18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Serbien – odds på serbernes VM

Serberne er ikke favoritter til at gå videre fra Gruppe G i kamp med Brasilien, Schweiz og Cameroun, men de har selvtillid og kan måske overraske schweizerne og snuppe andenpladsen. I ottendedelsfinalen venter så nok Portugal som de modige Ørne slog i kvalifikationen, i kvartfinalen Belgien. Find odds, trup og kampe til Serbiens VM på denne side.


Odds på Serbien

Serbien vinder VM91,00 – SPIL HER >>*
Serbien vinder Gruppe G9,00 – SPIL HER >>*
Serbien går videre fra Gruppe G2,25 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 4. april 2022 kl. 05:30. Odds kan ændre sig.

VM gruppe G
K
1
Brasilien
0000000000
2
Cameroun
0000000000
3
Serbien
0000000000
4
Schweiz
0000000000
VM gruppe G
11/24 202224/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/24 202224/1120:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1117:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-


Serbiens trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 3-4-1-2

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Rajkovic
Forsvar:Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic
Midtbane:Lazovic, Milinkovic-Savic, Lulic, Kostic
Offensiv midtbane:Tadic
Angreb:Mitrovic, Vlahovic

Se også: Benjamin Leander og Rasmus Graff sætter den danske start-11’er i SpilXpoden.

Nøglespillere: Filip Kostic, Dusan Tadic, Sergej Milinkovic-Savic

Stjerneskud: Dusan Vlahovic, Strahinja Pavlovic, Alexa Terzic

Straffeskytte: Dusan Tadic
(Dusan Vlahovic, Stefan Mitrovic)

Frisparksskytte: Filip Kostic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Serbiens VM chancer: Modig træner og målfarligt hold med defensive lakuner

Serbien er ikke bange for nogen og har offensivfolkene til at bakke det op. Men forsvaret er til at tale med.

Det har knebet med successer de seneste år: gruppespils-exit ved VM-2018, kikset kvalifikation til EM-2020 og en tredjeplads i en NL-gruppe (Liga B) efter Ungarn og Rusland (som serberne dog tævede med 5-0 i sidste runde), foran Tyrkiet.

Men i 2021 hyrede forbundet Dragan ”Piksi” Stojkovic. Storspiller i firserne og halvfemserne, fodboldboss (Serbiens forbund og Røde Stjerne) i nullerne og siden træner. I Japan og Kina, men er man ”Piksi”, behøver man ikke et glitrende træner-CV for at blive serbisk landstræner. Man melder sig bare klar. Han fik jobbet på sin fødselsdag 3. marts…

Noget tyder dog på at Stojkovic faktisk er en glimrende træner. Med 6-2-0, 18-9, førte han Ørnene til en gruppe-førsteplads i VM-kvalifikationen tre point foran Portugal. I sidste spillerundes afgørende opgør i Lissabon kom portugiserne foran, men serberne slog igen og scorede 1-2-sejrsmålet i tillægstiden.

Stojkovic er ikke bleg for at ryste posen, som da han ved 0-2 hjemme mod Portugal pause-indskiftede en defensiv-midtbanemand for en angriber og fik 2-2. Han står generelt for selvsikker dominansbold med teknisk stærk 3-4-1-2-/3-4-2-1-formation med fløje som wingbacks. Højpres og hurtige omstillinger, men tålmodigt opbyggende spil der kan blive for omstændeligt. Som i 3-0-nederlaget på en knoldet bane i Parken i marts.


Holdanalyse af Serbien

Herunder følger en komplet gennemgang af det serbiske herrelandshold.


Målmænd:
30-årige og 1,94 meter høje Marko Dmitrovic åbnede VM-kvalifikationen som førstemand, men tabte pladsen da han skiftede fra Eibar til Sevilla og dér havnede på bænken. Landsholdsstartpladsen gik i stedet til 26-årige og 1,9 meter høje Pedrag Rajkovic fra franske Reims. Ikke så meriterende en adresse, men han står fast og godt i Ligue 1.

Dmitrovic kan også blive overhalet af Torino-førstekeeper Vanja Milinkovic-Savic, tometermand og lillebror til midtbanemand Sergej.

Midterforsvar:
Kvalifikationens primære trio bestod af boldfaste Milos Veljkovic (26 år) som centermand med to kæmpestore gutter omkring sig i 24-årige Nikola Milenkovic til højre og 20-årige Strahinjo Pavlovic til venstre. De to er 1,95 meter høje og ikke just hurtige på de første meter, men især Milenkovic er god til at komme ind på kroppen af modstanderen og give løbeduellen en muskuløs dimension.

Mens Milenkovic er fast starter i Fiorentina i Serie A, spiller Veljkovic i anden Bundesliga for Werder Bremen (der dog ligger til oprykning), mens Pavlovic ikke kunne tilspille sig en plads i Monaco og nu har samme problem i Basel. Alligevel har Stojkovic valgt at holde fast i ham som landsholdsstarter. Det undrer mig lidt, for jeg synes han begik mange fejl i Monaco. Men potentiale har det venstrebenede talent bestemt.

Der er en ligeledes venstrebenet og klart mere erfaren herre i Stefan Mitrovic der spiller fast i Getafe, og det kan ikke afvises at han får en VM-startplads. Det kan dog også være som centermand. Matija Nastasic er også erfaren (og venstrebenet), men er på bænken i Fiorentina. Endelig er der Spajic, rutineret og højrebenet, men han er ikke fast starter i tyrkiske Kasimpasa.

Den 30-årige Genoa-forsvarer Nikola Maksimovic har ikke været udtaget af Stojkovic. Samme med frisparksspecialisten Milos Kosanovic. Det kan godt være han skal til VM, men det bliver nok kun som tilskuer (han spiller til dagligt i Al Jazira i Qatar-naboen Forenede Arabiske Emirater); han har ikke været med landsholdet siden 2017.

Højreback/højre-wingback:
Kampen om startpladsen som højre wingback har stået mellem fløjspiller Lazovic fra Verona og offensiv-midtbanemand/venstrefløj Djuricic fra Sassuolo, 31 og 30 år og begge højrefodede.

Men begge missede novembers afgørende kvalkamp mod Portugal samt marts-testkampene pga skader – Djuricic var endda ude fra oktober til april – og det gav chancen til 25-årige Zivkovic fra græske PAOK med den jævnaldrende Benfica-reserve Nemanja Radonjic som indskifter. Zivkovic er venstrebenet, Radonjic tofodet, og begge er egentligt venstrefløje, men kan altså også spille til højre. Jeg formoder dog at Lazovic får pladsen i junis NL-opgør.

Venstreback/venstre-wingback:
Nr 1 er naturligvis 29-årige Filip Kostic, hurtig og gennembrudsstærk kantspiller i Eintracht Frankfurt. Han er venstrebenet og fremragende til at gå til baglinjen og slå brugbare indlæg, men kan også selv afslutte. Han er oprindeligt fløj, men vant til at spille wingback i sin tyske klub.

Alternativer kunne være førnævnte Radonjic og Zivkovic. Ellers er der deciderede backs som 26-årige Ristic fra franske Montpellier, 22-årige Terzic fra Fiorentina (hvor han dog mest sidder på bænken) og den 30-årige Mladenovic fra polske Legia. Den 31-årige Røde Stjerne-mand Milan Rodic kunne være en mulighed, men han har ikke været med landsholdet siden 2019.

Defensiv midtbane:
Store, men teknisk dygtige og kreative, Sergej Milinkovic-Savic fra Lazio er nok sikret en startplads. Hvis Serbien spiller 3-4-2-1, kan den 27-årige ligge på den offensive midtbane, men i den sandsynligste formation med to angribere befinder han sig sandsynligvis på den bageste midtbane.

I 3-4-1-2-formationen står kampen om den anden defensiv-midtbaneplads mellem 30-årige Nemanja Gudelj fra Sevilla og 25-årige Sasa Lukic fra Torino. Da Gudelj mest sidder på bænken i Spanien, kan pladsen gå til Lukic. Gudelj håber nok på 3-4-2-1.

