18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Resterne fra de riges bord

De italienske klubber kan ikke strø om sig med penge som de engelske. Her tager vi et kig på både udfordringer og muligheder for de største Serie A-klubber på sommerens transfermarked.

AC Milan må sige farvel til Sandro Tonali, som skifter til Newcastle. Foto: Bildbyrån

Med tre italienske hold i sidste sæsons tre europæiske finaler, to hold i Champions League-semifinalerne, to hold i Europa League-semifinalerne… kunne man fristes til at tro, at den stille start på sommerens transfervindue i Italien, var et udtryk for, at klubberne simpelthen bare er ovenud tilfredse med trupsammensætning fra i fjor.

Naarh… Milan, Juve og Inter havde nok hjertens gerne smidt +100€ efter nyt blod til holdet som de gør i Premier League på nærmest daglig basis i sommermånederne. Hvis bare pengene var der. Økonomisk kan de italienske topklubber slet ikke følge med længere.

Der skal sælges før, der kan købes. Der skal tænkes kreativt. Der skal samles spillere op fra Premier Leagues overskudslager. Eventuelle køb skal helst betales over flere år, og transferfrie spillere er i høj kurs. Nedenfor kigger vi nærmere på, hvad der er sket indtil og hvad der kan komme til at ske senere på sommeren i Italien.

Svært at holde på profilerne

Økonomiske udfordringer og Financial Fair Play kombineret gør, at flere af Italiens storklubber skal sælge før de kan købe, og at der kan lande tilbud på bordet, som er for gode at sige nej til.

Milans Sandro Tonali er et glimrende eksempel på netop det. Den unge italiener var eftersigende ikke selv helt solgt over ideen om at skifte Milan ud med Newcastle, men tilbuddet fra de nyrige englændere på 520 millioner kroner var altså for stort for Milan at sige nej til. Et scenarie som de fleste klubber i Serie A nok kan sætte sig ind i.

Hos Juventus er der også rygter om et eller flere profilsalg denne sommer, hvor Federico Chiesa og Dusan Vlahovic angiveligt er i høj kurs hos flere europæiske storklubber med orden i finanserne. Hos Betfair* står et Chiesa-skifte til Liverpool i 4.50, mens en mulig Vlahovic-transfer til Bayern München står i 4.0.

Også Inter-fansene må frygte for et ‘Tonali-scenarie’, da selvsamme Newcastle også er meldt interesseret i Nicolo Barella. Umiddelbart virker det noget mere usandsynligt, men Betfairs odds på kun 3.5 for et Barella-skifte til Newcastle, vidner om, at det trods alt ikke er helt urealistisk.

Resterne fra de riges bord

Det er ikke noget nyt, at de italienske klubber kigger mod overskudslagerene i England, når der skal hentes nye spillere. Giroud, Lukaku, Dzeko, Smalling, Mkhitaryan, Abraham, Anguissa… Alle glimrende eksempler på spillere, som har taget turen fra Premier League til Serie A i de seneste år. Endda med stor succes. Derfor bliver der også denne sommer kigget mod rester fra de riges bord i Premier League.

Ruben Loftus-Cheek er første spiller til at tage turen i denne omgang. Faktisk er han sommerens hidtil dyreste Serie A-indkøb med en overgangssum på ca. 130 millioner kroner. Den engelske midtbanespiller har haft svært ved at spille sig i startelleveren i London, og nu gør han altså flere landsmænd kunsten efter med et skifte til Italien, hvor han formentlig bliver en af flere afløsere for Tonali i AC Milan.

Inter kigger eftersigende også mod rester fra Chelsea. I nerazzurri arbejder på en permanent aftale med Lukaku efter belgierens succesfulde lejeophold i fjor, et skifte som Unibet* ser som yderst sandsynligt med et odds til 1.30. Inter meldes også tæt på efterhånden aldrende Cesar Azpilicueta, som de kan ende med at få gratis, hvis argentineren som ventet får sin kontrakt med Chelsea ophævet.

Også Juventus har snøren ude i engelske farvande. Den gamle dame pønser på at hente Timothy Castagne hos Premier League-nedrykkerne Leicester. Et potentielt skifte som Unibet har til 2.40. En anden spiller, som kan ende i Juve, er Arsenals Thomas Partey, som muligvis kommer i overskud hos de engelske sølvvindere. Juventus er hos Betfair* favoritter til at sikre sig ghaneserens underskrift med et odds på 2.38.

Ruben Loftus-Cheek tager turen fra Chelseas overskudslager til AC Milan. Foto: Bildbyrån

Danskere i den italienske ligning

I sidste uge ramte en noget overraskende nyhed italienske medier. Hos italienerne vakte det formentlig ikke særlig stor opsigt, men med danske briller er der altså optræk til en yderst spændende transfer.

Den danske landsholdsback Rasmus Nissen, som i seneste sæson rykkede ned fra Premier League med Leeds, er eftersigende på nippet til et skifte til Roma. Et skifte som jeg med egne Roma-briller på, sagtens kan se ideen i.

Hovedstadsklubben har kæmpet gevaldigt med at finde en habil wingback på højresiden, og det ville være synd at sige, at Karsdorp eller Celik greb chancen i sidste sæson. Mourinho kunne sagtens bruge et utrætteligt damptog som Nissen til at spæne op og ned af sidelinjen, og måske endda danskeren har lidt mere at byde på offensivt end sine to forgængere/konkurrenter. Eftersigende skulle der i første omgang være tale om et lejeophold.

En anden Rasmus, som får en del spalteplads på den italienske rygtebørs er selvfølgelig Højlund. Den unge måltyv har, som vi tidligere har skrevet om her, været på blokken i Manchester United i et godt stykke tid. De Røde Djævle har endnu ikke sikret sig en 9’er til den kommende sæson, og derfor lever rygterne om et potentielt skifte til England stadig. Hos Betfair* ligger oddset på et skifte til United i 1.73, mens Unibet* har den i 2.50.

Atalanta er dog en af de italienske klubber, som ikke nødvendigvis har behov for at sælge, og forlanger derfor i omegnen af 450 millioner kroner for danskeren.

Ifølge italienske medier, er Rasmus Nissen tæt på et skifte til Mourinhos Roma. Foto: Bildbyrån

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar