18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.63
1/10
Frankrig
Polen
Tipped at 2.63
Dagens BetBuilder-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.92
4/10
Frankrig
Polen
Tipped at 1.92
Higuain-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.91
4/10
Holland
Østrig
Tipped at 1.91
Higuain-avatar
25. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

3.00
1/10
Danmark
Serbien
Tipped at 3.00
Dagens Spil-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.62
2/10
Danmark
Serbien
Tipped at 1.62
BettingGuru-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.57
2/10
Danmark
Serbien
Tipped at 1.57
BettingGuru-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.05
4/10
Danmark
Serbien
Tipped at 2.05
Higuain-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.93
4/10
England
Slovenien
Tipped at 1.93
Higuain-avatar
25. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

6.50
3/10
Slovakiet
Rumænien
Tipped at 6.50
Higuain-avatar
26. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.90
4/10
Slovakiet
Rumænien
Tipped at 1.90
Higuain-avatar
26. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.66
1/10
Panama
USA
Tipped at 1.66
Frank Pilantra-avatar
28. jun.
00:00

Qatar – odds på qatarernes VM

Qatar har hjemmebane og desuden sammenspilsfordel af at være et forstærket klubhold (med diverse naturaliserede udlændinge). Det lille arabiske land er i øvrigt asiatisk mester, så Gruppe A-kollegaerne Holland, Senegal og Ecuador skal bestemt tage qatarerne alvorligt. Avancement vil dog være en stor overraskelse. Find odds, trup og kampe til Qatars VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Qatar

Qatar vinder VMUde af VM
Qatar vinder Gruppe AUde af VM
Qatar går videre fra Gruppe AUde af VM

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:15. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Qatars trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 5-2-2-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Barsham
Forsvar:Mohammad, Ro-Ro, Khouki, Hassan, Ahmed
Midtbane:Madibo, Hatem
Offensiv midtbane:Al-Haydos
Angreb:Almoez, Muntari

Seneste opstilling (anden runde mod Senegal): 5-2-2-1: Barsham – Mohammad, Ro-Ro, Khouki, Hassan, Ahmed – Madibo, Hatem – Al-Haydos, Afif – Almoez

Nøglespillere: Saad Al Sheeb, Boualem Khouki, Akaram Afif, Almoez Ali

Stjerneskud: Mogammed Waad, Homam Ahmed, Naif Al Hadrami

Straffeskytte: Akram Afif
(Boualem Khouki, Almoez Ali)

Frisparksskytte:
Al-Haydos, Bassam Al Rawi

Skader/tvivl: Assim Madibo, Ahmed Alaaeldinmadi

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Qatar startopstilling

Qatars VM chancer: Lille værtsnation er regional sværvægter med snyd i handskerne

Ville Qatar have været VM-deltager (for første gang nogensinde) i 2022 uden automatisk kvalifikation som vært? Kan ikke afvises. (De sidder på en ikke så forfærdeligt dårlig 50. plads på verdensranglisten)

Det lille land er forsvarende Asiens-mester fra 2019 (i nabolandet Forenede Arabiske Emirater). Samme år deltog Qatar i Copa America (blev dog sendt hjem med eet point i tre kampe). I 2021 nåede holdet med de rødbrune trøjer semifinalen ved Gold Cup i Nordamerika, og ved Arab Cup på hjemmebane tog de bronze via straffesparkskonkurrence-sejr mod Egypten (der dog manglede Salah og andre udlandslegionærer).

Hvordan har Qatar forvandlet sig til et slagkraftigt landshold? Olierigdom.

Landets pengestærke liga – hvor alle landsholdsspillerne befinder sig; storklubben Al-Saad (cirka syv idealstartere) med flest på lønningslisten – har i en årrække hentet klassespillere som Xavi til at øse af deres erfaring til de lokale.

Qatar landshold

Dertil kommer de naturaliserede udlændinge; knap halvdelen af landsholdstruppen.

Landstræner siden 2017 er Felix Sanches. Han har en god faglig baggrund som tidligere U-træner i Barcelona og står for teknisk fodbold, men er blevet mere forsigtig med skifte fra 4-3-3 til 5-2-2-1.

Men noget tyder på at eet af qatarernes bedste våben – at de er ukendte og undervurderede – er ved at miste sin effekt. I 2018 vandt de 1-0 mod Schweiz, i 2021 tabte de klart til Serbien, Portugal og Irland. Dog hver gang i Europa. I marts slog de Bulgarien på eget græs. I november er det blevet 2-1 over Panama og 1-0 over Albanien – begge dog modstandere af meget lavere kaliber end VM byder på.

Holdanalyse af Qatar

Herunder følger en komplet gennemgang af det qatarske herrelandshold.

Målmænd:
32-årige Saad Al Sheeb (1,85) er førstekeeper (og anfører) med 76 landskampe under bæltet. Afløser, på landsholdet såvel som på klubholdet er den blot 1,78 meter høje Meshaal Barsham. Han er af sudanesisk oprindelse (dog født i Doha).

Saad Al Sheeb
Saad Al Sheeb Foto: Bildbyrån

Midterforsvar:
Al-Saad står som udgangspunkt også for tremandsmidterforsvaret via den erfarne duo Boualem Khouki (vice-anfører) og Ro-Ro plus klubkammerat Tarek Salman (der også kan agere defensiv-midtbanemand).

Den højeste af de tre er den 32-årige portugiser Ro-Ro (1,88), også kaldet Pedro Correia, der flyttede til Qatar i 2011 og debuterede for landsholdet i 2016. Ro-Ro kan også ligge som højreback. Mens Khouki oprindeligt er målfarlig offensivmand…

Blandt de mulige afløsere i midterforsvaret er venstreback Abdelkarim Hassan (endnu en Al-Saad-mand) og højreback Bassam Al Rawi (født i Irak) fra Al-Dulail.

Højreback/højre-wingback:
Nr 1 er nok 24-årige Bassam Al Rawi – når han ikke vikarierer i midterforsvaret. Gør han det, åbner det for en wingback-startplads til Al-Dulail-klubkammeraten, den rutinerede fløjspiller Ismaeel Mohammad. Medmindre førnævnte Ro-Ro snupper den.

Venstreback/venstre-wingback:
Rutinerede Abdelkarim Hassan fra Al-Saad tager som udgangspunkt pladsen, men hvis han spiller i midterforsvaret, er der plads på wingbacken til 23-årige Homam Ahmed fra Al-Gharafa.

Midtbane:
Den primære oprydder er nok erfarne Karim Boudiaf fra Al-Dulail. Boudiaf, der kan vikariere i midterforsvaret, er født i Frankrig og er af algierisk afstamning, men har været i Qatar siden 2010.

Den normale makker på den defensive midtbane er ligeledes rutinerede Abdulaziz Hatem fra Al-Saad. Han var skadet marts-juli, og det gav i to marts-træningskampe chancen til den 23-årige klubkammerat Mohammed Waad (født i Irak), men Hatem er tilbage og er nok starter ved VM.

En mulig afløser er Assim Madibo fra Al-Dulail, en defensivmand der er lige god med begge fødder og, ud over midtbanen, kan udfylde en backplads i begge sider. Han har ligget brak med en skade siden april, men har alligevel fået en VM-billet.

Offensiv midtbane/fløje:
De primære kreativkræfter, spinkle, men kvikke og teknisk stærke, er 26-årige Akram Afif og 31-årige Hassan Al-Haydos (anfører), begge fra Al-Saad. De kan også score mål; Afif har nettet 26 i 89 landskampe, Haydos 36 i 169. Afif, der har spillet lidt La Liga-bold for Gijon, har en far fra Somalia og en mor fra Yemen, men er født i Doha.

Klubkammerat Ali Assadella er en glimrende afløser, mens 21-årige Naif Al Hadrami fra Al-Rayyan er et lovende talent. Der er desuden erfarne Ahmed Alaaeldin fra Al-Gherafa. Pga en skade har kvalifikationsindskifteren ikke spillet klubkamp siden september, men han er alligevel med i VM-truppen.

Angreb:
Førsteangriber er nok 26-årige Almoez Ali fra Al-Dulail der har scoret 42 mål i 85 landskampe. Ali er født i Sudan, men flyttede til Qatar som barn. Siden spillede han i Belgien og Østrig, men skiftede til Al-Dulail i 2016.

Han (og Al Rawi) var i 2019 årsag til at Forenede Arabiske Emirater klagede over Qatar med den påstand at han ikke levede op til reglerne der siger at en udlænding kun må spille for et landshold hvis han har boet i landet i fem sammenhængende år. Det havde han ikke (han hævdede dog at hans mor var født i Qatar), men AFC og CAS afviste klagen.

Angrebskollega Mohammed Muntari – en anden naturaliseret udlænding (fra Ghana) – er 1,94 meter høj og en glimrende joker hvis der skal smides høje bolde ind i feltet.

Historien om Qatar ved VM i fodbold

Antallet af VM-slutrunder som Qatar har deltaget i: Et stort, rundt nul. Det skal med, retfærdigvis, at landet først blev selvstændigt fra England i 1971, men siden har qatarerne forgæves forsøgt at kvalificere sig til 11 VM-slutrunder.

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Qatar har kun æren at spille for mod Holland, men det betyder nok også en del for værstlandet. Forventet opstilling:

  Den lange angriber har gjort to fine indhop, inkl en scoring mod Senegal, så han må bejle kraftigt til en startplads. Samme med midtbanemand Hatem.

  Dvs: 5-2-1-2: Barsham – Mohammad, Ro-Ro, Khouki, Hassan, Ahmed – Madibo, Hatem – Al-Haydos – Almoez, Muntari

 2. Jens Bøye

  Qatar tabte andenrunde-kampen mod Senegal med 1-3.

  Opstilling: 5-2-2-1: Barsham – Mohammad, Ro-Ro, Khouki, Hassan, Ahmed – Boudiaf, Madibo – Al-Haydos, Afif – Almoez

  Dvs førstekeeper Al Sheeb sat af efter skidt indsats mod Ecuador (havde jeg ikke regnet med). Afløser Barsham var dog cirka lige så ringe.

 3. Jens Bøye

  Som bekendt blev Qatar udspillet i første runde mod Ecuador der burde have vundet større end 0-2.

  Jeg havde regnet med denne opstilling: 5-2-2-1: Al Sheeb – Ro-Ro, Al Rawi, Khouki, Salman, Hassan –
  – Boudiaf, Hatem – Al-Haydos, Afif – Almoez

  Det var ikke helt skævt. Dog startede Qatar med Hassan, ikke som venstreback, men som venstremand i tremandsmidterforsvaret i stedet for Salman, og pladsen som venstre-wingback blev så udfyldt af Ahmed. Hassan var nok Qatars bedste spiller; den eneste der kunne stoppe Ecuadors angreb med gode tacklinger.

  Målmand Al-Sheeb havde en frygtelig dag med flere kiksede indgreb. Men sagen er at de andre målmænd i truppen er uerfarne. Jeg tror ikke han sættes af.

  Måske kan den lange angriber Muntari få chancen fra start; han blev skiftet ind mod Ecuador og var tæt på at score med et godt løb og ditto spark udefra.