18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

2.63
1/10
Frankrig
Polen
Tipped at 2.63
Dagens BetBuilder-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.92
4/10
Frankrig
Polen
Tipped at 1.92
Higuain-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.91
4/10
Holland
Østrig
Tipped at 1.91
Higuain-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

3.00
1/10
Danmark
Serbien
Tipped at 3.00
Dagens Spil-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.62
2/10
Danmark
Serbien
Tipped at 1.62
BettingGuru-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.57
2/10
Danmark
Serbien
Tipped at 1.57
BettingGuru-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.05
4/10
Danmark
Serbien
Tipped at 2.05
Higuain-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.93
4/10
England
Slovenien
Tipped at 1.93
Higuain-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

6.50
3/10
Slovakiet
Rumænien
Tipped at 6.50
Higuain-avatar
26. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.90
4/10
Slovakiet
Rumænien
Tipped at 1.90
Higuain-avatar
26. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.66
1/10
Panama
USA
Tipped at 1.66
Frank Pilantra-avatar
28. jun.
00:00

Saudi-Arabien – odds på saudiarabernes VM

De Grønne Falke ligner det svageste hold i Gruppe C trods god kvalifikation. Den snu træner håber på succes via pindsvinetaktik, men har problemer med skader og manglende klubspilletid. Det lugter af tre nederlag mod Argentina, Mexico og Polen, omend saudierne har overrasket i enkelte kampe ved tidligere VM-slutrunder. Find odds, trup og kampe til Saudi-Arabiens VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Saudi-Arabien

Saudi-Arabien vinder VM/ – SPIL HER >>*
Saudi-Arabien vinder Gruppe C/ – SPIL HER >>*
Saudi-Arabien går videre fra Gruppe C/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:06. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Saudi-Arabiens trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Al-Owais
Forsvar:Abdulhamid, Al-Amri, Albulaihi, Al-Burayk
Midtbane:Kannu, Al-Abid
Offensiv midtbane:Al-Buraikan, Al-Najei, Al-Dawsari
Angreb:Al-Shehri

Seneste opstilling (3. runde mod Mexico): 3-4-2-1: Al-Owais – Tambakti, Al-Amri, Albulaihi – Al-Ghannam, Al-Hassan, Kannu, Abdulhamid – Al-Buraikan, Al-Dawsari – Al-Shehri

Nøglespillere: Salem Al-Dawsari, Salman Al-Faraj

Stjerneskud: Firas Al-Buraikan, Saud Abdelhamid, Haitham Asiri

Straffeskytte: Salem Al-Dawsari
Alternativer: Salman Al-Faraj, Saleh Al-Shehri

Frisparksskytte:
Salem Al-Dawsari, Salman Al-Faraj

Skader/tvivl: Al-Faraj (skadet mod Argentina)

Karantæner: Al-Malki (mod Mexico)

Ude af VM: Al-Faraj (skadet mod Argentina), Al-Sharani (skadet mod Argentina), Fahad Al-Muwallad

Saudi Arabien startopstilling

Saudi-Arabiens VM chancer: Rutineret defensivræv ved trænerroret

Saudi-Arabien er kun nr 51 på verdensranglisten, nr 6 i Asien, men har hyret en snu ræv som landstræner. Hans defensive taktik gav en delt førsteplads i Asiens VM-kvalifikation og kan muligvis drille de prominente modstandere i Gruppe C.

Der er dog en dopingsag samt diverse stamfolk med liden klubspilletid. Saudierne går næppe videre.

Franske Hervé Renard (efternavnet betyder faktisk ræv – fint aptronym) vandt De Afrikanske Mesterskaber med Zambia i 2012 og Elfenbenskysten i 2015. Begge gange med en taktik der handlede om at lukke af og lukrere på modstandernes fejl.

Han har dog også kikset. Med ham ved roret fik Marokko 1 point ved VM i 2018 og røg ud i ottendedelsfinalen ved De Afrikanske Mesterskaber i 2019 (efter tre 1-0-sejre i gruppespillet).

Saudi Arabien landshold

Så sagde Renard op og tog jobbet i Riyadh der stod ledigt efter saudi-arabisk fiasko ved De Asiatiske Mesterskaber i 2019.

Renards resultater med det saudiske landshold – udelukkende spillere fra den hjemlige liga – har ikke været entydigt gode, men i VM-kvalifikationen slog De Grønne Falke til. Vandt det indledende gruppespil og så det afgørende gruppespil foran Japan og Australien (Iran og Sydkorea i en anden pulje). 18 kampe. 1 nederlag (i Japan), 10 mål imod.

Op til VM har saudierne spillet en række målfattige kampe, inkl 1-0 over Island og 1-1 mod Panama.

Holdanalyse af Saudi-Arabien

Herunder følger en komplet gennemgang af det saudiske herrelandshold.

Målmænd:
Førstekeeper i VM-kvalifikationen var 30-årige Mohammed Al-Owais med 41 landskampe. Han skiftede i januar fra Al-Ahli til Al-Hilal, og her har han mest siddet på bænken til fordel for Abdullah Al-Muaiouf. Som måske så kunne være et bud på en førstemand ved VM? Nej. Den 35-årige veteran og har ikke været med landsholdet siden 2019 (og var blandt syndebukkene efter saudiernes dårlige VM-2018).

Med i truppen er derimod 25-årige Mohammed Al-Rubaie fra Al-Ahli (7 landskampe) og 22-årige Nawaf Al-Aqidi (1 landskamp), men træningskampene op til VM tyder på at Al-Owais holder fast i sin startplads – trods reservestatus på sit klubhold. Al-Rubaie stod ellers godt i udekampen mod Australien i efteråret 2021.

Midterforsvar:
Det faste makkerpar i VM-kvalifikationen var klubkammeraterne Abdullah Madu og Abdulelah Al-Amri fra Al-Nassr, 29 og 25 år.

Venstrebenede Madu blev alvorligt skadet i efteråret 2021 og var ude i godt og vel et halvt år. Han vendte tilbage i marts og var med i 1-0-sejren over Australien i sidste kvalrunde. Men i efteråret har han haft svært ved at få fast spilletird i Al-Nassr som råder over den spanske jernmand Alvaro Gonzalez.

Madu er med i truppen, men VM-startpladsen kan gå til venstrebenede Ali Al-Bulaihi fra Al-Hilal. Med 32 år og 36 landskampe er han VM-truppens mest erfarne midterforsvarer.

Alternativet, 23-årige Al-Tambaki fra Al-Shabab, er mindre landsholdsrutineret.

Højreback:
30-årige Mohammed Al-Burayk fra Al-Hilal og 28-årige Sultan Al-Ghanam fra Al-Nassr har kæmpet om startpladsen. Sidstnævnte blev knæskadet i februar, men vendte tilbage i maj og lignede en lang overgang VM-starteren.

Men begge kan meget vel være overhalet af 23-årige Saud Abdelhamid der har slået Al-Burayk af i Al-Hilal. Alle tre har fået chancen i træningskampene op til VM, men Abdelhamid scorede mod Island, og det må give en del plusser i landstrænerens bog. Som med målmandsposten er det dog langt fra utænkeligt at Renard lader hånt om klubspilletid og snupper den konservative løsning: erfarne Al-Burayk.

Venstreback:
Nr 1 er nok 30-årige Yasser Al-Sharani fra Al-Hilal (om end han kan vikariere til højre). 22-årige Moteb Al-Harbi (Al-Shabab) lignede en lovende afløser i foråret, men har ikke været med landsholdet siden juni og fik ikke en VM-billet.

Højreback Al-Burayk kan vikariere til venstre.

