18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Saudi-Arabien – odds på saudiarabernes VM

De Grønne Falke ligner det svageste hold i Gruppe C trods god kvalifikation. Den snu træner håber på succes via pindsvinetaktik, men har problemer med skader og manglende klubspilletid. Det lugter af tre nederlag mod Argentina, Mexico og Polen, omend saudierne har overrasket i enkelte kampe ved tidligere VM-slutrunder. Find odds, trup og kampe til Saudi-Arabiens VM på denne side.


Odds på Saudi-Arabien

Saudi-Arabien vinder VM501,00 – SPIL HER >>*
Saudi-Arabien vinder Gruppe D18,00 – SPIL HER >>*
Saudi-Arabien går videre fra Gruppe D6,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. april 2022 kl. 12:25. Odds kan ændre sig.

VM gruppe C
K
1
Argentina
0000000000
2
Mexico
0000000000
3
Polen
0000000000
4
Saudi Arabien
0000000000


Saudi-Arabiens trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Al-Owais
Forsvar:Al-Burayk, Al-Amri, Albulaihi, Al-Sharani
Midtbane:Kanno, Al-Najei
Offensiv midtbane:Al-Muwallad, Al-Faraj, Al-Dawsari
Angreb:Al-Buraikan

Nøglespillere: Salem Al-Dawsari, Salman Al-Faraj, Abdullah Otayf

Stjerneskud: Firas Al-Buraikan, Saud Abdelhamid, Moteb Al-Harbi

Straffeskytte: Salem Al-Dawsari
Alternativer: Salman Al-Faraj, Saleh Al-Shehri

Frisparksskytte:
Salem Al-Dawsari, Salman Al-Faraj

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Saudi-Arabiens VM chancer: Rutineret defensivræv ved trænerroret

Saudi-Arabien er kun nr 49 på verdensranglisten, nr 5 i Asien, men har hyret en snu ræv som landstræner. Hans defensive taktik gav en delt førsteplads i Asiens VM-kvalifikation og kan muligvis drille de prominente modstandere i Gruppe C.

Der er dog skader på midtbanen, samt stamfolk med liden klubspilletid.

Franske Hervé Renard (efternavnet betyder faktisk ræv – fint aptonym) vandt De Afrikanske Mesterskaber med Zambia i 2012 og Elfenbenskysten i 2015. Begge gange med en taktik der handlede om at lukke af og lukrere på modstandernes fejl.

Han har dog også kikset. Med ham ved roret fik Marokko 1 point ved VM i 2018 og røg ud i ottendedelsfinalen ved De Afrikanske Mesterskaber i 2019 (efter tre 1-0-sejre i gruppespillet). Så sagde Renard op og tog jobbet i Riyadh der stod ledigt efter saudi-arabisk fiasko ved De Asiatiske Mesterskaber i 2019.

Renards resultater med det saudiske landshold – udelukkende spillere fra den hjemlige liga – har ikke været entydigt gode, men i VM-kvalifikationen slog De Grønne Falke til. Vandt det indledende gruppespil og så det afgørende gruppespil foran Japan og Australien (Iran og Sydkorea i en anden pulje). 18 kampe. 1 nederlag (i Japan), 10 mål imod.


Holdanalyse af Saudi-Arabien

Herunder følger en komplet gennemgang af det saudiske herrelandshold.


Målmænd:
Førstekeeper i VM-kvalifikationen var 30-årige Mohammed Al-Owais med 34 landskampe, men han skiftede i januar fra Al-Ahli til Al-Hilal, og her har han mest siddet på bænken til fordel for Abdullah Al-Muaiouf. Som måske så kunne være et bud på en førstemand ved VM? Måske, men han er 35 og har ikke været med landsholdet siden 2019 (og var blandt syndebukkene efter saudiernes dårlige VM-2018).

Evt går startpladsen til 28-årige Al-Qarni (10 landskampe) fra Al-Shabab.

Midterforsvar:
Det faste makkerpar i VM-kvalifikationen var klubkammeraterne Abdullah Madu og Abdulelah Al-Amri fra Al-Nassr, 28 og 25 år – begge blot med 11 landskampe under bæltet.

Venstrebenede Madu blev alvorligt skadet i efterårt og var ude i godt og vel et halvt år, men vendte tilbage i marts og var med i 1-0-sejren over Australien i sidste kvalrunde. Det kan dog blive svært for både Madu og Al-Amri at være faste startere i Al-Nassr, for klubben råder over argentinske Funes Mori.

Det kan give en landsholds-startplads, nok Madus (om end han også kan spille til højre), til venstrebenede Ali Al-Bulaihi fra Al-Hilal. Med 32 år og 29 landskampe er han umiddelbart den mest erfarne midterforsvarer.

Alternativerne, Al-Tambaki fra Al-Shabab og Al-Sahafi fra Al-Ittihad, har kun spillet 11-12 landskampe.

Højreback:
29-årige Mohammed Al-Burayk fra Al-Hilal og 27-årige Sultan Al-Ghanam fra Al-Nassr har kæmpet om startpladsen, men sidstnævnte blev alvorligt knæskadet i februar, og spørgsmålet er hvor længe han er ude.

Det kan give mere landsholdsspilletid til 22-årige Saud Abdelhamid der duellerer med Al-Burayk om startpladsen i Al-Hilal.
 
Venstreback:
Nr 1 er 29-årige Yasser Al-Sharani fra Al-Hilal (om end han kan vikariere til venstre). Der er en lovende afløser i 22-årige Moteb Al-Harbi (Al-Shabab) der har været med landsholdet siden slut-2021.

Defensiv midtbane:
Her bestod Saudi-Arabiens idealstartpar i første del af VM-kvalifikationen af de pænt erfarne Abdulellah Al-Malki og Abdullah Otayf (21 og 46 landskampe), men Otayf fra Al-Hilal blev alvorligt skadet i september og har været ude siden, og Al-Malki har været ukampdygtig siden februar – kort efter et skifte til netop Al-Hilal. Det er især fraværet af dynamo Otayf der svækker, men fighter Al-Malkis fravær er også et problem.

Otayfs skade har givet plads til 1,9 meter høje Mohamed Kanno, hos både Al-Hilal og landsholdet, mens Al-Malkis rolle på landsholdet ser ud til at være overtaget af den mere kreative Sami Al-Najei fra Al-Nassr. Klubkammerat Ali Al-Hassan er gået fra reserve til indskifter.

Offensiv midtbane og fløje:
Anfører og spilfordeler er erfarne Salman Al-Faraj, 32 år og fra Al-Hilal. 67 landskampe, otte mål. Den venstrebenede tekniker scorede fire i VM-kvalifikationen, eet på straffe. Han kan også udfylde en mere defensiv rolle, lige som de førnævne midtbanefolk til nøds kan agere mere offensivt. Det kan kreative og målfarlige Al-Najei i hvert fald.

På fløjene er der små & kvikke folk på cirka 1,7. Salem Al-Dawsari, 30 år og 17 mål i 64 landskampe, ligger til venstre hvorfra han kan gå ind i banen og afslutte med sit højreben. Venstrefløjen, der i 17/18 havde et kikset ophold i spanske Villarreal, men ellers har spillet i Al-Hilal i hele karrieren, blev saudiernes delte VM-kvaltopscorer med syv mål, heraf tre på straffe. Til højre ligger som udgangspunkt 27-årige Fahad Al-Muwallad med 70 landskampe. Han og Al-Dawsari kan også skifte side.

Ligeledes rutinerede Hattan Behabri kan afløse, især til højre, og i 21-årige Khalid Al-Ghannem er der en ung, lovende fløjreserve. 28-årige Hassan Al-Amri lignede en kandidat i 20/21-sæsonen hvor han scorede mange mål i Al-Qadsiah, men han er gået ned i kadence siden skiftet til al-Taawon og har stadig sin landsholdsdebut til gode.

Centreforwards:
Den mest brugte angriber i VM-kvalifikationen, og holdets delte topscorer med syv mål (eet på straffe), var 28-årige Saleh Al-Shehri der for 10 år siden snusede til tilværelsen som udlandslegionær da han (uden succes) var i portugisisk fodbold.

Den 1,84 meter høje angriber er imidlertid kun indskifter hos Al-Hilal hvor de primære frontløbere er to stærke udlændinge. Marega kom til i sommeren 2021, og i januar i år dukkede Ighalo op og skubbede Al-Shehri endnu længere væk fra startopstillingen.

Det kan betyde at han må afgive VM-startpladsen til 21-årige (22 i maj) Firas Al-Buraikan. Det 1,81 meter høje angrebstalent fra Al-Fateh er en skarp konkurrent med fire starter og tre mål i de sidste syv VM-kvalkampe.

Der er også 22-årige Abdullah Al-Hamdan (5 mål/18 landskampe), men han er endnu længere fra startopstillingen i Al-Hilal end Al-Shehri.Historien om Saudi-Arabien ved VM i fodbold

Saudi-Arabien har været med til fem VM-slutrunder. Landet blev først medlem af FIFA i 1958 og forsøgte først at kvalificere sig til VM fra 1978. Uden held de første fire gange, men i 1994 i USA lykkedes det. Endda med en ottendedelsfinale. Det blev til flotte seks point og en andenplads i pulje med Holland (tab), Belgien (choksejr) og Marokko (sejr), før 3-1-nederlaget i knald-eller-fald-kampen mod Sverige. Midtbanemand Fuad Anwar Amin blev saudisk topscorer med to mål.

Amin var også med fire år senere i Frankrig hvor han blev udsat for en grim stempling af Zinedine Zidane – efter sigende fordi Amin havde fornærmet Zidane med et racistisk skældsord. Præcis hvad der var tale om, fremgik ikke (evt noget anti-berber), men det vækker mindelser om Zidanes episode med Materazzi i 2006 hvor italieneren vist nok fornærmede Zidanes søster eller mor. Hvorom alting er: Overfaldet kostede den temperamentsfulde franskmand en udvisning og to kampes karantæne, men Frankrig vandt alligevel 4-0 over Saudi-Arabien. Der også tabte til Michael Laudrup & Danmark, så det enlige point mod Sydafrika hjalp ikke.

Det blev også til saudisk farvel i gruppespillet i 2002 (NUL point og målscoren 0-12, inkl 0-8-lussingen mod Tyskland) og 2006 samt, efter misset kvalifikation i 2010 og 2014, i 2018. Her vandt saudierne 2-1 over Mohammed Salah & Egypten, på mål af Al-Faraj og Al-Dawsari, men tabte 5-0 til de russiske værter og 1-0 til Uruguay.

Den russiske lussing gjorde så ondt i Riyadh at flere spillere blev sat af efter VM. Nogle af dem fik siden sporadiske landskampe, men angriber Al-Sahlawi, der havde nettet 16 gange i 14 kvalopgør, kom aldrig med landsholdet efter VM-2018. Han spiller stadig klubfodbold, men er 35 år nu.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold