18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Senegal – odds på senegalesernes VM

Sadio Mané, Kalidou Koulibaly og Idrissa Gueye. Selvom Senegal måske ikke klinger af fodboldnation ved første øjekast, så har den afrikanske nation en række profiler, der hører til på en høj hylde. Spørgsmålet bliver om organisationen er i orden, og om holdets svage led kan leve op til de bedstes niveau. Du finder odds, trup og kampe til Senegals VM på denne side.

Senegal vinder VM: 151 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Sadio Mané: 251 – SPIL HER >>*

Senegal vinder gruppe H: 5,00 – SPIL HER >>*

Hvordan tror du, det kommer til at gå Senegal ved slutrundens gruppekampe? Du kan spille på alle tre kampe, og her ser du de bedste odds, der er på markedet, uanset hvad du vil satse på, at udfaldet af de tre kampe bliver.

19. juni 2018
17:00 Polen – Senegal: 2,37 – 3,10 – 3,10*
24. juni 2018
17:00 Japan – Senegal: 3,40 – 3,25 – 2,30*
28. juni 2018
16:00 Senegal – Colombia: 4,10 – 3,30 – 2,00*

Bookmakerne forventer tre relativt åbne gruppekampe, men det er nok især i opgøret mod Japan, at Senegal skal satse på en sejr. Polen og Columbia kommer med stærke trupper, og det bliver formentlig svært for afrikanerne at hamle op med de to gruppefavoritter.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Senegals trup og startopstilling

Khadim N’Diaye (Horoya AC)
Abdoulaye Diallo (Rennes)
Alfred Gomis (Torino)

Kara Mbodji (Anderlecht)
Kalidou Koulibaly (Napoli)
Moussa Wague (Eupen)
Saliou Ciss (Angers)
Youssouf Sabaly (Bordeaux)
Lamine Gassama (Alanyaspor)

Badou Ndiaye (Stoke)
Idrissa Gueye (Everton)
Cheikhou Kouyate (West Ham)
Cheikh N’Doye (Birmingham)
Salif Sane (Hannover 96)
Alfred N’Diaye (Villarreal)

Moussa Sow (Bursaspor)
Sadio Mane (Liverpool)
Keita Balde Diao (Monaco)
Moussa Konate (Amiens)
Ismaila Sarr (Rennes)
Diafra Sakho (Rennes)
Mame Biram Diouf (Stoke)
M’Baye Niang (AC Milan)

Forventet startopstilling: N’Diaye – Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly – Gueye, Kouyate, N’Diaye – Mané, Sakho, Keita


Profiler: Senegaleserne sætter liden til Sadio Mané

Sadio Mané
Stjernen over dem alle på Senegals landshold er Sadio Mané. Liverpool-angriberen bomber kasser ind i Premier League, og på det afrikanske landshold har han også kvitteret med mål på stribe. Godt nok scorede Mané kun et enkelt mål i VM-kvalifikationen, men han har også været skadet i noget af 2017. Han kommer til at være en vigtig spiller for Senegal. Mané er god foran kassen og har international klasse, som landet har brug for ved VM.

Moussa Sow
Moussa Sow frister i øjeblikket tilværelsen i Bursaspor i Tyrkiet, men han har også tidligere spillet for andre europæiske klubber som Lille, Rennes og Fenerbahce. Angriberen skuffede dog lidt i kvalifikationen med ikke de helt vilde præstationer, og det skal klart forbedres inden VM. Sow er hurtig og snu, og det kan være med til at gøre ethvert forsvar meget usikkert. Målene afhænger meget af ham og Mané ved VM, og derfor skal han præstere godt, hvis det skal blive til et godt VM for Senegal.

Cheikhou Kouyaté
Mens de to første profiler er af offensiv karakter for Senegal, så er Cheikhou Kouyaté mere af defensiv karakter. På trods af sine blot 28 år, så er han Senegals anfører, hvilket gør, at mange folk vurderer hans præstationer hele tiden. West Ham-spilleren scorede et enkelt mål mod Madagascar i VM-kvalen, og med lidt held kan han komme på tavlen til VM også. Hans primære opgave er dog det defensive, hvor han bliver en vigtig brik fra Senegal.


Analyse: Spiller det hele for Senegal ved VM?

Senegal er med ved VM for blot anden gang, selvom landet burde være et af de bedre hold i Afrika. Der er derfor store forventninger til landet ved denne slutrunde. Senegals succes kommer til at afhænge af Sadio Manés præstationer i høj grad. Senegal kunne klare sig uden meget hjælp fra Mané i kvalifikationen, men ved VM venter langt sværere modstandere for afrikanerne. Landet skal møde Polen, Colombia og Japan, og her har Senegal ganske gode muligheder for videre avancement, hvis både offensiven og defensiven fungerer til perfektion. Sidste kamp mod Colombia kan risikere at blive en kamp om førstepladsen, hvis alt flasker sig for de to hold. Den legendariske tidligere landsholdsspiller for Senegal Aliou Cissé er træner for landsholdet, og han foretrækker en 4-3-3 opstilling. Det gør, at han har mulighed for at spille med talentfulde M’Baye Niang, Keita Baldé og stjernen Sadio Mané. I den afgørende kamp mod Sydafrika i VM-kvalen stillede Senegal dog op med 4-4-2, men 4-3-3 er den optimale opstilling for senegaleserne. Sidste gang Senegal stillede op til VM leverede landet i høj grad, og det har landet gode muligheder for at gøre igen. Senegal er på vej ind i en ny storhedstid som man så det i 2002 med stjernen El Hadji Diouf i spidsen. Denne gang hedder stjernen bare Sadio Mané. Senegal har meget hurtige offensive spillere, som kan være med til at presse de mere tunge europæiske forsvar. Det skal være en af nøglerne for Aliou Cissé ved VM. Han kender spillerne som sin egen bukselomme, da Cissé har været over landsholdet i snart seks år og har selv præsteret store resultater som spiller. Han var netop med 2002, da Senegal klarede sig helt til en kvartfinale. Den defensive stamme hos Senegal er også ganske stabil, hvilket også bliver vigtigt under VM. Blot tre mål lukkede senegaleserne ind i de seks VM-kvalkampe.

Historien om Senegal ved VM i fodbold

Senegal har ikke den store VM-historie at prale med.
Blot en enkelt gang har det afrikanske land deltaget ved VM. Det var tilbage i 2002 i Japan og Sydkorea, og her gik det ikke helt skidt for landet.

Senegal var ellers kommet i en svær gruppe med både Uruguay, Frankrig og selveste Danmark. Det afrikanske land overraskede alt og alle i første opgør, da Frankrig var modstanderen. Her blev der blot scoret et mål, og det var Senegal, der var bankede læderet i kassen. Den store stjerne på Senegals hold dengang El Hadji Diouf afgjorde kampen til Senegals fordel. Næste kamp var mod Danmark, og her kom Senegal hurtigt bagud på et straffesparksmål af Jon Dahl Tomasson. I anden halvleg bragte Senegal dog balance i regnskabet, da Salif Diao scorede. Resultatet blev 1-1. Herefter kunne Senegal nøjes med et point mod Uruguay og stadig sikre videre avancement. Det blev noget af en seværdig kamp. Khalidou Fadiga bragte Senegal foran på et straffespark. Senere i første halvleg udbyggede Papa Bouba Diop med to scoringer føringen for Senegal. 3-0 til afrikanerne ved pausen. Det lignede dermed en sikker sejr til Senegal. Uruguay leverede dog et brag af en anden halvleg med tre scoringer. Derfor var sejren en smule i fare, men resultatet blev 3-3, og Senegal var meget overraskende videre til næste runde på bekostning af både Uruguay og Frankrig. I ottendedelsfinalerne stod Sverige over for afrikanerne, og det blev en meget lige kamp. Sverige kom hurtigt foran i første halvleg, men Senegal udlignede i slutningen af anden halvleg til 1-1. Kampen skulle dog afgøres efter forlænget spilletid, og her var Henri Camara igen skarp, da han med sit andet mål sendte Senegal videre til kvartfinalerne. Her ventede endnu en dramatisk affære med Tyrkiet. Efter den ordinære tid var der stadig ingen mål på tavlen, men Ilhan Mansiz afgjorde kampen til Tyrkiets fordel. Dermed blev Senegals første VM-slutrunde en ganske god en af slagsen med en kvartfinaleplads.

Her i 2018 står afrikanerne derfor i deres anden VM-slutrunde nogensinde. Senegal endte i kvalifikationsgruppe med Burkina Faso, Kap Verde og Sydafrika. Her var det forventet, at Sydafrika nok ville blive Senegals største konkurrent i kampen om en plads til VM. Det blev dog ikke sådan. Senegal startede med at vinde over Kap Verde på hjemmebane, hvorefter en meget kontroversiel kamp udspillede sig.

Sydafrika vandt med 2-1 over Senegal på hjemmebane, men opgøret endte med at blive aflyst grundet en meget mærværdig dommerpræstation i kampen. Senegal fik et straffespark imod sig, og efter kampen klagede Senegal over dommeren. Det endte med, at dommeren blev udelukket på livstid grundet ”ulovlig påvirkning” af kampen. Derudover skulle opgøret spilles om.

I de næste kampe fik Senegal to uafgjorte resultater mod Burkina Faso samt en sejr over Kap Verde. I den nye kamp mod Sydafrika vandt Senegal med 0-2 i Sydafrika. Inden den sidste kamp mod Sydafrika var Senegal allerede sikret en plads ved VM, men nationen vandt stadig deres sidste kamp med 2-1 over Sydafrika. Senegal endte med 14 point efter seks kampe, og det var fem point bedre end Burkina Faso.
Senegaleserne skal til VM duellere mod Colombia, Japan og Polen, hvor en nøglekamp muligvis bliver kampen mod Polen i åbningskampen.

Træner for Senegal er den tidligere topspiller Aliou Cissé, der har slået sine folder i blandt andet Portsmouth, Birmingham og PSG som spiller. Som træner har han tidligere stået i spidsen for Senegals U23-hold.