Defensiv midtbane:
Her bestod Saudi-Arabiens idealstartpar i første del af VM-kvalifikationen af de pænt erfarne Abdulellah Al-Malki og Abdullah Otayf (26 og 45 landskampe) fra Al-Hilal, men de gik begge glip af meget af 21/22 pga skader. De er tilbage på banen nu, men et stykke fra topformen og er ikke faste startere i Al-Hilal. Det er især fraværet af dynamo Otayf der har svækket landsholdsmidtbanen, men fighter Al-Malkis fravær har også været et problem. De er med i VM-truppen, men i hvert fald Otayf ligner ikke en starter.

Det gør Al-Malki sådan set heller ikke, men det har han alligevel været i seneste træningskampe. Igen ser landstræner Renard ud til at vælge konservatisme frem for klubspilletid og form.

Al-Malkis rolle på landsholdet har været overtaget af den mere kreative Sami Al-Najei fra Al-Nassr, men med Al-Malki tilbage i landstrænerens gode bog, er Al-Najei nok tilbage som afløser, som kreatør eller boks til boks-mand.

Otayfs skade og formproblemer gav plads til 1,9 meter høje Mohamed Kanno, hos både Al-Hilal og landsholdet. Han røg ud i kulden i Al-Hilal i foråret og har ikke spillet for klubholdet siden. Det kostede ham også startpladsen på landsholdet i juni og september, men op til VM har han allahhjælpme igen været at finde i Renards opstilling.

Det lugter af et VM-makkerpar bestående af Al-Malki og Kanno.

29-årige, men landsholdsgrønne Riyad Sharahili fra Abha der A-debuterede i september med start i begge kampe, banker også på. Længere nede i hierakiet: Ali Al-Hassan fra Al-Nassr.

Offensiv midtbane og fløje:
Anfører og spilfordeler er erfarne Salman Al-Faraj, 33 år og fra Al-Hilal. 69 landskampe, otte mål. Den venstrebenede tekniker scorede fire i VM-kvalifikationen, eet på straffe. Han kan også udfylde en mere defensiv rolle, lige som de førnævne midtbanefolk til nøds kan agere mere offensivt. Det kan kreative og målfarlige Al-Najei i hvert fald.

På fløjene er der små & kvikke folk på cirka 1,7. Salem Al-Dawsari, 31 år og 17 mål i 66 landskampe, kan ligge til højre, men er bedst og ligger mest til venstre hvorfra han kan gå ind i banen og afslutte med sit højreben. Venstrefløjen, der i 17/18 havde et kikset ophold i spanske Villarreal, men ellers har spillet i Al-Hilal i hele karrieren, blev saudiernes delte VM-kvaltopscorer med syv mål, heraf tre på straffe.

Til højre har som udgangspunkt ligget 28-årige Fahad Al-Muwallad med 74 landskampe/17 mål. Men i dette efterår har han været på bænken i Al-Shabab (efter sommerskifte fra Al-Ittihad), og i november røg han ud af VM-truppen efter en positiv dopingprøve.

I stedet står ligeledes rutinerede Hattan Bahebri klar. Kan spille i begge sider, men er bedst til højre. Men 21-årige Haitham Asiri ser mere interessant ud. Er kun noteret for syv landskampe og een scoring, men det mål blev sat ind i 10. november-træningskampen mod Panama, den første efter Al-Muwallads exit. Her spillede Asiri 61 minutter før han blev afløst af Bahebri. Igen: Renard er pokkers konservativ, men der må være pæn chance for at han lader Asiri starte inde ved VM.

Centreforwards:
Den mest brugte angriber i VM-kvalifikationen, og holdets delte topscorer med syv mål (eet på straffe), var 28-årige Saleh Al-Shehri der for 10 år siden snusede til tilværelsen som udlandslegionær da han (uden succes) var i portugisisk fodbold.

Den 1,84 meter høje angriber er imidlertid kun indskifter hos Al-Hilal hvor de primære frontløbere er to stærke udlændinge, Marega og Ighalo.

Selv om Renard, som nævnt diverse gange, har tendens til at se bort fra klubspilletid, går VM-startpladsen som centreforward nok til 22-årige Firas Al-Buraikan. Det 1,81 meter høje angrebstalent fra Al-Fateh var skarp i slutningen af kvalifikationen med fire starter og tre mål i de sidste syv kvalkampe, og han er startet inde i de fleste af træningskampene op til VM.

Historien om Saudi-Arabien ved VM i fodbold

Saudi-Arabien har været med til fem VM-slutrunder. Landet blev først medlem af FIFA i 1958 og forsøgte først at kvalificere sig til VM fra 1978. Uden held de første fire gange, men i 1994 i USA lykkedes det. Endda med en ottendedelsfinale. Det blev til flotte seks point og en andenplads i pulje med Holland (tab), Belgien (choksejr) og Marokko (sejr), før 3-1-nederlaget i knald-eller-fald-kampen mod Sverige. Midtbanemand Fuad Anwar Amin blev saudisk topscorer med to mål.

Amin var også med fire år senere i Frankrig hvor han blev udsat for en grim stempling af Zinedine Zidane – efter sigende fordi Amin havde fornærmet Zidane med et racistisk skældsord. Præcis hvad der var tale om, fremgik ikke (evt noget anti-berber), men det vækker mindelser om Zidanes episode med Materazzi i 2006 hvor italieneren vist nok fornærmede Zidanes søster eller mor. Hvorom alting er: Overfaldet kostede den temperamentsfulde franskmand en udvisning og to kampes karantæne, men Frankrig vandt alligevel 4-0 over Saudi-Arabien. Der også tabte til Michael Laudrup & Danmark, så det enlige point mod Sydafrika hjalp ikke.

Det blev også til saudisk farvel i gruppespillet i 2002 (NUL point og målscoren 0-12, inkl 0-8-lussingen mod Tyskland) og 2006 samt, efter misset kvalifikation i 2010 og 2014, i 2018. Her vandt saudierne 2-1 over Mohammed Salah & Egypten, på mål af Al-Faraj og Al-Dawsari, men tabte 5-0 til de russiske værter og 1-0 til Uruguay.

Den russiske lussing gjorde så ondt i Riyadh at flere spillere blev sat af efter VM. Nogle af dem fik siden sporadiske landskampe, men angriber Al-Sahlawi, der havde nettet 16 gange i 14 kvalopgør, kom aldrig med landsholdet efter VM-2018. Han spiller stadig klubfodbold, men er 35 år nu .

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Saudi-Arabien vandt flot (og heldigt, xG sagde 0,15-2,29) 2-1 over Argentina. Opstilling i anden runde bliver nok den samme – med een undtagelse: Venstreback Sharani blev ramt i hovedet (af sin målmand) kort før tid mod argentinerne, brækkede bl.a. kæben og fik indre blødninger og er naturligvis ude af VM. Den sandsynlige venstreback-starter er nu den erfarne og fleksible højreback-afløser Al-Burayk.

  Kreatør Al- Faraj udgik midtvejs i kampen med en skulderskade, men ventes at blive spilleklar til kampen mod Polen.

 2. Jens Bøye

  Saudierne står i øvrigt højere end ventet; spiller meget på offside

 3. Jens Bøye

  Saudi-Arabiens opstilling i første runde mod Argentina: Et par overraskelser:

  1) To deciderede angribere med fra start: Al-Shehri. Al-Buraikan dog lagt ud på højrekanten.

  2) Lidt mindre overraskende: To 23-årige og temmelig landsholdsrutinerede inde fra start i forsvaret: Al-Tambaki i midterforsvaret, Saud Abdelhamid på højreback.

  Opstilling: 4-2-3-1: Al-Owais – Abdulhamid, Tambakti, Albulaihi, Al-Sharani – Al-Malki, Kannu – Al-Buraikan, Al-Faraj, Al-Dawsari – Al-Shehri