18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Saudi Arabien – odds på saudiarabernes VM

Saudi Arabien er muligvis holdet ved VM, som har færrest forventninger knyttet til sig, men det gør så samtidig, at de har alle muligheder for at overraske positivt. Saudierne skal være en del af den altid uhyre imødesete åbningskamp ved VM, hvor de skal forsøge at måle sig med de russiske værter. Kan det upåagtede hold fra Mellemøsten stille noget op ved VM 2018? Du finder odds, trup og kampe til Saudi Arabiens VM på denne side.

Saudi Arabien vinder VM: 1001 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Mohammad Al-Sahlawi: 751 – SPIL HER >>*

Saudi Arabien vinder gruppe A: 36,00 – SPIL HER >>*

Vi har her samlet de bedste odds, der er finde på gruppekampene for Saudi Arabien, hvis du vil spille på eller imod de helt store underdogs ved VM.

14. juni 2018
17:00 Rusland – Saudi Arabien: 1,42 – 4,65 – 9,80*
20. juni 2018
17:00 Uruguay – Saudi-Arabien: 1,22 – 6,00 – 17,00*
25. juni 2018
16:00 Saudi-Arabien – Egypten: 5,20 – 5,50 – 1,75*

Det ser svært ud for Saudi Arabien, der møder meget hård modstand i de to første kampe i gruppen mod de russiske værter og et profilfyldt uruguayansk mandskab. I gruppens afsluttende kamp kan saudierne på en god dag muligvis volde Egypten problemer. Summen af Saudi Arabiens indsats i gruppespillet burde dog ikke være nok til at gå videre til slutspillet.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Saudi Arabiens trup og startopstilling

Mohammed Al Owais (Al Ahli)
Yasser Al-Mosailem (Al Ahli)
Abdullah Al-Maiouf (Al Hilal)

Mansour Al-Harbi (Al Ahli)
Yasir Al Shahrani (Al Hilal)
Mohammed Alburyak (Al Hilal)
Motaz Hawsawi (Al Ahli)
Osama Hawsawi (Al Hilal)
Omar Othman (Al Nassr)
Ali Albulayhi (Al Hilal)

Abdullah Alkhaibari (Al Shabab)
Abdulmalek Al Khaibri (Al Hilal)
Abdullah Otayf (Al Hilal)
Taiseer Al Jassim (Al Ahli)
Hussain Al-Mogahwi (Al Ahli)
Salman Al Faraj (Al Hilal)
Mohamed Kanno (Al Hilal)
Hatan Bahebri (Al Shabab)
Salem Al Dawsari (Al Hilal)
Yahya Al Shehri (Al Nassr)

Mohammed Al Sahlawi (Al Nassr)
Mohannad Aseri (Al Ahli)
Fahad Al Muwallad (Al Ittihad)

Forventet startopstilling: Al-Maiouf – Al Shahrani, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al Harbi – Otayf, Al Faraj – Al Jassim, Al Shehri, Al-Dawsari – Al Sahlawi


Profiler: Stråler de saudiarabiske spillere i slutrunden?

Nawaf Al Abed
Holdets største stjerne hedder Nawaf Al Abed og er en iøjefaldende spiller med fikse driblinger, og han kan trykke rigtig godt af med begge ben. Hele karrieren har han spillet for Al-Hilal i sit hjemland. Hans nok mest bemærkelsesværdige bedrift hidtil var, da han for otte år siden scorede det hurtigste mål i en professionel fodboldkamp, da han for Al-Hilals U21-hold bankede bolden i kassen fra midterlinjen efter blot to sekunder. Kampens resultat blev senere kendt ugyldigt, da Al-Hilal stillede med for mange spillere, der var rundet 21 år på spilletidspunktet.

Osama Hawsasi
Som holdets anfører og midtstopper bliver Hawsasi en vigtig brik for at holde moralen højt på det saudiarabiske mandskab og ikke mindst for at holde modstanderne fra at score. Hawsasi spiller til daglig i hjemlige Al-Hilal, med hvem han vandt sølv ved den asiatiske Champions Leaugue-turnering i 2017. Hawsasi har stort set hele karrieren slået sine folder i saudiarabisk fodbold, men i 2012 skrev han kontrakt med Anderlecht, hvilket gjorde ham til den første saudiarabiske spiller i belgisk fodbold og den eneste på landsholdet til ikke at spille i den hjemlige liga. Opholdet i Europa blev dog kortvarigt, og Hawsasi opnåede kun en enkelt optræden i sin tid i Anderlecht, inden han returnerede til saudiarabisk fodbold.

Mohammad Al Sahlawi
Mohammad Al Sahlawi var sammen med Polens Robert Lewandowski den mest scorende spiller i VM-kvalifikationen. Denne imponerende bedrift skal dog ses i lyset af, at han med Saudi Arabien i den asiatiske kvalifikation har spillet flere kampe, end de fleste andre lande har gjort for at kvalificere sig til slutrunden. Og han fik med det saudiarabiske hold lov at møde et hold som Østtimor, der let kunne besejres 10-0, hvor Al Sahlawi fik sat bolden i nettet hele fem gange. I alt præsterede han at score 16 mål i 14 kampe, og selvom det er på en lidt billig baggrund, ved Al-Nasr-spilleren tydeligvis, hvor målet står. Skal Saudi Arabien på tavlen ved VM, er det Al Sahlawi, som holdet skal sætte deres lid til.


Analyse: Kan Pizzi skabe en overraskelse med Saudi Arabien?

Der er ikke mange, der regner med, at Saudi Arabien bliver et bekendtskab ved VM, der rækker længere end gruppefasen. Det har ikke været nogen skøn oplevelse at se dem med nød og næppe klare sig igennem kvalifikationen. Selvom der i januar måned blevet indgået en aftale mellem det saudiarbiske sportsministerium og La Liga om udlån af spillere til spanske klubber, har holdet stadig ikke megen international erfaring og klasse til for alvor at kunne gøre op om pladserne videre i VM-turneringen. Til gengæld kender alle spillere hos Green Falcons hinanden fra den saudiarabiske liga, og det gør, at det interne kendskab på holdet næsten ikke kunne være bedre – på trods af at enkelte spillere har været et halvt år i Spanien inden slutrunden. Det er muligvis det interne kendskab på holdet, der skal komme til udslag, hvis Saudi Arabien skal have et bare nogenlunde acceptabelt VM. Uden for kridtstregerne hersker der mildest talt kaos. Der bliver skiftet ud på trænerposten i næsten samme tempo, som vinden drejer over Mellemøsten. Hollandske Bert Van Marwijk førte saudierne til VM, men uenigheder med forbundet fik ham til at forlade posten kort efter, at kvalifikationen var en realitet. Edgardo Bauza, der blev fyret som argentinsk landstræner tidligere i 2017, tog over og nåede at være saudiarabisk landstræner i to måneder og fem træningskampe, før samarbejdet sluttede. Op til VM-lodtrækningen blev Juan Antonio Pizzi så hyret som landstræner oven på hans mislykkede forsøg på at føre Chile til VM. Om Pizzi når at blive ved roret til og med VM-slutrunden, må vi vente at se. Men forhåbentlig for det saudiarabiske mandskab er der med Pizzis ankomst faldet ro på trænersituationen, så forberedelserne til VM kan forløbe uden yderligere bump på vejen.

Historien om Saudi Arabien ved VM i fodbold

Saudi Arabien kvalificerede sig for første gang til VM i 1994. Her skulle saudierne op imod Holland, Belgien og Marokko. Godt nok tabte Saudi Arabien den første kamp til Holland med 2-1, men derefter kiggede nationen sig ikke tilbage. Først vandt Saudi Arabien over Marokko med 2-1, og derefter blev det til en flot 1-0 sejr over Belgien. Det betød en andenplads i gruppen og en kamp mod Sverige i knockout-fasen. Her gik den dog ikke længere for nationen, der tabte med 3-1. Det var en ganske godkendt slutrundedebut for saudierne.

Resultatet i 1994 skulle vise sig at være det bedste resultat til dato for Saudi Arabien. I 1998 kvalificerede landet sig igen til VM, men denne gang var det slut allerede efter gruppespillet. Her var saudiaraberne i gruppe med Frankrig, Sydafrika og sidst men ikke mindst Danmark. Det blev blot til et point i tre kampe, og dermed blev det en yderst kort fornøjelse for Saudi Arabien ved VM i Frankrig.

Fire år senere kvalificerede landet sig for tredje gang i streg til VM. Mesterskabet i Japan og Sydkorea i 2002 vil saudierne nok ikke huske tilbage på med glæde. Det blev til tre nederlag i tre kampe. Tyskland formåede at vinde vilde 8-0 over araberne, og det må siges at være en decideret ydmygelse.

Den seneste slutrunde med deltagelse af Saudi Arabien var i Tyskland i 2006. Her måtte Saudi Arabien igen se sig slået ud i gruppespillet. Deres modstandere var Spanien, Ukraine og Tunesien. Her blev det kun til et point mod Tunesien, og dermed måtte araberne rejse tidligt hjem fra Tyskland.

I 2010 og 2014 kvalificerede Saudi Arabien sig ikke til VM.

Saudi Arabiens vej til VM i 2018 gik ganske smertefrit, men uden at holdet vandt nogen skønhedspriser. Nationen var havnet i gruppe med De Forenerede Arabiske Emirater, Palæstina, Malaysia og Timor-Leste i anden runde. Her vandt saudiaraberne seks ud af otte kampe, og dermed kunne ingen af de andre hold røre Saudi Arabien.

Førstepladsen gav dem en plads i tredje runde af kvalifikationen, hvor de blev matchet med Japan, Australien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak og Thailand. Her måtte Saudi Arabien indkassere deres første nederlag (endda tre af slagsen) mod blandt andet Japan på udebane. Det var dog ikke nok til at true landets billet til VM. Saudi Arabien endte som nummer to i puljen, men det var tæt til sidst. Australien og Saudi Arabien var á point, da alle kampe var færdige. Saudi Arabien var to mål bedre end australierne. Derfor fik landet en direkte plads, mens Australien skulle igennem to playoff-kampe.

En af hovedårsagerne til, at Saudi Arabien spillede sig til VM, skal tilskrives Mohammad Al-Sahlawi (Al-Nassr), der bare bombede mål i kassen efter behag. Han scorede hele 16 mål igennem kvalifikationen, og det var nok til en delt topscorerpris med Ahmed Khalil (Al Ain) fra De Forenerede Arabiske Emirater. På klubholdet kører Al-Sahlawi også med klatten. Han har scoret 100 mål i 175 kampe for sin saudiarabiske klub Al-Nassr.

Træner for Saudi Arabien er argentinske Juan Antonio Pizzi, der havde en glorværdig karriere igennem 1990’erne, hvor han nåede at spille for Barcelona eksempelvis. Han har tidligere trænet Valencia og Chiles landshold.

Saudi Arabien er endt i gruppe med Rusland, Uruguay og Egypten. Her er nationen stærkt undertippet, men måske kan landet overraske.