18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Serbien – odds på serbernes VM

Serberne har egentlig kunnet mønstre et landshold med en håndfuld rigtig gode spillere i løbet af de seneste år, men der har været for stor forskel på de bedste spillere og dem, der er niveauet under. Til denne slutrunde vil der igen være en række navne, man vil kunne nikke genkendende til i den serbiske trup, men de har ingen stjerne af Vidic- eller Stankovic-kaliber med. Du finder odds, trup og kampe til Serbiens VM på denne side.

Serbien vinder VM: 151 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Aleksandar Mitrovic: 201 – SPIL HER >>*
Dusan Tadic: 401 – SPIL HER >>*
Aleksandar Prijovic: 751 – SPIL HER >>*

Serbien vinder gruppe E: 8,00 – SPIL HER >>*

Vi har her samlet de bedste odds på Serbiens kampe i gruppespillet.

17. juni 2018
14:00 Costa Rica – Serbien 4,70 – 3,25 – 1,95*
22. juni 2018
20:00 Serbien – Schweiz: 3,00 – 2,90 – 2,60*
27. juni 2018
20:00 Serbien – Brasilien: 9,55 – 5,05 – 1,39*

Bookmakerne forventer en benhård kamp om den andenplads, som Brasilien efter al sandsynlighed efterlader sig. Serbien ser derfor ud til at skulle kæmpe med Costa Rica og Schweiz om avancement, og især sidstnævnte bliver formentlig en hård nød at knække.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Serbiens trup og startopstilling

Vladimir Stojkovic (Partizan Belgrade)
Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv)
Marko Dmitrovic (Eibar)

Aleksandar Kolarov (Roma)
Branislav Ivanovic (Zenit St Petersburg)
Dusko Tosic (Guangzhou R&F)
Antonio Rukavina (Villarreal)
Milos Veljkovic (Werder Bremen)
Milan Rodic (Red Star Belgrade)
Uros Spajic (Krasnodar)
Nikola Milenkovic (Fiorentina)

Nemanja Matic (Manchester United)
Luka Milivojevic (Crystal Palace)
Sergej Milinkovic-Savic (Lazio)
Marko Grujic (Liverpool)
Adem Ljajic (Torino)
Dusan Tadic (Southampton)
Filip Kostic (Hamburg)
Andrija Zivkovic (Benfica)
Nemanja Radonjic (Red Star Belgrade)

Aleksandar Mitrovic (Newcastle United)
Aleksandar Prijovic (PAOK Salonika)
Luka Jovic (Benfica)

Forventet startopstilling: Stojković – Kolarov, Ivanović, Nastasić, Rukavina – Matić, Milivojević – Kostić, Milinković-Savić, Tadić – Mitrović


Profiler: Serbien har mest kvalitet på de defensive positioner

Branislav Ivanovic
Anføreren spillede samtlige minutter i kvalifikationen, og han krydrede sit defensive arbejde med en enkelt scoring efter et hjørnespark. Den tidligere Chelsea-midtstopper har altid været farlig på dødbolde, og udover det selvfølgelige ansvar i forhold til forsvaret og anførergerningen skal han meget gerne være en VM-trussel på hjørne- og frispark på et serbisk hold uden den helt store firepower i offensiven.

Nemanja Matic
Den serbiske 6’er har igennem en række sæsoner bevist sit værd på nogle af Premier Leagues bedste mandskaber. Han er fremragende, når det kommer til at dække rum, og selvom der ikke kommer mange sukkerbold fra hans fod, så kan han sagtens hjælpe med til at holde spillet i gang. Den defensive midtbaneposition er helt essentiel i vor tids fodbold, og i Matic har serberne en af de bedste på pladsen.

Adem Ljajic
Ljajic har flere gange gjort sig uheldigt bemærket, og for nogle år tilbage blev han suspenderet fra det serbiske landshold, fordi han ikke sang med på nationalsangen. Han var øjensynligt heller ikke helt i kridthuset hos Slavoljub Muslin, som var serbisk træner under kvalifikationen, hvor Ljajic kun spillede 106 minutter ud af 900 mulige. I en serbisk offensiv, hvor der ellers ikke er det helt store at skyde med, kan Torino-spilleren dog bidrage med sine finurligheder, så mon ikke den nye træner Mladen Krstajic lader ham få en central rolle til slutrunden?


Analyse: Stærk serbisk defensiv, knap så stærk offensiv

Serbien kan stille med et hold, hvor flere af spillerne er på kontrakter i fornuftige europæiske klubber, men de mangler de helt store stjerner. Desuden er flere af deres profilerne – som Ivanovic, Kolarov og Rukavina – godt oppe i alderen, og de to førstnævnte har måtte udskifte Premier League, fordi deres niveau ikke længere var højt nok. Længere fremme på banen er der flere velkendte navne fra store europæiske ligaer, men der er ingen af dem, som for alvor ser ud til at kunne sparke Serbien videre fra gruppen på egen hånd. Mest slående er det, at serbernes bedste svar på en 9’er er Mitrovic, som ganske vidst havde en rigtig godt målsnit i Anderlecht, men som ikke har gjort meget væsen af sig siden skiftet til Newcastle i 2015. Serbien valgte efter kvalifikationen at ansætte Krstajic som ny træner, og han vil formentlig sætte fokus på kollektivet samt den defensive organisation, nu hvor kvaliteten i offensiven ikke er i top. I kvalifikationen spillede Serbien for det meste 5-3-2-1, og det kan meget vel blive ført videre til slutrunden. I så fald vil serberne kunne udnytte deres mange fornuftige forsvarsspillere og arbejdsmænd på midtbanen, og så vil de samtidig kunne true med tre midtstoppere på dødboldsituationer, hvor de har en god server i Kolarov. Om det er nok til at gå videre fra gruppen bliver svært at spå om, men det bliver formentlig altafgørende at kende sin besøgelsestid i kampen mod Schweiz, som ligner den direkte konkurrent til andenpladsen.

Historien om Serbien ved VM i fodbold

Serbien har en forholdsvis kort VM-tradition, hvis der kigges på landets præstationer. Nationen har tidligere hørt ind under Jugoslavien samt Serbien og Montenegro. Jugoslavien har to fjerdepladser fra 1930 og 1962 som deres bedste VM-resultater.

Serbien og Montenegro var med en enkelt gang ved VM, og det var i 2006. Her røg nationen allerede ud i gruppespillet.

Serbien som selvstændig nation har kun deltaget en enkelt gang ved VM, og det var i 2010. Det serbiske hold bestod blandt andet af frisparkskongen og anfører Dejan Stankovic, men landet formåede ikke præstere optimalt. Nationen var ellers endt i en fornuftig gruppe med Tyskland, Ghana og Australien. Utroligt nok vandt Serbien kun en enkelt kamp ved denne slutrunde, og det var faktisk over Tyskland (1-0). De to andre gruppekampe blev noget af en fuser for serberne. I første opgør tabte serberne med 0-1, og da Serbien havde muligheden for at spille sig videre fra puljen efter sejren over Tyskland, missede landet muligheden. Det blev til et smalt nederlag på 1-2 til upåagtede Australien. Den rutinerede angriber Tim Cahill gjorde dog det onde ved Serbien og scorede til 1-0. Kort efter blev det 2-0 ved Brett Holman. Derfor hjalp det ikke meget, at Marko Pantelic lavede et trøstemål til sidst. Serbien var ude af VM.

Ved VM i 2014 i Brasilien var Serbien ikke med, og derfor håber det energiske serbiske publikum nok på en rigtig god præstation i år.

Serbien var havnet i kvalifikationsgruppe med Irland, Wales, Østrig, Georgien og Moldova. Serberne startede ud med blot at spille 2-2 mod Irland på Red Star Stadium i Beograd, og derfor var der allerede pres på nationen fra start af. Landet diskede dog op med to sejre i træk efterfølgende, inden Wales satte en stopper for serberne sejrsstime med 1-1 i Cardiff. Serberne spillede også uafgjort mod Wales på hjemmebane, mens det blev til en revanche mod Irland i Dublin. Nationen løb kun ind i et nederlag i løbet af kvalifikationen, og det var faktisk lidt overraskende til Østrig på udebane (3-2). Serbien sluttede på førstepladsen i gruppen med to point ned til Irland på andenpladsen. Landet formåede at score 20 mål i 10 kampe i kvalifikationen. Farligste mand for serberne var Aleksandar Mitrovic (Newcastle), der scorede hele seks mål. Dusan Tadic (Southampton) viste også sin store målfarlighed i kvalifikationen med fire scoringer.

Serbien trænes af unge Mladen Krstajic. Han havde en stor spillerkarriere, hvor han blandt andet spillede i Werder Bremen og Schalke 04 i løbet af 00’erne. Han havde ligeledes en glorværdig karriere på det serbiske landshold, hvor det blev til 59 kampe og to mål. Krstajic stoppede sin aktive karriere tilbage i 2011. Han er lige blevet ansat som træner for Serbien i det nye år.

Serbien skal møde Brasilien, Schweiz og Costa Rica ved VM i Rusland, og her kan serberne med lidt held og dygtighed sikre videre avancement.