Afløsere er umiddelbart den 27-årige og 1,89 meter høje Getafe-mand Nemanja Maksimovic samt de endnu højere Uros Racic (24) og Marko Grujic (24), indskifter i henholdsvis Valencia og Porto. Den gamle landsholdskæmpe, 33-årige Nemanja Matic fra Manchester United, stoppede landsholdskarrieren i 2019.

Offensiv midtbane:
Dusan Tadic er 33 år, men uomgængelig starter. For Ajax (som scoopede ham fra Premier League i 2018) og for Serbien. Den venstrebenede tekniker er målfarlig (og ikke kun på straffe) og strør om sig med lækre assists.

Skal han have en makker (eller afløser), er det nok førnævnte Sergej Milinkovic-Savic. Ligeledes førnævnte Djuricic er også en mulighed – når han kommer op i omdrejninger efter den seks måneder lange skadespause der holdt ham ude til april.

Angribere:
Serbien har tre klasse-angribere der alle har fremtiden for sig. 27-årige Alexander Mitrovic fra Fulham, 24-årige Luka Jovic fra Real Madrid og 22-årige Dusan Vlahovic fra Juventus. Fysisk stærke angribere (gode i luften) der også er glimrende teknikere og knivskarpe afsluttere.

Jovic er dog kun indskifter i Madrid og må nok også nøjes med jokertjansen på landsholdet. Derimod går landstræner Stojkovic nok efter at starte med begge de andre på banen når de er kampklare. (Det var Vlahohic ikke i marts-testkampene.) Med fire og otte mål blev Mitrovic og Vlahovic Serbiens kval-topscorere.

Fulham rykkede ned fra Premier League i 2021, men rykker op igen til sommer – boostet af Mitrovic’ mange mål. I skrivende stund 43 i 43 kampe.Historien om Serbien ved VM i fodbold

Serbien var del af Jugoslavien der deltog i otte VM-slutrunder fra 1930 til 1990, inkl to fjerdepladser (1930 og 1962).

I 1992 brød Jugoslavien sammen og blev diskvalificeret fra deltagelse i EM-1992 som landet ellers havde kvalificeret sig til (Danmark snuppede som bekendt pladsen og guldet). Samme år opstod Den Føderale Republik Jugoslavien der bestod af Serbien og Montenegro, men de fortsatte borgerkrige i regionen betød udelukkelse fra kvalifikationen til VM-1994 og EM-1996. Politisk forståeligt, men fodboldmæssigt ærgerligt, for talentmaterialet var imponerende i 90’erne.

Serbien/Montenegro var med til VM-1998 i Frankrig hvor en stærk trup gik videre fra indledende gruppe sammen med Tyskland, begge med syv point, og tabte 2-1 i ottendedalsfinalen mod det endnu mere talentfulde hold fra Holland.

På jugoslavernes hold i 1998 var serbiske klassespillere som Mihajlovic, Stojkovic, Milosevic, Mijatovic og en ung Stankovic (samt montenegrinske som Mijatovic og Savicevic). Flere af dem var dog oppe i årene, og kvalifikationen til VM-2002 kiksede.

Jugoslaverne kvalificerede sig derimod til VM-2006 i Tyskland. Samme år rev Montenegro sig løs (uden krig), men det skete så kort før før VM-slutrunden at FIFA lod den ikke længere eksisterende føderation deltage alligevel. Men Stankovic, Milosevic, Vidic og Kezman røg ud med et brag: 0 point og en målscore på 2-10. Det var dog en dynamitpulje med Argentina, Holland og Elfenbenskysten.

Siden har Serbien spillet under eget navn og deltaget i to VM-slutrunder, 2010 og 2018, begge uden at gå videre fra gruppespillet. I Rusland for fire år siden var serberne som i 2022 i pulje med Brasilien og Schweiz. Tabte til begge og måtte nøjes med gruppens tredjeplads foran Costa Rica. De serbiske mål stod 23-årige Mitrovic og 32-årige Kolarov for. Med var også en 34-årig Branislav Ivanovic og en 29-årig Nemanja Matic, samt yngre folk som Jovic, Milinkovic-Savic og Kostic.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold