkan-kollegaerne fra Slovenien.

Holdanalyse af Serbien

Bliv klogere på det serbiske landshold her.

Målmænd

To meter høj og et stort fuldskæg. Vanja Milinkovic-Savic ligner hovedpersonen fra videospillet ”God of War”, og den intimiderende målmand er da også blandt de allerbedste (næstbedste redningsprocent blandt målmænd med flere end 20 starter) i den italienske Serie A hvor han er en stor del af årsagen til at midterholdet Torino indkasserer meget få mål. Landsholdet har den 27-årige været førstemand på siden 2022, og han vogtede stængerne i alle EM-kvalkampe sidste år.

Det selv om Serbien faktisk råder over diverse andre klassekeepere. Først og fremmest Dorde Petrovic der står fast i Chelsea (dog hjulpet af skader og sygdom der har hæmmet Robert Sanchez), samt Pedrag Rajkovic fra Mallorca.

28-årige Rajkovic er noteret for 31 landskampe (han var førstekeeper i 2021), mens 24-årige Petrovic har fået tre – men det tal skal nok vokse. Een af de tre landskampe var marts-træningsopgøret hos Rusland der vandt 4-0. Det skal dog med at serberne så rødt i 16. minut, ved stillingen 0-0. Petrovic kom i øvrigt ud af ingenting; efter tre sæsoner i Cukaricki i den hjemlige liga, var han i New England (MLS) i to år. Nu spiller han Premier League-bold for een af verdens største klubber.

Serbien

Gruppe C


Serbien EM Kampe

Danmark
Serbien
25. jun. 21:00

Hold øje med

Aleksandar Mitrovic

Angreb

(Foto: Sportimage Ltd / Alamy Stock Photo)


Forsvar

Serbiens centraldefensiv er en høj og muskuløs (og lidt tung) mur. Foran tometer-målmand Milinkovic-Savic ligger en tremandskæde med Strahinja Pavlovic til venstre, Nikola Milenkovic til højre – begge 1,95 – og den relative lilleput Milos Veljkovic (1,88) som boldfast midtermand.

28-årige Veljkovic er den mest erfarne med ni sæsoner i tyske Werder Bremen. Han gik glip af Serbiens martskampe i år pga en knæskade han pådrog sig i december, men han er tilbage i Werders startopstilling og får nok også sin landsholdsstartplads tilbage. 26-årige Milenkovic spiller på syvende sæson i italienske Fiorentina, mens venstrebenede Pavlovic befinder sig i østrigske Red Bull Salzburg. Sandsynligvis som springbræt til større ligaer og klubber, fx søsterklub Leipzig. Han er kun 23 år, men har været fast starter på landsholdet de seneste to år.

Afløserne er Babic fra Spartak Moskva og Spajic fra Røde Stjerne (28 og 31 år gamle). Samt Stojic fra TSC i hjemlandet. 26 år, men kun een landskamp er han noteret for. Nastasic fra Mallorca har flere landskampe end de tre, men er ikke med i nettotruppen; udeladt er også det 18-årige Milan-talent Jan-Carlo Simic.

Højre wingback er nok som udgangspunkt 27-årige Andrija Zivkovic fra græske PAOK. Han er venstrebenet fløjspiller, men er på landsholdet vant til at spille i højre forsvarsside – med frihed til at gå med frem. Konkurrenten er Gacinovic fra AEK der ligeledes ofte spiller længere fremme på banen, dvs som decideret fløj, for sit klubhold.

Venstre wingback: Også her stiller Serbien gerne med en mand der oprindeligt er fløj – nemlig hurtige og driblestærke Filip Kostic med 62 landskampe på bagen. Den 31-årige har dog efterhånden tilbragt mange sæsoner som wingback, i Eintracht og i de seneste to år i Juventus. Knaldgod oplægger. Det er afløser Mladenovic i øvrigt også. Den 32-årige spiller til dagligt i græske Panathinaikos.

Midtbane

Serbiens bageste midtbane – en tomands-kæde – består af solide og erfarne folk. Førstevalg er nok 32-årige Nemanja Gudelj fra Sevilla. Manden med 60 landskampe er tacklestærk og afleveringsdygtig. Han kan også spille i midterforsvaret (hvad han ofte gør i La Liga), men på landsholdet gør han sig mest som defensiv-midtbanemand.

Makker er som udgangspunkt 27-årige Sasa Lukic (44 landskampe) fra Fulham. Hvor han sad meget på bænken i efteråret, men han har i foråret været temmelig fast starter i den londonske Premier League-klub.

Alternativer på den serbiske defmidtbane er 23-årige Ivan Ilic fra Torino (sjovt nok Lukic’ gamle klub) og 29-årige Maksimovic fra Getafe, men 30-årige Mijailovic (blot syv landskampe) fra Røde Stjerne har også klemt sig med i truppen.

Offensiv midtbane: Serbien spiller typisk med to mand bagved en enlig centreforward: store og dynamiske Sergej Milinkovic-Savic (storebror til målmand Vanja) og pragttekniker Dusan Tadic. Efter otte gode sæsoner i italienske Lazio, er 29-årige Milinkovic-Savic siden sidste sommer at finde i saudiske Al Hilal, men han holdt fast i sin landsholdsstartplads i efteråret. Tadic har i højere grad alderen til at drage til en pengestærk Mickey Mouse-liga, men den 35-årige er stadig ambitiøs, så da han sidste sommer forlod Ajax (som han i øvrigt tog til i 2018 efter tre sæsoner som starter i Southampton), tog den venstrebenede kreatør til Fenerbahce i Tyrkiet hvor han huserer med mål og assists.

Hvis Milinkovic-Savic eller Tadic er ukampdygtig, er Sparta Prags Veljko Birmancevic (26 år, men blot tre landskampe), men en kreatørplads kan også udfyldes af fx Lukic eller en kantspiller, fx det 22-årige Udinese-talent Samardzic. Eller Serbien kan spille med to angribere.

Angreb

Også her er Serbien overbegavet med klassespillere. Førsteangriber i kvalifikationen var brølstærke (og hidsige) Aleksandar Mitrovic. Han drog sidste sommer til saudiske Al Hilal (hvor han spiller med Sergej Milinkovic-Savic), efter bunkevis af mål for engelske Fulham, men det stilnede ikke hans scoringstrang. Den 29-årige spydspids bomber løs i Saudi-Arabien, og nettede også et par gange for Serbien i efterårets kvalkampe. I alt har han scoret 57 mål i 89 landskampe. Han brændte dog straffespark i marts-træningskampen mod Cypern.

Afløserne holder også høj klasse: Først og fremmest Dusan Vlahovic, den 25-årige Juventus-angriber med 13 mål i 25 landskampe. Men også Luka Jovic, 26-årig Milan-angriber; han sidder dog en del på bænken i den norditalienske domkirkeby. Spiller Serbien med to angribere, er Vlahovic den mest oplagte starter ved siden af Mitrovic.

En boblerbillet er givet til Red Bull Salzburgs 20-årige angrebstalent Petar Ratkov. Han tog den for næsen af jævnaldrende Samed Bazdar der har været forårs-brandvarm for Partizan Beograd. Med i nettotruppen er heller ikke Dejan Joveljic fra MLS-klubben LA Galaxy der scorede to mål i en træningskamp for Serbien sidste sommer.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Serbien?

Serbien spiller som regel 3-4-2-1 (evt 3-4-1-2) – med 4-3-3 som en sjælden undtagelse.

2️⃣ Hvem er udtaget til Serbiens EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det serbiske landshold.

Serbiens gruppe

Serbiens kampprogram

Serbiens trup

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar