18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sammenligner Old Firm med FCK-BIF-rivalisering: Spillere bliver ikke slået ned i Danmark

Jesper Christiansen har spillet bunkevis af derbys i Danmark, og vi talte med FCK-legenden, der sammenligner rivaliseringen mellem FCK og Brøndby IF og Celtic – Rangers, ligesom han har en sjov anekdote fra sin tid i Rangers.

Jesper Christiansen i målet for FC København

Foto: IMAGO / Contrast

Rivaliseringen mellem Celtic og Rangers vækker genklang i hele fodboldeuropa, og Jesper Christiansen medgiver, at der er mere end blot en fodboldkamp på spil, når de to hold tørner sammen.

Simply The Best på away

Simply The Best af Tina Turner er en ret legendarisk sang i den blå del af Glasgow, men Jesper Christiansen fortæller, at traditionen også blev taget i brug, når Rangers var på besøg på Celtic Park. 

“Alle ved jo, at der er den her rivalisering mellem Celtic og Rangers. Det har noget at gøre med katolikker og protestanter, og fansene bliver jo simpelthen født ind i klubberne.”

“Rangers spillede altid Simply the best af Tina Turner, når vi var på hjemmebane, og når vi kørte til udekamp på Celtic Park, så stoppede bussen altid udenfor foran Celtics fans, hvor bussen åbnede dørene og spillede Simply the best ud af anlægget, der var speciallavet til bussen.”

“Det var jo bare for at tirre alle Celtics fans, og der sad vi jo så inde i bussen og sang med på den for at blive gejlet op sammen med fansene halvanden time før kampstart. Vores holdleder dengang var også buschauffør, så det var noget, han altid gjorde. Det var altid en speciel oplevelse.”

Foto: IMAGO / APN

Hold jer fra Celtics område

Den tidligere Rangers-målmand fortæller, at Rangers spillerne på det stærkeste blev frarådet at færdes i området, hvor Celtic hører til, da der er grimme historier om spillere, der har gjort netop det, men som også fik konsekvenserne at mærke. 

“Man skulle selvfølgelig ikke gå på bar eller café hverken i dagene op til sådan en kamp eller efter i Celtics bydel. Der har før været spillere, der er blevet slået ned, så det fik vi at vide, at vi ikke skulle gøre.”

“Kvarteret, hvor Celtic holder til, er en smule hårdere, og på den måde er det jo lidt det samme som med Brøndby og FCK.”

“Det er ikke en slump, men det er en hårdere bydel, og Rangers spillerne fik at vide, at de skulle holde sig fra det område.”

Jesper Christiansen understreger, at det ikke på samme måde var noget, der blev italesat, da han tørnede ud for FCK, omend man da ikke altid var helt fri for de dum-smarte bemærkninger, hvis man bevægede sig ud på vestegnsk territorie. 

“Rivaliseringen minder på mange måder om den rivalisering mellem Brøndby og FCK. Jeg oplevede heldigvis aldrig noget negativt på den front, men det var selvfølgelig noget, vi blev advaret om, og det gjorde vi jo slet ikke på samme måde i FCK.”

“Dér handlede det mere om lidt smarte bemærkninger, men det var mere fredeligt i Danmark.”

Dette er helt sikkert blot én af mange interessante historier, som Jesper Christiansen ligger inde med. 

Han  deler flittigt ud af røverhistorier fra sin karriere, når han i vores watch along på YouTube har selskab af Benjamin Leander og David Boysen. 

FC København tørner sammen med Bayern München i et brag af et opgør i morgen, når de to hold mødes i Parken, og har du lyst til godt selskab, så sving forbi vores watch along, hvor du kan læne dig tilbage og få en masse af de historier, der ikke er blevet fortalt før, fra de to tidligere superligaprofilers karrierer. 

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar